Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

ΟΙ ΑΝΕΛ ΞΕΠΑΤΙΚΩΝΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΦΥΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!


Τη δέσμευση ότι θα επανδρωθούν πλήρως καθ όλη την διάρκεια του έτους τα στρατιωτικά φυλάκια των νομών Καστοριάς και Φλώρινας έκανε ο βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ. Χάρης Κάτανας μιλώντας στην εκπομπή Forum Επικαιρότητας της Γιάννας Λούσιου. Στόχος όπως είπε ο κύριος Κάτανας είναι να επανέλθει το Α΄ Σώμα Στρατού.
Αποκαλύπτοντας ότι ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος ακουλουθεί την πολιτική πελατειακών σχέσεων και χρήσης του στρατού για ψηφοθηρικούς λόγους, όπως και οι προκάτοχοι του των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. 
Αντί λοιπόν να κλείσουν τα άχρηστα στρατόπεδα ανοίγουν και αυτά που μόλις έκλεισαν στο πλαίσιο ενός κάποιου περιορισμού τους, που σωστά επιχειρήθηκε πριν ορισμένους μήνες.

Η ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΠΟΙΝΩΝ: ΤΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΠΟΙΝΗ

Πόσο διαδεδομένη είναι η χρήση της θανατικής ποινής;
Είναι γνωστό πως 55 χώρες καταδίκασαν τουλάχιστον 2,466 άτομα σε θάνατο το 2014 – αύξηση της τάξεως των 28% συγκριτικά με το 2013. Αυτό συνέβη κυρίως λόγω της ανόδου των θανατικών ποινών στην Αίγυπτο και τη Νιγηρία.
Η Διεθνής Αμνηστία κατέγραψε επίσης 607 εκτελέσεις σε 22 χώρες το 2014.
Αλλά τα πραγματικά ποσοστά των ανθρώπων που εκτελέστηκαν είναι πολύ υψηλότερα. Δεν είναι γνωστοί οι αριθμοί για την Κίνα, για παράδειγμα, που θεωρείται πως εκτελεί περισσότερους ανθρώπους από ότι οι υπόλοιπες χώρες της υφηλίου συγκεντρωμένες μαζί.

Χανιά: Ένοχοι οι δύο δράστες της φασιστικής επίθεσης στον γιατρό

Την ενοχή των δύο εκ των τριών δραστών της φασιστικής επίθεσης σε βάρος του γιατρού Δημήτρη Μακρέα στα Χανιά, όταν εκείνος υπερασπίστηκε μετανάστες, αποφάσισε Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων.
Τους τρεις κατηγορούμενους, βάραιναν κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη κι οπλοφορία. Το δικαστήριο αποφάσισε την ενοχή των δύο κατηγορουμένων και επέβαλε στον μεν 4 έτη και 10 μήνες ποινή φυλάκισης και 4 έτη φυλάκισης στον δεύτερο. Ο τρίτος κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος γιατί δεν αναγνωρίστηκε από το θύμα. Η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη με τον όρο ότι οι δύο καταδικασθέντες θα πρέπει να καταβάλλουν 5.000 ευρώ ο καθένας ως χρηματική εγγύηση.

Το Ισραήλ απειλεί με επίθεση αν το Ιράν αποκτήσει πυρηνικά

Image

Ο ισραηλινός υπουργός Πληροφοριών Γιουβάλ Στάινιτς δήλωσε σήμερα ότι η στρατιωτική επιλογή παραμένει στο τραπέζι για τη χώρα του έναντι της απειλής να αποκτήσει το Ιράν πυρηνικά όπλα, ενώ στη Λωζάνη συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα.
Ερωτηθείς σχετικά με μια ενδεχόμενη ισραηλινή επίθεση εναντίον του Ιράν σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία για το πρόγραμμα, ο Στάινιτς, ο οποίος είναι συνεργάτης του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε στο δημόσιο ραδιοσταθμό πως η χώρα του θα προβεί σε ενέργειες στους τομείς της διπλωματίας και των Πληροφοριών, όμως "αν δεν έχουμε άλλη επιλογή, τότε δεν έχουμε άλλη επιλογή (...) η στρατιωτική επιλογή βρίσκεται στο τραπέζι".

