Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ποια σχέση έχει ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς με την Αριστερά; Η ασφάλεια του αστικού συστήματος εξουσίας και των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων είναι υπόθεση της Αριστεράς;

Καθημερινά αποδεικνύεται η απόσταση που χωρίζει τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  για «Ρήξη-Ανατροπή των Μνημονίων και των προηγούμενων συμφωνιών» των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ, με το περιεχόμενο των διαπραγματεύσεων τους με το ευρωπαϊκό ιμπεριαλιστικό κέντρο, το οποίο ήδη εκλιπαρούν για 6μηνη παράταση της ολέθριας, για τον κόσμο της εργασίας, Δανειακής Σύμβασης.
Όμως η αστική πολιτική που εκπροσωπεί σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαχειρίζεται εξίσου ελεεινά πολιτικά εργαλεία. Σαν την νέα παράμετρο που αποκάλυψε αίφνης  ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζίας, για το ρόλο «της Ελλάδας στο διεθνές σύστημα ασφάλειας και ιδιαίτερα στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο, διασυνδέοντας τη θετική επίδραση που ασκεί στην ευρύτερη περιοχή μια σταθερή Ελλάδα, ενώ αντίθετα μια χρεοκοπημένη και αποσταθεροποιημένη χώρα θα οδηγήσει σε ευρύτερη αποσταθεροποίηση».

Κι όμως, 16 και 12 μήνες φυλάκιση με αναστολή σε δύο Χανιώτες πολίτες για συμμετοχή σε διαδήλωση!

Σε φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκαν δύο πολίτες, σε 16 μήνες το μέλος του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης Νίκος Μαρκετάκης και σε 12 μήνες ένας πρώην φοιτητής του Πολυτεχνείου Κρήτης για τη συμμετοχή τους στα γεγονότα που ακολούθησαν τη διαδήλωση διαμαρτυρίας για τον τραγικό θάνατο νεαρού μαθητή στα Χανιά μετά από αστυνομική καταδίωξη. Πρόκειται για την υπόθεση ενός 19χρονου ο οποίος στις 14 Οκτωβρίου του 2010 που προσπάθησε να αποφύγει μπλόκο της αστυνομίας κι αφού δε σταμάτησε και μετά από καταδίωξη υψηλών ταχυτήτων με την αστυνομία ΔΙΑΣ, ο νεαρός έχασε τον έλεγχο της μηχανής και τραυματίστηκε σοβαρά με αποτέλεσμα μετά από λίγες ημέρες να πεθάνει.

Ο δρόμος του πολεμιστή : από το Μαϊντάν ως το Nτονμπάς [η τελευταία συνέντευξη του δολοφονημένου αριστερού δημοσιογράφου Βσεβολόντ Πετρόβσκι]

Για πάντα ζωντανός στους αγώνες και στις καρδιές μας!Μεταφράσαμε την τελευταία συνέντευξη που έδωσε ο Βσέβολοντ Πετρόφσκι (δείτε εδώτην είδηση της δολοφονίας του) αγωνιστής της Αριστεράς που έχασε τη ζωή του πρόσφατα στον πόλεμο στο Ντονμπάς. Πρόκειται για μια μεγάλη σε μέγεθος συνέντευξη που μέσα απ’ την προσωπική πορεία ενός ανθρώπου διηγείται ουσιαστικά την ιστορία της Ουκρανίας κατά την τελευταία δεκαετία. Διαβάστε την!

