Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

Φασιστικά και εθνικιστικά συνθήματα στο ΚΕΜΧ Ναυπλίου: «Ο Ελληνικός Στρατός και η Αγιά Σοφιά» Αυτός είναι ο Στρατός των Τσίπρα-Καμμένου-Ήσυχου!

Για μια ακόμη φορά συνάδελφοι φαντάροι καταγγέλλουν τα βύσματα, τα παράνομα εθνικιστικά τραγούδια και τα καψόνια. Περιστατικά που δεν είναι η εξαίρεση αλλά ο κανόνας στον Ελληνικό Στρατό. 
Θυμίζουμε τις αντίστοιχες ακριβώς καταγγελίες από το ΚΕΝ Αυλώνας και Ρεθύμνου, που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας.
Αυτή όμως η κατάσταση που άφησε προίκα ο πρώην ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος, συντηρείτε από την νέα πολιτική ηγεσία των Π.Καμμένου-Κ.Ήσυχου-Τόσκα, καθώς ο Στρατός έρχεται να επιβάλλει τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας που αντιμετωπίζουν ως εσωτερικό εχθρό τον εργαζόμενο λαό και τη νέα Μεγάλη αστική Ιδέα -ΑΟΖ, ενεργειακά κοιτάσματα και αναβάθμιση του ρόλου του ελληνικού αστικού κόσμου. 

Συριζαίικο παρασκήνιο και δεσμεύσεις

Σόκαρε όσους συμμετείχαν στο τελευταίο υπουργικό  συμβούλιο, ο Γιάννης Βαρουφάκης, μεταφέροντας τους το δυσμενές κλίμα σε βάρος της Ελλάδας που υπήρχε στο eurogroup, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες.
«Πάγωσαν» τα κυβερνητικά στελέχη, αναφέρουν τα ίδια δημοσιεύματα όταν ο υπουργός οικονομικών τους ανέφερε ότι αν δεν υπέγραφε την Παρασκευή το προσχέδιο συμφωνίας, οι δανειστές του ελληνικού κράτους τον είχαν απειλήσει ότι θα οδηγούσαν την Ελλάδα σε άτακτη χρεοκοπία. (Μπλόφα ήταν αυτό κατά την άποψη μας, αλλά ας το προσπεράσουμε).
Σ' αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι υπάρχει  ρεπορτάζ της El Pais σύμφωνα με το οποίο ο Ντράγκι εκβίασε τη συμφωνία των Βρυξελλών με το χαρτί της κατάρρευσης των τραπεζών μας-

Μανώλης Γλέζος: «Ζητώ συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση»


Με ένα ιδιαιτέρως σκληρό άρθρο ο Μανώλης Γλέζος ασκεί δριμεία κριτική στη συμφωνία του Eurogroup τονίζοντας ότι «η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση». Ο Μανώλης Γλέζος ζητάει συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό γιατί όπως λέει συνέργησε στις ψευδαισθήσεις που καλλιέργησε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Διαβάστε το άρθρο του Μανώλη Γλέζου με τίτλο «Πριν είναι αργά» που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα της Κίνησης Ενεργών Πολιτών: 

Ο ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς στηρίζει το καθεστώς του Κιέβου: τους ΝΑΖΙ, το Μνημόνιο , τον Πόλεμο και τον Ρατσισμό!

Αθήνα - Κίεβο - Παρίσι, η νέα περιοδεία ΚοτζιάΓια μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε την ευκαιρία να αποδείξει ότι το αστικό κράτος έχει συνέχεια, η αστική πολιτική έχει ένα σκοτεινό-αντιδραστικό-ταξικό συνεχές, εντός και εκτός συνόρων. Αυτό αποδεικνύουν οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Κίεβο, όπου στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε μετά τη συνάντησή του με τον ουκρανό ομόλογό του, είπε: οι κυρώσεις πρέπει να βοηθούν την ειρήνη και τη διπλωματία, όχι να είναι «εργαλείο θυμού» στη διεθνή πολιτική, ενώ τα προβλήματα πρέπει να λύνονται με διαπραγματεύσεις, όχι στρατιωτικές λύσεις. Στηρίζουμε την κυριαρχία της Ουκρανίας και την εφαρμογή της Συμφωνίας του Μινσκ, τόνισε ο υπουργός. Ο ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι η Αθήνα μπορείνα προσφέρει τεχνογνωσία σε θέματα Συντάγματος και κράτους δικαίου. Δηλαδή, ο Ν.Κοτζιάς ακολουθεί την επίσκεψη του τότε ΥΠΕΞ Ευ.Βενιζέλου, ο οποίος είχε δεσμευτεί για την παροχή συμβουλών προς το καθεστώς του Κιέβου όσον αφορά την εφαρμογή των Μνημονίων και των Δανειακών Συμβάσεων, καθώς η ουκρανική ηγεσία ακολουθεί παρόμοια άγρια ταξική μνημονιακή πολιτική και βρίσκεται μπροστά σε συγκλονιστικές κοινωνικές αντιδράσεις.

