Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Π.Καμμένος: Ένας εθνικιστής λαϊκιστής Υπουργός Άμυνας επιτίθεται στον Πολιτισμό για χάρη του μιλιταρισμού!

Αλκίνοος Ιωαννίδης: Προσωπική ήττα η κυκλοφορία δίσκων μου μέσω εφημερίδαςΠοιος να το πίστευε ότι θα έπρεπε να έρθει η συστημική Αριστερά στην εξουσία για να γίνει μια τόσο χυδαία επίθεση τον πολιτισμό. Ο Πάνος Καμμένος σε συνέντευξή του στην Real News εξηγεί ότι τα 60 εκατομμύρια που απαιτούνται για την επιστροφή των χρημάτων στους εν ενεργεία τουλάχιστον είναι “το 50% απ΄ όσα έδωσε ο κ.Σαμαράς με μια τροπολογία -την πέμπτη τροπολογία μέσα σε λίγο καιρό- για το Μέγαρο Μουσικής”! Και ο ΥΕΘΑ προσθέτει: “Το Μέγαρο Μουσικής μπορεί να περιμένει. Οι οικογένειες στρατιωτικών, των εν ενεργεία και των αποστράτων, έχουν φθάσει πλέον στα όρια της εξαθλίωσης”.
Νομίζουμε ότι οφείλεται μια απάντηση στον Πάνο Καμμένο ο οποίος δεν είναι χθεσινός στην πολιτική. 

Ουκρανία: Νεκρός έπεσε Τσετσένος πολέμαρχος

Image

Νεκρός έπεσε ο Ίσα Μουνάεφ, Τσετσένος πολέμαρχος, ο οποίος μαχόταν υπέρ των Ουκράνων, στην πολιορκημένη από τους ρωσόφιλους πόλη Ντεμπαλτσέφε. Ο Μουνάγιεφ ήταν επικεφαλής του τάγματος “Ντουμπάγιεφ”, μιας μονάδας εθελοντών που μάχονται κατά των Ρώσων. 
Την ανακοίνωση του θανάτου έκανε ο Ουκρανός βουλευτής Σεμέν Σεμεντσένκο. Ο Μουνάεφ σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια ρωσικής επίθεσης κατά των ουκρανικών δυνάμεων. Από τα πυρά πυροβολικού, όλμων και την επίθεση των ρωσικών αρμάτων μάχης σκοτώθηκαν τέσσερις άνδρες του τάγματος “Ντουμπάγιεφ” και 12 Ουκρανοί. 

Το τάγμα “Ντουμπάγιεφ” είναι επανδρωμένο από Τσετσένους, Ρώσους, Ουκρανούς και Γεωργιανούς. Οι άνδρες του είναι ορκισμένοι εχθροί της Ρωσίας και για αυτό πολεμούν υπέρ των Ουκρανών. 
Στην κρίσιμη στιγμή της μάχης οι θέσεις που υπεράσπιζε το τάγμα του Μουνάεφ, δέχτηκε επίθεση ίλης 14 ρωσικών αρμάτων και ανατράπηκε. Προφανώς στη φάση αυτή σκοτώθηκε.  Πηγή: Worldbulletin Απόδοση-Επιμέλεια: On Alert

ΑΝΑΛΥΣΗ: Πούτιν: Τι επιδιώκει πραγματικά στην Ουκρανία;

Image

Οι συγκρούσεις στην Αν. Ουκρανία γίνονται ολοένα και σφοδρότερες. Οι υποστηριζόμενοι από τη Ρωσία αυτονομιστές χρησιμοποιούν προηγμένα ρωσικά όπλα, κερδίζοντας έδαφος.Παρόλα αυτά ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξακολουθεί να επιμένει πως δεν έχει καμία ανάμιξη στον πόλεμο αυτό, παρά τις απτές αποδείξεις που υπάρχουν. Ο Πούτιν αρκείται να δηλώσει πως οι αυτονομιστές παλεύουν για αυτονομία από την κυβέρνηση του Κιέβου που έχει εγκαταστήσει η CIA.
Ο Πούτιν έχει ανάγκη την επιθετική ρητορική. Με την οικονομική καταστροφή να πλησιάζει στη Ρωσία, λόγω των δυτικών κυρώσεων και της πτώσης της τιμής του πετρελαίου, θεωρεί πως η απειλή ενός πολέμου θα κρατήσει όρθιο το καθεστώς του. Έτσι ο ρωσικός λαός πληρώνει, πραγματικά, υψηλό τίμημα από την προσάρτηση της Κριμαίας.

