Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

ΑΝΥΕΘΑ Κ.ΗΣΥΧΕ ΒΟΛΤΑ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ Ο Δ.ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ!!!

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν νομίζουμε ότι ψηφίστηκε για να κάνει δημόσιες σχέσεις. Προκάλεσε προσδοκίες, δεσμεύτηκε, υποσχέθηκε: Θυμίζουμε τις θέσεις των υπευθύνων του Ήσυχου-Δρίτσα για το κλείσιμο των ιδιωτικών ΚΨΜ, τις καταστάσεις επιβίβασης, την καταπολέμηση της εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων κλπ. Τώρα σφυρίζουν αδιάφορα, "καταπολεμούν το βύσμα", λες και το πρόβλημα των στρατευμένων είναι η ισότητα στη μαυρίλα της υποχρεωτικής στράτευσης! Στέλνοντας μας για όλη την θητεία στην παραμεθόριο για να έχουν οι μονάδες "πολεμική επανδρωση"΄-άραγε για πιο λόγο-, αυξάνοντας τα οικονομικά βάρη στην λαϊκή οικογένεια. Μιλώντας για την "υπέρτατη υποχρέωση", ξεχνώντας ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί λούφαραν και εξαγόρασαν τη θητεία τους, απαιτώντας "εθνική ενότητα" και πολεμική προετοιμασία για να γίνουμε εμείς κρέας στα κανόνια της ΑΟΖ και των πετρελαίων του Λάτση. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Απάντηση μας το Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό. 

Αλήθεια γιατί ο ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχος δεν κατατάχθηκε στο ΚΕΝ Θήβας; Εκεί που περιμένουμε να κλείσει τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΨΜ όπως υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Image
Ο ΑΝΥΕΘΑ Κώστας Ήσυχος κατατάχθηκε! Μπήκε στο λεωφορείο μαζί με τους νέους που πήγαν να παρουσιαστουν στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα και πέρασε τις πρώτες δύσκολες ώρες για κάθε νεοσύλλεκτο μαζί τους! Μίλησε ακόμη και στους γονείς οι οποίοι πάντα είναι πιο ανήσυχοι για τα παιδιά τους. Και ζήτησε την βοήθειά τους για την καταπολέμηση του βύσματος.
Ο κ.Ήσυχος μιλώντας στους γονείς είπε:

«Σας θέλουμε, τόνισε, αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια, να καταταγείτε στον πόλεμο κατά του βύσματος. Στις προτεραιότητές μας ως κυβέρνηση είναι ένα αδιάβλητο σύστημα τοποθετήσεων και μεταθέσεων των στρατιωτών, μακριά από παρεμβάσεις, που θα λαμβάνει υπόψη την οικογενειακή αλλά και την οικονομική κατάσταση του καθενός, θα δίνει κατ’ αρχήν προβάδισμα στα θύματα της ακραίας φτώχειας. Παράλληλα θα παρέμβουμε στοχευμένα σε μια σειρά από ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του στρατιώτη στη  Μονάδα του». 

Ξαναβγήκαν οι χρυσαυγίτες του Ρουπακιά στη Νίκαια κατά μεταναστών - Αντιφασιστική απάντηση το Σάββατο, 14/2, 12μμ, Πλατεία Μέμου, Κορυδαλλός


ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
Τηλ.2103232871, 6932828964
Ξαναβγήκαν οι χρυσαυγίτες του Ρουπακιά στη Νίκαια κατά μεταναστών
Αντιφασιστική απάντηση, Σάββατο 14/2,12μες, Πλατεία Μέμου, Κορυδαλλός
Ούτε στη Νίκαια, ούτε πουθενά, τσακίστε τους φασίστες σε κάθε γειτονιά
Επίθεση χρυσαυγίτικης « τριάδας» σε βάρος του μετανάστη από το Πακιστάν Χαφέζ Μούρταζα σημειώθηκε στις 5μμ στην οδό Μπελογιάννη στη Νίκαια. Συγκεκριμένα τον πλησίασαν με ρατσιστικές κραυγές «φύγε πήγαινε στη χώρα σου» και του κατάφεραν χτυπήματα στο πρόσωπο.
Ο Χαφέζ Μούρταζα είχε δεχτεί ξανά χτυπήματα στο πρόσωπο από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, το τάγμα που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα, πριν από δύο χρόνια.

