Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟ ΚΑΨΙΜΙ: ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΤΟ ΚΑΨΙΜΙ: ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥΤο γερμανικό κατεστημένο διαπραγματεύεται μερίδιο από τα νέα όπλα του ελληνικού στρατού και λόγο σε αυτόν, απειλώντας με έξοδο από το ΝΑΤΟ.


ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ Κ.ΗΣΥΧΟΣ: ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ...Και άλλη μια κοινή άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ! Για "ανθρωπιστικούς λόγους" πάντα...

Συνεκπαίδευση του 865 ΤΕΝΕΦ με την 37 ASQ USAF

Στιγμιότυπα από τη συνεκπαίδευση του 865 Τάγματος Εναέριου Εφοδιασμού με την 37 Airlift Squadron (USAF), σε αντικείμενα συνεργασίας και ρίψης από Α/Φ C-130J ελαφρών, μέσων και βαρέων φορτίων. Επίσης πραγματοποιήθηκαν άλματα στατικού ιμάντα του συνόλου του προσωπικού ημέρα και νύχτα.

Ψιλικατζήδες οι δικοί μας "λαδιάρηδες" δημοσιοκάφροι μπροστά στους Γερμανούς συναδέλφους τους.


Αρχικά θυμηθείτε μια είδηση που δημοσιεύσαμε το μπλοκ μας τον Μάη του 2010. Τηλεγραφικά μας λέει ότι το ΔΝΤ χρηματοδότησε «ιδιαίτερα μαθήματα» από δικούς του έμπειρους επικοινωνιολόγους σε Ελληνες δημοσιογράφους εκδότες, και ιδιοκτήτες ΜΜΕ ώστε να αποτελέσουν την επικοινωνιακή ομάδα κρούσης στην τυφλή υποστήριξη παράδοσης και καθυπόταξης της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας στις εντολές της ντόπιας αστικής τάξης, της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ. Αυτή την αποκάλυψη την έφαγε το σκοτάδι και ποτέ δεν πληροφορηθήκαμε ποιοι ήταν οι «λειτουργοί της ενημέρωσης» που συμμετείχαν σ’ αυτά τα σενάρια ούτε πόσα ανταμείφτηκαν για τις «υπηρεσίες» τους.

Δώδεκα μέτρα από την πόρτα σας – από τη Μαρία Παρέντη

amygd
Διεύθυνση: Θρακομακεδόνων 99, Αχαρνές , Αμυγδαλέζα. Eκεί είναι χτισμένο το λεγόμενο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών και Προσφύγων. Έτσι ντυμένο με ένα τίτλο βολικό μπήκε στον κατάλογο. Ναι, εκεί  όπου αναζητάς ένα θέατρο, μια ταβέρνα, ένα ιατρείο, εκεί ακριβώς βρίσκεις κι αυτό. Το έφτιαξαν με περηφάνια περισσή και κόμπασαν για την επιτυχία του. Εσύ δεν ξέρεις τί είναι ακριβώς, θαρρείς από τον τίτλο πως βοηθάει τους ανθρώπους. Φιλο- είναι το πρώτο συνθετικό της λέξης, σε φίλους λες, φιλικά θα απευθύνεται.

Έμμα Γκόλντμαν: Τι είναι ο πατριωτισμός;

smith
Η Έμμα Γκόλντμαν μιλάει σε εργάτες στον τομέα ένδυσης για τον έλεγχο των γεννήσεων.Union Square, Νέα Υόρκη,20 Μαΐου 1916
Τι είναι ο πατριωτισμός; (ομιλία που δόθηκε στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια (1908) 

Θεσσαλονίκη: κάλεσμα για έκτακτη πορεία αλληλεγγύης στους εξεγερμένους μετανάστες της Αμυγδαλέζας

amygΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ Η ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΚΑΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ–>  Έκτακτη πορεία αλληλεγγύης στους εξεγερμένους μετανάστες της Αμυγδαλέζας - Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015 στις 23.00, Καμάρα 

