Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Σε ηχητικό η εκπομπή του Δικτύου Ελευθέρων φαντάρων "Σπάρτακος" με θέμα τον Αμερικανικό στρατό

Στα πλαίσια της σταθερής συνεργασίας που έχει το διαδικτυακό μας ραδιόφωνο με το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων «Σπάρτακος», παραθέτουμε σε ηχητικό την τελευταία εκπομπή αυτής της συλλογικότητας.

Το θέμα της εκπομπής είναι «Ενας Αμερικάνος σκοπευτής της νέας τάξης πραγμάτων πυροβολεί την νοημοσύνη μας». Ασχολείται με τα όσα συμβαίνουν στον αμερικανικό στρατό και την «ιδιωτικοποίηση του πολέμου». Επικαλούμενη βιβλιογραφία και ντοκουμέντα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η εκπομπή, μας δίνει ανάγλυφα να καταλάβουμε πώς έχουν στελεχωθεί οι αμερικανικές ένοπλες ομάδες καθώς επίσης και πώς έχουν διαβρωθεί από ναζιστικά στοιχεία με την ανοχή αν όχι παρότρυνση της αμερικανικής κυβέρνησης.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον ρόλο των εκστρατευτικών σωμάτων, στην ποιότητα των ατόμων που τα στελεχώνουν και στην αντανάκλαση που έχει στον ψυχισμό αυτών των στρατιωτών η συμμετοχή τους στους άδικους πολέμους σε δεκάδες μέρη του πλανήτη.

Νίκος Αργυρίου στο Ράδιο Γάμμα (02/03/2015) για τις αθλιότητες που συμβαίνουν στο ΚΕΤΧ Πάτρας


Ο Νίκος Αργυρίου,μέλος του δικτύου Ελεύθερων φαντάρων Σπάρτακος,μίλησε στην εκπομπή του Γιάννη Γεωργόπουλου στο Ράδιο Γάμμα σχετικά με τις αυθαιρεσίες που συμβαίνουν στο στρατόπεδο του Κ.Ε.Τ.Χ. της Πάτρας.
Αναφέρθηκε και στις άθλιες συνθήκες υγιεινής που επικρατούν στην 76 Μ.Ε. (ΜΟΜΑ). (Ακούστε την συνέντευξη)
http://www.radiogamma.gr/n/%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%BF%CF%82-%CE%B1%CF%81%CE%B3%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%AC%CE%BC%CE%BC%CE%B1-02032015

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΝΩ ΚΑΙ ΚΑΛΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ "ΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ"

Ποιος μπορεί να μας εξηγήσει πως είναι δυνατό όλοι να μιλούν για "εθνική κρίση", αλλά κόμματα εξουσίας και στρατιωτικοί να κοιτούν τις Κρίσεις, την καριέρα και το βόλεμα;

Και όλοι αυτοί να απαιτούν από τον απλό φαντάρο να γίνει θυσία στα κανόνια τους!  

Παραιτήθηκαν 2 Αντιστράτηγοι αναβλήθηκε το Συμβούλιο Αρχηγών

Image
Παραιτήσεις δύο Αντιστράτηγων πριν καν συνεδριάσει το Συμβούλιο Αρχηγών. Το οποίο ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει στις 10 το πρωί αλλά αναβλήθηκε χωρίς να δοθεί εξήγηση. Αυτή ήρθε με τις παραιτήσεις των δύο Αντιστρατήγων.
Ο ένας είναι ο Χρήστος Χαλκίδης διοικητής του Δ΄Σώματος Στρατού. Εξαιρετικός αξιωματικός με μεγάλη εμπειρία.
Ο δεύτερος είναι ο Κωνσταντίνος Βελεγράκης Επιθεωρητής Αναδιοργάνωσης Στρατού Ξηράς στο ΓΕΕΘΑ! 

Χρυσαυγίτικα νομικά τεχνάσματα


Από μέρα σε μέρα αναμένεται η ανακοίνωση για τον ορισμό της δίκης της Χρυσής Αυγής. Εν τω μεταξύ, συμπληρώνεται το δεκαοκτάμηνο κράτησης των πρώτων συλληφθέντων και οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης θα αρχίσουν να αποφυλακίζονται, με πρώτο τον κατηγορούμενο ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, τον Γιώργο Ρουπακιά.
Η πολύμηνη καθυστέρηση της δίκης επιβεβαιώνει το γεγονός ότι, αντίθετα από όσα ισχυρίζεται η ναζιστική οργάνωση, δεν ήταν η κυβερνητική παρέμβαση στη Δικαιοσύνη που προσδιορίζει τη δικαστική διερεύνηση των ναζιστικών εγκλημάτων, αλλά το ακριβώς αντίθετο.

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΔΙΩΚΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

για έναν δήμο στα χέρια των κατοίκωναπαράδεκτη η στάση της δημοτικής αρχής
Μία ομάδα ενεργών πολιτών της γειτονιάς μας έλαβε την πρωτοβουλία να οργανώσει και να μετατρέψει τα δύο εγκαταλελειμμένα λυόμενα δωμάτια στο οικόπεδο του Δήμου Ζωγράφου επί της οδού Ιλισίων σε χώρο φιλοξενίας μίας οικογένειας με δύο μικρά παιδιά προσφύγων από το Κομπάνι. Όλοι οι πρόσφυγες είναι θύματα των οικονομικών ανταγωνισμών των μεγάλων ιμπεριαλιστικών χωρών. Θύματα της πολεμικής μηχανής του ΝΑΤΟ (το οποίο στηρίζει εμπράκτως η ΕΕ βλ. Ουκρανία) και των μέχρι πρότινος “αγαπημένων” του παιδιών “τζιχαντιστών”.
Η υποτιθέμενη πολιτισμένη ΕΕ ευθύνεται για το προσφυγικό πρόβλημα μετατρέποντας την Ευρώπη σε ένα φρούριο με χιλιάδες νεκρούς στα σύνορά της. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έφτιαξαν το τείχος της ντροπής στον Έβρο φέρνοντας την Frontex, έφτιαξε τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, ενώ το Αιγαίο μετατράπηκε σε ένα νεκροταφείο ανθρώπων. Ευθύνες για τη συνέχιση αυτού του εγκλήματος έχει και η λεγόμενη “κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν διατίθεται να αναθεωρήσει τη μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ (Δουβλίνο κλπ), ούτε γκρεμίσει το τείχος της ντροπής στον Έβρο, ομονοώντας στη μετατροπή της τη χώρας σε αποθήκη ψυχών. Αντί να γκρεμίσει το τείχος της ντροπής και να κλείσει άμεσα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ήδη μετράμε δύο νεκρούς σε αυτά και άλλους δύο σε αστυνομικά τμήματα.

Παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο Υπουργείο Άμυνας για τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα μηνιγγίτιδας στις Ειδικές Δυνάμεις

Βακτηριακή μηνιγγίτιδα: τα τρία ύποπτα συμπτώματα
Αφουγκραζόμενοι  τα συναισθήματα ανησυχίας των συναδέλφων φαντάρων και των οικογενειών τους για τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα μηνιγγίτιδας σε συγκεκριμένη μονάδα των Ειδικών Δυνάμεων, αναλάβαμε την πρωτοβουλία να ενημερώσουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας.
Ήδη καταγράφεται το αρνητικό ρεκόρ να σημειώνονται δύο κρούσματα της σοβαρής και εξίσου επικίνδυνης ασθένειας μέσα σε 15 μέρες, ενώ είναι το τρίτο κρούσμα σε λιγότερο από ένα χρόνο!
Καλούμε τον ΑΓΕΣ Αντιστράτηγο Τελλίδη να τηρήσει τις υποσχέσεις του απέναντι στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και να λάβει τα απαιτούμενα μέτρα άμεσα, σε συνεργασία με το ΥΠΕΘΑ που δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει με σοβαρότητα το επικίνδυνο φαινόμενο.

Δύο (2) κρούσματα μηνιγγίτιδας μέσα σε 15 μέρες στις Ειδικές Δυνάμεις. Τι συμβαίνει;

ΕΑΒ: ΟΤΑΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΗΑΕ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΑΚΟΜΗ!

Τα φιλοναζιστικά μιλιταριστικά σαιτ γιατί Πανηγυρίζουν;;;
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΑΒ...
Στο Ελληνικό περίπτερο η εταιρεία παρουσίασε τις δραστηριότητές της και διερεύνησε νέες προοπτικές ανάπτυξης συνεργασιών
Η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ Α.Ε.) συμμετείχε με επιτυχία στην έκθεση IDEX (International Defense Exhibition & Conference) που ολοκληρώνεται σήμερα 26 Φεβρουαρίου 2015 στο Abu Dhabi των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Η IDEX είναι κορυφαία διοργάνωση που κάθε δύο χρόνια συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες αμυντικές βιομηχανίες του κόσμου. Η έκθεση παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ΕΑΒ λόγω των σημαντικών συνεργασιών της εταιρείας στη συγκεκριμένη περιοχή.

Δύο (2) κρούσματα μηνιγγίτιδας μέσα σε 15 μέρες στις Ειδικές Δυνάμεις. Τι συμβαίνει;

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι τις πρωινές ώρες της Κυριακής 1 Μαρτίου 2015 ο Στρατιώτης (ΠΖ) Κ.Μ., ο οποίος υπηρετεί στη 2η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στον Ασπρόπυργο Αττικής, διεκομίσθη στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ύστερα από εμφάνιση πυρετού. Στο νοσοκομείο, κατόπιν εξετάσεων, του διεγνώσθη Μικροβιακή Μηνιγγίτιδα και εισήχθη στην Α΄ Παθολογική Κλινική. Του χορηγείται η κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή, ενώ βρίσκεται σε συνεχή παρακολούθηση από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό. Η κατάσταση του κρίνεται σταθερή. Επιπλέον, εφαρμόστηκαν όλα τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα για την προστασία του υπόλοιπου προσωπικού της Μονάδας.
Ο παραπάνω Στρατιώτης είναι της 2015 Α΄ ΕΣΣΟ, παρουσιάστηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στις 28 Ιανουαρίου 2015 και μετά την κατάταξή του πραγματοποίησε το σύνολο των προβλεπομένων εμβολίων. Στη 2η ΜΑΛ υπηρετεί από τις 18 Φεβρουαρίου 2015.

ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ:Στέρησαν και το νεράκι στους φαντάρους στο στρατόπεδο Βογιατζή στις Φέρες Έβρου (31Η ΜΚ Ταξιαρχία)

Image
Το νερό σε μονάδα του Έβρου κρίθηκε ακατάλληλο . Και στρατιώτες που υπηρετούν εκεί πρέπει να πληρώνουν το εμφιαλωμένο. Τα 30 λεπτά που κοστίζει το κάθε μικρό μπουκάλι νερό για κάποιους στρατιώτες -και φοβόμαστε ότι είναι πάρα πολλοί πλέον- δεν υπάρχουν. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για την συντριπτική πλειοψηφία. Γι΄αυτό και καλό θα ήταν το πρόβλημα να είχε ήδη επιλυθεί.
Στρατιώτες της μονάδας έστειλαν στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων επιστολή καταγγελίας:
“Πριν από 2 εβδομάδες στο στρατόπεδο Βογιατζή στις Φέρες Έβρου (31Η ΜΚ ταξιαρχία), το νερό που μέχρι τότε δινόταν στα γεύματα, κρίθηκε ακατάλληλο και μη πόσιμο.

"Μάχη" νεαρής μητέρας στρατιωτικού κατά ΓΕΣ

Image
Η μετάθεση νεαρής μητέρας στρατιωτικού που είχε αναδειχτεί από το Onalert.gr ως “φάουλ” του ΓΕΣ , έχει ενδιαφέρουσα συνέχεια. Η στρατιωτικός είχε δικαίωμα επιλογής μεταθέσης μετά από την γέννηση του παιδιού της , το οποίο όμως το ΓΕΣ με δική του επιχειρηματολογία απέρριψε.
Τι έχει συμβεί από τότε κι έχει ενδιαφέρον να ασχοληθούμε:
Η λοχίας αφού εξάντλησε τις διοικητικές προσφυγές και αφού εισέπραξε την άρνηση της Διοικήσεως για ακρόαση κατόπιν Αναφοράς της (Ιουλ 2014), άσκησε τα προβλεπόμενα ένδικα βοηθήματα στο αρμόδιο διοικητικό Δικαστήριο. 
Σε αυτό το Δικαστήριο το ΓΕΣ όφειλε να στείλει προς τον Δικαστή αυτό που λένε στα νομικά «Απόψεις της Διοικήσεως», δηλαδή να υποστηρίξει το ΓΕΣ τις θέσεις του με νομικά μέσα και να πείσει τον Δικαστή γιατί η διοικητική πράξη της μετάθεσης της υπαξιωματικού πρέπει να γίνει αν και εφόσον το προβλέπει ο Νόμος.

Έξι μήνες αναβολή ασκήσεων στο Αιγαίο - Ποιοι το ζητούν

Image
Επιμέλεια ΛΟΥΚΑΣ ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Την αναβολή των στρατιωτικών ασκήσεων κατά τους 6 μήνες μήνες του έτους ζητούν μεταξύ άλλων Ελληνες και Τουρκοι φιλειρηνικοί πολίτες αντιπροσωπείες των οποίων συναντήθηκαν στο Αϊβαλί. Στη συνάντηση που γίνεται σε ετήσια βάση, εξετάστηκαν θέματα περαιτέρω προώθησης της φιλίας και της συνεργασίας στις δύο ακτές του Αιγαίου, σε επίπεδο πολιτών.
 Την έναρξη των εργασιών της κίνησης «Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο» και της αντίστοιχης τουρκικής οργάνωσης «Ένωση για την Ειρήνη και Επικοινωνία στο Αιγαίο», έκανε ο δήμαρχος Αϊβαλιού και ακολούθησαν ο Μπουλέντ Τανίκ, πρώην δήμαρχος Τσάνκαγια Άγκυρας, και ο Στρατής Πάλλης, αντιπρόεδρος της «Συνύπαρξης», πρώην δήμαρχος Μυτιλήνης, οι οποίοι αναφέρθηκαν κυρίως στις προοπτικές που ανοίγονται για την προώθηση της ελληνοτουρκικής φιλίας μετά την πολιτική αλλαγή που επήλθε στην Ελλάδα.

ΝΕΡΟ: Το «πετρέλαιο» της Τουρκίας σε Κύπρο και Μέση Ανατολή

Η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για την κατασκευή υποθαλασσίου αγωγού μεταφοράς νερού από την Τουρκία στην Κύπρο δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως μία απόφαση του τουρκικού Υπουργείου Δασών και Υδάτων, προκειμένου να επιλύσει το υδατικό πρόβλημα των κατεχομένων αλλά ως μία απόφαση η οποία εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική στοχοθεσία της Τουρκίας στο Κυπριακό.
Του Χρήστου Ιακώβου

Μήνυση κατά Ερντογάν και Οζέλ για την επιχείρηση στην Συρια

Image
Μήνυση κατά του Προέδρου της τουρκικής Δημοκρατίας κ. Ταγίπ Ερντογάν, του Πρωθυπουργού κ. Αχμέτ Νταβούτογλου και του επικεφαλής ΓΕΕΘΑ στρατηγού Νετζντέτ Οζέλ για την επιχείρηση κατά την οποία οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έκαψαν το μαυσωλείο του Σουλεϊμάν Σαχ και απομάκρυναν  τα λείψανά του, κατέθεσε στον Εισαγγελέα ο δικηγόρος κ. Ονούρ Σεϊρέκ. 

Ο κ. Σεϊρέκ, που ειναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου της Προύσας, σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Dogan σχετικά με την αιτιολόγηση της μήνυσης που υπέβαλε είπε : «Η επιχείρηση χαρακτηρίστηκε επιτυχής. Υπάρχει ένα κομμάτι εδάφους της πατρίδας, που βρίσκεται έξω από την Τουρκία. Ένα κομμάτι εντός των συνόρων της Συρίας. Το χωριό Καράκοζακ είναι το σημείο που βρισκόταν ο τάφος του Σουλεϊμάν. Κι αυτά τα εδάφη εγκατελείφθηκαν άρον άρον. Αφέθηκαν. Κι αυτό είναι αδίκημα».  
http://www.onalert.gr/stories/mynisi-kata-erdogan-kai-ozel-gia-tin-epixeirisi-sti-syria/41089

Να αποφυλακιστεί ο Ισμαήλ Ζατ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. απαιτεί την άμεση αποφυλάκιση του Ισμαήλ Ζατ που κρατείται στις γερμανικές φυλακές.

Η αποστολή των εκπαιδευτικών σωματείων στους προσφυγικούς καταυλισμούς στη Ροζάβα-Κομπάνι (φωτογραφίες-βίντεο-ενημέρωση)

Η αποστολή των εκπαιδευτικών σωματείων στους προσφυγικούς καταυλισμούς στη Ροζάβα-Κομπάνι (φωτογραφίες-βίντεο-ενημέρωση)
Στο Suruc, την πιο φτωχή πόλη της περιοχής, πάνω στη συνοριογραμμή με τη Συρία, στην οποία βρίσκεται η συντριπτική πλειοψηφία των δεκάδων χιλιάδων προσφύγων από τη Rojava-Kobani, βρέθηκε η αποστολή από την πρώτη μέρα. Η μαχόμενη πόλη του Kobani, είναι μόλις «ένα τσιγάρο δρόμος» από το Suruc. Στα χωράφια που το περιτριγυρίζουν, υπάρχουν ακόμα τα ίχνη από τις φωτιές που άναψαν οι Κούρδοι όταν είδαν να υψώνεται στο λόφο η σημαία που δήλωνε την απελευθέρωση του από τους ISIS. 

Ποιος είναι πίσω από το Πετρέλαιο Πολέμου και πώς Χαμηλή θα είναι η τιμή του αργού Μετάβαση Σε 2015;

War Peace Sign - Public DomainWho is to blame for the staggering collapse of the price of oil?  Is it the Saudis?  Is it the United States?  Are Saudi Arabia and the U.S. government working together to hurt Russia?  And if this oil war continues, how far will the price of oil end up falling in 2015? 
As you will see below, some analysts believe that it could ultimately go below 20 dollars a barrel.  If we see anything even close to that, the U.S. economy could lose millions of good paying jobs, billions of dollars of energy bonds could default and we could see trillions of dollars of derivatives related to the energy industry implode. 
The global financial system is already extremely vulnerable, and purposely causing the price of oil to crash is one of the most deflationary things that you could possibly do.  Whoever is behind this oil war is playing with fire, and by the end of this coming year the entire planet could be dealing with the consequences.

Russia ready to repel any nuke strike, retaliate – missile forces command chief

A Topol-M missile launcher rolls down Red Square in Moscow (RIA Novosti/Alexander Vilf)
Russia’s Strategic Missile Forces are ready to react to any nuclear strike even if it is lightning fast, SMF Central Command chief said. A retaliatory strike would take place in all circumstances, “without hesitation,” he added.
“If there’s a challenge to repel a lightning-fast nuclear in any given conditions – it will be done in fixed time, that’s dead true,” the Strategic Missile Forces Central Command’s chief, Major-General Andrey Burbin, told Russian News Service on Saturday.

Οι τρομοκράτες που υποστηρίζονται από την Αμερική: US Helicopter μεταφέρουν όπλα στον Ισλαμικό Κράτος (ISIS), καταρρίφθηκε από ιρακινές "Λαϊκών Δυνάμεων"

The Iraqi popular forces who shot down a US helicopter carrying weapons for the ISIL forces in Al-Baqdadi region released the photos of the shot down chopper through the Internet.
A group of Iraqi popular forces known as Al-Hashad Al-Shabi shot down the US Army helicopter that was carrying weapons for the ISIL in the western parts of Al-Baqdadi region in Al-Anbar province on Thursday.
Last week, Head of the Iraqi Parliament’s National Security and Defense Committee Hakem al-Zameli announced that the helicopters of the US-led anti-ISIL coalition were dropping weapons and foodstuff for the ISIL terrorists in the Southern parts of Tikrit.