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ): Ο αγώνας δεν ποινικοποιείται, δεν καταστέλλεται, συνεχίζεται

ΣΕΦΚ: Κινητοποίηση για επαναπρόσληψη απολυμένης στο φροντιστήριο "Πρίσμα"Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)
Μέλος ΟΙΕΛΕ
Ανδρέα Λόντου  6, 10681 Αθήνα
τηλ. 210-3820537, 6977652768,
6937547624, 6978613862
e-mail: sefk@sefk.gr, www.sefk.gr
17/2/2015
  
Την Τρίτη 24 του Φλεβάρη στις 9.00πμ, στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, στο κτίριο 9, αίθουσα 14 εκδικάζεται η αγωγή που έχει καταθέσει η απολυμένη συνάδελφος Α.Σ. κατά του ιδιοκτήτη του φροντιστηρίου «Πρίσμα» Βασιλείου Γκούμα με αίτημα την επαναπρόσληψή της. Η συνάδελφος απολύθηκε, επειδή προσέφυγε με το σωματείο μας στην Επιθεώρηση Εργασίας, προκειμένου να της καταβληθούν οφειλόμενα δεδουλευμένα περίπου δύο ετών. 

Όχι σύντροφοι, είναι μνημόνιο…

Του Θέμη Τζήμα*
syntagma_17Δεν μπορούμε να βιάσουμε τη λογική και την πραγματικότητα για καμιά σκοπιμότητα. Η ρητορεία δε, ότι πρέπει να κρυφτούμε πίσω από επικοινωνιακά τεχνάσματα γιατί αν καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει η Χρυσή Αυγή, που αμήχανα κάποιοι μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζουν πέρα από αντί- αριστερή και αντί- επιστημονική θα αποδειχθεί καταστροφική τόσο για το ΣΥΡΙΖΑ όπως και εν τέλει για το φρόνημα του λαού και άρα τη χώρα. Η κυβέρνηση υποχώρησε και ζήτησε παράταση του προγράμματος, το οποίο πράγματι είναι ενιαίο και συντίθεται από τη δανειακή σύμβαση και τις δεσμεύσεις που η χώρα αναλαμβάνει ως αντάλλαγμα της σύμβασης. Το θεώρημα περί διαχωρισμού των δύο το οποίο κάποια στιγμή πριν περίπου ένα χρόνο ανακαλύφθηκε από ορισμένους δεν είχε εξαρχής καμία βάση. 

Φεστιβάλ Κινηματογράφου: «Για την Εθνική Αντίσταση»


Ενδιαφέρουσες δημιουργίες και ντοκιμαντέρ, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι επισκεφθούν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου για την «Εθνική Αντίσταση» το οποίο διοργανώνει η New Star και θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 19 έως και την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο Αλκυονίς και από Πέμπτη 19 έως και την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου στον κινηματογράφο Στούντιο.

