Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΚΡΙΣΕΙΣ: Παρέμεινε ΑΓΕΕΘΑ ο Κωσταράκος μέχρι Νοέμβριο-Μετά θα τον πληρώσουμε 500000 ευρώ!

Κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις. 
Ο Κωσταράκος είναι σαν την COCA COLA: ταιριάζει σε κάθε εξουσία... Γιατί άραγε;
ImageΟ Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος παραμένει στην θέση του Α/ΓΕΕΘΑ όπως το ήθελε μέχρι τις 6 Νοεμβρίου που θα αναλάβει καθήκοντα στην ΕΕ. 
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος το εισηγήθηκε και τον κράτησε στην θέση του.

Ο Πάνος Καμμένος πέτυχε και τον δεύτερο στόχο που είχε στις κρίσεις. Αποστράτευσε τον Α/ΓΕΣ Χρήστο Μανωλά. 

Τέταρτος Α/ΓΕΣ σε δύο χρόνια. Παγκόσμιο ρεκόρ χωρίς αμφιβολία.

Κατά τ΄ άλλα ο Καμμένος δεν είχε αντίρρηση να γίνει Α/ΓΕΣ ο Βασίλης Τελλίδης, ο οποίος αποτέλεσε διακαή πόθο και επιδίωξη του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα. 

Παρέλαση Αμερικανικών στρατευμάτων στα σύνορα Εσθονίας - Ρωσίας! ΦΩΤΟ

Image
Οχήματα του στρατού των ΗΠΑ και Βρετανοί στρατιώτες παρέλασαν στους δρόμους εσθονικής πόλης, μόλις 300 μέτρα από τα σύνορα της Εσθονίας με τη Ρωσία χθες, σε μια επίδειξη ενότητας της Δυσης ενάντια στην απειλή της Μόσχας. 

Ο Ιρακινός στρατός κατέρριψε δύο βρετανικά αεροσκάφη που μετέφεραν πολεμικέ εφόδια στο ISIS

There have already been been numerous reports that US led coalition planes have been air dropping supplies and weapons to Islamic State terrorists….
Iraq’s army has shot down two British planes as they were carrying weapons for the ISIL terrorists in Al-Anbar province, a senior lawmaker disclosed on Monday. “The Iraqi Parliament’s National Security and Defense Committee has access to the photos of both planes that are British and have crashed while they were carrying weapons for the ISIL,” Head of the committee Hakem al-Zameli said, according to a Monday report of the Arabic-language information center of the Islamic Supreme Council of Iraq.

Ρατσιστική επίθεση από ασθενή σε γιατρό στην Κοζάνη: «Χίτλερ που σας χρειάζεται και σαπούνι»

proinoslogos
Φραστική επίθεση δέχθηκε γιατρός Νιγηριανής καταγωγής από 57χρονο ασθενή στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Ειδικότερα, όπως γράφει o Πρωινός Λόγος σε άρθρο που δημοσιεύει και επικαλείται δηλώσεις του διοικητή των Νοσοκομείων Μαμάτσειο - Μποδοσάκειο, Γ. Παύλου ο ασθενής επιτέθηκε στη γιατρό με υβριστικούς χαρακτηρισμούς. Το περιστατικό έχει πάρει το δρόμο της Δικαισύνης καθώς η γιατρός έχει ήδη καταθέσει μήνυση με την εισαγγελία πλημμελειοδικών Κοζάνης να έχει ασκήσει ποινική διώξη για εξύβριση.
«Ο ασθενής, μεσήλικας, δεν δέχθηκε να τον κουράρει η γιατρός Solace Akpevwe Godwin και της επιτέθηκε φραστικά, εντελώς αναίτια, ενώ η ίδια προσέτρεξε αμέσως όταν ο ασθενής πήγε στα Επείγοντα περιστατικά», τόνισε μιλώντας στην τοπική καθημερινή εφημερίδα ο κ. Παύλου.

Μπάτσοι τσιράκια των τραπεζών χτύπησαν αγωνιστές που διαδήλωναν ενάντια σε Πλειστηριασμούς στα Τρίκαλα

Πλειστηριασμοί - Τρίκαλα
Oι συγκεντρωμένοι έξω από το ειρηνοδικείο Τρικάλων, πριν την επίθεση της αστυνομίας | πηγή: trikalanews.gr Συντάκτης: Αφροδίτη Τζιαντζή

Δε δίνουν φαγητό και εισιτήρια στους φαντάρους αλλά πληρώνουν 465176 ευρώ στον ΑΓΕΕΘΑ Κωστράκο για να κάνει τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ

Να Παραιτηθεί τώρα ο Κωσταράκος και τα χρήματα αυτά να δοθούν για την κάλυψη των τεράστιων αναγκών 
ImageΔεν το χωράει ο νους κανενός τα όσα τρελά συμβαίνουν στον Στρατό, στου Παραλόγου τη θητεία.
Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ και στην συνέχεια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ –παρά τις όποιες προεκλογικές δεσμεύσεις τους- υποβάλλουν την νεολαία στη μέγιστη καταπίεση και εργασιακή εκμετάλλευση, την υποχρεωτική στράτευση. 
Οι καταγγελίες των συναδέλφων είναι συνεχείς και κάνουν λόγο για την σίτιση τους που είναι ελλιπής και πολλές φορές δε φτάνει για όλους. Για την έλλειψη θέρμανσης στις μονάδες που είναι περιορισμένη ή συχνά άγνωστη λέξη, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ούτε ζεστό νερό για την προσωπική τους υγιεινή. Τα μέσα καθαριότητας είναι ελάχιστα, ενώ η συντήρηση των μέσων και των εγκαταστάσεων δραματική! Οι Παναγιωτόπουλος-Αβραμόπουλος-Καμμένος-Ήσυχος έχουν φορτώσει το κόστος της θητείας σε φαντάρους και λαϊκή οικογένεια, ενώ τεράστιο είναι το οικονομικό βάρος από την κατάργηση των καταστάσεων επιβίβασης, των δωρεάν εισιτηρίων που δίνονταν στις άδειες των συναδέλφων που υπηρετούν στις πιο μακρινές μονάδες της παραμεθορίου και στην ΕΛΔΥΚ!

Μύθοι και Πραγματικότητα για την Άσκηση "ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ"

Image
ΑΠΟΡΡΗΤΗ-ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ!
Καλό θα είναι να αρχίσουν να λέγονται αλήθειες για τις περιβόητες τα τελευταία χρόνια ασκήσεις ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ. Οι οποίες ορθότατα γίνονται αν και όταν γίνονται για την εκπαίδευση του προσωπικού. Και αφού γίνονται γι΄ αυτό το λόγο η υπερβολική προβολή τους δεν εξυπηρετεί σε τίποτα. Αντιθέτως βλάπτει. Αυτή είναι η πρώτη αλήθεια.
Η δεύτερη αλήθεια είναι οτι τέτοιου είδους ασκήσεις πρέπει να γίνονται πραγματικά αιφνιδιαστικά. Διαφορετικά δεν υπάρχει λόγος να γίνονται. Το γεγονός ότι το Onalert.gr είχε ενημερωθεί από την Κυριακή ,ότι την Τετάρτη θα γίνει …ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ δείχνει πολλά για τον…αιφνιδιασμό. 

Και τηλεοπτικός δημοσιογράφος "γλίτωσε" την μετάθεση στα σύνορα - Που υπηρετεί

Image
Και ένας δημοσιογράφος μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού έχει κατορθώσει μέχρι στιγμής να αποφύγει το “ταξίδι” για τα σύνορα. Για να είμαστε και σωστοί οι δύο ηθοποιοί στους οποίους αναφερθήκαμε σε χθεσινό μας δημοσίευμα δεν είναι δύο ,όπως μας είπαν αλλά ένας. Ο δεύτερος είναι ο τηλεοπτικός δημοσιογράφος ο οποίος υπηρετεί εκεί στο Ρουφ. Έχει κάνει καριέρα και ως ανταποκριτής πριν επιστρέψει στα πάτρια εδάφη. Στα οποία και κλήθηκε όπως ήταν λογικό να υπηρετήσει την θητεία του.

Το αναφέρουμε γιατί θα κατηγορηθούμε -εύκολα- ότι καλύπτουμε την “συντεχνία” μας. 

Οι εκπαιδευτικοί δίνουν μάθημα αξιοπρέπειας εξ'αποστάσεως...από το Κομπάνι (Βίντεο)


Δεκάδες σύλλογοι, δασκάλων και καθηγητών συμμετείχαν στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς το Κομπάνι. Μετά την Γιουγκοσλαβία, την Παλαιστίνη και το Λίβανο, οι εκπαιδευτικοί παίρνουν αλλά και δίνουν ένα μάθημα ζωής με την επίσκεψή τους σε ακόμα μία περιοχή που αντιστέκεται με αίτημα την ελευθερία τη γη και την αξιοπρέπεια. Μάλιστα, η αποστολή συνδιοργανώνεται με συνδικάτο εκπαιδευτικών της Τουρκίας, κάτι που δείχνει την πραγματική ένωση των λαών στη βάση της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας, ανεξάρτητα από την εθνικότητα του καθενός.
Οι Χρήστος Αβραμίδης και Σταύρος Πανούσης συνομιλούν με τον Παύλο Αντωνόπουλο που βρίσκεται στο Κομπάνι και όπως δηλώνει φιλοδοξεί να μεταφέρει την φλόγα και την εμπειρία μιας περιοχής που αντιστάθηκε στον Ισλαμοφασισμό και τους ξένους δυνάστες.

Οι σημαίες κυματίζουν περήφανα στο Κομπάνι!

Γράφει ο Ηλίας Ν. Σμήλιος
Χτες (24-2) η αποστολή αλληλεγγύης των εκπαιδευτικών σωματείων από την Ελλάδα στους προσφυγικούς καταυλισμούς της νότιας Τουρκίας-Κουρδιστάν είχε το πιο δύσκολο πρόγραμμα μα συνάμα και τον πιο όμορφο στόχο: ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΚΟΜΠΑΝΙ, να συναντηθούμε με τις γυναίκες και τους άντρες υπερασπιστές του, να μιλήσουμε μαζί τους για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη Ροζάβα και τις ανάγκες, για το εκπαιδευτικό, κοινωνικό και οικονομικό σύστημα που οικοδομούν, για την κοινωνία ισότητας και ελευθερίας, την κοινωνία χωρίς διακρίσεις και εκμετάλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που κάθε μέρα χτίζεται στον τόπο τους.

STRATFOR: Οι κρίσεις Ελλάδας, Ουκρανίας και Ιράν συνδέονται!

Τις τελευταίες ημέρες επετεύχθη στις Βρυξέλλες συμφωνία, η οποία κρατά την Ελλάδα στην Ευρωζώνη, συμφωνήθηκε ένας οδικός χάρτης για την κατάπαυση του πυρός στην Αν. Ουκρανία και διεξήχθησαν συνομιλίες στη Γενεύη για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν. Το να γίνει κατανοητό πως αυτές τρεις αυτές κρίσεις είναι άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους αποτελεί το πρώτο βήμα για να αντιληφθούμε που μπορεί να συμβεί η επόμενη έκρηξη. Της Reva BhallaΠΗΓΗ: STRATFORΑΠΟΔΟΣΗ: Παντελής Καρύκας 

Και οι γυναίκες στους Πεζοναύτες

Την προετοιμασία για την ενσωμάτωση γυναικών σε κρίσιμες επιχειρησιακές ειδικότητες άρχισε η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των Πεζοναυτών (MARSOC: Marine Corps Forces Special Operations Command) στο πλαίσιο ευρύτερης αλλαγής που πιθανά θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τις αρχές του 2016.

Σημειώνεται ότι η MARSOC, όπως και οι λοιπές διοικήσεις ειδικών επιχειρήσεων των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ περιλαμβάνονται στη διαταγή του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, η οποία εκδόθηκε το 2013 και προβλέπει τη δυνατότητα ένταξης γυναικών σε όλες τις μονάδες μέχρι το 2016.

