Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Chelsea Manning: The Conscience of America

"Chelsea Manning is the conscience of America; a great light cast into a darkness that has been veiling the soul of this nation," writes Hayase. (Photo: Verigogen/flickr/cc)
April 5th marks the five year anniversary of WikiLeaks publication of the Collateral MurderVideo. The footage of a secret US military video depicted an Apache helicopter killing Iraqi civilians, including two Reuters journalists. It provided an uncensored view of modern war for the world to see. The light that shone in the darkness was the conscience of a young woman. Chelsea Manning (formally Bradley Manning) is now serving 35 years behind bars for her great public service.

"Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" λένε οι αφοι Γεωργιάδη

“ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΦΟΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ (σε εργαζόμενο που απολύθηκε παράνομα και έχει στα χέρια του άμεσα εκτελεστή απόφαση του δικαστηρίου)
Μια απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα Εργατικών Διαφορών) με αρ. 3764/2014 έφερε στην επιφάνεια για άλλη μια φορά τα τραγικά αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών. Απέδειξε, πως η κρίση δεν κάνει διαχωρισμούς και χτυπάει ακόμη και τους «πιο φανατικούς υποστηρικτές των μνημονίων».

British Army fired 46mn ammunition rounds at Taliban fighters, costing $300mn – documents

British troops fired 46 million rounds of ammunition at the Taliban during eight years of combat in Afghanistan. The bullets and artillery shells used cost the taxpayer a total of nearly £200 million ($300 million).

«Παρέλαση» και για την τουαλέτα....Μετά φώναζαν ότι θα πάρουν την Πόλη!

Φωτογραφίες από τους εορτασμούς για την 25η Μαρτίου που δεν έδειξε η τηλεόραση

«Παρέλαση» και για την τουαλέτα
Στρατιώτες και άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων κατέκλυσαν χθες το κέντρο της Αθήνας περιμένοντας υπομονετικά κάτω από τη βροχή για να παρελάσουν μπροστά από την πολιτική ηγεσία της χώρας και τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς στη Λεωφόρο Αμαλίας.
Αρματωμένοι με τις εξαρτήσεις τους και με τις μπότες γυαλισμένες, μόνιμοι αξιωματικοί του ελληνικού στρατού πέρασαν λίγη ώρα χαλάρωσης λίγο πριν το… εναρκτήριο λάκτισμα για την παρέλαση. 

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ: ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΣΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ!

Εντύπωση προκάλεσε η εξαγγελία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου ότι θα μειωθεί κατά 20% ο αριθμός των ανωτάτων αξιωματικών των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, στο πλαίσιο της νέας δομής δυνάμεων και της αναπροσαρμογής των Ενόπλων Δυνάμεων στις σύγχρονες απαιτήσεις. Σύμφωνα με τον Υπουργό Π.Καμμένο από 315 ανωτάτους αξιωματικούς που υπάρχουν σήμερα στους τρεις Κλάδους, αυτοί θα μειωθούν κατά 20% (δηλαδή μείον 54 αξιωματικοί) και θα φτάσουν τους 261. Ως ανώτατοι αξιωματικοί λογίζονται οι αντιστράτηγοι, υποστράτηγοι και ταξίαρχοι καθώς και των αντίστοιχων Κλάδων.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΙ: Εμπλοκή Τουρκικών Μαχητικών με Ελληνικά στο FIR …Λευκωσίας!!

Οι επικίνδυνοι τυχοδιωκτισμοί των αρχουσών τάξεων Ελλάδας-Τουρκίας ολοένα επεκτείνονται. Αυτή τη φορά η αναμέτρηση των πολεμικών αεροσκαφών σημειώθηκε στο FIR Λευκωσίας!
Αποδεικνύοντας ότι τόσο οι πολεμικές προμήθειες (πρόσφατο σκάνδαλο τα απαρχαιωμένα αεροσκάφη ΟΡΙΟΝ αξίας 500 εκατομμυρίων δολ) όσο και ο Ενιαίος Αμυντικός Χώρος Ελλάδας-Κύπρου επιδιώκουν την κυριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο.
Και η ελληνική άρχουσα τάξη για να υπερασπιστεί τα κέρδη και τον αναβαθμισμένο ρόλο της είναι αποφασισμένη να "θυσιάσει" το αίμα και τον ιδρώτα του εργαζόμενου λαού μας.
Δείτε πως παρουσιάζεται η πολεμική αναμέτρηση από τους ακραίους γραφικούς μιλιταριστές:   