Τεράστια νίκη του φοιτητικού και μαθητικού κινήματος στη Χιλή

Έπειτα από μια δεκαετία σκληρών αγώνων και συγκρούσεων στους δρόμους της Χιλής, με κορύφωση την τριετία 2011-2014, φαίνεται ότι τα αιτήματα των Χιλιανών φοιτητών και μαθητών τελικά ικανοποιούνται.
Η κυ­βέρ­νη­ση ψή­φι­σε και­νούρ­γιο νόμο σύμ­φω­να με τον οποίο στα­μα­τά η δη­μό­σια χρη­μα­το­δό­τη­ση στα ιδιω­τι­κά σχο­λεία, κα­ταρ­γεί­ται η επι­λε­κτι­κή εί­σο­δος παι­διών στη δη­μό­σια εκ­παί­δευ­ση και κυ­ρί­ως κα­θιε­ρώ­νε­ται το δι­καί­ω­μα στη δη­μό­σια εκ­παί­δευ­ση για όλους τους μα­θη­τές και τις μα­θή­τριες των δη­μο­τι­κών και γυ­μνα­σί­ων-λυ­κεί­ων. Ο αγώ­νας των Χι­λια­νών νέων ήταν ο πιο μα­κρύς και επί­μο­νος αγώ­νας που έζησε η χώρα από τότε που το δη­μο­κρα­τι­κό κί­νη­μα του 1980 έδιω­ξε τον Πι­νο­σέτ.

US Army to Train Ukrainian Fascist Militias

Azov-Ukraine-1The US Army will begin training Ukraine National Guard battalions on April 20 at a site in western Ukraine, near the Polish border, according to an announcement made Sunday by the country’s interior minister, Arsen Avakov.
“American commandos, numbering 290, will come to Yavoriv training ground, Lviv region, on April 20,” Avakov wrote on Facebook. “This is where a long-term military exercise of 173rd Airborne Brigade Combat Team of the US Army and combat units of the National Guard will be held.”

Ομαδικοί τάφοι νεοσύλλεκτων στο Τικρίτ! ΒΙΝΤΕΟ

ImageΟι ιρακινές δυνάμεις, που μόλις ανακατέλαβαν τη πόλη Τικρίτ από το Ισλαμικό Κράτος, ανακάλυψαν ομαδικούς τάφους στους οποίους βρίσκονταν τα πτώματα εκατοντάδων νεοσύλλεκτων που εκτελέστηκαν τον Ιούνιο του 2014, δήλωσε ένας υπουργός.

Η σφαγή του Σπάικερ, από το όνομα της στρατιωτικής βάσης που βρίσκεται βόρεια του Τικρίτ απ’ όπου οι τζιχαντιστές απήγαγαν τους κυρίως σιίτες νεοσύλλεκτους, είχε προκαλέσει διεθνή κατακραυγή.
Ο Ιρακινός υπουργός Εσωτερικών Μοχάμεντ αλ Γάμπαν δήλωσε ότι οι ομαδικοί τάφοι εντοπίστηκαν στη συνοικία όπου βρισκόταν το μέγαρο του πρώην προέδρου Σαντάμ Χουσέιν, στην όχθη του ποταμού Τίγρη.

585 ΜΚ/ΤΟ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ: ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΡΟ, ΤΥΧΕΡΟΙ ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΝΙΟ!

ΦΑΤΕ ΜΑΤΙΑ ΑΡΝΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΛΙΑ ΠΕΡΙΔΡΟΜΟ...

Ο διοικητής με στεντόρεια φωνή σε κάθε αναφορά τονίζει ότι η μονάδα του είναι πρότυπο. Οι εγκαταστάσεις τέλειες και πεντακάθαρες.
Οι φαντάροι όμως αποκαλύπτουν σε σχετική επιστολή τους ότι βασιλεύει η βρώμα.
Οι καθαριότητες είναι χάλια, είναι εικονικές: χωρίς απορρυπαντικά, χωρίς χλωρίνη. Με νεράκι…
Αποτέλεσμα να βρωμάνε από τα (10) μέτρα και να μην μπορείς να πλησιάσεις.
Όμως οι φαντάροι δεν έχουν ούτε νερό να πιουν. Δεν υπάρχει βρύση, ενώ στα αυτόματα μηχανήματα έχει λήξει η σύμβαση με την εταιρεία εδώ και δύο μήνες, χωρίς φυσικά να ανανεωθεί!

Ο υποπλοίαρχος επικεφαλής των βατραχανθρώπων στην παρέλαση απομακρύνθηκε-Απαιτείται άμεση εφαρμογή του Νόμου!

Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο ελέω… ΟΥΚΣύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο υποπλοίαρχος επικεφαλής του τμήματος της ΜΥΚ στην παρέλαση, έχει “χαιρετήσει” την μονάδα από την πρώτη ημέρα που ξέσπασε ο θόρυβος για τα συνθήματα. 
Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος δεν είχε δώσει τέτοια εντολή και από το ΓΕΝ επιμένουν ότι δεν “του ΄χει βγει μετάθεση”. 
Παρά τις διαβεβαιώσεις θα επιμείνουμε κι ας το διαψεύδουν: ο υποπλοίαρχος απομακρύνθηκε με προφορική διαταγή από την ΜΥΚ και αναμένει όντως την μετάθεσή του. 
Στην συγκεκριμένη περίπτωση δε χωρούν μισόλογα: πρέπει να υπάρξει άμεσα εφαρμογή του Νόμου και του Στρατιωτικού Κανονισμού.

2.7 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΪΔΕΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

ImageΤο αστικό κράτος μετά την περίοδο του εκσυγχρονισμού του Σημίτη, της «Ισχυρής Ελλάδας, με την Νοτιοανατολική Ευρώπη ως Ζωτικό Χώρο», του «έπους του Ευρώ», των Μεγάλων Έργων και της Ολυμπιάδας, επαναπροσδιορίζει «το έθνος», που καλείται να ανοίξει τους νέους δρόμους καπιταλιστικής κερδοφορίας. Πρώτος στόχος, η υπερεκμετάλλευση της εργατικής τάξης με Μνημόνια ή όχι. Ακολουθεί η ΑΟΖ, η εκμετάλλευση των ενεργειακών κοιτασμάτων και η αναβάθμιση του ρόλου της αστική τάξης στην Ανατολική Μεσόγειο που προβάλλεται ως στρατηγικός στόχος. 

Η Συριακή Πολεμική Αεροπορία ενισχυμένη μετά από τέσσερα χρόνια πολέμου

Η Συριακή Πολεμική Αεροπορία ενισχυμένη μετά από τέσσερα χρόνια πολέμουΠρος έκπληξη όλων, η Συριακή Αραβική Πολεμική Αεροπορία (αραβικά: القوات الجوية العربية السورية, ‎αγγλικά: Syrian Arab Air Force - SyAAF), ήταν μέχρι σήμερα σε θέση να διατηρήσει ένα υψηλό λειτουργικό ρυθμό σε σχεδόν τέσσερα χρόνια πολέμου. Υπό άλλες συνθήκες προορίζονταν να συμμετάσχει για μια ακόμη φορά σε ένα άγριο αλλά σύντομο πόλεμο με το Ισραήλ, σήμερα πλέον έχει βρει το ρόλο της στον πόλεμο φθοράς μεταξύ του Άσαντ και των αντιπάλων του.
Λίγο πριν τον εμφύλιο πόλεμο

