Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Ρε δεν αφήνετε το δούλεμα;

Γράφει ο mitsos175

Αντώνη! Έλα πες την αλήθεια: Σε διέταξαν να υποστηρίζεις το ΣΥΡΙΖΑ με κάθε κόστος. Μόνο έτσι εξηγείται η βιασύνη σου στο θέμα με τους μετανάστες. Όπου βοήθησες το ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, αφού μίλησε για "προβοκάτσια" εφάρμοσε πλήρως την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων στο θέμα των προσφύγων. Αν τα έκανε αυτά με άλλο τρόπο, θα είχε πολύ σοβαρότερο πρόβλημα.
Ασφαλώς καταλάβετε σύντροφοι, τι έγινε: Μια διαταγή ήταν σωστή και τελικά βγήκε παράνομη! Προβοκάτσια! Απίθανο ε; Δηλαδή να χαρούμε εμείς τώρα, όσοι παλεύουμε για ανθρώπινα δικαιώματα, που δεν πέρασε η "προβοκάτσια"; Η να φασκελώσουμε;

"Πόλεμος" Ομπάμα - Νετανιάχου για τα πυρηνικά του Ιράν


ImageΕπειτα από την κριτική που άσκησε ο αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα στην χθεσινή ομιλία του ισραηλινού πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου πέρασε σήμερα στην αντεπίθεση λέγοντας ότι παρουσίασε μία πρακτική εναλλακτική πρόταση αναφορικά με την διεθνή συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση.
Κατά την άφιξή του στο Ισραήλ, έπειτα από την χθεσινή ομιλία που εκφώνησε στο αμερικανικό Κογκρέσο, η οποία κατά τον πρόεδρο Ομπάμα δεν πρόσφερε "καμία εφικτή εναλλακτική πρόταση" για την υπό διαπραγμάτευση συμφωνία, ο Νετανιάχου δήλωσε ικανοποιημένος που πέτυχε το μήνυμά του να ακουστεί ανά τον κόσμο.

"Πεντακαθαρίδη" βγάζει η αστική δικαιοσύνη τον Θ. Αναστασιάδη για τις λαμογιές του

Μόλις πριν ελάχιστες μέρες η «αντικειμενική, και ανεξάρτητη», αστική δικαιοσύνη, έστειλε στα κάτεργα για 8 χρόνια έναν συνάνθρωπο μας ο οποίος βαρυνόταν για ένα αδίκημα που είχε διαπράξει, όταν ήταν εξαρτημένος από ναρκωτικές ουσίες, χωρίς να λαμβάνει καθόλου υπ’ όψιν της ότι το παράπτωμα του το διέπραξε υπό την επήρεια της «παραμύθας» και ο ίδιος έδωσε αγώνα για να ξεφύγει απ αυτή την λούμπα.

Σήμερα η ίδια αστική δικαιοσύνη με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας βγάζει «πεντακαθαρίζει» τον συνεκδότη της φυλλάδας «Πρώτο Θέμα», Θέμο Αναστασιάδη, από  τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

US to Deploy Six National Guard Companies to Ukraine This Week

Ukraine's President Poroshenko speaks at National Guard Training Center
US 173rd Airborne Brigade Commander Michael Foster said at the Center for Strategic and International Studies in Washington, DC said the US would deploy personnel by the end of this week to train the Ukrainian national guard.

Αμερικανοί στρατιώτες ετοιμάζονται για ανάπτυξη στην Ουκρανία

OperationWASHINGTON — The US Army is preparing to send approximately 300 troops at a time to train Ukrainian forces in western Ukraine, according to documents posted on a government contracting site.
A solicitation posted in late February said that the US government is looking for a contractor to provide seven 50-passenger buses from March 5 through Oct. 31 for the purpose of ferrying up to 300 US troops from the L'viv International airport to the International Peace Keeping and Security Center at the Yavoriv training range in the far west of Ukraine.

