Κυριακή 5 Απριλίου 2015

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ ΤΗΝ ΠΑΙΦΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ; ΜΗΠΩΣ Ο ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ;

To KKE διαβάζει ξανά το πρώτο ανοιχτό γράμμα του Ζαχαριάδη  ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

To KKE διαβάζει ξανά το πρώτο ανοιχτό γράμμα του Ζαχαριάδη

Σε μια νέα «ανάγνωση» του πρώτου ανοικτού γράμματος του Νίκου Ζαχαριάδη, που δημοσιεύθηκε στις 2 Νοεμβρίου 1940 και αποτέλεσε ένα από τα σημαντικότερα ντοκουμέντα της σύγχρονης πολιτικής ιστορίας, προχώρησε το ΚΚΕ.

Στο βιβλίο του Τμήματος Ιστορίας της ΚΕ με τον τίτλο «Το ΚΚΕ στον ιταλοελληνικό πόλεμο 1940-41», εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», και στο κεφάλαιο «Εκτίμηση για το Α' γράμμα του Νίκου Ζαχαριάδη», η ηγεσία του ΚΚΕ εμμέσως πλην σαφώς το χαρακτηρίζει «λάθος» αναμοχλεύοντας και πάλι την ιστορία του κόμματος. Σημειώνεται ότι το ΚΚΕ αποκατέστησε πλήρως πολιτικά και κομματικά τον ιστορικό του ηγέτη το καλοκαίρι του 2011, μετά την αποκαθήλωσή του από το ανώτατο αξίωμα του γενικού γραμματέα του κόμματος στην 6η Ολομέλεια το 1956.
Σημειώνεται ότι την ευθύνη του Τμήματος Ιστορίας του ΚΚΕ έχουν η Αλέκα Παπαρήγα και ο Μάκης Μαΐλης και στη συγκεκριμένη έκδοση υπάρχει κεφάλαιο με τον τίτλο «Εκτίμηση για το Α' γράμμα». Στο ανοικτό του γράμμα προς τον ελληνικό λαό ο Νίκος Ζαχαριάδης τόνιζε ότι «ο λαός της Ελλάδας διεξάγει έναν πόλεμο ενθικοαπελευθερωτικό, ενάντια στον φασισμό του Μουσολίνι», ενώ καλούσε όλη τη χώρα να γίνει φρούριο του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα.

Η Υεμένη, ο Ομπάμα, ο Ταγίπ και πως η Ουάσιγκτον έδωσε την εντολή “πυροβολήστε το νότο” (της Κύπρου)

Η Υεμένη, ο Ομπάμα, ο Ταγίπ και πως η Ουάσιγκτον έδωσε την εντολή “πυροβολήστε το νότο” (της Κύπρου)Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ
Ένας ακόμη πόλεμος έχει  ξεσπάσει στην αραβική Μέση Ανατολή. Αυτή την φορά στην Υεμένη- χώρα με ιστορικό  εμφυλίων φυλετικών, θρησκευτικών και πολιτικό-ιδεολογικών συγκρούσεων με την πιο πρόσφατη σύγκρουση να εκδηλώνεται εδώ και ένα περίπου χρόνο.
Ως συνέπεια,  από τις 28 Μαρτίου ένας συνασπισμός δέκα αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας ενεργεί αεροπορικές επιδρομές εναντίον της φιλο-ιρανικής φυλής  των Χούτι η οποία έχει ανατρέψει την κυβέρνηση του φιλο-Σαουδάραβα Προέδρου  Μανσούρ Χάντι, κυριαρχόντας στα πεδία των συγκρούσεων εναντίον των κυβερνητικών  δυνάμεων.

ΚΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙΡΟΦΥΛΑΚΤΟΥΝ ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΓΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ-ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥΝ ΟΠΛΑ!

Ενιαίο Ταμείο ΕΔ σε «ημιανάπαυση»




 Νέα παράταση για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των τριών Κλάδων των Ε.Δ.



• Μιλάμε για 254.000 στρέμματα γης, από τα οποία το κράτος δεν κερδίζει ούτε ένα ευρώ

Παγιδευμένοι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες καθώς το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Αλ Νούσρα κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος του Γιαρμούκ

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι άμαχοι βρίσκονται παγιδευμένοι στο στρατόπεδο προσφύγων Γιαρμούκ, στη Συρία, το οποίο πολιορκείται από τις κυβερνητικές δυνάμεις και έχει σε μεγάλο βαθμό καταληφθεί από φονταμενταλιστές μαχητές, δήλωσε αξιωματούχος της αντιπολίτευσης το Σάββατο.

