Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Αξονες της κυβέρνησης με Ουκρανία και Βουλγαρία για τα συμφέροντα των αστών

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του, Pavlo Klimkin, είχε χτες ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, στο πλαίσιο της «πολυεπίπεδης και ενεργητικής εξωτερικής πολιτικής» που ασκεί η κυβέρνηση σε όφελος των ντόπιων μονοπωλίων, επιχειρώντας ανοίγματα σε μια σειρά ιμπεριαλιστικά κέντρα (π.χ. Ρωσία, Κίνα) χωρίς ωστόσο να αμφισβητεί στο παραμικρό τη στρατηγική στοίχιση της ντόπιας αστικής τάξης στον ευρωατλαντικό άξονα. Στην επικοινωνία τους, ο Ουκρανός ΥΠΕΞ - στέλεχος μιας κυβέρνησης που στηρίζεται σε εθνικιστικές και φασιστικές δυνάμεις, αλλά κανένα πρόβλημα δεν έχει η συγκυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ να συνομιλεί μαζί της - ενημέρωσε τον Ελληνα ομόλογό του για την κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία, καθώς και για τις εξελίξεις που σημειώθηκαν επί του πεδίου στο διάστημα που μεσολάβησε μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Ν. Κοτζιά στην Ουκρανία. Ο δε Κοτζιάς έθεσε το ζήτημα της ασφάλειας των Ελλήνων ομογενών στην Ουκρανία.

Στη Βρετανία κατεβάζουν στο δρόμο τις Ειδικές Δυνάμεις με πρόσχημα τους τζιχαντιστές

η κρίση φέρνει όξυνση του "πολέμου κατά της τρομοκρατίας", βίαιη αντεργατική επίθεση, περιστολή των λαϊκών ελευθεριών και νέους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
Ανδρες των βρετανικών ειδικών δυνάμεων περιλαμβάνονται στις μονάδες ταχείας αντίδρασης που ετοιμάζουν οι Αρχές για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων, ιδίως σε τμήματα της χώρας όπου δεν υπάρχει ικανός αριθμός αστυνομικών που φέρουν όπλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο.
Το υπουργείο Άμυνας και το υπουργείο Εσωτερικών θα αποφασίσουν έπειτα από μια διαδικασία αξιολόγησης πού θα τοποθετηθούν αρκετές εκατοντάδες άνδρες των ενόπλων δυνάμεων για να συνδράμουν την αστυνομία σε περίπτωση εκδήλωσης κρίσης, ανέφεραν βρετανικά ΜΜΕ.

Ο ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΩΝ ΑΝΕΛ, ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΟΝ ΝΑΖΙΣΤΗ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ! Ο ΙΔΙΟΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ, ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΕΜΠΟΝΕΡΑ

Ο Ηλ. Κασιδιάρης μιλά μέσα απ'την φυλακή στην εκπομπή "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι" δείτε απόψε στις 11 στο extra channel

Τα MIKEL ξαναχτύπησαν! Απέλυσαν συνδικαλίστρια επειδή δεν ήταν «φρόνιμη»

μικελ
Ο αντεργατικός κατήφορος στα κάτεργα των καταστημάτων της αλυσίδας MIKEL συνεχίζεται!
Εκμεταλλευόμενοι όλο το αντεργατικό πλαίσιο των μνημονικών πολιτικών καθώς και την ανυπαρξία μηχανισμών εργατικής προστασίας, οι εργοδότες των γνωστών franchise καταστημάτων,επιδίδονται ο ένας μετά τον άλλο σε μια σειρά επιθέσεις σε βάρος των εργαζομένων που τολμούν να διεκδικήσουν ακόμη και αυτά τα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα. Μετά τα γεγονότα που είδαν το φώς της δημοσιότητας στη Λάρισα και τηΔράμα, σειρά τώρα είχε το κατάστημα της αλυσίδας στον Άλιμο.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού και Τουρισμού, το συγκεκριμένο κατάστημα απέλυσε εργαζόμενη επειδή «δεν ήταν «φρόνιμη» και διεκδικούσε να τηρούνται οι όροι της εργασιακής σύμβασης, όχι μόνο για την ίδια αλλά και για όλους τους συναδέλφους της».

