Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Ρυμουλκό "φάντασμα" στον Στόλο με κόστος επισκευής ...φρεγάτας - Τι συμβαίνει;

Image
Έρευνα που έχει διαταχθεί για έλεγχο στα οικονομικά του ΠΝ -χωρίς να ανακοινωθεί για εύλογους λόγους από την ηγεσία του ΓΕΝ- έχει “σκοντάψει” πάνω στην υπόθεση επισκευής ενός ρυμουλκού του Στόλου μας. Το οποίο για χρόνια επισκευάζεται αλλά πάντα…χαλασμένο είναι.

Το πλοίο έχει να ταξιδέψει χρόνια αλλά τα κονδύλια που έχουν δαπανηθεί για τις επισκευές του είναι μεγάλα. Κάθε φορά που επισκευάζεται ,μόλις βγει για δοκιμή κάτι άλλο προκύπτει. Και …πάμε πάλι από την αρχή. Μόνο αυτό κοστίζει.
Υπάρχουν λοιπόν μια σειρά ερωτήματα που αναζητούν μια απάντηση:

Οι Κύπριοι πήραν το γεωτρύπανο από την ΑΟΖ και οι Τούρκοι το Barbaros

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ : ΛΟΥΚΑΣ ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Image''Συμφωνία'' δείχνει η διπλή αποχώρηση τόσο του γεωρτύπανου  ''SAIPEM 10000'' χθες από την Κυπριακή ΑΟΖ, όσο και του τουρκικού ερευνητικού πλοίου ''Μπαρμπαρός'' από τα ανοιχτά της Κύπρου, που αναγγέλθηκε πριν από λίγο.
Σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Cihan, με τον τίτλο: «Το πλοίο Μπαρμπαρός που αναζητούσε πετρέλαιο στα ανοιχτά της Κύπρου, επιστρέφει στην Τουρκία», γράφει ότι το εν λόγω πλοίο πλοίο σεισμικών ερευνών, θα επιστρέψει πίσω στην Τουρκία. 

Η "Ελληνοφρένεια" για την εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη (Ηχητικό)

Το δεκάλεπτο ηχητικό που παραθέτουμε είναι από την σημερινή ραδιοφωνική εκπομπή της Ελληνοφρένειας  και στο οποίο γίνεται αναφορά στην εκτέλεση του Νίκου Μπελογιάννη που έγινε σαν σήμερα το 1952. 
Η κυβέρνηση του Πλαστήρα, το παλάτι, το στρατιωτικό και παραστρατιωτικό κατεστημένο, τα «κεντροαριστερά» και τα «κεντροδεξιά» όργανα της αμερικανοδουλείας, εκτέλεσαν τον Μπελογιάννη για έναν και μόνο λόγο: Επειδή ήταν κομμουνιστής.
Για την προσωπικότητά του, τους αγώνες του, όπως και για την συγγραφική  δράση, του Νίκου Μπελογιάννη, με μια αναζήτηση στο μπλοκ μας, ο αναγνώστης/ια μπορεί να βρει αναλυτικά δημοσιεύματα.

Χανιά: Στη δημοσιότητα βίντεο από την πισώπλατη φασιστική επίθεση σε γιατρό - Υποψίες συγκάλυψης από αστυνομία και Δικαιοσύνη

Στα αμέτρητα ερωτήματα και στα κενά που προκύπτουν από τη δικογραφία της υπόθεσης, αναφέρεται σε ανακοίνωση του το Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων και καταγγέλλει προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού από τη μεριά της αστυνομίας και της δικαστικής εξουσίας - Συνήγορος Μακρέα: «Η αστυνομία φόβισε αυτόπτες μάρτυρες για να μην καταθέσουν»
Ολόκληρη η καταγγελία
Το παρακάτω βίντεο (στο 0:40) είναι η στιγμή της πισώπλατης δολοφονικής επίθεσης στο γιατρό Δημήτρη Μακρέα το βράδυ της 25ης Μαρτίου. Ομάδα τουλάχιστον 10 ατόμων, χωρισμένων σε ομάδες σε επικοινωνία και συνεννόηση μεταξύ τους προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένταση προπηλακίζοντας μετανάστες. Στη συνέχεια και χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε συμπλοκή, ούτε καν λεκτική, στοχοποίησαν το Δημήτρη και του επιτέθηκαν.

