Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Τελετές εμφυλιοπολεμικού μίσους στην Φλώρινα παρουσία εκπροσώπου του Υπουργείου Άμυνας και του Στρατού! (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)


Για μια ακόμη φορά οι αντιδραστικές Ενώσεις Αποστράτων, αυτές οι φωλιές της αντίδρασης, που συχνά συνεργάζονται με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, πρωταγωνίστησαν σε ένα προκλητικό εμφυλιοπολεμικό σόου.

Ένταλμα σύλληψης για υπάλληλο της Αμερικανικής πρεσβείας για την υπόθεση των υποκλοπών

Με ένταλμα σύλληψης αναζητείται πλέον ο Αμερικανός πρώην υπάλληλος της πρεσβείας των ΗΠΑ William B. που, σύμφωνα με την έως τώρα έρευνα των δικαστικών αρχών, είναι ο πρωταγωνιστής στο μεγάλο σκάνδαλο υποκλοπών τηλεφωνημάτων τόσο του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή όσο και μελών της κυβερνησής του.
Το ένταλμα εξέδωσε, το μεσημέρι της Δευτέρας ο ανακριτής Δημήτρης Φούκας που χειρίζεται την υπόθεση. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο 65χρονος ήταν αυτός που αγόρασε από τον Πειραιά τα καρτοκινητά-σκιές και έκανε συχνά ταξίδια στις ΗΠΑ το επίμαχο διάστημα που γίνονταν οι υποκλοπές, έως τον Μάρτιο του 2005 δηλαδή.

Τσετσενία: Κατασκευή "πόλης" για εκπαίδευση Ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων!

Image
Η εκπαίδευση ρωσικών Ειδικών Δυνάμεων θα γίνεται σε ενα νέο συγκρότημα που θα κατακευαστεί στην Τσετσενία. Το συγκρότημα θα ειναι στη διάθεση και άλλων χωρών για την εκπαίδευση των ειδικών δυνάμεων τους. 
Το συγκρότημα που θα κατασκευαστεί στην Τσετσενία θα ειναι τεραστίων διαστάσεων και θα φιλοξενεί τους ελίτ κλάδους των Ειδικών Δυνάμεων, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η ρωσικη εφημερίδα Izvestiya. Το συγκρότημα που θα εχει το μέγεθος μιας μικρής πόλης θα βρίσκεται στην πόλη της Gudermes, 36 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Γκρόζνι.

Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΙΒΙΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΕΛΔΥΚΑΡΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ 5ΗΜΕΡΗ ΑΔΕΙΑ!

Οι ειδικοί απορούν και αναζητούν τις αιτίες. Γιατί όλοι οι υπουργοί Άμυνας αισθάνονται την ανάγκη να γίνουν έστω και για λίγο πιλότοι ενός αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας;
Μυστήριο καλύπτει έως τώρα το θέμα. Πάντως από αυτή τη συνήθεια δεν ξέφυγε ούτε ο νέος υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος. Όπως αποκαλύπτει ο ΒΗΜΑτοδότης ο κ. Καμμένος για τη μετάβαση και τη επιστροφή του στην Κύπρο χρησιμοποίησε μεν αεροπλάνο της γραμμής, αλλά της Πολεμικής Αεροπορίας. Επιβιβάστηκε σε ένα C130, αυτό που εκτελεί τακτικά δρομολόγια από και προς τη Λευκωσία για να μεταφέρει οπλίτες, μέλη της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου.

Καμπάνια αλληλεγγύης σε Κομπάνι-Ροζάβα

Καμπάνια αλληλεγγύης σε Κομπάνι-Ροζάβα
Θάνιας Βέζου
Ντίνα Ρέππα
Εδώ και δυο μήνες τα εκπαιδευτικά σωματεία πήραν την πρωτοβουλία για μια μεγάλη καμπάνια αλληλεγγύης για τη Ροζάβα και το Κομπάνι. Εκατοντάδες σχολεία συγκέντρωσαν κουβέρτες, παλτά, μπότες, χειμωνιάτικα ρούχα, σερβιέτες, πάνες, εσώρουχα, σαπούνια και γάλα βρεφικό και παιδικό, μάζεψαν τα αναγκαία εφόδια για τους προσφυγικούς καταυλισμούς του Σουρούτς και της Ροζάβα, σε συνεργασία με το σωματείο εκπαιδευτικών της Τουρκίας Εγκιτίμ Σεν.