Στο τραπέζι δομή Στρατού και διάρκεια θητείας



 Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
 Μετά την ολοκλήρωση του σχεδιασμού για τις Ε.Δ. θα ανοίξει η συζήτηση για μείωση ή αύξηση του χρόνου που θα υπηρετούν οι οπλίτες


Αντί Ανάπτυξης

Κρυσταλία Πατούλη
Μία κωμική όσο και σοκαριστική νουβέλα «πολιτισμικής φαντασίας», από τον φυσικό καλλιεργητή - ερευνητή - συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη και τις εκδόσεις Εστία, που εισάγει τη νεοελληνική λογοτεχνία στη μετακαταναλωτική εποχή της ανθρωπότητας, θα βρίσκεται τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 στα ράφια των βιβλιοπωλείων.
Μάλλον το Χάος φρόντισε να συμπέσει ημερολογιακά, η έκδοση του 10ου αυτού βιβλίου του συγγραφέα, με τη μέρα γενεθλίων της μάνας του, στην οποία είναι και αφιερωμένη -όπως έγραψε ο ίδιος στον προσωπικό του ιστότοπο- αλλά και συγκυριακά με τη μέρα των ιστορικών διαπραγματεύσεων για το μέλλον της μάνας γης - της χώρας μας, με μια Ευρώπη σκαιού μέλλοντος.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ! Στην Κύπρο για τα προβλήματα των στρατευμένων φταίνε φυσικά οι ίδιοι!

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΕΠΩΔΥΝΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΠΕΙΘΑΡΧΗΣΗΣ!
Στην Κύπρο, "στρατευμένοι ψυχολόγοι" στο πλευρό της κυβέρνησης και του Στρατού καταδικάζουν την Νεολαία. Ακολουθεί η Εκκλησία και οι αστοί πολιτικοί με ακόμη πιο συντηρητικές απόψεις και αντιδραστικές προτάσεις πειθάρχησης.
Θεωρούν ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα την ανωριμότητα της νεαρής ηλικίας, που οδηγεί στα ναρκωτικά.
Τότε γιατί οι ίδιοι άνθρωποι -αστοί πολιτικοί, στρατιωτικοί, επιστήμονες- απαιτούν την Στράτευση της νεολαίας αμέσως μετά το Σχολείο;  
Πρόκειται για μια επιστημονική παρέμβαση που γεννά πολλά ερωτήματα καθώς αφήνει στο απυρόβλητο τις πολιτικές αποφάσεις, την στρατιωτική ζωή και τους ανταγωνισμούς -σοβαρό μερίδιο ευθύνης αντιστοιχεί και στην κυπριακή ηγεσία με τα ενεργειακά της παιχνίδια- στοχοποιεί την νεολαία και τη δαιμονοποιεί.
Και να φανταστεί κανείς ότι το κυπριακό μοντέλο στράτευσης -που ψήφισαν το ΑΚΕΛ και όλα τα υπόλοιπα κόμματα- θέλουν να επιβάλλουν και στην Ελλάδα, με την ναζιστική Χρυσή Αυγή να κραυγάζει περί Στράτευσης στα 18 ανδρών και Γυναικών-Ανδρών. 
Τους είναι δύσκολο να καταλάβουν ότι σε Ελλάδα και Κύπρο η νεολαία δε γουστάρει την Υποχρεωτική Στράτευση.
Εμείς σας καλούμε να διαβάσετε προσεκτικά την περιγραφή του Συνεδρίου και τι αποκαλύπτεται.

Φωτογραφίες από το στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της Αμυγδαλέζας Δημοσιογράφοι και φωτορεπόρτερ επετράπη σήμερα να μπουν στο χώρο

Στις ΗΠΑ η Αστυνομία τώρα σκοτώνει και άστεγους

Διαδηλώσεις οργής στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο ενός άστεγου μετανάστη από το Μεξικό. Οι αστυνομικοί τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ επειδή τους πέταξε πετραδάκια

ΤΡΙΤΗ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ «ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ» ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 ΣΑΒΒΑΤΟ 14/2/2014, στις 7.05 π.μ.