"Ολοι στο βουνό" ένα ντοκουμέντο για τον Θάνο Παπαθεοδώρου γιατρού του ΕΛΑΣ


Η NEW STAR ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ
«ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ»
Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του αγωνιστή γιατρού Θάνου Παπαθεοδώρου.
Ένα  οδοιπορικό, εκεί όπου ο ΕΛΑΣ έφτιαχνε νοσοκομεία για τους αγωνιστές και τον ντόπιο πληθυσμό.
Μόνο για δύο προβολές την ΔΕΥΤΕΡΑ 23/2 στις
18.30 και την ΤΕΤΑΡΤΗ 25/2 στις
18.30 στο ΑΛΚΥΟΝΙΣ new star art cinema.
Θα παρευρεθούν η Έφη Παπαθεοδώρου, κόρη του Θάνου Παπαθεοδώρου, ηθοποιός και αφηγήτρια της ταινίας, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας. 
Το ντοκιμαντέρ αυτό είναι το οδοιπορικό στα βουνά της Αιτωλοακαρνανίας της οικογένειας Πόπης και Θάνου Παπαθεοδώρου, ιατρού του Ε.Λ.Α.Σ. στα χρόνια της Αντίστασης 1940-1945.

"Ο άλλος Εμφύλιος" του Αλέξη Πάρνη


Της Μαριάννας Τζιαντζή – «Πριν»
Το νέο ιστορικό μυθιστόρημα του Αλέξη Πόρνη δεν χαρίζεται ούτε στους νικητές ούτε στους ηττημένους της μεγάλης σύγκρουσης που σφράγισε την Ελλάδα. Η δράση εκτυλίσσεται στα χρόνια της Κατοχής, του Εμφυλίου και των πρώτων μετεμφυλιακών χρόνων.
Ο άλλος Εμφύλιος (εκδ. Καστανιώτη), το νέο ιστορικό μυθιστόρημα του Αλέξη Πόρνη, δεν είναι ένα βιβλίο παραλίας. Διαβάζεται απνευστί, αλλά, δεν είναι εύπεπτο γιατί δεν χαρίζεται ούτε στους νικητές ούτε στους ηττημένους της μεγάλης αναμέτρησης που σφράγισε τη μεταπολεμική πορεία του τόπου μας. Δεν χαρίζεται ούτε στους πρωταγωνιστές της ιστορίας αλλά ούτε και στον λεγόμενο «απλό λαό», που δεν είναι παντού και πάντα αθώος.
Η δράση εκτυλίσσεται στα χρόνια της Κατοχής, του Εμφυλίου και των πρώτων μετεμφυλιακών χρόνων. Το «παρόν» του βιβλίου αρχίζει τον Δεκέμβρη του 1950, όταν ο κεντρικός χαρακτήρας, ο Γιάννης Δερβένης, ένας εθνικόφρων νέος, παρασημοφορημένος για την πολεμική αρετή που επέδειξε στον Γράμμο, φτάνει στη Νέα Υόρκη.

Μαζί τα είπανε, τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα

vivlio+koyf
Πηγή: Λεωνίδας Βατικιώτης – «Πριν» Στο βιβλίο του Α. Μαρούλη, Λ. Σκλαμπάνη και Β. Κουφόπουλου (Εκδόσεις Α.Α.Λιβάνη) καταγράφονται όλες οι ψεύτικες εξαγελίες και δηλώσεις των πολιτικώ που πρωταγωνίστησαν στην επιβολή των μνημονιακών πολιτικών. Μια μοναδική έκδοση κυκλοφόρησε πρόσφατα με τίτλο Μαζί τα είπανε – Ανθολόγιο εξαπάτησης από τους Δημήτρη Μαρούλη, Λεωνίδα Σακλαμπάνη και Βασίλη Κουφόπουλο (εκδ. Α.Α. Λιβάνη). Το συγκεκριμένο βιβλίο θα μπορούσε να είναι το λίμπρο ντ’ όρο των πολιτικών απατεώνων της Ελλάδας. Στις 334 σελίδες του είναι συγκεντρωμένες όλες οι κίβδηλες υποσχέσεις που έδωσαν πολιτικοί οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων χρόνων. Εκατοντάδες κούφια λόγια και μεγαλοστομίες επιτέλους αποτυπώθηκαν στο χαρτί, έτσι ώστε όσοι τις ξεστόμισαν να μπορούν να κριθούν, χωρίς τα ελαφρυντικά και τις υπεκφυγές στις οποίες καταφεύγουν συνήθως για να μην απολογηθούν για την ασυνέπεια και το σαλντιμπαγκισμό τους. 