«Είμαι απλά εναντίον του φασισμού»... Η Γελένα και ο "Ιερός Πόλεμος", στη Λετονία της Ευρωπαϊκής Ένωσης

1_369728
Γράφει: Γρηγόρης Τραγγανίδας
ΗΓελένα Μποτσεβάρ είναι μια απλή νοικοκυρά και μητέρα τριών παιδιών. Ζει στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας. Στις 16 του περασμένου Μαρτίου, κατά τη διάρκε ια της ετήσιας «παρέλασης» των Λετονών ναζί και των νοσταλγών τους στο κέντρο της πόλης, η Γελένα βγήκε από την κουζίνα της, κατέβηκε στο δρόμο, μπήκε ανάμεσα στις γραμμές τους και άρχισε να τραγουδά δυνατά τον αντιφασιστικό, σοβιετικό ύμνο, «Ιερός Πόλεμος».

Εκανε τον Βόλο Παλέρμο

Αναζητούμε τι έχει αλλάξει στην πόλη και στη λειτουργία του δήμου τους τελευταίους μήνες ένας άνθρωπος που είχε μέχρι πρόσφατα εμπειρία κυρίως στο ποδόσφαιρο και στη νυχτερινή διασκέδαση | 
Ο Αχιλλέας Μπέος δεν μπορεί να φύγει από τη χώρα. Οφείλει 3 φορές τον μήνα να παρουσιάζεται σε αστυνομικό τμήμα. Αποφυλακίστηκε με περιοριστικούς όρους το 2012 και το 2014 εκλέχθηκε δήμαρχος Βόλου. Το βούλευμα για τα στημένα και την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο καθυστερεί εδώ και 4 χρόνια.

ΣΤΟ ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗΣ Η ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΚΕΡΔΟΥΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΤΕΛ-ΑΘΛΙΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ

Το  ΚΕΕΜ  Σπάρτης είναι γνωστό για τη βρωμιά του, την εγκληματική αμέλεια των στελεχών που αφαιρεί ζωές φαντάρων και την αδιαφορία της διοίκησης.
Όμως οι καταγγελίες που έφτασαν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων από φαντάρους και γονείς που το έψαξαν λίγο περισσότερο το θέμα αποδεικνύει ότι κάποιοι πονηροί έχουν οργανώσει με πολύ μεθοδικό τρόπο την οικονομική εκμετάλλευση των φαντάρων. Η μετακίνηση στην άδεια-έξοδο των φαντάρων, που θυμίζουμε αμείβονται με 8,7 ευρώ μηνιαίως, από υποχρέωση της μονάδας και του Υπουργείου Άμυνας, έχει μετατραπεί σε πηγή κέρδους. Μια άθλια μεθόδευση που κατοχυρώνεται με συμβάσεις (;) που για να αποκτήσουν υποχρεωτικό-δεσμευτικό χαρακτήρα έναντι των φαντάρων, ενεργοποιούνται οι αξιωματικοί, οι οποίοι απειλούν και τρομοκρατούν τους συναδέλφους, παραβιάζοντας φυσικά κάθε έννοια του Νόμου!
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

ΠΟΙΟΙ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Αποκλειστική συνέντευξη Ν. Γ. Μιχαλολιάκου στο Defencenet: Η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση, αλλά θύμα πολιτικής σκευωρίας! ΒΙΝΤΕΟ

Αποκλειστική συνέντευξη Ν. Γ. Μιχαλολιάκου στο Defencenet: Η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση, αλλά θύμα πολιτικής σκευωρίας! ΒΙΝΤΕΟΤην πρώτη συνέντευξη μετά την αποφυλάκισή του και 25 ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης, παραχώρησε στο defencenet.gr ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, Νικόλαος Μιχαλολιάκος.
EρώτησηΠέρασαν 18 μήνες από τα τραγικά γεγονότα της 18ης Σεπτεμβρίου του 2013 με την δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τα όσα ακολούθησαν. Βρεθήκατε στην φυλακή με αφορμή αυτό το γεγονός. Ποια είναι τα συναισθήματα σας και ποιες οι σκέψεις σας σήμερα 18 μήνες αφότου μείνατε στην φυλακή;
Κανάλια, Ένωσεις Αποστράτων Στρατιωτικών, μιλιταριστικά μέσα και το ίδιο το Υπουργείο Άμυνας ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ και ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής. 

