Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Π.Καμμένος στο NATO: «μια βαθιά υπόκλιση και ένα χειροφίλημα…»

usa-2-495x278
Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ "ΨΥΧΡΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ".
Με κάθε ευκαιρία, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τονίζει τους στενούς δεσμούς του ελληνικού κράτους με την εγκληματική ιμπεριαλιστική συμμαχία, αποδεικνύοντας την συνέχεια στην εφαρμογή της αστικής πολιτικής. Επιδιώκοντας επίσης την αναβάθμιση του ρόλου της αστικής τάξης μέσω της εντεινόμενης συμμετοχής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Δεν πρόκειται ούτε «για μια παραχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ στους ΑΝΕΛ προκειμένου να συγκυβερνήσουν», ούτε «μια αποφυγή ανοίγματος ενός ακόμη μετώπου» όπως δήλωσε προεκλογικά ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινός  πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Η ένταξη, παραμονή και διεύρυνση του ρόλου του ελληνικού αστικού κόσμου στο ΝΑΤΟ αποτελεί στρατηγική επιλογή και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ως αστικά κόμματα εξουσίας, καλούνται να τη διαχειριστούν και προσαρμόσουν στις νέες συνθήκες.

ΑΘΩΟΣ Ο ΕΡΚΑΝ-Το Χρονικό μιας Δίωξης – Η Έκβαση μιας Δίκης


Της Αλέκας Ζορμπαλά

Ο Ερκάν, η Χάρικα, η Φαντίκ και ο Μουσταφά από αργά εχθές το βράδυ, ελεύθεροι πλέον, βρίσκονται πάλι κοντά μας στην Αθήνα και στη Κρήτη, συνεχίζοντας έναν αγώνα για τους πολιτικούς κρατούμενους, από την Τουρκία & το Κουρδιστάν, ενάντια στο ανελεύθερο Τουρκικό καθεστώς.
Με αφορμή την έκρηξη ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης το 2011 και την ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση DHKP/C, αλλά στην πραγματικότητα λόγω της αναδιάταξης των πολιτικών σχέσεων Ελλάδας - Τουρκίας, η Ελληνική Κυβέρνηση προχώρησε στην ικανοποίηση όλων των απαιτήσεων της κυβέρνησης Ερντογάν, ξεκινώντας ένα μεθοδευμένο πογκρόμ κατά των Τούρκων & Κούρδων αγωνιστών.
Η ανεύρεση οπλισμού σε σκάφος ανοιχτά της Χίου τον Ιούλιο του 2013, ήταν το "θείο δώρο" για την κυβέρνηση, που προχώρησε πλέον όχι μόνο στις συλλήψεις των άμεσα εμπλεκομένων, αλλά όλων των αγωνιστών, που με τον α ή β τρόπο ήταν στο στόχαστρο των Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών!
Συλλήψεις. που έγιναν μετά από ένα χρόνο!!! από το συμβάν της Χίου και παραπομπές, που βασίσθηκαν στο άρθρο 187Α παρ.6 του Τρομονόμου, που για πρώτη φορά "τολμήθηκε" η εφαρμογή του στην Ελλάδα!

ΗΠΑ - Ρωσία: Σκληρή αντιπαράθεση για την Ουκρανία Διπλωματικά «βέλη» μεταξύ των δύο πυρηνικών υπερδυνάμεων