Οι Αλβανοί "ανθρώπινες ασπίδες" για τους τζιχαντιστές

ImageΣύμφωνα με δημοσίευμα της αλβανικής εφημερίδας Shqip οι Αλβανοί που πολεμούν μαζι με τους ξένους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους χρησιμοποιούνται ως  "ασπίδες για τα κανόνια". 
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας οι Αλβανοί τζιχαντιστές τοποθετούνται στην πρώτη γραμμή της επίθεσης. Αυτο σημαίνει οτι οχι μόνο βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο αλλα και οτι πολλές φορές, όπως γράφει η Shqip, χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις αυτοκτονίας. 
Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες της εφημερίδας οι εγχώριοι πολεμιστές - οι οποιοι ειναι συνήθως Σύριοι ή Ιρακινοί - εντάσσονται στην μάχη αργότερα αφου η περιοχή ειναι πλεόν "ασφαλή" και αφου εχει "καθαρίσει", αναλαμβάνοντας περισσότερο οργανωτικούς ρόλους. 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Η εξωτερική πολιτική του ελληνικού κράτους, ο ελληνοτουρκικός ανταγωνισμός με θύμα τους λαούς και η απάντηση του αντιπολεμικού κινήματος»

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ - ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥΕλληνικό και τουρκικό κράτος ανταγωνίζονται για την επέκταση των σφαιρών επιρροής τους στα Βαλκάνια, στη Μ. Ανατολή και στη Β. Αφρική.
Ο εχθρός τους είναι παντού: στα «αποτυχημένα κράτη», στον “πόλεμο κατά της τρομοκρατίας”, στα κοινωνικά κινήματα που αμφισβητούν την «εθνική ενότητα» καθώς υπερασπίζονται τα ταξικά εργατικά συμφέροντα και αρνούνται ο κόσμος της εργασίας να γίνει κρέας στα κανόνια των ανταγωνισμών τους, καύσιμη ύλη στο νέο γύρο καπιταλιστικής κερδοφορίας. Ενάντια μας επομένως εξαπολύουν τους προληπτικούς τους πολέμους καθώς μας θεωρούν ασύμμετρη απειλή, αναπτύσσοντας ταυτόχρονα ελληνική και τουρκική αστική τάξη  σχέσεις  «αγάπης» στα πλαίσια του ΝΑΤΟ και των Συμμαχιών Προθύμων Ιμπεριαλιστών.Για να τις διαδεχτούν όμως οι σχέσεις «μίσους» όταν είναι να διεκδικήσουν τη μερίδα του λέοντος από τα ενεργειακά κοιτάσματα και τις εμπορικές συμφωνίες του Αιγαίου και της Ν.Α. Μεσογείου.
Ο εχθρός τους είναι μέσα κι έξω από το κρατικό συνεχές της Ε.Ε., των ΗΠΑ και της Ρωσίας, της Κίνας, των ιμπεριαλιστικών σχηματισμών. Μπορεί οι συμμαχίες να μεταβάλλονται ή να είναι σταθερές. Μπορεί να οδηγούνται σε συγκρούσεις ή/και στην προετοιμασία των νέων πολέμων. 
Όμως, αναλώσιμοι/ες θα είμαστε πάλι εμείς.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

82537.jpgΒρίσκομαι στο εξωτερικό, εδώ και 2 χρόνια. Εργάζομαι στην …
Έχω λόγους υγείας να πάρω αναβολή από τον στρατό.
Παρουσιάζομαι 10 Μάρτη.
Δε μπορώ να πάω Ελλάδα.
Μπορώ να προσέλθω στην Ειδική στρατολογική Επιτροπή της πρεσβείας και να υποβάλλω τα δικαιολογητικά;
 Ευχαριστώ Νίκος
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
Όσο και αν ψάξαμε βρήκαμε μόνο για μόνιμους κατοίκους εξωτερικού
Σύμφωνα με τον Νόμο υπ' αριθ. 2510 (ΦΕΚ 136Α'/27 Ιουνίου 1997) περί "Ρύθμισης στρατιωτικών υποχρεώσεων ορισμένων κατηγοριών στρατευσίμων, ανυποτάκτων και οπλιτών, τροποποίηση διατάξεων της στρατολογικής νομοθεσίας, καθιέρωση εναλλακτικής υπηρεσίας και άλλες διατάξεις", οι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού δικαιούνται αναβολή στράτευσης.