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Aποκάλυψη: Η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών στο ίδιο τραπέζι με τη Χρυσή Αυγή [εικόνα]

Aποκάλυψη: Η Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών στο ίδιο τραπέζι με τη Χρυσή Αυγή [εικόνα]
Γύρω από το ίδιο τραπέζι και κάτω από το πορτρέτο του Νίκου Μιχαλολιάκου συναντήθηκαν μέλη της Χρυσής Αυγής με το προεδρείο της θεσμικά αναγνωρισμένης Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ). Όπως αποκαλύπτει η «Εφημερίδα των Συντακτών» (απ' όπου και η φωτογραφία), η σκανδαλώδης συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 31 Οκτωβρίου στα γραφεία της Χρυσής Αυγής και τα δύο μέρη συμφώνησαν για «κοινούς αγώνες» και «κοινά προγράμματα». Είναι χαρακτηριστικό πως η ΕΑΑΣ ανακοίνωσε επισήμως τη συνάντηση στις 5 Νοεμβρίου.

ΚΑΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΟΒΟΥΝ ΠΙΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ!

Το Σάββατο 14 Φεβ 2015 και ώρα 13:00, τελέσθηκε ο ετήσιος αγιασμός καθώς και η κοπή πίτας της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε αίθουσα του Hotel Metropol στη Λάρισα. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι Βουλευτές τεσσάρων κομμάτων του Ελληνικού κοινοβουλίου.



H Αμερική, η Σαουδική Αραβία, και η στρατηγική σημασία της Υεμένης

H Αμερική, η Σαουδική Αραβία, και η στρατηγική σημασία της ΥεμένηςΗ Υεμένη είναι μια υπενθύμιση του πόσο σημαντική είναι πραγματικά η στρατηγική εταιρική σχέση των ΗΠΑ με τη Σαουδική Αραβία. Είναι ένα πράγμα όταν μιλάμε για τον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, και εντελώς ένα άλλο να συνειδητοποιήσουμε ότι τα αμερικανικά στρατηγικά συμφέροντα απαιτούν ένα ευρύ επίπεδο σταθερότητας στον Κόλπο και την Αραβική Χερσόνησο - και ένα που εξαρτάται από τη Σαουδική Αραβία ως βασικό στρατηγικό εταίρο.
Η Σαουδική Αραβία έχει ήδη κάνει μια σημαντική κίνηση στην Υεμένη που θα χρειαστεί τη στήριξη των ΗΠΑ. Η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της διεξάγουν αεροπορικές επιδρομές σε μια προσπάθεια να σταματήσουν την προέλαση της πολιτοφυλακής των Χούτις, με ισχυρούς δεσμούς με το Ιράν.

Όταν το Κίεβο θα ξεμείνει από άρματα μάχης

Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στην ανατολική Ουκρανία οδήγησαν στα στρατεύματα του Κιέβου σε μια τεράστια απώλεια οπλικών συστημάτων - κυρίως αρμάτων μάχης. Κατά τη διάρκεια των εχθροπραξιών έχει υπολογιστεί ότι καταστράφηκαν έως 200 άρματα μάχης των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ή καταλήφθηκαν από τον εχθρό (εδώ συγκεντρωμένη η μεγαλύτερη συλλογή από φωτογραφίες και βίντεο της τύχης των τεθωρακισμένων οχημάτων στον πόλεμο της Ουκρανίας). Η επανάληψη των ενεργών εχθροπραξιών, φυσικά, οδήγησε σε νέες απώλειες. 

Η Αριστερά και η 25η Μαρτίου Γράφουν: Τάσος Κωστόπουλος, Αντα Ψαρρά, Δημήτρης Ψαρράς

Η επετειακή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στο Πανεπιστήμιο προκάλεσε ως γνωστόν την οργή του τέως πρύτανη (και νυν βουλευτή Επικρατείας της Ν.Δ.) Θόδωρου Φορτσάκη, που κατήγγειλε προκαταβολικά τη «βεβήλωση» του χώρου από το μίασμα της πολιτικής και δεν δίστασε να συγκρίνει έναν εκλεγμένο πρωθυπουργό με τον δικτάτορα Παπαδόπουλο. Εκτός από την προβληματική σχέση του κ. Φορτσάκη με τους δημοκρατικούς θεσμούς, η αντίδραση αυτή επιβεβαιώνει επιπλέον την ουσιαστική άγνοιά του για τη νεότερη ελληνική Ιστορία και την ιδιάζουσα θέση που οι αποτιμήσεις του 1821 κατείχαν πάντα στον δημόσιο λόγο των ηγετών της Αριστεράς.