REUTERS/POOL
«Η μεγαλύτερη απειλή για την Ουκρανία είναι η ρωσική επίθεση που συνεχίζεται στα ανατολικά», όπου η ένοπλη σύγκρουση έχει στοιχίσει τη ζωή σε 5.300 ανθρώπους μέσα σε σχεδόν 10 μήνες, δήλωσε ο κ. Κέρι, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ουκρανό πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι δήλωσε από την ουκρανική πρωτεύουσα ότι «η ρωσική επίθεση στην ανατολική Ουκρανία είναι η μεγαλύτερη απειλή για το Κίεβο» και κάλεσε τη Μόσχα να δεσμευθεί άμεσα σε κατάπαυση του πυρός.
«Η μεγαλύτερη απειλή για την Ουκρανία είναι η ρωσική επίθεση που συνεχίζεται στα ανατολικά», όπου η ένοπλη σύγκρουση έχει στοιχίσει τη ζωή σε 5.300 ανθρώπους μέσα σε σχεδόν 10 μήνες, δήλωσε ο κ. Κέρι, στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Ουκρανό πρόεδρο, Πέτρο Ποροσένκο.

Καμερούν: Διάσκεψη για την ανάπτυξη αφρικανικών στρατευμάτων εναντίον της Μπόκο Χαράμ

Μια «κρίσιμη» διάσκεψη για την ανάπτυξη μιας αφρικανικής δύναμης 7.500 στρατιωτών εναντίον της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ ξεκίνησε σήμερα στο Γιαουντέ με τη συμμετοχή δεκάδων Αφρικανών και Δυτικών ειδικών.

Οι εργασίες της διάσκεψης αναμένεται να διαρκέσουν τρεις ημέρες και «αποτελούν ένα κρίσιμο, αποφασιστικό και καθοριστικό στάδιο στον πόλεμο τον οποίο η διεθνής κοινότητα έχει αποφασίσει να εντείνει ενάντια στη Μπόκο Χαράμ», δήλωσε ο Καμερουνέζος υπουργός Άμυνας Έντγκαρ Άλεν Μέμπε Νγκο.
Στη διάσκεψη αυτή συμμετέχουν «ειδικοί (Αφρικανοί και Δυτικοί από περίπου 60 χώρες) οι οποίοι έχουν αναλάβει να επεξεργαστούν τον τρόπο με τον οποίο θα καταστεί επιχειρησιακή η πολυμερής δύναμη της Επιτροπής της Λεκάνης της Λίμνης του Τσαντ», υπογράμμισε ο Μέμπε Νγκο, που προΐσταται της έναρξης των εργασιών.

Μεγάλη αύξηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη-Αποστολή επιπλέον Βρετανικών και Γαλλικών ενισχύσεων

Επιπλέον Βρετανοί στρατιώτες στην Ανατολική Ευρώπη
Η Βρετανία θα στείλει άλλα 1.000 στελέχη των ενόπλων της δυνάμεων και τέσσερα επιπλέον μαχητικά Eurofighter Typhoon στην Αν. Ευρώπη για να ενισχύσει τις ανεπτυγμένες εκεί δυνάμεις του ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον. 

"Η αύξηση του αριθμού των στρατευμάτων που θα μετέχουν σε ασκήσεις στην περιοχή αποτελεί μια επιπλέον εγγύηση και υπογραμμίζει το πόσο σοβαρές θεωρούμε τις δεσμεύσεις μας εντός της συμμαχίας, ενώπιον των συμμάχων μας, ειδικά αυτών στη βόρεια και ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ", είπε ο Βρετανός υπουργός. 
Λόγω της κρίσης της Ουκρανίας και της ρωσικής απειλής η στρατιωτική παρουσία του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, από τη Βαλτική μέχρι τη Ρουμανία, έχει ενταθεί. Το ΝΑΤΟ έχει ενισχύσει τις δυνάμεις του, προληπτικά, ως υπενθύμιση των ορίων της ρωσικής επιρροής. 

Τζιχαντιστές: Χιλιάδες χριστιανοί μαχητές εναντίον τους

Image

Χιλιάδες χριστιανών του Ιράκ έχουν σχηματίσει τη δική τους πολιτοφυλακή, στην περιοχή της Νινευή, για να πολεμήσουν κατά των τζιχαντιστώνΟι Μονάδες Προστασίας της Περιοχής Νινευής (ΜΠΠΝ) διαθέτουν ήδη 3.000 χριστιανούς Ασύριους μαχητές, οι οποίοι αναμένουν να εκπαιδευτούν, ενώ 500 ακόμα εκπαιδεύονται αυτή την στιγμή. Η πολιτοφυλακή συνδέεται με το Ασσυριακό Δημοκρατικό Κίνημα του Ιράκ.

