Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

"Ο ΑΝΤΙ-ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗΣ" ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ-ΣΚΛΗΡΑ ΚΑΨΟΝΙΑ/ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ!

maxresdefaultΈνα σκληρό βίντεο που έρχεται από τον Ρωσικό στρατό με τους εκπαιδευτές να ξυλοκοπούν τους εκπαιδευόμενους, υποβάλλοντας τους σε καψώνια που δεν έχουμε ξαναδεί…

Τουρκία: Απαλλάσονται οι 236 κατηγορούμενοι για τη «Βαριοπούλα»

Στην απαλλαγή και των 236 κατηγορουμένων για το σχέδιο «Βαριοπούλα», μία συνωμοσία που φέρεται να είχε ως στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης του τότε πρωθυπουργού και νυν προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχώρησε η τουρκική Δικαιοσύνη.
Η συνωμοσία της «Βαριοπούλας» τοποθετείται χρονικά στο 2003, λίγο μετά την πρώτη νίκη του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στις βουλευτικές εκλογές του 2002. Σύμφωνα με το σενάριο της συνωμοσίας ο στρατός είχε σχεδιάσει βομβιστικές επιθέσεις σε ιστορικά τεμένη, την πρόκληση έντασης με την Ελλάδα και την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης Ερντογάν ώστε να επέμβει και να τον ανατρέψει. Σημειώνεται ότι ο τουρκικός στρατός έχει ανατρέψει τέσσερις κυβερνήσεις από το 1960.

Έδιωξαν τους τζιχαντιστές από το Τικρίτ

Image
Ιρακινά στρατεύματα με τη βοήθεια σιιτών παραστρατιωτικών και σουνιτών μαχητών, έχουν φτάσει στο κέντρο της πόλης Τικρίτ, αφού εξασφάλισαν τα νότια και δυτικά τμήματα της σουνιτικής πόλης από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, ανέφερε σήμερα ο πρωθυπουργός του Ιράκ Χάινταρ αλ Αμπάντι.
«Οι δυνάμεις ασφαλείας μας έχουν φθάσει στο κέντρο του Τικρίτ έχοντας απελευθερώσει τα νότια και τα δυτικά τμήματα της πόλης. Κινούνται πλέον για να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο της πόλης», αναφέρει ανακοίνωση του πρωθυπουργού του Ιράκ, η οποία εκδόθηκε στην έδρα της κυβέρνησης στη Βαγδάτη.

Κοίτα τι συμβαίνει στον Στρατό πρότυπο: Πολυάριθμα περιστατικά σεξουαλικής επίθεσης στον στρατό του Ισραήλ

Πολυάριθμα περιστατικά σεξουαλικής επίθεσης στον στρατό του ΙσραήλΔεν υπάρχει μεγαλύτερο στραπάτσο για τους απανταχού της γης μιλιταριστές για την είδηση των επαναλαμβανόμενων κρουσμάτων σεξουαλικής επίθεσης σε μέλη του Ισραηλινού Στρατού. Άραγε τι έχουν να πουν όλοι αυτοί που απαιτούν Στράτευση των Γυναικών και μάλιστα στρατό στα 18 για άνδρες και γυναίκες, που διαφημίζουν τον ισραηλινό στρατό και προτείνουν να γίνει η Ελλάδα το Ισραήλ των Βαλκανίων, με το άρθρο που αποκαλύπτει όχι μόνο τις σεξουαλικές επιθέσεις, αλλά και την επιχείρηση συγκάλυψης καθώς εμπλέκονται ανώτεροι στρατιωτικοί;
Που είναι άραγε τα ανώτερα ιδανικά του Οπλίτη-Πολίτη, της Παλλαϊκής Άμυνας, του υπεράσπισης του έθνους και της πατρίδας;

Υεμένη - Σαουδική Αραβία: Δεκάδες νεκροί από πυρά πυροβολικού

Image
Πυρά πυροβολικού εναντίον της συνοικίας Χορ Μάκσαρ του Άντεν, στη νότια Υεμένη, προκάλεσαν στη διάρκεια της νύκτας το θάνατο 26 ανθρώπων, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας, ενώ νωρίτερα αυτόπτης μάρτυρας είχε κάνει γνωστό πως οβίδες έπληξαν σήμερα ένα κτίριο κατοικιών στο Άντεν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δέκα πολιτοφύλακες πιστοί στον πρόεδρο Αμπντ-Ράμπο Μανσούρ Χάντι.
Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινισθεί αν πρόκειται για την ίδια επίθεση.

