Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

ΕΔΕ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΕΝΩ ΤΟ 401 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΕΜΙΖΕΙ ΑΠΟ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΓΥΘΕΙΟ

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙ ΟΛΑ ΕΝΤΑΞΕΙ!
Αναρωτιέται κανείς ποια είναι η αντίδραση της νέας αριστερής κυβέρνησης απέναντι στη δραματικό γεγονός του θανάτου ενός 22χρονου παλικαριού στον ελληνικό στρατό.
Η πολιτική ηγεσία λοιπόν των Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα, που δεσμεύτηκε για ένα διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης των φαντάρων, ακολουθεί τις πρόσφατα καταδικαστέες από τον λαό μας μεθόδους των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ.
Παρά τις καταγγελίες των φαντάρων και των γονιών τους για τα όσα συνέβησαν στο ΚΕΝ Σπάρτης, την εγκληματική αμέλεια των στελεχών που προκάλεσε το θάνατο του Νικήτα, η Στρατιωτική Δικαιοσύνη σφυρίζει κλέφτικα...    

Ένας θάνατος στρατιώτη,πολλά ερωτήματα κι ακόμη καμία απάντηση από το ΓΕΣ!


ImageΕίναι λογικό σε μια ευρωπαϊκή χώρα -έστω και …χρεωμένη- το 2015 ,ένας στρατιώτης να πεθαίνει από πνευμονία; Στην Ελλάδα συνέβη. Ο θάνατος του Νικήτα Λιθάρη στο στρατόπεδο της Σπάρτης είναι θέμα το οποίο πρέπει να αναδειχθεί. Πέρασαν αρκετές ημέρες μέχρι να το αναδείξουμε ακριβώς επειδή το θέμα είναι εξαιρετικά λεπτό και θέλαμε να έχουμε όσο το δυνατόν πιο πλήρη ενημέρωση. Το ΓΕΣ εχει αρκεστεί στην ανακοίνωση του θανάτου του νεαρού στρατιώτη. Τα όσα έχουν ειπωθεί και γραφτεί -κυρίως στο διαδίκτυο- προκαλούν μια σειρά ερωτημάτων τα οποία θα πρέπει να απαντηθούν άμεσα. Κυρίως για τους γονείς και τους φίλους του νεαρού στρατιώτη . Αλλά και για τους υπόλοιπους γονείς που ακούγοντας τέτοιες απίστευτες ειδήσεις είναι λογικό να χάνουν την εμπιστοσύνη τους για την “ασφάλεια” των παιδιών που στέλνουν για να υπηρετήσουν την θητεία τους. 

Ο βετεράνος αλλά πάντα μάχιμος αμυντικός συντάκτης Λουκάς Δημάκας, γράφει για τον θάνατο του νεαρού στρατιώτη . Και νομίζουμε οτι θέτει καίρια ερωτήματα.
 Του ΛΟΥΚΑ ΔΗΜΑΚΑ

Λάδι στη φωτιά του εμφυλίου

Η ελεγχόμενη από τους σιίτες αστυνομία της πόλης Ταΐζ ψεκάζει με χημικά σουνίτες που διαδηλώνουν κατά των Χούθις | REUTERS/ ANEES MAHYOUB
Συντάκτης: Μαργαρίτα Βεργολιά
Διαστάσεις ολοκληρωτικού εμφυλίου κινδυνεύει να προσλάβει η ρήξη σουνιτών και σιιτών στην Υεμένη, με τους «πρωταγωνιστές» της χρονίζουσας κρίσης στον νότο της Αραβικής Χερσονήσου να πολλαπλασιάζονται, προκαλώντας περαιτέρω τριγμούς στις ήδη εύθραυστες περιφερειακές ισορροπίες στο «δίπολο» Ριάντ και Τεχεράνη.

Βγήκαν τα μαχαίρια μεταξύ των Ουκρανών ολιγαρχών ενώ ο ουκρανικός στρατός παραβιάζει την εκεχειρία


Βγήκαν τα μαχαίρια μεταξύ ολιγαρχών στην Ουκρανία
(…κι οι φασίστες φυλάνε τα αφεντικά τους -ο καθένας το δικό του-)

Σχολή μαγείρων στο Γύθειο –Αδιαφορία Διοίκησης-στελεχών για την Υγεία των Φαντάρων επεισόδιο Νο 2

Ερωτηματικά δημιουργεί ο θάνατος φαντάρου από το ΚΕΕΜ του Γυθείου
Νέα καταγγελία έφτασε στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων από το στρατόπεδο του Γυθείου λίγες μέρες μετά τον θάνατο του νεαρού φαντάρου.
Το δυστυχές είναι ότι πάλι περιγράφει την αμέλεια των στελεχών εκεί σε ότι αφορά στα θέματα υγείας…
Ποιος θα απαντήσει στα δραματικά ερωτήματα για το θάνατο του 22χρονου Φαντάρου στο ΚΕΝ Σπάρτης;
«Χωρίς καν να έχουμε προλάβει να συνέλθουμε από την τραγική είδηση του θανάτου του συναδέλφου μας Νικήτα, πρέπει να προβούμε σ’ αυτήν την καταγγελία γιατί η κατάσταση στην μονάδα έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Νεκρός φαντάρος από πνευμονία

Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» καταγγέλλει «εγκληματική αμέλεια» των υπευθύνων στη μονάδα όπου υπηρετούσε ο 22χρονος
Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» καταγγέλλει «εγκληματική αμέλεια» των υπευθύνων στη μονάδα όπου υπηρετούσε ο 22χρονος
Ενας φαντάρος μόλις 22 χρονώ έχασε τη ζωή του την προηγούμενη Τετάρτη το βράδυ στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο λόγω «νεκρωτικής πνευμονίας-πολυοργανικής ανεπάρκειας», σε μια σοβαρή υπόθεση για την οποία υπάρχουν καταγγελίες στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων «Σπάρτακος» για «εγκληματική αμέλεια» των υπευθύνων στη μονάδα όπου υπηρετούσε.

BIO.ME., Θεσ/νίκη : Δευτέρα 23/03, 09:00 – Κάλεσμα αλληλεγγύης στα δικαστήρια

23 3 1 για νετ

ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΥΜΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΒΙΟΜΕ

The outpour of international solidarity ahead of VIOME's important legal battle on March 23 has been overwhelming!
We are now translating the messages and signatures we got from dozens of different countries into Greek, in order to submit them in court on Monday. 
You can see here the photos and read the -untranslated- messages we have received from workers of other recuperated enterprises, such as Kazova, Rimaflow, Bauen, Fabrique du Sud, and many more, as well as from trade unions, collectives, parties, organizations and individuals from all over the world. In a later post, you can read all the signatures of support categorised by country. The workers and solidarity members of the VIOME recuperated factory are deeply moved by the warmth of the international solidarity!

VIOME is not for sale! 
It belongs to the workers and to society!

Το ΠΑΣΟΚ θυμήθηκε να επιτεθεί στον Α/ΓΕΕΘΑ που επέλεξε! Τι έχει ξεχάσει να ρωτήσει


ImageΈπρεπε να φθάσει στο 4% το ΠΑΣΟΚ για να ασχοληθεί με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον Α/ΓΕΕΘΑ. Και ασχολήθηκε με το θέμα της παρέλασης. Δεν έχει άδικο όταν αναρωτιέται ποια τελικά είναι η παρέλαση που “εκφράζει” τον στρατιωτικό ηγέτη των ΕΔ. Οι παρελάσεις των περικοπών που έστελναν κι ένα μηνυμα “συμμαζέματος” των ΕΔ ή οι “πλούσιες” παρελάσεις τις οποίες βλέπουμε από τον Αβραμόπουλο και μετά; Η απάντηση στο ερώτημα αυτό είναι εύκολη. Ο Α/ΓΕΕΘΑ ακολουθεί τις επιθυμίες του κάθε υπουργού . Κι έχει αλλάξει πολλούς από το 2011 ,όταν το έκανε Α/ΓΕΕΘΑ ο Μπεγλίτης.
Το ΠΑΣΟΚ βέβαια, όπως και τα υπόλοιπα κόμματα για να μην το αδικούμε δεν ασχολήθηκαν με την ηγεσία των ΕΔ και τον Α/ΓΕΕΘΑ σε πολύ σοβαρότερα θέματα:
•Δυο Επίτιμοι Αρχηγοί έχουν βγει δημόσια κι έχουν πει ότι τους ζητήθηκε στρατιωτικό προσωπικό για αποστολές εσωτερικής ασφάλειας! Δεν αντέδρασε κανείς!

THE STING ΠΩΣ TΟ FBI ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΝAΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ

How the FBI Created a TerroristIN THE VIDEO, Sami Osmakac is tall and gaunt, with jutting cheekbones and a scraggly beard. He sits cross-legged on the maroon carpet of the hotel room, wearing white cotton socks and pants that rise up his legs to reveal his thin, pale ankles. An AK-47 leans against the closet door behind him. What appears to be a suicide vest is strapped to his body. In his right hand is a pistol. 
“Recording,” says an unseen man behind the camera. 

ΘΑ ΤΟΥ ΔΩΣΕΙ ΠΑΡΑΣΗΜΟ ΚΑΙ Η TOTAL ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ;

Ύψιστη τιμή σε Έλληνα Ταξίαρχο από το Γαλλικό Υπουργείο Άμυνας

Μία σημαντική, τιμητική διάκριση του Γαλλικού Υπουργείου Άμυνας πρόκειται να απονεμηθεί αύριο σε Έλληνα Ανώτατο Αξιωματικό του Στρατού Ξηράς.
Πρόκειται για τον Επιτελάρχη του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου Λάρισας, Ταξίαρχο Χρ. Δρίβα, ο οποίος μετά από πρόταση του Γάλλου Διοικητή της EUFOR RCA  Υποστρατήγου Philippe Ponties θα λάβει από το Γαλλικό Υπουργείο το Χρυσό Μετάλλιο Άμυνας. Η ύψιστη αυτή τιμητική διάκριση έχει θεσμοθετηθεί από την Κυβέρνηση της Γαλλίας το 1982 και απονέμει σε στρατιωτικό προσωπικό σε εξαιρετικές περιπτώσεις Χρυσό, Αργυρό και Χάλκινο μετάλλιο ανάλογα με τις υπηρεσίες που παρέχονται σε επιχειρησιακό επίπεδο έχοντας την έγκριση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας. 

Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ TOTAL ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ!


Το ''πείραμα της Λάρισας'' και ο ευρωστρατός. Της Στρατιωτικής Συντάκτριας Ιωάννας Ηλιάδη (Βίντεο)
Ένα κεφάλαιο κλείνει αύριο στη θεσσαλική πρωτεύουσα. Η προσπάθεια των Ευρωπαίων να επιχειρήσουν μαζί αμυντικά στέφθηκε με επιτυχία. Και τώρα; Από την Ιωάννα Ηλιάδη
Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου  θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή ολοκλήρωσης (Close Ceremony) της επιχείρησης της ΕΕ στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (EUFOR RCA) στην έδρα του Ελληνικού Στρατηγείου Επιχειρήσεων της Ευρωπαικής Ένωσης (ΕΣΕΕΕ) στη Λάρισα. Το ελληνικό στρατηγείο ακολούθως θα μεταπέσει στο προηγούμενο επίπεδο λειτουργίας του.  

Η Ρωσία απειλεί τη Δανία με πυρηνικό χτύπημα!

Image
Η Μόσχα απειλεί ανοιχτά ότι θα αντιδράει δυναμικά εναντιον οποιασδήποτε χώρας ενταχθεί στην αντιπυραυλική “ομπρέλα” του NATO.

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Δανία Μιχαήλ Βανίν σε συνέντευξή του στην δανέζικη εφημερίδα Jyllands-Posten, υποστήριξε οτι τα πολεμικά πλοία της Δανίας θα γίνουν στόχος των ρωσικών πυρηνικών όπλων, εάν η χώρα συμμετάσχει στο πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ.
Ο Ρώσος διπλωμάτης προειδοποίησε τους Δανούς λέγοντας ότι πιθανόν δεν έχουν καταλάβει τις συνέπειες μιας τέτοιας απόφασης.

