Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Γιατί το ISIS και η Αλ-Κάιντα δεν κάνουν επίθεση στο Ισραήλ;

Flag_of_Israel.svg_00002
By Brandon Turbeville | Activist Post
With the recent slaughter of Palestinians taking place on television screens across the world, only the grossly misinformed would believe that Israel’s Palestinian extermination program is actually “self-defense.”

Τέσσερα χρόνια πόλεμος, 50 φωτογράφοι, 248 φωτογραφίες – Βοσνία 1992-1995

https://xyzcontagion.wordpress.com/2015/04/09/bosnia-248-photos/

Στρατόπεδο συγκέντρωσης Μουσουλμάνων στη Manjaka κοντά στο Σαράγεβο, Αύγουστος 1992. Φωτογραφία Patrick Robert.Το 2012 ορισμένοι δημοσιογράφοι και φωτογράφοι που είχαν καλύψει τους πολέμους στην πρώην Γιουγκοσλαβία, αποφάσισαν να ξαναγυρίσουν στις 6 Απριλίου 2012 στο Σαράγεβο, για να μην αφήσουν να ξεχαστεί η επέτειος από τα 20 χρόνια από την αρχή του πολέμου και την διάλυση της χώρας. Μαζί, έφτιαξαν κι ένα φωτογραφικό λεύκωμα με 248 φωτογραφίες από 50 φωτογράφους, από την αρχή του πολέμου, τον Απρίλιο του 1992 μέχρι τη συμφωνία του Dayton, στα τέλη του 1995.
Στρατόπεδο συγκέντρωσης Μουσουλμάνων στη Manjaka κοντά στο Σαράγεβο, Αύγουστος 1992. Φωτογραφία Patrick Robert.
Οι συντελεστές του Project και του βιβλίου ήταν οι Jon Jones (project photo editor), Gary Knight (project production in collaboration with photographer Ziyah Gafic) and Remy Ourdan (project text editor).

ΝΕΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ

Νέες αποκαλύψεις για Έλληνες εφοπλιστές που βρίσκονται στην υπηρεσία των τζιχαντιστώνΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΠΛΩΝ ΜΕ ΤΖΙΡΟ 1 ΕΚΑΤ. ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ – ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΞΕΝΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Η είδηση έρχεται σαν βόμβα να ταράξει τα νερά του ελληνικού εφοπλισμού, αποδεικνύοντας παράλληλα πώς ορισμένοι πλοιοκτήτες κατάφεραν να κάνουν τόσο μεγάλες περιουσίες.

Χρεοκοπημένα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια - Μπάχαλο με την επαναλειτουργία της ΕΡΤ


Αργότερα θα κάνουμε μια αναδημοσίευση από το περιοδικό Hot Doc που κυκλοφόρησε σήμερα με κύριο θέμα «Τζαμπατζήδες καναλάρχες, μάγκες με τα λεφτά μας».

Εδώ να θυμίσουμε δημοσίευμα της εφημερίδας των Συντακτών που αναφέρει ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να σπάσουν οριστικά και αμετάκλητα οι δεσμοί «αίματος» μεταξύ τραπεζών, πολιτικού συστήματος και μέσων μαζικής ενημέρωσης, με την παροχή αθρόων δανείων και ρυθμίσεων που εν τέλει «φορτώθηκαν» οι Ελληνες φορολογούμενοι μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών..
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα όλοι οι μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί είναι χρεοκοπημένοι  και μόνο λόγω των δανείων μπορούν να συνεχίζουν την λειτουργία τους:

ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΠΑΣΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ "ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΠΑΤΡΙΔΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ"-49χρονος απόστρατος έκλεβε καύσιμα της Πολεμικής Αεροπορίας!

Image

Κλέβουν μωρέ και οι φρουροί της πατρίδας; 
Χέζουν οι αρκούδες στο δάσος;
Ένας 49χρονος απόστρατος έκλεβε κάυσιμα απο αγωγό καυσιμων της Πολεμικής Αεροπορίας που περνούσε απο το οικόπεδο του. 
Όπως αναφέρει το lamiareport.gr ο 49χρονος απόστρατος μάλιστα δεν άφηνε τους πρώην συναδέλφους του να κάνουν έλεγχο στο τμήμα του αγωγού που περνούσε από το οικόπεδο του. 
Μετά από έρευνα της Ασφάλειας Θηβών και της ΠΑ διαπιστώθηκε ότι αντλούσε και μετάγγιζε καύσιμα αφού είχε τρυπήσει τον αγωγό. Τα καύσιμα όπως αναφέρει το lamiareport με πρόσμιξη κοινού πετρελαίου, μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε λέβητες και κινητήρες πετρελαίου diesel. 

