Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Αγωγή της "εκπροσώπου τάφου" Αννας Παναγιωταρέας στην Δέσποινα Κουτσούμπα


Του Γ. Γ.
Διαβάζοντας την πολυσέλιδη αγωγή που κατέθεσε η Αννα Παναγιωταρέα στην γνωστή αγωνίστρια της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς Δέσποινα Κουτσούμπα, με την οποία την κατηγορεί για «συκοφαντική δυσφήμηση δια του Τύπου» η οποία της προκάλεσε «ηθική βλάβη» που για να επουλωθεί χρειάζεται η περιφερειακή σύμβουλος της Αττικής και στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μα της καταβάλει 15.000 ευρώ μου δημιουργήθηκε η επιθυμία να κάνω ένα σχολιασμό.

Η αγωγή ξεκινάει με την αυτοαγιογραφία που κάνει η Παναγιωταρέα η οποία ασκεί τα επαγγελματικά της καθήκοντα «με ηθική ακεραιότητα και ευσυνειδησία, με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης και της αυταπάρνησης».

Εισαγγελέας για τον θάνατο του στρατιώτη από πνευμονία

Image
Του Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ

Η αρθρογραφία μας για τον θάνατο του 22χρονου στρατιώτη Νικήτα Λιθάρη από πνευμονία,δικαιώθηκε! Με εντολή του Εισαγγελέα του Στρατοδικείου Αθηνών Αργύρη Οικονόμου διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση προκειμένου  να διερευνηθούν τα καταγγελόμενα  και την διενέργεια ανάκρισης επιτόπου.
Ήδη βρίσκεται στο ΚΕΝ  Σπάρτης ο αντιεισαγγελέας και διενεργεί το έργο του με καταθέσεις και στρατευμένων!
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική διότι μέχρι τώρα την όλη έρευνα διενεργούσε, ως Ένορκη Διοικητική Εξέταση, αξιωματικός της ίδιας μονάδας όπως αποκάλυψε με άρθρο του στο ONALERT.GR, ο Λουκάς Δημάκας, που είχε θέσει ήδη και ζήτημα να παρέμβει η Δικαιοσύνη. Θέση που προκάλεσε την αντιδραση του  βουλευτη κ. Στ. Γκίκα ο οποίος έφερε το θέμα στην Βουλή.

O ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ θα Τιμωρήσει τους ΟΥΚάδες για τα φασιστικά συνθήματα που είπαν πέρσι; Γιατί τα κόμματα εξουσίας δεν αντιμετωπίζουν την σχέση Στρατού-Χ.Α;

ImageΓιατί ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος δεν τοποθετείται ανοικτά στις καταγγελίες δύο επίτιμων Αρχηγών Επιτελείων για την εμπλοκή του Στρατού σε Κατασταλτικές Επιχειρήσεις;
Αίσθηση προκάλεσε η προσπάθεια του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου να συγκαλύψει τους φασίστες ΟΥΚάδες.  Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, Γιώργου Βαρεμένου, σχετικά με τα εθνικιστικά συνθήματα που φώναζαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου άνδρες της ΟΥΚ, ο Πάνος Καμμένος, ισχυρίστηκε ότι τα συνθήματα που αναφέρονται στα σχετικά δημοσιεύματα αφορούν στην περσινή παρέλαση, όταν ο ίδιος δεν ήταν υπουργός.
Τον ισχυρισμό του υπουργού διαψεύδει το γεγονός ότι το επίμαχο βίντεο από την Eurokinissi δημοσιεύτηκε προχθές στο Youtube, ενώ το πρακτορείο απέκτησε υπηρεσία βίντεο μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και δημοσιεύτηκε το πρώτο της βίντεο.

"ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΡΝΗ Η ΖΩΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟΣ Ο ΘΕΟΣ"

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΕΓΚΥΡΟΣ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗΣ» 
ImageΈφυγε άδικα από τη ζωή ένα παλικαράκι 22 χρ, ένας φαντάρος που πήγε με χαρά να υπηρετήσει την «Μητέρα Πατρίδα», είχε παρουσιαστεί μαζί με τον Ν……, στην Τρίπολη, γίνανε φιλαράκια , «πειραιωτάκια» και οι δυο-εκεί τον γνώρισα και γω- ένας καλοκάγαθος μικρός γίγαντας μ’ένα μόνιμο χαμόγελο. 
Θα μπορούσε κάλλιστα να αποφύγει τη θητεία-λόγω κάποιων επιπλέον κιλών- κι όμως αυτός θέλησε, το θεώρησε τιμή να υπηρετήσει στον Ελληνικό Στρατό, την μητέρα πατρίδα. 
Δεν γνώριζε όμως ο άτυχος Νικήτας, ότι η πατρίδα ως ΚΡΟΝΟΣ τρώει τα παιδιά της!

Συγκάλυψη των φασιστών της ΟΥΚ επιχειρεί ο Καμμένος


171910-3530064Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και προέδρου της Διαρκούς Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής, Γιώργου Βαρεμένου, σχετικά με τα εθνικιστικά συνθήματα που φώναζαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου άνδρες της ΟΥΚ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ισχυρίστηκε ότι τα συνθήματα που αναφέρονται στα σχετικά δημοσιεύματα αφορούν στην περσινή παρέλαση, όταν ο ίδιος δεν ήταν υπουργός.

Εισαγγελέας στο ΚΕΝ Σπάρτη για το θάνατο του 22χρονου Φαντάρου από Πνευμονία

Μια σοβαρή εξέλιξη σημειώθηκε το τελευταίο διάστημα στην υπόθεση του θανάτου του 22χρονου Νικήτα.
Ενώ αρχικά η Στρατιωτική Δικαιοσύνη σφύριζε κλέφτικα... και  η πολιτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων «παρατηρούσε» τη διεξαγωγή της επιχείρησης συγκάλυψης από μια ακόμη προσχηματική ΕΔΕ που διεξάγονταν από αξιωματικό της ...ίδιας της Μονάδας!
Σήμερα, οι συνάδελφοι του άτυχου Νικήτα που υπηρετούν στο Γύθειο ειδοποιήθηκαν ότι την Παρασκευή θα δώσουν κατάθεση σε εισαγγελέα που κατεβαίνει εσπευσμένα στο ΚΕΝ Σπάρτης.

Στρατός και "εσωτερική ασφάλεια" - Αντισυνταγματάρχης Ειδικών Δυνάμεων γράφει

Γράφει ο  Νίκος Παπαναστάσης Αντισυνταγματάρχης ε.α.

Υπήρξαν δημοσιεύσεις στο «Onalert», όπου «Οι κύριοι Χρηστίδης και Γκίνης, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΝ και ΓΕΣ, αρνήθηκαν τηρώντας τους νόμους και όσα αυτοί με σαφήνεια προβλέπουν.», τη παροχή στρατιωτικού προσωπικού σε αποστολές «εσωτερικής ασφάλειας».
ImageΕπίσης δημοσιεύτηκε η δήλωση του ΥΦΕΘΑ κ. Νίκου Τόσκαμέσω συνέντευξής του στην Εφημερίδα των Συντακτών, όπου τονίζει ότι «Ο Στρατός θα εμπλακεί μόνο σε θέματα ανθρωπιστικής κρίσης. Σε καμία περίπτωση δεν θα χρησιμοποιηθεί ως αστυνομική δύναμη ή για την αντιμετώπιση «εσωτερικών κινδύνων». 
Με αφορμή τα παραπάνω και τη σχετική αρθρογραφία που έχει προκληθεί, θεωρώ αναγκαίο να παρατεθούν κάποια στοιχεία, με πρόθεση να καταδειχτεί, ότι η χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων (Ε.Δ.) σε ρόλο εσωτερικής καταστολής, που έχει ήδη θεσμοθετηθεί επίσημα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το Νοέμβρη του 2010 στη Λισαβόνα έστω και συγκεκαλυμμένα, έχει ενταχθεί πλήρως στον επιτελικό στρατιωτικό σχεδιασμό, η δε εφαρμογή τους θα υλοποιηθεί απόλυτα, όταν τα Νατοϊκά συμφέροντα το απαιτήσουν. Αυτό δε είναι ένα στοιχείο που θεωρώ αδιανόητο να μην είναι σε γνώση τόσο του κ. ΥΦΕΘΑ, όσο και των δυο επιτίμων πλέον Α/ΓΕΣ. 

Εντελώς παράδοξες συμμαχίες αποκαλύπτονται στην Υεμένη

Εξαιρετικά επικίνδυνη είναι πλέον η κατάσταση στην Υεμένη, καθώς η Σαουδική Αραβία, υποστηριζόμενη από σειρά σουντιικών μοναρχιών του Κόλπου και όχι μόνο, έχει εξαπολύσει αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον των θέσεων των ανταρτών Χούτι στην Υεμένη, δηλαδή εναντίον των υποστηριζόμενων ενεργά από το Ιράν σιιτών…
Του ΜΙΧΑΗΛ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Η φημολογία θέλει τους Σαουδάραβες να υποστηρίζουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), το Κουβέιτ, η Ιορδανία, το Κατάρ, το Μπαχρέιν, το Πακιστάν, το Μαρόκο, η Αίγυπτος και το Σουδάν! Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι η εξαιρετικά δύσκολη θέση στην οποία έχουν βρεθεί οι Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς από τη μία πλευρά προσπαθούν να καταλήξουν σε συμφωνία με τους Ιρανούς και από την άλλη δεν έχουν άλλη επιλογή από το να στηρίξουν τους Σαουδάραβες, όχι μόνο για τους τύπους.

Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται για τον Τέταρτο Πόλεμο του Κόλπου

Η Σαουδική Αραβία ετοιμάζεται για τον Τέταρτο Πόλεμο του ΚόλπουΔραματικές οι ειδήσεις τον τελευταίο καιρό από την Σαουδική Αραβία - προφανώς το Ριάντ προετοιμάζεται για ένα μεγάλο πόλεμο. Δεν είναι ακόμη σαφές εάν αναμένεται μια μεγάλη εσωτερική αναταραχή που θα καταργήσει τις αραβικές μοναρχίες στον Κόλπο, ή έαν εξελιχθεί ένας μεγάλης κλίμακας πόλεμος μεταξύ των συνασπισμών των σουνιτών και σιιτών ή οι αν Σαουδάραβες σκοπεύουν να συμμετάσχουν ανοιχτά στη συριακή σύγκρουση. Είναι τουλάχιστον προφανές ότι οι τεράστιες ποσότητες όπλων που τα τελευταία χρόνια κατακλύζουν την Σαουδική Αραβία και η απότομη αύξηση των αμυντικών δαπανών - σαφείς ενδείξεις μιας μεγάλης καταιγίδας στη Μέση Ανατολή.

Οι Νοβηγοί μετατρέπουν τη χώρα τους σε ένα πολιορκημένο στρατόπεδο

Οι Νοβηγοί μετατρέπουν τη χώρα τους σε ένα πολιορκημένο στρατόπεδοΗ Νορβηγία αποφάσισε να προετοιμαστεί για τη «ρωσική απειλή» με τη βοήθεια μιας ιδιωτικής εταιρείας. Η Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Νορβηγίας υπέγραψε ένα συμβόλαιο με μια από τις μεγαλύτερες εθνικές και διεθνείς εταιρείες logistics, τη Wilhelmsen, για τη μεταφορά και την αποθήκευση του πολεμικού υλικού σε καιρό ειρήνης και πολέμου. Τα μέσα ενημέρωσης της χώρας ονόμασαν τη συμφωνία ιστορική και μοναδική.

Η Ιαπωνία εξοπλίζεται για την τιτανομαχία στον Ειρηνικό

Ενώ η αυξανόμενη ναυτική δύναμη της Κίνας είναι συνεχώς στα παγκόσμια πρωτοσέλιδα, οι εξελίξεις της ναυτικής δύναμης της Ιαπωνίας θα μπορούσαν να είναι η πραγματική ιστορία.
 Η Κίνα αισθάνεται την πρόκληση -  η κούρσα εξοπλισμών στην Ασία αναμένεται τώρα να λάβει νέες διαστάσεις. Η Ιαπωνία έχει θέσει σε λειτουργία το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι θαλάσσιες δοκιμές του ελικοπτεροφόρου Izumo (κλάση 22DDH) ξεκίνησαν το φθινόπωρο του 2014 και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα.

Στην Βρετανία τρέχουν και δεν φτάνουν τώρα

Η επιτροπή άμυνας του Βρετανικού Κοινοβουλίου ζήτησε μια αναθεώρηση του αμυντικού σχεδιασμού της χώρας και την επιστροφή στις συμβατικές στρατιωτικές δυνατότητες. Λόγω της σχέσης με τη Ρωσία και της απειλής που θέτει η ισλαμιστική πολιτοφυλακή ISIS στον περίγυρο της Ευρώπης, μέχρι τη Λιβύη, οι προηγούμενες υποθέσεις  στον τομέα της άμυνας δεν ισχύουν πλέον, σύμφωνα με την έκθεση «Re-thinking defence to meet new threats» που δημοσιεύτηκε  αυτή την βδομάδα για την αντιμετώπιση των νέων απειλών.

Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης με τη ΒΙΟ.ΜΕ, την ΕΡΤ, τα τσιμέντα Χαλκίδας και τις καθαρίστριες

Karavani VIOMEΤέσσερις πολύ σημαντικοί εργατικοί αγώνες του καιρού μας ενώνουν τις δυνάμεις τους για να δηλώσουν πως «Οι κοινωνικές και εργατικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες».
Τα σωματεία της ΒΙΟΜΕ, των τσιμέντων Χαλκίδας, η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3 και οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, συνδιοργανώνουν Καραβάνι Αγώνα & Αλληλεγγύης που θα ξεκινήσει την Παρασκευή 3 Απρίλίου από τη Θεσσαλονίκη, θα περάσει το Σάββατο 4 Απριλίου από τη Λάρισα και τον Βόλο, την Κυριακή 5 Απριλίου από Άσπρα Σπίτια, Χαλκίδα και θα καταλήξει το βράδυ στην Αθήνα, όπου την επομένη Δευτέρα 6 Απριλίου, θα κατευθυνθεί με διαδήλωση από τα Προπύλαια στο Υπουργείο Εργασίας. Αναλυτικό πρόγραμμα, καθώς και το κάλεσμα των αγωνιζόμενων εργαζομένων θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ώρες.
Όπως σημειώνεται στην κοινή αφίσα των αγώνων «Με αδιαμεσολάβητο αγώνα διαρκείας, αυτοδιαχείριση, άμεση δημοκρατία, σωματεία βάσης, ταξική ενότητα & αλληλεγγύη, όλοι μαζί μπορούμε μέχρι την τελική νίκη».
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ email protbiometal@gmail.com
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ και στο τηλέφωνο 6977432962​

Και πάλι για τη σιωπή της ευρωπαϊκής Αριστεράς

21224318_Mideast_Yemen_JPEG_03cbd.limghandlerΠολέμησαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και τους υποχρέωσαν να φύγουν από την Υεμένη, αλλά συνέχισαν να βρίσκονται αντιμέτωποι με τον στρατό του καθεστώτος που συνδέεται στενά με το σκοταδιστικό βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και τα εξίσου μεσαιωνικά εμιράτα του Κόλπου, που είχαν εξοπλίσει το Ισλαμικό Κράτος.
Και όταν οι αντάρτες Χούτι κατέλαβαν την πρωτεύουσα της χώρας, Σαναά, η Σαουδική Αραβία και τα εμιράτα άρχισαν τους βομβαρδισμούς. Ισοπεδώνοντας, μέσα σε λίγες ώρες από σήμερα το πρωί, συνοικίες ολόκληρες. Προκαλώντας τον θάνατο σε δεκάδες άμαχους. Έχοντας πλήρη στήριξη από ΗΠΑ και Ε.Ε.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! ΕΓΧΡΩΜΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΜΕ ΜΟΥΣΤΑΚΙ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ! ΠΟΥ ΠΑΜΕ...ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!!!

Φωτό από τη Στρατιωτική παρέλαση στη Χίο

Υεμένη: Νέες αεροπορικές επιδρομές το βράδυ της Πέμπτης - Αυξάνουν την εμπλοκή τους οι ΗΠΑ

Ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν αργά απόψε τη Σαναά, όπου ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία εξαπολύει αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των σιιτών πολιτοφυλάκων Χούτι που έχουν καταλάβει την πρωτεύουσα της Υεμένης.
Οι αεροπορικές επιδρομές στοχοθέτησαν επίσης την στρατιωτική βάση Αλ Τάρικ, που βρίσκεται κοντά στην Τάιζ, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, στο δρόμο που συνδέει την πρωτεύουσα Σαναά και το Άντεν, στο νότιο τμήμα της χώρας. Βομβαρδισμοί πραγματοποιήθηκαν επίσης εναντίον αποθηκών όπλων και πυρομαχικών στην περιοχή Μαλάχιζ στην επαρχία Σαάντα, προπύργιο των Χούτι κοντά στη μεθόριο της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Ακόμη επλήγη το αεροδρόμιο της Σαάντα, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο τις ίδιες πηγές.

Π. Καμμένος. Έχουν αρχίσει και του μοιάζουν

photo: Nick Paleologos / SOOC
H συμμετοχή του κ. Καρατζαφέρη στην κυβέρνηση Παπαδήμου ήταν κάρφος στο μάτι των κομμάτων που τη στήριξαν. Ουδέποτε ξέπλυναν την ντροπή εκείνη, κυρίως το ΠΑΣΟΚ, αλλά και η ΔΗΜΑΡ αργότερα, που υποχρεώθηκε να συγκυβερνήσει με τον γνωστού φιλοχουντικού και τραμπούκικου παρελθόντος κ. Βορίδη. Όπως ήταν φυσικό όλοι οι αριστεροί αναλυτές, δημοσιογράφοι και πολιτικοί, επί μία τριετία άρχιζαν και τέλειωναν κάθε σκέψη τους με την αναφορά στο όνειδος αυτό. Και δικαίως. Το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη ήταν ένα τυπικό ακροδεξιό εθνολαϊκίστικο κόμμα που οι θέσεις του για το μεταναστευτικό, τα εθνικά θέματα, τα θέματα της κοινωνίας και τον ρόλο της εκκλησίας, λογικά θα έκαναν κάθε αριστερό να ανατριχιάζει. 

Russia warns NATO drills a ‘problem’ as US attack planes buzz Poland

A-10 Thunderbolt II attack plane. (Reuters / Kenn Mann)Four US A-10 Thunderbolt II attack planes are taking part in war games in Poland, as the nation expects about 10,000 NATO forces at drills this year. Moscow says the military build-up at Russia’s borders will have a negative long-term impact.
The A-10 aircraft are based in western Poland, at an airbase in Powidz, where they will be involved in a series of training missions until Friday, Polish army spokesman Artur Golawski said, as cited by Reuters.

Η αντιτρομοκρατική υστερία σκότωσε τους επιβάτες της Germanwings;

150327_raw_a320_vidΑποτέλεσμα και των μέτρων ασφαλείας που επιβλήθηκαν στις πτήσεις μετά την 11η Σεπτεμβρίου φαίνεται ότι είναι η συντριβή του αεροσκάφους της Germanwings με 150 επιβάτες.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των εμπειρογνωμόνων, που εξέτασαν τις ηχογραφήσεις από τα μαύρα κουτιά, ο κυβερνήτης του αεροσκάφους βρέθηκε αποκλεισμένος έξω από το πιλοτήριο και ο συγκυβερνήτης δεν του άνοιξε την πόρτα ενώ είχε αποφασίσει να ρίξει το αεροπλάνο. Όπως εξηγούσε στο CNN ο Πίτερ Γκόελζ, πρώην διευθύνων σύμβουλος της αμερικανικής υπηρεσίας ασφάλειας μεταφορών, μετά τις αεροπειρατείες της 11ης Σεπτεμβρίου τα πιλοτήρια μετατράπηκαν σε απόρθητα φρούρια τα οποία δεν ανοίγουν ακόμη και αν κάποιος τους ρίξει χειροβομβίδα.

H πολιτική οικονομία μιας συντριβής

αεροπορικά δυστυχήματα
«Κυρίες και κύριοι σας μιλά ο κυβερνήτης. Πριν από λίγο χάσαμε και τους τέσσερις κινητήρες». Ήταν Σεπτέμβριος του 1982 όταν ένα Boeing 747 της British Airways με προορισμό την Ινδονησία έπεσε σε νέφος ηφαιστειακής έκρηξης. Αφού πλανάρισε σαν ανεμόπτερο για περίπου μισή ώρα προσγειώθηκε, λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν συντριβεί στο έδαφος.  

Οι ΗΠΑ πίσω από την τρομοκρατία

20/11/2013
Διεθνής τρομοκρατία«Η τρομοκρατία του ενός είναι ο απελευθερωτικός αγώνας του άλλου» έλεγε ένα παλιό ρητό. Όποιον ορισμό και αν δώσει όμως κάποιος στο φαινόμενο της τρομοκρατίας όλο και περισσότεροι ερευνητές συμφωνούν πλέον σε ένα κοινό συμπέρασμα: η αύξηση των τρομοκρατικών επιθέσεων, που παρατηρείται την τελευταία δεκαετία, είναι αποτέλεσμα της αντιτρομοκρατικής εκστρατείας που κήρυξαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές του 21ου αιώνα.