Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Νευροκόπι 518 ΤΠ: Κάδρο του φασίστα δικτά‏τορα Μεταξά στο ΚΨΜ!

Το ότι στους κόλπους των ενόπλων δυνάμεων φωλιάζουν φασιστικές ιδέες το γνωρίζαμε. Το ότι ένα μεγάλο μέρος των στελεχών του σημερινού ελληνικού στρατού, διαπνέονται από εθνικιστικές-σωβινιστικές ιδέες το γνωρίζαμε. 
Με οργή και αποτροπιασμό όμως παρατηρήσαμε στους χώρους του ΚΨΜ της μονάδας του 518 Τάγματος Πεζικού στο Κάτω Νευροκόπι κάδρο του φασίστα δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά (ΦΩΤΟΣ)
Η φωτογραφία του δικτάτορα βρίσκεται στην αίθουσα του ΚΨΜ, ακριβώς απέναντι από τον χώρο αγοράς τροφίμων και αναψυκτικών. Ο επισκέπτης του χώρου, εκτός από στρατιωτικές ενδυμασίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πολεμικό και φωτογραφικό υλικό που εκτίθεται στην αίθουσα, μπορεί να δει το κάδρο του Μεταξά να δεσπόζει δίπλα στο παράθυρο!

ΝΕΑ ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ

Δυστυχώς, ο συνάδελφος φαντάρος που υπηρετούσε στη Λήμνο και είχε μεταφερθεί εσπευσμένα με αερομεταφορά στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, λόγω καρδιακού επεισοδίου, άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή.
Μάλιστα, οι Ένοπλες Δυνάμεις -μετά και την κατακραυγή για την άθλια και προσβλητική συμπεριφορά απέναντι στον άτυχο 22χρονο Νικήτα που έχασε την ζωή του από εγκληματική αμέλεια των αρμοδίων στο ΚΕΝ Σπάρτης- θα κηρύξουν 3ημερο πένθος.
Ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ εκφράζουμε την οδύνη μας και τα συλλυπητήρια μας  στην οικογένεια, στους φίλους και στους οικείους του άτυχου παλικαριού.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΝ ΤΑ ΕΜΕΤΙΚΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΥΚάδων ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΔΕΣ!

ImageΟι ΝΑΖΙ μίλησαν. Αφού επιχείρησαν να δολοφονήσουν άνανδρα ως αγέλη δολοφόνων το γιατρό στην Κρήτη, έτρεξαν να βγάλουν ανακοίνωση για να υπερασπιστούν τι; Μια παρανομία.
Τους άθλιους ΟΥΚάδες που θέλουν να πάρουν την Πόλη!
Υπερασπίζονται λοιπόν Στρατιωτικούς που έχουν δώσει όρκο να σέβονται το Σύνταγμα και τους Νόμους, αλλά τους παραβιάζουν και μάλιστα δημόσια, στη βάση ενός επικοινωνιακού σχεδίου, με την συνδρομή ομοϊδεατών τους που κινούνται παράλληλα με το άγημα των ΟΥΚάδων. Για να προκαλέσουν.  Θέτοντας ζήτημα αλλαγής συνόρων και επεκτατισμού.
Το γελοίο του πράγματος συνεχίζεται όταν οι Χρυσαυγίτες κατηγορούν τους αστούς πολιτικούς για φυγοστρατεία, όταν κανείς δεν έχει ξεχάσει το κωμικοτραγικό επεισόδιο που σημειώθηκε πριν από λίγα χρόνια στο ΚΕΝ Σπάρτης, με πρωταγωνιστή φυγόστρατο μέλος της ναζιστικής συμμορίας που απαιτούσε να πάρει Ι5 και να μην υπηρετήσει.

Οι ΟΥΚάδες με τα εθνικιστικά συνθήματα παραβίασαν διαταγή του ΑΓΕΝ Αποστολάκη;


Στο μεταξύ έγινε γνωστό από αρμόδια στρατιωτική πηγή ότι ο Αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης  είχε δώσει αυστηρές διαταγές να μην ακουστεί σύνθημα από την ΜΥΚή και άλλους παρελαύνοντες με εθνικιστικό περιεχόμενο - κατι που αν ισχύει και έφθασε η διαταγή τότε έχουμε ευθεία  παραβίαση από τους άνδρες των βατραχανθρώπων του Πολεμικού Ναυτικού  

Για αυτό τον λόγο ο Α/ΓΕΝ έχει διατάξει εξέταση σε διοικητικό επίπεδο.

Αναρωτιόμαστε, γιατί δεν πάνε στο Ναυτοδικείο τους εθνικιστές στρατιωτικούς που παραβίασαν το Νόμο και τις σχετικές διαταγές.

Ο γιατρός – θύμα της απρόκλητης επίθεσης στην Σπλάντζια μιλά στα “Χ.Ν.” για τα γεγονότα

ΧΓια δολοφονική επίθεση από την οποία επέζησε χάρις στην επέμβαση ενός ζευγαριού ηλικιωμένων κάνει λόγο ο γιατρός Δημήτρης Μακρέας που μιλάει στα «Χ.Ν.» για την απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην Σπλάντζια.

Αδειάζουν τις Μονάδες για να εξασφαλίσουν ΥΠΗΡΕΤΕΣ στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις

Ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και προσωπικά ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος, Πρόεδρος επίσης του ακροδεξιού κόμματος των ΑΝΕΛ, επιχειρούν να μας πείσουν για την ανάγκη «εθνικής ενότητας» και «συναδέλφωσης Στρατού-Λαού», ενώ παράλληλα μετονομάζουν τα Μνημόνια και την Τρόϊκα, αποδεικνύεται η ταξικότητα της πολιτικής που θέλουν αν μας επιβάλλουν.
Μόλις κατακάτσει ο μιλιταριστικός κουρνιαχτός από τα εθνικιστικά γλέντια που θα τα ζήλευε και η Χούντα.
Την «κοινωνική προσφορά του Στρατού στους άπορους» με τους φόρους του λαού μας, την απλήρωτη εργασία των φαντάρων που παίζουν τα καθεστωτικά ΜΜΕ φιλοτεχνώντας το πατερναλιστικό προφίλ του νέου Παπάγου-Π.Καμμένου, που εμπαίζει την κοινωνική τραγωδία και επιδιώκει να την εκμεταλλευτεί πολιτικά με τον σύγχρονο Περονισμό του.

Άδειες Πάσχα: Πως θα δοθούν στο προσωπικό


Ανακοινώθηκαν οι άδειες που θα πάρει το προσωπικό κατά τη διάρκεια του Πάσχα.
Μετά από διαταγή του κ. ΥΕΘΑ, ενόψει των εορτών του Πάσχα του 2015, θα χορηγηθεί άδεια σε όλο το στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, σε 2 περιόδους ως εξής:
α. Πρώτη περίοδος: Από 06 Απριλίου έως και 13 Απριλίου 2015.
β. Δεύτερη περίοδος: Από 15 Απριλίου έως και 22 Απριλίου 2015.
Στα στελέχη που υπηρετούν σε ΕΥΕ η ανωτέρω άδεια θα χορηγηθεί με τον επαναπατρισμό τους, πριν τη χορήγηση Φύλλου Πορείας για τις Μονάδες τους.

Saudi Arabia launches Yemen air strikes as alliance builds against Houthi rebels White House confirms support for military effort, claiming international mandate to end ‘widespread instability and chaos’ that drove Yemeni president into exile


Armed militants in Aden
 Armed militants loyal to Yemen’s President Abd-Rabbu Mansour Hadi ride a patrol truck in the southern port city of Aden. Photograph: Reuters

The US was providing “logistical and intelligence support” to the Saudi-led forces attacking the rebels, the White House announced. Meanwhile the Saudi-owned Al Arabiya news channel said the kingdom had lined up 150,000 soldiers in preparation for a ground offensive, with Egypt, Pakistan, Jordan and Sudan also ready to commit troops.

