Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

TA MAT TOY ΠΑΝΟΥΣΗ HTAN EKEI! Φωτογραφικό υλικό από την πορεία στις Σκουριές (15 Φλεβάρη 2015)

Την Κυριακή, 15 Φλεβάρη 2015, έγινε κάλεσμα από τις Επιτροπές Αγώνα ενάντια στις Εξορύξεις Χρυσού για πορεία στις Σκουριές. Βασικό αίτημα, η άμεση παύση των εργασιών στις Σκουριές με στόχο τον αποχαρακτηρισμό της περιοχής ως μεταλλευτικής και την οριστική εκδίωξη της Eldorado Gold (και της μπομπολικής κόρης της, Ελληνικός Χρυσός). 

Οργή γυναικών στην Τουρκία για τη δολοφονία της 20χρονης φοιτήτριας. Αψήφησαν τον Ιμάμη και κουβάλησαν το φέρετρο

Η κηδεία της 20χρονης φοιτήτριας Ozgecan Aslan, που δολοφονήθηκε άγρια την περασμένη Τετάρτη, μετατράπηκε σε μαζική γυναικεία διαδήλωση. Στην Μερσίν, την γενέτειρα της φοιτήτριας, οι γυναίκες αψήφησαν τον Ιμάμη της πόλης που που τις κάλεσε να μείνουν στο πίσω μέρος της πομπής. Όχι μόνο βγήκαν μπροστά, αλλά κουβάλησαν και το φέρετρο.
Η αστυνομία βρήκε τη σωρό της κοπέλας σε κοίτη ποταμού κοντά στην πόλη Μερσίν την Παρασκευή. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η Οζγκεκάν Ασλάν απήχθη την Τετάρτη καθώς γύριζε με ένα λεωφορείο στο σπίτι της. Ο οδηγός του λεωφορείου προσπάθησε να τη βιάσει, αφού οδήγησε το λεωφορείο σε απομονωμένο μέρος, και εκείνη τον απέκρουσε με σπρέι πιπεριού. 

Πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές- ΜΑΤ εμπόδισαν τους κατοίκους

Πορεία ενάντια στην εξόρυξη χρυσού πραγματοποιήσαν σήμερα οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε το κάλεσμα τους «Δεν αναθέτουμε, Δεν περιμένουμε. Άμεση παύση των εργασιών και των "τετελεσμένων" της Eldorado Gold. Να φύγουν τώρα». 
Από τη πλευρά της η εταιρεία για άλλη μια φορά επέλεξε να βάλει μπροστά τους εργαζόμενους οι οποίοι επίσης συγκεντρώθηκαν στο εργοτάξιο υποστηρίζοντας τη συνέχεια μιας επένδυσης η οποία σύμφωνα με τους επιστήμονες καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.
Πιο αναλυτικά εδώ: http://www.alterthess.gr/

Η Eldorado Gold χρηματοδότης του διοργανωτή της «αυθόρμητης» συγκέντρωσης "μερκελιστών" στο Σύνταγμα; (δείτε φώτος, διαβάστε αναρτήσεις)

ΕυρώπηΑν δεν το πήρατε είδηση, σήμερα Κυριακή στην πλατεία Συντάγματος διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της οργάνωσης Youth Business Network και την στήριξη  φορέων συγκέντρωση στην οποία βρέθηκαν μερικές εκατοντάδες άτομα προκειμένου να διαλαλήσουν τη συμπαράστασή τους στην… Ευρωπαϊκή Ένωση! Σύμφωνα με τους διοργανωτές της εκδήλωσης, μοιράστηκαν 300 σημαίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και 1000 φυλλάδια σχετικά με τα οφέλη που μας προσφέρει η Ε.Ε.
Ο δημοσιογράφος Nico Ago γράφει στη σελίδα του στο facebook πως χρηματοδότης του Youth Business Network είναι η γνωστή μας από την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, Eldorado Gold!

