Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Τώρα τι να σου πουν και οι ΝΑΖΙ του Κιέβου...Οι στρατιωτίνες στο Ντόνετσκ έβγαλαν τα... άρβυλα και φόρεσαν τουαλέτες


Η διεξαγωγή καλλιστείων στην αυτοανακηρυχθείσα Δημοκρατία του Ντόνετσκ με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας.
Οι γοητευτικές γυναίκες που πήραν μέρος στον άτυπο διαγωνισμό ομορφιάς, λοιπόν... γδύθηκαν από τη φορεσιά του πολέμου και φόρεσαν τα ψηλοτάκουνά τους και τα φορέματά τους αναδεικνύοντας την ομορφιά που βρίσκεται κρυμμένη πίσω από τις στρατιωτικές στολές τους.
Τα καλλιστεία διοργανώθηκαν από τις τοπικές αρχές μία ημέρα πριν την Ημέρα της Γυναίκας, η οποία γιορτάζεται σε ολόκληρη τη χώρα.

A photographic history of the women of the Irish revolution



Liz Gillis’s book highlights the extraordinary role played by ordinary women in 1913-1923


Liz Gillis: ‘I hope I have done justice to the memory of these women, our grandmothers, mothers, aunts, great-aunts.’
Liz Gillis: ‘I hope I have done justice to the memory of these women, our grandmothers, mothers, aunts, great-aunts.’

28 Powerful Pictures Of Women Fighting For Their Right To Vote A pictorial history of the suffragette movement.

1. Circa 1900: Male and female members of the women’s suffrage movement on a protest march through London.

Circa 1900: Male and female members of the women's suffrage movement on a protest march through London.
Getty Images / F. J. Mortimer In 1903, the Women’s Social and Political Union (WPSU) was founded by Emmeline Pankhurst and her daughters Christabel and Sylvia. The members became better known as the suffragettes.

Τώρα θέλουν ξανά να συγκροτήσουν ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ!!!

Τα τελευταία χρόνια έρχεται και επανέρχεται από το ευρωπαϊκό αστικό κατεστημένο η αναγκαιότητα δημιουργίας ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ. Σε συνδυασμό με τη δημιουργία μιας ενιαίας πολεμικής ευρωπαϊκής βιομηχανίας.
Όμως όλα αυτά τα σχέδια απέτυχαν. Τα αστικά έθνη κράτη δε μπορούν να συμβιβάσουν-συνθέσουν τα συμφέροντα τους, συχνά παγιδεύουν τις όποιες κοινές προσπάθειες ελήφθησαν π.χ. στον τομέα της πολεμικής βιομηχανίας (πολεμικό αεροσκάφος Γιουροφάιτερ) για χάρη της «εθνικής» τους βιομηχανίας (γαλλικό πολεμικό αεροσκάφος ΡΑΦΑΕΛ).
Από το 2003 και τη βάρβαρη αμερικανοβρετανική εισβολή στο Ιράκ που δίχασε βαρύτατα την Ε.Ε., ούτε καν το ΝΑΤΟ δε παρεμβαίνει ενιαία.

Γιατί ρε να δουλεύουν τσάμπα οι Φαντάροι στις Λέσχες Αξιωματικών και στα ΚΑΑΥ;

Στρατιωτικοί
Κλαίγονται οι Στρατιωτικοί γιατί δεν παραχωρήθηκε η Λέσχη Αξιωματικών Ιωαννίνων για να κάνουν εκδήλωση της συνδικαλιστικής τους Ένωσης.
Γιατί φυσικά θα την έβγαζαν φθηνά...
Και θα πλήρωναν πολύ λιγότερα γιατί οι Λέσχες Αξιωματικών έχουν πολύ χαμηλότερες τιμές.
Και προσφέρουν πολύ χαμηλότερες τιμές γιατί έχουν ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ, τους Φαντάρους.
Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι Ενώσεις Στρατιωτικών είναι συντηρητικές-συντεχνιακές συλλογικότητες, που κυριαρχούνται από έναν επιθετικό εθνικισμό και έναν γελοίο ελιτισμό.