Στο ΡΑΔΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 107.7 στην Πάτρα το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Στη φιλόξενη συχνότητα του ΚΟΚΚΙΝΟΥ 107.7  Πάτρας -του οποίου ευχόμαστε κάθε επιτυχία- ήταν καλεσμένος ο εκπρόσωπος του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ για να εκθέσει τις καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων για τα όσο συμβαίνουν στο ΚΕΤΧ και τη ΜΟΜΑ. Θυμίζουμε:

Τι θα κάνει ο νέος ΑΓΕΣ Τελλίδης με την αθλιότητα της ΜΟΜΑ και του ΚΕΤΧ Πάτρας;

Η Βουλγαρία σε ρόλο του ΝΑΤΟ

Η έκθεση δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Άμυνας
Κέντρο Συντονισμού και Διοίκησης των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην περιοχή του Εύξεινου Πόντου, δημιουργείται στην περιοχή της βουλγαρικής πόλης Βάρνα. Η ανακοίνωση αναφέρει, επίσης, ότι το κέντρο διοίκησης θα κατασκευασθεί σε βάρος του προγράμματος για την επένδυση ασφαλείας του ΝΑΤΟ (NSIP-Ασφάλεια του ΝΑΤΟ Πρόγραμμα Επενδύσεων). Το ποσό της χρηματοδότησης που διατίθεται για τους σκοπούς, δεν έχει αναφερθεί.

Λιβύη: Το πεδίο μάχης του νέου Αραβικού Ψυχρού Πολέμου

Τι επιδιώκουν τα δύο στρατόπεδα στο εσωτερικό της χώρας
Γιατί προχώρησε το ISIS στην εκτέλεση των 21 Αιγυπτίων εργατών
Του Vijay Prashad*
Το «Ισλαμικό Κράτος» της Λιβύης εκτέλεσε 21 χριστιανούς (κόπτες) μετανάστες εργάτες από την Άνω Αίγυπτο. Αυτοί ανήκαν στους περίπου 200.000 Αιγύπτιους εργάτες που παραμένουν στη Λιβύη (παλιότερα εργάζονταν στη χώρα ένα με δύο εκατομμύρια Αιγύπτιοι). Θυμάμαι που τους έβλεπα στις πετρελαιοπηγές, και μετά να σπρώχνουν καρότσια σε μικρότερες πόλεις ως πλανόδιοι μικροπωλητές (επίσης θυμάμαι περιοδικές απελάσεις Αιγύπτιων εργατών από τη Λιβύη –το 1984, το 1995– που όλες σχετίζονταν με την πολιτική διαμάχη μεταξύ Τρίπολης και Καΐρου). 

η γαλλική αποικιοκρατία όταν σοκάρεται που δεν σέβονται το savoir vivre

Ένα εξαιρετικό άρθρο με έντονες ιστορικές αναφορές στην γαλλική αποικιοκρατία αναδημοσιεύεται από το ιστολόγιο “Σύνδεση με Κάιρο”. Το άρθρο είναι του του Joseph Massad, «Assimilating the French Muslims» (Αφομοιώνοντας του γάλλους μουσουλμάνους) που εκδόθηκε στο Electronic Intifada στις 22/1. O Joseph Massad, παλαιστίνιος χριστιανός γενημμένος στην Ιορδανία, διδάσκει Σύγχρονη αραβική πολιτική και διανοητική ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, από όπου πήρε και το διδακτορικό τους στις πολιτικές επιστήμες.
Αφομοιώνοντας τους γάλλους μουσουλμάνους

κλίμα Μαϊντάν στη Ρωσία;

Η 19χρονη ερωμένη του Νεμτσόφ «κλειδί» για την εξιχνίαση της δολοφονίας«Η δολοφονία του ηγέτη της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης, Μπόρις Νεμτσόφ είναι μια προσπάθεια δημιουργίας «Μαϊντάν» στη Ρωσία»
Ο πρώην συνεργάτης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Έντουαρντ Σνόουντεν, έγραψε σε κοινωνικό δίκτυο: «Ξεκίνησε η εκκαθάριση εκείνων που έτρεφαν επί πολλά χρόνια. Δεν χρειάζονται, πια, εκείνοι που δεν μπορούν να εκπληρώσουν τα σχέδιά τους και που γνωρίζουν τα μυστικά τους. Το StateDepartment δεν θα σταματήσει στον Νεμτσόφ, θα συνεχίσει».