«Διώξτε πρώτα τους φασίστες και βλέπουμε…» Λουγκάνσκ προς Κίεβο για την επανενσωμάτωση των Λαϊκών Δημοκρατιών στην Ουκρανία

Σημαία της πρώτης Σοβιετικής Δημοκρατίας της Ουκρανίας, υψωμένη από πολιτοφύλακες του Ντονμπάς σε σημείο ελέγχου στην Αν. Ουκρανία.
Το περασμένο Σάββατο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, δήλωσε σε τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας ότι οι περιοχές των λαϊκών δημοκρατιών δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Ουκρανία μόνο με τα όπλα προσθέτοντας ότι χρειάζονται  και άλλοι τρόποι, διπλωματικοί και μια διαδικασία πολιτικής επανενσωμάτωσης στην Ουκρανία.

Επέμβαση Τούρκων κομάντος στην ομηρία του εισαγγελέα Σελίμ Κιράζ

Επέμβαση Τούρκων κομάντος στην ομηρία του εισαγγελέα Σελίμ Κιράζ
Ειδικές Δυνάμεις της Τουρκίας εισέβαλαν στο κτίριο του δικαστηρίου στην Κωνσταντινούποληόπου μέλη της ακροαριστερής οργάνωσης DHKP-C κρατούσαν όμηρο τον εισαγγελέα Σελίμ Κιράζ(Selim Kiraz).
Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από διεθνή Μέσα, πυροβολισμοί ακούστηκαν στην αίθουσα του δικαστικού μεγάρου του Τσαγλαγιάν, όπου κρατείται ο όμηρος.

ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΔΕ: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΣΤΟ ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗΣ

ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ, ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΚΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται στο πόρισμα της ΕΔΕ που έγινε στο ΚΕΕΜ Σπάρτης  μετά τις συντριπτικές καταγγελίες των συναδέλφων του  αποκαλύπτουν ότι το πόρισμα αποδίδει ευθύνες που έχουν να κάνουν με “ολιγωρία στην αντιμετώπιση του περιστατικού”. Η έρευνα υποβλήθηκε στον ΑΝΥΕΘΑ Κώστα Ήσυχο ο οποίος άμεσα την προώθησε σε εισαγγελέα για τα περαιτέρω, όπως ήταν υποχρεωμένος.
Να θυμίσουμε ότι ενώ αρχικά η ανακοίνωση του ΓΕΣ για το θάνατο του 22χρονου  στρατιώτη από πνευμονία στην Σπάρτη καλλιεργούσε την εντύπωση ότι ο Στρατός έκανε ότι μπορούσε για να σώσει την ζωή του παλικαριού και φυσιολογικά οδηγούσε στην συγκάλυψη.

Φόρτωσαν τον άτυχο 22χρονο φαντάρο στο ΚΤΕΛ Σπάρτης και τον έστειλαν να πεθάνει στο 401 Σ.Ν.

http://www.thinkdrops.gr/wp-content/uploads/2013/10/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CF%85%CE%B1%CE%BB%CF%8C-%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82-%CF%86%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%BF%CF%85.jpg

Δεν την χωράει ανθρώπου νους τόση παλιανθρωπιά και αδιαφορία. Όπως αυτή που κυριαρχεί στον Στρατό.
Σύμφωνα με τις οργισμένες καταγγελίες των συναδέλφων του άτυχου 22χρονου, η διοίκηση του ΚΕΝ Σπάρτης και οι Υγειονομικές αρχές της μονάδας αντί να μεταφέρουν με ασθενοφόρο και συνοδεία τον Νικήτα, τον έστειλαν με ΚΤΕΛ στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.   
Όσο και κατάπτυστη να είναι η ανακοίνωση συγκάλυψης του ΓΕΣ για το φονικό, θέτει –χωρίς να το θέλει- ένα βασικό ερώτημα, που μεταξύ άλλων πρέπει να απαντήσει η ΕΔΕ που έχει διαταχθεί: 
Πως είναι δυνατόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΣ, «ο Στρατιώτης (ΠΖ) Λ.Ν. ετών 22, ο οποίος βρισκόταν νοσηλευόμενος από τις 13 Μαρτίου 2015 στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του 401 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου Αθηνών, απεβίωσε λόγω κεραυνοβόλου νεκρωτικής πνευμονίας – πολυοργανικής ανεπάρκειας»να μεταφέρεται με ΚΤΕΛ από το ΚΕΝ Σπάρτης, ενώ η κατάσταση της υγείας του ήταν τόσο κρίσιμη; 

