Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Εθνικιστικά συνθήματα και καψόνια στο ΚΕΝ Καλαμάτας

Τελικά το ΚΕΝ Καλαμάτας, τόσο στο παρελθόν όσο και σήμερα, αποδεικνύει ότι είναι ένα πολύ αμαρτωλό Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.
Αν στο παρελθόν απασχόλησε με τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, μέλη της οποίας έφτασαν να χαιρετούν φασιστικά στην Αναφορά Λόχου, σήμερα έρχεται ξανά στο προσκήνιο για δύο διαφορετικούς λόγους αλληλοσυμπληρούμενους:
Αφενός η πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για το Κέντρο Εκπαίδευσης των βυσμάτων της ΝΔ και της Χρυσής Αυγής, με επάνδρωση που φτάνει στο 400%, ακριβώς γιατί εξυπηρετεί με όρους του άθλιου πελατειακού κράτους τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και τις ψηφοθηρικές ανάγκες  που συνυπάρχουν με το γνωστό διεφθαρμένο «δούναι και λαβείν».

Το Αϊβαλί και η ιστορία του γίνονται graphic novel Mε αφορμή την επικείμενη έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη, ο σκιτσογράφος Soloup μιλάει στη LΙFO για όσα συνδέουν ακόμα τις ζωές των Αϊβαλιωτών, το «Charlie Hebdo» και τα όρια της γελοιογραφίας. Πηγή: www.lifo.gr

Γύρισα από ένα μονοήμερο ταξίδι στο Αϊβαλί, αλλά το μυαλό μου ήταν εκεί διαρκώς για μήνες... Γύρισα από ένα μονοήμερο ταξίδι στο Αϊβαλί, αλλά το μυαλό μου ήταν εκεί διαρκώς για μήνες... Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΨΑΣΚΗ«Πριν από λίγο έκλεισα εισιτήριο για το Αϊβαλί. Μονοήμερη αύριο στις πάλαι ποτέ Κυδωνίες, την αδελφή πόλη της Μυτιλήνης. Βέβαια, θα μπορούσες να τους βρεις κι ένα σωρό άλλες συγγένειες, αφού η Μυτιλήνη στάθηκε για τις Κυδωνίες και μάνα και σύζυγος που χήρεψε και κόρη ορφανή. Και το Αϊβαλί, ένας παλικαράς κοντραμπατζής που την άφησε μοναχή της πάνω στα καλύτερα. Ξαφνικά! Αιφνίδια! Σαν σε στροφή ενός ζεϊμπέκικου στη μέση της γιορτής». Μ’ ένα ζεϊμπέκικο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Έτσι παρομοιάζει τη σχέση ανάμεσα στο Αϊβαλί και τη Μυτιλήνη ο γνωστός σκιτσογράφος και γελοιογράφος του «Ποντικιού» Soloup στο Αϊβαλί (εκδόσεις Κέδρος). Ένα ώριμο, ρεαλιστικό και καλοδουλεμένο graphic novel που προέκυψε ως ιδέα ύστερα από ένα σύντομο, μονοήμερο ταξίδι στο Αϊβαλί και ολοκληρώθηκε έπειτα από τρία χρόνια ενδελεχούς έρευνας και μελέτης σε ιδρύματα, μουσεία και κείμενα που σχετίζονται με τη Μικρασιατική Καταστροφή και την ανταλλαγή πληθυσμών που ακολούθησε. 

Με Παναρίτη η ελληνική αποστολή στο eurogroup

Την Έλενα Παναρίτη, εκλεκτή του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας, η οποία είχε δηλώσει στον Guardian “δεν είμαι Ελληνίδα είμαι Αμερικάνα” επέλεξε για σύμβουλό του στις διαπραγματεύσεις με το eurogroup ο Γ.Βαρουφάκης.
salute_flag_altΗ ίδια είχε διαψεύσει τη συγκεκριμένη δήλωση, ο συντάκτης της εφημερίδας όμως είχε επιμείνει στο κείμενό του.
Τη στιγμή λοιπόν που Κίνα και Ρωσία προσκαλούν τον Έλληνα πρωθυπουργό και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωνε ότι η χώρα του “είναι έτοιμη να εξετάσει την παροχή οικονομικής βοήθειας αν του ζητηθεί”, το Μαξίμου στρέφεται όπως φαίνεται στην αντίπερα πλευρά του Ατλαντικού.
Η φήμη για τη συμμετοχή της Παναρίτη σε θέση συμβούλου του Βαρουφάκη κυκλοφορούσε σε δημοσιογραφικούς διαδρόμους μερικές εβδομάδες πριν από τις εκλογές, χωρίς όμως πολλοί να δίνουν σημασία σε ένα τόσο… τραβηγμένο σενάριο.

