Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Γκάφα του CNN για φιλο-αμερικανικά ουκρανικά στρατεύματα... "Γλώσσα λανθάνουσα την αλήθεια λέγει..."


«This is CNN...»... 
Υποχρεώθηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους τηλεθεατές του, μία ημέρα μετά την μετάδοση της είδησης ότι «ο πρόεδρος Ομπάμα εξετάζει να εξοπλίσει τα φιλο-αμερικανικά στρατεύματα της Ουκρανίας».

Η είδηση είχε μεταδοθεί μετά τις συνομιλίες της καγκελαρίου Μέρκελ με τον πρόεδρο Ομπάμα στην Ουάσιγκτον. 
Και η συγγνώμη, για την γκάφα την επομένη...

ΕΚΠΟΜΠΗ «ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ» ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5 ΣΑΒΒΑΤΟ 14/2/2014, στις 7.05 π.μ.

Επιτέλους, ήρθε και η ελπίδα στους φαντάρους…

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ: ΑΜΕΤΑΘΕΤΟ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΗΤΕΙΑΣ

Image
Σήμερα ο ΥΦΕΘΑ Τόσκας, φιλοξενήθηκε στον ΣΚΑΙ, μισητό σταθμό μέχρι πρόσφατα στον ΣΥΡΙΖΑ.
Τοποθετούμενος για πολλοστή φορά, συνεπής με  την συνολική κυβερνητική προπαγάνδα, τόνισε ότι “δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξει κάτι στην θητεία, τουλάχιστον μέχρι να κάνουμε την απαραίτητη αναδιοργάνωση των ΕΔ”.
Δηλαδή απειλεί την νεολαία με αύξηση της θητείας!

Το Σχέδιο Κίσσιντζερ για Βαλκάνια και Ανατολική Μεσόγειο

Το περίφημο «Σχέδιο Κίσσινγκερ» ή «Σχέδιο για τη Δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ανατολικής Μεσογείου (Η.Π.Α.Μ)», πρωτοδιατυπώθηκε από τον γνωστό Αμερικανοεβραίο Υπουργό Εξωτερικών πριν τριάντα περίπου χρόνια.
Γνωστός θαμμώνας των λεσχών της διεθνούς παρασκηνιακής πολιτικής, ο Κίσσινγκερ λέγεται ότι διατύπωσε ένα σχέδιο που ήδη από το 1950 είχε περάσει από την επεξεργασία της γνωστής ομάδας Μπίλντεμπεργκ. Η ομάδα αυτή, που για πολλούς μελετητές αποτελεί ένα είδος «παγκόσμιας υπερκυβέρνησης», θεωρείται ο βασικός φορέας πραγματοποίησης του εν λόγω σχεδίου. Η έγκριση της ΕΣΣΔ και μετέπειτα της Ρωσίας, ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή του. Η ενεργός συμμετοχή της εξάλλου αποτελούσε βασικό πρόκριμα για την έναρξή του. Έτσι σήμερα η Ρωσική Ομοσπονδία θεωρείται ότι λαμβάνει άμεσα μέρος σε αυτό. Περισσότερο ακόμη δε δια της συμφωνίας συνεργασίας και μερικής συμμετοχής της στις αποφάσεις του ΝΑΤΟ που υπογράφηκε πρόσφατα.

Η "Ελληνοφρένεια" για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (Ηχητικό)


 Εδώ είναι το βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Mega στο οποίο μεταξύ άλλων παρακολουθούμε τις τοποθετήσεις των πολιτικών κομμάτων σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων που γίνεται στις Βρυξέλλες. (Εκπλαγήκαμε από το λιβάνισμα που έκανε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον Τσίπρα. Πιθανόν αυτό να ήταν αναμενόμενο, αλλά αυτός δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα σαν αρχηγός κόμματος αντιπολίτευσης όπως θέλει να παρουσιάζεται).
Πολύ πιο ενδιαφέρον είναι το ηχητικό που παραθέτουμε από την σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή της «Ελληνοφρένειας». Βασικό αντικείμενο σχολιασμού η στάση της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλες καθώς και της δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.