Άλλοι 500 μαχητές έχουν ήδη αναπτυχθεί στα ασσυριακά χωριά του βόρειου Ιράκ, τα οποία είχαν καταληφθεί από τους τζιχαντιστές, το περασμένο καλοκαίρι, υποχρεώνοντας 30.000 χριστιανούς αμάχους να τα εγκαταλείψουν.
Τον περασμένο Νοέμβριο η Αμερικανική Οργάνωση Μεσοποταμίας, η οποία έχει ως σκοπό την υποστήριξη των ΜΠΠΝ, ανέφερε ότι πρωταρχικός σκοπός των χριστιανών μαχητών είναι η προστασία των χριστιανών αμάχων και σε δεύτερο χρόνο η απελευθέρωση όλων των εδαφών που έχουν καταλάβει οι τζιχαντιστές.

Αμερικανικό "καμπανάκι": "Οδηγείτε την Ελλάδα εκτός ευρώ και στην αγκαλιά της Ρωσίας"

Image
Στις 11 και 12 Φεβρουαρίου θα κριθεί το μέλλος της Ελλάδας στην ευρωζώνη,υποστηρίζει σε ανάλυσή του το αμερικανικό think tank Stratfor. Οι υπουργοί Οικονομικών θα συνεδριάσουν στις 11 και οι αρχηγοί των κρατών στις 12. Όμως θα κριθεί και το μέλλον της Ευρώπης επισημαίνει το Stratfor.
Οι συντάκτες της ανάλυσης του Stratfor αναγνωρίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Γερμανίας όπως και την “μοναξιά” του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, ο οποίος όπως γράφουν δεν κατάφερε να πείσει άλλους Ευρωπαίους υπουργούς που βρίσκουν ελκυστικές τις προτάσεις του, να συνταχθούν μαζί του.
Το Stratfor γράφει ότι οι συναντήσεις στις 11 και 12 Φεβρουαρίου θα είναι καθοριστικές γιατί θα δώσουν ή δεν θα δώσουν το πράσινο φως στην ΕΚΤ και τον Ντράγκι να “στραγγαλίσει” την ελληνική οικονομία οδηγώντας την εκτός ευρώ. Ο Ντράγκι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει την απόφαση διάλυσης επί της ουσίας της νομισματικής ένωσης επάνω του, επισημαίνει το αμερικανικό think tank.
Ποια είναι τα μέτωπα που “βλέπει” το Stratfor;

Ρωσία: Τεράστιες οι απώλειες από την πτώση του πετρελαίου

Image
Αν οι τιμές του πετρελαίου πέσουν στα 40 δολάρια το βαρέλι η Ρωσία θα χάσει, μόνο από φόρους που δεν θα εισπραχθούν, 46 δισ. δολάρια, δήλωσε ο Ίλια Τρουνίν, επικεφαλής της φορολογικής υπηρεσίας του ρωσικού υπουργείου Οικονομικών.
«Με την πτώση της τιμής του πετρελαίου από τα 100 στα 50 δολάρια το βαρέλι, το 2015, οι φόροι που χάνονται από το πετρέλαιο είναι 31 δις. δολάρια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας, ενώ μια πιο μεγάλη πτώση, στα 40 δολάρια το βαρέλι, θα μας προκαλέσει φορολογική υστέρηση 46 δισ. δολαρίων», ανέφερε ο Τρουνίν σε ρωσική οικονομική εφημερίδα.
Ο Τρουνίν εξήγησε πως η φορολόγηση των πετρελαϊκών εταιρειών είναι με τέτοιο τρόπο σχεδιασμένη που όταν οι τιμές είναι υψηλές, το επιπλέον ποσό, καταλήγει, απευθείας, στο κρατικό ταμείο. Όταν όμως οι τιμές είναι χαμηλές ο κρατικός προϋπολογισμός επηρεάζεται αρνητικά.