Τελευταία ενημέρωση: Επιβεβαιώνεται μεγάλη τραγωδία στη Μεσόγειο - Αγνοούνται 300 μετανάστες και πρόσφυγες

©UNHCR/A. D’Amato
Ένα κορίτσι από τη Συρία που ταξίδεψε με τη σχολική του τσάντα κοιμάται στο χέρι του πατέρα της. Μαζί διέφυγαν από τις συρράξεις στην πατρίδα τους και ταξίδεψαν εκατοντάδες μίλια (προτού διασωθούν στη Μεσόγειο).
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (Υ.Α.) είναι συγκλονισμένη από τις νέες πληροφορίες που ανακύπτουν για την πραγματική κλίμακα της τραγωδίας στη Μεσόγειο, μετά τις απόπειρες διάσωσης από την ιταλική ακτοφυλακή τη Δευτέρα. Σύμφωνα με στοιχεία  που συγκέντρωσε η Υ.Α. από την ιταλική ακτοφυλακή και τους επιζώντες στη Λαμπεντούζα, περίπου 300 άνθρωποι έχει επιβεβαιωθεί ότι αγνοούνται. 

EKTAKTO: Ο Ομπάμα ετοιμάζεται να βομβαρδίσει το Ισλαμικό Κράτος. Ζητά έγκριση του Κογκρέσου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα απέστειλε σήμερα στο Κογκρέσο το αίτημά του για έγκριση της χρήσης στρατιωτικής δύναμης στην εκστρατεία εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Τα βύσματα φεύγουν από το Πεντάγωνο: το τυράκι για να πέσουμε στη φάκα των αντιδραστικών αλλαγών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στον Στρατό

«1350 στρατιώτες που είχαν παρουσιαστεί με την προηγούμενη ΕΣΣΟ και είχαν μετατεθεί σε μονάδες της Αττικής και της Πελοποννήσου πήραν ήδη ή θα πάρουν τα επόμενα 24ωρα φύλλο πορείας για Έβρο ή για νησιά του Αιγαίου»!
Με πρώτη ματιά, οι σχεδιασμοί της νέας πολιτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελούν μια -μερική έστω- δικαίωση των μακροχρόνιων προσπαθειών του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ [θυμίζουμε την ανακοίνωση «Η ΟΝΝΕΔ ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΙΛΑ: ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥΣ ΕΙΡΩΝΕΥΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΕΝΩ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 20/1 ΕΙΧΑΝ 500 "ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΥΠΕΘΑ» http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/01/201-500.html
και «ΤΟ ΒΥΣΜΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ-ΚΑΤΑΦΩΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΟΥ» http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/02/blog-post_34.html]. Που χρόνια τώρα και ακριβώς επειδή απολαμβάνει την εμπιστοσύνη των συναδέλφων και της λαϊκής οικογένειας, βρίσκεται στο στόχαστρο της εξουσίας, των διωκτικών μηχανισμών και της αστικής δικαιοσύνης, δέχεται πληθώρα προσβολών και χυδαίων επιθέσεων από κομματικά εγκάθετους και τα γνωστά κέντρα. 

Προβολή & συζήτηση: Πόλεμος και Ειρήνη στα Βαλκάνια


Γιώργος Ρούσσος
Η συμπλήρωση εκατό χρόνων από την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (1914) έχει γίνει αφορμή για τη διοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων αλλά και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων σε όλο τον κόσμο, τους τελευταίους μήνες. Την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Megaron Plus στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Πόλεμος και Ειρήνη στα Βαλκάνια», σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Αποστολίδη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με διακεκριμένους επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ η είσοδος για το κοινό, είναι ελεύθερη.

Τα Βίαια Έργα και οι Ημέρες της Ομάδας ΔΕΛΤΑ February 10, 2015 Αντώνης Ντινιακός, Δήμος Χριστόπουλος

Αρχές, 2009. Η Ελλάδα, φουντωμένη από τη σαρωτική «επήρεια» των πρόσφατων «Δεκεμβριανών», παραπατά εν μέσω κοινωνικών τριγμών και μιας «ηλεκτρισμένης» οργής για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου. Το περιβόητο «μονοπώλιο της βίας» έχει «διαρραγεί» -η κυβέρνηση ζαλισμένη αδυνατεί να διαχειριστεί το εύφλεκτο κλίμα, ενώ οι νωπές μνήμες των συγκρουσιακών πορειών και η αυθόρμητη μεταφορά της δύναμης από το κράτος στους διαδηλωτές έχει δημιουργήσει τρόμο στους διαδρόμους των κυβερνητικών γραφείων. 

Η Συγκρότηση της Ομάδας ΔΕΛΤΑ


Επικοινωνώ με τον πρόεδρο του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής, Βασίλη Ντούμα. Όπως ο ίδιος λέει: «Η ΔΕΛΤΑ συγκροτήθηκε τον Μάρτιο του 2009 με σκοπό να περιορίσει ακραία έκνομες ενέργειες στο κέντρο των Αθηνών. Εκείνη την εποχή ήταν σε έξαρση μια σειρά καταδρομικών επιθέσεων από αγνώστους σε τράπεζες, αστυνομικά τμήματα και καταστήματα. Αποκορύφωμα ήταν οι μαζικές καταστροφές -σε ανύποπτο χρόνο και όχι έπειτα από κάποια πορεία- στην οδό Σκουφά στο Κολωνάκι το 2009. 

Το "νερό νεράκι" λένε οι φαντάροι στο 16 ΤΥΠ Διδυμότειχο Αγία Φωτεινή


ImageΑυτά είναι τα στρατόπεδα που ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος θέλει να γεμίσει με φαντάρους για να έχουν Πολεμική Επάνδρωση!
Το “νερό νεράκι” έχουν πει στρατιώτες στο Διδυμότειχο. Σε επιστολή που έστειλαν στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων γράφουν μεταξύ άλλων:
"Σήμερα είναι η πέμπτη (5η) μέρα που εδώ οι φαντάροι στο Διδυμότειχο μένουν χωρίς νερό λόγω του προβλήματος με την μόλυνση του δικτύου με αρσενικό, ένα στοιχείο που είναι καρκινογόνο. 

Οι συνθήκες είναι επιεικώς ελεεινές, και λέμε πραγματικά επιεικώς, όντας άτομα από αστικές οικογένειες μετρίου οικονομικού αναστήματος. Δεν υπάρχει νερό για να φάμε και για την προσωπική μας υγιεινή, καθώς και για τις καθαριότητες που πρέπει να γίνουν, η αντιμετώπιση των ανώτερων προς τους στρατιώτες είναι λες και είμαστε τα τελευταία ζώα που απλά περιμένουν να πεθάνουν. 

Βαθμολογικός ρατσισμός στο παρκάρισμα εντός στρατοπέδου!

Ρατσισμός στο παρκάρισμα σε στρατόπεδο. Το ακούσαμε κι αυτό. Με έγγραφό του διοικητής στρατοπέδου, γνωστοποιεί στο προσωπικό της μονάδας ότι εντός του στρατοπέδου δεν θα μπορούν να παρκάρουν τα οχήματά τους οι φέροντες βαθμό Επιλοχία και κάτω. 
Μέσα στο στρατόπεδο θα μπορούν να σταθμεύον τα οχήματά τους μόνο όσοι έχουν βαθμό Επιλοχία και πάνω, ενώ οι υπόλοιποι έξω από την πύλη του στρατοπέδου και τους ζητήθηκε να επιστρέψουν την άδεια εισόδου των οχημάτων τους ! 
Ήμαρτον…

Οι πυροτεχνουργοί απέναντι στο ΓΕΣ - Ένας απ΄ αυτούς εξηγεί την αντιπαράθεσή τους