Ουκρανία: Σφοδρές μάχες συνεχίζονται κατα την διάρκεια της εκεχειρίας

Image
Η Ουκρανία "σέβεται πλήρως" την εκεχειρία στo ανατολικό τμήμα της χώρας, αλλά έχει "112 επιθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες", δήλωσε σήμερα ο ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Πάβλο Κλίμκιν από τη Σόφια όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.
"Εμείς και οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σεβόμαστε πλήρως την εκεχειρία, ωστόσο δυστυχώς, ως απάντηση, δεχθήκαμε 112 επιθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες από τους τρομοκράτες του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ", τόνισε διευκρινίζοντας ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με "όλμους και ρουκέτες Γκραντ".

Την ίδια ώρα στο Κίεβο εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού δήλωσε ότι "επί του παρόντος" δεν τίθεται θέμα για τον ουκρανικό στρατό να αρχίσει σήμερα, όπως έχει προγραμματιστεί, την απόσυρση των βαρέων όπλων του από τη γραμμή του μετώπου στην ανατολική Ουκρανία, καθώς οι φιλορώσοι αντάρτες συνεχίζουν τις επιθέσεις τους, δήλωσε εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού.

Οι ιμπεριαλιστές διέλυσαν τη Λιβύη και ετοιμάζονται για νέα επέμβαση...

O επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Ρέντσι τηλεφώνησε σήμερα στον πρόεδρο της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και τον προέτρεψε να επιδείξει σύνεση στο θέμα της Λιβύης, αποκλείοντας, προς το παρόν τουλάχιστον, το ενδεχόμενο μιας στρατιωτικής επέμβασης.
Πολλοί Ιταλοί υπουργοί εξέφρασαν την ανησυχία τους αυτό το Σαββατοκύριακο για την προέλαση του Ισλαμικού Κράτους στη Λιβύη και ζήτησαν να υπάρξει μια ισχυρή διεθνής κινητοποίηση με στόχο την καταπολέμηση της απειλής.

ΚΕΤΧ Πάτρας: οι φιλοδοξίες καριέρας απαιτούν το χώσιμο φαντάρων και στελεχών

Το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων φτάνουν καθημερινά παρόμοιες επιστολές καταγγελίας για την κατάσταση που επικρατεί σε πολλές μονάδες
Φοβισμένοι διοικητές, έντρομοι μπροστά στις κρίσεις των στρατιωτικών που πλησιάζουν, επιχειρούν να δείξουν έργο την τελευταία στιγμή και λιώνουν πραγματικά το προσωπικού που διοικούν για χάρη της καριέρας τους.
Η επιστολή καταγγελίας στρατιωτών και μόνιμου προσωπικού από το ΚΕΤΧ Πάτρας που δημοσιεύουμε, περιγράφει αυτή την κατάσταση και απαιτεί την παρέμβαση του ΓΕΣ.
Ο διοικητής της συγκεκριμένης μονάδας είναι Ταξίαρχος και φιλοδοξεί να γίνει Υποστράτηγος.
Ποιος ο τρόπος; Η εντατικοποίηση και η αύξηση των υπηρεσιών ώστε μια χαλαρή μονάδα να αλλάξει χαρακτήρα, να δείξει «πολεμική ετοιμότητα» και να αποδείξει ότι αυτή η διοίκηση παράγει έργο.

Τα «σαράβαλα» P-3C Orion πετούν λίγο και κοστίζουν πολύ

Τα «σαράβαλα» P-3C Orion πετούν λίγο και κοστίζουν πολύΤα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P-3COrion του Γερμανικού Ναυτικού κοστίζουν πολύ και πετούν λίγο. Τα παλαιότερα P-3Β Orion του Πολεμικού Ναυτικού που δεν πετούν καθόλου εδώ και πολλά χρόνια, εν τέλει θα συνεχίσουν να κοστίζουν για την επόμενη επταετία: πάνω από 500.000.000 ευρώ - μόνο η επισκευή και ορισμένες μικρομετατροπές των αεροσκαφών. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Παρόν» ο νέος υπουργός Άμυνας κ. Καμμένος υπέγραψε σχετικό έγγραφο για την ανάθεση του εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών P-3Β Orion του Πολεμικού Ναυτικού στην αμερικανική εταιρεία LockheedMartin. Παρά τις επιπλέον δαπάνες, τα αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο περιορισμένα: Ο ανθυποβρυχιακός αγώνας δεν είναι δυνατός, μια και τα αναγκαία όπλα και συσκευές θα συνεχίσουν να λείπουν από τα αεροσκάφη. 