Ο Σαμαράς, η ΕΥΠ και το σκάνδαλο της Αμφίπολης

Ο Αντώνης Σαμαράς στην Αμφίπολη “ Μυστικοπάθεια, αποκλεισμός των αστυνομικών αρχών από την υπόθεση, λογικά άλματα και αυθαίρετα συμπεράσματα για την προέλευση των αρχαιοτήτων, ερασιτεχνικά λάθη στη διαχείριση της υπόθεσης και 1,2 εκατ. ευρώ, των οποίων η τύχη αγνοείται... ”
Του Νικόλα Ζηργάνου
«Πόσο απέχει ο Παράδεισος από την Κόλαση; Εξαρτάται από το μέσο που χρησιμοποιεί κανείς»

ΓΙΑΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ" ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΝ ΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ;

Κάλεσμα Συμμετοχής στην Άσκηση «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2015″

MAK-banner_2014
Μακεδονομάχος 2015

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΙΣΙΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ

Η εικόνα αποκαλύπτει δολοφονικές προθέσεις.
Είναι από τα σημερινά γεγονότα στις Σκουριές, όπου η Ελληνική αστυνομία για άλλη μία φορά ανέλαβε να γίνει φρουρός του Μπόμπολα, και καταφέρθηκε κατά των διαδηλωτών, που απαιτούν να σταματήσει η καταστροφή στην περιοχή, που λαμβάνει χώρα με την εξόρυξη χρυσού!
Στην φωτογραφία, άνδρας των ΜΑΤ, σημαδεύει με όπλο που μάλλον πετάει χημικά διαδηλωτές. Ο αστυνομικός σημαδεύει χαμηλά, πάνω στους διαδηλωτές!

ΑΓΡΙΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ ΜΕ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Επίθεση από τους μεταλλωρύχους και τα ΜΑΤ καταγγέλλουν οι κάτοικοι


Από την πλευρά τους, οι κάτοικοι καταγγέλλουν πως δέχτηκαν επίθεση από τους εργαζόμενους στα μεταλλεία, οι οποίοι προσπάθησαν να τους απομακρύνουν από την περιοχή. 
Αναγκάστηκαν μάλιστα να εγκαταλείψουν άρον άρον τα αυτοκίνητα με τα οποία είχαν μεταβεί στο σημείο, ενώ η αστυνομία έκανε χρήση χημικών.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Ιγγλέζη, μάλιστα, κάνει λόγο για πρωτοφανή κατάσταση και ότι τα ΜΑΤ όχι μόνο επέτρεψαν στους μεταλλωρύχους να φτάσουν στο σημείο της συγκέντρωσης των κατοίκων, αλλά και να συνασπιστούν μαζί τους.

500 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Τελικά αποδείχτηκε αυτό που   υποστηρίζαμε από την πρώτη στιγμή: το ελληνικό αστικό κατεστημένο έχει στρατηγικό του στόχο την αναβάθμιση της θέση του στην Ανατολική Μεσόγειο. Για αυτό το λόγο εξοπλίζεται και διαμορφώνει συμμαχίες είτε με τις ΗΠΑ, αλλά και τον πολεμικό άξονα μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ-Αιγύπτου.

ΣΑΦΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ: ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΜΙΑ ΒΑΘΙΑ ΥΠΟκΛΙΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΕΙΡΟΦΙΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ ΜΕ ΔΩΡΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ 500.000.000 ΕΥΡΩ!

Με ένα συμβόλαιο για πανάρχαια αεροσκάφη θέλει να ευχαριστήσει ο Καμμένος τον ΟμπάμαΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΑΝΕΛ ΜΕ ΤΙΣ 10.000 ΣΗΜΑΙΕΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΛΕΝΕ YES MEN!