Σε…Γκουαντανάμο έχει μετατραπεί το κρατητήριο-κόλαση της Π. Ράλλη

babassi-1-805x450
Σε…Γκουαντάναμο έχουν μετατραπεί τα κρατητήρια του τμήματος αλλοδαπών της Π. Ράλλη, αστυνομικοί του οποίου βασανίζουν και εξευτελίζουν οικονομικού μετανάστες. Τελευταίο περιστατικό ο βασανισμός κρατούμενου μετανάστη από το Ιράκ, τον οποίο οι αστυνομοί κρέμασαν από τα δεμένα χέρια του επί 2,5 ώρες και του έδεσαν τα πόδια. Τη σχετική καταγγελία έκανε η δικηγόρος κυρία  Έφη Μουγκαράκη, η οποία μεταφέρει συγκλονιστικές εικόνες από τα κρατηρήρια – κόλαση. «Άκουγα κραυγές, κλωτσιές και τον ήχο που κάνει ένα κεφάλι όταν το  βαράς στον τοίχο. Μέχρι που…ξεθάρρεψαν οι αστυνομικοί και έκαναν επίθεση (αφού άκουγα να ρωτάνε «εσύ κάνεις επανάσταση εδώ μέσα;») σε έναν μετανάστη, ενώπιόν μου, σημειώνει. Ο ολόκληρη η καταγγελία έχει ως εξής:

Χρυσαυγίτες χτύπησαν μετανάστες στην Ομόνοια με σιδηρογροθιές

Συνέντευξη-διαμαρτυρία Δευτέρα 16/2, 5μμ, Σωκράτους 73

Ελληνες τσιγγάνοι στην Εθνική Αντίσταση και στα χρόνια της κατοχής

Στον Ταύρο, στα Πετράλωνα, στην οδό Χαμοστέρνας, υπάρχει μνημείο για τους 11 τσιγγάνους που εκτέλεσαν οι Γερμανοί τον Αύγουστο του 1944 για την αντιστασιακή τους δράση.(αριστερά) και η προτομή του τσιγγάνου καπετάνιου του ΕΛΑΣ, Βασίλη Μήτρου (καπετάν Γύφτος).
Στον Ταύρο, στα Πετράλωνα, στην οδό Χαμοστέρνας, υπάρχει μνημείο για τους 11 τσιγγάνους που εκτέλεσαν οι Γερμανοί τον Αύγουστο του 1944 για την αντιστασιακή τους δράση.(αριστερά) και η προτομή του τσιγγάνου καπετάνιου του ΕΛΑΣ, Βασίλη Μήτρου (καπετάν Γύφτος). 

Απλώς, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που είναι διαφορετικοί… Και ένας από αυτούς είναι ο σύντροφος Βασίλης Κοντομήτρος…

Για αυτό είναι και τόσο μεγάλη η απώλεια του…
Ο Βασίλης είναι πάντα ο εργάτης.
Ο ορισμός της απλότητας, της αμεσότητας, της αγωνίας για τον συνάδελφο και την τάξη του.
Η καθημερινότητα του, η τόσο γνήσια λαϊκή, αγωνιστική και αξιοπρεπή στάση ζωής του καθορίζεται από αυτή την βαθιά του αγωνία  για τον κόσμο του, τον κόσμο της δουλειάς, που ιδρώνει και ματώνει για το μεροκάματο.  
Για αυτό και είναι πάντα μπροστά…
Στην πάλη ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταπίεση, για την Κοινωνική Απελευθέρωση.
Σαν γνήσιος εραστής της ζωής.
Και είναι πραγματικά τυχεροί όσοι τον γνώρισαν.

Όσοι θα τον θυμούνται για όλα αυτά που πρόλαβε να μας προσφέρει. 

ΜΗΠΩΣ ΔΡΙΤΣΑΣ-ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΚΟΡΟΪΔΕΨΑΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ, ΜΗΠΩΣ; Τι κριτικά ασκούσαν πριν και τι ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ!