Απειλούν αμερικανική αεροπορική βάση οι τζιχαντιστές


Το μεγαλύτερο μέρος της πόλης Αλ Μπαγκντάντι κατέλαβαν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι απειλούν μια αεροπορική βάση όπου Αμερικανοί πεζοναύτες εκπαιδεύουν Ιρακινούς στρατιώτες, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.
Οι ισλαμιστές επιτέθηκαν στην Αλ Μπαγκντάντι από δύο σημεία και στη συνέχεια προωθήθηκαν προς το κέντρο της. Μια άλλη ομάδα επιτέθηκε στην ισχυρά φρουρούμενη αεροπορική βάση Άιν αλ Άσαντ, που απέχει πέντε χιλιόμετρα στα νοτιοδυτικά της πόλης, αλλά δεν κατάφερε να την καταλάβει. Στη βάση αυτή, περίπου 320 Αμερικανοί πεζοναύτες εκπαιδεύουν τους άνδρες της Ιρακινής 7ης Ταξιαρχίας.

Στον αέρα η δίκη της Χρυσής Αυγής



Αυτό που διαβάσαμε χτες στο «Ποντίκι» μας φάνηκε τόσο εξωφρενικό που αποφύγαμε να το σχολιάσουμε πριν διασταυρώσουμε ότι δεν πρόκειται για δημοσιογραφική υπερβολή. Κι αυτό γιατί δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι ένας τόσο έμπειρος εισαγγελέας όπως ο Ισίδωρος Ντογιάκος θα ..ξέχναγε στην σχετική δικογραφία να βάλει την κατηγορία της συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης και υπάρχουν οι κατηγορίες μόνο για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, με κίνδυνο όλο το κατηγορητήριο να τιναχτεί στον αέρα.

Δήμαρχος στη Γαλλία εξοπλίζει τη δημοτική αστυνομία με όπλα Προκαλεί

Η διαφημιστική καμπάνια του δημάρχου του Μπεζιέ, με την οποία ανακοινώνει τον εξοπλισμό της δημοτικής αστυνομίας της πόλης με περίστροφα, έχει προκαλέσει σάλο στην Γαλλία. «Τώρα, η Δημοτική Αστυνομία έχει ένα καινούριο φίλο» είναι το σύνθημα που μεταξύ άλλων προκάλεσε στην επέμβαση του υπ. Εσωτερικών της χώρας. 
Ο Ρομπέρ Μέναρ, εξελέγη δήμαρχος του Μπεζιέ, πόλης της νότιας Γαλλίας, το 2014, με την υποστήριξη του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου της Μαρί Λεπέν. Έχει ήδη πάρει διάφορα συντηρητικά μέτρά. Το τελευταίο μέτρο που αποφάσισε είναι να εξοπλίσει τη δημοτική αστυνομία της πόλης με όπλα, δικαίωμα που πάντως του δίνει το Σύνταγμα της χώρας.

Για τον ισραηλινό στρατό η ειρηνική διαμαρτυρία των Παλαιστινίων συνιστά ιδεολογικό έγκλημα

O Abdullah Abu Rahmah υποβλήθηκε σε ακρόαση ενώπιον στρατιωτικού δικαστηρίου μετά την καταδίκη του για το γεγονός ότι στάθηκε μπροστά από μια μπουλντόζα του ισραηλινού στρατού. Ο διοργανωτής μιας ειρηνικής διαμαρτυρίας από το Bil’in, που έχει ήδη εκτίσει φυλάκιση ενός έτους, έχει χαρακτηριστεί «υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
του Yael Marom
Διπλωμάτες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Σουηδία ήταν παρόντες την Κυριακή σε μια ακρόαση για την επιβολή ποινής στον επικεφαλής παλαιστινιακών μη βίαιων διαμαρτυριών Abdullah Abu Rahmah στη στρατιωτική φυλακή Ofer της Δυτικής Όχθης, μαζί με δεκάδες Παλαιστίνιους, διεθνείς και Ισραηλινούς ακτιβιστές. Ο Abu Rahmah αποτελεί κεντρική φιγούρα στις λαϊκές διαδηλώσεις στο χωριό Bil’in, καθώς και στην υπόλοιπη Δυτική Όχθη και έχει χαρακτηριστεί από την Ε.Ε. «υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» προσηλωμένος στην μη βία.

Απόβαση Αμερικανών στο Ιράκ

Image
45 Αμερικανοί αξιωματικοί και στρατιωτικό προσωπικό έφθασαν στο Ιράκ για να αναλάβουν όπως ισχυρίζονται τοπικές πηγές ασφαλείας “συμβουλευτικούς και εκπαιδευτικούς ρόλους."