Επιτέλους, ήρθε και η ελπίδα στους φαντάρους…
Όλη τη θητεία στην παραμεθόριο θα κάνουν πλέον οι στρατιώτες.
Στον επόμενο ανασχηματισμό υπάρχει η πρόταση ένταξης του Υπουργείου Άμυνας στο Υπουργείο Τουρισμού.
Τσάμπα διακοπές για 7 μήνες σε Λαγό, Καστελλόριζο, Καστανιές και Οινούσες, ποιος μπορούσε να το φανταστεί…
Για να έχουν οι μονάδες της παραμεθορίου 90% επάνδρωση, δηλαδή πολεμική επάνδρωση. Ποιος ετοιμάζεται για πόλεμο;
Μην πάει το μυαλό σας στο κακό:
Η νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας δε θεωρεί την νεολαία άμισθο δούλο και κρέας στα κανόνια για την ΑΟΖ, τα πετρέλαια τους και για την αναβάθμιση του ρόλου τους στην Ανατολική Μεσόγειο.  
Νοιάζεται το φαντάρο και την οικογένεια του.

Απελπισμένοι οι συνάδελφοι φαντάροι στο Στρατόπεδο Μπουγά, 32 ΜΠΠ Π/Ν

Ξεχειλίζει από αγανάκτηση και συνάμα απογοήτευση, η επιστολή των συναδέλφων φαντάρων που υπηρετούν στην Λάρισα, στο στρατόπεδο Μπουγά και πιο συγκεκριμένα στο  32 ΜΠΠ Π/Ν (32η Μοίρα Πεδινού Πυροβολικού Πεζοναυτών).
Ουσιαστικά πρόκειται για ένα από τα πιο μαύρα Στρατόπεδα.
Την ίδια συτιγμή που ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος δηλώνει σε κάθε ευκαιρία προβληματισμένος για την επάνδρωση των μονάδων της παραμεθορίου, ώστε να επιβάλλει την πολεμική τους επάνδρωση (90%) εξυπηρετώντας ανομολόγητους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, στην συγκεκριμένη μονάδα υπηρετούν μόλις 25 Πεζοναύτες.

Νίκησε ο αγώνας στο μαγαζί Γκαζοχώρι!

κατάλογοςΣωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων
και λοιπών εργαζομένων του κλάδου του επισιτησμού 

Δυναμική παρέμβαση πραγματοποίησε την Παρασκευή 6/2 το σωματείο μας έξω από το μαγαζί «Γκαζοχώρι», από το οποίο ο συνάδελφος και μέλος μας Σ.Π.,διεκδικούσε απλήρωτα δεδουλευμένα του. Στην παρέμβαση συμμετείχαν πάνω από 100 μέλη του σωματείου και αλληλέγγυοι, μοιράστηκαν κείμενα, φωνάχτηκαν συνθήματα και ακολούθησε πορεία. 
Τέσσερις μέρες μετά και ενόψει της τριμερής συνάντησης στην Επιθεώρηση Εργασίας, η άκαμπτη μέχρι τότε εργοδοσία του μαγαζιού, μπροστά στις οργανωμένες κινήσεις ταξικής αλληλεγγύης που συνάντησε, υπαναχώρησε και δεσμεύτηκε απέναντι στον συνάδελφο (καταβάλλοντας του ήδη ένα μέρος των χρημάτων), για το μεγαλύτερο μέρος των δεδουλευμένων που διεκδικούσε. 

