Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

11 Striking Photos From Kobani After Kurdish Forces Claim Victory Over ISIS

kobaniAfter a brutal battle of attrition for the Syrian border town of Kobani, Kurdish forces announced this week that they had taken back control from Islamic State militants. While airstrikes and ground combat are still reportedly underway on the southern outskirts, for the first time in four months Kobani itself is a scene of relative calm.
The fight for the symbolic town -- the target of hundreds of U.S.-led coalition airstrikes and where 2,000 Islamic State militants were reportedly killed -- has also left a devastated cityscape pockmarked by bullet holes and filled with bombed-out buildings. In a rare look inside Kobani, Agence France-Presse photojournalist Bulent Kilic has taken a series of incredible images capturing the town and its defenders in the aftermath of the Kurdish victory.

‘We are so proud' – the women who died defending Kobani against Isis

Kurdish people hold a picture of dead fighter during a celebration rally near the Turkish-Syrian border at Suruç on Tuesday. Photograph: Bulent Kilic/AFP/Getty Images Shireen Taher Mustafa Taher, 30, a lawyer and Kurdish language teacher, on his sister
This week Kurdish forces took full control of Kobani, a Syrian town near the Turkish border, after months of bombardment by Islamic State. Mona Mahmoodspeaks to four Kurdish families about the female fighters who died helping to wrest control of the town from Isis
A few months after the revolution in Syria broke out, the Syrian regime permitted predominantly Kurdish towns in Syria to teach the Kurdish language in their schools. This included my home town, Kobani. My sister Shireen, then 19, was supposed to study English literature at Damascus University in autumn 2012, but it became inconceivable to travel between Kobani and the capital given the increase in violence throughout Syria. Shireen instead studied the Kurdish language in Kobani while waiting for the chance to join the university.

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΗΡΘΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΣΑΣ Η ΕΛΠΙΔΑ… ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ!!!

Εβρος: 4χρονο κορίτσι βρέθηκε δίπλα στον νεκρό πατέρα τηςΕβρος: 4χρονο κορίτσι βρέθηκε δίπλα στον νεκρό πατέρα της Παρέμεινε κοντά του επί ώρες για να προφυλαχθεί από την παγωνιά. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ 

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΘΥΜΑΤΑ;
Τελικά η ελπίδα κράτησε μόνο το βράδυ των εκλογών.
Το επόμενο πρωινό έφερε τη διάψευση, τη προσγείωση στην σκληρή ταξική αστική πολιτική που άλλαξε κουμανταδόρο, αφού στη θέση των Σαμαρά-Βενιζέλο ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες.
Διαδοχικά τα πλήγματα στην όποια προσδοκία. Ιδιαίτερα όμως στον κρίσιμο τομέα «Άμυνας-Ασφάλειας» ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε να αποδείξει με τον πλέον ωμό τρόπο την συνέχεια του αστικού κράτους.  
Μια από τις πιο αποκαλυπτικές τοποθετήσεις ήταν αυτή του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση σχετικά με τον φράχτη του Έβρου, που δήλωσε ότι δε θα πρέπει να αφαιρεθεί.

ΠΟΝΕΣΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΗΡΩΙΚΩΝ ΚΟΥΡΔΩΝ ΣΤΟ ΚΟΜΠΑΝΙ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ...

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

ImageMάχη σημαιών στα όρια του κουρδικού Κομπάνι της Συρίας οι αγωνιστές του οποίου ήδη το ελέγχουν σχεδόν ολοκληρωτικά και με την βούλα των Αμερικανών! Η Τουρκία που για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα έκανε ...κόνξες για βοήθεια - αν δεν σαμποτάριζε- την άμυνα των Κούρδων, έσπευσε χθες λίγες ήμερες μετά τα ευχάριστα νέα του τερματισμού των συγκρούσεων στο Κομπάνι, να αναρτήσει μια τεράστια τουρκική σημαία στο σημείο μηδέν των συνόρων, στη συνοικία Μουρσιτπινάρ της επαρχίας Σουρούτς της Σανλιούρφα. Συγκεκριμένα τοποθετήθηκε ιστός ύψους 40 μέτρων στον οποίο οι στρατιώτες ανέβασαν την τουρκική σημαία διαστάσεων 8 Χ 12 μ. 