Στέρησαν και το νεράκι στους φαντάρους στο στρατόπεδο Βογιατζή στις Φέρες Έβρου (31Η ΜΚ Ταξιαρχία)

Το κόστος της θητείας στις πλάτες των φαντάρων και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Καταγγελία φαντάρων
Πριν από 2 εβδομάδες στο στρατόπεδο Βογιατζή στις Φέρες Έβρου (31Η ΜΚ ταξιαρχία), το νερό που μέχρι τότε δινόταν στα γεύματα, κρίθηκε ακατάλληλο και μη πόσιμο.
Δεν έχει γίνει γνωστός ακριβώς ο βαθμός της ακατάλληληλοτητας, πάντως ένα πρώτο ζήτημα είναι ότι για το μαγείρεμα συνεχίζεται να χρησιμοποιείται το ίδιο νερό.
Επίσης, έπειτα από 2 εβδομάδες, όχι μόνο δεν έχει διορθωθεί το πρόβλημα, αλλά οι υπεύθυνοι δεν έχουν φροντίσει ούτε για τα στοιχειώδη, δηλαδή να παρέχεται στους στρατιώτες εμφιαλωμένο νερό είτε στα γεύματα, είτε κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και των υπηρεσιών.
Έτσι, ακόμη και για κάτι τόσο απλό αλλά σημαντικό, οι φαντάροι πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη.

Κυπριακή ΑΟΖ: αέρας κοπανιστός- Η άποψη της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς για τη νέα αστική Μεγάλη Ιδέα!

Την Παρασκευή 6/3/2014, στις 7.00 μ.μ. στο Πολυτεχνείο (κτίριο Γκίνη) η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

 "Η εξωτερική πολιτική του ελληνικού κράτους, ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός με θύμα του λαούς και η απάντηση του αντιπολεμικού κινήματος".

Φιλοδοξία μας είναι η ανάπτυξη ενός μάχιμου διαλόγου μεταξύ Ελλήνων-Κυπριών-Τούρκων-Κούρδων αγωνιστών και οργανώσεων.
Μεταξύ αυτών θα βρίσκεται και εκπρόσωπος της οργάνωσης και νέας εφημερίδας της αντικαπιταλιστικής αριστεράς Κύπρου ¨ΓΡΑΝΑΖΙ"".
Μάλιστα, οι συναγωνιστές δεν κρύβουν τις προθέσεις τους καθώς το πρωτοσέλιδο του πρώτου τους φύλλου-για το οποίο ευχόμαστε καλοτάξιδο- έγραφε:

Κυπριακή ΑΟΖ: αέρας κοπανιστός


Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, εν μέσω της βαθύτερης καπιταλιστικής κρίσης και κοινωνικής κατάρρευσης, η ελληνοκυπριακή άρχουσα τάξη παίζει το τελευταίο της χαρτί. Με τους κοινοβουλευτικούς της εκπροσώπους και τα συστημικά ΜΜΕ, που λειτουργούν ως φερέφωνά της, προσπαθεί να μας πλασάρει το παραμύθι ότι θα σωθούμε από τα δήθεν κολοσσιαία κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Το κόλπο είναι παλιό αλλά αποτελεσματικό. 

Εθνικισμός και καπιταλισμός: Cyprus delights και άλλες (εθνικές) φαντασιώσεις

cydelights
Σήμερα, είναι λίγο πολύ αυτονόητο ότι ο καθένας από εμάς είναι μέλος ενός έθνους και πολίτης ενός κράτους, του οποίου ο πληθυσμός έχει σχετική ομοιογένεια. Σε αυτό συμβάλλουν και ταυτόχρονα επιβεβαιώνουν καθημερινά την ύπαρξή του έθνους-κράτους πάρα πολλοί παράγοντες, από αφηρημένα σύμβολα μέχρι χειροπιαστά αντικείμενα: από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ως το χαλλούμι, από τη σημαία (ποιά απ’ όλες, στην περίπτωσή μας;) ως τον εθνικό ύμνο, από τον κυπριακό (sic) καφέ ως τα λουκκούμια Γεροσκήπου (τα λεγόμενα και Cyprus delights), από τα μνημεία στους δρόμους μέχρι τις σημαίες σε κάθε σχολείο και δημόσιο κτίριο, από τις σχολικές γιορτές και τις παρελάσεις για την 28η Οκτωβρίου μέχρι τις σιεφταλιές και τις παφίτικες πίττες, από τους γεωπολιτικούς χάρτες μέχρι τα διαβατήρια. 