Με ένα συμβόλαιο για πανάρχαια αεροσκάφη θέλει να ευχαριστήσει ο Καμμένος τον Ομπάμα

Σχεδόν μισό δισεκατομμύριο ευρώ αναμένεται να κοστίσει η ανακαίνιση των ηλικιακά και τεχνολογικά ξεπερασμένων αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B Orion, όπως συνήθως αποκαλούνται αυτά τα αεροσκάφη του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ). Σύμφωνα με την σχετική κοινοποίηση του Πενταγώνου προς το Κογκρέσο των ΗΠΑ, την υλοποίηση της σύμβασης, για την περίπτωση που πράγματι οριστικοποιηθεί και ολοκληρωθεί, θα αναλάβει η αμερικανική εταιρία Lockhhed Martin, σε συνεργασία με την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

Ακριβά κόστισε στον ισραηλινό στρατό φάρσα για τα μάτια μιας νεαρής

Σερσέ λα φαμ


Δύο Ισραηλινοί τέθηκαν υπό κράτηση επειδή σχεδίασαν την ψεύτικη... απαγωγή του ενός από αυτούς για να συγκινήσουν τη φίλη του που τον εγκατέλειψε. Όμως, οι ισχυρισμοί τους οδήγησαν σε ευρεία κινητοποίηση του ισραηλινού στρατού και της αστυνομίας που φοβήθηκαν ότι το «θύμα» είχε πράγματι απαχθεί από Παλαιστίνιους στη Δυτική Όχθη.
Οι δύο νεαροί κατηγορούνται για παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων, διατάραξη της κοινής ειρήνης και παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - Αφενός καταγγέλλει ότι "Αγορά όπλων στην Ελλάδα ίση με το μισό ΑΕΠ" αφετέρου χαρίζει 500 εκατ. δολ στις ΗΠΑ για άχρηστα αεροσκάφη

Με απόντα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, συνεχίζεται στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, η εκδήλωση για την συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Δημοσίου Χρέους ("Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους") που δρομολογείται με πρωτοβουλία της Προέδρου της Βουλής, Ζωής Κωνσταντοπούλου. Η διαδικασία θα συνεχιστεί σήμερα, αύριο και θα ολοκληρωθεί την Μεγάλη Τρίτη με συνέντευξη Τύπου, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

40 άνθρωποι ανασύρθηκαν μέσα από τη θάλασσα και ανάμεσά τους το κοριτσάκι και τα αγοράκια των φωτογραφιών

Φωτογραφία του χρήστη Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου - Leros Solidarity Network.
40 άνθρωποι ανασύρθηκαν μέσα από τη θάλασσα και ανάμεσά τους το κοριτσάκι και τα αγοράκια των φωτογραφιών που έφτασαν στο Λιμεναρχείο υπό κατάρρευση από το κρύο και τον δυνατό βοριά. Αφού εξασφαλίσαμε τη ζεστασιά με ρούχα , μπισκότα, τσάι , ψωμί και τυρί, τα χαμόγελα άρχισαν να ανθίζουν και σειρά είχε το παιχνίδι. Κούκλες και αυτοκίνητα , υποσχέσεις ευημερίας σε μια Δύση που αρνείται στα κατατρεγμένα από τον πόλεμο παιδιά να παίξουν στην "αυλή" της. 
Στο μεταξύ τα χαρτιά θα ετοιμαστούν τη Δευτέρα γιατί οι εισαγγελείς δεν εργάζονται ΣΚ. Οι 9 γυναίκες και παιδιά θα στριμωχτούν στο μικρό δωμάτιο του Γηροκομείου και οι υπόλοιποι στην "φιλόξενη" αποθήκη της φωτό, ενώ το κτίριο παραμένει κλειστό περιμένοντας την επίσημη παράδοσή του... (Τη Δευτέρα το μεσημέρι το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ενόψει της ανάληψης αρμοδιοτήτων στους τομείς του Ασύλου και της Πρώτης Υποδοχής καλεί οργανώσεις κι συλλογικότητες για αναζήτηση άμεσων λύσεων. Το Δίκτυο Αλληλεγγύης Λέρου θα είναι εκεί )

Polish Mercenaries and Arms Flood into Ukraine as Media Looks the Other Way Polish military involvement in Ukraine is considerable - why is it being ignored?

Nie magazine published an article describing the training course of 86 Pravy Sector (an ultra-right radical organization in Ukraine) militants in Warsaw at the expense of the Polish government

Western governments have flooded the media with false reports of Russian troops in Ukraine.  By contrast, reports of Polish troops and mercenaries in Ukraine’s civil war have been ignored. This article, which we have edited, and which was first published by the Strategic Culture Foundationreveals what the media has been ignoring. 
A protest action against the participation of Polish soldiers and mercenaries in combat actions in Ukraine occurred on October 4near the parliament building in Warsaw. Participants held flags of Poland, Russia, Ukraine, Belarus, and the Donetsk and Luhansk People’s Republics. They carried placards with slogans: "Stop Bandera, "Stop supporting Banderites. We remember Volyn!", "No to Polish soldiers participation in NATO military operation in Ukraine".  