United Nations Peacekeeper Soldiers Fire on Protestors in Haiti

Haitian police and UN peacekeepers have attacked protesters with live ammo and chemical agents as several thousand opposition supporters tried to march on the presidential palace, demanding new leadership.

Haiti has seen many anti-government protests in recent months calling for President Michael Martelly to step down, amid a growing anger over the high levels of government corruption. Elections have been delayed now for years.

Η Φυλή, του Ουκρανού Miroslav Slaboshpitsky

Μια κόλαση τυλιγμένη στη σιωπή.
Γράφει: Δημήτρης Κεχρής
Μέσα από μια τεχνικά και αισθητικά υποδειγματική αξιοποίηση της ουσίας του κινηματογραφικού μέσου, της ίδιας της κινούμενης εικόνας, γινόμαστε κοινωνοί μιας κολοσσιαίας ρήξης με τις μέχρι πρότινος γνωστές αφηγηματικές φόρμες. Μια ταινία χωρίς καθόλου διαλόγους, με κωφούς πρωταγωνιστές, χωρίς υπότιτλους, χωρίς μεσότιτλους, χωρίς επεξηγήσεις! Παρακολουθώντας την πορεία ένταξης του Sergey (Grigory Fesenko) σε ένα οικοτροφείο κωφών, γινόμαστε μάρτυρες ενός μικρόκοσμου στον οποίο επικρατεί η διαφθορά, η εκπόρνευση και η εκμετάλλευση. Η εγκληματική βία και η αποκτήνωση ξεχειλίζουν από παντού με κάθε τρόπο. Φορείς αυτών δεν είναι κάποια στερεοτυπικά αιμοσταγή τέρατα, αλλά ένα τσούρμο εφήβων. Μια κόλαση τυλιγμένη στη σιωπή που σκιαγραφεί αδιέξοδα εντός ενός σύγχρονου ολοκληρωτισμού. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Ουκρανού Miroslav Slaboshpitsky, που συγκλόνισε το τελευταίο φεστιβάλ των Καννών, και ο οποίος θα μας απασχολήσει αρκετά, όπως προοιωνίζεται η τόλμη του.

Νταήδες αστυνομικοί έστειλαν 16χρονο στο ΚΑΤ λόγω της συμμετοχής του στις μαθητικές καταλήψεις

ΜΙΑ ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΑΑΑΑ...
«Δεν θα κάνεις τα Σπάτα Εξάρχεια»
Νέο κρούσμα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας σημειώθηκε με θύμα έναν 16χρονο μαθητή, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε και προσήχθη στο Τμήμα από άνδρα της ΕΛ.ΑΣ. με τη συνδρομή μάλιστα «αγανακτισμένου πολίτη»! Για στοχοποίηση του γιου του λόγω της συμμετοχής του στις μαθητικές καταλήψεις κάνει λόγο ο πατέρας του μιλώντας στην «Εφ.Συν.».
Το πρωί της περασμένης Παρασκευής σε κεντρικό δρόμο των Σπάτων (Βασ. Παύλου), περιπολικό της αστυνομίας σταμάτησε μπροστά σε τρεις μαθητές που περπατούσαν στον δρόμο. Το περιπολικό ερχόταν από πίσω τους και αφού τους προσπέρασε σταμάτησε λίγα μέτρα μπροστά τους, για να κατεβεί ένας αστυνομικός με πολιτικά.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟ 219 ΚΙΧΝΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ

Ενώ ο Στρατός και το Υγειονομικό είναι υποχρεωμένοι να αποκαταστήσουν την υγεία των στρατιωτών και να αντιμετωπίσουν κάθε περιστατικό που θα συμβεί κατά τη διάρκεια της θητείας μας.
Ο Ελληνικός Στρατός φαίνεται να εισάγει νέα ήθη όσον αφορά τις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρει στους φαντάρους.
Μια πολύ σοβαρή καταγγελία που έφτασε στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αναφέρει ότι σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις, συνάδελφοι που υπηρετούν σε διαφορετικές ακριτικές μονάδες του Έβρου, αντιμετώπισαν την ίδια ελεεινή συμπεριφορά μόνιμου στελέχους του Υγειονομικού.
Πιο συγκεκριμένα, ο εν λόγω στρατιωτικός γιατρός που υπηρετεί στο 219 ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου αρνήθηκε «να γράψει» συγκεκριμένες, και οπωσδήποτε, απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις καθώς θεώρησε ότι το κόστος τους είναι μεγάλο.

Αντιφασιστική πορεία, στο Κερατσίνι, Σάββατο 7/2 στις 11 π.μ


 Όταν οι δολοφόνοι ξαναγυρνούν…

…δεν μπορούμε να μένουμε άπραγοι
1,5 χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής ξαναγυρνούν στον τόπο του εγκλήματος… 
Την Κυριακή 25/01, ανήμερα των εκλογών μέλη της Χ.Α. έκαναν την εμφάνισή τους  στο 5ο Δημοτικό σχολείο Κερατσινίου, καλυμμένοι με τον μανδύα του «νόμιμου πολιτικού κόμματος» με τραπεζάκι και προεκλογικό υλικό. Η προκλητική τους παρουσία λίγα μέτρα από το σημείο της δολοφονίας του Παύλου βρήκε άμεση απάντηση από μερίδα παρευρισκομένων αντιφασιστών απομονώνοντάς τους και δείχνοντας πως και εκεί, αν μη τι άλλο, ήταν ανεπιθύμητοι. Αμέσως η γνωστή ομάδα κρούσης τους εμφανίστηκε  αρχίζοντας τους τραμπουκισμούς και τα χτυπήματα προς όλους τους παρευρισκόμενους και γρονθοκοπώντας μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ, του ΣΥΡΙΖΑ και κατοίκους της περιοχής. Η απάντηση του κόσμου που βρισκόταν εκεί ήταν άμεση και αποφασιστική με αποτέλεσμα οι Χρυσαυγίτες να τραπούν σε φυγή!

Ελληνοτουρκικά: "Ο Τσίπρας θα περιμένει το πρώτο βήμα από την Άγκυρα για το φυσικό αέριο"

Image
Επιμέλεια: ΛΟΥΚΑΣ ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

O νέος Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ. Α. Τσίπρας περιμένει από την Τουρκία να κάνει το πρώτο βήμα αναφορικά με την διαμάχη που έχει ξεσπάσει για το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου αλλά παρόλα αυτά, επιθυμεί να διατηρήσει την τρέχουσα εγκαρδιότητα στιςελληνοτουρκικές σχέσεις και για αυτό κάνει προσεκτικά βήματα. 
Αυτό είναι το βασικό στοιχείο των δηλώσεις που έκανε στο Τουρκικό πρακτορείο ειδήσεωνAnadolu ο Διευθυντής του Κέντρου Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Kadir Has, αν. καθηγητής κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου για τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας. 