Τα μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ έφτασαν στην ιρακινή στρατιωτική βάση Ayn al-Asad στην επαρχία Ανμπάρ του συνοικία αλ-Μπαγκντάντι στο δυτικό Ιράκ, την Πέμπτη το βράδυ. 
Η ομάδα βρισκόταν σε βάση των ΗΠΑ στο Κουβέιτ, και θα παρέχει εκπαίδευση στις ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και σε τοπικούς μαχητές για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και με την ελπίδα να απελευθερώσουν την επαρχία Ανμπάρ από το Ισλαμικό Κράτος
Στρατιωτικά σχέδια για περαιτέρω στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους σε περιοχές που βρίσκονται δυτικά της πόλης Ραμάντι είναι επίσης στην ατζέντα της ομάδας. 

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα δημοσιεύουν τον Παγκόσμιο Κατάλογο Ελευθερίας του Τύπου (2015)

Ο πιο πρόσφατος Παγκόσμιος Κατάλογος Ελευθερίας του Τύπου είναι πλέον διαθέσιμος στο διαδίκτυο, από τους Δημοσιογράφους Χωρίς Σύνορα.
Στην κορυφή του καταλόγου για το 2015 είναι η Φινλανδία, η οποία βρίσκεται στην πρώτη θέση για πέντε συναπτά έτη, ακολουθούμενη από τη Νορβηγία και τη Δανία. Στο άλλο άκρο του καταλόγου, το Τουρκμενιστάν, η Βόρεια Κορέα και η Ερυθραία, στην τελευταία θέση, ήταν οι χώρες με την μεγαλύτερη ανελευθερία στον τύπο. Η Γαλλία κατατάσσεται 38η (ανέβηκε μια θέση), οι Ηνωμένες Πολιτείες στην 49η θέση (κατέβηκε τρεις θέσεις), η Ρωσία στην 152η (κατέβηκε τέσσερις θέσεις), το Ιράν στην 173η (αμετάβλητο) και η Κίνα στην 176η (κατέβηκε μία θέση).

Καταστάσεις Επιβίβασης: τι έλεγαν Δρίτσας-Κουράκης πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση; Ποια ήταν η Ερώτηση τους στη Βουλή; Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα!

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτογραφιες φανταρωνΓια μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τα κόμματα εξουσίας ακολουθούν την ίδια ακριβώς τακτική: υπόσχονται πριν τις εκλογές και μετά σφυρίζουν αδιάφορα… Υφαρπάζουν την ψήφο αγανάκτησης του λαού και της νεολαίας, ενώ μετά εφαρμόζουν με τη μεγαλύετρη συνέπεια την ταξική πολιτική που πριν είχαν καταγγείλλει!
Αυτή την πεπατημένη ακολουθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, αν συγκρίνουμε τις αντιπολιτευτικές παρεμβάσεις του Θ.Δρίτσα, υπεύθυνου του Τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και του τότε βουλευτή Κουράκη.
Οι οποίοι απαιτώντας από τους τότε υπουργούς άμυνας Βενιζέλο-Μπεγλίτη έκαναν λόγο:
«Βαθιά αντιλαϊκό και άδικο το μέτρο της περικοπής στα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια που δίνονταν στους φαντάρους κατά τη διάρκεια της θητείας τους».

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ!

Υπεγράφη η απόφαση για τα εκτός έδρας σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Υπεγράφη από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας η απόφαση για την επαναχορήγηση των προβλεπομένων εκτός έδρας ημερών, σε εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 200/93. Σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό ποσό ανέρχεται σε περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, και χορηγείται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στα τμήματα προκάλυψης, τον νομό Έβρου και τα νησιά του Αιγαίου πλην της ΚρήτηςΤο συγκεκριμένο ποσό έχει ενταχθεί στη μισθολόγιο των στελεχών.

Νίκη της εργαζομένης τεχνικού στη Migato

Η ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΗ MIGATO ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Την Τετάρτη 11/02, η εργοδοσία της MIGATO, υπό την πίεση του συλλογικού αγώνα που έδωσε η εργαζόμενη τεχνικός μέσω του Σωματείου και από το κίνημα αλληλεγγύης των τελευταίων εβδομάδων, αποδέχτηκε τα αιτήματα της. Η εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνει ότι οι συλλογικοί αγώνες, η συμπαράσταση και η αλληλεγγύη των εργαζομένων είναι ο μόνος δρόμος για τη διασφάλιση των συμφερόντων τους.
Η συνάδελφος είχε απολυθεί από την εταιρία αμέσως μόλις ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της, ενώ εργαζόταν υπό το άθλιο καθεστώς του δελτίου παροχής υπηρεσιών. Η εργοδοσία παρέμενε αδιάλλακτη παρά τις συνεχείς και επίμονες κινητοποιήσεις του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και δεκάδων σωματείων, συνελεύσεων και εργατικών λεσχών που συμπαραστάθηκαν στον αγώνα για δικαίωση της εργαζόμενης.