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι τα κόμματα εξουσίας ακολουθούν την ίδια ακριβώς τακτική: υπόσχονται πριν τις εκλογές και μετά σφυρίζουν αδιάφορα… Υφαρπάζουν την ψήφο αγανάκτησης του λαού και της νεολαίας, ενώ μετά εφαρμόζουν με τη μεγαλύτερη συνέπεια την ταξική πολιτική που πριν είχαν καταγγείλει!
Αυτή την πεπατημένη ακολουθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ, αν συγκρίνουμε τις αντιπολιτευτικές παρεμβάσεις του Θ.Δρίτσα, υπεύθυνου του Τομέα Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και του τότε βουλευτή Κουράκη.
Οι οποίοι απαιτώντας από τους τότε υπουργούς άμυνας Βενιζέλο-Μπεγλίτη έκαναν λόγο:
«Βαθιά αντιλαϊκό και άδικο το μέτρο της περικοπής στα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια που δίνονταν στους φαντάρους κατά τη διάρκεια της θητείας τους».

Τι σημαίνουν οι νέες εξαγγελίες για την Στρατιωτική θητεία;

ΤΟ ΚΑΨΙΜΙ: ΓΕΡΜΑΝΙΑ,ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥΣήμερα Κυριακή 15/2/2014, στις 18.00 μ.μ. το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η εκπομπή του για τους φαντάρους είναι φιλοξενούμενοι στο plateiaradio.gr

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Οι κρίσεις των στρατιωτικών πλησιάζουν και η διοίκηση στο 642ΤΠ σκίζει το προσωπικό!

Αναμνηστική φωτογραφία των ασκούμενων. (ΓΕΣ)
Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων φτάνουν καθημερινά παρόμοιες επιστολές καταγγελίας για την κατάσταση που επικρατεί σε πολλές μονάδες

Με κοινή εκπαίδευση και Συνέδρια ετοιμάζονται Ελλάδα, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ για τον νέο πολεμικό γύρο

ΣΥΡΙΖΑ ή ΑΝΕΛ το `πάνω χέρι` στην Άμυνα - Το ραντεβού της Τετάρτης με Τσίπρα θα δώσει απάντησηΣΥΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ: Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας σχεδόν για ένα μήνα Έλληνες και Αμερικανοί αεροπόροι συνεκπαιδεύτηκαν μαζί. Από την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου έως και την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με την 480 Fighter Squadron, των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων της Ευρώπης [United States Air Forces in Europe (USAFE)], η οποία εδρεύει στην Αεροπορική Βάση Spangdahlem, στην Ο.Δ. Γερμανίας, στο πλαίσιο συνεργασίας των δύο (2) Αεροποριών. Σκοπός ήταν η εξάσκηση του προσωπικού στην εκτέλεση σύνθετων αεροπορικών επιχειρήσεων και συγκεκριμένα εκτελέσθηκαν αποστολές Αέρος - Αέρος, Αέρος - Εδάφους, COMAO (Composite Air Operations) και εναέριου ανεφοδιασμού. Η Π.Α. συμμετείχε με μεγάλο αριθμό Πολεμικών Μοιρών και η 480FS με δεκαοκτώ (18) αεροσκάφη F-16CM και κλιμάκιο τριακοσίων (300) ατόμων, τα οποία μεταστάθμευσαν στην 115 Πτέρυγα Μάχης/Αεροπορική Βάση Σούδας, στην Κρήτη.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ-ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ-ΚΑΣΠΙΑ

Γράφει ο Υποστράτηγος Ε.Α Ιπποκράτης Δασκαλάκης - ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ

Αναμφισβήτητα η ενεργειακή ανεξαρτησία είναι στρατηγική επιδίωξη όλων των κρατών, συμμαχιών και ενώσεων ενώ ταυτόχρονα ο έλεγχος των ενεργειακών αποθεμάτων, των οδών διακίνησης τους και γενικότερα της εκμετάλλευσης τους, αποτελούν βασικό όργανο της εξωτερικής και οικονομικής πολιτικής. Σε τελική όμως ανάλυση, η διακίνηση και εκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων πάντοτε έχει αμοιβαία αλληλοεξαρτώμενους παραγωγό και καταναλωτή.

Επαναστατικό όπλο στην υπηρεσία του στρατού

Η αμφίβια επίθεση με σκοπό τη δημιουργία ενός προγεφυρώματος αποτελεί μια από τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες ενέργειες στην πολεμική τέχνη.