Ο ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ: ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΘΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΤΟΥΣ ΟΥΚΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣΑΝ ΔΙΩΚΟΥΝ ΚΑΤΡΙΒΑΝΟΥ- ΚΑΡΤΕΡΟ

Ο εθνικιστικός και μιλιταριστικός παροξυσμός της κυβέρνησης, με κορυφαία επεισόδια την πρόκληση θερμών επεισοδίων εξαιτίας των πρωτοβουλιών του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου -περίπτωση Ιμίων, δηλώσεις για ρόλο ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο- βρίσκει την συνέχεια του στις άθλιες και πανάκριβες μισαλλόδοξες παραστάσεις της 25ης Μαρτίου που διοργάνωσαν ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και η Περιφερειάρχης Δούρου. Διαμορφώνοντας το πεδίο για τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και των ΟΥΚάδων που παραβιάζοντας σχετικές διαταγές και την Στρατιωτική Νομοθεσία έθεσαν με άσματα τους δικούς τους κατακτητικούς στόχους. Άσματα που αμφισβητούν την ειρήνη στο Αιγαίο και δίνουν νέα δυναμική στον ήδη οξυμένο ελληνοτουρκικό ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο αντίλογος σ΄όσα είπε ο Καμμένος περί συνεκμετάλλευσης κοιτασμάτων στο Αιγαίο με τις ΗΠΑ

Σημείο προς σημείο απαντά  στον Πάνο Καμμένο για την πρόταση του για συνεκμεταλλευσητων πετρελαίων του Αιγαίου  με ποσοστό 70-30% ο πρώην Υπουργός Ενέργειας   Γιάννης Μανιάτης.

ImageΤην ώρα που η πρόταση Καμμένου έχει προκαλέσει αντιδράσεις από τα κόμματα ΝΔ, Το Ποτάμι, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ, ο πρώην υπουργός κ. Μανιάτης , που επί των ημερών του υπήρξε ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός για ελληνικά ''οικόπεδα''πετρελαίων σε Ιόνιο και νοτίως Κρήτης,  άπαντα  και τεχνοκρατικά και πολιτικά με συνεντεύξεις του στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ FM 90,1 ( στον κ. Ν. Ευαγγελάτο) και ΣΚΑΙ 100,3 (στον  κ. Π. Τσίμα).
Για οικονομία χώρου διαρθρώσαμε τις απαντήσεις σε ενιαίο κείμενο,σημείο προς σημείο ενδιαφέροντος, και τις παραθέτουμε για να έχουν οι αναγνώστες μας και αυτή την άποψη υπόψιν τους:

Περνάει ο στρατός…


Του Θωμά Τσαλαπάτη
«-Γιατί, παιδί μου, είσαι θλιμμένο
μέρα γιορτής και με κοιτάς σαν ξένο;
-Αχ πόσο με στεναχωρείς πατρίδα
μονάχα σε εθνικές γιορτές σε είδα…
(…)
-Γιατί, παιδί μου, αγναντεύεις πέρα
τι βλέπεις να ‘ρχεται μες στον αέρα;
-Βλέπω να ‘ρχεται η ανεργία
και να με στέλνεις στη Γερμανία».
Θωμάς Γκόρπας, «Η πατρίδα»
«Έτσι και φέτος, θαυμάσαμε την ένδοξη εθνική μας παρέλαση· τις τροχοφόρες και ένστολες αμυντικές δαπάνες, τους στρατιώτες στρατοκόπους, την ατμόσφαιρα της στρατόσφαιρας.

Ενωμένος Στρατός των Αράβων - Η άνοδος του παρεμβατισμού στη Μέση Ανατολή

 Ενωμένος Στρατός των Αράβων - Η άνοδος του παρεμβατισμού στη Μέση ΑνατολήΜε την Υεμένη σε κρίση, η ανακοίνωση μιας κοινής αραβικής στρατιωτικής δύναμης υποδεικνύει μια νέα κατεύθυνση για τη δυναμική στην περιφερειακή ασφάλεια της Μέσης Ανατολής. 
Η Αίγυπτος επέστρεψε εν τέλει στη θέση της πολιτικής καρδιάς της Μέσης Ανατολής - τουλάχιστον για ένα Σαββατοκύριακο. Στη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στο Σαρμ Αλ-Σέιχ, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι φιλοξένησε τους βασιλείς και προέδρους της περιοχής και στο τέλος μπορούσε να ανακοινώσει μια, τουλάχιστον θεωρητικά, σημαντική απόφαση: η δημιουργία μιας κοινής στρατιωτικής αραβικής δύναμης.