Διήμερο Αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ 6-7 Μαρτίου

Τσετσενική επιχ/ση ρωσικών δυνάμεων με μηνύματα…

Άσκηση ανακατάληψης κατοικημένου τόπου πραγματοποίησαν ρωσικές δυνάμεις, στην Τσετσενία, υπό την υποστήριξη drones και ελικοπτέρων Mi-28 Night Hunter. Οι μετέχουσες στην άσκηση ρωσικές δυνάμεις, ανήκουν στη Νότια Στρατιωτική Διοίκηση.
Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε ανακατάληψη πόλης που έχει τεθεί υπό τον έλεγχο τρομοκρατών. Στην άσκηση μετείχε μια μηχανοκίνητη ταξιαρχία, υποστηριζόμενη από 100 άρματα μάχης και στοιχεία πυροβολικού – μεταξύ των οποίων αυτοκινούμενα πυροβόλα 2S1 Gvozdika και πολλαπλοί εκτοξευτές ρουκετών Grad.

Τι θα κάνουν οι Καναδοί στρατιώτες στην Ουκρανία: η κυβέρνηση τους επιβάλλει Απόλυτη Λογοκρισία!

Αποτέλεσμα εικόνας για καναδικος στρατοςΟι καναδικές αρχές απαγόρευσαν στα ΜΜΕ να ασχοληθούν, καθ’ οιονδήποτε τρόπο, με τους άνδρες του καναδικού λόχου, δυνάμεως 130 περίπου ανδρών, που θα μεταβεί στην Αν. Ευρώπη για να συμμετάσχει σε ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις.
Οι Καναδοί στρατιώτες θα παραμείνουν επί τρεις μήνες στην Πολωνία και τη Λετονία, μετέχοντας σε ασκήσεις που θα διεξαχθούν στα εδάφη των χωρών αυτών. Οι ΝATOϊκές ασκήσεις στην Αν. Ευρώπη και γενικά η έντονη, πλέον, παρουσία του ΝΑΤΟ εκεί, είναι αποτέλεσμα της ουκρανικής κρίσης.

Πήρε πίσω την πρόκληση η Τουρκία

Πήρε πίσω την πρόκληση η Τουρκία
Η Τουρκία ανακάλεσε μετά από τα ελληνικά διαβήματα και με φόντο τη δυσαρέσκεια του ΝΑΤΟ, την απόφασή της να δεσμεύσει μια μεγάλη περιοχή του βορείου Αιγαίου αλλά και μέρος του εδάφους της Λήμνου.
Το πρωί της Δευτέρας, η Άγκυρα προχώρησε στην έκδοση της πρώτης διορθωτικής ΝΟΤΑΜ με την οποία εξαιρούσε από την αρχική περιοχή που είχε δεσμεύσει το κομμάτι του εδάφους της Λήμνου, καθώς αυτό αποτελούσε προφανή προσβολή της εδαφικής κυριαρχίας της Ελλάδας.

ΕΙΠΕΣ ΞΕΙΠΕΣ...Γιατί προτίμησε να αποστρατευθεί ο πτέραρχος Πέτκος - Ποιος στήριξε Χριστοδούλου για ΑΤΑ

Image
Ο Αντιπτέραρχος Γιώργος Πέτκος είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων και έτσι πορεύθηκε στην μακρόχρονη πορεία του στην Πολεμική Αεροπορία. Το γεγονός ότι “έθεσε στην διάθεση της υπηρεσίας την αποστρατεία του” στην περίπτωση που το Συμβούλιο Αρχηγών αποφάσιζε την τοποθέτηση του νεότερού του υποπτέραρχου Χριστοδούλου στο ΑΤΑ δεν είχε να κανει με κάποιο προσωπικό θέμα.
Αυτό που φαίνεται ότι ενόχλησε τον κ.Πέτκο είναι ότι χωρίς να το επιδιώξει είχε ακόμη και …έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι θα τοποθετηθεί από την θέση του Επιτελάρχη του ΓΕΕΘΑ στην θέση του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας. Και η αλλαγή τις τελευταίες ώρες προ των κρίσεων είναι μάλλον λογικό να τον ενόχλησε. Και τι εννοούμε έγγραφες διαβεβαιώσεις. Όπως μας μεταφέρει δημοσιογράφος που μίλησε με τον Πτέραρχο την Παρασκευή το ΚΥΣΕΑ είχε αποφασισει την τοποθέτησή του στην θέση του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας. Το Σάββατο όμως τον ειδοποίησαν ότι αυτή η απόφαση ήταν ...προσωρινή! 