Ινδία: Πρόγραμμα ναυπηγήσεων δισεκ. δολ. λόγω της Κίνας…

Αεροπλανοφόρο Vikramaditya.
Ναυτικό πρόγραμμα ύψους 8 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της κινεζικής απειλής, εξήγγειλε η Ινδία. Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα περιλαμβάνει τη ναυπήγηση φρεγατών με χαρακτηριστικά stealth, αλλά και πυρηνοκίνητων υποβρυχίων.

ΗΠΑ-Αφγανιστάν: Φρένο σε απόσυρση, ειρήνη με Ταλιμπάν!

Ειδήσεις έβγαλε η πρώτη επίσκεψη του νέου υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, υπό τη νέα του ιδιότητα, στο Αφγανιστάν, η οποία ήταν και η πρώτη του επίσημη επίσκεψη στο εξωτερικό, κάτι το οποίο έχει εξ ορισμού ξεχωριστή σημασία.
Ο Κάρτερ δήλωσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα διάκειται θετικά απέναντι στο ενδεχόμενο να επιβραδυνθεί ο ρυθμός αποχώρησης των αμερικανικών δυνάμεων από τη χώρα, αίτημα το οποίο έχει κατατεθεί από τη νέα κυβέρνηση της χώρας, υπό τους Άσραφ Γκάνι (πρόεδρος) και Δρ. Αμπντούλαχ Αμπντούλαχ (τρόπον τινά, εκτελεστικός «επιτελάρχης» της κυβέρνησης).

Με "βιτρίνα" την Ελλάδα οι Γερμανοί κάνουν "χρυσές δουλειές" με τα υποβρύχια 214

Image
Με “βιτρίνα” την Ελλάδα η οποία με κόπους,βάσανα και πάρα πολύ χρήμα προσπαθεί ακόμη να παραλάβει τα υποβρύχια 214, οι Γερμανοί κάνουν “χρυσές δουλειές” . Η πελατεία αυξάνεται και μετά από την παραγγελία των Τούρκων -που τους έχουν ρίξει ήδη ένα πρόστιμο για καθυστερήσεις- η Νότια Κορέα παρήγγειλε άλλα έξι υποβρύχια 214. Παρά τα προβλήματα που είχα παρουσιαστεί στα τρία πρώτα.
Οι Νοτιοκορεάτες είχαν αντιμετωπίσει τα ίδια περίπου προβλήματα που είχαμε κι εμείς με τον ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗ. Το κυριότερο ήταν ο θόρυβος που προερχόταν από τον άξονα της προπέλας των υποβρυχίων και το έκανε εύκολα εντοπίσημο. Κι εμείς και οι Νοτιοκορεάτες τα πληρώσαμε χρυσά τα 214 για να είναι τελείως αθόρυβα και άρα και “αόρατα”.

Η Πολεμική Αεροπορία συζητά την αναβάθμιση 155 μαχητικών F-16

Η Πολεμική Αεροπορία συζητά την αναβάθμιση 155 μαχητικών F-16Η Lockheed Martin συμμετέχει σε συζητήσεις με αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ σχετικά με μια πιθανή απαίτηση για την αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Όπως έχει μάθει το Defencenews.Gr, κατά τη διάρκεια μιας ενημέρωσης στο Άρλιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της εταιρείας Lockheed Martin, Μέικ Λιν, είπε ότι η εταιρεία αναμένει μια απαίτηση από την Ελλάδα για την αναβάθμιση περίπου 155 F-16 Block 30/50/52, ένα πρόγραμμα για το οποίο αναμένει να ανταγωνιστεί η εταιρεία του την Boeing.

ΤΑΜΣ Σ/ΙΜΑ ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ 2015

Από 16 έως 19 Φεβρουαρίου 2015, πραγματοποιήθηκε η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων «ΧΑΜΑΙΛΕΩΝ 2015» επιπέδου Συγκροτήματος Ίλης Μέσων Αρμάτων, από Ανθυπίλαρχους Τάξεως 2014 που εκπαιδεύονται στη Σχολή Τεθωρακισμένων και Ανθυπολοχαγούς του Πεζικού και του Μηχανικού Τάξεως 2014 που εκπαιδεύονται στη ΣΠΖ και ΣΜΧ αντίστοιχα.

Ένταση των Ασκήσεων με πραγματικά πυρά!

Επιχειρησιακή Εκπαίδευση Μονάδων της ΠΕ/79 ΑΔΤΕ και ΠΕ/96 ΑΔΤΕ

Επιχειρησιακή Εκπαίδευση στην ΠΕ/80 ΑΔΤΕ

Στιγμιότυπα από την επιχειρησιακή εκπαίδευση προσωπικού των Μονάδων και Ανεξάρτητων Υπομονάδων της 80 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής, που πραγματοποιήθηκε από 16 έως 19 Φεβρουαρίου 2015.

Τον Απρίλιο αναμένεται η εγκύκλιος για τις στρατιωτικές σχολές

Τι γίνεται με την αύξηση των ετών φοίτησης στις σχολές Υπαξιωματικών
Τον Απρίλιο αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος για τις στρατιωτικές σχολές σύμφωνα με ενημέρωση του news.gr από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Όσον αφορά την αύξηση των ετών φοίτησης στις σχολές Υπαξιωματικών από τα δύο στα τρία έτη μας γνωστοποιήθηκε ότι μέχρι το Μάιο ολοκληρώνονται όλες οι εσωτερικές διαδικασίες που έχουν να κάνουν μέχρι τα όρια του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, δηλαδή τα Επιτελεία που ανήκουν οι σχολές.

Ο Τζον Κέρι απειλεί ξανά με κυρώσεις την Ρωσία

Ο Τζον Κέρι απειλεί ξανά με κυρώσεις την Ρωσία
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, τόνισε ότι η Ουάσινγκτον και οι σύμμαχοί της δεν προτίθενται να παίξουν παιχνίδια με τη Ρωσία και συζητούν το ενδεχόμενο επιβολής επιπρόσθετων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας γιατί υπονομεύει την ειρήνη στην ανατολική Ουκρανία.
"Η Ρωσία έχει εμπλακεί σε μια θρασεία και κυνική διαδικασία τις τελευταίες ημέρες", είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά την έναρξη των συνομιλιών του στο Λονδίνο με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ. "Συζητάμε για επιπρόσθετες κυρώσεις, για περισσότερες προσπάθειες και είμαι σίγουρος ότι τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαριστεί ότι δεν πρόκειται να παίξουμε αυτό το παιχνίδι και να συμμετάσχουμε σε αυτού του είδους την εκπληκτικά θρασύδειλη συμπεριφορά", πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕhttp://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=378050&catid=7

Μαύρη συμφωνία: Επιτυχία είναι αν έτσι νομίζετε…

Μοσκοβισί: Η λογική επικράτησε της ιδεολογίας
Μαύρη συμφωνία: Επιτυχία είναι αν έτσι νομίζετε…
Τι κοινό έχει ο Αλέξης Τσίπρας με τον μυθιστορηματικό βασιλιά του Βορρά Ρομπ Σταρκ από το Game of Thrones; Και οι δύο κατάφεραν να κερδίσουν όλες τις μάχες που έδωσαν αλλά να χάσουν τον πόλεμο.
Σεβαστή η ανακούφιση που νιώθει αρκετός κόσμος καθώς φαίνεται ότι -προσωρινά- αποφεύγουμε μια ρήξη με απρόβλεπτες συνέπειες, αλλά η ελληνική κυβέρνηση μπορούσε να διαπραγματευτεί μια καλύτερη συμφωνία. Ποτέ ξανά η κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας» δεν θα έχει τόσο καθολική αποδοχή και τόσο ξεκάθαρη εντολή για σύγκρουση «με τα θηρία».

«Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟY EUROGROUP ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ» Ανακοίνωση βόμβα από την Κομμουνιστική Τάση ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει αλλαγή ηγεσίας, καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν τη συμφωνία

SOOC/ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΜΥΡΙΛΛΑΣ
Με μια πολύ σκληρή ανακοίνωση η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει «υποταγή» τη συμφωνία στο Eurogroup, ενώ ζητάει ευθέως να γίνει Συνέδριο του κόμματος, αλλά και αλλαγή ηγεσίας.
Επιπλέον, η κομμουνιστική Τάση, στο κείμενο που ανέβηκε μετά τη συμφωνία στο Eurogroup στην ιστοσελίδα marxismos.com καλεί τους βουλευτές να μην ψηφίσουν την απόφαση-συμφωνία του Eurogroup.
Αναλυτικά το κείμενο μετά τη συμφωνία: