Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Η κόρη του Σαντάμ Χουσεΐν, Ραγκάντ, σύμμαχος με το Ισλαμικό Κράτος

Η κόρη του Σαντάμ Χουσεΐν, Ραγκάντ, σύμμαχος με το Ισλαμικό ΚράτοςΗ μεγαλύτερη κόρη του Σαντάμ Χουσεΐν, Ραγκάντ Σαντάμ Χουσεΐν (Raghad Saddam Hussein) απείλησε με «εκδίκηση» τις ιρακινές σουνιτικές φυλές που συμμάχησαν και συμπολέμησαν με τις σιιτικές 
παραστρατιωτικές πολιτοφυλακές στην επιχείριση ανακατάληψη της Τικρίτ από τοΙσλαμικό Κράτος, πολεμώντας στο πλευρό της κυβέρνησης της Βαγδάτης.
Σύμφωνα με τον Ταρίκ Μαντίλ (Tariq Mandil), επιφανή κάτοικο της Τικρίτ, «η Ραγκάντ απείλησε τις σουνιτικές φυλές στην Τικρίτ ότι πρόδωσαν το κόμμα Μπάαθ και υποστήριξαν τις σιιτικές πολιτοφυλακές».

Για πρώτη φορά στην ιστορία συναντήθηκαν αρχηγοί στρατών της Γης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά οι αρχηγοί των ισχυρότερων στρατών του κόσμου βρέθηκαν σε μια αίθουσα υπό την αιγίδα του ΟΗΕ
Πιο συγκεκριμένα οι Αρχηγοί Άμυνας από 108 Κράτη Μέλη, ο Γενικός Γραμματέας (Secretary General) Ban Ki-Moon και οι υπόλοιποι ηγέτες ΟΗΕ συνήλθαν στη Νέα Υόρκη στις 27 Μαρτίου 2015 στη μεγαλύτερη σύσκεψη αυτού του επιπέδου στην ιστορία. Κατόπιν των συζητήσεων που προέκυψαν κατά τη Σύνοδο Υψηλού Επιπέδου με θέμα τη Διατήρηση της Ειρήνης στο περιθώριο της Γενικής Συζήτησης της Γενικής Συνέλευσης, αποτέλεσε  μοναδική ευκαιρία για τους ανώτατους στρατιωτικούς ηγέτες να συναντηθούν στα Ηνωμένα Έθνη.

Κόλαση στην Υεμένη - Ο συνασπισμός βομβαρδίζει τους αντάρτες

Image
Η αεροπορία και το ναυτικό του υπό τη Σαουδική Αραβία αραβικού συνασπισμού βομβάρδισε νωρίς σήμερα το πρωί θέσεις των ανταρτών στο Αντεν, έπειτα από μια νύχτα επιδρομών εναντίον πολλών ακόμη στόχων κυρίως στην πρωτεύουσα Σαναά.
Στο Αντεν, τη μεγάλη πόλη του νότου και δεύτερη μεγαλύτερη της Υεμένης, οι βομβαρδισμοί επικεντρώθηκαν σε κτιριακό συγκρότημα της επαρχιακής διοίκησης στο Νταρ Σαάντ, που έχουν καταλάβει οι σιίτες αντάρτες Χούτι στη βόρεια πλευρά της πόλης, και υπάρχουν "πολλοί νεκροί και τραυματίες στις τάξεις των Χούτι", δήλωσε αξιωματικός πιστός στον πρόεδρο Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, ο οποίος έχει καταφύγει στη Σαουδική Αραβία.

Κόσοβο: Έτοιμο το σχέδιο για τη συγκρότηση Ενόπλων Δυνάμεων

Image
Το σχέδιο νόμου για τη συγκρότηση "Ένοπλων Δυνάμεων του Κοσόβου" είναι έτοιμο, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κοσόβου, Ίσα Μουστάφα, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση αναμένει να εξασφαλιστεί στη Βουλή πλειοψηφία των 2/3 για να υιοθετηθεί.
Ο κ. Μουστάφα δήλωσε ότι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, μετά από κυβερνητική σύσκεψη στην Πρίστινα, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν θα έχουν παρουσία στο βόρειο Κόσοβο, χωρίς προηγούμενη συμφωνία με το ΝΑΤΟ.

Οι δωσίλογοι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης – 1942: «Αρκετά εβραϊκά όντα έμειναν στον τόπο» – 1943: «Αι ελληνικαί γεννεαί θα εορτάσουν όταν αποκαθαρθή η γάγγραινα με τους κίτρινους αστέρας» (Από το Ολοκαύτωμα των Εβραίων της Ελλάδας, το «Μαύρο Σάββατο» της 11ης Ιουλίου 1942)

xyzcontagion.wordpress.com/2015/01/13/mavro-sabbato/
Η Απογευματινή (της Θεσσαλονίκης), εφημερίδα που στήριζε προπολεμικά το Λαϊκό Κόμμα, ήταν η μοναδική προπολεμική εφημερίδα που κυκλοφορούσε στη διάρκεια της Κατοχής, μαζί με τη Νέα Ευρώπη, η οποία στήθηκε ταυτόχρονα με την είσοδο των Γερμανών στην πόλη. Κυκλοφόρησαν ανελλιπώς επί 3,5 χρόνια, με το τελευταίο τους φύλλο να εκδίδεται στις 29 Οκτωβρίου του 1944. Το τελευταίο διάστημα της Κατοχής συγχωνεύτηκαν και κυκλοφορούσε ένα κοινό φύλλο, με πολύ παράξενο -τετράγωνο- σχήμα, λόγω έλλειψης χάρτου, προφανώς. Στις δυο εφημερίδες έγραφαν, εκτός από τους στρατευμένους στη ναζιστική υπόθεση δημοσιογράφοι, και γνωστοί ένοπλοι δωσίλογοι όπως ο Συνταγματάρχης Γεώργιος Πούλος και ο Κύρος Γραμματικόπουλος.

Συγκλονιστικές ιστορικές φωτογραφίες.

Συγκλονιστικές ιστορικές φωτογραφίες.
Όλοι γνωρίζουμε κάτι για την ιστορία, όμως πολλές φορές τα πράγματα ήταν αρκετά διαφορετικά.
Ο σημερινός κόσμος λειτουργεί πολύ διαφορετικά από ότι παλιότερα και ειδικά τότε που υπήρχαν παγκόσμιοι πόλεμοι, ένοπλες συγκρούσεις και εισβολές σε ξένα εδάφη.http://www.youmag.gr/

OI ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ 22χρονου ΦΑΝΤΑΡΟΥ ΣΤΟ ΚΕΕΜ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΚΕ

Μια σημαντική πρωτοβουλία έλαβαν οι βουλευτές του ΚΚΕ θέλοντας να συμβάλλουν και αυτοί από τη μεριά τους στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων.
Υιοθετώντας τις καταγγελίες των στρατευμένων που έφερε στο προσκήνιο το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο, απαιτώντας απαντήσεις:  
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Μέτρα τώρα για υποδομές Υγείας στις στρατιωτικές μονάδες
Στη Βουλή φέρνει το ΚΚΕ, με χτεσινή του Ερώτηση, τις σοβαρές ελλείψεις στις υποδομές Υγείας των στρατιωτικών μονάδων, πρόβλημα που αναδείχθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο, όταν στις 18 Μάρτη έχασε τη ζωή του ο στρατιώτης Λ. Ν. λόγω «κεραυνοβόλου νεκρωτικής πνευμονίας, πολυοργανικής ανεπάρκειας», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού, ο οποίος υπηρετούσε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών στη Σπάρτη.

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΓΕΕΘΑ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε.

Image
ΕΝΑ ΑΠΑΙΣΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ: ΘΑ ΚΟΣΤΙΣΕΙ ΣΧΕΔΟΝ 500000 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΕΙ 7 ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ!
Η κυβέρνηση, ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος και ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος συνεχίζουν να προκαλούν. Αυτή την περίοδο που ο λαός μας δυστυχεί, που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει νέο Μνημόνιο και σχεδιάζει νέες οδυνηρές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες-νέους φόρους.
Είναι απίστευτη πρόκληση να μας καλούν να πληρώσουμε σχεδόν 500000 ευρώ για τη θητεία του ΑΓΕΕΘΑ ως Προέδρου της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε.
Είναι όμως μια ευκαιρία να δούμε ποιες είναι οι προτεραιότητες του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, ο οποίος αρνείται ένα πιάτο αξιοπρεπές φαγητού και ένα μπουκάλι νερό στους φαντάρους, πετώντας στους στις άθλιες μονάδες, χωρίς υγιεινή και χωρίς γιατρό.

Μ. Ανατολή: Σ. Αραβία-Ιράν-Τουρκία & η πολύπλοκη στρατηγική των ΗΠΑ

Ένας συνασπισμός σουνιτικών αραβικών κρατών, οργανωμένος από την Σαουδική Αραβία, εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη, κατά των υποστηριζόμενων από το Ιράν σιιτών Χούτι. Η εξέλιξη αυτή αποδεικνύει τρία πράγματα.
Του George Friedman ΠΗΓΗ: STRATFOR URL: https://www.stratfor.com/

ΑΠΟΔΟΣΗ: Παντελής Καρύκας
Η επίθεση της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη ανοίγει τον Ασκό του ΑιόλουΤο πρώτο είναι πως ο ρόλος των ΗΠΑ στις περιφερειακές συγκρούσεις, όντως, άλλαξε, με τους Αμερικανούς να μην αποτελούν τον βασικό στρατιωτικό πυλώνα των περιφερειακών συμμαχιών. Τον ρόλο αυτό αναλαμβάνουν πλέον οι περιφερειακές δυνάμεις, με τις ΗΠΑ να διαδραματίζουν δευτερεύοντα ρόλο.
Το δεύτερο είναι πως η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της διαθέτουν πια τον απαραίτητο σύγχρονο εξοπλισμό για να φέρουν εις πέρας μια τέτοια επιχείρηση, τουλάχιστον στην Υεμένη. Η επιχείρηση ξεκίνησε με την καταστολή της αεράμυνας των Χούτι, οι οποίοι διέθεταν αντιαεροπορικά όπλα από το οπλοστάσιο του στρατού της Υεμένης. Αυτό σημαίνει πως οι περιφερειακές δυνάμεις, αν και ευχαρίστως θα μετέφεραν τα βάρη του πολέμου στους Αμερικανούς, μπορούν να κινηθούν και μόνες τους αν οι Αμερικανοί αρνηθούν να τα επωμιστούν.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ!!! ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ...

Έτοιμος να επενδύσει 1 δισ. δολάρια στην Ουκρανία, δηλώνει ο γνωστός Τζορτζ Σόρος, αν οι δυτικές χώρες υποστηρίξουν τις ιδιωτικές επενδύσεις στη χώρα αυτή. Σε συνέντευξή του σε αυστριακή εφημερίδα δήλωσε έτοιμος να επενδύσει στον αγροτικό τομέα και στον τομέα των υποδομών.
Ο Σόρος είπε πως η Δύση οφείλει να καταστήσει την Ουκρανία πιο ελκυστική στους ξένους επενδυτές, προστατεύοντάς τους από τους πολιτικούς κινδύνους, παρέχοντας χρηματοδότηση, με επιτόκια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δηλαδή σχεδόν μηδενικά. Η Ουκρανίας αναζητά χρήματα και επενδύσεις, καθώς αγωνίζεται έναντι των ρωσόφωνων αυτονομιστών και όπως είναι γνωστό ο πόλεμος κοστίζει.

O Ελληνικός Στρατός κατέταξε πρώτο ένα τουφέκι που στη Γερμανία κρίνεται ως άχρηστο

Πρόκειται για μια σπάνια περίπτωση όπου ένας διαγωνισμός για την προμήθεια όπλων για τον Ελληνικό Στρατό δεν προχώρησε κατά το παρελθόν - και τώρα βγαίνει ασπροπρόσωπος ο φορολογούμενος. Έστω και από σπόνδα!
Σχεδόν την ίδια μέρα ακριβώς - πριν από τρία χρόνια - έκανε την εμφάνισή της η πρώτη δημόσια έκθεση για τα πολλά προβλήματου του G36, το τυπικό τυφέκιο των Γερμανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Τρία χρόνια αργότερα, μετά από διάφορες τεχνικές μελέτες και διάφορα επεξηγηματικές προσπάθειες, οι Γερμανικές Ενοπλες Δυνάμεις καταλήγουν στο συμπέρασμα: όταν προκαλείται αύξηση της θερμοκρασίας και σημειώνονται αλλαγές στις κλιματικές συνθήκες του περιβάλλοντος υπάρχουν περιορισμοί ακριβείας.

Αναφορικά με τους διαγωνισμούς υδρογονανθράκων

«Πολύ σημαντική» χαρακτήρισε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, την επίσκεψή του στη Μόσχα, ενώ πρόσθεσε ότι μεγάλες ρωσικές πετρελαϊκές θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό για τις έρευνες υδρογονανθράκων.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στο υπουργείο αναφορικά με το ταξίδι του στη Ρωσία και τα αποτελέσματά του, ο κ. Λαφαζάνης ανέφερε ότι είχε «εποικοδομητικές συναντήσεις» στη Μόσχα και ότι στο επίκεντρο των οποίων βρέθηκαν οι ενεργειακές σχέσεις και τα προβλήματα της περιοχής. «Συμφωνήσαμε να διευρύνουμε τις ενεργειακές μας σχέσεις για το καλό της περιοχής μας και της Ευρώπης», είπε ο υπουργός, προσθέτοντας πως «ανοίγει ένα μεγάλο και ελπιδοφόρο κεφάλαιο στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας». 

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΠΡΩΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΕΚΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ!

«ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΗΝΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ» ΣΤΡΑΤΟΥ - ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ - ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ-ΔΗΜΑΡΧΩΝ 

ΕΑΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Εκκλησιασμοί στα Πομακοχώρια 2015

Η ΕΑΑΣ Ξάνθης έχει αναλάβει, σε συνεργασία πάντα με τις επίσημες εκκλησιαστικές και στρατιωτικές αρχές να τονώσει τα ελληνοχριστιανικά αισθήματα των κατοίκων της περιοχής.

Η Βία είναι η ουσία του Νόμου

guncontrolΕγώ διάλογο δεν κάνω. Δεν ξέρω τι εννοεί ο καθένας διότι η ρήση του κ. Παρασκευόπουλου είναι πολύ καλή. Λέει να κάνουμε διάλογο για να μην υπάρχει βία. Για να σταματήσουμε τη βία. Το πρόβλημα είναι ότι αυτοί είναι η βία. Είναι οι ίδιοι η βία. Δεν είναι ότι θέτουν ένα αίτημα, το απορρίπτεις και υπάρχει ένταση. Εδώ χρησιμοποιούν τη βία για να συζητήσεις μετά το ενδεχόμενο αίτημα. Οπότε διάλογος δεν πρέπει να γίνει για κανέναν λόγο. Η δημοκρατία δεν κάνει διάλογο με αυτούς που δεν έχουν πρόσωπα.

UN says Israel, not Iran, North Korea or Syria worst violator of human rights

660-UN-human-rights.jpg
What country deserves more condemnation for violating human rights than any other nation on earth? According to the U.N.’s top human rights body, that would be Israel.

Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΩΝ ΤΟΙΧΩΝ Το κόκκινο και το μαύρο

Κι όμως, η δομική κριτική του μιλιταρισμού αποτελούσε -κι εξακολουθεί ν’ αποτελεί- βασικό ιδεολογικό χαρακτηριστικό της ριζοσπαστικής Αριστεράς, σε όλες τις εκδοχές της (φωτ.3) | ΤΑΣΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣhttp://www.efsyn.gr/ 

Δολοφονήθηκαν οι 3 Τούρκοι επαναστάτες

Κι ενώ η Τούρκικη κυβέρνηση έχει επιβάλει απαγόρευση σε όλα τα ΜΜΕ να μεταδίδουν οποιαδήποτε είδηση σχετικά με την ομηρία από ένοπλα μέλη της οργάνωσης DHKP-C του εισαγγελέα της υπόθεσης δολοφονίας του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν από τις δυνάμεις καταστολής στην Τουρκία, η εφημερίδα «Εβρενσέλ» αψηφά την απαγόρευση και γράφει στην ιστοσελίδα της ότι σύμφωνα με πληροφορίες οι τρεις επαναστάτες έχουν δολοφονηθεί ενώ ο εισαγγελέας είναι τραυματισμένος.