Ο χάρτης της συμφωνίας εκεχειρίας στην Ουκρανία - ΒΙΝΤΕΟ ανάλυση για τα σενάρια εξοπλισμού της


ImageΜετά από μαραθώνιες συνομιλίες στο Μινσκ, που διήρκησαν περισσότερο από 17 ώρες, οι ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας κατέληξαν σε συμφωνία που φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με τις απαιτήσεις του Κρεμλίνου. 
Η κατάπαυση του πυρός ξεκινά αύριο 15 Φεβρουαρίου. Αν και πρόεδρος της Ουκρανίας Petro Poroshenko αρνήθηκε ότι η συμφωνία αυτή περιλαμβάνει διατάξεις για τη δημιουργία αυτόνομων περιοχών ή της ομοσπονδιοποίησης της Ουκρανίας, το κείμενο της ικανοποιείαρκετά από τα μακροχρόνια αιτήματα του Κρεμλίνου.
Η νέα συμφωνία κατάπαυσης του πυρός βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σ΄ αυτή που είχε τεθεί σε ισχύ την 5η Σεπτεμβρίου .

Video-συνέντευξη και μήνυμα προς την Ελλάδα του Ερβέ Φαλσιανί (που αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ)

Δείτε το video όλης της αποκλειστικής συνέντευξης (33 λεπτών) στον Alpha τουHervé Falciani:

https://omadeon.wordpress.com/2015/02/11/falciani-calling-greece/

Στα άκρα η κρίση στην Ουκρανία;

Μαθημένοι από το ελληνικό πολιτικό συγκρουσιακό περιβάλλον εύκολα διακρίνουμε μια δραματική κορύφωση της αντιπαράθεσης για την έκβαση της ουκρανικής κρίσης. Ο φόβος της επανέναρξης ενός νέου ψυχρού πολέμου, άρα και η επανεμφάνιση της απειλής του πυρηνικού πολέμου, αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες των ανθρώπων. Το παράδοξο είναι ότι αυτοί οι ίδιοι άνθρωποι συγχρόνως νοσταλγούν τη σταθερότητα του άλλοτε διπολικού κόσμου. Γράφει ο Ιπποκράτης Δασκαλάκης (Υποστράτηγος ε.α.)

Video για τα 2 χρόνια ενεργής λειτουργίας της ΒΙΟΜΕ από τους εργαζόμενους!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΒΙΟΜΕ

ΤΕΛΕΤΕΣ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΤΗΣ Α ΕΣΣΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΣΕ ΚΕΥΠ-ΓΡΕΒΕΝΑ-ΚΕΕΔ-ΚΕΕΜ

Τελετή Ορκωμοσίας Νεοσύλλεκτων Οπλιτών της 2015/Α΄ ΕΣΣΟ στο ΚΕΝ Άρτας

Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Άρτας, η τελετή ορκωμοσίας των Νεοσύλλεκτων Οπλιτών της 2015 Α΄ ΕΣΣΟ, παρουσία του Διευθυντή της Διεύθυνσης Πεζικού του ΓΕΣ Υποστράτηγου κ. Απόστολου Κωστόπουλου, του Μητροπολίτη Άρτης κ.κ. Ιγνατίου, ο οποίος χοροστάτησε στην τελετή, των Βουλευτών Άρτας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικών, μαθητών της Α' βάθμιας και Β' βάθμιας εκπαίδευσης καθώς και πλήθος συγγενών και φίλων των νέων οπλιτών.

"Ελλάδα εναντίον Γερμανίας"! Το Stratfor λέει ότι το Βερολίνο "έχει λίγες και κακές επιλογές"!

Image

Δύο αναλυτές του think tank Stratfor, ο Μάρκ Φλέμινγκ Ουιλιαμς και ο Αντριάνο Μποσόνι, έχουν μια συζήτηση για το μέλλον του ελληνικού χρέους αλλα και για το μέλλον της Ευρώπης. 
Η συζήτηση ξεκινάει απο τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη.
Όπως αναλύει ο Αντριάνο Μποσόνι κατα την διάρκεια της σύντομης συζήτησης (που μπορείτε να δειτε παρακάτω αναλυτικά) σε ο,τι αφορα την σύναντηση του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και του Γερμανού ομολογου του, ηταν μια συνάντηση στην οποία σίγουρα θα συγκρούονταν οι απόψεις.   

Μην αφήσουμε τους μετανάστες στα χέρια του Πανούση!

mat-allodapoi-708
Έκκληση προς όλους και όλες που έχουν πρόσβαση στην περιοχή της Αμυγδαλέζας:
Τα ΜΑΤ που «θα διαλύονταν» είναι πάνοπλα και έχουν κυκλώσει το στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών, όπου μετά από δύ θανάτους νέων ανθρώπων, μόνο σήμερα, έχει ξεσπάσει εξέγερση. Καθώς οι δολοφονικές ορδές των ένστολων χρυσαυγιτών έχουν πολιτικό προϊστάμενο έναν παλιάνθρωπο που δεν βρήκε δυο λέξεις συμπόνιας για τους νεκρούς αλλά εξαπόλυσε τους φονιάδες για να κυκλώσουν το στρατόπεδο συγκέντρωσης, ας είμαστε όλοι και όλες εκεί!
– Κάτω τα χέρια από τους μετανάστες!
– Να απομακρυνθούν τώρα οι ένστολοι ναζί των ΜΑΤ από την Αμυγδαλέζα! 
– Να παραιτηθεί ο υπουργός των ΜΑΤ Γιάννης Πανούσης!
http://ekdohi.gr

Ελεγκτής βασανίζει 9χρονο πρόσφυγα για ένα εισιτήριο

Αποτροπιασμό προκαλούν βίντεο που δείχνουν ιδιωτικό φρουρό του σιδηροδρομικού σταθμού στο Μάλμε της Σουηδίας, να κακοποιεί βάναυσα ένα 9χρονο προσφυγόπουλο. Αφορμή του περιστατικού, το γεγονός ότι το παιδί που φιλοξενείτο στη χώρα με πρόγραμμα ασυνόδευτων παιδιών μεταναστών, πήρε το τρένο χωρίς να βγάλει εισιτήριο. Ο μεγαλόσωμος ελεγκτής έχει κάτσει κυριολεκτικά πάνω στο παιδί και του χτυπάει το κεφάλι στην τσιμεντένια αποβάθρα, την ίδια στιγμή που συνάδελφος του ξυλοφορτώνει τον 12χρονο φίλο του.
Όπως φαίνεται στα βίντεο που τράβηξαν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού ο ελεγκτής έχει ακινητοποιήσει τον 9χρονο Μαροκινό έχοντας κάτσει πάνω του και πιέζοντας το πρόσωπο και τα άκρα του. Στη συνέχεια ο φύλακας του σταθμού φαίνεται να τραντάζει το παιδί με αποτέλεσμα το κεφάλι του να χτυπάει με δύναμη στο έδαφος. Κατά τη διάρκεια του βασανιστηρίου του το παιδί κλαίει, ικετεύει και προσεύχεται

ΕΚΤΑΚΤΟ: Τα ΜΑΤ του Πανούση στην εξεγερμένη Αμυγδαλέζα. Να παραιτηθεί ο αλήτης!

αμυγδ
Μετά τον θάνατο του 23χρονου Αφγανού κρατούμενου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας, η αυτοκτονία ενός νεαρού Πακιστανού στον ίδιο χώρο σήμερα πυροδότησε εξέγερση των κρατούμενων μεταναστών. Ενώ η Τασία Χριστοδουλοπούλου δηλώνει αναρμοδιότητα, καθώς η Αμυγδαλέζα δεν έχει περιέλθει ακόμη στο υπουργείο που διευθύνει, ο Γιάννης Πανούσης, ως κοινός παλιάνθρωπος που δεν βρήκε μια λέξη συμπόνιας για τα νεκρά παλικάρια, έχει περικυκλώσει το στρατόπεδο συγκέντρωσης με ορδές ένστολων χρυσαυγιτών των ΜΑΤ.