Νέο σοκ στη Γαλλία - Xτύπημα από νέο Κουλιμπαλί - Μαχαίρωσε 3 στρατιώτες

Νέο σοκ στη Γαλλία - Xτύπημα από νέο Κουλιμπαλί - Μαχαίρωσε 3 στρατιώτες
Ενώ είναι ακόμη νωπές οι πληγές από τα τρομοκρατικά χτυπήματα των προηγούμενων εβδομάδων κι ενώ η χώρα φρουρείται από πάνοπλους αστυνομικούς και στρατιώτες, ένα νέο αιματηρό περιστατικό συνέβη σήμερα στην πόλη Νις.

Έτοιμο το παραπεμπτικό βούλευμα για τη Χρυσή Αυγή

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος ΜιχαλολιάκοςEUROKINISSI / ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ Συντάκτης: efsyn.gr
Ακόμα και εντός της ημέρας αναμένεται το βούλευμα των τριών εφετών για την υπόθεση της ναζιστικής οργάνωσης.

ΟΛΟΕΝΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΝΑΤΟ-ΡΩΣΙΑΣ

Αμερικανικά άρματα μάχης M1 Abrams στην Θράκη;Μια νέα διάσταση στην ήδη μεγάλη ελληνική συμμετοχή στην ακήρυκτο πόλεμο των δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων με την Ρωσία  αποκαλύπτουν δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι  «Αμερικανικά άρματα μάχης M1 Abrams στην Θράκη; Ο Στρατός των ΗΠΑ στην Ευρώπη θα αποστείλει σύντομα μια ομάδα στην Ανατολική Ευρώπη για να αναζητήσει θέσεις εγκατάστασης βαρέων αρμάτων μάχης και άλλου στρατιωτικού υλικού ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την ενίσχυση της στρατιωτικής παρουσίας των ΗΠΑ στην περιοχή που ταρακουνήθηκε από την παρέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, δήλωσε ο ανώτατος διοικητής του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Στο 10% η διαθεσιμότητα των ΝΗ90 της Αεροπορίας Στρατού

Στο 10% η διαθεσιμότητα των ΝΗ90 της Αεροπορίας ΣτρατούΛειτουργικό κόστος που το ζηλεύουν τα μαχητικά αεροσκάφη υπεροχής, μια αμφιλεγόμενη ικανότητα στο πεδίο μάχης - πάντα καλό για φωτογραφίες: Νέο αρνητικό ρεκόρ πτητικής διαθεσιμότητας νεοπαραληφθέντος υλικού καταγράφεται και επίσημα, μετά την σχετική κοινοποίηση από το Υπουργείο Άμυνας στην Αθήνα.
Είναι γνωστό σε όλους σας ότι ο στόλος των αεροσκαφών μεταφοράς C-27 της Πολεμικής Αεροπορίας έχει μια πτητική διαθεσιμότητα από περίπου 12,5%. Τώρα και αυτό το αρνητικό ρεκόρ καταρρίπτεται από ένα άλλο.

ΔΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

 ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ
1η μέρα
Την Πέμπτη 15-1-15 ξεκίνησε στο εφετείο της Μυτιλήνης η δίκη των ατόμων που κατηγορούνται ως μέλη του Επαναστατικού Λαϊκού Μετώπου DHKP-C.
Πριν από μία εβδομάδα δόθηκε από ολόκληρη την δικογραφία μόνο το βούλευμα στην τούρκικη γλώσσα μετά από αίτηση που είχαν ασκήσει οι δικηγόροι. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν να απολογηθούν χωρίς να έχουν διαβάσει την δικογραφία στην γλώσσα τους. Για τον λόγο αυτό έγινε ένσταση στην δίκη,  η οποία απορρίφθηκε από το δικαστήριο με το επιχείρημα ότι ο χρόνος προετοιμασίας μιας εβδομάδας είναι επαρκής για να ετοιμάσουν οι κατηγορούμενοι την απολογία τους.
Η δίκη εξελίσσεται με βάση το ποινικό δίκαιο και δικάζεται με τον τρομονόμο ν.2928/2001βάση του άρθρου 187Α. Από την πλευρά των δικηγόρων έγινε ένσταση για παραπομπή της δίκης σε πολιτική με το ανάλογο δίκαιο καθώς ο αγώνας των κατηγορουμένων όπως στηρίζεται από τους ίδιους κ από την γραμμή υπεράσπισης είναι πολιτικός. Η ένσταση απορρίφθηκε από το δικαστήριο με το επιχείρημα ότι η συγκεκριμένη οργάνωση ανήκει στην διεθνή λίστα των Τρομοκρατικών Οργανώσεων. Στη συνέχεια, οι συνήγοροι ζήτησαν τα κριτήρια για το πως εντάσσεται μια οργάνωση στη συγκεκριμένη λίστα και επισημάνθηκε πως υπάρχουν ένοπλες τρομοκρατικές οργανώσεις που δεν καταγράφονται σε αυτή.