Ορχάν Παμούκ: Από τον Στρατό σε ισλαμο-αυταρχισμό …μύδροι

Ορχάν Παμούκ: «Ολος ο κόσμος στην Τουρκία φοβάται, δεν είναι φυσιολογικό»
Επίθεση στο καθεστώς Ερντογάν εξαπέλυσε ο τιμημένος με το βραβείο Νόμπελ Τούρκος συγγραφέας Ορχάν Παμούκ, ο οποίος δήλωσε πως ο Τουρκικός στρατός που κάποτε ανέβαζε και κατέβαζε κυβερνήσεις έχει περάσει στο περιθώριο, πια και την εξουσία τώρα κατέχει στη χώρα ένα ισλαμικό, αυταρχικό καθεστώς.

«Οι αυταρχικοί στρατιωτικοί διώχθηκαν και οι αυταρχικοί ισλαμιστές ήρθαν στη θέση τους», είπε ο Παμούκ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP). «Το κυβερνών ΑΚΡ έχει καταστρέψει κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών, η οποία είναι και η απαρχή της δημοκρατίας.

Σοκ στην Αίγυπτο: Μαζικός αποκεφαλισμός από Ισλαμιστές

Τα θύματα είναι Χριστιανοί Κόπτες
Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανάρτησε την Κυριακή βίντεο με τον αποκεφαλισμό 21 ανδρών, οι οποίοι παρουσιάζονται ως Αιγύπτιοι χριστιανοί κόπτες και είχαν απαχθεί στη Λιβύη.
Στο βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες που χρησιμοποιεί το Ισλαμικό Κράτος, οι άνδρες με πορτοκαλί φορεσιές οδηγούνται με τα χέρια δεμένα πίσω σε παραλία, υποχρεώνονται να γονατίσουν και αποκεφαλίζονται από τους δήμιούς τους. Εγγραφή κάτω από τις εικόνες αναφέρει: "Οι άνθρωποι του σταυρού, οι οπαδοί της εχθρού αιγυπτιακής εκκλησίας". Χιλιάδες Αιγύπτιοι μετακινήθηκαν στη γειτονική Λιβύη μετά την εξέγερση του 2011 στην Αίγυπτο για να αναζητήσουν εργασία, παρά τις προειδοποιήσεις των αιγυπτιακών αρχών να αποφύγουν μία από τις πλέον επικίνδυνες χώρες της περιοχής.

Τα προβλήματα του «Δράκου»: Ανασηκώνοντας το «πέπλο» του μεγαλύτερου στρατού του κόσμου

Κώστας Μαυραγάνης
Ο στρατός της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας – ο μεγαλύτερος, από άποψης αριθμών, στον κόσμο- ήταν ανέκαθεν ιδιαίτερα μυστικοπαθής. Αυτό φάνηκε να αρχίζει να αλλάζει το κατά το προηγούμενο έτος, καθώς άρχισαν να γίνονται αποδεκτοί ξένοι δημοσιογράφοι στα μηνιαία (και όχι ιδιαίτερα ενημερωτικά) briefings του.

Τι θα γίνει με τα βύσματα; Πως παρουσιάζει το θέμα το καλοπροαίρετο onalert.gr

Image

Σας θυμίζουμε την ανακοίνωση μας "Η βυσματοκρατία είναι Εδώ! Οι δεσμεύσεις του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου «σβήνουν» μαζί με τις κάμερες..Καταγγελία συναδέλφων φαντάρων από τον Έβροhttp://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/02/blog-post_467.html"


Πολύ συζήτηση και περισσότερες ανακοινώσεις για την πάταξη του ρουσφετιού στις μεταθέσεις των στρατιωτών είχαμε αυτές τις ημέρες. Για να μην κοροϊδευόμαστε λοιπόν ,ασφαλώς κι έγινε μεγάλη περικοπή των “κοινωνικών αιτημάτων”, αλλά μερικές εκατοντάδες “χαρτάκια”κατάφεραν και πέρασαν από τους δαιδαλώδεις διαδρόμους του ΥΠΕΘΑ και των Γενικών Επιτελείων!

Επικοινωνιακή Φούσκα η ΜΟΜΑ...Σιγά μη τα έβαζαν με τους εργολάβους...Τι προβλέπει το ευρωπαϊκό πλαίσιο που προσκυνούν!