2 Μαιου 2014/Οι νεκροί εργάτες της Οδησσού που εξολοθρεύτηκαν από τους ναζί

Φωτογραφία της τομασα θωμαις.
φωτο 1/ οι νεοναζιστές της κυβέρνησης του Κιέβου, αφού εγκλώβισαν τους Ουκρανούς αντιφασίστες στο κτίριο, τους βασάνισαν και τους δολοφόνησαν ανενόχλητοι. Η φωτιά μπήκε στο τέλος για κάλυψη. Όπως θα δείτε και παρακάτω με βάσει της φωτογραφίες και τα βίντεο, ο αρθρογράφος υποστηρίζει, πως οι άνθρωποι μέσα στα γραφεία του συνδικάτου, βιάστηκαν, στραγγαλίστηκαν, και πυροβολήθηκαν.

Τα ναρκωτικά των Ναζί - “ο Ντοπαρισμένος Στρατός του Χίτλερ”

ta narkotika ton nazi-o ntoparismenos stratos tou xitler
Μπορεί οι Ναζί να μην πρόλαβαν να κατασκευάσουν τα περίφημα “θαυματουργά όπλα”, που διαφήμιζε ο Χίτλερ, για να κερδίσουν τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ωστόσο κατάφεραν να παρασκευάσουν “θαυματουργά χάπια”, τα οποία και χρησιμοποιήθηκαν μαζικά από τους Γερμανούς στρατιώτες και πιλότους για να διεξαγάγουν τον “αστραπιαίο πόλεμο” (Blitzkrieg), να εκτελούν εν ψυχρώ αθώους αμάχους, και να πολεμούν “μέχρις εσχάτων”.
Αλλά ευτυχώς δε νίκησαν

Καταγγελίες για τον Θάνατο του φαντάρου Νικήτα στην Σπάρτη…

00
Το ”Δίκτυο Φαντάρων Σπάρτακος”, επικαλουμενο μαρτυρίες συναδέλφων του άτυχου νέου, αποκαλύπτει ότι ο 22χρονος, που υπηρετουσε στην Σπάρτη, ήταν υπέρβαρος και υποστηρίζει ότι κανονικά θα έπρεπε να είχε βγει ”Ι-5”. Αναφέρει ότι ο στρατιώτης είχε κοπεί από μάγειρας στο Γύθειο για ιατρικούς λόγους  και ότι στη νέα μονάδα του, στην Σπάρτη, υπέφερε: Αγκομαχούσε  σε περπάτημα λίγων μέτρων,παραπονιόταν για πόνους, ”πνιγόταν” στον βήχα 

Γαλλία: πως η ακροδεξιά χτίζει την κυριαρχία της πάνω στην αδυναμία της αριστεράς


Η Μαρίν Λεπέν φωτογραφίζεται με νεοναζιστές θαυμαστές
Οι περιφερειακές εκλογές που έλαβαν χώρα σήμερα στη Γαλλία επιβεβαίωσαν την αδιάλειπτη ανοδική δυναμική του Εθνικού Μετώπου από το 2011 όταν η Μαρίν Λεπέν ανέλαβε την αρχηγία του κόμματος. 

Εβραίοι έποικοι επιτίθενται Pal κορίτσι στο κεφάλι

Israeli Jewish settlers attacked on Saturday evening little Palestinian girl near Al-Khalil, causing serious injuries in her head.
Such attack are always repeated by Jewish settlers and go unpunished by Israeli authorities 
Days of Palestine, West Bank –Israeli Jewish settlers attacked on Saturday evening little Palestinian girl near Al-Khalil, causing serious injuries in her head.
Eyewitnesses told Days of Palestine that a 6-year old girl Sojoud Awad was walking near an illegal Israeli Jewish settlement in the village of Musafer Yatta, south of Al-Khalil.
“A group of extremist settlers approached the girl and attacked her with sticks and hands,” one of the eyewitnesses said. “The girl was screaming and calling for help, but no one was able to do anything.”