Γερμανικές εταιρείες θέλουν να μας πουλήσουν και αλεξίπτωτα! Στραγγαλισμός και "άρμεγμα" μαζί

Image
Μας λοιδορούν, μας χαρακτηρίζουν αναξιόπιστους, μας παρουσιάζουν ως “μπαταχτσήδες”. Παρόλα αυτά σ΄ όποιο διαγωνισμό των ελληνικών ΕΔ κι αν ψάξεις εκεί θα τους βρεις πρώτους και καλύτερους. Οι Γερμανοι δεν χάνουν καμία ευκαιρία να “χτυπάνε” τα πάντα στην Ελλάδα, αλλά πρώτα απ΄ όλα και πάνω απ΄ όλα και το τελευταίο ευρώ που προέρχεται από το στράτευμα. Από τη μία μας απειλούν με οικονομικό "στραγγαλισμό" και από την άλλη δεν χάνουν ευκαιρία να μας "αρμέξουν" ακόμη και για τα πιο απλά.
Σε διαγωνισμό της ΓΔΑΕΕ  για την προμήθεια αλεξιπτώτων στατικού ιμάντα από τις τέσσεριςεταιρείες που συμμετείχαν οι δύο είναι γερμανικές. Και όχι μόνο είναι γερμανικές αλλά θεωρούν και δεδομένο ότι αυτές πρέπει και να κερδίσουν. 

ΚΡΙΣΕΙΣ Ταξιάρχων στην ΠΑ - Ποιοι αποστρατεύονται ποιοι παραμένουν

ImageΚρίσεις Ταξιάρχων στην ΠΑ. Ποιοι παραμένουν ποιοι αποστρατεύονται.
1. Διατηρητέοι
α. Ιπτάμενοι

(1) Αριστείδης Κορέας του Ηρακλή
(2) Κωνσταντίνος Στάμος του Νικόλαου
(3) Νικόλαος-Δημήτριος Χριστόπουλος του Νικόλαου
(4) Γεώργιος Μπλιούμης του Αναστάσιου
(5) Αγαμέμνων Κολιάκος του Ευάγγελου
(6) Δημήτριος Καλαντζής του Γεώργιου
(7) Ευάγγελος Μαντζιάρης του Νικόλαου


Τακτικές Ετήσιες Κρίσεις Έτους 2015-16 Μαχίμων και Μηχανικών Αρχιπλοιάρχων ΠΝ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με το Φ.Ε.Κ. 147// 03-03-2015 τ. Γ, το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο Κρίσεων, κατά τις τακτικές κρίσεις έτους 2015-16 έκρινε τους παρακάτω Αρχιπλοιάρχους ως:
        α. «Διατηρητέους»:
            (1) Αρχιπλοίαρχοι Μάχιμοι

Πώς το Ισραήλ αντέδρασε στην ομιλία του Νετανιάχου στο Κογκρέσο




JERUSALEM — Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu’s speech to Congress on Tuesday generally elicited high marks from commentators here, although some critics said it broke no new ground and served mainly to enhance his reelection prospects two weeks ahead of a crucial vote.
To guard against the possibility that he could engage in “illegal campaigning,” electoral monitors imposed a five-minute delay in the television broadcast of the address, the better to bleep out any domestic partisanship. In the end, there was no such censorship, and the few minutes of lag time did not seem to matter much to Israeli viewers.

