Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Τεράστια πρόκληση: Τσίπρας και Καμμένος δίνουν 610.000.000 ευρώ σε Αμερικανικές Πολεμικές Βιομηχανίες!

P-3 Orion land-based maritime patrol and anti-submarine warfare aircraftΘα περίμενε κανείς ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα πρωταγωνιστούσε στην εγκαθίδρυση της ειρήνης στο Αιγαίο και θα στέκονταν απέναντι στους επιθετικούς, ιμπεριαλιστικούς, Μεγαλοιδεατικούς στόχους της άρχουσας τάξης που οραματίζεται πρωτόγνωρη κερδοφορία μέσω της αναβάθμισης του ρόλου της στην Ανατολική Μεσόγειο.
Θα περίμενε κανείς ότι μια αριστερή κυβέρνηση θα στέκονταν απέναντι στον «πόλεμο της τρομοκρατίας», τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εξυφαίνουν νέες εκστρατείες στη περιφέρεια της Νέας Τάξης και βάθεμα της κρατικής τρομοκρατίας στις καπιταλιστικές μητροπόλεις.
Θα περίμενε κανείς ότι θα σταματούσε την ελληνική εμπλοκή, με στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις, στον πόλεμο κατά των μεταναστών, αρνούμενη την αστική, ολοκληρωτικού τύπου προπαγάνδα της Ισλαμοφοβίας και της διαμονοποίησης των Μουσουλμάνων.   

Τα αλόγιστα ψεύδη των «Εμπόρων του Πολέμου» Γιατί η άνοδος του φασισμού είναι και πάλι το ζήτημα του John Pilger

Αποτέλεσμα εικόνας για αουσβιτςΗ πρόσφατη 70η επέτειος της απελευθέρωσης του Άουσβιτς ήταν μια υπενθύμιση του μεγάλου εγκλήματος του φασισμού, η ναζιστική εικονογραφία του οποίου έχει ενσωματωθεί στη συνείδησή μας. Ο φασισμός διατηρείται ως ιστορία, ως τρεμάμενα πλάνα μελανοχιτώνων με το βάδισμα της χήνας - η εγκληματικότητα τους (είναι) φοβερή και σαφής. Ωστόσο, στις ίδιες φιλελεύθερες κοινωνίες, οι «πολεμοποιές» (κατά το «ειρηνοποιές» - σ.τ.μ.) ελίτ των οποίων μας προτρέπουν να μην ξεχνάμε ποτέ, ο επιταχυνόμενος κίνδυνος ενός σύγχρονου είδους φασισμού υποτιμάται - καθότι πρόκειται για το δικό τους φασισμό.

Αυτά τα εμετικά εθνικιστικά συνθήματα τα θυμάται κανείς; Τώρα κροκοδίλεια πολιτικάντικα δάκρυα για το Γιακουμάκη!!!! [ΒΙΝΤΕΟ]


Το καψόνι του στρατού λέγεται bullying στα σχολεία!

Αλήθεια, ποιος έκανε ΕΔΕ για όλα αυτά; Ποιος τα αντιμετώπισε; Ποιος τιμωρήθηκε;
ΚΑΝΕΙΣ!
Ο τότε ΑΓΕΣ Μανωλάς και ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος δεν έκαναν τίποτε!
Γιατί αυτός είναι ο στρατός.
Αυτή είναι η εκπαίδευση του.
Για να μας κάνει άνδρες, να κόβουμε κεφάλια, να βιάζουμε, να καίμε σπίτια, να πίνουμε αίμα...
Το video είναι επίσης μια απάντηση σε όσους ρωτούν:

Ο κύριος Μαρκογιαννάκης, μία δολοφονία και η συμμορία των 16

Η Ιστορία του Ζ.Λαγουδάκη
Το Δεκέμβριο του 1997, ο Ζ. Λαγουδάκης σκοτώνει το συγχωριανό του Γ. Καρκανάκη και καταδικάζεται για την ενέργειά του αυτή σε ισόβια πρωτόδικα, σε 23 χρόνια στο Εφετείο. Το Μάιο του 2008 ο Λαγουδάκης αποφυλακίζεται, ύστερα από ευνοϊκή έκθεση του αρχιφύλακα των Φυλακών Αλικαρνασσού Μ. Κουγιουμτζάκη, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στη συμμορία των «16». Στις 16 Μαϊου ο Ζ. Λαγουδάκης σκοτώνει τον φοιτητή Μανόλη Χορευτάκη. Οι αρχές διερευνούν γιατί βρισκόταν εκτός φυλακής ο δράστης και την ένορκη διοικητική εξέταση αναλαμβάνει ένα άλλο πρόσωπο που εμπλέκεται στις περίφημες συνομιλίες του συνδικάτου του εγκλήματος: ο διευθυντής της αγροτικής φυλακής Αγιάς Μ.Κυριακάκης, που απαλλάσσει κατ’ ουσίαν τον Μ. Κουγιουμτζάκη.