Αντιμιλιταριστική συγκέντρωση-πορεία (Σάββατο 28/2, Λευκωσία)

antimilitarΓιατί αυτή η πόλη χωρίζεται από σύνορα;

Θέλουμε όντως να βλάψουμε ο ένας τον άλλο;

Υπήρξαμε ποτέ όσο διαφορετικοί όσο μας δίδαξαν να είμαστε;

Αυτή η πόλη δεν χωρίστηκε επειδή μιλούσαμε διαφορετικές γλώσσες· ήταν το αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού εξουσίας μεταξύ ανταγωνιζομένων ελίτ.
Για κάποιους, ήταν προτιμότερο να έχουν όλη την εξουσία σε μισό νησί, παρά να μοιράζονται την εξουσία σε ολόκληρο.
Μα η καθημερινότητα μας δεν είναι τσιφλίκι τους. Κανένας και καμιά δεν πρέπει να ζει υπό διαρκή απειλή, σε μια πόλη που 5 διαφορετικοί στρατοί στρέφουν τα όπλα τους πάνω μας, τάχα για να μας προστατέψουν.
Και όμως, βρίσκουν χώρο για όλους τους στρατούς τους σε μια λωρίδα γη, αλλά όταν προσπαθούμε να συναντηθούμε, έχουν το θράσος να μας πουν ότι κλείνουμε τον δρόμο.

Φίλοι, μην πατάτε τις μπανανόφλουδες γνωστού φιλοναζιστικού σαιτ που γλύφει τον Υπουργό Άμυνα! "Όνειρο τους και πάει" η συντήρηση των Mirage 2000-9 από τα ΗΑΕ!

Image
Από την αρχή είχαμε ενημερώσει για τον τυχοδιωκτισμό και τις συγκεκριμένες σκοπιμότητες που εξυπηρετεί άθλιο φιλοναζιστικό μιλιταριστικό σάιτ, που διαφημίζει οπλικά συστήματα και γλύφει την εκάστοτε πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.
Γιατί άραγε;
Πρόσφατα παραπληροφόρησε ξανά, παίζοντας το ρόλο του γελωτοποιού της αυλής του Πενταγώνου.
Η πληροφορία που είχε δημοσιευθεί  ανέφερε ότι τα ΗΑΕ συμφώνησαν να αναθέσουν στην ΕΑΒ την συντήρηση των μαχητικών αεροσκαφών τους Mirage 2000-9. 
Από την πρώτη στιγμή και ενώ πολλοί οπαδοί της νέας κυβέρνησης εκφράζονταν με τα καλύτερα λόγια για τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ και την επιτυχία του, είχαμε προβάλλει σχετική αρθρογραφία που αποκάλυπτε την πλάνη, θεωρώντας ότι ήταν απίθανο να αγνοήσουν τα ΗΑΕ την πανίσχυρη δική τους βιομηχανία την Mubadala για χάρη της ΕΑΒ.
Το defence-point σε ρεπορτάζ του αποκάλυψε το μέγεθος της απάτης:

Η δολοφονία Νεμτσόφ "πάγωσε" την Μόσχα και την Δύση-εξελίξεις για την Ουκρανία που είναι η πύλη και έδαφος συμφερόντων

ImageΟ ρώσος αντιπολιτευόμενος πολιτικός και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Μπόρις Νεμτσόφ, σκοτώθηκε από σφαίρες στη διάρκεια της χθεσινής νύκτας στο κέντρο της Μόσχας, μπροστά από το Κρεμλίνο, "μια δολοφονία που έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας προβοκάτσιας", σύμφωνα με τον πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ο Μπόρις Νεμτσόφ περπατούσε με μια νεαρή γυναίκα στην μεγάλη πέτρινη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Μόσκοβα, ακριβώς δίπλα στο Κρεμλίνο, όταν "γύρω στις 23:15 ένα όχημα τους πλησίασε και κάποιος έριξε πυροβολισμούς, τέσσερις από τους οποίους τον έπληξαν στην πλάτη, προκαλώντας το θάνατό του", δήλωσε μία εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών, η Έλενα Αλεξέεβα, προς το τηλεοπτικό κανάλι Ρωσία 24.

Πέθανε ο σπουδαίος Τούρκος λογοτέχνης Γιασάρ Κεμάλ

Αυτός ο άνθρωπος δεν είναι μόνο μπελάς για το κράτος, για το δικό μου κεφάλι είναι μπελάς. Ο Αλλάχ έπλασε αυτόν τον άνθρωπο για να τυραννάει εμένα.Τα έχω χάσει πια και δεν ξέρω ούτε τι να πω, ούτε τι να κάνω. Στη χούφτα δε χωράει, στο χέρι δεν χωράει. Γλιστράει. Αν αυτός ο άνθρωπος δεν είναι ο σατανάς, τότε είναι πραγματικά ο γιος του σατανά. Σίγουρα έτσι είναι. Φανταστείτε Ριουστού μπέη, ότι ένας αξιωματικός με τη φήμη του Μουχτάρ Πασά τον κύκλωσε με μια δύναμη πεντακοσίων ατόμων στην τοποθεσία του Τσόπντερε και αυτός ο διάολος γλίστρησε ανάμεσα σε τέτοιο μπουλούκι και το έσκασε. Τέτοιος σατανάς είναι αυτός. 
(από τις αναμνήσεις του Ριουστού Κομπάς, του ανθρώπου που σκότωσε τον Τσακιτζή)

Υβριδικός πόλεμος: Έτσι υπερκεράστηκε το ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη

Υβριδικός πόλεμος: Έτσι υπερκεράστηκε το ΝΑΤΟ στην Ανατολική ΕυρώπηΟ συνδυασμός του «υβριδικού» συμβατικού πολέμου και της πυρηνικής απειλής έχουν καταστρατηγήσει τη στρατιωτική δύναμη του ΝΑΤΟ.
Ενώ η Ρωσία προσπαθεί να επαναβεβαιώσει τη θέση της ως μία μεγάλη στρατιωτική δύναμη, το πρόβλημα για τον Βλαδίμηρο Πούτιν είναι ότι στη Ρωσία απλά δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά να ανταγωνιστούν στις συμβατικές στρατιωτικές σχέσεις τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ ή ακόμη και την Κίνα.

"Παραδώστε τα όπλα" λέει ο Οτσαλάν στους Κούρδους-η σημασία της έκκλησης Αμπντουλάχ Οτζαλάν

Image
Ο ιστορικός ηγέτης της ένοπλης κουρδικής αυτονομιστικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), Αμπντουλάχ Οτσαλάν, απηύθυνε σήμερα μία «ιστορική» έκκληση στους Κούρδους αυτονομιστές προκειμένου να οργανώσουν ένα συνέδριο με αντικείμενο τον αφοπλισμό τους και στόχο τον τερματισμό μιας διένεξης που πλέον διαρκεί 30 χρόνια. 
«Ενώ πλησιάζουμε προς την επίλυση αυτής της διένεξης που διαρκεί 30 χρόνια με την επίτευξη μιας οριστικής ειρήνης, πρώτος μας στόχος είναι να επιτύχουμε μια δημοκρατική λύση» δήλωσε ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν σε ένα μήνυμα που διάβασε ο βουλευτής του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP, φιλοκουρδικό) Σίρι Σουρεγιά Οντέρ. 

«Καλώ το PKK να διεξαγάγει ένα έκτακτο συνέδριο την άνοιξη προκειμένου να λάβουμε μια στρατηγική και ιστορική απόφαση αφοπλισμού» συνέχισε ο Οτσαλάν, όπως είπε ο βουλευτής κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης τύπου με τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης Γιαλτζίν Ακντογάν. 