Επαναστατικό όπλο στην υπηρεσία του στρατούΤο GuardBot της GuardBot.Inc εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο, και ο χαρακτήρας του είναι αρκετά ιδιαίτερος, καθώς στην ουσία αποτελεί μία αμφίβια πολεμική ρομποτική μπάλα.
Διαθέτει δύο πυλώνες εξοπλισμού και προορίζεται για χρήση στους τομείς των στρατιωτικών επιχειρήσεων, της εσωτερικής ασφάλειας και για εμπορικού χαρακτήρα εφαρμογές.
Η αρχική σύλληψη της ιδέας είχε γίνει το 2004, αν και ο χαρακτήρας του GuardBot τότε ήταν διαστημικός, καθώς προοριζόταν για αποστολές στον Άρη.

Τι σημαίνουν τα υποβρύχια στην πολεμικλή ισορροπία δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο

Θανάσιμες διαστάσεις λαμβάνει η υποβρύχια ικανότητα του Πολεμικού ΝαυτικούΗ «αορατότητα» αυτών των υποβρυχίων παρέχει στην Ελλάδα ένα βασικό πλεονέκτημα σε άκρως απόρρητες επιχειρήσεις. Η συμβολή εν καιρώ ειρήνης, τεράστια - συγκέντρωση πληροφοριών. Σε περιόδους πολέμου είναι από τα πιο επιθετικά μέσα της Ελλάδας. Κινούνται αθόρυβα, αλλά μην αφήνετε την γαλήνη τους να σας ξεγελάσουν - είναι από τα περισσότερο εξελιγμένα πολεμικά εργαλεία του οπλοστασίου της χώρας μας.
 Mετά τον «Παπανικολή» (S-120) και τον «Πιπίνς» (S-121), τώρα και ο «Mατρώζος» (S-122): Οι υποβρύχιες δυνατότητες του Πολεμικού Ναυτικού έχουν - επιτέλους - αυξηθεί, και η ναυτική ισορροπία ισχύος στην Ανατολική Μεσόγειο, σε μια περίπλοκη πολιτική στιγμή, αλλάζει υπέρ του Πολεμικού Ναυτικού.

Η Αίγυπτος ο πρώτος εξαγωγικός πελάτης του Dassault Rafale

Η Αίγυπτος ο πρώτος εξαγωγικός πελάτης του Dassault RafaleΟ Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε την πώληση 24 μαχητικών αεροσκαφών Dassault Rafale στην Αίγυπτο.
H Αίγυπτος παραγγέλνει 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale της γαλλικής αερναυπηγικής εταιρείας Dassault Aviation. Η συμφωνία, η οποία επιβεβαιώθηκε τόσο από τον κατασκευαστή στη Γαλλία, όσο και από το προεδρικό γραφείο του Φρανσουά Ολάντ σε μια σύντομη δήλωση αργά το απόγεμα στις 12 Φεβρουαρίου, έχει συναφθεί μόλις τρεις μήνες μετά την εξαιρετικά γρήγορη διαδικασία προμήθειας που ξεκίνησε επίσημα το Νοέμβριο του 2014. Η Dassault αναμένεται να παραδώσει τα τρία πρώτα Rafale στην Αίγυπτο αργότερα αυτό το έτος, με άλλα τρία να ακολουθούν το 2016. Το χρονοδιάγραμμα για τα υπόλοιπα 18 αεροσκάφη δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Ενάντια στην κόλαση των χρυσορυχείων

Αγοράζουν γυναίκες από τζιχαντιστές για να τις σώσουν! Και μετά τους Απαγορεύουν να κάνουν έκτρωση σε όσες έμειναν έγκυες από βιασμό!

Image
Επιχείρηση σωτηρίας γυναικών από τα χέρια των τζιχαντιστών. Η κυβέρνηση του Κουρδιστάν μαζί με κάποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις προσπαθούν να σώσουν γυναίκες που έχουν πέσει στα χέρια των φανατικών . Η πιο αποτελεσματική μέθοδος έχει αποδειχτεί…η αγορά γυναικών τις οποίες πουλάνε οι τζιχαντιστές!