Ρωσικά βομβαρδιστικά με πυρηνικά όπλα εξασκούνται σε βομβαρδισμό της Βρετανίας και Γαλλίας

Ρωσικά βομβαρδιστικά με πυρηνικά όπλα εξασκούνται σε βομβαρδισμό της Βρετανίας και ΓαλλίαςΝορβηγοί φέρεται να άκουγαν τις συνομιλίες του ρωσικού πληρώματος ενός βομβαρδιστικού αεροσκάφους Tupolev Tu-95 που πετούσε γύρω από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Γαλλία, το οποίο είχε πυρηνικά όπλα επί του σκάφους. Αυτή είναι η πρώτη τέτοια δημόσια αποκάλυψη μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.
 Σύμφωνα με τους ειδικούς η ατομική βόμβα δεν ήταν ενεργοποιημένη, αλλά ακόμη και η αερομετακίνησή της κατά τη διάρκεια μιας κανονικής εναέριας περιπολίας, με συνοδεία ιπτάμενων τάνκερ IL-78 και μαχητικών αναχαίτισης MiG-31, αποδεικνύει τις όλο και πιο επιθετικές επιδιώξεις των Ρώσων. Ακόμη περισσότερο, είναι μια επιπλέον απόδειξη ότι η Ρωσία δεν θεωρεί το ΝΑΤΟ ως μια πιθανή απειλή, αλλά ως έναν εχθρό.

Ρωσία: Δεν πουλάμε Συρία και τον Άσαντ για το πετρέλαιο!

«Οι Έλληνες εμπιστεύονται περισσότερο τη Ρωσία παρά την ΕΕ»Αρνείται η Μόσχα πληροφορίες που τη φέρουν να συνομιλεί με την Σαουδική Αραβία, ζητώντας της να περικόψει την παραγωγή πετρελαίου της, με αντάλλαγμα την παύση της ρωσικής υποστήριξης στο καθεστώς Άσαντ.
Η αμερικανική εφημερίδα New York Times είχε δημοσιεύσει σχετικό ρεπορτάζ, επικαλούμενο σαουδαραβικές και αμερικανικές πηγές. Ο Αλεξέι Πουσκόφ, επικεφαλής της επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων της ρωσικής βουλής, διέψευσε το δημοσίευσα και κατηγόρησε την αμερικανική εφημερίδα για διασπορά ψευδών ειδήσεων, ειδικά μετά την έναρξη της ουκρανικής κρίσης. «Δεν υπάρχουν συνομιλίες για κάτι τέτοιο», είπε.

Ευρωπαϊκό Στρατηγείο Λάρισας: καινοτόμες διαδικασίες κυβερνοπολέμου! EDA και ευρωπαϊκό στρατηγείο Λάρισας για την EUFOR RCA

ImageΣτις 3 & 4 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε από τον European Defence Agency και το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο της Λάρισας, διημερίδα με αντικείμενο την επικοινωνιακή υποστήριξη της στρατιωτικής επιχείρησης EUFOR RCA στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.
Ειδικότερα, παρουσιάσθηκαν και αναλύθηκαν οι επικοινωνιακές απαιτήσεις, η αρχιτεκτονική επικοινωνιών, η τοπολογία των επικοινωνιακών και πληροφοριακών δικτύων και τέλος η κρυπτασφάλιση τους, η οποία επετεύχθη με υψηλής τεχνολογίας κρυπτοσυσκευές του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο Λάρισας υποστηρίζεται δυναμικά από σταθερές, αξιόπιστες και ασφαλείς επικοινωνίες, οι οποίες ουδέποτε κατέρρευσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης.

Ίση Ιεραρχική Προαγωγική Μεταχείριση Εθελοντών του Νόμου 1848/89 με τις Εθελόντριες του Νόμου 705/77 και τους Εθελοντές του άρθρου 45 ΝΔ 445/74)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
 ΠΡΟΣ : Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιώτη Καμμένο                        ΚΟΙΝ : α. Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Κώστα Ήσυχο
             β. Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Τόσκα...    
        ΘΕΜΑ: Ίση Ιεραρχική Προαγωγική Μεταχείριση Εθελοντών του Νόμου    1848/89 με τις Εθελόντριες του Νόμου 705/77 και τους Εθελοντές              του άρθρου 45 ΝΔ 445/74) 
ΣΧΕΤ : Σύνταγμα της Ελλάδας άρθρο 4 παράγραφος 1

Τα αυτοκίνητα χαφιέδες της ΕΛ.ΑΣ.!