Κομπάνι: Η κουρδική νίκη είναι τουρκική ήττα

Image
“Το Κομπάνι είναι ελεύθερο. Ο Οτσαλάν θα ελευθερωθεί”! Αυτό τραγουδούν οι Κούρδοι σε Τουρκία, Ιράν, Ιράκ, και Συρία, γιορτάζοντας την νίκη τους έναντι των τζιχαντιστών στο Κομπάνι, ύστερα από 133 μέρες μαχών. Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, πάντως, ο μεγάλος νικητής της μάχης του Κομπάνι είναι ο Αμπτουλάχ Οτσαλάν και το ΡΚΚ, ενώ ο μεγάλος ηττημένος είναι η Τουρκία. 

Η αεροπορική ισχύς κάθε χώρας σ'ενα χάρτη!

Image
Όλοι γνωρίζουν οτι οι ΗΠΑ ειναι στρατιωτική υπερδύναμη. Βέβαια αλλο ειναι να το γνωρίζεις και άλλο να το βλέπεις με χρώμα σ'ενα χάρτη!

Όταν οι φασίστες έρχονται αντιμέτωποι με τα θύματά τους… (βίντεο απ’ το Ντονιέτσκ με ελληνικούς υπότιτλους)

Αυτή είναι η καθημερινότητα των παιδιών στο Ντονμπάς, εκεί πάνε τα δάνεια που δίνονται στην ουκρανική κυβέρνηση.

ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ-Ακυρώθηκαν όλες οι απολύσεις στα Τσιμέντα Χαλκίδας

Ακυρώθηκαν όλες οι απολύσεις στα Τσιμέντα ΧαλκίδαςΠανηγυρικό κλίμα επικρατεί μεταξύ των εργαζομένων και των απολυμένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας. Ανακοινώθηκε πριν λίγη ώρα η δικαστική απόφαση με την οποία ακυρώνονται όλες οι απολύσεις από τα Τσιμέντα Χαλκίδας.
Tο σωματείο εργαζομένων είχε προσφύγει δικαστικά με ομαδική αγωγή 115 απολυμένων, η οποία εκδικάστηκε το 2014. Ζητούσε να κριθούν παράνομες και καταχρηστικές οι απολύσεις, όπως και έγινε. 
H είδηση έχει προκαλέσει ξέφρενους πανηγυρισμούς μεταξύ συνδικαλιστών και εργαζομένων. Είναι μια ανατροπή ανέλπιστη για πολλούς που ισχυροποιεί το σωματείο και τον αγώνα για την επαναλειτουργία του Τσιμεντάδικου.
http://www.egnomi.gr/article.php?id=56244&category_id=135

ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ: Ο ΥΠΕΞ Ν.ΚΟΤΖΙΑΣ "ΜΠΛΟΚΑΡΕ" ΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ!

Με αφορμή τον Ν. Κοτζιά: Ας μη βαφτίζουμε το κρέας ψάρι. Δεν έφτασε ακόμα η Σαρακοστή.
ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΙΚΟΣ ΚΟΤΖΙΑΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΤΑΘΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ "για χάρη της ενότητας της Ε.Ε." ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ(;;;) ΟΤΙ ΤΙΣ ΜΠΛΟΚΑΡΑΝ!
Εύλογα ερωτήματα προκαλεί η εξαιρετικά πιεστική και εξίσου μεγαλομανής προσπάθεια της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και του νέου ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιά -μιας εξαιρετικά αμφιλεγόμενης προσωπικότητας- να παρουσιάσει ως μεγάλη εθνική επιτυχία-κυβερνητική-προσωπική το αποτέλεσμα της χθεσινής συνεδρίασης της Ε.Ε.

ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΚΟΤΖΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ; Οι ΗΠΑ χαιρετίζουν την απόφαση της ΕΕ και απειλούν με νέες κυρώσεις τη Ρωσία



Η ύπατη εκπρόσωπος Εξωτερικών της ΕΕ με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ (φωτό ΑΡ)
Οι ΗΠΑ απείλησαν τη Ρωσία με νέες κυρώσεις εάν η Μόσχα «συνεχίσει να στηρίζει τους αυτονομιστές» στην Ανατολική Ουκρανία και χαιρέτισαν τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η συμφωνία των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ να παρατείνουν τις ήδη υφιστάμενες κυρώσεις είναι «μια επιπρόσθετη ένδειξη ότι τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και εβδομάδων είναι απολύτως απαράδεκτα και θα επιφέρουν νέες συνέπειες», είπε η εκπρόσωπος του Στέιτ ΝτιπάρτμεντΤζένιφερ Πσάκι αναφερόμενη στις πρόσφατες επιθέσεις που έχουν σημειωθεί στην Ανατολική Ουκρανία. Η Πσάκι χαρακτήρισε «θετική πρόοδο» την απόφαση των Βρυξελλών, αλλά δεν διευκρίνισε πότε θα επιβάλουν οι ΗΠΑ νέες κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ούτε ποιος θα είναι ο στόχος τους. «Κάποιες φορές προσθέτουμε ονόματα (στη "μαύρη λίστα"), άλλες φορές προσθέτουμε τομείς ή επιχειρήσεις, όπως κάνει και η ΕΕ. Συνεχίζουμε να μελετάμε ποιες θα είναι οι επόμενες» κυρώσεις, συμπλήρωσε.http://www.902.gr/

Η ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΜΕ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΗΜΟ: Γιάννης Πανούσης: Δεν πρέπει να αφαιρεθεί ο φράχτης στον Έβρο Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο έχουν ταχθεί υπέρ της κατάργησής του

Γιάννης Πανούσης: Δεν πρέπει να αφαιρεθεί ο φράχτης στον Έβρο
Εντύπωση προκάλεσε σε αρκετούς η άποψη που διατύπωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Γιάννης Πανούσης σχετικά με τον φράχτη του Έβρου, δηλώνοντας ότι δεν θα πρέπει να αφαιρεθεί. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο τόσο προεκλογικά όσο και τα προηγούμενα χρόνια είχαν ταχθεί κατά της συγκεκριμένες κατασκευής. Πάντως κανείς δεν είναι σε θέση να πει εάν τελικά θα υπερισχύσει η θέση του κ. Πανούση ή όχι. Πριν από τέσσερα χρόνια το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ είχε επισημάνει ότι οι δηλώσεις του τότε  υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή περί σχεδιασμού ανέγερσης φράχτη στον Έβρο αποτελούν ένα νέο ρατσιστικό κρεσέντο της κυβέρνησης του ΠαΣοΚ σε βάρος των μεταναστών και των προσφύγων. Επίσης την ίδια χρονιά ο τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεόδωρος Δρίτσας είχε πει ότι η κυβερνητική πολιτική είναι υποκριτική και απάνθρωπη σημειώνοντας ότι το σχέδιό της είναι εντελώς ατελέσφορο αλλά κυρίως παράνομο και έξω από κάθε συμβατική υποχρέωση της χώρας μας.

KOINH ΜΗΝΙΑΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

Αεροπορική άσκηση «Θρακικός Αστέρας 2014» με συμμετοχή της ΕλλάδαςΣτην σκιά του τρομερού δυστυχήματος στην Νατοϊκή άσκηση στην Ισπανία, που στέρησε την ζωή σε 2 πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, 9 Γάλλους πολίτες, προκαλώντας δεκάδες βαριά τραυματισμένους, πραγματοποιούνται ασταμάτητα πολεμικές ασκήσεις με αναβαθμισμένη συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.  
Η ειδησιογραφία μιλά για «Top gun» για ένα μήνα στο Αιγαίο», αποκαλύπτοντας ότι «Φωτιά θα πάρει ο ουρανός  του Αιγαίου από τους κινητήρες των αμερικανικών και ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, τα οποία θα επιχειρούν νύχτα -μέρα εντός του F.I.R Αθηνών. Βάση των αεροπορικών εξορμήσεων θα αποτελέσει για έναν ολόκληρο μήνα η  115 Πτέρυγα Μάχης που εδρεύει στη Σούδα.  Εκεί θα μετασταθμεύσουν 18  αμερικανικά αεροσκάφη τύπου F-16 CM τα οποία θα υποστηρίζονται από κλιμάκιο 300 ατόμων, τους οποίους στέλνει η Ουάσιγκτον από την αεροπορική βάση Spangdahlem  της Γερμανίας.  Είναι η αεροπορική δύναμη των ΗΠΑ που εδρεύει στην Ευρώπη . Από πλευράς Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας θα μετέχει το σύνολο σχεδόν των Μοιρών που διαθέτει και αναμένονται να  συμμετάσχουν όλα τα αεροσκάφη που είναι διαθέσιμα. 