Κούρδοι από το Ιράν πάνε να πολεμήσουν το «χαλιφάτο»

embathynsh-twn-sxesewn-toys-me-to-iran-epidiwkoyn-oi-koyrdoi-toy-irak
Στο Ιράκ μεταβαίνουν για να πολεμήσουν κατά των τζιχαντιστών 400 σιίτες Κούρδοι του Ιράν (Φαϊλί), σύμφωνα με ανακοίνωση του Ανωτάτου Εθνικού τους Συμβουλίου. Οι σιίτες Κούρδοι ζούσαν στο Ιράκ, αλλά καταδιώχθηκαν από το ιρακινό καθεστώς, στην περίοδο 1971-80 και κατέφυγαν στο Ιράν.

Τώρα επανέρχονται, όμως, με σκοπό να λάβουν και αυτοί μέρος στο πολιτικό παιχνίδι, προσβλέποντας στη μετά Ισλαμικό Κράτος εποχή: «400 Κούρδοι Φαϊλί, οι οποίοι εκδιώχθηκαν από τον Σαντάμ Χουσεΐν, θα ενωθούν με τους σιίτες του Ιράκ για να πολεμήσουν τους τζιχαντιστές», δήλωσε ο εκπρόσωπός τους. «Αυτή τη στιγμή, στο Ιράκ βρίσκονται 5.000 σιίτες Κούρδοι εθελοντές», κατέληξε.

Η επιχείρηση των Τούρκων στην Συρία ήταν μια ...υποχώρηση! Χάρτης


ImageΗ καταδρομική επιχείρηση των Τούρκων στην Συρία ήταν τόσο γρήγορη που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί “βιαστική και φοβισμένη”. Και γι΄ αυτό όπως εκτιμά το Stratfor σε ανάλυσή του δεν πρεπει να προκαλεί οποιαδήποτε σκέψη ή σενάριο για περαιτέρω στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στην Συρία. Μάλλον σηματοδοτεί το ακριβώς αντίθετο. Ο χάρτης από το Stratfor δείχνει πόσα χιλιόμετρα "οπισθοχώρησε" η Τουρκία . Που ήταν ο τάφος του Σουλεϊμάν Σαχ και που...τον μετακόμισαν!
Η Τουρκία θεωρούσε ότι ο τάφος του Σουλεϊμάν Σαχ είναι επικράτειά της, παρόλο που βρίσκεται εντός του εδάφους της Συρίας, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων νότια από τατουρκικά σύνορα στην κοιλάδα του ποταμού Ευφράτη. 

Συντριβή δύο τουρκικών RF-4E! Τέσσερις νεκροί!


ImageΔύο τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα συνετρίβησαν κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στην κεντρική τουρκική επαρχία Μαλάτια. Και οι τέσσερις πιλότοι είναι νεκροί. 
Πρόκειται για δύο RF-4E κι όχι F-16 όπως αρχικά μετέδωσε το Reuters.
Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό Γενικό Επιτελείο τα αεροσκάφη συμμετείχαν σε νυχτερινή άσκηση.
Τα αεροπλάνα πετούσαν στην περιοχή Akçadağ, 90 μίλια βόρεια με τα σύνορα με τη Συρία, δήλωσε μια στρατιωτική πηγή στο Reuters.

Όταν οι εκπαιδευτικοί διδάσκουν έμπρακτα το μάθημα της αλληλεγγύης

Όπως είναι γνωστό, από την Παρασκευή 20/2/2015 το Καραβάνι αλληλεγγύης από εκπαιδευτικούς από την Ελλάδα, επισκέπτεται τους καταυλισμούς των προσφύγων από το Κομπάνι στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Κουρδιστάν.

ΗΠΑ: Στα δικαστήρια η Γερμανία για θησαυρούς που άρπαξαν οι Ναζί

project-paperclip-02Νομική «επίθεση» κατά της Γερμανίας εξαπολύουν απόγονοι Εβραίων συλλεκτών, οι οποίοι διεκδικούν την επιστροφή του περιβόητου θησαυρού του Γκελφ. Πρόκειται για έναν μεσαιωνικό θησαυρό αμύθητης αξίας που αποτελεί μήλον της έριδος ανάμεσα στους κληρονόμους των Εβραίων συλλεκτών οι οποίοι ήταν κάτοχοί του έως το 1935 και της Γερμανίας. Η συλλογή, η οποία από το 1960 μέχρι σήμερα έχει εκτεθεί πολλές φορές σε γερμανικά μουσεία, θεωρείται ο μεγαλύτερος εκκλησιαστικός θησαυρός που ανήκει στο γερμανικό Δημόσιο και σύμφωνα με ειδικούς εμπειρογνώμονες η αξία του προσεγγίζει στα 180 έως 200 εκατ. ευρώ. Περιλαμβάνει χρυσούς σταυρούς με βαρύτιμους πολύτιμους λίθους και εξαιρετικά ασημένια καλλιτεχνήματα.

Ο Αριστερός μεγαλοϊδεατισμός. Εθνικές καραμέλες και αριστερές βιταμίνες. Του Νίκου Λακόπουλου


Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΜΕΓΑΛΟΙΔΕΑΤΙΣΜΟΣ
Εθνικές καραμέλες και αριστερές βιταμίνες
Αυτή η ιστορία άρχισε με τις αγορές να χορεύουν πεντοζάλη και τελειώνει (;) με την ελληνική κυβέρνηση να χορεύει καρσιλαμά στις Βρυξέλλες. Γιατί αν καταλαβαίνω καλά- ίσως γιατί δεν μασάω ούτε 'αριστερές" καταμέλες και εθνικές βιταμίνες- όχι μόνο δεν σκίσαμε το μνημόνιο, αλλά αυτό που συζητάμε στις Βρυξέλλες είναι αν θα σχίσει ο ΣΥΡΙΖΑ το προεκλογικό του πρόγραμμμα.
Δεν πειράζει θα πουν οι νάρκισσοι μεγαλοιδεατιστές. Αρκεί που μας έδειξαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Στο κάτω- κάτω γυρίζουμε πίσω με μια ιταλική γραβάτα που φοριέται και με και χωρίς σώβρακο.

Το Ελληνικό στη Lamda Development με απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου

Οριστικά το Ελληνικό καταλήγει στην εταιρία «Hellinikon Global Ι S.A.» και στον εγγυητή αυτής, δηλαδή στην «Lamda Development μετά και την καθαρογραφή της απόφασης της 7μελούς σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 
Η υπόθεση έφτασε στην μείζονα σύνθεση μετά από αίτηση αναθεώρησης σε βάρος της απόφασης του 6ου τμήματος του δικαστηρίου από την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και της πολιτικής κίνησης «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας». Οι προσφεύγοντες ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του 6ου τμήματος που έκρινε νόμιμο τον διαγωνισμό για την αξιοποίηση του Ελληνικού με πλειοδότη την εταιρία Lamda Development. 

Βενεζουέλα: Λαϊκός πόλεμος ενάντια στους πραξικοπηματίες

των Modaira Rubio (Βενεζουέλα) και André Scheer (Γερμανία)
comunistas-venezuelaΟ κυβερνήτης της πολιτείας Μπαρίνας στη Βενεζουέλα, Αντάν Τσάβες –ο μεγαλύτερος αδελφός του εκλιπόντος Προέδρου Ούγκο Τσάβες το 2013-, δε μάσησε τα λόγια του το Σαββατοκύριακο. Με το βλέμμα στραμμένο στην απόπειρα πραξικοπήματος που ματαιώθηκε, των ακροδεξιών κυβερνητικών αντιπάλων, δήλωσε ότι η αντιπολίτευση κάνει μεν λόγο για δημοκρατία, δε πιστεύει όμως σ΄ αυτή, «αλλά ποντάρει σε απόπειρες πραξικοπήματος». Ευτυχώς, το σχεδιαζόμενο πραξικόπημα αποτράπηκε, έτσι που μπορούμε «να συνεχίσουμε ειρηνικά την οικοδόμηση του Μπολιβαριανού σοσιαλισμού μας». 

The disappeared: Chicago police detain Americans at abuse-laden 'black site'

Exclusive: Secret interrogation facility reveals aspects of war on terror in US
‘They disappeared us’: protester details 17-hour shackling without basic rights
Accounts describe police brutality, missing 15-year-old and one man’s deathWhile US military and intelligence interrogation impacted people overseas, Homan Square – said to house military-style vehicles and even a cage – focuses on American citizens, most often poor, black and brown. ‘When you go in,’ Brian Jacob Church told the Guardian, ‘nobody knows what happened to you.’ Video: Phil Batta for the Guardian; editing: Mae Ryan