Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ανοιχτή επιστολή και υπόμνημα διαμαρτυρίας προς τη Διεθνή Αμνηστία

Intifada_logo
Με αφορμή την πρόσφατη έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας που καταγγέλλει τις παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες για εγκλήματα πολέμου, ο Σύλλογος Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό «ΙΝΤΙΦΑΝΤΑ» απέστειλε και δημοσιεύει αντοιχτή επιστολή και υπόμνημα διαμαρτυρίας προς τη Διεθνή Αμνηστία αναφορικά με τη γενικότερη στάση της στο παλαιστινιακό ζήτημα.
Στο υπόμνημα εξετάζεται η στάση της Διεθνούς Αμνηστίας, όχι από την οπτική των συλλογικοτήτων αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και αντίσταση, αλλά με βάση το δικό της πλαίσιο που θεωρητικά είναι η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η αμερόληπτη καταγγελία σοβαρών παραβιάσεων του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και διεθνούς δικαίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, από όπου κι αν προέρχονται.

Φόβοι για ανθρωπιστική καταστροφή στην Υεμένη


ImageΝέες μάχες στη νότια Υεμένη ανάμεσα στους σιίτες αντάρτες και υποστηρικτές του προέδρου της χώρας Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, ο οποιος υποστηρίζεται από τη Σαουδική Αραβία, στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από 110 ανθρώπους, ενώ ο Ερυθρός Σταυρός συνεχίζει να αδυνατεί να διανείμει ανθρωπιστική βοήθεια.
Χθές ηταν η δωδέκατη ημέρα της επιχείρησης της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό τη Σαουδική Αραβία. Οι μάχες επικεντρώνονταν στο νότιο τμήμα της Υεμένης, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 114 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 53 στο Άντεν, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, σύμφωνα με έναν απολογισμό από διάφορες πηγές.

Iraqi women 'commit suicide' after children die of starvation

By: Abdul-Aziz Altaie Date of publication: 6 April, 2015
Iraqi women 'commit suicide' after children die of starvationFeature: Blockades imposed on Anbar province have caused considerable suffering among the civilian population and resulted in the deaths of children from starvation or lack of medicine.
Several women in Iraq's Anbar province women have reportedly committed suicide because their children died of starvation or from a lack of medicine. These shortages of food and medicine are the result of rival blockades imposed by the Islamic State group (IS), and Iraqi security forces and the Popular Mobilization militias.

Kurdistan ISIS severely weakened, unsuccessfully suing for truce with Peshmerga

SULAIMANI, Kurdistan Region – Through village chiefs and tribal leaders, Islamic State (ISIS) has apparently been appealing for a ceasefire with Kurds in Iraq, following numerous battlefield wounds inflicted by the Kurdistan Region’s Peshmerga forces.

U.S. military intervenes in Latin America, Marines going to Honduras

copter520x300
Honduran military authorities announced March 27 that some 250 U.S. Marines arriving soon will be based at the U. S. airbase at Soto Cano.  Equipped with a high-speed "JHSV Spearhead" catamarans at least four "CH-53ESuper Stallion" helicopters," and possibly "MV-22 Osprey tilt rotors and KC-130 Hercules tankers,"  they are part of the "Special Purpose Marine Air-Ground Task Force-South."
The official version of their mission is to carry out "training for forces in the region, humanitarian assistance missions, and anti-drug operations." 

ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΜΠΟΛΑ-Αποκλεισμός δρόμων και παρακώλυση συγκοινωνιών υπό την ανοχή της ΕΛ.ΑΣ

Οι Spyros Marchetos και Thomas Gata κοινοποίησαν ένασύνδεσμος.
Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται ο αποκλεισμός της Ιερισσού, Ν.Ρόδων, Ουρανούπολης, Αμμουλιανής, Γοματίου και Αγίου Όρους από τον μισθοφορικό στρατό της ELDORADO. Σε δύο σημεία του δήμου Αριστοτέλη έχουν στηθεί μπλόκα από τους »διαμαρτυρόμενους” υπαλλήλους που έχουν ως μοναδικό στόχο τη δημιουργία έντασης και σκηνικού »πολέμου» μεταξύ των χωριών του Δήμου Αριστοτέλη.

ΒΙΟΛΕ-Φωτο από το Καραβάνι στην Αθήνα

Φωτο από το Καραβάνι στην Αθήνα


Sixty-Six Years of NATO.This is “Not a Peace Program, it is a War Program,”

nato-planes1by Danielle Ryan
NATO was established 66 years ago on April 4, 1949.
About three and a half months later, on July 26, Senator Robert A. Taft, the son of President William Howard Taft, made a speech explaining why he voted against its establishment.
It’s clear now that he could foresee what those blinded by triumphalism and ideology couldn’t see. He was no apologist for communism or the USSR, but he knew that a military pact against Russia was a provocative act and one more likely to lead to aggression and insecurity than peace and stability.
This is “not a peace program, it is a war program,” he said.

ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ "ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ"

ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΣΟΥΒΛΕΣ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!
Για μια ακόμη φορά το defencenet.gr  σε ρόλο άτυπου Γραφείου Τύπου του Υπουργείου Άμυνας ανέλαβε να μας ενημερώσει για τις «φιλανθρωπικές εκδηλώσεις» του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου, που αφού άφησε στο απυρόβλητο τους ακροδεξιούς ΟΥΚάδες που παρανόμησαν, έρχεται να δώσει συνέχεια στις εθνικιστικές και μιλιταριστικές φιέστες που ολοένα συχνότερα οργανώνει το τελευταίο διάστημα, οικοδομώντας το προφίλ «του πατερούλη των κοινωνικά κατεστραμμένων», υπογράφοντας ταυτόχρονα νέα Μνημόνια, εντείνοντας τον Κοινωνικό Μεσαίωνα.
Αυτό το μείγμα πολιτικής Παπαδόπουλου-Πατακού, επικαιροποιημένο για την εποχή του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού όπου η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στέλνει τα ΜΑΤ να συνεργαστούν με τους τραμπούκους της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» για να καταστείλουν κοινωνικούς αγώνες και να διαφυλάξουν τα συμφέροντα του Μπόμπολα, περιλαμβάνει γλέντι στα γνωστά πρότυπα της Περόν με «1.500 κατσίκια στη σούβλα, δημοτικά από τις μπάντες του Στρατού».

Τουρκία: Τα πυρά των αστυνομικών σκότωσαν τον εισαγγελέα

Image
Στην αποκάλυψη ότι οι Τούρκοι αστυνομικοί ήταν αυτοί που σκότωσαν τελικά τον άτυχο εισαγγελέα και τα δύο μέλη του DHKP-C που τον κρατούσαν όμηρο κάνει η γκιουλενική εφημερίδα Zaman 

Σύμφωνα με την νεκροψία, ο εισαγγελέας δέχτηκε 10 σφαίρες και η εφημερίδα εκτιμά ότι ο εισαγγελέας πιθανότατα να βρέθηκε ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά. 
Από την άλλη, η Yeni Safak γράφει ότι στο σώμα του εισαγγελέα υπήρχαν ίχνη από μαχαιριές, γεγονός που αποδεικνύει ότι βασανίστηκε από τους τρομοκράτες. 

Συνελήφθη ο τραπεζίτης που είχε ρόλο «κλειδί» στο σκάνδαλο με τις… μίζες

Συνελήφθη ο τραπεζίτης που είχε ρόλο «κλειδί» στο σκάνδαλο με τις… μίζες
Αντιμέτωπος με τις ελληνικές ανακριτικές αρχές βρίσκεται πλέον ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων σε υποθέσεις μαύρου χρήματος από εξοπλιστικά.
Πρόκειται για τον Ελβετό Ζαν Κλοντ Όσβαλντ, ο οποίος ήταν καταζητούμενος, με διεθνές ένταλμα σύλληψης, και δεν είχε δώσει εξηγήσεις στους Έλληνες ανακριτές.
Ο κατηγορούμενος διέφευγε εδώ και πολύ καιρό αν και φέρεται να είναι εμπλεκόμενος, ως τραπεζικό στέλεχος, σε τέσσερις υποθέσεις διαφθοράς που αφορούν μίζες από εξοπλιστικά. Πρόσφατα παραπέμφθηκε να δικαστεί από το τριμελές εφετείο κακουργημάτων για την υπόθεση της SIEMENS.

Τουρκία: Το μισό βαθύ κράτος συλλαμβάνει το άλλο μισό

Εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν για ένα Τούρκο αξιωματικό και τους 33 στρατοχωροφύλακές του που είχαν σταματήσει τα φορτηγά της ΜΙΤ τα οποία μετέφεραν όπλα στους τζιχαντιστές στην Συρία, τον Ιανουάριο του 2014.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο εισαγγελέα οι στρατοχωροφύλακες, οι οποίοι κλήθηκαν από τις αρχές να σταματήσουν τα φορτηγά, θεωρούνται «μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Selam-Tevhid που έχει ως στόχο την πτώση της τουρκικής κυβέρνησης».