Το μαύρο πασάτ ήταν παρκαρισμένο έξω από ένα εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας. Ενα περιπολικό με αναμμένο φάρο είχε μόλις σταματήσει δίπλα του. Δευτερόλεπτα μετά, ένας νεαρός πλησίασε το όχημα, φορτωμένος με σακούλες φαγητού και έβαλε το κλειδί στην πόρτα τουοδηγού. «Ολα καλά Μοχάμεντ;», του λέει ο συνοδηγός του περιπολικού, αφήνοντας εμβρόντητο τον αλλοδαπό, που δεν μπορούσε να αντιληφθεί πώς ο αστυνομικός ήξερε το όνομά του...
Ηταν ένα από τα περιπολικά της ΕΛΑΣ που διαθέτει το σύστημα Αυτόματης Αναγνώρισης Πινακίδων Οχημάτων (APNR), το οποίο δίνει τη δυνατότητα στο πλήρωμα να μαθαίνει άμεσα την «ταυτότητα» του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Ετσι, οι αστυνομικοί είδαν ένα αυτοκίνητο που τους κίνησε την περιέργεια, έψαξαν αν απασχολεί, κι όταν είδαν ότι όλα ήταν νόμιμα, αρκέστηκαν να πουν ένα... «γεια» στον ιδιοκτήτη του...

«Η Μάχη του Στάλινγκραντ» στο Στούντιο

Από τη «New Star» με αφορμή τα 72 χρόνια από τη νίκη του Κόκκινου Στρατού
Χτες συμπληρώθηκαν 72 χρόνια από τη νίκη του Κόκκινου Στρατού στην ιστορική Μάχη του Στάλινγκραντ. Τη μάχη των μαχών, το σημείο καμπής στην πολεμική αναμέτρηση ανάμεσα στη σοσιαλιστική ΕΣΣΔ και τη ναζιστική Γερμανία.
Η «New Star», με αφορμή τη μεγάλη επέτειο, προβάλλει από αύριο Πέμπτη και για μια μόνο βδομάδα στον κινηματογράφο «Στούντιο» (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, Πλ. Αμερικής, τηλ. 210.8640.054) την επική ταινία - σε δύο μέρη - «Η Μάχη του Στάλινγκραντ» (1949) του Βλαντιμίρ Πετρόφ, που διατηρεί ισχυρή αυθεντικότητα σε σχέση με τα ιστορικά γεγονότα της εποχής. Το πρώτο της μέρος, με τίτλο «Η Μάχη του Στάλινγκραντ - Ούτε βήμα πίσω», προβάλλεται την Πέμπτη, Σάββατο, Δευτέρα και Τετάρτη στις 5 το απόγευμα, ενώ το δεύτερο...
με τίτλο «Η Μάχη του Στάλινγκραντ - Η Νίκη» προβάλλεται Παρασκευή, Κυριακή και Τρίτη την ίδια ώρα.

Εξαλλοι οι Ρώσοι με το θάνατο γριάς απο καρδιά σε τμημα μετά τη σύλληψή της για κλοπή βούτυρου 4 δολλαρίων.

RIA Novosti / Konstantin Chalabov
Police have opened an investigation after an elderly survivor of WWII’s Leningrad siege, possibly suffering from dementia, died of a suspected heart attack in a police station. The old woman had been hauled there after stealing butter from a supermarket.
On Tuesday, 81-year-old Rauza Galimova, a resident of St.Petersburg, was paying for her groceries in an outlet belonging to Russia’s biggest grocery chain Magnit. According to eyewitness reports in the local media, she had already purchased most of her goods, when the cashiers asked security to check the lady’s bag in front of a busy queue. 

Μας παρακολουθούν οι διοικητές (οπότε εκφραστείτε ελεύθερα!)