Σοβαρή και επικίνδυνη για τους λαούς η αναβάθμιση της στρατιωτικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 26 Ιουλίου 2014
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ..
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: "ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΔΡΟΜΟΣ..." 
Η ελληνική άρχουσα τάξη χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό (καθώς στρέφεται απέναντι στην Ρωσία του Πούτιν και τους λαούς Αφρικής-Μ.Ανατολής) και το οικονομικό κόστος (απαιτώντας νέες θυσίες από το λαό μας που του καταργεί εργασιακά-ασφαλιστικά-δημοκρατικά δικαιώματα, προχωρώντας σε νέες πολεμικές προμήθειες και μεγαλύτερη συμμετοχή σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ), εντείνει την στρατιωτική της συνεργασία με τις ΗΠΑ. Η μετατροπή της βάσης της Σούδας και της Καλαμάτας σε ορμητήριο των αμερικανικών μη επανδρωμένων βομβαρδιστικών UAVγια να εφορμούν κατά των λαών της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής είναι η κορυφή του παγόβουνου. 

ΤΟ ΚΑΨΙΜΙ: ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ

ΤΟ ΚΑΨΙΜΙ: Το ατυχημα στην Ισπανια και τις ευθυνες του ΝΑΤΟΤο ΚΑΨΙΜΙ σε επιμέλεια του Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος με θέμα το ατύχημα στην Ισπανία και τις ευθύνες του ΝΑΤΟ: “Στο υπουργείο ‘Άμυνας περιμέναμε την ελπίδα, αλλά μας ήρθε ο εθνικισμός με τον μιλιταρισμό παρέα”

http://www.plateiaradio.gr/category/%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B9%CE%BA%CE%AE/

Ρουκέτες έπληξαν τα υψώματα του Γκολάν για 2η φορά

Πλήγμα από όλμους οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από το έδαφος της Συρίας δέχθηκε για δεύτερη φορά το κατεχόμενο από το Ισραήλ τμήμα των Υψωμάτων του Γκολάν.
Ρουκέτες έπληξαν τα υψώματα του Γκολάν για 2η φοράΑπό το πλήγμα δεν υπήρξαν ανθρώπινες απώλειες.
Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής το ποιος εκτόξευσε τους όλμους, καθώς στην συριακή πλευρά του Γκολάν διεξάγονται μάχες μεταξύ του συριακού στρατού και αντικαθεστωτικών ανταρτών.
Δύο ρουκέτες είχαν πλήξει την ισραηλινή πλευρά και την Τρίτη.
Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία απάντησε τη νύχτα πλήττοντας θέσεις του συριακού πυροβολικού, καθώς θεωρεί υπεύθυνη την συριακή κυβέρνηση για κάθε πλήγμα που δέχεται το Ισραήλ από το έδαφος της Συρίας, ακόμη και αν προέρχεται από αντικαθεστωτικούς.http://armynews.gr/?p=29776

Εκπληκτικό λογισμικό για το ρωσικό υπουργείο Άμυνας!

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας θα αποκτήσει ένα μοναδικό σύστημα παρακολούθησης των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των κοινωνικών δικτύων. Η OPK, ρωσική εταιρεία κατασκευής συσκευών, αναπτύσσει για το Εθνικό Κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου Άμυνας (ΕΚΔΕΑ) της Ρωσίας συστήματα παρακολούθησης και ανάλυσης της στρατιωτικής και πολιτικής κατάστασης στο εσωτερικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, ικανά να αναγνωρίζουν, να αναλύουν και να προβλέπουν αυτόματα τις εξελίξεις των σημαντικότερων γεγονότων στον κόσμο, δήλωσε το Γραφείο Τύπου της Εταιρίας.