Πως μία ΜΚΟ «καίει» τον αρχηγό ΓΕΣ της Σερβίας


Πως μία ΜΚΟ «καίει» τον αρχηγό ΓΕΣ της ΣερβίαςΜία σείρά εγγράφων «φωτιά» παρουσίασε η σερβική, μη κυβερνητική οργάνωση «Κέντρο Ανθρωπιστικού Δικαίου».
Τα έγγραφα «καίνε» τον νυν αρχηγό του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Σερβίας, Λιούμπισα Ντίκοβιτς, καθώς τον «συνδέουν» με εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν σε βάρος Αλβανών του Κοσόβου το 1999.
Υποστηρίζουν, ότι είχε ρόλο στη θηριωδίες στα χωριά Ρέζαλα και Στάρο Τσιτάκοβο, καθώς και στις προσπάθειες απόκρυψης των σορών των θυμάτων σε ομαδικό τάφο στη Ράσκα, στη Νότια Σερβία.
Μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο Βελιγράδι, ζήτησαν από τις σερβικές εισαγγελικές αρχές να ξεκινήσουν έρευνα εναντίον του στρατηγού Λιούμπισα Ντίκοβιτς.

Αλεξάντερ Ντούγκιν: O γκουρού του Πούτιν και η σχέση με τη ΧΑ

Αλεξάντερ Ντούγκιν: O γκουρού του Πούτιν και η σχέση με τη ΧΑΟ Αλεξάντερ Ντούγκιν γεννήθηκε το 1962 και θεωρείται από τους πιο γνωστούς πολιτικούς σχολιαστές και συγγραφείς της μετασοβιετικής Ρωσίας. Είναι καθηγητής Κοινωνιολογίας και Γεωπολιτικής του Κρατικού Πανεπιστημίου Μόσχας, του φημισμένου Λομονοσόφ.
Ο Ντούγκιν, εξ απορρήτων σύμβουλος του Πούτιν εδώ και μια δεκαετία, τον οποίο έχει επικαλεστεί σε άρθρα του ο Μιχαλολιάκος, είναι ο θεωρητικός και ο εμπνευστής της αποκαλούμενης 4ης πολιτικής θεωρίας και οι απόψεις του επηρεάζουν το Κρεμλίνο.

Ο Νίκος Λάος απαντά για «Ιλουμινάτι», Ντούγκιν, RFE/RL

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝτούγκινΜε ιδιαίτερη χαρά λάβαμε, μετά από σχετική ηλεκτρονική αλληλογραφία, την επίσημη απάντηση του Νίκου Λάου, ένα από τα θιγόμενα πρόσωπα του δημοσιεύματος του γνωστού ιστοχώρου Radio Free Europe / Radio Liberty (RFE/RL).
Αν και θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι στην περίπτωση ορισμένων εκ των αναφερομένων που θα διαβάσουν οι φίλοι μας στη συνέχεια, μάλλον καλύπτονται από τη γνωστή αγγλοσαξονική έκφραση «all seem Greek», με την ελληνική μετάφραση του όρου να αποδίδεται με αρκετή ακρίβεια, ως «μας φαίνονται κινέζικα», λόγω… έλλειψης τριβής με τις διάφορες εκδοχές του «αποκρυφισμού», το δικαίωμα υπεράσπισης κάθε θιγομένου είναι απλώςιερό, υπό οποιονδήποτε ηθικό κώδικα κι αν εξεταστεί.

ΗΠΑ: ΝΕΑΡΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΣΚΟΠΕΥΕΙ ΜΕ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΟΥ ΕΦΗΒΟΥΣ...