Το Κομπάνι πολεμάει ακόμα

image004Το υπόδειγμα αλληλεγγύης ενός λαού
Πέμπτη, 26 Φεβρουάριου. Ένα φορτηγό με 18 τόνους τρόφιμα και φάρμακα κατευθύνεται ανατολικά του Γκαζίεντεπ, στη Νοτιοανατολική Τουρκία. Μαζί του ένα μικρό πούλμαν με τα μέλη της αποστολής από την Ελλάδα1. Είναι μια ηλιόλουστη μέρα και φαίνεται πως η ανθρωπιστική βοήθεια που για τρεις περίπου μήνες συγκεντρώθηκε στην Ελλάδα, φτάνει στον προορισμό της: τους προσφυγικούς καταυλισμούς γύρω απ’ το Σουρούτς, πόλης – αδελφής του Κομπάνι από την τουρκική πλευρά των συνόρων. Τα σύνορα είναι μια νοητή γραμμή. Το χώμα κι απ’ τις δυο πλευρές είναι ίδιο. Το χώμα είναι η μισή ζωή των ανθρώπων εδώ. Πάνω σ’ αυτό παίζουν, μ’ αυτό φτιάχνουν τα σπίτια τους, αυτό καλλιεργούν. Η άλλη μισή ζωή τους είναι οι άνθρωπος τ’ αδέλφια τους. 

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ: Business Is Booming at Abu Dhabi’s Great Arms Bazaar


With conflicts raging from Ukraine to Syria to Yemen, there's something for everyone -- and every conflict -- at the world's most important gun show.
ΑΒU DHABI, United Arab Emirates — For those thinking of fighting a war in the near future, there was no better place to be last week than Abu Dhabi’s annual International Defence Exhibition (IDEX). In the market for a new high-resolution surveillance satellite or some high-caliber ammunition? Check. Want to cradle a brand-new Kalashnikov or test out the drone-control station for the windowless Reaper unmanned aerial vehicle parked nearby? Check. Or want to just see how the latest flak jackets, many of which are now made by the Chinese, fit? Check.

Στο Δήμο Ασπροπύργου ο Φασισμός έχει φωλιάσει στο Δημαρχείο!

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ-ΦΑΣΙΣΜΟΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ είναι τα έργα και ημέρες των Δημάρχων των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που έκαναν παιχνίδι μα τα κονδύλια της Ε.Ε., ίδρυσαν δημοτικές επιχειρήσεις για να βολέψουν τα δικά τους παιδιά, εξαγόρασαν ψήφους και συνειδήσεις, οδηγώντας τελικά τους Δήμους σε οικονομική-πολιτική και κοινωνική πτώχευση.
Τα εύκολα θύματα τους οι μετανάστες, οι ΡΟΜΑ κλπ, πάντα οι Πολίτες.   
Τώρα έρχονται να εφαρμόσουν την ναζιστική πολιτική, η οποία αποτελεί συνέχεια των πεπραγμένων τους: 
"Διοργάνωση Ημερίδας στον Ασπρόπυργο, την Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2015 (10:00-13:00), με θέμα: «Παραβατικότητα, έκνομες ενέργειες και παράνομες δραστηριότητες στην περιοχή του Ασπρόπυργου και του Θριάσιου πεδίου. Το ζήτημα της παράνομης εγκατάστασης των αθίγγανων και η "γκετοποίηση" βιομηχανικών, εμπορικών και αγροτικών περιοχών. Μέτρα για τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος»".