Luhansk to Kiev: Kick Out the Fascists, Then We’ll Think of ‘Reintegration’

Torch procession in Kiev commemorating Stepan Bandera, wartime leader of the Organization of Ukrainian Nationalists, January 1.Commenting on the Ukrainian president's recent remarks about the reintegration of the self-proclaimed Donetsk and Luhansk People's Republics, LPR People's Council Deputy Chairman Vladislav Deynego noted that reintegration would be possible only if Kiev first rejected the presenсe of fascists in its body politic.

ΕΟΖ: H νέα αποικιοκρατία

_MG_1516
Οι νεαρές εργάτριες ξυπνούν πολύ πριν ανατείλει ο ήλιος στο Ταμπαράμ της Ινδίας. Ένα φορτηγάκι τις μεταφέρει σε απόσταση 60 χιλιομέτρων μέχρι την ειδική οικονομική ζώνη του Μαντράς. Από εκεί μοιράζονται στα περίπου 100 εργοστάσια και χάνονται ανάμεσα σε άλλους 22.000 εργάτες. Τα γραφεία εύρεσης εργασίας που τις είχαν προσεγγίσει ζητούσαν εργαζόμενους που θα δέχονταν συμβόλαια πολύ μικρής διάρκειας, κυρίως όμως ζητούσαν επίμονα γυναίκες. Τότε δεν ήξεραν γιατί. Μετά κατάλαβαν.

Ποινική δίωξη εναντίον των στρατευμάτων των ΗΠΑ γιατί βίασαν δεκάδες παιδιά της Κολομβίας

Το «τρελό» βλέμμα ενός στρατιώτη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Έχει πάθει σοκ από το χάος και τη φρίκη, όπως και αμέτρητοι συμπολεμιστές του...


Shell shocked soldier, 1916
Σεπτέμβριος 1916, μάχη του Κουρσελέτ στη Γαλλία Το βλέμμα του στρατιώτη στα αγγλικά περιγράφετε ως “the thousand yard stare”, δηλαδή η ματιά των χιλίων μέτρων. Δεν είναι ο επίσημος ιατρικός όρος, αλλά είναι η έκφραση που χρησιμοποιούσαν οι στρατιώτες για να περιγράψουν το αχανές, περιπλανώμενο βλέμμα των ανδρών που είχαν χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Ο μόνος τρόπος να αντιμετωπίσουν το χάος και την καταστροφή που επικρατούσε γύρω τους, ήταν να αποκοπούν τελείως από τα συναισθήματα και τη λογική τους. Λειτουργούσαν σαν μηχανές, ενώ το “τρελό” βλέμμα τους στοίχειωνε όσους τους έβλεπαν σε αυτή την κατάσταση. Κατά τη διάρκεια του Ά Παγκοσμίου Πολέμου, πάρα πολλοί στρατιώτες υπέφεραν από τραυματικά σοκ. Ακόμα και ο πιο πειθαρχημένος και γενναίος στρατιώτης τα έχανε όταν για μέρες δεχόταν από παντού επιθέσεις, και κυρίως εξ αποστάσεως βομβαρδισμούς, χωρίς να μπορεί να αντιδράσει.

Πόσο κοστίζουν οι εθνικιστικές φιέστες του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου;

Ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος το είπε και το έκανε:
μετέφερε τη Προεδρική Φρουρά στην Αμερική για μια ακόμη εθνικιστική φιέστα.
Χωρίς όμως να ενημερώσει κανέναν για το κόστος αυτής.
Ένα έξοδο που έρχεται να προστεθεί στην Παρέλαση του 1 εκατομμυρίου ευρώ και τα 1000 σημαιάκια.
Αυτές όμως είναι οι προτεραιότητες του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου που προσφέρει εθνικιστικό και μιλιταριστικό θέαμα εις βάρος του εργαζόμενου λαού μας, αλλά στερεί από τους φαντάρους το φαγητό, το νερό, την υγιεινή, το φάρμακο.
Η κατάσταση που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις οδηγεί φαντάρους στο Θάνατο και η ευθύνη βαραίνει πρώτιστα τις πλάτες του Πάνου Καμμένου.
  ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 Diktiospartakos.blogspot.com