Αντιμετωπίζοντας δύσκολες επιλογές: Ο Νότιος Καύκασος μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αντιμετωπίζοντας δύσκολες επιλογές: Ο Νότιος Καύκασος μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρωπαϊκής ΈνωσηςΠολλά από αυτά που συμβαίνουν σήμερα στον Νότιο Καύκασο μοιάζουν με την αναταραχή της προ-σοβιετικής εποχής, ιδιαίτερα την περίοδο μεταξύ των δύο Παγκοσμίων Πολέμων. Όπως συνέβη και στη συνέχεια, η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν και η Γεωργία, είναι και σήμερα αντιμέτωπες με ένα δύσκολο μέλλον: να βρουν έναν τρόπο για να προστατεύσουν την κρατική κυριαρχία και την εθνική τους ασφάλεια. Λόγω της μοναδικής γεωστρατηγική θέση της, η περιοχή είναι ζωτικής σημασίας για την εξέλιξη της παγκόσμιας τάξης του 21ου αιώνα. Ενώ ο ανταγωνισμός για τους ενεργειακούς πόρους ήταν πάντα ένα ιδιαίτερα γεωπολιτικό ζήτημα, ο ανταγωνισμός για τον έλεγχο και την επιρροή στον Νότιο Καύκασο έχει λάβει και μια ιδεολογική χροιά, με την περιοχή να έχει αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη στρατηγική σημασία για τη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Kωστής Νικηφοράκης: Η αλληλεγγύη ως στάση ζωής

Του Back Door Man
Σαν σήμερα πριν από 4 χρόνια, έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος με το άλφα κεφαλαίο, ο γιατρός Κωστής Νικηφοράκης.  Ένας άνθρωπος που κατάφερε να μετατρέψει την ιδεολογία του σε πράξη έμπρακτής συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους αδύνατους και καταπιεσμένους όλου του κόσμου. Εξ’ άλλου, “Η αλληλεγγύη..πρώτο βήμα αντίστασης» έγραφαν τα ημερολόγια της «Κοινωνικής Παρέμβασης–Συσσίτια Σπλάντζιας», ψυχή των οποίων υπήρξε ο Κωστής. Όπως υπήρξε και πρωτεργάτης του χανιώτικου κινήματος αλληλεγγύης στους μετανάστες, κίνημα το όποιο έχει μπει στη μύτη των εξουσιαστών και των τσιρακιών τους μετά τα πρόσφατα γεγονότα με τους απεργούς πείνας. 

Αγωγή της Γιάννας Αγγελοπούλου (oil) στο UNFOLLOW

Gianna«Αγωγή της Ιωάννας (Γιάννας) Αγγελοπούλου, συζ. Θεόδωρου, κατοίκου Π. Ψυχικού Αττικής». Έτσι ξεκινούσε το «ραβασάκι» που λάβαμε τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015 στα γραφεία του περιοδικού UNFOLLOW. Η αγωγή απευθύνεται στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, τον Αυγουστίνο Ζενάκο και τη Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου. Αφορά το ρεπορτάζ του συντάκτη Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου, «Γιάννα Αγγελοπούλου oil», που συμπεριλαμβάνεται στοτεύχος 37 (Ιανουαρίου) του UNFOLLOW. Με την πολυσέλιδη αγωγή της, η Γιάννα Αγγελοπούλου αξιώνει 800.000 ευρώ από τους τρεις συντάκτες, γιατί το δημοσίευμα του UNFOLLOW της προκάλεσε «ψυχικό πόνο και στεναχώρια», την «δυσφήμισε βάναυσα σε δεκάδες χιλιάδες πρόσωπα στην Ελλάδα και το εξωτερικό», αλλά και διατάραξε την «κοινωνική και ηθική» της ισορροπία.

Μπάμπης Παπαδημητρίου: Είμαι ενθουσιασμένος με την κυβέρνηση Σύριζα

Τα ύστερα του κόσμου που θα έγραφε και ο Ν. Καζαντζάκης. Κι’ αυτό γιατί άντε να δεχθείς την μεταμόρφωση του ΔΟΛ που ενώ αποτέλεσε την επικοινωνιακή μονάδα κρούσης για να περάσουν την ταξικές – μνημονιακές πολιτικές σήμερα ρίχνει γέφυρες στην Σύριζα.
Να προσπεράσεις επίσης την δεξιά εφημερίδα «Παραπολιτικά» που από λιβανιστήρι του Σαμαρά σήμερα έχει ανοίξει μέτωπο με την Ν.Δ, γράφοντας παράλληλα κολακευτικά σχόλια για την πολιτική που ασκεί το κόμμα της Κουμουνδούρου.

Μας ξεπερνάει όμως το γεγονός να σχολιάσουμε τα λεγόμενα του Μπάμπη Παπαδημητρίου, που τον ακούσαμε σήμερα στο δελτίο της τηλεόρασης του Σκάι να τα «χώνει» χοντρά στην Ν.Δ και να παρουσιάζεται ενθουσιασμένος με τις πολιτικές κινήσεις του Σύριζα.