Κτηνώδης η αντιμετώπιση των φαντάρων στο 547 Αερομεταφερόμενο Τάγμα Πεζικού

k"'Εδώ και δυο μέρες ενώ υπάρχουν  κτίρια άδεια που μπορούμε να κάνουμε τα σχολεία ΤΦ μας υποχρέωσαν να πάμε στο πεδίο βολής σε κάτι κιόσκια και να κάνουμε μάθημα θεωρητικό εκεί, με βαθμούς της τάξης 5 και 1 βαθμό σήμερα. Γκρίνιαζαν και παραπονιόντουσαν όλοι,  αλλά «μας έγραψαν εκεί που δεν πιάνει μελάνι» τα στελέχη, ενώ οι λοχίες έλεγαν «είναι εντολή, δε φταίμε εμείς». Κάποια στιγμή ήρθε ο διοικητής και ρωτάει αν κρυώνουμε και όταν του είπαμε ναι, διέταξε «βάλε τους να τρέξουν λίγο, να ζεσταθούν, αν  είναι στον πόλεμο θα φάνε πολύ κρύο». Και η κλασσική απάντηση όλων, λοχιών και αξιωματικών όταν πούμε ότι κρυώνουμε είναι «δηλαδή στο Έβρο τι θα κάνατε, καλά είστε εδώ».
Όλη αυτή η πίεση και οι φοβερές απαιτήσεις την στιγμή που στους λόχους έχουμε ελάχιστη θέρμανση του στυλ 2 φορές από 2-3 ώρες ανάβει, χωρίς να προλάβει καθόλου να ζεστάνει το κτήριο, μάλλον λόγω κακής συντήρησης. Άμα γυρίσεις από σκοπιά ή ξυπνήσεις να πας μετά τις 12 τουρτουρίζεις. Και αυτό το παθαίνεις και μέσα στη μέρα στις 3-4 το μεσημέρι. Στο ΛΥΤ, στους μισούς θαλάμους  τα καλοριφέρ δεν  δουλεύουν και στους άλλους θαλάμους που δουλεύουν, μπάζει αέρας.

Και ο γιος του Πρωτόπαπα είναι βύσμα στον Στρατό; Και ο εκσυγχρονισμός του Σημίτη; Αυτό είναι...

ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ -ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ -ΜΑΣΚΑ ΣΗΜΙΤΙΣΜΟΥ
Η βυσματοκρατία προκαλεί και αποκαλύπτεται.
Σύμφωνα με καταγγελίες που έρχονται ολοένα στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ αποδεικνύεται ποιες είναι μερικές από τις μονάδες πραγματικά πάρκινγκ των βυσμάτων.

Απίθανη κωλοτούμπα Καμμένου για ΜΟΜΑ-Βαράνε Προσοχή με εργολάβους και Ε.Ε.

ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ImageΤο δημοσιογραφικό ρεπορτάζ αναφέρει τα εξής: Για επανασύσταση της ''ΜΟΜΑ'' - η οποία  θα λέγεται αλλιώς - έκανε λόγο ο  υπουργός  Άμυνας που γνωστοποίησε ωστόσο ότι αυτή θα συγκροτηθεί  από   σταδιακά από 3 υπάρχουσες μονάδες: Δυο του Μηχανικού (αυτές που είναι στο Λουτράκι και στη Λάρισα), και μια της Πολεμικής Αεροπορίας που είναι στην Αττική. Αυτές θα κάνουν εκείνα τα τεχνικά έργα ο διαγωνισμός των οποίων θα κηρύσσεται άγονος λόγω μη προσέλευσης εργολάβων. Τέτοια ίσως προκύψουν σε μικρές δυσπρόσιτες περιοχές ή νησάκια.. Επίσης θα γίνονται - όπως και τώρα - τεχνικά έργα σε έκτακτες καταστάσεις (θεομηνίες κλπ) σε διάφορες περιοχές.
 Η ''στροφή'', όπως είχε προϊδεάσει ήδη ο υφυπουργός Άμυνας κ Νίκος Τόσκας, έγινε διότι η ΕΕ δεν επιτρέπει την δραστηριοποίηση κρατικών φορέων όταν υπάρχουν εργοληπτικές εταιρίες για λόγους ανταγωνισμού. Έτσι τα έργα που θα ''περισσεύουν'' αναμένεται να είναι λίγα.
Εμείς από την αρχή είχαμε κάνει λόγο για τα εξής:

