Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Εκπομπή «ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ» του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στο ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 το Σαββάτο 4/4/2015 στις 7.00 π.μ.

ΘΕΜΑ: «585 ΜΚ/ΤΟ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ: 
ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, 
ΚΑΘΟΛΟΥ ΝΕΡΟ, 
ΤΥΧΕΡΟΙ ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΑΝΙΟ!»

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  
Diktiospartakos.blogspot.com 

Χάος στην Υεμένη - Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες

Image
Οι εχθροπραξίες στην Υεμένη, όπου εννέα αραβικά κράτη τα οποία συμμετέχουν στη συμμαχία υπό τη Σαουδική Αραβία διεξάγουν μια εκστρατεία αεροπορικών επιδρομών εναντίον των σιιτών μαχητών Χούτι και των συμμάχων τους τις τελευταίες οκτώ ημέρες, έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 519 ανθρώπους, ενώ άλλοι 1.700 έχουν τραυματιστεί μέσα σε δύο εβδομάδες, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγο η Βάλερι Έιμος, η επικεφαλής του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις.

Οι ΗΠΑ υπέκυψαν στον κινέζικο δράκο

China congress flag
«Εάν δεν μπορείς να νικήσεις τον εχθρό σου, γίνε φίλος του» έλεγε ένα παλιό ρητό, το οποίο όπως φαίνεται αποφάσισε να εφαρμόσει η Ουάσιγκτον απέναντι στα σχέδια της Κίνας να ιδρύσει την Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων και Υποδομών (AIIB). Καθώς ένας μετά τον άλλο οι δυτικοί σύμμαχοι εγκαταλείπουν τις ΗΠΑ και σχηματίζουν ουρές για να συμμετέχουν ως ιδρυτικά μέλη στο κινεζικό εγχείρημα, ο Λευκός Οίκος αναγκάστηκε να αποδεχθεί εμμέσως τη δημόσια ταπείνωσή του και να τείνει χείρα φιλίας στο νέο θεσμό. «Θέλουμε να συγχρηματοδοτήσουμε νέα προγράμματα» έλεγε και ξανάλεγε ο Αμερικανός υφυπουργός οικονομικών Νάθαμ Σις, ο οποίος το προηγούμενο διάστημα απειλούσε θεούς και δαίμονες για να αποτρέψει τη συνεργασία δυτικών χωρών με τον «κινεζικό δράκο». Στο ίδιο μήκος κύματος και η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ, κάνοντας την ανάγκη φιλοτιμία, δήλωνε «πανευτυχής» που της δίνεται η ευκαιρία να συνεργαστεί με τη νέα τράπεζα επενδύσεων.

ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ 585 ΜΚ/ΤΠ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Ελάχιστη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση της επιστολής καταγγελίας των συναδέλφων, που περιέγραφε τις άθλιες συνθήκες που επικρατούσαν στη μονάδα –και χρησιμοποιούμε χρόνο που αναφέρεται στο παρελθόν- υπήρξε παρέμβαση του ΓΕΣ και της ιεραρχίας. Μάλιστα, υπήρξε φήμη για άμεση ταξιαρχική επιθεώρηση της μονάδας.
Γεγονός που έθεσε σε συναγερμό τη διοίκηση και το στελεχικό δυναμικό.
Αμέσως ο διοικητής κάλεσε αναφορά, απευθύνθηκε στους φαντάρους σε πνεύμα χαλαρό, τους ζήτησε να εκφράσουν τα παράπονα τους και δεσμεύτηκε προσωπικά ότι άμεσα θα δοθούν λύσεις.
Και λύσεις δόθηκαν.

ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΩΝ ΜΑΤ ΠΑΝΟΥΣΗ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ImageΠαραθέτουμε την συνέντευξη του Υπουργού των ΜΑΤ Πανούση σε ένα από τα σημαντικότερα μέσα του συγκροτήματος της Διαπλοκής αφενός για να αναδείξουμε την αθλιότητα και βαναυσότητα του κρατικού αυταρχισμού που εκπροσωπεί ο συγκεκριμένος υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Αφετέρου, λαμβάνοντας την ευκαιρία να θυμήσουμε ότι ο Πανούσης υπήρξε στέλεχος της ΔΗΜΑΡ όταν το κόμμα αυτό υπεράσπιζε και ψήφιζε τα Μνημόνια και την άγρια ταξική πολιτική συμμετέχοντας στην ακροδεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Μάλιστα, ο Πανούσης "είχε συγκινήσει" με την σιγή του, όπως και τα υπόλοιπα μέλη της ΔΗΜΑΡ, όταν η κυβέρνηση του κατέβαζε τον Στρατό στο δρόμο εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών το 2012.
 Ο Πανούσης ήξερε τι σημαίνει δόγμα άμυνας/ασφάλειας. Τι σημαίνει Στρατός σε Αποστολές Καταστολής Πλήθους.

ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΑΠΕΙΛΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΜΑΙΑ

Η Ρωσία απειλεί ακόμα και με πυρηνικά, προκειμένου να υπερασπιστεί την Κριμαία, προειδοποιώντας, παράλληλα, πως οι ίδιες συνθήκες που την υποχρέωσαν να αναλάβει δράση στην Ουκρανία υπάρχουν και στις τρεις Βαλτικές δημοκρατίες, μέλη όλες του ΝΑΤΟ.
Σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανού αξιωματούχου που μετείχε σε συνάντηση με Ρώσους στρατιωτικούς, στους Times, η Μόσχα απειλεί με ένα ευρύ φάσμα απαντήσεων, από μη στρατιωτικές, μέχρι πυρηνικές, αν το ΝΑΤΟ μεταφέρει περισσότερες δυνάμεις του στη Λετονία, την Εσθονία και τη Λιθουανία.

Θαυμάστε Συριζαίικο στέλεχος: Ζητά να ασκηθεί βία στους αντιεξουσιαστές

Πιθανόν να μην είναι τόσο γνωστό το «μπουμπούκι» υποψήφιος ευρωβουλευτής του Σύριζα, παρουσιαζόμενος σαν πρόεδρος κάποιας Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του ΑνθρώπουΔημήτρης Χριστόπουλος,
Να θυμίσουμε πάντως ότι ήταν ένας απ’ τους πιο ένθερμους υποστηριχτές των νατοϊκών επεμβάσεων στην Τουρκία και ο άνθρωπος που πρωτοστάτησε για να «κοπεί» απ’ το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ η Σαμπιχά Σουλεϊμάν (αρχικά είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των υποψηφίων για το ευρωψηφοδέλτιο με το χαρακτηρισμό δίπλα στο όνομά της «ακτιβίστρια Ρομά») μια γυναίκα που δραστηριοποιείται στον εξελληνισμό και στη μόρφωση των τσιγγάνων της περιοχής της.

ΟΙ ΑΝΕΛ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ ΤΗΝ ΝΔ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΣΤΑ ΠΑΖΑΡΙΑ ΤΟΥ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥΣ

Αντί να κλείνουν άχρηστα στρατόπεδα, όπως υποσχέθηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στις προγραμματικές δηλώσεις, ανοίγουν και άλλα -που πρόσφατα είχαν κλείσει για να ικανοποιήσουν τα τοπικά συμφέροντα και να αρπάξουν ψήφους. 

ΒΙΝΤΕΟ- Επάνδρωση φυλακίων σε Γράμμο και Φλώρινα





Ιστορική συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν


Image
Το Ιράν και η διεθνής κοινότητα κατέληξαν σε μια ιστορική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης, ανακοίνωσαν απόψε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας αλλά και η ιρανική ηγεσία.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, επιτεύχθηκε μια συμφωνία για το πλαίσιο μιας τελικής συμφωνίας μέχρι την 30ή Ιουνίου. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν στα βασικά σημεία που θα πρέπει να περιλαμβάνονται σ' αυτήν, πρόσθεσε με μήνυμά του στο Twitter ο υπουργός Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ.
Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί τόνισε ότι έχουν βρεθεί οι λύσεις για τις "παραμέτρους-κλειδιά" του πυρηνικού προγράμματος της Τεχεράνης, σημειώνοντας ότι η σύνταξη του κειμένου της τελικής συμφωνίας θα ξεκινήσει άμεσα και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί "μέχρι την 30ή Ιουνίου".