Η Μπόκο Χαράμ δηλώνει υποταγή στο Ισλαμικό Κράτος


Στους κόλπους των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους εντάχθηκε η εξτρεμιστική οργάνωση της Νιγηρίας. Την καταστροφή της Χάτρα κατήγγειλε η UNESCO.
Η εξτρεμιστική ισλαμιστική οργάνωση της Νιγηρίας Μπόκο Χαράμ δήλωσε υποταγή στην τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, που έχει κηρύξει χαλιφάτο στις περιοχές που έχει καταλάβει στη Συρία και το Ιράκ, ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική υπηρεσία παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΤΙ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΩΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ "ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΧΘΡΟΥ"!!! [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ onalert.gr
"Μετά από τον Επίτιμο Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη, και ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Γκίνης επιβεβαιώνει δημόσια ότι ζητήθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις “εσωτερικής ασφάλειας”. Ο στρατηγός Γκίνης σε συνέντευξή του στο Onalert.gr επιβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι του είχε ζητηθεί προσωπικό για επιχείρηση “εσωτερικής ασφάλειας”. Δεν θέλησε να αποκαλύψει λεπτομέρειες ούτε την αποστολή που θα αναλάμβανε ο στρατός. 
Με απλά λόγια λοιπόν κάποιοι ήθελαν στρατό σε ρόλο αστυνομίας, για να μην πούμε το πιο σκληρό ότι ήθελαν τον στρατό στο δρόμο.
Μετά από την δήλωση του Επίτιμου Α/ΓΕΣ είναι και θέμα αρχής για την σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να ξεκαθαρίσει το ζήτημα μία και καλή. Για να ενημερωθούν και οι πολίτες ποιοι και γιατί ήταν έτοιμοι να κάνουν χρήση στρατιωτικών μέσων για αποστολές τελείως έξω από τα καθήκοντα που προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους. Δείτε τι ακριβώς είπε ο στρατηγός Γκίνης".ΒΙΝΤΕΟ

ΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΗΝ ΨΑΡΩΣΕΤΕ!

Ανοικτή Επιστολή του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ στους Νεοσύλλεκτους Συναδέλφους της Σειράς Μαρτίου 2015  
ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΑ ΚΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΟ ΚΑΘΕ ΠΟΛΗΣ!
denplirono spartakosΣυνάδελφοι, Υποχρεωτικά μας πήραν στον Στρατό, για να εκπληρώσουμε το υπέρτατο καθήκον, από το οποίο λούφαραν ή εξαγόρασαν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί των καθεστωτικών κομμάτων εξουσίας.
ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ να γίνουμε δούλοι στις μονάδες,  αναλώσιμοι στη πρώτη γραμμή για τα συμφέροντα τους, συνένοχοι στις εγκληματικές εκστρατείες των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, για να συμμετέχουμε στην Καταστολή όσων αγωνίζονται για «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία»!

Οι 174 έλληνες βουλευτές που έβγαλαν τα λεφτά τους στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Σας στέλνουμε την παρακάτω  λίστα της ΤτΕ  174  βουλευτών μας ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΛΕΦΤΑ ΕΞΩ,  η οποία είναι σημαντικότερη της Λαγκάρτ. Θα πρέπει ειδικότερα  γι΄αυτήν να στείλουμε εξώδικα ή και μηνύσεις, ζητώντας λεπτομέρειες, τόσο από την ΤτΕ όσο και από τη Βουλή, για το εάν δηλαδή οι πολιτικοί μας νομίμως ή όχι ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΞΩ και πότε,  εάν τα επαναπάτρισαν  και πότε, αλλά και εάν τα επιτόκια στην Ελλάδα ήταν μικρότερα σε σχέση με τα έξω  ή όχι και κατά πόσο.

Η "χακί ανάπτυξη" της παραμεθορίου με τους στρατιωτικούς "αγελάδες για άρμεγμα"

Image
Ακούσαμε για “πράσινη ανάπτυξη” στις Ένοπλες Δυνάμεις την εποχή της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Φαίνεται όμως ότι κάποιοι επιμένουν στην “χακί ανάπτυξη” η οποια έχει έναν κινητήριο μόχλο : το πορτοφόλι των στρατιωτικών . Που ως γνωστόν τα τελευταία ειδικά χρόνια έχει μέσα ελάχιστα έως τίποτα.
Αναγνωρίζοντας απόλυτα τις αγωνίες και τις ανησυχίες των ακριτών μας που πονάνε τον τόπο τους και δεν θέλουν να τον δουν να ερημώνει πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν είναι μόνο ο στρατός και τα στελέχη του που πρέπει να αναλάβουν -αν και δεν είναι δουλειά τους- την οικονομική “τόνωση” τοπικών κοινωνιών. Δεν μπορεί να είναι μόνο οι στρατιωτικοί οι “αγελάδες” από τις οποίες θα “αρμεγονται” τα απαραίτητα για την οικονομική λειτουργία χωριών , κωμοπόλεων και πόλεων. 