Η δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ μέσα από 16 συγκλονιστικές φωτογραφίες

martin luther king assassination 1968
Στις 4 Απριλίου του 1968 ο κόσμος πάγωσε με την είδηση πως ο Αμερικανός ηγέτης πολιτικών δικαιωμάτων Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ είχε δολοφονηθεί στο Μέμφις του Τενεσί.
Βαπτιστής ιερέας και ιδρυτής του Νότιου Συνεδρίου Χριστιανικής Ηγεσίας, ο Κινγκ οδηγούσε το κίνημα πολιτικών δικαιωμάτων από τα μέσα του 1950, χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό ισχυρών λέξεων και μη-βίαιων τακτικών όπως καθιστικές διαμαρτυρίες, μποϊκοτάζ και πορείες διαμαρτυρίας (όπως η γιγαντιαία πορεία στην Ουάσιγκτον το 1963) με στόχο να καταπολεμήσει τον διαχωρισμό και να επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στα πολιτικά δικαιώματα και τα δικαιώματα ψήφου των Αφροαμερικανών. Η δολοφονία του έγινε αφορμή για ένα ξέσπασμα οργής της Αφροαμερικάνικης κοινότητας καθώς και για μια μεγάλη περίοδο εθνικού πένθους, η οποία βοήθησε ωστόσο στο να ανοίξει ο δρόμος και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για ένα ίσο νομοσχέδιο στέγασης που θα ήταν και το τελευταίο σημαντικό νομοθετικό έργο της εποχής των πολιτικών δικαιωμάτων.

η σφαγή των φοιτητών...

A vicious murderous massacre of university students took place in Kenya in Africa a few days ago by Islamic terrorist group Al-Shabab with over 147 dead.
But unlike the Je Suis Hebdo massacre in France when the WORLD STOPPED the WORLD is happily enjoying their Easter festivities with NO MARCH BY WORLD LEADERS in Narobi or Garissa.
And our own African Union, African leaders and Religious Leaders especially within the Moslem community are as silent as DEATH.

Πως η Βρετανία φροντίζει τους Βετεράνουςτου πολέμου: το 10% των φυλακισμένων, 9000 άστεγοι, αυτοκτονίες στα ύψη



Experts warn the “floodgates” of post-traumatic stress are about to open, as Britain's top armed forces charity claims mental health issues among military personnel have risen 26 percent over the last year.
The charity Combat Stress, which supports veterans with mental health issues said: “This increase is mainly accounted for by a marked rise in those who served in Iraq and Afghanistan seeking help.”
Some 2,264 personnel have requested treatment with three-quarters said to be suffering from post-traumatic stress disorder (PTSD) – an average of six veterans per day over the last 12 months.

Η στρατηγική σημασία της Υεμένης


Η σύγκρουση στην Υεμένη μεταξύ του συνασπισμού κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας και των υποστηριζόμενων από το Ιράν δυνάμεων των Χούθι είναι παράγωγο ενός περιφερειακού ανταγωνισμού με κυρίαρχα στρατηγικό χαρακτήρα.
Βασικό διακύβευμα της σύγκρουσης είναι η δυνατότητα άσκησης ελέγχου στον Κόλπο του Άντεν και την Ερυθρά Θάλασσα, δύο γεωγραφικές περιοχές με κεντρικό ρόλο για μία σειρά από εξαιρετικής σημασίας δραστηριότητες όπως η ιρανική διακίνηση οπλισμού για υποστήριξη οργανώσεων και κινημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, οι εξαγωγές πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας και η ελευθερία κινήσεων των ισραηλινών υποβρυχίων. Σε αυτό το πλαίσιο γίνεται πλήρως κατανοητή η ευρεία συμμετοχή αραβικών και μη χωρών στον συνασπισμό παρεμπόδισης της κατάληψης της εξουσίας στην Υεμένη από τους Χούθι, ενώ δεν πρέπει να αποκλείεται και η μελλοντική διεύρυνση του είδους και του χαρακτήρα των στρατιωτικών επιχειρήσεων πέρα από τις αεροπορικές επιδρομές.