Τα δύο μέτρα της βίας

Ο δολοφόνος του 15χρονου Καλτεζά όχι μόνο δεν καταδικάστηκε, αλλά βραβεύτηκε κιόλας. Μια ξεχασμένη, αλλά αποκαλυπτική ιστορία


Διαχρονικοί Ηρώδηδες ! Αλλά και φίλοι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ!

 Σουηδία: Στρατιώτες στο Ιράκ θα στείλει η Στοκχόλμη με πρόσχημα το «Ισλαμικό Κράτος»

Διευρύνεται η ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Ιράκ με πρόσχημα τη δράση του «Ισλαμικού Κράτους». 
Η σουηδική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι θαστείλει στρατιώτες στο Ιράκ για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση κατά των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» έπειτα από αίτημα που δέχτηκε από την ιρακινή κυβέρνηση. 

US and Saudi 'shock and awe' terrorizes Yemen to make its people 'cry uncle'


150,000 Saudi Arabian troops are massed on the Yemen border. Is invasion imminent? 
Nearly two weeks of unrelenting air strikes on Yemen by a US-backed Saudi foreign coalition is turning the already impoverished Arab Peninsula country into a humanitarian disaster.

Ηλιούπολη: εκδήλωση του Ομίλου "Κώστας Βάρναλης" για τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών


70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών ο Όμιλος "Κώστας Βάρναλης" την Τετάρτη 6 Μαϊου οργανώνει εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης στο κτίριο του Δημαρχείου.

"Στις 9 Μαΐου 1945, ώρα 0.43' π.μ., στην αίθουσα της στρατιωτικής σχολής μηχανικού, στο προάστιο Κάρλσχορστ του Βερολίνου, οι πληρεξούσιοι της ανώτατης γερμανικής στρατιωτικής διοίκησης στρατάρχης Κάιτελ, ναύαρχος Φρίντερμπουργκ και στρατηγός της αεροπορίας Στούμπφ υπέγραψαν την πράξη για την χωρίς όρους συνθηκολόγηση της Γερμανίας ενώπιον των αντιπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων των χωρών της αντιχιτλερικής συμμαχίας: Από μέρους της ΕΣΣΔ παραβρέθηκε ο στρατάρχης Γ. Κ. Ζούκωφ, της Αγγλίας ο στρατάρχης της αεροπορίας Α. Τέντερ, των ΗΠΑ ο στρατηγός Κ. Σπάατς και της Γαλλίας ο στρατηγός Ντε Λατρ ντε Τασινύ.

Παγκόσμια Ημέρα Δράσης ενάντια στις στρατιωτικές δαπάνες: Η περίπτωση της Δημοκρατίας της Κύπρου

CAMPAIGN BRIEFING – APRIL 2015
GLOBAL DAY OF ACTION ON MILITARY SPENDING:
THE CASE OF THE REPUBLIC OF CYPRUS
Prepared by Sispirosi Atakton in the Framework of the

Assembly for a Demilitarized Nicosia

ΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΣΟΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΟΧΥΡΟΥ ΤΗΣ ΝΥΜΦΑΙΑΣ ΑΝΟΧΗ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Μια ακόμη εθνικιστική παράσταση έδωσαν οι νοσταλγοί του Χίτλερ, οι απόγονοι των γερμανοντυμένων ταγματασφαλιτών, τα δολοφονικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής. Θεωρώντας τις εκδηλώσεις που συνδέονται με συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα προνομιακό χώρο παρέμβασης και αναζητώντας την εκ νέου νομιμοποίηση εν όψει της δίκης της δολοφονικής συμμορίας στις 20 Απριλίου, εκμεταλλεύτηκαν την ανοχή των τοπικών πολιτικών παραγόντων και της στρατιωτικής ηγεσίας, ενώ απόλαυσαν και τη προβολή των τοπικών ΜΜΕ, για να διαδώσουν τις σιχαμένες αντιλήψεις τους.
Όπως μας καταγγέλλουν οι συνάδελφοι φαντάροι που συμμετείχαν   

Νέα επίθεση μαχητών του PKK σε τουρκικές δυνάμεις

Ομάδα μαχητών του ΡΚΚ επιτέθηκαν σε τουρκική φάλαγγα οχημάτων στην περιοχή του Ντιγιαρμπακίρ, ανακοίνωσε το τουρκικό γενικό επιτελείο.
Η φάλαγγα μετέφερε οικοδομικά υλικά για την κατασκευή ενός φράγματος στην περιοχή, αναφέρει η ανακοίνωση. Τώρα πως συνάδει η ειρηνευτική διαδικασία με την ανάγκη να εκτελούνται από του Τουρκικό στρατό οι μεταφορές αυτού του τύπου, είναι ένα μεγάλο ερώτημα.
Ένα από τα οχήματα της φάλαγγας δέχτηκε 15 βολίδες. Οι Τούρκοι στρατιώτες απάντησαν στα πυρά. 