Εκδήλωση αλληλεγγύης και οικονομικής ενίσχυσης στους Σύρους πρόσφυγες πολέμου, Κυριακή 8 Μάρτη


syroi-ekdilosi-8-3.lowΤο έργο είναι χιλιοπαιγμένο και πρωταγωνιστές-θύματα εκατοντάδες χιλιάδες. Αρχικά, με κάποια -υπαρκτή ή όχι δεν έχει σημασία- αφορμή, η «πολιτισμένη» δύση (κομψή ονομασία για τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΟΗΕ), βομβαρδίζει τις χώρες που έχει φροντίσει να κρατάει τους λαούς τους όμηρους στην εξαθλίωση. Μετά από αυτό, χιλιάδες άνθρωποι -νέοι , γυναίκες ανήλικα παιδιά – ακολουθούν τη γνωστή διαδρομή. Πορεία προς τα δυτικά με ό,τι τους έχει απομείνει, προκειμένου να γλιτώσουν από τις σφαγές, προκειμένου να ζήσουν.

Ρωσικό μαχητικό MiG-29 «αποκεφάλισε» την ηγεσία της οργάνωσης Μέτωπο Αλ-Nούσρα

Ρωσικό μαχητικό MiG-29 «αποκεφάλισε»  την ηγεσία της οργάνωσης Μέτωπο Αλ-NούσραΟ διεθνής ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Al Jazeera, επικαλούμενος το πρακτορείο SANA της Συρίας, ανέφερε ότι στις 5 Μαρτίου σε μια αεροπορική επιδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας της Αραβικής Δημοκρατίας της Συρίας κατά των αντάρτικων δυνάμεων στο Κυβερνείο Ιντλίμπ (αραβικά: ادلب), καταστράφηκε ο στρατιωτικός ηγέτης της οργάνωσης «Μέτωπο Αλ-Nούσρα», Αμπού Χαμάμ αλ-Σαμί, επίσης γνωστός ως Αλ-Φαρούκ αλ-Σουρί. Μαζί του σκοτώθηκαν επίσης τρεις ανώτεροι διοικητές της οργάνωσης - Αμπού Μουσάμπ Φαλαστίνι, Αμπού Ομάρ Αμπού Κούρντι και Μπαρά Ανζάρι. 

Οι συνέπειες του εμφυλίου στην Ουκρανία: Φωτογραφίες σοκ από το Ντόνετσκ της Ουκρανίας

Image
Στις φωτογραφίες ότι απέμεινε από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντόνετσκ. Μάχες και βομβαρδισμοί σκόρπισαν τον θάνατο και την καταστροφή. Οι φωτογραφίες του Reuters είναι μια ακόμη δραματική υπενθύμιση για το τι μπορεί να αλλάξει στην ζωή των ανθρώπων ξαφνικά. Κι ένας πόλεμος τ΄ αλλάζει όλα.
Μόλις το 2013 το αεροδρόμιο φάντασμα σήμερα γιόρταζε τα 80 χρόνια από την κατασκευή του επί Σοβιετικής Ενώσεως. Είχε ανακαινιστεί νωρίτερα για να μπορέσει να υποδεχτεί τις εκατοντάδες χιλιάδες φιλάθλων που είχαν σπεύσει στην Ουκρανία το 2012 για να παρακολουθήσουν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Έσφυζε από ζωή και κίνηση.

Οι πρωταγωνιστές του εμπορίου όπλων

Η Σαουδική Αραβία ξεπέρασε την Ινδία και έγινε ο μεγαλύτερος εισαγωγέαςστρατιωτικού εξοπλισμού το 2014 σε μια περίοδο που η διεθνής αγορά όπλωνανθεί, εξ αιτίας των τροφοδοτούμενων εντάσεων στη Μέση Ανατολή και την Ασία, αναφέρει σχετική έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα. Το 2014, οι πωλήσεις όπλων «αυξήθηκαν για έκτη συνεχόμενη χρονιά», φτάνοντας το ποσό των 64,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων που ήταν το 2013, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 13,4%, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας IHS Janes, με έδρα το Λονδίνο. 