Στρατιωτική Παρέλαση 25ης Μαρτίου 2015: η εθνικιστική και μισαλλόδοξη παράσταση του Π.Καμμένου και του ΣΥΡΙΖΑ

Συμφωνία Καμμένου - Δούρου για την 25η Μαρτίου: Πρώτα στρατιωτική παρέλαση, μετά γλέντιΑυτοί που μιλούν για αντιμετώπιση της «ανθρωπιστικής κρίσης» πετούν εκατομμύρια ευρώ σε παρελάσεις με τανκς και πολεμικά αεροσκάφη
Εμπρός στον ελληνοχριστιανικό δρόμο που χάραξαν οι Χουντικοί, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος και Α.Γεωργιάδης
Ενώ η ουσία της νέας κυβερνητικής διαχείρισης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποκαλύπτεται μέσα από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, που απαντά σε ερώτηση δημοσιογράφου για τον εάν υπάρχουν σκέψεις για καθυστέρηση της εφαρμογής ορισμένων εκ των προεκλογικών υποσχέσεων:

Δελτίο Τύπου που βγήκε για κινητοποιήσεις με βάσεις τις τελευταίες εξελίξεις στην Ροζάβα

Δελτίο Τύπου 
Τις τελευταίες μέρες, στο καντόνι Τζαζίρα, το μεγαλύτερο από τα τρία καντόνια της Rojava, η τρομοκρατική οργάνωση της ISIS έχει στοχοποιήσει τον ντόπιο χριστιανικό πληθυσμό. Ήδη πολίτες έχουν δολοφονηθεί ή απαχθεί και εκκλησίες έχουν καεί. Βρισκόμαστε, για μία ακόμη φορά, αντιμέτωποι με μία καινούργια σφαγή. Αν δεν αναληφθεί δράση, θα δούμε ό,τι έγινε με τους Γιέζιντις στο Sinjar, να επαναλαμβάνεται τώρα εναντίον της ορθόδοξης χριστιανικής κοινότητας και των Ασσυριών της Rojava. Καλούμε τη διεθνή κοινότητα, τον ΟΗΕ και τις συμμαχικές δυνάμεις να δράσουν άμεσα, για να σωθεί ο χριστιανικός πληθυσμός της περιοχής από το μένος των Ισλαμοφασιστών και να προληφθεί μία ακόμη γενοκτονία. Στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο την Τετάρτη, 18 Μαρτίου και ώρα 5μ.μ., στα Προπύλαια. 
Επιτροπή κουρδικών Κομμάτων στην Ελλάδα Αριστερά Επαναστατικά τουρκικά Κόμματα Κουρδιστανική κοινότητα Ελλάδας Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν Επιτροπή Αλληλεγγύης στο Κουρδιστάν

Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ "ΠΕΤΑΞΕ" ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ...

Στρατόπεδο Χατζηπεντή: ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗ, ΧΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΕΠ.ΟΠ.-  ΟΥΤΕ ΤΙΣ ΜΕΡΙΔΕΣ ΦΑΓΗΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ  ΔΕ ΔΙΝΟΥΝ 
Στρατόπεδα στον Έβρο: Όλοι οι καλοί... χωράνε;

Αίσθηση προκάλεσε σε όλους και ειδικά στους φαντάρους και τους στρατιωτικούς το κύμα μεταθέσεων στις μονάδες της παραμεθορίου και ειδικά στον Έβρο. Ειδικά με τις μεταθέσεις της 2015 Α ΕΣΣΟ η δύναμη οπλιτών των μονάδων υπερτριπλασιάστηκε.
Πολλοί στρατοπεδάρχες και διοικητές μονάδων άρχισαν να τρίβουν τα χέρια τους με τη φρέσκια φουρνιά φαντάρων και βρήκαν ευκαιρία να αυξήσουν τις υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα απαλλάσσουν ΕΠ.ΟΠ. από σκοπιές και περίπολα, φορτώνοντας τες στους φαντάρους.

ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ-Πέθανε (άδικα) ο Βαγγέλης Βέκιος


Ο Βαγγέλης Βέκιος δεν είναι πια μαζί μας, δυστυχώς. Πέθανε σήμερα το πρωί στις 7 στον Ερυθρό Σταυρό και αφού παρέμεινε σε κώμα, στην εντατική, για έναν μήνα περίπου.
Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος «Μουσικές Ταξιαρχίες», το τελευταίο του γκρουπ ήτα οι Ελελεύ. Τα τελευταία χρόνια ήταν διευθυντής προγράμματος του «105.5 Στο Κόκκινο»ενώ το Πορτοκαλί Radio που λειτουργεί ήδη, ήταν δικό του δημιούργημα τουλάχιστον στην αρχή. Συμμετείχε και στην Κόκκινη Καρφίτσα, το μουσικό περιοδικάκι που βγαίνει κάποια Σάββατα με την Αυγή. 
Γυναίκα του είναι η Άντρη Βασιλειάδου, γνωστή ραδιοφωνική παραγωγός, την ακούγαμε για χρόνια στο «Μελωδία 99.2». Έχουν κι ένα μικρό κοριτσάκι.

Ο ΥΦΕΘΑ Ν.ΤΟΣΚΑΣ προβάλλεται από δημοσιογράφους να κάνει ΕΔΕ για τις εντολές χρήσης στρατού σε αποστολές "εσωτερικής ασφάλειας"- ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΦΟΥΜΑΡΑ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!

Image
Αισθανόμαστε την ανάγκη να αναγνωρίσουμε την σημαντική προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καμουφλάρει την συνέχιση της ταξικής μνημονιακής πολιτικής με την σύνθεση αριστερο-ακροδεξιού εθνικισμού και ρατσισμού των Κοτζιά-Καμμένου. Την ένταση της κρατικής τρομοκρατίας που απαιτεί η επιβολή της αστικής πολιτικής σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο με κούφιες κουβέντες υπεράσπισης του αστικού Συντάγματος. Ενός Συντάγματος που σε μια άλλη εποχή του ελληνικού κρατικού σχηματισμού καθόρισε τους όρους διαφύλαξης του αστικού Νόμου και της Τάξης, τους όρους υπεράσπισης του αστικού καθεστώτος εξουσίας. Ενός κειμένου που έχει ήδη συμπληρωθεί με πληθώρα εθνικών νόμων, διεθνών συμφωνιών, πλήθος κειμένων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, περιβάλλεται από τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Η Γαλλία αποκαλύπτει την έκταση των ζημιών στο θλιβερό περιστατικό στην Αλμπαθέτε

Η Γαλλία αποκαλύπτει την έκταση των ζημιών στο θλιβερό περιστατικό στην ΑλμπαθέτεΗ Γαλλική Πολεμική Αεροπορία (γαλλικά: Armée de l’air) απώλεσε τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη, και στη συνέχεια αναγκάστηκε να διαγράψει άλλα δύο ως μη επιδιορθώσιμα λόγω σοβαρών ζημιών, ως αποτέλεσμα της μεγάλης καταστροφής στις 26 Ιανουαρίου στο Λος Λάνος/Αεροπορική Βάση Aλαμπαθέτε στην Ισπανία, αποκάλυψε το Υπουργείο Άμυνας στο Παρίσι σε εθνικά μέσα ενημέρωσης στις 15 Μαρτίου.

Οι Αμερικανοί «βολτάρουν» στην Ευρώπη με πρόσχημα την "ρωσική απειλή"

ΙΡΑΝ: Ξεκίνησε μαζική παραγωγή πυραύλων κατά πλοίων

Image
Την μαζική παραγωγή των πυραύλων κρουζ τύπου «Καντέρ» κατά πλοίων ξεκίνησε το Ιράν. Την σχετική ανακοίνωση  έκανε το  υπουργείο Άμυνας της χώρας προσθέτοντας  ότι παραδόθηκαν στους ''Φρουρούς της Επανάστασης'' δεκάδες πύραυλοι Καντέρ, τους οποίους σχεδίασαν και κατασκεύασαν Ιρανοί επιστήμονες.

Ο Ιρανός υπουργός Άμυνας κ. Χοσεΐν Ντεγκάν είπε ότι ο πύραυλος Καντέρ πετά σε χαμηλό ύψος, είναι εξοπλισμένος με σύστημα αντίμετρων,έχει μεγάλο ποσοστό ευστοχίας και καταστροφική δύναμη.

ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Η Γαλλία εκσυγχρονίζει τα άρματα μάχης της

Η Γαλλία εκσυγχρονίζει τα άρματα μάχης της

Η Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών (DGA) του Υπουργείυ Άμυνας στο Παρίσι κοινοποίησε ότι έχει αναθέσει στην εταιρεία Nexter ένα συμβόλαιο για τον εκσυγχρονισμό των βαρέων αρμάτων μάχης Leclerc του Γαλλικού Στρατού.
Η συμφωνία είναι συνολικά η τρίτη φέτος από το Υπουργείο Άμυνας στο πλαίσιο του προγράμματος Scorpion, για τον εκσυγχρονισμό των ερπυστριοφόρων δυνάμεων του Γαλλικού Στρατού. Με κόστος περίπου 330 εκατομμύρια ευρώ αναμένεται να έχουν εκσυγχρονιστεί έως 200 Leclerc και 18 οχήματα περισυλλογής, μέχρι το 2020. Το πρόγραμμα ανακαίνισης που ξεκίνησε, στοχεύει να διατηρήσει τον στόλο των Leclerc λειτουργικό έως το 2040 και πέρα.

Η Τουρκία δεν θα εμπλακεί στρατιωτικά στην ανακατάληψη της Μοσούλης

ImageΕπιμέλεια Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

Η Τουρκία δεν θα συμμετάσχει στον πόλεμο κατά της ακραίας τζιχαντιστικής -τρομοκρατικής οργάνωσης ΙSIL στο Ιράκ για την ανακατάληψη της Μοσούλης. Ο Πρωθυπουργός κ.Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως ουσιαστικά αναμενόταν -και το ONALERT ειχε προαναγγείλει- ξεκαθάρισε την στάση της Άγκυρας και για να χρυσώσει το χάπι ανέφερε πως θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον αγώνα της ιρακινής διοίκησης...
«Η Τουρκία δεν θα λάβει μέρος σε ένοπλες συγκρούσεις στη Συρία ή το Ιράκ. Υποστηρίζουμε την επιχείρηση στη Μουσούλη όμως εμείς δεν θα εμπλακούμε άμεσα στις μάχες» ειπε ο κ.Νταβούτογλου στη Νέα Υόρκη.

Η Κίνα αναρριχάται στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης πυρηνικών όπλων

Η Κίνα αναρριχάται στην τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης πυρηνικών όπλωνΤο Πεκίνο έχει δοκιμάσει τον πρώτο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο σε μια κινητή πλατφόρμα - η κεφαλή του οποίου είναι δύσκολο να ανιχνευθεί στην εκτόξευση, και είναι σε θέση να «φθάσει» την ηπειρωτική Αμερική. Σύμφωνα με αναλυτές, η Κίνα μπορεί να αναρριχηθεί σύντομα την τρίτη θέση στον κατάλογο των πυρηνικών δυνάμεων στον κόσμο, μετά τη Ρωσία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ξεπερνώντας την Γαλλία.

Έτσι θέλει η Κίνα να βυθίσει ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο

Για να ξεπεράσει τη ναυτική υπεροχή των Ηνωμένων Πολιτειών, το Πεκίνο αναπτύσσει οπλικά συστήματα και στρατηγικές, με τις οποίες θα μπορεί να απειλήσει τον πυρήνα της προβολής ισχύος της Αμερικής - το αεροπλανοφόρο. Ειδικά οι νέοι βαλλιστικοί πύραυλοι κατά-πλοίων πρέπει να αλλάξουν την στρατιωτική ισορροπία στον Ειρηνικό. Πόσο επισφαλής είναι πραγματικά η κατάσταση για τις πλωτές αεροπορικές βάσεις της Αμερικής;
«Θα ήταν χειρότερο από το Περλ Χάρμπορ και την 9/11 μαζί» διαπιστώνει ο Tζόν Πάικ σύμφωνα με την εφημερίδα Japan Times, «εάν η Κίνα [...] βύθιζε ένα αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ». Ο ιδρυτής της δεξαμενής σκέψης Global Security με έδρα την Ουάσιγκτον, περιγράφει τη χειρότερη δυνατή στροφή για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ στον Δυτικό Ειρηνικό, στο νέο ανταγωνισμό μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας.

Η Σφαγή του Μι Λάι

Το απόγευμα της 15ης Μαρτίου 1968 η ομάδα του 25χρονου υπολοχαγού Γουίλιαμ Κάλεϊ διατάσσεται να εκκαθαρίσει το χωριό Μι Λάι, Μάι Λάι όπως το γνωρίζουμε στην Ελλάδα, από τους κομμουνιστές αντάρτες Βιετκόνγκ που το κατείχαν.
Η πληροφορία αποδεικνύεται εσφαλμένη. Στο χωριό αυτό του Νοτίου Βιετνάμ βρίσκονται μόνο γυναικόπαιδα και ανήμποροι ηλικιωμένοι.
Την επομένη το πρωί της 16ης Μαρτίου οι στρατιώτες του Κάλεϊ, με προϋπηρεσία μόλις τριών μηνών στο αφιλόξενο Βιετνάμ κατασφάζουν με πρωτοφανή αγριότητα τους αμάχους. Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των θυμάτων κυμαίνεται από 350 ως 500.

Με μεσίστιες τις σημαίες έγινε η παράδοση-παραλαβή στην Διοίκηση της 95 ΑΔΤΕ -Πένθος για το 22χρονο παλικάρι που έχασε στην άσφαλτο τη ζωή του

Με τις σημαίες μεσίστιες έγινε σήμερα η παράδοση - παραλαβή στην Διοίκηση της 95 ΑΔΤΕ στο στρατόπεδο «Ανθυπολοχαγού Παπαποστόλου», στη περιοχή Αφάντου και παρουσία πολλών τοπικών παραγόντων.









Μια καθημερινή ιστορία: Οι χούλιγκαν της... καθ' όλα νόμιμης ''πολιτικής οργάνωσης'' Χρυσή Αυγή Μια καταγγελία αναγνώστριας του left

Περπατάς στο δρόμο ανυποψίαστος για να πας στη δουλειά σου, για να δεις τους φίλους σου, ή γιατί απλά σ' αρέσει να περπατάς, φορώντας τα ρούχα που γουστάρεις, έχοντας κόψει τα μαλλιά σου έτσι όπως γουστάρεις και γιατί όχι. άλλωστε σ' ελεύθερη χώρα ζούμε. Έτσι νόμιζες τουλάχιστον.
Και ξαφνικά βρίσκεσαι στο έδαφος, να σε κλωτσάνε, να σε βρίζουν, να σου πατάνε το χέρι, ενώ μέσα σ' αυτά τα λίγα λεπτά που χτυπάνε το κεφάλι σου στην άσφαλτο, προσπαθείς να συνειδητοποιήσεις τι έχεις κάνει λάθος και γιατί σου συμβαίνει αυτό που σου συμβαίνει;

Επτά κινήσεις που δεν τολμά η κυβέρνηση

Jo Di

UN, AU to deploy 8,700 troops to fight Boko Haram

Mr Mohamed Ibn Chambas, Special Representative of the United Nations Secretary-General for West Africa, has announced plans by the UN and the African Union, AU, to deploy 7,800 troops to fight Boko Haram insurgency.
Chambas said on Tuesday in Lagos that the troops would be properly equipped to combat all forms of Boko Haram insurgency in West and Central Africa.

U.N. Orders Review of 1961 Crash That Killed Dag Hammarskjold


LONDON — The plane had flown deep into the African night on a mission for peace. Finally, it drew near its destination in the copper mining region of what is now northern Zambia. The crew radioed for permission to descend. Then there was nothing.
On the night of Sept. 17 to 18, 1961, the plane, a Transair Sweden DC-6B named Albertina, was carrying Dag Hammarskjold, the secretary general of the United Nations, and 15 other people. Mr. Hammarskjold was on his way to meet with Moise Tshombe, the leader of a bloody secession movement in Katanga, a province of the neighboring Democratic Republic of Congo with vast deposits of strategic minerals, including uranium and cobalt.

Νίκη στο δίκαιο ξεσηκωμό στην Κοσταντίνοβκα – κάτω το αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου!

k3Στην κατεχόμενη από τον ουκρανικό στρατό πόλη Κοσταντίνοβκα του Ντονιέτσκ έχει ξεσπάσει από χθες (Δευτέρα) εξέγερση. Αφορμή για το ξέσπασμα της εξέγερσης ήταν ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο οποίο ένα οχτάχρονο κορίτσι σκοτώθηκε από τεθωρακισμένο όχημα του ουκρανικού στρατού. Ντόπιοι υποστηρίζουν ότι ο οδηγός και οι στρατιώτες στο όχημα ήταν μεθυσμένοι και ότι το όχημα κινούνταν με υπερβολική ταχύτητα. Κάποια στιγμή έχασαν τον έλεγχο του οχήματος και έπεσαν πάνω σε ένα πλήθος πεζών, χτυπώντας το οχτάχρονο κορίτσι και μια γυναίκα με ένα μωρό σε καρότσι.