Πρώτη φορά "επί Αριστεράς" οι εργαζόμενοι του Σκαραμαγκά αποκλείουν το ΥΠΕΘΑ

Image
“Πρώτη φορά αριστερά” ή μάλλον πρώτη φορά “επί αριστεράς”, οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά μπροστά στην πύλη του ΥΠΕΘΑ. Αφού συμπλήρωσαν δύο μήνες απλήρωτοι και εφόσον δεν έχουν καμία επίσημη ενημέρωση για τις προθέσεις της κυβέρνησης σχετικά με την τύχη των Ναυπηγείων αλλά και του τελευταίου υποβρυχίου 214, οι εργαζόμενοι κάνουν μία ακόμη διαμαρτυρία, έξω από το ΥΠΕΘΑ,στη λεωφόρο Μεσογείων. Σε τι ελπίζουν;

Πρώτα απ΄ όλα σε μια επίσημη συνάντηση με κάποιον από την ηγεσία του ΥΠΕΘΑ ο οποίος θα μπορεί να τους δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για το “που πάνε” τα Ναυπηγεία.

ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΗ: Αρνήθηκε χορηγία της Ελληνικός Χρυσός

Στη σημερινή  εποχή  κάθε  χορηγία είναι πολύτιμη για οποιαδήποτε ομάδα στους δύσκολους καιρούς που υπάρχουν στην Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για τον Ηρακλή  που μπορεί να έχει στην «κεφαλή» του τον Σπύρο Παπαθανασάκη, αλλά κάθε οικονομική βοήθεια είναι αναγκαία.

Να βρεθούν οι δολοφόνοι του Berkin Elvan!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ   ΠΕΜΠΤΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΩΡΑ 18.00
Να βρεθούν οι δολοφόνοι του Berkin Elvan!
Να καταδικάσουμε την καταπίεση και τις δολοφονίες που υφίστανται οι λαοί της Τουρκίας.
Ο BERKIN ELVAN τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κατά την αντίσταση στο Γκεζί και μετά από 269 μέρες σε κώμα έπεσε μάρτυρας. Μολονότι υπήρχαν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία αλλά και οι καταγραφές από κάμερες, και μολονότι οι δολοφόνοι ήταν γνωστοί δεν τιμωρήθηκαν.
Στις 31 Μάρτη, 2 αγωνιστές του DHKC (ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ) αιχμαλώτισαν τον εισαγγελέα που ασχολούνταν με την υπόθεση του BERKIN ELVAN και την εξέγερση του Γκεζί και γνωστοποίησαν στην κοινή γνώμη τα αιτήματά τους.

‘Army go, home!’: US military convoy confronted by more protests returning to German base

Αμερικανικό στρατιωτικό κομβόι παρελαύνει σε 6 κράτη της Ανατολικής ΕυρώπηςA US military convoy has completed its grand tour across Eastern Europe with over a hundred armored vehicles greeted by anti-war protesters at the gates of their base in the German city of Vilseck.
Since March 21, around 120 vehicles, mainly Stryker AFVs – which took part in the Baltic drills near the Russian border – drove 1770 kilometers through Estonia, Lithuania, Poland, Latvia and the Czech Republic.
The US military said that it was their longest road march across the territory of Europe since World War II.

Russia’s Yemen consulate damaged in Saudi-led airstrikes – embassy source

The Russian Consulate General in the Yemeni sea port of Aden has been damaged during airstrikes launched by the Saudi-led military coalition against the Houthi rebels, said a source in the Russian embassy in Yemen.

“There is not a single intact window left,” the source told Sputnik. A possibility of consulate closure and the evacuation of Russian nationals is currently under review, the source added.

Fire blazes on oil platform in Gulf of Mexico, 4 dead, multiple injures reported

View image on TwitterA fire broke out on an oil platform belonging to Mexico’s state Pemex petroleum giant in the Gulf of Mexico, leading to the evacuation of about 300 workers. According to the company at least four people have died and 16 have been injured.
Pemex said on Twitter that the fire on the Abkatun Permanente platform in the oil-rich Campeche Bay broke out overnight and eight firefighting boats were tackling the blaze.