Μια γνήσια λαϊκή φωνή στο αστικό κοινοβούλιο (Βίντεο

 Όπως και να έχει, δηλαδή ακόμα και για επικοινωνιακούς λόγους να το έκανε η  Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι κάτι πολύ θετικό και αξίζει να το επισημάνουμε. Αναφερόμαστε στην συνεδρίαση του κοινοβουλίου που οργάνωσε η πρόεδρος της βουλής για να τιμήσει τις γυναίκες από όλο το φάσμα της ελληνικής κοινωνίας που με την δράση τους ξεχώρισαν. Ανάμεσα τους και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών.
Εκ μέρους τους ανέβηκε στο βήμα της βουλής και μίλησε η Δήμητρα Μανώλη –που σημειωτέον στις τελευταίες εκλογές ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Μαγνησία- αναφερόμενη πώς βίωσαν όλους αυτούς του μήνες τον αγώνα που έδωσαν, διεκδικώντας τα αυτονόητα δικαιώματά τους,  όταν η ανάλγητη ταξική, μνημονική προηγούμενη κυβέρνηση πέταξε αυτές τις φτωχές αυτές γυναίκες στον δρόμο.

η άκρα δεξιά στην ΠΓΔΜ

voulgaroi-skopia-1Διχάζεται το πολιτικό σύστημα ακόμα μια φορά στην ΠΓΔΜ μιας και η ίδια η κυβέρνηση δεχόμενη βολές από την αντιπολίτευση η οποία την κατηγορεί ευθέως για πολιτική επέμβαση και οικονομικά σκάνδαλα, έχοντας και μια διαρκή στάση στο εσωτερικό της από την αλβανική μειονότητα, αποφασίζει να παίξει, μάλλον, μέχρι τέλους το πατριωτικό χαρτί. Όπως πληροφορεί ιστοχώρος που ασχολείται με αναπαραγωγές από το βαλκανικό τύπο, η κυβέρνηση αναθερμαίνει όλους τους αλυτρωτικούς περιθωριακούς χώρους ως αντιστάθμισμα στον πόλεμο που κήρυξε η αντιπολίτευση όπως συμβαίνει με το «Πολιτικό Κίνημα για την Υπεράσπιση της Μακεδονίας» -(“Граѓанско движење за одбрана на Македонија”. 

Κροατία, με το όνειρο του Κουβέιτ;

Μετά από μια δημαγωγική κίνησή της, η κυβέρνηση, να εντάξει σε πρόγραμμα διαγραφής12.500 χιλιάδες οφειλέτες, έχει επιδοθεί στην υποσχεσιολογία για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Έτσι 7 εταιρίες ανταποκρίθηκαν ενώ ο υπουργός οικονομίας διατείνεται πως θα καταστήσει την Κροατία “περιφερειακό ενεργειακό κόμβο”.

Απαιτώντας το δημοκρατικό έθνος αντί του εθνικού κράτους για το Ανατολικό Κουρδιστάν (Ιραν). από rebelian

Μία συνέντευξη με το KODAR Από το http://kurdishquestion.com/index.php/kurdistan/east-kurdistan/interview-with-kodar-demanding-a-democratic-nation-instead-of-a-nation-state-for-kurdistan.html
Γιατί το δημοκρατικό έθνος είναι προτιμότερο από το έθνος κράτος; Ποιο είναι το νόημα του δημοκρατικού έθνους; Πόσο σοβαρά αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα των διαφορετικών εθνοτήτων στο Ιράν;

Ανατριχιαστική η περιγραφή του βασανισμού του Ουαλίντ

Ο Ουαλίντ Ταλέμπ στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά 
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η πρώτη συνεδρίαση της δίκης για την υπόθεση απαγωγής και άγριου βασανισμού του Ουαλίντ Ταλέμπ στα Αμπελάκια Σαλαμίνας το καλοκαίρι του 2012. 
Η διαδικασία της δίκης, η οποία διακόπηκε για τις 31 Μαρτίου, καθυστέρησε να ξεκινήσει εξαιτίας τηλεφωνήματος-φάρσα για ύπαρξη βόμβας στο κτήριο και περιελάμβανε μόνο την μαρτυρία του θύματος.

οδοιπορικό στα ερείπια του Κομπάνι

Γιατί όχι και η Χούκλη;

χουκληΤόσοι και τόσοι μνημονιακοί ξεπλένονται από τις 25 Ιανουαρίου, αναλαμβάνοντας καίριες έμμισθες θέσεις ελέω αντιμνημονιακής κυβέρνησης. Γιατί όχι και η Μαρία Χούκλη, που φέρεται να τοποθετείται ως κύρια παρουσιάστρια ειδήσεων στην υπό ανασύσταση ΕΡΤ;
Τι κι αν πρωτοστάτησε στην υπεράσπιση του κλεισίματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης; Τι κι αν συγκαταλέγεται μεταξύ των πλέον ακραιφνών διαστρεβλωτών ειδήσεων επί χρόνια; Τι κι αν το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μένος της έφτανε καθημερινά στα όρια της γελοιότητας;

Βρετανία: Η Ρωσία μεγάλη απειλή για την ασφάλεια

Image
Ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα μπορούσε για μία ακόμη φορά να καταστεί η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια της Βρετανίας και πρόσθεσε ότι οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας εντείνουν τις προσπάθειές τους για να αποτρέψουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
"Βρισκόμαστε σε γνώριμο έδαφος για όποιον είναι άνω των 50 ετών περίπου με την επιθετική συμπεριφορά της Ρωσίας να μας υπενθυμίζει ότι είναι σε θέση να γίνει η μοναδική τόσο μεγάλη απειλή για την ασφάλειά μας", είπε ο Χάμοντ-- ο οποίος είναι υπεύθυνος για την μυστική υπηρεσία πληροφοριών MI6 και τη Βρετανική Υπηρεσία Αντικατασκοπείας GCHQ--στην διάρκεια ομιλίας του στο Λονδίνο.

Ιρακινά στρατεύματα σε στρατηγική πόλη κοντά στο Τικρίτ

Image
Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας και σιιτική πολιτοφυλακή ανακατέλαβαν το κέντρο πόλης στο βόρειο άκρο του Τικρίτ από την τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος καθώς έχουν πλησιάσει τη γενέτειρα του Σαντάμ Χουσέιν.

Η πόλη Αλ-Αλαμ είναι το τελευταίο προπύργιο του ΙΚ που πρέπει να εκκαθαριστεί πριν οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι πολιτοφύλακες μπορέσουν να μπουν στην ίδια την πόλη Τικρίτ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών από το καλοκαίρι.
Στρατιωτικοί διοικητές δήλωσαν ότι μαχητές του ΙΚ παραμένουν σε σπίτια στον βόρειο τομέα της αλ-Αλαμ, ωστόσο ο στρατός και η μεγαλύτερη σιιτική πολιτοφυλακή έχουν ανακαταλάβει το κέντρο της πόλης και ετοιμάζονται για οδομαχίες προκειμένου να καταλάβουν τις υπόλοιπες περιοχές.

Κουβέιτ ιεροκήρυκας του ISIS κηρύσσει την κατεδάφιση της πυραμίδας της Σφίγγας της Αιγύπτου


Reuters / Amr Abdallah Dalsh An Islamist preacher from Kuwait has called to destroy Egypt's Sphinx and pyramids, stating it is time for Muslims to erase the pharaohs' heritage. The alleged call comes as Islamic State jihadists ramp up their attacks against historic sites.
Although the ancient monuments are not religious – but rather cultural and historic sites – they should still be "destroyed" by Muslims, putting an end to the worship of images, preacher Ibrahim Al Kandari said, according to Al-Watan daily.

Στο ΚΕΤΧ Πάτρας μεταθέτουν και τους φαντάρους που έχουν δικαίως λάβει κατ’ εξαίρεση μετάθεση

Αποτέλεσμα εικόνας για κετχ πατραςΤο κυνήγι μαγισσών –συγγνώμη βυσμάτων συνεχίζεται-, που όμως πλέον λαμβάνει το χαρακτήρα ρεβανσισμού.
Η ανάγκη να αντιμετωπιστεί η βυσματοκρατία και οι πελατειακές σχέσεις δε μπορεί να οδηγεί σε επιλεκτική εφαρμογή κάποιων πολιτικών επιλογών.
Με ποια λογική το ΓΕΣ εξέτασε μόνο αν φαντάροι της Σειράς Νοεμβρίου είχαν λάβει ευνοϊκή μετάθεση βάζοντας βύσμα και όχι οι προηγούμενες Σειρές;  
Ποια μέριμνα έδειξε το ΓΕΣ και ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος για την επάνδρωση των κενών στις μονάδες από όπου αποχώρησαν τα βύσματα για τον Έβρο, προκαλώντας τεράστια κενά, με αποτέλεσμα να χωθούν άσχημα οι συνάδελφοι που δικαίως βρίσκονται σε αυτά.
Γιατί δίνουν μετάθεση σε φαντάρους που δικαίως είχαν λάβει κατ΄ εξαίρεση μετάθεση;

Αποστρατεύτηκε ο Διοικητής του ΚΕΤΧ Πάτρας, Ταξίαρχος Ιωάννης Μουρουσάκης;

Μετά τις καταγγελίες των συναδέλφων φαντάρων αλλά και των υπαξιωματικών που υπηρετούν στο ΚΕΤΧ Πάτρας, άμεση υπήρξε η παρέμβαση του ΓΕΣ.
Τη προηγούμενη βδομάδα επισκέφτηκε τη μονάδα ο Υποδιοικητής του Τεχνικού.
Επίσης, πληροφορίες από γονείς που έφτασαν στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ κάνουν λόγο για πραγματοποίηση ΕΔΕ από το Β' Υπαρχηγό ΓΕΣ.  

ΕΤΗΣΙΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΥ ΞΗΡΑΣ

    Ευδοκίμως τερματισάντων τη σταδιοδρομία τους Ταξιάρχων Σωμάτων:
(1)       Τεχνικού Μουσουράκη Ιωάννη του Εμμανουήλ

Το μεγάλο κόστος μετακίνησης των φαντάρων σε άδειες-εξόδους, τους υποχρεώνει να ζητούν Μετάθεση

Ακόμη και από μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού που παρέχουν σημαντικό αριθμό άγραφων αδειών
Και η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  γυρνά την πλάτη στους φαντάρους και σφυρίζει αδιάφορα μπροστά στα τεράστια προβλήματα μας.
Με πρόσχημα το κυνήγι των βυσμάτων γέμισε τις μονάδες της παραμεθορίου με στρατιώτες, αλλά δεν την νοιάζει καθόλου η  τραγική οικονομική κατάσταση των φαντάρων και της λαϊκής οικογένειας.
Το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης στην παραμεθόριο είναι υπερβολικά μεγάλο και μεγεθύνεται εξαιτίας δύο παραγόντων:
  • των άθλιων συνθηκών που επικρατούν στις μονάδες ( που σε υποχρεώνουν να αγοράζεις φαγητό, νερό, δεύτερο ζευγάρι αρβύλες, διάφορα είδη για την αντιμετώπιση του ψύχους  κλπ). 
  • του κόστους μετακίνησης σε εξόδους και άδειες. Σε πολλές μονάδες στον Έβρο και τα νησιά, ενώ υπηρεσιακά οχήματα μεταφέρουν δωρεάν τους στρατιωτικούς και το πολιτικό προσωπικό, δεν κάνουν το ίδιο με τους στρατιώτες. Αυτό σημαίνει ότι ο φαντάρος σε κάθε έξοδο πρέπει να πληρώσει καταρχήν τουλάχιστον 10 ευρώ μόνο για ΤΑΧΙ! 

ΗΠΑ: 3.000 αμερικανοί στρατιώτες βρίσκονται ήδη στις χώρες της Βαλτικής

Οι ΗΠΑ έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν 3.000 στρατιώτες στις χώρες της... Βαλτικής για να συμμετάσχουν σε στρατιωτικά γυμνάσια τους επόμενους τρεις μήνες στο πλαίσιο της επιχείρησης "Atlantic Resolve" που έχει στόχο να καθησυχάσει τις χώρες της περιοχής οι οποίες ανησυχούν για τη ρωσική επιθετικότητα εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.
«Σχεδόν 750 οχήματα και εξοπλισμός έχουν φτάσει με πλοίο στη Ρίγα» για τα γυμνάσια αυτά που θα διαρκέσουν «90 ημέρες», διευκρίνισε ο συνταγματάρχης Στιβ Ουόρεν, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Νέα προέλαση των κουρδικών δυνάμεων στο Ιράκ

Αποτέλεσμα εικόνας για Κούρδων ΠεσμεργκάΣφοδρή επίθεση εξαπέλυσαν οι δυνάμεις των Κούρδων Πεσμεργκά κατά των τζιχαντιστών, στην περιοχή του Κιρκούκ. Προφανώς η κουρδική επίθεση σχετίζεται με αυτή που εξαπέλυσαν οι Ιρακινοί στην περιοχή του Τικρίτ.
Οι Κούρδοι επιτέθηκαν επί μετώπου 30 χλμ. υποστηριζόμενοι από το φίλιο πυροβολικό, αλλά και από τα μαχητικά της διεθνούς συμμαχίας. Οι κουρδικές δυνάμεις προέλασαν μέχρι και 5χλμ. από τις θέσεις εξόρμησής τους.

Μπαράζ συλλήψεων μελών της Χαμάς στη Δυτική Όχθη

Δεκάδες μέλη της Χαμάς συνέλαβαν οι δυνάμεις ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής (ΠΑ) στη Δυτική Όχθη. Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί επιπλέον πληροφορίες για τις κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται οι συλληφθέντες.
Η ΠΑ έχει και παλαιότερα προχωρήσει σε συλλήψεις μελών της Χαμάς, αλλά αυτή τη φορά η ένταση της επιχείρησης είναι ενδεικτική του χάσματος που υπάρχει μεταξύ των δύο παλαιστινιακών οργανώσεωνκαι απειλεί να καταστρέψει την φαινομενική, έστω, ενότητα στο παλαιστινιακό στρατόπεδο.
«Πληροφορηθήκαμε την σύλληψη τουλάχιστον 60 μελών μας στη Δυτική Όχθη», ανέφερε πηγή της Χαμάς. Η ΠΑ παραδέχτηκε την σύλληψη 40 μελών της Χαμάς.http://www.defence-point.gr/news/?p=124396

Δυο αποστρατείες που προκαλούν ερωτήματα για το ΓΕΣ

Image
Η αλλαγή νοοτροπίας και σκεπτικού στις κρίσεις αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων δεν άλλαξε και πολύ . Ίσως η κυβερνητική αλλαγή να δημιούργησε ελπίδες αλλά αποδεικνύονται μάλλον φρούδες. Μπορεί να μην έγιναν “σφαγές”, αλλά καποιες αποφάσεις αποδεικνύουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις τα κριτήρια είναι παράδοξα .

Δεν είναι μόνο η απόφαση αποστρατείας του Α/ΓΕΣ Χρήστου Μανωλά.
Από τα ονόματα που ανακοινώθηκαν αργά το βράδυ για τις κρίσεις υποστρατήγων,ταξιάρχων και συνταγματαρχών σημειώνουμε δύο περιπτώσεις για τις οποίες ο Α/ΓΕΣ Βασίλης Τελλίδης θα πρέπει να προβληματιστεί:
•Η αποστρατεία του ταξιάρχου Λάμπρου Τζούμη διοικητή των στρατιωτικών δυνάμεων στην Λήμνο. Ένα χρόνο μετά από την τοποθέτησή του στο νησί αποστρατεύεται . Κι αν θυμόμαστε καλά αυτό δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ . Δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτά που ακούγονται και σύμφωνα με τα οποία καθοριστικό ρόλο για την αποστρατεία του έπαιξε το γεγονός ότι κατάγεται από …την Πύλο! Και άρα θεωρήθηκε “σαμαρικός”!

Ανακοίνωση / κάλεσμα: 3o Αντιφασιστικό φεστιβάλ παραστατικών τεχνών: 19 έως 29 Μαρτίου, στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ


Το αντιφασιστικό φεστιβάλ παραστατικών τεχνών οργανώνεται από μια πρωτοβουλία καλλιτεχνών με ισχυρή επιθυμία να δράσουμε ενάντια στα φασιστικά μορφώματα που απειλούν τόσο την ελληνική κοινωνία όσο και ολόκληρη την Ευρώπη. Αρνούμενοι ότι η τέχνη δεν έχει επαφή με την κοινωνία που την γεννά, στοχεύουμε στο να δημιουργήσουμε μια πλατφόρμα συντονισμού και δράσης ανθρώπων των παραστατικών τεχνών ενάντια στον εκφασισμό των κοινωνιών μας.
Ένα χρόνο πριν, τον Μάρτιο του 2014, το 1ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών έγινε πράξη στο ελεύθερο, αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ. Με την συμμετοχή 200 καλλιτεχνών και 40 πολιτισμικών ακτιβιστών, 10.000 κόσμου συμμετείχαν σε μια καλλιτεχνική συνάθροιση- γέφυρα προς την κινηματική δράση, με κορύφωση την συμμετοχή στην αντιφασιστική διαδήλωση της 21ης Μαρτίου.
Τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς έγινε το 2ο τριήμερο φεστιβάλ στα Προσφυγικά της λεωφόρου Αλεξάνδρας, ένα τόπο μνήμης και αντίστασης ο οποίος λόγω της πολυπλοκότητας και της ριζοσπαστικότητας της σημερινής του κατάστασης, είναι περιθωριοποιημένος. Η ενεργοποίηση των ιστορικών κτιρίων των Προσφυγικών ανέδειξε την δυναμική της αντίστασης των κατοίκων τους, αλλά και την ακτιβιστική δράση ως έργο τέχνης, ως ποιητικό συμβάν.
Φέτος οργανώνουμε το 3ο Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ στις 19 - 29 Μαρτίου, και καλούμε κάθε άνθρωπο ανεξαρτήτως θρησκείας, εθνικότητας, χρώματος, φύλου ή σεξουαλικού προσανατολισμού να συμμετέχει σ' αυτή τη μεγάλη γιορτή. Πρέπει να υπερασπιστούμε τον πλούτο της πολυπολιτισμικης κοινωνίας, να κάνουμε τις γειτονιές μας, τους χώρους πολιτισμού και τις πόλεις μας γέφυρες φιλίας, αλληλεγγύης και αντίστασης στην τρομοκρατία του φασισμού.

«Κουρή αν δεν μας δώσεις αυτά που μας χρωστάς, μπροστά σου θα μας βρίσκεις όπου και να πας» (video-photos)

eurovision_metropolis1
Κορυφώνοντας τον αγώνα μας και πολλαπλασιάζοντας τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις μας προχωρήσαμε την περασμένη Τετάρτη (4/3) στην πραγματοποίηση μιας μαχητικής διαδήλωσης έξω από το νυχτερινό μαγαζί ΕΝΑΣΤΡΟΝ κατά τη διάρκεια της 3ης διοργάνωσης του ελληνικού Τελικού της Eurovision από το MAD του Ανδρέα Κουρή με τη δυναμική συμμετοχή αλληλέγγυων σωματείων, εργατικών συλλογικοτήτων και μελών ανοιχτών λαϊκών συνελεύσεων και την συγκινητική και τιμητική για εμάς παρουσία των απεργών της Coca Cola 3E που κατέβηκαν με δικό τους πανό, δίπλα στα πανό της διαδήλωσης.

Κόλαση στην Αμυγδαλέζα και στην Π. Ράλλη – αποκλειστικό ρεπορτάζ εκ των έσω.

amygdaleza
Μερικές γενικές πληροφορίες για την ακραία άθλιες συνθήκες κράτησης:
Από τις 4 Ιανουαρίου έχει λήξει η σύμβαση με τους γιατρούς του ΕΚΕΠΥ – (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας) με το Ελληνικό κράτος.Αποτέλεσμα το να έχουν μείνει χωρίς την παραμικρή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη οι κρατούμενοι πρόσφυγες στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τόσο στην Αμυγδαλέζα όσο και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και οι κρατούμενοι σε διάφορους χώρους υπό την διοίκηση της ΕΛ. ΑΣ. όπως τα κρατητήρια στην Π.Ράλλη.