Σύμφωνα με δημοσίευμα του T24.com.tr  το υπουργείο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Κουρδιστάν ίδρυσε την Επιτροπή Αγνοουμένων Γυναικών. Μέχρι τώρα όπως αποκαλύπτει η βουλευτής και μέλος της Επιτροπής Ταγκά Ομέρ Ρασίντ έχουν σωθεί 500 γυναίκες. Οι περισσότερες απ΄ αυτές αγοράστηκαν!

Σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία!

Σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία!Η κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην ουκρανική ηγεσία και τους φιλορώσους αυτονομιστές αντάρτες της ανατολικής Ουκρανίας στο Μινσκ ετέθη σε ισχύ στις 00.00 (ώρα Ουκρανία και ώρα Ελλάδος), ως πρώτο βήμα στο πλαίσιο ειρηνευτικού σχεδίου για τον τερματισμό μίας σύρραξης που έχει προκαλέσει τον θάνατο 5.500 ανθρώπων σε διάστημα δέκα μηνών.

Σποραδικά πυρά ακούστηκαν στην περιοχή του Ντονέτσκ λίγη ώρα μετά την έναρξη της εκεχειρίας, για να σταματήσουν στη συνέχεια. 

Οι Κούρδοι ανέκτησαν τον έλεγχο 163 χωριών από τους τζιχαντιστές

Οι Κούρδοι ανέκτησαν τον έλεγχο 163 χωριών από τους τζιχαντιστέςΟι κουρδικές δυνάμεις υποστηριζόμενες από αέρος από τις υπό τις ΗΠΑ συμμαχικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο τουλάχιστον 163 χωριών γύρω από την συριακή πόλη Κομπάνι αφού απώθησαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα το ΣυριακόΠαρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι παρότι οι Κούρδοι ανέκτησαν τον έλεγχο πολλών χωριών από τα τέλη Ιανουαρίου που ανέκτησαν τον έλεγχο και του ίδιου του Κομπάνι, οι νέες συγκρούσεις στα δυτικά και στα νοτιοδυτικά της πόλης, όπου έχει κατευθύνει τους μαχητές του το Ισλαμικό Κράτος, δυσχέραναν τις προσπάθειές τους.

Η νεοφιλελεύθερη κα Παναρίτη (ΠΑΣΟΚ) και ο νεωτεριστής φονιάς του Περού

(Η πράσινη ανάπτυξις)
Γράμμα από το Ληξούρι: Αναγνώστης Λασκαράτος
Κύριε Ροΐδη,
Αμέσως μετά τον τ. δήμαρχο της Πάρου στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ ακολουθεί μια νεαρά κυρία και εξαίρετη Επιστήμων. Η κα Elena Panariti.
(φωτ. με τον ψυχοθεραπευτήν κ. Gurucharan Khalsa)
Ο κ.Σταύρος Λυγερός στην «Καθημερινή» σε ένα κακοπροαίρετο άρθρο του με τίτλο «Πριγκηπικό σύνδρομο και αρχηγική στάμπα» ισχυρίζεται πως ο νέος πρωθυπουργός θα διορίσει πιθανόν άτομα που έχουν όχι κομματική θητεία αλλά την προσωπική του εύνοια.
Συγκεκριμένα:
«Όλα δείχνουν ότι η νέα κυβέρνηση θα είναι περισσότερο κυβέρνηση Παπανδρέου παρά κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. …αναμένεται να διορίσει στα κυβερνητικά αξιώματα νέα πρόσωπα, τα οποία κατά κανόνα θα οφείλουν την ανέλιξή τους … στη δική του εύνοια. 

Tι δεν είδε ο Πανούσης στην Αμυγδαλέζα;

10411244_801704289910335_1978946780353664493_n”ΥΠΑΡΧΗΦΗΛΑΚΑΣ ΑΡΓΗΡΗΣ. HOW MANY MORE DO YOU WANT TO KILL COWARDLY. YOU MORAL IDIOT. TO RAPE IS YOUR VICE AND NOT MINE” γράφει το πρόχειρο πανό των μεταναστών έγκλειστων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας.