Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

"Μ’ ένα χαμόγελο έλαμψε τον κόσμο για να μη νυχτώνει"

νίκος μπελογιάννηςΤα ξημερώματα της Κυριακής 30 Μαρτίου, ο βασιλικός επίτροπος συνταγματάρχης Αθανασούλας ανακοινώνει στους Μπελογιάννη, Καλούμενο, Αργυριάδη και Μπάτση ότι η αίτηση χάριτος που υπέβαλαν απορρίφθηκε. Λίγο αργότερα οδηγούνται στο Γουδί, όπου και εκτελούνται δια τουφεκισμού στις 4:12 π.μ. 
Τα άσχημα μαντάτα ταξιδεύουν γρήγορα μέχρι το στρατόπεδο συγκέντρωσης πολιτικών κρατουμένων στον Αϊ Στράτη, όπου ζει εξόριστος ο Γιάννης Ρίτσος. Την ίδια μέρα θα γράψει το ποίημα Ο Άνθρωπος με το Γαρύφαλλο.

Άφιξη πολεμικού εξοπλισμού των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Ένα μίνι ντοκιμαντέρ από το αμερικάνικο πρακτορείο VICE για το πολεμικό υλικό που παρέχουν οι ΗΠΑ στην Ουκρανία. Το στέλνω περισσότερο για τις εικόνες και τα στοιχεία που δείχνει παρά για την τοποθέτησή του που εκ των προτέρων ξέρουμε που θα κυμαίνεται...

https://www.youtube.com/watch?v=EBdtZRmB0n4&feature=youtu.be

"Λεφτά υπάρχουν" ... για τον Αλαφούζο


Γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας για δημοσιεύματα που έφεραν διατεθειμένη την κυβέρνηση να συγκρουστεί με τους βαρόνους της διαπλοκής που ελέγχουν τα ΜΜΕ. Κι ενώ υποτίθεται ότι αυτές είναι οι προθέσεις της κυβέρνησης, έρχεται η πραγματικότητα και σε προσγειώνει. Όπως διαβάζουμε σήμερα στην εφημερίδα «Πριν» την στιγμή που η στρόφιγγα των δανείων έχει κλείσει από τις τράπεζες σε όλους τους μικροεπιχειρηματίες έρχεται μια είδηση για να μας δείξει ότι «Λεφτά υπάρχουν»- όπως θα έγραφε και η «Αυγή»- αλλά μόνο αν πρόκειται για τον Αλαφούζο.
Σύμφωνα, λοιπόν με το δημοσίευμα που αναφέραμε η «Καθημερινή» έλαβε ομολογιακό ενυπόθηκο δάνειο ύψους 36 εκατ. ευρώ από τις τέσσερεις συστημικές τράπεζες , προφανώς ώστε το συγκρότημα Αλαφούζου, να συνεχίσει απτόητο την προπαγάνδα του κεφαλαίου και των δανειστών.

«STOP σε Στρατό των ΗΠΑ»: στην Τσεχία ακτιβιστές διαμαρτύρονται εναντίον στρατιωτικής φάλαγγας (ΒΙΝΤΕΟ)

Anti-NATO demonstrators protest against the US Army's "Dragoon Ride" military exercise in Prague March 28, 2015 (A still from Ruptly video)Several hundred protesters gathered for an anti-NATO rally on Saturday in Prague, protesting against a US military convoy set to parade through the Czech Republic. The rally clashed with a pro-NATO demonstration held nearby.
Footage by RT’s Ruptly agency shows anti-war activists carrying flags and placards with logos such as ‘Tanks? No Thanks!’ and ‘Stop US Army.' At the same time, the pro-NATO demonstrators armed themselves with flags in support of the US military forces.

March to martial law? Undercover Special Forces to sweep US Southwest

Reuters / Lucas JacksonAs elite branches of the US military prepare to hold military training in seven southwest states, with some troops operating incognito among civilians, some Americans fear the training is actually preparation for imposing martial law.
Operation Jade Helm, which is scheduled to kick off in July and run for eight weeks, will involve the participation of 1,200 troops from the US military’s most elite fighting forces, including Green Berets, Navy SEALS and Special Operations from the Air Force and Marines.

Δέκα στρατιές ετοιμάζονται να συντριβούν στην Μέση Ανατολή

Δέκα στρατιές ετοιμάζονται να συντριβούν στην Μέση ΑνατολήΗ Σαουδική Αραβία σχεδιάζει μια μαζική εισβολή στην Υεμένη - και είναι σίγουρη για τη νίκη. Αλλά πόσο ισχυρή είναι στην πραγματικότητα η σουνιτική στρατιωτική συμμαχία; Πώς θα αντισταθεί η πολιτοφυλακή των Χούτις; Μια επισκόπηση της ισορροπίας δυνάμεων. 
Η βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας έχει μάθει πολλά στις ΗΠΑ. Η προπαγάνδα που συνοδεύει τη στρατιωτική επέμβαση στην Υεμένη, θα μπορούσε να προέρχεται από το Πεντάγωνο των Ηνωμένων Πολιτειών. Κάτι σαν ένα αντίγραφο της δημόσιας εκστρατείας που προηγήθηκε των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. 

Η Σαουδική Αραβία το Ιράν και το «μεγάλο παιχνίδι» στην Υεμένη

Η Σαουδική Αραβία το Ιράν και το «μεγάλο παιχνίδι» στην ΥεμένηΕάν η είδηση ​​αργά προχθες το βράδυ ότι η Σαουδική Αραβία έχει ξεκινήσει αεροπορικές επιδρομές εναντίον των ανταρτών Χούτις στην Υεμένη δεν ήταν αρκετά εντυπωσιακή, η ανακοίνωση ότι ένας σχηματισμός από εννέα άλλες χώρες θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της τάξης, υπήρξε ακόμη πιο σημαντική.
Σε μια δημόσια ανακοίνωση ακριβώς πριν από την πρώτη αεροπορική επιδρομή, ο πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Αντελ Aλ-Τζουμπάιρ, δήλωσε ότι το Βασίλειο θα κάνει ό, τι είναι αναγκαίο για να αποκατασταθεί η κυβέρνηση Χάντι στην εξουσία στην Υεμένη. Επισήμως, οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν σε άμεση απάντηση σε επίσημο αίτημα από τον υπουργό Αμπντ Μανσούρ Χάντι Ραμπού νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, προς το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ), για στρατιωτική βοήθεια στην καταπολέμηση των Χούτις.

Ισραηλινή Μαχητικά αεροσκάφη έχουν συνεργαστεί με τη Σαουδική Αραβία στον Πόλεμο στην Υεμένη

A Yemeni politician claimed on Friday that Israel’s fighter jets have taken part in the Thursday Saudi-led airstrikes on Yemen.
Fars News Agency report: “This is for the first time that the Zionists are conducting a joint operation in coalition with Arabs,” Secretary General of Yemen’s Al-Haq Political Party Hassan Zayd wrote on his facebook page.
He noted that Prime Minister Benjamin Netanyahu had issued direct orders for the Israeli air force to send fighter jets to the Saudi-led air raid on Yemen.

Το τεράστιο οικονομικό κόστος και η ταλαιπωρία στην άδεια των φαντάρων που υπηρετούν στη παραμεθόριο

Καθώς το Πάσχα πλησιάζει το ζήτημα των αδειών έρχεται ξανά στο προσκήνιο, αποκαλύπτοντας τις δραματικές συνέπειες από την κατάργηση των καταστάσεων επιβίβασης. Που τις κατήργησαν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν λένε κουβέντα, παρά τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις!
Και είναι πραγματικά πολύ μεγάλο πρόβλημα για τη θητεία μας. Με τον εξευτελιστικό μισθό των 8,7 ευρώ και το ένα μόνο δωρεάν εισιτήριο που σου δίνει ο στρατός –έχοντας καταργήσει τα άλλα δύο-, πρέπει να βάλεις βαθειά το χέρι στην τσέπη για να πας να δεις την οικογένεια και τους φίλους.
Συγκεκριμένα για τον Έβρο η κατάσταση ξεπερνάει τα όρια. Για να κάνεις τη διαδρομή Ορεστιάδα - Αθήνα με ΚΤΕΛ μετ’ επιστροφής χρειάζεται να δώσεις 120 ευρώ, ενώ σε αυτά δεν περιλαμβάνονται τα έξοδα του ταξί που πιθανόν να χρειαστεί να πάρεις από το στρατόπεδο μέχρι την πόλη.  Φανταστείτε τι γίνεται αν χρησιμοποιήσεις αεροπλάνο, που οι φαντάροι τα αγοράζουν στη μέγιστη τιμή, ακριβώς γιατί δε μπορούν να προγραμματίσουν το αεροπορικό ταξίδι και να προαγοράσουν εισιτήρια.

Ukraine Is Not the New Yugoslavia, It's Worse

legio09 / Flickr
The ongoing turmoil in Ukraine has frequently been compared to the Yugoslav crisis of the early 1990s — and, indeed, there are many similarities. But when it comes to understanding why the conflict between Ukraine's government and Russian-backed separatists has persisted — and why, after a year of increasingly brutal fighting, a resolution seems so remote — the differences are far more important.

Προσπάθεια συγκάλυψης της ρατσιστικής επίθεσης καταγγέλει το Στέκι Μεταναστών Χανίων

Ανακοίνωση για τη ρατσιστική επίθεση που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στα Χανιά με θύμα έναν γιατρό που υπερασπίστηκε μετανάστες, εξέδωσε το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων. Το Στέκι καταγγέλει προσπάθεια υποβάθμισης και συγκάλυψης του γεγονότος και κάνει λόγο για οργανωμένους φασιστικούς πυρήνες που δρουν στην πόλη. Καλεί επίσης σε συγκέντρωση το Σάββατο 28 Μαρτίου.
Η ανακοίνωση:

Ελλάς Ελλήνων ΟΥΚάδων

by ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΣ
Όταν ακούω για το DNA των Ελλήνων βγάζω σπυριά. Χοντρά σπυριά. Φλύκταινες. Όπως βγάζω σπυριά όταν ακούω για το DNA των Βουργουνδών ή των Μακεδόνων. Πίσω απ’ τις ηρωικές μαλακίες κάθε έθνους υπάρχει ως γνωστόν ένας ωκεανός αίματος και μιαν απέραντη χαβούζα με πτώματα. Κάθε πόλεμος που πέρασε και κάθε μνήμη που τον θυμίζει μου προκαλεί θανατερή θλίψη. Κάθε κωλομνημείο πόλεμου είναι μια αθεράπευτη αρρώστια που την κουβαλά στο κορμί του ο λαός. Ο λαός που στέλνει τα παιδιά του στα πεδία των μαχών και στις παρελάσεις μίσους. Ο λαός που μαθαίνει παπαγαλία την ιστορία και ζητάει απ’ το μεγαλοδύναμο κύριο καπιταλιστή προστασία, υποβρύχια, φράχτες, πυρηνικά και ανάπτυξη για να περνάει καλά. Ο λαός με τις νεκρόφιλες παραδόσεις του, που τον κολακεύουν οι μετρ της πολιτικής ορθότητας και οι ντόκτορες της ανακωχής του σφοδρού κοινωνικού πολέμου. 

ΑΚΡΟΔΕΞΙΕΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΜΑΤ!!! Γ. Πανούσης: Θέλουμε καταδρομείς με λουλούδια στο χέρι;

Γ. Πανούσης: Θέλουμε καταδρομείς με λουλούδια στο χέρι; - MediaΔηλώσεις που αναμένεται να προκαλέσουν εντάσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στον Real FM, προσπάθησε να κατεβάσει τους τόνους των αντιδράσεων σχετικά με τα νέα εθνικιστικά συνθήματα των καταδρομέων, στην παρέλαση της περασμένης Τετάρτης. Σ’ αυτήν του την προσπάθεια, ο Γιάννης Πανούσης, μοιάζει να δίνει κάλυψη στα εν λόγω συνθήματα. «Εγώ δεν συμφωνώ στα τραγούδια που λένε ότι εμείς θα πάρουμε την πόλη. Παρά ταύτα, όμως ο καθένας έχει έναν ρόλο. Θέλουμε να έχουμε καταδρομείς οι οποίοι θα έχουν ένα λουλουδάκι και τη δύσκολη ώρα θα τους λέμε –που είστε;- Πραγματικά δεν χρειάζεται να υπάρχει αυτό το κλίμα». 

Πτώση Airbus:Μια “κατάθλιψη” δεν μπορεί να κρύψει τους ενόχους

Του Νίκου Πέρπερα και του Χρήστου Κασίμη via Iskra
αεροπλάνοTα δελτία ειδήσεων κατανάλωσαν, όπως ήταν άλλωστε φυσικό, πολλές ώρες για την ψηλάφηση των αιτιών του αεροπορικού δυστυχήματος με το μοιραίο Air Bus A320 των Germanwings, της θυγατρικής εταιρείας χαμηλού κόστους της Lufthansa, με τραγικό απολογισμό 150 νεκρούς.
Τελικά, από χτες το βράδυ φαίνεται να καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι υπαίτιος της αεροπορικής τραγωδίας που πλήττει το κύρος του γερμανικού αεροπορικού Κολοσσού αλλά και της κατασκευάστριας εταιρίας και με τη σειρά της και άλλα αεροπορικά μονοπώλια, ήταν ο συγκυβερνήτης, ο οποίος έπασχε από κατάθλιψη και ψυχολογικά προβλήματα.