Ας μιλήσουμε για την -πραγματική- Πορτογαλία που μας την δείχνουν ως παράδειγμα

Image
Η Πορτογαλία είναι η χώρα που τις τελευταίες εβδομάδες όλοι οι Ευρωπαίοι μας την δείχνουν με το δάχτυλο. Ως παράδειγμα προς μίμηση. Η είδηση ότι αποπληρώνει σχεδόν το 1/4 του δανείου που είχε πάρει από το ΔΝΤ , νωρίτερα από το αναμενόμενο, είναι το βασικό επιχείρημα των τελευταίων 24ωρων.
Πόσο καλά τα πάει λοιπόν η Πορτογαλία; Ή μάλλον ποια Πορτογαλία τα πάει καλά;

Τα στοιχεία δεν προέρχονται από κάποιο αντιπολιτευόμενο “κέντρο” ή ΜΜΕ της κυβέρνησης της Πορτογαλίας . Η DW τα γράφει πριν από μερικές μέρες σε ρεπορτάζ της για την Πορτογαλία.
Σύμφωνα μ΄ αυτά τα στοιχεία λοιπόν η οικονομία των αριθμών μπορεί να έχει …απογειωθεί στην Πορτογαλία. Αλλά οι πολίτες της βρίσκονται σε φάση διαρκούς και επώδυνης “αναγκαστικής προσγείωσης”:

Η Ρωσία ξεχύνεται από τον Εύξεινο Πόντο στην Ανατολική Μεσόγειο

Η Ρωσία ξεχύνεται από τον Εύξεινο Πόντο στην Ανατολική ΜεσόγειοΟ Διοικητής της Ευρωπαϊκής Διοίκησης (EUCOM) και Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ, Αμερικανός στρατηγός Breedlove, στην ετήσια ακρόασή του ενώπιον της Επιτροπής των Ενόπλων Υπηρεσιών του Κογκρέσου των ΗΠΑ, περιγράφει με δραματικό τόνο τις αλλαγές στην κατάσταση της ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο κατά τη διάρκεια των τελευταίων δώδεκα μηνών, οι οποίες δημιουργούν πλέον ένα νέο ευρωπαϊκό περιβάλλον ασφάλειας, με τον Εύξεινο Πόντο υπό πλήρη ρωσική κυριαρχία το ρωσικό εφαλτήριο στην Ανατολική Μεσόγειο και την κάθοδο των Ρώσων στην Μέση Ανατολή να αναμένεται προσεχώς.

Συμφωνίες Κύπρου-Ρωσίας

Η Ρωσία στριμώχνει το ΝΑΤΟ στη ΜεσόγειοΈνα ευρύ φάσμα θεμάτων διμερούς συνεργασίας και αμοιβαίου ενδιαφέροντος συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των συνομιλιών στη Μόσχα μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του ομόλογό του Νίκο Αναστασιάδη από την Κύπρο. 
Ανοίγοντας τη συνάντηση, ο Βλαντιμίρ Πούτιν τόνισε ότι οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Κύπρου χαρακτηρίζονται από μακροχρόνια φιλία και είναι πολύπλευρες. Ο Ρώσος ηγέτης είπε επίσης ότι πριν από τη συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη μίλησε με τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ. 

Βόλος : Ενημέρωση και φωτογραφίες από την πορεία ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης (26/02)

Συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία πραγματοποιήθηκε ενάντια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών, στο Βόλο όπως και σε άλλες πόλεις της χώρας, το απόγευμα της Πέμπτης, 26/2/15.

Στην πορεία συμμετείχαν πολίτες και μέλη αριστερών και αντιεξουσιαστικών χώρων, όπως ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Δίκτυο, Αντιεξουσιαστές των Καταλήψεων Ματσάγγου και Τερμίτα, Ροσινάντε, ΕΕΚ, LGBTQ Βόλου, Συνέλευση Στεκιού Μεταναστών, Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Νεκταρίου, Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας και ανένταχτοι.
Δεν σημειώθηκαν επεισόδια.

Πανελλαδική πορεία ενάντια στα Κέντρα Κράτησης στην Ξάνθη – Απελευθέρωσε 40 μετανάστες το Κέντρο !

Ως μια συμβολική και ουσιαστική κίνηση για την αλλαγή της στάσης της Πολιτείας απέναντι στους μετανάστες και τους πολίτες που διαμαρτύρονται για τη διαχείριση του μεταναστευτικού, εκτιμάται η απελευθέρωση 40 κρατούμενων μεταναστών λίγο μετά τη διαδήλωση που διοργανώθηκε στην Ξάνθη το Σάββατο ενάντια στα Κέντρα Κράτησης .20150228_152821Η πορεία οργανώθηκε από οργανώσεις και συλλογικότητες όλης της χώρας  με κεντρικό σύνθημα “να κλείσουν άμεσα  τα Κέντρα Κράτησης” ενώ συμμετείχαν πολίτες κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα και, φυσικά, την Ξάνθη.  Οι διαδηλωτές έφτασαν στο Κέντρο Κράτησης και επέλεξαν να κατευθυνθούν από τον πίσω δρόμο, που συνορεύει με τους κοιτώνες των κρατουμένων.

Νιούκαστλ αντιφασίστες υπερτερούν αριθμητικά Pegida ρατσιστές μία παρα δέκα

by Nick Clark in Newcastle

Newcastle anti-fascists outnumbered the racists by ten to one
Newcastle anti-fascists outnumbered the racists by ten to one (Pic: Socialist Worker )

Anti-fascists protesters in Newcastle outnumbered racists from a group called Pegida by ten to one on a demonstration today, Saturday.

Υπέρ της αναγνώρισης της Παλαιστίνης ψήφισε και η Ιταλία

Με ευρεία πλειοψηφία το ιταλικό κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ μιας μη δεσμευτικής απόφασης με την οποία ενθαρρύνουν την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης. Η κίνηση υπογραμμίζει την αγανάκτηση των Ευρωπαίων εξαιτίας του τέλματος στο οποίο έχουν φτάσει οι διαπραγματεύσεις στη Μέση Ανατολή. Υπέρ της αναγνώρισης του Παλαιστινιακού Κράτους έχουν ψηφίσει μεταξύ άλλων τα κοινοβούλια της Βρετανίας, της Ισπανίας, της Σουηδίας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας και της Ιρλανδίας. 

Ρημαγμένο αλλά ελεύθερο και όρθιο το Κομπάνι!


Φωτό: Στρατής Παυλής
Η φωτογραφία τραβήχτηκε από το κοντινότερο φυλάκιο του τουρκικής Jandarma μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Κομπάνι στις 24/2/15.

Αντε ρε φασίστα

Αντε ρε φασίστα
Είναι βέβαια αστείο και συχνά προσβλητικό για τα θύματα του φασισμού να συγκρίνουμε οτιδήποτε δεν μας αρέσει με τον Χίτλερ ή τον Μουσολίνι.

Η εξέγερση του Ηρακλείου για τα αρχαία- Όταν χιλιάδες Ηρακλειώτες ανάγκασαν τον Κ. Καραμανλή να δηλώσει "είμαι αηδιασμένος" (φωτογραφίες)

Του Αλέκου Α. Ανδρικάκη andrikakisalekos@gmail.com
Η εξέγερση του Ηρακλείου για τα αρχαία- Όταν χιλιάδες Ηρακλειώτες ανάγκασαν τον Κ. Καραμανλή να δηλώσει "είμαι αηδιασμένος" (φωτογραφίες)Είναι πιθανώς από τι μεγαλύτερες κινητοποιήσεις που έκανε ποτέ ο λαός του Ηρακλείου στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Επί σχεδόν μια εβδομάδα, τις τελευταίες ημέρες του Φλεβάρη του 1979, χιλιάδες Ηρακλειώτες είχαν ζώσει το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης, περιφρουρώντας με τον τρόπο αυτό τους αρχαιολογικούς θησαυρούς ώστε να μη μεταφερθούν στην Αμερική, όπως είχε αποφασίσει η τότε κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Ο φόβος ήταν μήπως τα αρχαία δεν επιστρέψουν ποτέ στην Κρήτη. Και τελικά ο λαός του Ηρακλείου το πέτυχε. Την 1η Μαρτίου ο Κ. Καραμανλής δήλωνε ότι τα αρχαία δεν θα φύγουν, αλλά με μια δήλωση που εξόργισε: "είμαι αηδιασμένος γιατί τα γεγονότα εκθέτουν τη χώρα διεθνώς", είχε πει!