Όταν οι ναύαρχοι στο Πολεμικό Ναυτικό αυτοαναιρούνται

Όταν οι ναύαρχοι στο Πολεμικό Ναυτικό αυτοαναιρούνται
Το κόστος της ανακαίνισης ενός πανάρχαιου αεροσκάφους Ρ-3Β Orion του Πολεμικού Ναυτικού, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ίσως και να ξεπερνά την απόκτηση ενός καινούριου αεροσκάφους της ίδιας κατηγορίας. Πρόκειται για την πλέον εξωφρενική εξέλιξη, για όσους έχουν γνώση των επίσημων δηλώσεων και αποφάσεων από το Ανώτατο Ναυτικό Συμβούλιο και των ευκαιριών που απωλέσθηκαν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Η κυβέρνηση στην Αθήνα, εν μέσω οξείας οικονομικής κρίσης, ετοιμάζεται να σπαταλήσει περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ (περί τα 170 δισεκατομμύρια δραχμές σε συναλλαγματικές ισοτιμίες του 2001) - σε εργασίες ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού σε πέντε πανάρχαια, αλλά και πανάκριβα στη συντήρηση αεροσκάφη τεσσάρων κινητήρων, τα οποία μετά το πέρας των εργασιών θα έχουν συμπληρώσει και το 42ο έτος της ζωής τους!

Τα 7 «μυστικά» της ανάθεσης των 500 εκατ. δολαρίων για τα Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας

Γιατί απέκρυψαν την απόφαση του ΚΥΣΕΑ της 15ης Μαρτίου, την εκταμίευση της προκαταβολής και την ενεργοποίηση της σύμβασης; Γιατί υπέγραψαν ένα πρόγραμμα που αυξήθηκε 30% μέσα σε 5 μήνες λόγω της αλλαγής στην ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου;
Εν κρυπτώ, σε μια χρονική συγκυρία που η χώρα διέρχεται τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αποφάσισε να διαθέσει 500 εκατ.ευρώ για να προχωρήσει σε αναβάθμιση πέντε αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας του Πολεμικού Ναυτικού που είναι σήμερα παροπλισμένα από το 2009.

Τα ίχνη της Κατοχής και των Δεκεμβριανών στην πόλη

Με αυτή τη φωτογραφία ο Ντμίτρι Κέσελ, ένας από τους σημαντικότερους φωτορεπόρτερ παγκοσμίως, αποτύπωσε για λογαριασμό του αμερικανικού περιοδικού Life μια από τις σφοδρότερες μάχες των Δεκεμβριανών: τη μάχη της Καισαριανής, στις 29 Δεκεμβρίου 1944. Η προσφυγική αυτή πολυκατοικία, που χτίστηκε τη δεκαετία του 1930 στη συμβολή των οδών Φώκαιας και Βρυούλων, με τις καταστροφές που υπέστη από βρετανικούς όλμους και άρματα μάχης, αποτελεί ένα από τα ελάχιστα ίχνη των Δεκεμβριανών που διασώζονται στην Αθήνα και μοναδική μαρτυρία του σφοδρού βομβαρδισμού της Καισαριανής από τους Βρετανούς.

Άκουσα ότι μιλάς πολιτισμένα με τους δολοφόνους των φίλων μου.

Άκουσα ότι μιλάς πολιτισμένα με τους δολοφόνους των φίλων μου.

Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ...

Πρώτη φορά "ΑΡΙΣΤΕΡΑ"... είναι που είχαν έτοιμη μεταναστευτική πολιτική και φωνασκούσαν ως αντιπολίτευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα... τώρα που καβάλησαν τις καρέκλες ακόμα ψάχνουν να βρουν τρόπους επίλυσης του μεταναστευτικού... έχει και άλλο κατήφορο για την "αριστερά του τίποτα" ρε Δημαρίτη;

Ανταπόκριση από την απεργία της Κυριακής 5 Απρίλη 2015 στον κλάδο του εμπορίου [Συντονιστικό δράσης]

Την Κυριακή 5 Απρίλη, ημέρα απεργίας στον κλάδο του εμπορίου, το Συντονιστικό Δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια προχώρησε σε μια σειρά δυναμικών απεργιακών κινητοποιήσεων.

«Κλεμμένες γενιές» των Αβορίγινων

«Κλεμμένες γενιές» των Αβορίγινων
Οι Αβορίγινες περιλαμβάνονται στις πλέον αρχαίες φυλές του πλανήτη μας: πρόσφατα τεστ DNA υπέδειξαν ότι έχουν ασιατική καταγωγή, ενώ η παρουσία τους στην Ωκεανία μετρά περισσότερα από 50.000 χρόνια! 

Τυνησία: Μια νεαρή Τυνήσια αντιμετωπίζει με θάρρος μια ισλαμική συμμορία


Τυνησία:  Μια νεαρή Τυνήσια αντιμετωπίζει με θάρρος μια ισλαμική συμμορία (sic: οργάνωση) που προσπάθησε να την αναγκάσει να κρύψει/καλύψει το πρόσωπό της με μαντήλα.
Ανέβηκε στο αυτοκίνητο και τους είπε: