Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΣΤΑΥΡΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟ: Αποσυσκευάζοντας τη "Δημοκρατία μας"



της Khalida
Εκείνη τη μέρα, στο δημοκρατικό μας κοινοβούλιο «συζητούνταν», αλλά, βασικά, ψηφιζόταν το δημοκρατικό νομοσχέδιο, για τις δημοκρατικές φυλακές τύπου Γ. Από προχτές, αποτελεί και επίσημα νόμο του δημοκρατικού μας κράτους (ΦΕΚ Α 147/14.07.2014) κι έτσι, μπορούμε να κοιμόμαστε πιο ήσυχοι τα βράδια και πιο βαθιά τις μέρες.

Ο ελεύθερος σκοπευτής-ήρωας του Κλιντ Ίστγουντ ήταν ένας σαδιστής δολοφόνος!

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τον Chris Cyle   που είχε στο ενεργητικό του πάνω από 160 καταχωρημένες εκτελέσεις -από συνεντεύξεις του ιδίου αλλά και συναδέλφων του ο αριθμός αυτός ανεβαίνει στις 255- και θεωρούνταν μέχρι το θάνατο του ο πιο φονικός ελεύθερος σκοπευτής στην ιστορία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων.
Η αυτοβιογραφία του ενέπνευσε τον Clint Eastwood να μεταφέρει την ιστορία του στην μεγάλη οθόνη, σε μια ταινία ύμνο στον αμερικανικό εθνικισμό και το μιλιταρισμό.
Μέλος των Seals -ανήκε στην ομάδα Team 3-, και έχοντας εθιστεί στον πόλεμο o Chris Cyle δολοφονούσε με μικρά διαλείμματα από το 2003 μέχρι το 2009, πηγαίνοντας τέσσερις φορές στο Ιράκ.

ΕΦΥΓΕ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΔΑΣΚΑΛΟΣ

Έφυγε αιφνίδια από τη ζωή, στα 57 του χρόνια, ο Σταύρος Κωνσταντακόπουλος, πολιτικός επιστήμονας, πανεπιστημιακός, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και συντονιστής της Οργάνωσης των Πανεπιστημιακών του 

Όλοι όσοι είχαν την τύχη να γνωρίσουν τον σπουδαίο δάσκαλο θα τον θυμούνται για την αγάπη του στην επιστήμη, την έννοια του για τον κάθε φοιτητή και την άσβεστη ελπίδα του στην απελευθερωτική δυνατότητα.
Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια μας στην οικογένεια και τους φίλους του.    

ΣΥΓΓΝΩΜΗ, ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΠΑΡΑΣΗΜΟ;

Τελευταία παρασημοφόρηση στο Στρατηγείο της EUFOR RCA στη Λάρισα

Τριάντα ένας στρατιωτικοί διαφόρων εθνικοτήτων, που υπηρετούν στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο Επιχειρήσεων της EUFOR RCA στη Λάρισα, τιμήθηκαν χθες με το μετάλλιο της Ευρωπαϊκής Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας (Common Security and Defense Policy Service Medal).

Εργοδοτικό έγκλημα στο φορτηγό πλοίο «KOSMAS V» στην Πάτρα. Ενας νεκρός και τρεις ναυτεργάτες σε κίνδυνο

Ένας ναυτεργάτης νεκρός και 3 χωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν χτες το πρωί από αμπάρι του φορτηγού πλοίου «KOSMAS V» σημαίας Μάλτας, λίγο πριν αρχίσει η διαδικασία της εκφόρτωσης του λιθάνθρακα (κάρβουνο) που μετέφερε το πλοίο στις εγκαταστάσεις του «ΤΙΤΑΝ» στην Πάτρα.
Οι 4 ναυτεργάτες στάλθηκαν σε βέβαιο θάνατο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, μόλις το πλοίο κατέπλευσε στο λιμάνι του «ΤΙΤΑΝ», οι ναυτεργάτες κατέβηκαν στο αμπάρι, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και χωρίς να έχει γίνει πριν το πιο απλό, το αυτονόητο, να έχουν ανοίξει, δηλαδή, τα καπάκια του αμπαριού, προκειμένου να καθαριστούν στοιχειωδώς οι αναθυμιάσεις που βγάζει ο λιθάνθρακας και να μπει οξυγόνο.