Πλήρη επιβεβαίωση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τι γράφει σήμερα το onalert.gr
ImageΣτα ...Κουφονήσια ...προσγείωσε την ...ΜΟΜΑ  ο υφυπουργός Άμυνας - απόστρατος υποστράτηγος-  Nίκος Τόσκας! Η εντυπωσιακή εξαγγελία του Υπουργού Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου περί επανασύστασης της ΜΟΜΑ, προσέκρουσε, όπως ήταν αναμενόμενο,  στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία περί ανταγωνισμού και οι φιλοδοξίες περί  ανάληψης τεχνικών  έργων κλπ ανά την Ελλάδα, ''ψαλιδίζονται'' στα απολύτως απαραίτητα κοινωνικής σημασίας τεχνικά έργα, που κατα πάγια πρακτική πάντα αναλαμβάνουν τοπικά οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Την πραγματική διάσταση φαίνεται να δίνει  ο κ. Νίκος Τόσκας όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι:

Η Ουκρανία συμφωνεί με τη Monsanto για Αρπαγή Γης με αντάλλαγμα $ 17 δισεκατομμύρια δάνειο από το ΔΝΤ

Typical agricultural landscape of Ukraine, Kherson Oblast. Credit: Dobrych (Flickr)/CC-BY-SA-2.0, via Wikimedia Commons
Typical agricultural landscape of Ukraine, Kherson Oblast. Credit: Dobrych (Flickr)/CC-BY-SA-2.0, via Wikimedia Commons

The World Bank and International Monetary Fund (IMF) is helping biotech run the latest war in Ukraine. Make no mistake that what is happening in the Ukraine now is deeply tied to the interests of Monsanto, Dow, Bayer, and other big players in the poison food game.
Monsanto has an office in Ukraine. While this does not shout ‘culpability’ from every corner, it is no different than the US military’s habit to place bases in places that they want to gain political control. The opening of this office coincided with land grabs with loans from the IMF and World Bank to one of the world’s most hated corporations – all in support of their biotech takeover.

Σάλος στο διαδίκτυο με tweet βουλευτή του Ποταμιού – Κατέβασε τον λογαριασμό του

Σάλος στο διαδίκτυο με tweet βουλευτή του Ποταμιού – Κατέβασε τον λογαριασμό του
«Τρόλια μ' ακούτε; σε λίγες μέρες θα πλερωνόσαστε σε δραχμές! Ου να μου χαθείτε! χαχα!», έγραψε χαρακτηριστικά με πολλούς από τους χρήστες να αντιδρούν αρνητικά.

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου ολοκληρώθηκε το αγωνιστικό μας τριήμερο [φωτογραφίες]

Πάνω από δύο χιλιάδες κόσμου πέρασαν χτες 15/2 από το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, δίπλα στους αγωνιζόμενους εργάτες, για τα δύο χρόνια εργατικής αυτοδιαχείρισης!
Αλληλέγγυοι/ες από πολλές πόλεις της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού δώσανε το παρόν στο κάλεσμα των εργατών της ΒΙΟΜΕ. Όλα τα κοινωνικά και εργατικά κινήματα της Β.Ελλάδας στάθηκαν δίπλα στον αγώνα μας και επικαιροποίησαν το δέσιμο στη βάση αλλά και την κοινωνική αποδοχή που έχει πετύχει το εγχείρημα της ΒΙΟΜΕ. Ενδεικτικά αναφέρουμε πως στις εκδηλώσεις του τριημέρου είχαμε μαζί μας εργαζόμενους από την ΕΡΤ3, την ΕΛΒΟ, τους σχολικούς φύλακες, τους αγωνιστές της Β.Χαλκιδικής, τα κοινωνικά ιατρεία,  τις αντιφασιστικές συλλογικότητες, τους παραγωγούς χωρίς μεσάζοντες, εργαζόμενους σε συνεργατικά εγχειρήματα, δεκάδες πολιτικές συλλογικότητες και ομάδες αλλά και εκατοντάδες εργαζόμενους και άνεργους όλων των ηλικιών. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Θ.Παπακωνσταντίνου, το Δ.Ζερβουδάκη αλλά και όλους τους μουσικούς που για μια ακόμη φορά δείξανε έμπρακτα την στήριξη τους στον δύσκολο δρόμο του αγώνα.