Σωματέμπορος ο ιδιοκτήτης πασίγνωστης αλυσίδας φούρνων


Ντούβλη:«Μίλησα μαζί του και μου είπε ότι είναι αθώος και ότι έχει εμπιστοσύνη στα ελληνικά δικαστήρια»...εμείς να δεις!!

Σε ποια χώρα εξαρθρώνεται από την αστυνομία ένα μεγάλο εγκληματικό δίκτυο, που συστηματικά εμπορεύεται, κακοποιεί και εκμεταλλεύεται γυναίκες-θύματα τράφικινγκ, έχει στην ιδιοκτησία του μεγάλα «μαγαζιά», βλέπε στριπτιζάδικα, με ημερήσιες εισπράξεις πάνω από 20.000 ευρώ, προμηθεύει με αλλοδαπές ολόκληρη την Ελλάδα, διαθέτει offshore στην Κύπρο, ξεπλένει μαύρο χρήμα, ενώ τα μέλη του διατηρούν ταυτόχρονα δύο μεγάλες αλυσίδες φούρνων με υποκαταστήματα παντού; 
Σε ποια ευρωπαϊκή χώρα ο δικός της επίτροπος και τοποτηρητής της Ε.Ε., Δημήτρης Αβραμόπουλος, ακριβώς στα θέματα αυτά αγνοεί ότι η μεγαλύτερη διεθνής συμμορία τράφικινγκ με Ελληνες εγκεφάλους, που εξαρθρώθηκε με τη συνδρομή και της Eλληνικής Aστυνομίας, εξακολουθεί ανενόχλητη να έχει πλούσια επιχειρηματική δράση, πριν ακόμα δικαστεί, και ενώ το παραπεμπτικό βούλευμα περιλαμβάνει τον μισό Ποινικό Κώδικα; 

ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΟ-ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ: Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΔΟΧΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΛΙΑ- Ο Καμμένος μιλά για 70-30 συνεκμετάλλευση πετρελαίου φυσικού αερίου του Αιγαίου με τις ΗΠΑ
ImageΓια πιθανή συμφωνία με τις ΗΠΑ για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων σε ποσοστό 70-30 υπέρ των Αμερικανών στο Αιγαίο έκανε λόγο ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος από τη Νέα Υόρκη.
Είπε ο Καμμένος λέξη -λέξη:
“Δεν σας κρύβω ότι η ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα θέματα της συνεργασίας σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία. Στη συνάντηση που είχα με την κ. Νούλαντ της είπα ότι θα μας ενδιέφερε μία GtoG (government to government) agreement με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ώστε να υπάρχει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Πέντε χρόνια πριν και τώρα…

34447-a7-thumb-large«Με εντολή του αρχηγού, αντιναύαρχου Θανάση Μπούσιου, τέθηκε σε άμεση διαθεσιμότητα ο επικεφαλής αξιωματικός της ρατσιστικής ομάδας των ένστολων, ανθυποπλοίαρχος Λ.Σ. Κ. Χαραλαμπόπουλος, που σημειωτέον είναι και «βάτραχος», ενώ διατάχθηκε και κατεπείγουσα ένορκη διοικητική εξέταση για να αναζητηθούν οι ευθύνες των 36 βατραχανθρώπων, ενώ δεν αποκλείεται και η παραπομπή τους στη Στρατιωτική Δικαιοσύνη».

Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥΣΗ: ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΟΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ!

Για το υποτίθεται ζήτημα των συνθημάτων των ΟΥΚ τοποθετήθηκε και ο Τ.Πανούσης με ένα εύστοχο σχόλιο στο twitter.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΕΞΙΩΞΑΝ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΚΕΤΘ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ: ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΕ;

Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής στο ΚΕΤΘ

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015,, πραγματοποιήθηκε η αλλαγή της Διοίκησης του Κέντρου Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων στον Αυλώνα, από τον Ταξίαρχο κ. Βασίλειο Παπαδόπουλο στον Ταξίαρχο κ. Γεώργιο Υφαντή, παρουσία του Διοικητή της Σχολής Εθνικής Άμυνας, Αντιστράτηγο κ. Δημήτριο Θωμαΐδη.