ΗΠΑ - Καναδάς σε στρατιωτικές ασκήσεις στην Λετονία - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Image
Περισσότεροι από 50 στρατιώτες από τη Λετονία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά εκτελούν χειμερινή εκπαίδευση στα πλαίσια της αποστολής του ΝΑΤΟ Operation Atlantic Resolve. 
Η εκπαίδευση που γίνεται στην πόλη Adazi στην Λετονία πραγματοποιήθηκε καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, 21 έως 27 Φεβρουαρίου. Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι στρατιώτες εξασκούν δεξιότητες που σχετίζονται με την τοπογραφία, τον εξοπλισμό και τη συντήρηση όπλων, καθώς και την παροχή ιατρικής βοήθειας και την εκπαίδευση με πυροβόλα όπλα. 

Καταγγελία για φρικιαστική επίθεση σε μετανάστη στη Ρόδο Αποτροπιασμός

Μια φρικιαστική επίθεση εναντίον μετανάστη πραγματοποιήθηκε στο νησί της Ρόδου στις 9 Φεβρουαρίου, όπως καταγγέλλει η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.
Σύμφωνα με την καταγγελία ομάδα τριών ατόμων εμφανίστηκε στο σπίτι του Χεζίρ Χαγιάτ, ετών 31, στον Έμπωνα Ρόδου. Του χτύπησαν τη πόρτα και ένας τον ρώτησε: «Έχουμε δουλειά για μία ώρα και θα πάρεις 20ευρω. Έρχεσαι;». Εκείνος του απάντησε θετικά. 

Το βίντεο του Banksy για την Γάζα με ελλ.υπότιτλους.


Ο γνωστός Βρετανός καλλιτέχνης δρόμου Banksy αποκάλυψε την Τετάρτη την τοποθεσία ενός νέου έργου του στην Γάζα της Παλαιστίνη, με τίτλο «Bomb Damage», εμπνευσμένο από τον «Στοχαστή» του Ωγκύστ Ροντέν. Παράλληλα ανέφερε πως άλλα τέσσερα έργα του μπορούν να βρεθούν σε διάφορα σημεία της Γάζας. Μαζί με τις φωτογραφίες τους, ο καλλιτέχνης επισυνάπτει στην ανάρτηση του και δύο σημειώσεις, στις οποίες αναφέρει:

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟΥΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ, Ο ΕΦΟΠΛΙΣΤΗΣ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ ΣΟΟΥ - ΤΙ ΖΗΤΑ Ο ΤΕΛΛΟΓΛΟΥ ΣΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ;

ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΥΕΝΕΔ ΤΗΣ... 
Εκπομπή για Σχολή Ευελπίδων-Ικάρων-Δοκίμων: δεν έδειξαν καψόνια-αναβολικά-τις σεξουαλικές επιθέσεις που παίζουν εκεί!
Στο νέο επεισόδιο του σήριαλ της διάδοσης του μιλιταρισμού πρωταγωνιστεί ο Τάσος Τέλλογλου, ο γνωστός δημοσιογράφος του Αλαφούζου και του Βαρδινογιάννη, πολιτικός στο ΠΟΤΑΜΙ, που εν μέσω των μεγάλων κινητοποιήσεων της περιόδου 2010-2012 απαιτούσε από τους Παπανδρέου-Βενιζέλο άρση άρθρων του Συντάγματος, ουσιαστικά την επιβολή Στρατιωτικού Νόμου και την Απαγόρευση των Διαδηλώσεων για να ψηφιστούν και επιβληθούν τα Μνημόνια. Για να προβληθεί στο STAR, ιδιοκτησίας του Βαρδινογιάννη, εφοπλιστή και όχι μόνο, που προσδοκά μερίδιο από τα κολοσσιαία κέρδη που φωλιάζουν στα βάθη της Ανατολικής Μεσογείου και που παρεμβαίνει συστηματικά στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων. Θυμίζουμε την εκδήλωση δημόσιας καταδίκης του συνδικαλισμού στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και την οικονομική του συνδρομή στην επιστροφή των τεθωρακισμένων στις Στρατιωτικές Παρελάσεις.

ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ - ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

ΤΟΠΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ – Να κλείσουν τα κρατητήρια-κολαστήρια Ελληνικού
Η αντικαπιταλιστική κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ στηρίζει την τοπική πορεία αλληλεγγύης στις μετανάστριες κρατούμενες στο κέντρο κράτησης Ελληνικού που καλούν αλληλέγγυες/οι το ΣΑΒΒΑΤΟ 28/2 στις 11:00 και θα ξεκινήσει από την πλατεία Σουρμένων (λεωφ.Ιασωνίδου) 
  Τα κέντρα κράτησης μεταναστών συνιστούν για όλη την ελληνική επικράτεια εδώ και χρόνια ένα κομμάτι της κατασταλτικής αντιμετώπισης των μεταναστών από το κράτος και τους σχεδιασμούς του για τον έλεγχο της σύγχρονης μετανάστευσης εργατών. Η στέρηση της ελευθερίας και κάθε δικαιώματος στην ύπαρξη, αποτελεί χρόνιο μεθοδευμένο σχέδιο και όχι εξαιρετική περίπτωση και μεμονωμένο περιστατικό. Στο κέντρο κράτησης Ελληνικού πριν 3 χρόνια είχε αφεθεί στην «μοίρα» του, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, ένας μετανάστης, καθώς δεν του παρασχέθηκε ποτέ η ιατρική βοήθεια που χρειαζόταν άμεσα (15/7/2011).

για τον Βαγγέλη

Το παλικάρι της γαλακτοκομικής όπως φαίνεται τράβηξε τα πάνδεινα, από τα κρυφοφασιστάκια, λόγω «μειωμένου ανδρισμού» και  ανίκανο να βρει το ψυχικό σθένος να αντισταθεί, εξαφανίστηκε.  Μερίδιο ευθύνης ίσως και να χει και η οικογένεια, τόσο για τους «κακούς» βαθμούς, όσο και για την αντιμετώπιση των όποιων ευαισθησιών του   
Δεν με αφορά αν είναι άντρας, πόσο άντρας είναι, δεν με αφορά, δεν μας αφορά οι σεξουαλικές του  προτιμήσεις.  Τι σημαίνει τελικά να είσαι άντρας, γυναικά, «αδελφή»; Με ενδιαφέρει, με αφορά, μας αφορά, ο κρυφοφασισμός που έχει γίνει κυρίαρχο μοτίβο, τόσο στις διαπροσωπικές σχέσεις, αλλά και στις μικροκοινότητες. Για να ενταχθείς πρέπει, είναι σχεδόν υποχρεωτικό, να ομαλοποιηθείς, να κανονικοποιηθείς. Θέλει μεγάλο ψυχικό σθένος για να εναντιωθείς, για να τα βάλεις με όλους, για να τα βάλεις με την οικογένεια σου, και αν είσαι 20 χρονών,  η «επανάσταση» σου μπορεί να πάρει και αυτοκαταστροφικό χαρακτήρα, δυστυχώς. 

Απίστευτες ιστορίες: Η τουρκική κουλτούρα του τρόμου…

Αποτέλεσμα εικόνας για γυναικα στην τουρκιαH Οζγκετσάν Ασλάν, μια 20χρονη φοιτήτρια, που ζούσε στη Μερσίνα, εξαφανίστηκε στις 11 Φεβρουαρίου. Την επομένη η αστυνομία ανακάλυψε σε ένα μικρό λεωφορείο κηλίδες αίματος και ένα καπέλο. Στις 13 ανακαλύφθηκε το καμένο σώμα της, σε κοντινό ποτάμι. Το πτώμα της αναγνωρίστηκε από μικρά τεμάχια των ρούχων της που δεν είχαν καεί.
Του Μπουράκ Μπεκντίλ ΠΗΓΗ: http://www.gatestoneinstitute.org/

ΑΠΟΔΟΣΗ: Παντελής Καρύκας

Ο δολοφόνος της αποκάλυψε πως θέλησε να τη βιάσει. Η κοπέλα ήταν η τελευταία επιβάτης. Αυτήαντιστάθηκε χρησιμοποιώντας και σπρέι πιπεριού. Έτσι τη μαχαίρωσε και ζήτησε τη βοήθεια του πατέρα του και ενός φίλου του. Όταν αυτοί έφτασαν στο σημείο η κοπέλα ακόμα ανέπνεε.

Μετωπική Ισραήλ-ΗΠΑ για την πολιτική απέναντι στο Ιράν…

Σε μετωπική σύγκρουση των Αμερικανών με τους Ισραηλινούς έχει εξελιχθεί η επικείμενη ομιλία του πρωθυπουργού του εβραϊκού κράτους, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ενώπιον της Ολομέλειας του Κογκρέσου στις 3 Μαρτίου, για το θέμα του Ιράν, μια ομιλία που οργανώθηκε από τη ρεπουμπλικανική ηγεσία, χωρίς τη συμφωνία του Λευκού Οίκου, με συνεχείς δηλώσεις εκατέρωθεν, χωρίς κάποια από τις δυο πλευρές να δείχνει διάθεση συμβιβασμού, οδηγώντας τις διμερείς σχέσεις στα άκρα…

Πάνω από Σ. Αραβία θα περάσουν μαχητικά του Ισραήλ για Ιράν

H Σαουδική Αραβία θα επιτρέψει στο Ισραήλ να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της για ενδεχόμενο πλήγμα στο Ιράν, αν αυτό χρειαστεί, με αντάλλαγμα την πρόοδο στις συνομιλίες Ισραήλ – Παλαιστινίων, ανέφερε, ανωνύμως, Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Οι απόψεις των Σαουδαράβων ταυτίζονται απόλυτα με αυτές των Ισραηλινών, όσον αφορά το Ιράν», είπε. Η χρήση του σαουδαραβικού εναέριου χώρου σημαίνει οικονομία χρόνου για το Ισραήλ, σε ενδεχόμενη επίθεση κατά του Ιράν. Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν, παράλληλα, ότι οι Ισραηλινοί λαμβάνουν πληροφορίες για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν από αραβικά έθνη, τα οποία επίσης ανησυχούν για τις εξελίξεις στις συνομιλίες σχετικά με το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.

75 Στρατιωτικοί της Βρετανίας οδεύουν… για την Ουκρανία

UK Deployment of 75 Military Advisers to Ukraine Raises Concerns over Mission Creep
The British government said on Wednesday that it is considering requests for further military support to Ukraine on top of the deployment of 75 military advisers, but ruled out sending combat troops as it sought to dispel concerns it could get dragged into the conflict.
Prime Minister David Cameron announced on Tuesday night that Britain will be sending military advisers and training teams to provide "non-lethal support" to Ukraine's armed forces, which is fighting against pro-Russia separatists in the east of the country. 

Ο Πόλεμος ενάντια στο δουλεμπόριο και στην ασυδοσία των εργολάβων στη Δ.Ε.Η συνεχίζεται.

Δελτίο τύπου
Το Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ενέργεια «Εργατική Αλληλεγγύη» μετά από ενημερώσεις και καταγγελίες που είχε από τα μέλη του που εργάζονται στους υπεργολάβους του δουλεμπορίου που δραστηριοποιούνται στους εργασιακούς χώρους της ΔΕΗ, στην περιοχής μας, αποφάσισε να συνεχίσει τον αγώνα ενάντια σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση, όπως έπραττε και στο παρελθόν για αναδείξει αυτό το θέμα σε όλες του τις διαστάσεις. Στόχος μας είναι να ενημερωθούν όλοι οι αρμόδιοι φορείς και να πάρει ο καθένας τις ευθύνες του αλλά κυρίως να αναπτυχθεί μια ενωτική μαζική κινηματική δράση με σκοπό την επίλυση των οξυμένων προβλημάτων των εργαζομένων αυτής της κατηγορίας

Τρίκαλα Ένοπλοι κατά του εχθρού λαού…

τρικαλα
Μιλούσαμε για τη συνέχιση της αστυνομικής βίας από τις πρώτες κιόλας μέρες που εκδηλώθηκε, αμέσως μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Υπενθυμίζαμε τις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφερόμασταν στις προγραμματικές δηλώσεις του υπουργού «Προστασίας του Πολίτη». Απαριθμήσαμε την παρουσία των ΜΑΤ -που θα διαλύονταν, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα χρησιμοποιούνταν κατά λαϊκών κινητοποιήσεων, σύμφωνα με τον κ. υπουργό- σε λαϊκές συγκεντρώσεις. Στιγματίσαμε την επίθεση με γκλομπ και χημικά (απ” αυτά που θα απαγορεύονταν) κατά των διαδηλωτών στην Αμυγδαλέζα.

Τι συμβολίζει το ναζιστικό «C18» πάνω στο μνημείο του Παύλου Φύσσα;

Αποτροπιασμό προκαλεί το σύνθημα «C18» που έγραψαν άγνωστοι, πάνω στο μνημείο του αντιφασίστα μουσικού Πάυλου Φύσσα. Πρόκειται για το «σήμα κατατεθέν» μιας εκ των σκληρότερων νεοναζιστικών οργανώσεων που δρα στην Ευρώπη, τους Combat 18. 
Η οργάνωση ξεκίνησε το 1992 από την Μεγάλη Βρετανία ως το ένοπλο σκέλος της επίσης γνωστής για τα νεοναζιστικά ιδεώδη της, οργάνωσης «Blood and Honour». Η C18 εμφανίστηκε αργότερα και σε άλλες χώρες, με σημαντικότερες το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Πολωνία τη Ρωσία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Βραζιλία, την Ισλανδία, την Τσεχία, την Σερβία, την Σουηδία, την Δανία ενώ υπάρχουν αναφορές για ύπαρξη μικρού πυρήνα και στην Ελλάδα. 