Τουρκία: Αντιτρομοκρατική επιχείρηση σε περιοχές των Κούρδων και της Αριστεράς


Δεκάδες άτομα συνελήφθησαν σε μεγάλη επιχείρηση των ανδρών της αντιτρομοκρατικής της Τουρκίας, που έκανε επιδρομή σε περιοχές των Κούρδων και της Αριστεράς. Η επιχείρηση έγινε ύστερα από το μπαράζ περιστατικών βίας των τελευταίων ημερών στην Κωνσταντινούπολη.

Δεν είναι ένα κουκλόσπιτο... Είναι τα σπίτια στη Γάζα.

Δεν είναι ένα κουκλόσπιτο...
Είναι τα σπίτια στη Γάζα.

A Call to Resist Saudi (and US) Aggression in Yemen This invasion pits billionaire royal elites of the Gulf—and their US and Arab League supporters—against the downtrodden people of Yemen.

Saudi protestLebanese students protest against Saudi-led air strikes on Yemen. (Mohamed Azakir/Reuters) 
Along with civilian suffering, protests against the Saudi assault on Yemen are mounting, and with good reason. Progressives and antiwar groups in the United States, Britain, Arab countries and the rest of the world must oppose the Saudi-led attack on its impoverished neighbor. Operation Decisive Storm is, as the London-based Saudi scholar Madawi al-Rashid has written, the latest stage in an aggressive military interventionist policy in the Arabian Peninsula. It is also, as John Willis points out, a counterrevolutionary offensive.

NATO Should Have Been Dissolved at End of Cold War – Jacob Hornberger

NATO  forcesAn overgrown US military establishment poses the biggest threat to world peace and American liberty, Jacob G. Hornberger stated, stressing that the NATO alliance should have been dissolved at the end of the Cold War.

Η Κούβα δημιουργεί τέσσερα εμβόλια κατά του καρκίνου: ένα μάθημα για τις φαρμακευτικές που δεν είπαν όμως οι ειδήσεις

Ότι η Κούβα έχει αναπτύξει εμβόλια για τέσσερις διαφορετικούς τύπους καρκίνου είναι σίγουρα μεγάλη είδηση ​​για την Ανθρωπότητα (1), αν λάβουμε υπόψη ότι, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, κάθε χρόνο στον κόσμο, από την ασθένεια αυτή, πεθαίνουν περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι (2).
Ωστόσο, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έχουν σχεδόν αγνοήσει την είδηση αυτή παντελώς.
Το 2012 η Κούβα κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το πρώτο θεραπευτικό εμβόλιο κατά του καρκίνου του πνεύμονα προηγμένο σε παγκόσμιο επίπεδο, το CIMAVAX-EGF (3). Και τον Ιανουάριο του 2013 ανακοίνωσε το δεύτερο, Racotumomab (4).

On Hitler's Birthday, U.S. Will Begin Training Ukraine's Far-right National Guard Perhaps the Defense Department's PR staff could have picked a better day.

On Tuesday, The Associated Press reported The United States plans to send soldiers to Ukraine later this month to train the country’s national guard, which includes groups expressly espousing support for far-right and Nazi ideology.

Consumer riot: The global crisis and the formation of Maidan’s social base

Victor Shapinov
By Victor Shapinov 
Report at the Moscow Economic Forum 
The current world economic situation is the culmination of 30 years of development characterized by the stimulation of consumer credit in the center of the world capitalist system (First World) and the transfer of production to regions with low-cost labor (Third World). The crisis of 2008 showed that growth based on this contradiction has reached its limits.
On one hand, the policy of reducing the cost of loans by reducing interest rates reached its limit (the U.S. Federal Reserve rate decreased from 19 percent to almost 0 percent), while at the same time, household debt in the United States, the “consumer pole” of the world economy, exceeded income and the savings rate fell almost to zero. (Today U.S. households consume about $3 trillion a year more than they earn.)