Οι θέσεις εργασίας και το κόστος της «χρυσής επένδυσης» στη Χαλκιδική: Μύθος και πραγματικότητα

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ





Aπό τις 26 Ιανουαρίου 2015, κυβέρνηση της χώρας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩN. Τα δύο κόμματα προεκλογικά και η νέα κυβέρνηση έχουν δηλώσει ότι θα ακυρώσουν τη «χρυσή επένδυση» επειδή είναι παράνομη και καταστροφική για το περιβάλλον, την ανάπτυξη της Χαλκιδικής και το δημόσιο συμφέρον. Διευκρινίσθηκε ότι θα διατηρηθούν οι υφιστάμενες μεταλλευτικές δραστηριότητες και οι θέσεις εργασίας.

Έκκληση για διαμαρτυρία ενάντια στη βάρβαρη δολοφονία μιας νεαρής γυναίκας στην Τουρκία.

untitled

Με την Παγκόσμια Ημέρα των Εργαζομένων Γυναικών να πλησιάζει, ερχόμαστε αντιμέτωπες με τα λυπηρά νέα της δολοφονίας μιας νέας γυναίκας στην Νότια Τουρκία πριν από λίγες μέρες. 

Απογοητευτικό το περιοδικό "ΜΕΤΡΟ" - Αθλιο κείμενο του "πιτσιρίκου"

Του Γ. Γ.
 Εκπλαγήκαμε δυσάρεστα από τα περιεχόμενα του τρίτου τεύχους του περιοδικού «ΜΕΤΡΟ» που κυκλοφόρησε χτες. Κι αυτό γιατί μέχρι σήμερα –προφανώς έχοντας μείνει στην αίσθηση που είχαμε αποκομίσει απ’ τις περασμένες περιόδους κυκλοφορίας του- πιστεύαμε ότι πρόκειται για ένα αξιόλογο περιοδικό με ρηξικέλευθα κείμενα, δημοσιογραφικές έρευνες που δεν περνούσαν απαρατήρητες, τοποθετήσεις που δεν συναντούσες στα καθεστηκυία ΜΜΕ.
Το τελευταίο τεύχος του είναι σκέτη απογοήτευση. Κι αυτό γιατί ενώ  μπορεί να είναι κατανοητό το ότι η διεύθυνση του περιοδικού επέλεξε να στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ, -δεν αναφερόμαστε μόνο στο άρθρο του Γ. Δελαστίκ, που έτσι κι αλλιώς σε όλα τα έντυπα που δημοσιογραφεί ο συγκεκριμένος (εκτός του «Πριν»), παρουσιάζεται θετικά διακείμενος προς το κυβερνών κόμμα- αλλά στον γενικότερο πολιτικό προσανατολισμό του περιοδικού.

Αυτό όμως που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό είναι η άθλια αντιΚΚΕ στάση του καθώς και ανοίκεια επίθεση που κάνει στον αναρχικό χώρο. Κι εδώ δεν μιλάμε ότι απλώς κάνει κριτική ή ακόμα και πολεμική στο κόμμα του Περισσού αλλά στην ουσία χυδαιολογεί με την στάση του απέναντι στο ΚΚΕ. Τι μήνυμα περνάει η διασκευή σε ένα ρώσικο τραγούδι που έκανε ο Τζίμης Πανούσης βάζοντας δικούς του στίχους και το τραγουδάει μαζί με τον Γιάννη Αγγελάκα; (Η Katyusha του ΚΚΕ).
Που αποσκοπεί η δημοσίευση «φανταστικού» εξωφύλλου του που περιέχει άρθρο με τίτλο «Κασιδιάρης: Αν ήξερα πόσο κότες είναι οι κουκουέδες, θα κλοτσούσα και στα μούτρα την Κανέλλη»;

Απόφαση «βόμβα» για την Πολωνία από το ΕΔΑΔ στην υπόθεση… CIA!