Η Ρωσία έτοιμη να επέμβει στην Αρκτική!

Image
Εαν χρειαστεί, η Ρωσία μπορεί να εξετάσει την προστασία των εθνικών συμφερόντων της στην Αρκτική με στρατιωτικά μέσα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, επισημαίνοντας την αύξηση του ενδιαφέροντος για τους πόρους της περιοχής από τις χώρες που δεν έχουν άμεση πρόσβαση στην Αρκτική.

"Η συνεχής στρατιωτική παρουσία στην Αρκτική και η δυνατότητα να προστατεύσει τα συμφέροντα του κράτους με στρατιωτικά μέσα θεωρείται ως αναπόσπαστο μέρος της γενικής πολιτικής για την εγγύηση της εθνικής ασφάλειας”, δήλωσε ο Σεργκέι Σοϊγκού σε μια συνάντηση του Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Διευκολύνσεις Κύπρου στο ρωσικό πολεμικό ναυτικό

Ο ελλιμενισμός στη Λεμεσό ρωσικών πολεμικών που συμμετέχουν στις διεθνείς προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατίας και της πειρατείας είναι μία από τις συνολικά έντεκα συμφωνίες που υπέγραψαν χθες στη Μόσχα οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης (αριστερά) και της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, υπό τα βλέμματα των προέδρων Αναστασιάδη και Πούτιν.
Συμφωνία για τον ελλιμενισμό ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Λεμεσό υπέγραψαν, χθες στη Μόσχα, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Nίκος Αναστασιάδης και ο Ρώσος ομόλογός του, Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Γιατί η άνοδος του φασισμού είναι και πάλι το θέμα

fascismThe recent 70th anniversary of the liberation of Auschwitz was a reminder of the great crime of fascism, whose Nazi iconography is embedded in our consciousness. Fascism is preserved as history, as flickering footage of goose-stepping blackshirts, their criminality terrible and clear. Yet in the same liberal societies, whose war-making elites urge us never to forget, the accelerating danger of a modern kind of fascism is suppressed; for it is their fascism.
“To initiate a war of aggression…,” said the Nuremberg Tribunal judges in 1946, “is not only an international crime, it is the supreme international crime, differing only from other war crimes in that it contains within itself the accumulated evil of the whole.”

Τζιχαντιστές έσπασαν αγάλματα 3.000 ετών με βαριοπούλες! (Video)


Την καταστροφή αγαλμάτων του αρχαιολογικού μουσείου στην Μοσούλη από τζιχαντιστές δείχνει ένα  βίντεο που δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC.
Ένας από τους μαχητές στο βίντεο αναφέρεται στα αγάλματα 3.000 ετών ως «ψεύτικα είδωλα» για να αποδώσει την καταστροφή σε θρησκευτικά αίτια.
ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΙΣΟΣ
Αναλυτές δηλώνουν ότι ο αρχαιολογικός θησαυρός που καταστράφηκε είναι μοναδικός και ανεκτίμητος, αν και το μουσείο διαθέτει αντίγραφα των γλυπτών.

Ιδρύεται η πρωτοβουλία «Διαγραφή του Χρέους Τώρα»

IMG_8934
Την Τετάρτη 4 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η ανοιχτή ιδρυτική συνέλευση της πρωτοβουλίας Διαγραφή του Χρέους Τώρα.
Ήδη προσωπικότητες από τον ακαδημαϊκό, καλλιτεχνικό και δημοσιογραφικό χώρο, έχουν υπογράψει το αρχικό κείμενο κάλεσμα το οποίο θα διαμορφωθεί στη συνέλευση.
Η πρωτοβουλία εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Ερήμην και σε βάρος του λαού οι συμφωνίες της κυβέρνησης με δανειστές
Ανοιχτή εκδήλωση – ιδρυτική συνέλευση στις 4 Μαρτίου

Πλήρη υποταγή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στους πιστωτές σηματοδοτεί η απόφαση του Συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης (Γιούρογκρουπ) στις 20 Φεβρουαρίου.