Προσπάθησαν να εκτιναχθούν αλλά δεν τα κατάφεραν οι πιλότοι του μοιραίου F-16

Ο Παναγιώτης Λάσκαρης και ο Αθανάσιος Ζάγκας, οι δύο πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ, προσπάθησαν να εκτιναχθούν όταν διαπίστωσαν ότι το μοιραίο μαχητικό αεροσκάφος στο όποιο επέβαιναν παρουσίασε πρόβλημα χωρίς όμως να τα καταφέρουν, αναφέρει με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας. «Πρόκειται για ένα απολύτως απίθανο ατύχημα για ένα αεροσκάφος που υφίσταται βλάβη κατά την απογείωση, που αποκλίνει κατά πολύ από την πορεία του και που έρχεται να πέσει ακριβώς στο σημείο όπου είχαμε αεροσκάφη που ετοιμάζονταν να απογειωθούν, άρα με τις δεξαμενές τους γεμάτες (καύσιμα)» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αρχηγός της γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας πτέραρχος Ντενί Μερσιέ. 

Τούρκος ταγματάρχης το 1974, διέταξε την εκτέλεση 70 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων

Ο ταγματάρχης του τουρκικού στρατού Μεχμέτ Γιουνγκιορμούς, ο οποίος το 1974 ήταν διοικητής και επικεφαλής της 1ης Μοίρας του 21ου Συντάγματος Πυροβολικού, έδωσε διαταγή να εκτελεστούν οι 70 Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι, που είχαν συλληφθεί στο χωριό Άσσια (σήμερα βρίσκεται στα κατεχόμενα) τον Αύγουστο του 1974. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» της Κύπρου ο τούρκος ταγματάρχης ζήτησε από τους ανωτέρους του, μέσω ασυρμάτου, οδηγίες για τους αιχμαλώτους. Η απάντηση ήταν «Φορτώστε τους στο τρένο!». Το δημοσίευμα, που στηρίζεται σε μαρτυρία τούρκου στρατιώτη, αναφέρει ότι τη διαταγή εκτέλεσαν ο λοχαγός Ερτζάν Σαντίκ και δύο υπαξιωματικοί με όπλα τύπου Τόμσον. Οι τούρκοι στρατιώτες έθαψαν τους 70 Ελληνοκύπριους σε τρία πηγάδια στην περιοχή Ορνίθι κοντά στο χωριό Αφάνεια, που σήμερα βρίσκεται στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Τουρκοκύπριος από την Αφάνεια επιβεβαίωσε στην εφημερίδα τα διαδραματισθέντα. 

ΠΑΝΟΥΣΗ, ΙΔΕΕΣ ΑΠΟ ΗΠΑ... Μπάτσοι οπλισμένοι με πολυβόλα που είναι έτοιμος να αρχίσει την "προστασία" κάτοικοι της Νέας Υόρκης από διαδηλωτές, και αυτό γίνεται για «τη βελτίωση» σχέσεις με τους κατοίκους της ΝΈΑΣ ΥΌΡΚΗΣ

The new "Strategic Response Group" will also be patrolling the city at large.
THEANTIMEDIA.ORG
Carey Wedler Januray 29, 2015
(ANTIMEDIA) NEW YORK, NY- NYPD Commissioner Bill Bratton announced Thursday that 350 heavily armed NYPD officers, called the “Strategic Response Group,” will soon be patrolling protests and the city at large.
He said the new strain of hyper-armed police will be “…equipped and trained in ways that our normal patrol officers are not. They’ll be equipped with all the extra heavy protective gear, with the long rifles and machine guns — unfortunately sometimes necessary in these instances.”

Μέση Ανατολή - Όλοι εναντίον όλων!

Image
Η Συρία είναι το θέατρο μιας σειράς συγκρούσεων όπου οι ρόλοι συμμάχων και αντιπάλων εναλλάσσονται. Οι εχθροί, είτε διακηρυγμένοι είτε εκ των πραγμάτων, μπορεί εύκολα να γίνουν φίλοι ανάλογα με τη σύγκρουση στην οποία εμπλέκονται. Πρόκειται δηλαδή για έναν πόλεμο όπου όλοι πολεμούν όλους.
Ο πύραυλος που σκότωσε χθες δύο ισραηλινούς στρατιώτες και τραυμάτισε επτά εκτοξεύτηκε από τη λιβανική Χεζμπολάχ. Οι τελευταίοι, ως σιίτες, υποστηρίζουν το καθεστώς της Δαμασκού και πολεμούν τους σουνίτες τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Οι τελευταίοι βρίσκονται όμως στο στόχαστρο και της συμμαχίας που καθοδηγείται από τους Αμερικανούς. Με άλλα λόγια, Αμερικανοί και Χεζμπολάχ έχουν έναν κοινό στόχο. Το ίδιο ισχύει για τους Σαουδάραβες, που μετέχουν στην αμερικανική συμμαχία κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Bόμβα: Αυτοί είναι οι 17 Έλληνες μεγαλοεπιχειρηματίες που χρωστούν 10,5 δισ. ευρώ!