Απόφαση «βόμβα» για την Πολωνία από το ΕΔΑΔ στην υπόθεση… CIA!
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα το Στρασβούργο, έκρινε τελεσίδικα ότι η Πολωνία φιλοξένησε παράνομες φυλακές της CIA, όπου κρατήθηκαν ύποπτοι για τρομοκρατία.
Το δικαστήριο απέρριψε έφεση της πολωνικής κυβέρνησης για το θέμα.
Η Πολωνία πρέπει πλέον να αποζημιώσει δύο άνδρες οι οποίοι κρατήθηκαν εκεί, ενώ πρέπει να ολοκληρώσει και ποινική έρευνα για το κατά πόσον Πολωνοί αξιωματούχοι επέτρεψαν εν γνώσει τους τη λειτουργία αυτού του τύπου των φυλακών.http://armynews.gr/?p=30369

Αλλάζει η στρατηγική ασφαλείας του Βερολίνου λόγω… Ρωσίας

Αλλάζει η στρατηγική ασφαλείας του Βερολίνου λόγω… Ρωσίας
Στη μεταβολή της στρατηγικής ασφαλείας της αναμένεται να προχωρήσει η Γερμανία τα επόμενα χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη τις προσπάθειες της Ρωσίας να χρησιμοποιήσει «την πολιτική και τη στρατιωτική ισχύ της» για να προωθήσει τα συμφέροντά της, διεμήνυσε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Η Γερμανία, η οποία 70 χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου επιδιώκει να υιοθετήσει μεγαλύτερο παγκόσμιο ρόλο, βρίσκεται στο επίκεντρο των προσπαθειών για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης στην κρίση της Ουκρανίας ενώ ηγήθηκε στη διαδικασία επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας.

Η Ινδία κορυφαίος πελάτης των ρωσικών όπλων το 2014

Αποτέλεσμα εικόνας για Mi-17V-5Η Ινδία αποδείχθηκε ο καλύτερος πελάτης για τα ρωσικά οπλικά συστήματα, το 2014, αγοράζοντας ρωσικά όπλα αξίας 4,7 δις. δολαρίων, συνολικά, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος αξιωματούχος της Υπηρεσίας Στρατιωτικής και Τεχνικής Συνεργασίας Ανατόλι Πουντσούκ, κατά την έναρξη της μεγάλης αμυντικής έκθεσης Aero India 2015, που άνοιξε χθες τις πύλες της.
Η Ρωσία παραμένει ο βασικός προμηθευτής οπλικών συστημάτων της Ινδίας. Οι δύο χώρες εργάζονται επί συγκεκριμένου προγράμματος στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας, σε 200 επιμέρους τομείς! Το 80% των ινδικών ναυτικών και το 70% των αεροπορικώνπρογραμμάτων εκτελείται από τη Ρωσία, με την προμήθεια ρωσικού υλικού.

"Σκάνδαλο" εκατομμυρίων στο Αιγαίο με τις αεροδιακομιδές!

Image
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Το θέμα το έχει αναδείξει πολλές φορές το Onalert.gr από το καλοκαίρι. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος μας δικαίωσε 100% . Η κατάσταση με τις αεροδιακομιδές απ΄ όλη την ελληνική Επικράτεια και ειδικά από περιοχές στις οποίες λειτουργούν μεγάλα νοσοκομεία έχει ξεφύγει.Και αποτέλεσμα είναι να χάνονται πάρα πολλά χρήματα κάθε μέρα από το δημόσιο ταμείο. Εκατομμύρια των εκατομμυρίων!
Αυτή τη στιγμή το ΕΚΑΒ χρωστά στις Ένοπλες Δυνάμεις 80 εκατομμύρια ευρώ! Και το “κοντέρ” κάθε μέρα γράφει.
Διαβάστε λοιπόν τι είπε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους και θα καταλάβετε πόσο μεγάλο…συμμάζεμα είχε γίνει στον χώρο της Υγείας: