Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Η ΝΟΒΟΡΩΣΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ! (άρθρο του Γεβγκένι Βάλλενμπεργκ, πολιτοφύλακα στη Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία «Φάντασμα»)

37588_original
Η ΝΟΒΟΡΩΣΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ!*
του Γεβγκένι Βάλλενμπεργκ, πολιτοφύλακα στη Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία «Φάντασμα»
Η λαϊκή απελευθερωτική πάλη για τη Νοβορωσία στο Ντονμπάς, στην πιο καυτή της φάση – αυτή του γενικευμένου πολέμου -, περιλαμβάνει ένα φάσμα από τις πιο ποικίλες ιδεολογικές αποχρώσεις. Θα φαινόταν ότι οι χθεσινοί «εχθροί» του εμφυλίου πολέμου του 1917-21 αντιμετωπίζουν πλάι-πλάι το θάνατο στις μάχες ενάντια στη χούντα και υπέρ της Νοβορωσίας. Όλο και πιο συχνά με ρωτάνε οι συναγωνιστές μου για την πολιτική μου τοποθέτηση σε αυτόν τον πόλεμο, με κατηγορούν για «υπέρμετρο χρωματισμό» ή «δηλητηρίαση» από την υπερδύναμη (имперством). 

Η μόνη πλάκα είναι ότι οι Συριζαίοι πιστεύουν ότι μπορούν να εφαρμόζουν τόσο Δεξιά Πολιτική γιατί οι ίδιοι δηλώνουν Αριστεροί!

Λίστα Βαρουφάκη: Σεβασμός στις ιδιωτικοποιήσεις, σύνδεση εργασιακών με ανάπτυξη


Κατάργηση χαμηλού ΦΠΑ σε νησιά, φάρμακα, ξενοδοχεία, μετάθεση της αύξησης του κατώτατου μισθού στο μέλλον ανάλογα με το ρυθμό ανάπτυξης, συγχώνευση ασφαλιστικών ταμείων, καταπολέμηση φοροδιαφυγής και διαφθοράς, έλεγχος στις δημόσιες δαπάνες, δέσμευση για διατήρηση των τρεχουσών ιδιωτικοποιήσεων και κατάργηση των κινήτρων για πρόωρη συνταξιοδότηση προβλέπει το e-mail Βαρουφάκη προς τους δανειστές.
Διαβάστε τα σημεία κλειδιά που ενδιαφέρουν την πραγματική οικονομία στην “πρόταση Βαρουφάκη”

Οι μαύροι άντρες στις φυλακές των ΗΠΑ σήμερα περισσότεροι από τους σκλάβους το 1850

του Michael Skolnik 
Screen Shot 2015-02-24 at 3.46.56 PMΔεν υπάρχουν άλλοι στρατιώτες στο πεδίο της μάχης. Οι σημαίες έχουν καεί. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν μακριά. Το έδαφος έχει καταστραφεί. Ο πόλεμος έχει χαθεί. Αλλά παραδόξως κάποιοι πιστεύουν ακόμη ότι νίκησαν. Σαράντα δύο χρόνια πολέμου. Σαράντα δύο χρόνια ενός πολέμου που η Αμερική εξαπέλυσε ενάντια στο λαό της. Σαράντα δύο χρόνια ενός πολέμου που κατέστρεψε τη Μαύρη Αμερική και φυλάκισε μια ολόκληρη γενιά. 

Βουλγαρία: Χιλιάδες απολύσεις στο υπουργείο Άμυνας!

ImageΑνοικτό είναι το ενδεχόμενο απόλυσης 4.600 ατόμων (αξιωματικών και πολιτικού προσωπικού) από το υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας, σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός για την Άμυνα δεν αναθεωρηθεί και οι μειωμένες δαπάνες για το προσωπικό παραμείνουν αμετάβλητες, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Νικολάι Νέντσεφ.
Ο ίδιος, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, απηύθυνε έκκληση για επείγουσα αναθεώρηση των δαπανών, ιδίως σε ό,τι αφορά το κόστος προσωπικού. Ο προϋπολογισμός του υπουργείου Άμυνας για το 2015 διαμορφώνεται στα 987 εκατομμύρια λέβα (500 εκ. EUR περίπου) και αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητος μέχρι το 2015, επισημαίνει το πρακτορείο ειδήσεων "Novinite".

Αυτές είναι οι ιδιωτικοποιήσεις που θα προχωρήσουν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Αυτές είναι οι ιδιωτικοποιήσεις που θα προχωρήσουνΕίδες τι καταφέρνεις όταν έχεις "Αριστερή κυβέρνηση¨ που διαπραγματεύεται σκληρά;
Ιδιωτικοποιήσεις που θα τις υλοποιήσει ο τσάμπα μάγκας Λαφαζάνης!!!
Κανονικά θα προχωρήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη, σύμφωνα με τη λίστα Βαρουφάκη.
Σύμφωνα με αυτή τη δέσμευση, θα προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, το Ελληνικό, του ακινήτου Αφάντου της Ρόδου, η παραχώρηση του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος.
Σε προχωρημένο στάδιο, καθώς αναμένεται να υποβληθούν δεσμευτικές προσφορές, ανήκουν οι περιπτώσεις της πώλησης των πλειοψηφικών ποσοστών του ΟΛΠ και του ΟΛΘ.

Εκ των υστέρων

www.kar.org.gr_2015-02-23_15-42-59_screen-shot-2015-02-23-at-5.42.05-pm-1
[…] Ένας πίνακας φρίκης με τρομακτικές μάσκες καρναβαλιού θυτών και άψυχων μαρτύρων, που εκ των υστέρων οι περισσότεροι αποστασιοποιημένοι ταράζουν τον …ύπνο του δικαίου τους, και στη συνέχεια φορούν και πάλι τη μάσκα της αταραξίας και της απάθειας μπροστά στη βία και το άδικο. […] 
«Φοβήθηκα, άκουγα ένα νεαρό να μου λέει σας παρακαλώ ανοίξτε μου, χρειάζομαι βοήθεια και έτσι δεν άνοιξα την πόρτα» (μαρτυρία σε ιδιωτικό ερευνητή και όχι στην αστυνομία, μετά το πέρας 15 ολόκληρων ημερών από το συγκεκριμένο γεγονός). 

Παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο Υπουργείο Άμυνας για το θέμα των μεταθέσεων στο 6μηνο παραμεθορίου

http://www.army.gr/templates/default/images/logo_ges1_main.jpgΔέσμευση της πολιτικής ηγεσίας για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος ώστε γρήγορα να βγουν οι μεταθέσεις 
Από το πρωί έχει κυριολεκτικά σπάσει το τηλέφωνο της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ από οργισμένους φαντάρους και γονείς που ζητούν πληροφορίες και εκφράζουν την αγανάκτηση τους για τον εμπαιγμό τους από τις Υπηρεσίες του ΓΕΣ. 
Πιο συγκεκριμένα, οι συνάδελφοι που έχουν ολοκληρώσει ένα 6μηνο παραμονής στην παραμεθόριο και μάλιστα στις πιο απόμακρες μονάδες, περιμένουν τη μετάθεση τους. Ο νόμος προβλέπει την υποχρεωτική παραμονή για ένα 6μηνο στα σύνορα και μετά, ανάλογα τα μόρια που συγκεντρώνει κανείς από το βαθμό δυσκολίας της μονάδας –μια ευνοϊκή ρύθμιση που τιμά το επιτελείο του τότε ΥΕΘΑ Π.Μπεγλίτη- μετακινείσαι σε στρατόπεδο πλησίον του τόπου καταγωγής σου. 

Κ.Ε.ΤΧ. Πάτρας: Το βασίλειο της ανισότητας για τους φαντάρους Στη μονάδα κάνουν κουμάντο τσάτσοι, με προσβολές και χώσιμο, ενώ κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις άθλιες συνθήκες

Πολλές φορές, σε στρατόπεδα μεγάλων αστικών κέντρων, παρατηρείται το γνωστό φαινόμενο του «βύσματος». Για να πας πρέπει να ξέρεις κάποιον, και τότε η θητεία σου είναι εξασφαλισμένη. Τι γίνεται όμως αν καταλήξεις σε ένα στρατόπεδο που για να αντιμετωπίζεσαι με σεβασμό πρέπει να είσαι «βύσμα» κάποιου εντός του;
Ο λόγος για το Κ.Ε.ΤΧ.  Πάτρας, στρατοπέδου που οι παραβάσεις διαδέχονται η μία την άλλη.
Πρώτος και καλύτερος ο ταξίαρχος Ι.Μ., διοικητής του στρατοπέδου, που όχι μόνο αυξάνει τις υπηρεσίες με στόχο να επιδείξει στρατιωτική ετοιμότητα ενόψει της επερχόμενης αξιολόγησής του τον Μάρτιο προς προβιβασμό του σε υποστράτηγο, βάζει άτομα να κάνουν διπλοϋπηρεσίες, δημιουργώντας υπηρεσίες χωρίς να υπάρχουν (π.χ. Περίπολος όρχου-καυσίμων που βρίσκονται στον ίδιο χώρο, αποφάσισε τον χωρισμό τους σε όρχο και καύσιμα).

Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος άρχισε εκπτώσεις στο κυνήγι των βυσμάτων στις προνομιούχες μονάδες;

Image
Ηθοποιοί όσοι καβατζώνονται, αλλά ποιος πραγματικά παίζει ΘΕΑΤΡΟ στους Φαντάρους;
Πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων για τις συνέπειες της προπαγανδιστικής επιχείρησης του Υπουργείου Άμυνας σχετικά με το κυνήγι των βυσμάτων στον Στρατό και την συνέπεια αυτής.
Καταρχήν, πλέον σε μια σειρά μονάδες έχουν δημιουργηθεί τεράστια κενά στην επάνδρωση και όσοι στρατιώτες υπηρετούν δικαίως σε αυτές «έχουν χωθεί» άσχημα.
Επίσης, καταγράφεται και μια αντίστροφη πορεία καθώς τα βύσματα της νέας πολιτικής κατάστασης αντικαθιστούν όσους προνομιούχους των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αναχωρούν για τα σύνορα.
Τέλος, σημειώνονται σοβαρές εκπτώσεις στην όλη επιχείρηση, όπως αυτές που περιγράφονται στην σημερινή ανάρτηση του onlaert.gr, όπου διαβάζουμε:  

Οι "μπαρμπάδες" έπιασαν δουλειά για τις κρίσεις!

ImageΗ “πάταξη του ρουσφετιού” στους στρατεύσιμους βρίσκεται σε εξέλιξη. Αν θα συνεχιστεί είναι ένα ερώτημα. Η “πάταξη” των “μπαρμπάδων” στις κρίσεις των στελεχών των ΕΔ που έρχονται θ΄ αρχίσει σ΄ αυτές τις κρίσεις; 
Οι πληροφορίες για την “δράση” τους έχουν ξεκινήσει τα τελευταία 24ωρα. Ανώτατος αξιωματικός που είχε όπως λέει “ισχυρές διασυνδέσεις στο παρελθόν τόσο με στενό συνεργάτη του τότε ΥΠΕΘΑ Βαγγέλη Μειμαράκη όσο και με Υπουργό της ΝΔ από την κεντρική Ελλάδα αλλά και με τον πατέρα του Υπουργού, πανίσχυρου κομματικού παράγοντα στην ΝΔ επί Καραμανλή διατείνεται ότι έχει την εύνοια της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και στις επικείμενες κρίσεις θα ανέβει και στο "τελευταίο σκαλί”.

Υπό κατάρρευση η Παλαιστινιακή Αρχή, λόγω παράνομης παρακράτησης φόρων από το Ισραήλ

Αποτέλεσμα εικόνας για αμπασΗ Παλαιστινιακή Αρχή (ΠΑ) καταρρέει, λόγω οικονομικών προβλημάτων, δήλωσε το κορυφαίο στέλεχος της Φατάχ Μοχάμετ Σταγέχ. «Η οικονομική κατάσταση της ΠΑ είναι ιδιαίτερα δύσκολη, στα όρια της κατάρρευσης και αντιμετωπίζει και κρίσεις.
Βασικό πρόβλημα είναι η διακοπή καταβολής, από το Ισραήλ, των φόρων παλαιστινιακών εισαγωγών και εξαγωγών, ύψους 175 εκατ. δολαρίων, ένα ζήτημα που προκάλεσε τη δριμεία κριτική του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Τζον Κέρι, προκαλώντας αντίδραση από την πλευρά των Ισραηλινών.