24ώρη προειδοποιητική απεργία των εργολαβικών εργαζομένων


Οι εργαζόμενοι στο Ορυχείο Καρδιάς, στο λεγόμενο δουλεμπόριο (έτσι λέγεται γιατί οι εργαζόμενοι ενοικιάζονται επί τους ουσίας στη ΔΕΗ) μέσα από συλλογικές διαδικασίες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις διεκδικώντας κατ αρχήν τα δεδουλευμένα τους αλλά και συνολικότερα όλα τους τα δικαιώματα (εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά). Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι καλύπτονται συνδικαλιστικά και νομικά από το Συνδικάτο Εργαζομένων στην ενέργεια “Εργατική Αλληλεγγύη” του οποίου είναι μέλη.









Σήμερα η πρώτη ημέρα του τριημέρου για τα δύο χρόνια επαναλειτουργίας της ΒΙΟΜΕ στα χέρια των εργατών

'Uncertain Radiological Threat': US Navy Sailors Search for Justice after Fukushima Mission

Photo Gallery: Fighting for Justice after FukushimaPhotos
AFP/US Navy
In March of 2011, the aircraft carrier USS Ronald Reagan rushed to Japan to help after the disastrous tsunami. Since then, many sailors from that ship have fallen ill, possibly as a result of exposure to radiation from the Fukushima nuclear meltdown. They will soon have their day in court.

Πώς εταιρική Αμερική Υποστηριζόμενα ναζιστική Γερμανία-ΒΙΝΤΕΟ



Disclaimer: The contents of this article are of sole responsibility of the author(s). The Centre for Research on Globalization will not be responsible for any inaccurate or incorrect statement in this article. The Center of Research on...
GLOBALRESEARCH.CA
http://www.globalresearch.ca/how-corporate-america-supported-nazi-germany/5430838

Νέος βασιλιάς της Σαουδικής του τρόμου

In an flurry of virtually falling over themselves to praise Saudi Arabia's new ruler, the press has overlooked his disturbing track record
When Salman bin Abdulaziz acceded to the Saudi throne late last month, Western leaders could not have rushed faster to pay him tribute. President Barack Obama even dropped his visit to India to hail the new king, who had been Saudi defence minister and deputy prime minister since 2011 under his predecessor, King Abdullah. The latest visit is from Prince Charles, who last week expressed his alarm at the extent to which young British Muslims were being drawn to extremist organisations. 

Η «αριστερή» στροφή της Χ.Α.

Σημεία των καιρών. Με υψωμένες γροθιές και όχι τον κλασικό ναζιστικό τους χαιρετισμό οι χρυσαυγίτες στη Βουλή | EUROKINISSI
Συντάκτης: 
Με τις παρεμβάσεις τους στην τριήμερη συζήτηση της Βουλής για τις προγραμματικές δηλώσεις προφυλακισμένοι και ελεύθεροι βουλευτές της Χρυσής Αυγής δημοσιοποίησαν τη νέα γραμμή της οργάνωσης. Ενώ μέχρι τις παραμονές των εκλογών οι εκπρόσωποί της ζητούσαν την ψήφο των δεξιών πολιτών, με το επιχείρημα ότι μόνον η Χρυσή Αυγή είναι σε θέση να κόψει τον δρόμο στον ΣΥΡΙΖΑ, τώρα εμφανίστηκαν διαπρύσιοι υποστηρικτές της νέας κυβέρνησης και όψιμοι θαυμαστές του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα. 

The Islamophobia Network-ΒΙΝΤΕΟ


Explore the $57 million network fueling Islamophobia in the United States.
ISLAMOPHOBIANETWORK.COM

Βάρβαροι γίνονται, δεν έχουν γεννηθεί - εδώ είναι το πώς ISIS δημιουργήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες

The US destruction of Fallujah in 2004 was a prime motivation for the growth of ISIS.
This "Islamic State" is the detritus of the wars that ran from Afghanistan to Libya, from Chechnya to Yemen, and it is fuelled by the US destruction of Iraq.
Genuine terrorists require little amplification of their acts. These acts are designed to create a certain emotional response. A beheading here, a burning there – ghastly repetitions of old acts, as old as The Rack or the Judas Chair.
It takes little imagination to picture the pain. The terrorist conducts the act in public, on YouTube at least, in order to sow terror. That is the point of the act.