Image
Η ηγεσία του ΓΕΣ δεν προτίθεται να αλλάξει κάτι στο θέμα των πυροτεχνουργών και θα επιμείνει στην εκπαίδευση και πιστοποίησή τους η οποία είναι ανεξάρτητη από την εμπειρία που έχει ο καθένας. Δεν θεωρεί ότι αυτή η διαδικασία τους υποτιμά,αντιθέτως θεωρεί ότι ανεβάζει σημαντικά τα επίπεδα ασφαλείας στην έτσι κι αλλιώς άκρως επικίνδυνη δουλειά τους. Και κάνει σαφές ότι για να λαμβάνει κάποιος τα ανάλογα επιδόματα θα πρέπει να πιστοποιηθεί. 
Αυτή είναι η πλευρά του ΓΕΣ όπως την “άκουσε” το Onalert.gr.
Η άλλη πλευρά είναι αυτή των πυροτεχνουργών . Ένας απ΄ αυτούς με το κείμενο που ακολουθεί εξηγεί γιατί υπάρχει αντίδραση. 
Γράφει λοιπόν:

Το σκάνδαλο των ΝΗ-90 - Γιατί δεν πετάνε - Ολόκληρο το πρακτικό της επιτροπής

Ας δούμε όμως αναλυτικά το ιστορικό των δύο συμβάσεων και τις διαπιστώσεις της επιτροπής.
ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 034Α/2003 ΚΑΙ ΑΩ 21/2003 Στην Αθήνα, σήμερα, τη 2α του μηνός Σεπτεμβρίου, του έτους 2004, η παρακάτω επιτροπή, που αποτελείται από τους:
α. Σχη (ΑΣ) Παρτινό Γεώργιο, ως πρόεδρο

β. Σχη (Ε) Μπάκα Παναγιώτη

γ. Ανχη (ΤΧ) Λιόλιο Χρήστο

δ. Ανπχο Καουκτσή Μιχαήλ

ε. Τχη (ΑΣ) Τσιγγερλιώτη Μιχαήλ

στ. Τχη (ΑΣ) Λαμπρικίδη Λάμπρο και

ζ. Πχη (Ο) Στράτο Αναστάσιο,

Μαχητής IS: Παίρναμε όπλα από τουρκικές μυστικές υπηρεσίες

«H ΜΙΤ μας έδινε όπλα»! Η δήλωση αυτή ανήκει στον μαχητή του Ισλαμικού Κράτους, Μεχμέτ Ασκάρ, ο οποίος δικάζεται από ποινικό τουρκικό δικαστήριο. Ο Ασκάρ συνελήφθη μαζί με άλλους 11, μέλη του ΙΚ, του Μετώπου αλ Νούσρα και του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού».

Μηχανή του Χρόνου: Οι νοσοκόμες που εκτελούσαν ασθενείς με μυστική εντολή Χίτλερ

Οι Γερμανίδες νοσοκόμες που εκτελούσαν τους διανοητικά και σωματικά ασθενείς, με μυστική εντολή του Χίτλερ και τιμωρήθηκαν με ένα χρόνο φυλάκιση. Μέσα σε ένα μήνα δολοφόνησαν σχεδόν 10.000 ανθρώπους. Διαβάστε την ιστορία τους    
Η Παουλίνε Κνάισλερ είναι ανάμεσα στις πιο γνωστές περιπτώσεις Γερμανίδας νοσοκόμας – δολοφόνου. Η Κνάισλερ γεννήθηκε το 1900 και μεγάλωσε σε μια καλλιεργημένη οικογένεια στην περιοχή της Οδησσού, στην Ουκρανία.  

Οι ναζιστικές οργανώσεις που κάλεσε η Χρυσή Αυγή για την επέτειο των Ιμίων

Screen Shot 2015-02-08 at 12.31.15 PM
Ο «Τρίτος δρόμος» και η «Forza Nuova» βρέθηκαν στην Αθήνα Ακόμη και τελετή μνήμης στα χιτλερικά στρατεύματα κατοχής της Ελλάδας περιλάμβανε η επίσκεψη στην Αθήνα ατόμων από γερμανικές ναζιστικές οργανώσεις, που προσκλήθηκαν από τη Χρυσή Αυγή. Μια εβδομάδα μετά τη συγκέντρωση που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή, εκμεταλλευόμενη στην εθνικά ευαίσθητη επέτειο των γεγονότων στα Ίμια, η αποκάλυψη της δράσης των προσκεκλημένων της από τη Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρώπης προκαλεί ανατριχίλα., γράφει σήμερα η Real News. Πριν από την πορεία της 31ης Ιανουαρίου τουλάχιστον 20 μέλη της γερμανικής οργάνωσης «Ο Τρίτος Δρόμος» (Der III. Weg) επισκέφτηκαν το γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο του Διονύσου. Πρόκειται για τον χώρο όπου έχουν ταφεί περίπου 10.000 στρατιώτες των γερμανικών δυνάμεων κατοχής που έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. 

First Palestinian embassy in W. Europe opens in Sweden

Palestinian President Mahmoud Abbas (C, right) speaks next to Swedish Foreign Minister Margot Wallstrom (C) during the inauguration of the Embassy of Palestine in central Stockholm February 10, 2015. (Reuters/Fredrik Sandberg)The first-ever Palestinian embassy in Western Europe has opened in Sweden on Tuesday evening, the Swedish prime minister’s press service said. President Mahmoud Abbas has arrived in Stockholm for the event.
"Your recognition...should push forward negotiations in the peace process," Abbas said.
Prime Minister Lofven has vowed aid to Palestine, but has also called on reforms.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΝΑΤΟ –ΡΩΣΙΑΣ για την Ουκρανία

Το παρακάτω κείμενο δεν απηχεί τις απόψεις μας.
Όμως επιλέξαμε να το αναρτήσουμε γιατί προέρχεται από έναν σοβαρό αναλυτή, παρουσιάζει τα διλήμματα και τις προοπτικές της αστικής πολιτικής, προσφέροντας τη δυνατότητα κατανόησης της κυβερνητικής πολιτικής που δεν είναι αριστερά, αλλά αστική και κρατική  
Γράφει ο Αντιπτέραρχος (Ι) εα Βασίλειος Βρεττός
Επίτιμος Διοικητής  ΔΑΥ
Η αποκαλούμενη ‘‘σύγκρουση‘‘ της Ελλάδος με τους Συμμάχους στο ΝΑΤΟ για το Θέμα της Ουκρανίας και των κυρώσεων στη Ρωσία έφερε   στο προσκήνιο συζητήσεις για τη θέση της χώρας μας στη Συμμαχία και της εξασφάλισης των Εθνικών συμφερόντων  της εντός  ή εκτός αυτής. Αποκορύφωμα οι  δηλώσεις των Υπουργών Άμυνας Ελλάδος και Γερμανίας και η εκμετάλλευση προς εντυπωσιασμό των δηλώσεων από τα ΜΜΕ.

Ομπάμα: Επαναπατρισμός των Αμερικανών στρατιωτών από τη ζώνη του Έμπολα

Την επιστροφή στις Ηνωμένες Πολιτείες σχεδόν του συνόλου των 1.300Αμερικανών στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στη Δυτική Αφρική για την καταπολέμηση της επιδημίας του φονικού ιού Έμπολα θα κάνει γνωστή σήμερα ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Λευκού Οίκου. Ο επαναπατρισμός των Αμερικανών στρατιωτών θα γίνει έως τις 30 Απριλίου. «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη μείωση του αριθμού των νέων κρουσμάτων του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική, αλλά εξακολουθεί να μας ανησυχεί η πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων στη Γουινέα και η αδυναμία περαιτέρω μείωσης των κρουσμάτων στη Σιέρα Λεόνε» σημειώνει ο Λευκός Οίκος. 