Βίντεο: Σπάνια στιγμιότυπα από την παράδοση των Δωδεκανήσων από τους Γερμανούς στο Ναύαρχο Ιωαννίδη


Βίντεο: Σπάνια στιγμιότυπα από την παράδοση των Δωδεκανήσων από τους Γερμανούς στο Ναύαρχο ΙωαννίδηΈνα μικρό αφιέρωμα στην ιστορική επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου από το ιστορικό μας αρχείο.
Τα στιγμιότυπα που θα δείτε είναι από την άφιξη του ναυάρχου Ιωαννίδη , πρώτου Έλληνα στρ. διοικητή των Δωδεκανήσων , την παράδοση των Δωδεκανήσων από τον Γερμανό Διοικητή Otto Wagner στις 31 Μαρτίου 1947 στον Ταξίαρχο Moffat και τον Συνταγματάρχη Χ. Τσιγάντε και ολοκληρώνεται με την γιορτή της Ενσωμάτωσης στη Ρόδο, παρουσία του τότε βασιλιά Παύλου.

Η Λουίζ Μισέλ Και Η Κομμούνα

Λουίζ Μισέλ
Κλείνουν φέτος 110 χρόνια από το θάνατο της Λουίζ Μισέλ, της πρωταγωνίστριας της Παρισινής Κομμούνας. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι την είχαν συνοδέψει τότε, το Γενάρη του 1905, στην τελευταία της κατοικία στο νεκροταφείο Levallois-Perret του Παρισιού. Ήταν λογικό. Τριάντα τέσσερα χρόνια μετά τη σφαγή της Κομμούνας, η Λουίζ Μισέλ συνέχιζε να είναι ένας ζωντανός θρύλος για τους εργάτες και τις εργάτριες σε ολόκληρο τον κόσμο.
Η Λουίζ Μισέλ γεννήθηκε το 1830 στο Βρονκούρ της ανατολικής Γαλλίας. Ήταν νόθο παιδί ενός αριστοκράτη και μιας καμαριέρας. Σπούδασε δασκάλα, αλλά αρνήθηκε να ορκιστεί “στο όνομα του αυτοκράτορα” κι έτσι αρχικά δεν κατάφερε να διοριστεί σε κάποιο δημόσιο σχολείο. Ασχολήθηκε ενεργά με τα δικαιώματα των γυναικών. 

52 φωτογραφίες γυναικών που άλλαξαν την ιστορία για πάντα

history1Μουσουλμάνα καλύπτει το κίτρινο αστέρι της Εβραίας γειτόνισσάς της με τον φερετζέ της για να την προστατέψει από σύλληψη. Σαράγεβο, πρώην Γιουγκοσλαβία (1941). 
Αυτές οι γυναίκες άλλαξαν την ιστορία για πάντα με τη δυναμική τους, την τόλμη τους την ανθρωπιά τους, ανεξάρτητα από τις προσδοκίες που είχε η κοινωνία για τις ίδιες. Αποτελούν μόνο μερικά από τα πολλά παραδείγματα που μας δείχνουν πως οι γυναίκες μπορούμε να είμαστε πολλά περισσότερα από τα κυρίαρχα στερεότυπα.

Ανακοίνωση των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ.

Την Τρίτη 03/03/2015 και για μια ακόμα φορά εκδικάστηκε  σε δευτεροβάθμιο ποινικό δικαστήριο το από τριάμισι χρόνια αδικαίωτο αίτημά μας να πάρουμε τα δεδουλευμένα  μας. Αν και τυπικά το αποτέλεσμα αυτής της δίκης ήταν «καταδικαστικό» γι α την πρώην εργοδοσία, η ουσία αυτού του αποτελέσματος  άφησε εμάς τους εργαζόμενους της ΒΙΟ.ΜΕ. το λιγότερο κατάπληκτους. Ο λόγος γι αυτό είναι ότι ενώ η πρώην εργοδοσία είχε ήδη εις βάρος της μια συνολική ποινή από προηγούμενες  πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες δίκες που ανέρχονταν σε 123 μήνες φυλάκιση, η προχτεσινή απόφαση του τριμελούς πλημμελειοδικείου μείωσε αυτή την ποινή σε μόλις 43 και μάλιστα με αναστολή!!!

Δεκάδες χιλιάδες στο Τελ Αβίβ ζήτησαν την αποπομπή Νετανιάχου

Ten days before Israelis head to the polls, masses turn out in anti-Netanyahu rally in Tel Aviv. Latest polls put Zionist Camp ahead of Likud but it’s still unclear who can form a coalition.
Tens of thousands of people at a demonstration calling to replace Netanyahu as Israel’s prime minister, Rabin Square, Tel Aviv, March 7, 2015. (Photo by Oren Ziv/Activestills.org)
Tens of thousands of Israelis attended a rally to demand a new government Saturday night in Rabin Square. Israel Police estimated that 40,000 people attended; the event’s organizers claimed more than 80,000 people showed up.

Του πουλιού το γάλα είναι των εργαζομένων το ζουμί

AB-vassilopoulosΗ αντικαπιταλιστική κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ καταδικάζει την εκδικητική απόλυση απο την επιχείρηση ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ της εργαζόμενης Ελένης Σ..
Καλούμε όλους στη συγκέντρωση συμπαράστασης, στην επιθεώρηση εργασίας Αγ. Παρασκευής την Τρίτη 10/3 στις 8:30 π.μ.
«Η Ελένη εργαζόταν εδώ και 15 χρόνια στον ΑΒ Βασιλόπουλο ως τετράωρη στα υποκαταστήματα Αγ.Παρασκευής, Παπάγου και Χολαργού. 

WOMEN OF THE WORLD UNITE AT ROJAVA BORDER

ANF - Mardin
Women of the World Unite at Rojava borderLarge numbers of women who came together for the World March of Women (WMW) in Nusaybin district of Mardin have marched to the Rojava border where they met women from Cizire Canton of Rojava.
The 4th International Action of the World March of Women which started yesterday in Nusaybin in support of the women fighting in Rojava, continued today with the meeting of women from various parts of the world with the women in Cizire Canton of Rojava at the border.

Προβληματικές πρωτοβουλίες από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

(Κείμενο: Δημήτρης Ψαρράς, ΕφΣυν, 6/3/2015)
Η προχτεσινή πρωτοβουλία της Ζωής Κωνσταντοπούλου να εξαρτήσει τη νομιμότητα των αποφάσεων της Βουλής από την παρουσία των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής δεν οφείλεται σε μια απλή προσκόλληση στην τυπολατρία.
Οπως εξήγησε η ίδια στην αρχική της δήλωση κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο εντευκτήριο της Βουλής, «κάποιοι ανησυχούν με την προοπτική να ακυρωθούν ρυθμίσεις οι οποίες ψηφίστηκαν στην προηγούμενη περίοδο, ρυθμίσεις μνημονιακές, οι οποίες ψηφίστηκαν από λιγότερους από 151 βουλευτές». Μ’ άλλα λόγια, η πρόεδρος της Βουλής έθεσε το ζήτημα από πολιτική σκοπιά και το συνέδεσε ευθέως με το «μνημονιακό» περιεχόμενο συγκεκριμένων νομοσχεδίων.

Γερμανικά «υποκρισία» πάνω από ελληνικές στρατιωτικές δαπάνες έχει επικριτές επάνω στα όπλα

Former defence minister Akis Tsochadzopoulos has been charged with accepting an €8m bribe from German company Ferrostaal. Photograph: Petros Giannakouris/AP
Helena Smith in Athens
Thursday 19 April 2012 17.01 BSTLast modified on Wednesday 21 May 2014
A few months before submarines became the talk of Athens, Yiannis Panagopoulos, who heads the Greek trade union confederation (GSEE), found himself sitting opposite Angela Merkel at a private meeting the German chancellor had called of European trade unionists in Berlin.