ΓΙΑΤΙ ΥΕΘΑ ΠΑΝΟ ΚΑΜΜΕΝΟ ΣΑΣ "ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΝΤΑΙ" ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΦΙΛΟ-ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ ΤΟΥ DEFENCENET.GR;

1Για μια ακόμη φορά το γνωστό φιλο-χρυσαυγίτικο σάιτ έρχεται να υπερασπιστεί την επικίνδυνη πολιτική του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, κάνοντας επίθεση σε όποιον ασκεί κριτική.
Αυτή τη φορά στο στόχαστρο τους μπαίνει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παπαδημούλης γιατί άσκησε κριτική στις εθνικιστικές φιέστες και γιατί  χαρακτήρισε "εθνικιστικά" τα συνθήματα των ΟΥΚ στην παρέλαση!
Σε κάθε περίπτωση προκαλούνται συγκεκριμένα ερωτήματα για την συμπεριφορά του μιλιταριστικού μέσου που έχει αναλάβει εργολαβικά την υπεράσπιση και προβολή του Πάνου Καμμένου.

Συγκρούσεις του τουρκικού στρατού με αντάρτες του PKK


Συγκρούσεις με μέλη του PKK είχε σήμερα ο τουρκικό στρατός. Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν Κούρδοι αντάρτες επιχείρησαν επίθεση με όλμους και αυτόματα όπλα, με τους Τούρκους στρατιώτες να απαντούν με πυρά.
Η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε την ώρα που η διαδικασία ειρήνευσης μεταξύ της Άγκυρας και του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) διέρχεται μια δύσκολη φάση. Ο τουρκικός στρατός είχε ανακοινώσει χθες Τρίτη ότι διεξήγαγε μια επιχείρηση στη νοτιοανατολική Τουρκία για να «εντοπίσει και να καταστρέψει» κρησφύγετα του PKK.
Δεν έχει δοθεί απολογισμός τυχόν θυμάτων.

Χανιά: Έσπασαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής μετά από ρατσιστική επίθεση


Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στα Χανιά. Νεαροί που φέρονται να πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή επιτέθηκαν λεκτικά σε βάρος μεταναστών και τραυμάτισαν έναν πολίτη που επιχείρησε να υπερασπιστεί τα θύματα της ρατσιστικής επίθεσης. Στη συνέχεια, ομάδα αγνώστων εξαπέλυσε επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Νωρίς το βράδυ της Τετάρτης ομάδα νεαρών επιτέθηκε φραστικά σε μετανάστες που βρίσκονταν στην Σπλάντζια Χανίων και όταν ένας γιατρός που περνούσε από το σημείο το αντιλήφθηκε, τους ζήτησε το λόγο. Λίγη ώρα αργότερα και αφού οι νεαροί είδαν τον γιατρό να κινείται μόνος του πεζός στην οδό Δασκαλογιάννη, κατέβηκαν από το αυτοκίνητο στο οποίο είχαν επιβιβαστεί και τον ξυλοκόπησαν χρησιμοποιώντας κάποιο αντικείμενο. Στη συνέχεια οι δράστες, μπήκαν στο αυτοκίνητο και τράπηκαν σε φυγή.

ΚΑΙ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η "ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ" ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

Η ΛΕΦΕΔ στην Παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη

Φωτό από τη σημερινή παρέλαση στην Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Θεσσαλονίκη, τιμώντας την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.
Ακούστε εθνικιστικές και μιλιταριστικές καφρίλες από επικίνδυνα στοιχεία που κινούνται στα όρια της λογικής καθώς σκέφτονται συνεχώς τον πόλεμο και πως θα χύσουν αίμα! ΣΧΕΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

ΛΑΘΗ ή ΣΗΜΑΙΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ (καταστροφικές όπως πάντα για την Αριστερά;) "Πλημμύρισε νιάτα η Αθήνα !!"...

Αυτός ήταν ο περιχαρής τίτλος ενός ρεπορτάζ στη σημερινή Αυγή, που πανηγυρίζει υπέρ της μαθητικής παρέλασης.

Άκουσε τα εθνικιστικά συνθήματα το υπουργείο Εθν. Άμυνας;

Στιγμιότυπο από την παρέλαση | EUROKINISSI

Συντάκτης: efsyn.gr
Εθνικιστικά συνθήματα ακούστηκαν από δυνάμεις του στρατού, κατά τη διάρκειας της στρατιωτικής παρέλασης που έγινε στην Αθήνα για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. 
Πιο συγκεκριμένα, σε βίντεο (πηγή: Eurokinissi) τμήμα των ΟΥΚ ακούγεται να φωνάζει: «Και το όνειρο μας είναι, στην Πόλη εμείς να μπούμε, σημαία να υψώσουμε, τον ύμνο εμείς να πούμε». Οι άνδρες του σώματος αυτού έχουν πρωταγωνιστήσει και στο παρελθόν σε ανάλογες εθνικιστικές εξάρσεις.

Video: Israeli night raids on sleeping Palestinian children


Israeli human rights group B’Tselem today released two harrowing videos of heavily armed Israeli soldiers raiding the bedrooms of Palestinian children in the middle of the night.
The first video, above, is titled “Night search of Sameeh and Mai D’ana’s home, Hebron, 24 February 2015.” 

Η Βουλγαρία βγάζει στο σφυρί το βουλγαρικό στρατό


Ξεπουλούν όλα τα οπλικά συστήματα του βουλγαρικού στρατού εξ αιτίας μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που έχουν διαλύσει την βουλγαρική οικονομία και έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις βουλγαρικές ένοπλες δυνάμεις.
Σύμφωνα με ανταπόκριση από την Σόφια του μεγάλου τούρκικου πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, η βουλγαρική κυβέρνηση εξ αιτίας σοβαρών προβλημάτων στον προϋπολογισμό του βουλγαρικού κράτους αναγκάζεται να βγάλει στο σφυρί όλα τα οπλικά αποθέματα του βουλγαρικού στρατού. Συγκεκριμένα στο σφυρί βγαίνουν όπλα, πύραυλοι, τεθωρακισμένα οχήματα, τανκς, με την προσδοκία να αποκομίσει εκατομμύρια ευρώ.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης ΒιοΜε‎Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης με τη ΒΙΟ.ΜΕ, την ΕΡΤ, τα τσιμέντα Χαλκίδας και τις καθαρίστριες του υπ.Οικ. 3-4-5-6 Απριλίου

Τέσσερις πολύ σημαντικοί εργατικοί αγώνες του καιρού μας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δηλώσουν πως "Οι κοινωνικές και εργατικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες".
Τα σωματεία της ΒΙΟΜΕ, των τσιμέντων Χαλκίδας, η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3 και οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, συνδιοργανώνουν Καραβάνι Αγώνα Αλληλεγγύης που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 3 Απρίλίου από τη Θεσσαλονίκη, θα περάσει το Σαββατο 4 Απριλίου από τη Λάρισα και τον Βόλο, την Κυριακή 5 Απριλίου από Άσπρα Σπίτια, Χαλκίδα και θα καταλήξει το βράδυ στην Αθήνα, όπου την επομένη Δευτέρα 6 Απριλίου, θα κατευθυνθεί με διαδήλωση από τα Προπύλαια στο Υπουργείο Εργασίας. 
Αναλυτικό πρόγραμμα, καθώς και το κάλεσμα των αγωνιζόμενων εργαζομένων θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ώρες.
Όπως σημειώνεται στην κοινή αφίσα των αγώνων "Με αδιαμεσολάβητο αγώνα διαρκείας, αυτοδιαχείριση, άμεση δημοκρατία, σωματεία βάσης, ταξική ενότητα & αλληλεγγύη, όλοι μαζί μπορούμε μέχρι την τελική νίκη".
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ email protbiometal@gmail.com
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στο τηλέφωνο 6977432962