Νέο φράχτη κατά των μεταναστών υψώνει η Βουλγαρία Αποκλεισμός

Στο χωριό Λέσοβο λιγότερο από δύο δεκαετίες μετά την χρονοβόρα αφαίρεση ενός τεράστιου φράχτη στα σύνορα που είχε σχεδιαστεί για να κρατήσει τους ανθρώπους μέσα στην χώρα, οι βουλγαρικές αρχές ξεκινούν τώρα την κατασκευή ενός νέου φράχτη 82 χιλιομέτρων κατά μήκος των τουρκικών συνόρων αλλά αυτή τη φορά για να κρατήσουν έξω από την χώρα τους μετανάστες. Επιμέλεια: Τόνια Γκόρου

Οι τρομοκρατικές επιδρομες της Χρυσής Αυγής στην περιοχή της Φλώρινας, στα χνάρια των Χαλυβδόκρανων της Εθνικής Ενώσεως Ελλάς (ΕΕΕ), 67 χρόνια πριν

οhttps://xyzcontagion.wordpress.com/2014/09/23/xa-sta-xnaria-tis-eee-tromokratia-florina/
Μια μάλλον άγνωστη φωτογραφία των Χαλυβδόκρανων της ΕΕΕ στη Φλώρινα. Δεξιά, ο αρχηγός τους Γ. Κοσμίδης.
Μια μάλλον άγνωστη φωτογραφία των Χαλυβδόκρανων της ΕΕΕ στη Φλώρινα. Δεξιά, ο αρχηγός τους Γ. Κοσμίδης.

Η Κύπρος επιστρέφει στις συνομιλίες με "προφορικές διαβεβαιώσεις" για το Barbaros


ImageΗ ελληνοκυπριακή πλευρά επιστρέφει στην διαπραγματευτική διαδικασία για επίλυση του Κυπριακού.
Οι διαβεβαιώσεις που δόθηκαν στον Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη από τον Νορβηγό διπλωμάτη Έϊντε κρίθηκαν επαρκείς φαίνεται. Ποιες ήταν αυτές;
Η Τουρκία μετά από την αποχώρηση του Barbaros δεν θα ανανεώσει την NAVTEX και δηλώνει ότι υποστηρίζει την επανέναρξη του διαλόγου.
Ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε:

Ο φονιάς με το θύμα αγκαλιά. Πώς έγιναν… ελληνικές οι περιουσίες των Εβραίων της Θεσσαλονίκης


Η ΑΛΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Του Hλία Χαρίτου*

«Η ένωση Αλβανίας - Κοσόβου είναι αναπόφευκτη»

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Εντι Ράμα | EUROKINISSI
Οργή στο Βελιγράδι προκάλεσε δήλωση του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, ότι είτε μέσω της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση είτε όχι, η χώρα του θα ενωθεί κάποια στιγμή με το Κόσοβο. Ο Ράμα «χτυπάει τα τύμπανα του πολέμου και σπέρνει την αστάθεια στην περιοχή» απάντησε σύμβουλος του Σέρβου προέδρου.

Ενας πάνθηρας στο κλουβί


Τα άρθρα του Μουμία Αμπού Τζαμάλ, οι ραδιοφωνικές εκπομπές του και το βιβλίο του «Live from Death Row» κρατούν ανοιχτή τη συζήτηση για την «εσχάτη των ποινών» και τη θεότυφλη αμερικανική «δικαιοσύνη», που αδικεί συστηματικά τις μειονότητες 
Πέρασε σχεδόν τριάντα χρόνια «εντοιχισμένος» σε ένα κλουβί περιμένοντας την εκτέλεσή του - και τώρα παλεύει για τη ζωή του φρουρούμενος σε εντατική μονάδα νοσοκομείου της Πενσιλβάνιας. Ο Μουμία Αμπού Τζαμάλ, ο «διασημότερος θανατοποινίτης στον κόσμο», σύμφωνα με τους «New York Times», ο κρατούμενος-σύμβολο κατά της θανατικής ποινής, χαροπαλεύει – αλλά ακόμη και στο χείλος του θανάτου παραμένει τόσο επικίνδυνος για το καθεστώς, ώστε πρέπει να φυλάσσεται από πάνοπλους φρουρούς που εμποδίζουν την πρόσβαση σε συγγενείς και αλληλέγγυους.

Ένας χρόνος από την ανακήρυξη της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ

dp17 Απρίλη 2014: ενώ ο πόλεμος (υπό τον εύηχο τίτλο «Αντιτρομοκρατική Επιχείρηση») που διεξάγει το αντιδραστικό καθεστώς του Κιέβου ενάντια στους «μη καθαρούς» Ουκρανούς των νοτιοανατολικών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, το Ανώτατο Συμβούλιο του Ντονιέτσκ διακηρύσσει την ανεξαρτητοποίηση της περιοχής από την Ουκρανία και την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονιέτσκ. Ο λαός του Ντονιέτσκ συνεχίζει μέχρι σήμερα να αντιστέκεται με το όπλο στο χέρι ενάντια στον ουκρανικό στρατό και τα φασιστικά τάγματα εφόδου, πετυχαίνοντας μάλιστα και σπουδαίες νίκες.