Ενα «πολύ ευρωπαϊκό πραξικόπημα» -του Κώστα Δουζίνα

grexit
Οπως ξέρουμε από την Ιστορία, πολλές φορές οι συνωμοσίες στρέφονται κατά των συνωμοτών…

Καθώς η μάχη για Τικρίτ Begins, ένας χάρτης του ποιος ελέγχει τι

As the world awaits to see if following his speech, Israel's PM will now proceed with launching a full on assault on Iran just to show he means business, or at least stage yet another false flag intervention to greenlight war in the middle east, several hundred kilometers to the northeast, the biggest offensive in the "war on ISIS" is now taking place after thousands of Iraqi soldiers and Shi'ite militiamen seek to retake the northern Iraqi town and birthplace of Saddam Hussein, Tikrit.

Les Miserables: Ετσι ζουν στις 15 πιο δυστυχισμένες χώρες [photos]

Άστεγη μέσα στα χιόνια στην Ουκρανία
Άστεγη μέσα στα χιόνια στην Ουκρανία

Τζιχαντιστές του ΙΚ τάισαν σε μητέρα μαγειρεμένο τον γιο της!

Ξεπέρασαν τα όρια της πιο αρρωστημένης φαντασίας οι τζιχαντιστές, προκαλώντας ξανά σοκ σε ολόκληρο τον πλανήτη με την τελευταία πράξη τους. Αυτή τη φορά, έδωσαν σε μητέρα να φάει κομμάτια του γιου της, τον οποίον είχαν απαγάγει! Πρόκειται για το δράμα μίας μητέρας που έφτασε στη Μοσούλη αναζητώντας το χαμένο της γιο, ο οποίος είχε απαχθεί από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, όπως μεταδίδουν βρετανικές εφημερίδες.
Ο Γιασίρ Αμπντουλάχ, ο οποίος είχε ταξιδέψει στο Ιράκ για να πολεμήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος έκανε την αποκρουστική αποκάλυψη σε βρετανική εφημερίδα.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

3Στην εντολή που δίνεται με τίτλο “Νέα πολιτική σχετικά με τις διαδικασίες κράτησης αλλοδαπών” μεταξύ άλλων αναφέρεται: “Από λήψεως παρούσας όλοι οι νεοεισερχόμενοι υπήκοοι τρίτων χωρών που συλλαμβάνονται στα σύνορα της Χώρας μας, μετά τις διαδικασίες ταυτοποίησης, είτε από την Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής, είτε από Αστυνομικές Υπηρεσίες, δεν θα κρατούνται, αλλά θα τους επιδίδεται απόφαση απέλασης χωρίς κράτηση με προθεσμία προς αναχώρηση διάρκειας (30) ημερών, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 76 παρ. 5 του Ν. 3368/05, στην οποία θα επικολλάται και η φωτογραφία τους”.
Διαβάστε ολόκληρη την εντολή

Rojava: μόνη ευκαιρία για μια δίκαιη ειρήνη στη Μέση Ανατολή;


Post image for Rojava: only chance for a just peace in the Middle East?The democratic confederalism of Rojava is an attempt to transcend borders and build a participatory alternative to the tyrannical states of the region.
By Jeff Miley and Johanna Riha. Photo by Erin Trieb.
Since the descent into civil war in Syria, revolutionary forces have seized control of the Kurdish region of Rojava. The mainstream media has been quick to publicize who the revolutionary forces in Rojava are fighting against — the brutality of Islamic State (IS) — but what they are fighting for is often neglected. In December 2014, we had the chance to visit the region as part of an academic delegation. The purpose of our trip was to assess the strengths, challenges and vulnerabilities of the revolutionary project under way.

Fukushima: Fishermen Slam TEPCO for Silence on Cesium-Water Dumped in Pacific

Fukushima-Radiation-Earthquake-TsunamiTokyo Electric Power Co has already been seriously negligent, if not criminal, in reporting on the true severity of the Daiichi disaster. Now, fishermen from the Fukushima prefecture in Japan are shocked to find out that water containing cesium and other radioactive isotopes has been draining into the Pacific, while TEPCO sat silent and did nothing.
TEPCO apparently knew about the leak since last May. Fisheries are absolutely shocked. Masakazu Yabuki, chief of the Iwaki fisheries cooperative, said at a meeting with Tepco officials:
 “I don’t understand why (Tepco) kept silent even though they knew about it.”