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ 3-6 Απρίλη: Για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια!

Το κείμενο κάλεσμα για την πανελλαδική καμπάνια ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΩΝΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, 3-4-5-6 Απριλίου

Για δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια!
ΣΤΗΡΙΞΤΕ – ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ – ΠAPTE MEPOΣ στην πανελλαδική καμπάνια που οργανώνουν:
τα Σωματεία εργατών ΒΙΟΜΕ & Τσιμέντων Χαλκίδας 
οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ
οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπ. ΟικονομικώΝ
οι σχολικοί φύλακες Θεσ/νίκης
Οι Εργάτες της ΒΙΟΜΕ, των Τσιμέντων Χαλκίδας, οι εργαζόμενοι της Ελεύθερης Αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ3, οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του Υπ. Οικονομικών,  οι σχολικοί φύλακες Θεσ/νίκης, σωματεία, συνδικαλιστικές κινήσεις, πρωτοβουλίες, συλλογικότητες και κινήματα, ξεκινάμε ενωμένοι στις 3 Απρίλη από τη Θεσσαλονίκη (ΒΙΟΜΕ-ΕΡΤ3) μία διαδρομή αξιοπρέπειας με το «Καραβάνι Αγώνα και Αλληλεγγύης» που θα καταλήξει στις 6 Απρίλη στην Αθήνα με πορεία προς το υπουργείο Εργασίας. Ενδιάμεσοι σταθμοί: περιφερειακές Ελεύθερες ΕΡΑ, εργοστάσιο Τσιμέντων Χαλκίδας, «άσπρα σπίτια», κέντρο Αθήνας.

Φόκλαντ: Σύγκρουση πάλι της Βρετανίας με την Αργεντινή

«Βρετανική προβοκάτσια» και μάλιστα για προεκλογικούς λόγους, θεωρεί η Αργεντινή την απόφαση της Βρετανίας να ενισχύσει τις στρατιωτικές τις δυνάμεις στα νησιά Φόκλαντ. Λίγες ημέρες πριν, ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μάικλ Φάλον είχε ανακοινώσει πως η Βρετανία θα δαπανήσει, εντός των επομένων 10 ετών, 180 εκατ. στερλίνες για την ενίσχυση της άμυνας των νησιών και «την αντιμετώπιση της προκλητικότητας της Αργεντινής».

Γάλλοι, Ιταλοί και Αμερικάνοι ετοιμάζονται να εξαργυρώσουν για μια φορά ακόμη τη Γενοκτονία των Αρμενίων

Γάλλοι, Ιταλοί και Αμερικάνοι ετοιμάζονται να εξαργυρώσουν για μια φορά ακόμη τη Γενοκτονία των ΑρμενίωνΗ Τουρκία έχει και πάλι αναβάλει τον καθορισμό του νικητή του διαγωνισμού για την προμήθεια των συστημάτων αεράμυνας στο πλαίσιο του προγράμματος Τ-LORAMIDS.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet Daily News, επικαλούμενη πηγή στην Υπογραμματεία Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM), η κυβέρνηση αρνήθηκε να λάβει μια απόφαση σχετικά με την επιλογή ενός νικητή πριν από τις βουλευτικές εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 7 Ιουνίου.

Η αντιαρματική τάφρος στον Έβρο αντίθετη με την αντίληψη προώθησης του ΕΣ στην Ανατολική Θράκη

Εμπνευσμένοι ορισμένοι στρατηγοί του Ελληνικού Στρατού από την αρματομαχία στην «Κοιλάδα των Δακρύων» στα υψώματα του Γκολάν στον πόλεμο του Γιόμ Κιπούρ το 1973, όταν η μήκους 37 χιλιομέτρων ισραηλινή τάφρος κατάφερε να ανακόψει την προέλαση των συριακών αρμάτων μάχης, αποφάσισαν να κατασκευάσουν μια αντίστοιχη αντιαρματική τάφρο στον Έβρο.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου της Αθήνας, μέχρι τον Οκτώβριο του 2014 είχε κατασκευαστεί περί το 65% της τάφρου στον Έβρο, περί τα 85 από τα 135 χιλιόμετρα. Για την ολοκλήρωση του έργου απαιτούνται επιπλέον 1.050.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων 800.000 ευρώ για καύσιμα και 250.000 για ανταλλακτικά των οχημάτων του Μηχανικού του ΕΣ.