Το είχαμε υποπτευθεί ότι όλο και κάποιος μπορεί να μας παρακολουθούσε από το υπουργείο, κλπ, αλλά δεν περιμέναμε να φτάσουν να ζητήσουν πειθαρχικό λόγω ανάρτησης στο Facebook.
Αυτό έκανε ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ, κος Παπαρούπας, ο οποίος παραδέχθηκε την αδιακρισία του (“stalkάρισμα” θα λέγαμε σε γλώσσα διαδικτύου) ζητώντας ΕΔΕ για ανάρτηση που διάβασε στο προφίλ του κυρίου Παπανικολάου (μέλος ΔΣ ΕΙΝΑΠ και ΠΙΣ).
Θα μπορούσε να αρκεστεί σε ανάλαφρη απάντηση στην ανάρτηση (“trollάρισμα” θα λέγαμε), όμως προτίμησε να προβεί σε κάτι πιο σοβαρό – κάτι παράνομο μάλιστα.
Η προσπάθεια φίμωσης του λόγου και της υπονόμευσης της συνδικαλιστικής δράσης δεν είναι μόνο ανήθικη κοινωνικά, αλλά και άκρως έκνομη.

ΒΑΡΥΣ Ο ΦΟΡΟΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ

Να σταματήσει τώρα η θανάσιμη αδιαφορία για την ζωή των εργαζομένων
Οι εργαζόμενοι δεν είναι αναλώσιμοι για την κρεατομηχανή του κέρδους
Νέο εργατικό ατύχημα σημειώθηκε χθες στις 9.40΄ το πρωί στο Ορυχείο Καρδιάς, όταν ένα φορτηγό που ανήκει σε εργολάβο της ΔΕΗ συγκρούστηκε με ένα μηχάνημα καθαρισμού ταινιόδρομων μεταφοράς λιγνίτη με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στα πόδια ο οδηγός του φορτηγού και να ακρωτηριαστεί σχεδόν από το γόνατο το δεξί του πόδι.
Ελαφρά τραυματίστηκε και ο οδηγός του μηχανήματος της ΔΕΗ, ο οποίος μάλιστα είναι συμβασιούχος, οκταμηνίτης.

British Army faces radical shakeup

New head of army plans to cut top brass 
• Emphasis on non-violent warfare
Nick Carter will have to persuade the government about the army's value. Photograph: Manpreet Romana/AFP/Getty Images
Richard Norton-Taylor Monday 2 February 2015 15.41 GMT
After the huge mistakes in Iraq and Afghanistan, and confronted now by new threats amid extraordinary geopolitical shifts, senior British army officers under the incoming chief of the general staff, Sir Nick Carter, are planning potentially far-reaching reforms.
An eyecatching centrepiece is the formation of the 77th Brigade, inspired by the Chindits, the guerrilla unit which operated behind enemy lines during the Burma campaign against the Japanese during the second world war.

British army creates team of Facebook warriors

Soldiers familiar with social media sought for 77th Brigade, which will be responsible for ‘non-lethal warfare’
A British soldier looks at an Iraqi colleague's mobile phone during a joint patrol. Photograph: Matt Cardy/Getty Images
Ewen MacAskill, defence correspondent
Saturday 31 January 2015 11.48 GMT
The British army is creating a special force of Facebook warriors, skilled in psychological operations and use of social media to engage in unconventional warfare in the information age.
The 77th Brigade, to be based in Hermitage, near Newbury, in Berkshire, will be about 1,500-strong and formed of units drawn from across the army. It will formally come into being in April.

Revealed: US spy operation that manipulates social media

Military's 'sock puppet' software creates fake online identities to spread pro-American propaganda 
Gen David Petraeus has previously said US online psychological operations are aimed at 'countering extremist ideology and propaganda'. Photograph: Cliff Owen/AP
Nick Fielding and Ian Cobain Thursday 17 March 2011