1
Σε δεινή οικονομική θέση «βαριά» και γνωστά ονόματα
υπερχρέωση των Ελλήνων πολιτών στις τράπεζες, είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Ποιος θα το περίμενε όμως, ότι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, βαριά ονόματα του πλούτου στη χώρα μας, θα ήταν κυριολεκτικά βουτηγμένοι στα χρέη;
Αρκετοί από αυτούς μάλιστα, βρίσκονται σε άσχημη οικονομική θέση, καθώς οι επίτροποι, που έχουν τοποθετηθεί στις τράπεζες, κατ’ εντολή της τρόικας, έχουν «παγώσει» προς το παρόν, τις αναχρηματοδοτήσεις δανείων. Δείτε τι αποκαλύπτουν οι ισολογισμοί, για τα… «θαλασσοδάνεια» μερικών εκπροσώπων του επιχειρηματικού κατεστημένου της χώρας μας.

Η λίστα με τα ονόματα

Summary of hostilities in Novorossia on January, 28

On January 28 operation continues on the closure of Debaltsevo pocket. Now and then there are victorious reports of completely surrounded AFU grouping, but so far these messages are not quite true. complete control over the highway M-03 Artyomovsk-Debaltsevo is not yet currently maintained, and without that it is early to talk about the pocket.
map for January 28

Στο Κομπάνι δεν ανεμίζουν πια οι σημαίες του ISIS! Και όλο το Κουρδιστάν πανηγυρίζει. (Ανταπόκριση)


Celebrations after Kobane's liberation from ISISΓράφουν: Murad Kahraman , Θάνια Βέζου  Από το πρωί της 26ης Ιανουαρίου του 2015, τα νέα και οι εικόνες από το Κομπάνι, έκαναν το γύρο του κόσμου ξαναγεμίζοντας ελπίδα, τους Κούρδους άνδρες και γυναίκες, της Ροζάβα και των υπόλοιπων κομματιών του Κουρδιστάν. Είναι γεγονός: Το Κομπάνι απελευθερώθηκε. Μετά από 134 ημέρες μαχών. Αυτό που φάνταζε ως θαύμα, όταν όλα τα βλέμματα όλου του κόσμου στράφηκαν προς τα εκεί και η δραματική κατάσταση των υπερασπιστών του κορυφωνόταν, έγινε τελικά πραγματικότητα. 

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΝΟΥΣΗΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΝΟΠΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΧΑΦΙΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ!

Οι πρώτες προκλήσεις για την ΕΛ.ΑΣ. υπό τον Γιάννη Πανούση
Διαδηλώσεις, αφοπλισμός και η «περίοδος ανοχής» από ένοπλες οργανώσεις
Άνδρες των ΜΑΤ παραταγμένοι μπροστά την είσοδο του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρεταννία», απ' όπου κοιτούν τουρίστες (ΑΠΕ-ΜΠΕ / ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ)
Οι πρώτες προκλήσεις για την ΕΛ.ΑΣ. υπό τον Γιάννη Πανούση
Το ζήτημα «αφοπλισμού» των ΜΑΤ και άλλων αστυνομικών που συμμετέχουν στον έλεγχο των διαδηλώσεων, η επάνοδος των επονομαζόμενων Συμβουλίων Πρόληψης Εγκληματικότητας ή κάποιου άλλου τρόπου συμμετοχής των πολιτών σε θέματα περιορισμού της εγκληματικότητας, το ζήτημα περαιτέρω ερευνών για τις ένοπλες οργανώσεις «αντάρτικου πόλης» αλλά και η αντίδραση των τελευταίων στη νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα αποτελέσουν πιθανόν ορισμένα από τα ζητήματα αιχμής και ενδιαφέροντος τις επόμενες εβδομάδες στη λεωφόρο Κατεχάκη.