Σαν σήμερα γεννήθηκε το 1898 ο Μπέρτολτ Μπρεχτ (2 Βίντεο)

Σαν σήμερα στις 10 Φλεβάρη το 1898 γεννήθηκε στο Αουγκσμπουργκ της Βαυαρίας ο μεγάλος ποιητής, πεζογράφος, δραματουργός, θεωρητικός, σκηνοθέτης και δάσκαλος, Μ. Μπρεχτ. Στρατευμένος στο μαρξισμό, πρωτοπόρος επαναστάτης, με ένα τεράστιο έργο που παραμένει διαχρονικά επίκαιρο.
Θυμίζουμε τα λόγια του συνθέτη των μπρεχτικών τραγουδιών και φίλου του Μπρεχτ, Χανς Αϊσλερ: «Οταν μιλάμε για τον Μπρεχτ, είμαστε σε θέση μάχης, ιδιαίτερα στις καπιταλιστικές χώρες. Αγωνιζόμαστε για τον Μπρεχτ. Είναι αναγκασμένοι να καταπιούν τον Μπρεχτ και δεν πρέπει να τους επιτρέψουμε να τον καταπιούν παρά μονάχα ολόκληρο, μαζί με τ' αγκάθια».

Με εκσυχρονιστικά λαμόγια θα ασκηθεί ο δημόσιος έλεγχος;

xristodoulakisΤον κ. Νίκο Χριστοδουλάκη τον ξέρουμε από παλιά. Δεν εννοούμε τα χρόνια που ως νέος έκανε κι αυτός τις τρέλες του και εντάχθηκε στην Αριστερά, αλλά αργότερα, στα 1996-2004, όταν από τις καίριες θέσεις υφυπουργού και υπουργού σε οικονομικά υπουργεία ήταν ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του Κώστα Σημίτη. 
Τότε, με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, με τη «δημιουργική λογιστική», με την καλλιέργεια του μύθου της «ισχυρής Ελλάδας», τις συνέπειες της οποίας πληρώνουμε χρόνια τώρα. Αυτό το εκσυγχρονιστικό λαμόγιο επανήλθε στο προσκήνιο, ως επιλογή του Γιάννη Δραγασάση, για να τοποθετηθεί στη θέση του αντιπροέδρου της Τράπεζας Πειραιώς. Για να ασκηθεί, μέσω του κυρίου αυτού, ο δημόσιος έλεγχος στην Τράπεζα. 

Μαριόπολη, ο Πόλεμος και ο Πόλεμος της Προπαγάνδας

tankOn January 8, Ukrainian Prime Minister, Arseniy Yatsenyuk, met Angela Merkel to discuss the situation in Ukraine. In their joint press conference, Chancellor Merkel praised the austerity-inspired budget the Ukrainian Rada had recently approved, and urged the IMF to unblock the next tranche of financial aid to Kiev. When speaking about the conflict in eastern Ukraine, Merkel insisted that the European Union would only lift sanctions against Russia after all twelve points of the Minsk agreement had been fully implemented. 

Στο Novorossiyan η πολιτοφυλακή περικυκλώνει τα στρατεύματα του καθεστώτος του Κιέβου

Anti-fascists protest war against Novorossiya by Ukraine and Western powers outside the Munich Security Conference, Feb. 7.Photo:  Antiimperialistische AktionAnti-fascists protest war against Novorossiya by Ukraine and Western powers outside the Munich Security Conference, Feb. 7.
Photo: Antiimperialistische Aktion
European Union leaders made a flurry of diplomatic visits in early February, holding panicky negotiations with Kiev and Moscow to reach a ceasefire in the war between Ukraine and the Donetsk and Lugansk People’s Republics, also called Novorossiya.

Το Ουκρανικό Κοινοβούλιο ψήφισε νόμο που επιτρέπει την εκτέλεση των Λιποτακτών του Στρατού

Ukraine’s parliament has passed a law which authorizes commanding officers to use physical force against army defectors. It comes as the latest military draft has seen a lack of enthusiasm on the part of potential soldiers.
TOPSHOTS-UKRAINE-UNREST-POLITICS-RUSSIA-DEMOUkraine’s parliament voted on Thursday with 260 MPs in favor – only 226 votes were needed to pass the law. The new article 22(1) added to the charter regulating service in the armed forces of Ukraine states that commanders “have the right to personally use physical force, special means, and weapons when in combat” against soldiers who commit “criminal acts.”
Under criminal acts the law lists “disobedience, resistance or threat to use force against the commander, voluntary abandonment of military positions and certain locations of military units in areas of combat missions.