Τα Mirage 2000-9 και η ΕΑΒ - Λογικές απορίες και ανησυχίες για "σωτήριες" στα λόγια λύσεις

Image
Μέχρι πρόσφατα διαβάζαμε κι ακούγαμε για “έντονο ενδιαφέρον της Ελλάδας να προμηθευτεί μεταχειρισμένα Mirage 2000-9 από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα”. Τα οποία θέλουν να τα αντικαταστήσουν με Rafale. Κάποιοι μάλιστα μιλούσαν για πολύ μεγάλη ευκαιρία την οποία δεν πρέπει να την αφήσουμε να πάει χαμένη. 
Από χθες το βράδυ ακούμε και διαβάζουμε για σίγουρο συμβόλαιο που πήρε η ΕΑΒ για την συντήρηση των Mirage 2000-9 το οποίο θα της αποφέρει μάλιστα ετησίως 100 εκατομμύρια ευρώ. Μακάρι αλλά προκαλείται μια εύλογη απορία:

Όταν Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Γεροβασίλη αδιαφορούν για τους Φαντάρους και ταυτίζονται τους Μιλιταριστές!

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: ΑΜΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΕΔ ΚΑΙ ΣΑ (Video)

Λίγο μετά την έναρξη της ετήσιας χοροεσπερίδας του παραρτήματος μας και της Ένωσης αποστράτων Αξκων Αστυνομίας του Νομού μας και αφού προηγήθηκαν οι ομιλίες των Προέδρων και η κοπή η κοπή της Βασιλόπιτας, ο Πρόεδρος κάλεσε την Βουλευτή και κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Κα Όλγα Γεροβασίλη, να επιδώσει τα βραβεία στους αριστεύσαντες μαθητές.
Μετά την επίδοσή των βραβείων η Κα Βουλευτής λαμβάνοντας τον λόγο είπε ότι: "Είναι δέσμευσή μας...
ότι θα ακολουθήσουμε κατά γράμμα τις αποφάσεις του ΣτΕ και αυτό θα υλοποιηθεί άμεσα ανεξαρτήτως των διαπραγματεύσεων......ξέρουμε τι έχετε προσφέρει και τι συνεχίζετε να προσφέρετε και πρέπει να αποκατασταθείτε ΗΘΙΚΑ πρώτα απ΄όλα και στη συνέχεια οικονομικά..... "

Νέα απόλυση σε εργασιακό κάτεργο της «ΜΙΚΕL»

mikel2Νέα απόλυση εργαζόμενης από τη γνωστή αλυσίδα καφέ «MIKEL» καταγγέλλει το Συνδικάτο Επισιτισμού και Ξενοδοχοϋπαλλήλων:
«ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
Η γνωστή αλυσίδα καφέ »MIKEL» που αναπτύσσει επιχειρηματική δράση σε όλη τη χώρα, αξιοποιεί ταυτόχρονα όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο σε καταστήματα που είναι εταιρικά και franchise. Μετά τα γεγονότα σε Λάρισα και Δράμα, προχωρά σε απόλυση εργαζόμενης-μέλος του Συνδικάτου στο κατάστημα του Αλίμου, επειδή δεν ήταν »φρόνιμη» και διεκδικούσε το αυτονόητο, να τηρούνται δηλαδή οι όροι της εργασιακής σύμβασης, όχι μόνο για την ίδια αλλά και για όλους τους συναδέλφους της.

Παραίτηση υπέγραψαν όλοι οι υπάλληλοι της γραμμής 13888 του ΟΤΕ – Τι λένε για τις συνθήκες εργασίας

e6210e54048430d04e49c59588a28d53_XLΝα υπογράψουν παραίτηση εξαναγκάστηκαν όλοι οι υπάλληλοι τηλεφωνικής υποστήριξης του 13888 του ομίλου ΟΤΕ την περασμένη εβδομάδα από την διοίκηση του ομίλου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν πως εργάζονται για λογαριασμό θυγατρικών του ΟΤΕ και καλούνται να υπογράφουν συμβάσεις που δεν ανταποκρίνονται στα προσόντα τους και σε όσα δικαιούνται από το νόμο. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα εξης:

«Κάτσε κάτω, ρε κουλοχέρη!»

καραγιωργαςΌσοι έζησαν τα μαύρα χρόνια της στρατιωτικής δικτατορίας, τον θυμούνται. Γιατί ο Σάκης Καράγιωργας υπήρξε εμβληματική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα. Ήταν εκείνος ο οικονομολόγος καθηγητής που πιάστηκε στο σπίτι του τον Ιούλιο 1969, όταν έσκασε η βόμβα την οποία θα τοποθετούσε ως μέλος της Δημοκρατικής Άμυνας, σε στόχο-σύμβολο του δικτατορικού καθεστώτος.
Από την έκρηξη ο Καράγιωργας έχασε το ένα του χέρι. Βασανίστηκε άγρια στη συνέχεια και καταδικάστηκε σε ισόβια φυλάκιση.