2 χρόνια χωρίς Θάτσερ αλλά με τον μπαμπούλα της πολιτικής της να δηλώνει παρών.


Ένα μικρό αφιέρωμα στην "σιδηρά κυρία
και στο TINA της (There is No Alternative)


ΛΑΤΣΗΣ: ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΠΕΙΝΑ...

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ

b814bangladesh-garment-factory
Τι δεν θέλουν να ξέρουμε οι βιομηχανίες ενδυμάτων

7500000 ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕ 400 ΕΥΡΩ-ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ Ε;

Γερμανία: Νεοναζί έκαψαν πολυκατοικία που θα στέγαζε πρόσφυγες

018361360_30300Αποτροπιασμό προκαλεί ο εμπρησμός πολυκατοικίας που επρόκειτο να στεγάσει Σύρους πρόσφυγες. «Το ανθρωπιστικό καθήκον μας καλεί να βοηθούμε αυτούς που μας ζητούν άσυλο». Το χωριό Τρέγκλιτς στο κρατίδιο Σαξονία Άνχαλτ με 2500 κατοίκους βρίσκεται και πάλι στην επικαιρότητα. Γνωστοί – άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε πρόσφατα ανακαινισμένη τριώροφη πολυκατοικία, όπου τέλη Μαΐου θα φιλοξενούνταν 40 οικογένειες Σύρων προσφύγων. 

Ο Χριστός στο συσσίτιο της Χρυσής Αυγής- Το απίθανο σκίτσο της Ελευθεροτυπίας

Με ένα έξυπνο σκίτσο ο Κώστας Κουφογιώργος σχολιάζει στην σημερινή Ελευθεροτυπία τα όσα έγιναν την Μεγάλη Πέμπτη στο Σύνταγμα όταν η Χρυσή Αυγή επιχείρησε να μοιράσει τρόφιμα μόνο σε Έλληνες. Κατι που οι φασίστες δεν επιχειρούν πρώτη φορα.
Στο σκίτσο εμφανίζεται σε ένα  συσσίτιό τους  ο Ιησούς ο οποίος όμως δεν είναι δικαιούχος λόγω… εβραϊκής καταγωγής. neyrospastis.wordpress.com

The Rojava resistance: rebirth of the anticapitalist struggle - Salvador Zana


An article by Salvador Zana, a volunteer with YPG in Rojava.

The problem that we face today is not a new one. Its roots lie more than 6000 years ago with the roots of civilization itself. It was then that some ideas took hold which attacked society like a deadly virus and after a long struggle managed to infect the very core of human communities everywhere. These ideas are essentially opposed to the very nature of humankind and of life itself: that oppression and slavery are necessary, that they are right and that humans deserve them. 

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΜΑ

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε από τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο η επανασύσταση της ΜΟΜΑ έντονες υπήρξαν οι αντιδράσεις από το ΠΟΤΑΜΙ, κάνοντας πολλούς να σκεφτούν την σχέση του κόμματος αυτού με τον εθνικό εργολάβο!
Είναι χαρακτηριστικό ότι και στην ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή δε λένε κουβέντα για την εργασιακή εκμετάλλευση των φαντάρων, τους σχεδιασμούς του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου να μετατρέψει τους άνεργους πολιτικούς μηχανικούς-οικονομολόγους κλπ σε ΟΒΑ μιας χρήσης, σε νέους πιο φθηνούς δηλαδή απασχολήσιμους μισθοφόρους.  Τα συμπεράσματα δικά σας. 

Ελληνικός Χρυσός: τι λένε εργαζόμενοι για θέσεις εργασίας, απεργίες και εργατικά ατυχήματα (μέρος Α)

SkouriesFactoryΤης Νέλλης Ψαρρού Όλοι έχουμε πληροφορηθεί για τις διαμαρτυρίες των εργαζόμενων στα μεταλλεία Κασσάνδρας και τις απεργίες τους, που έγιναν μεγάλη είδηση από τα τηλεοπτικά μέσα, που ως σήμερα δεν μας είχαν συνηθίσει σε τέτοιες ευαισθησίες. Είναι προφανές ότι σε αυτές τις συνθήκες οι πληροφορίες σχετικά με τα εργασιακά ζητήματα στο υπό κατασκευή μεταλλείο είναι φειδωλές.

Containing Fukushima Is “Beyond Current Technology”. Worldwide Radiation is the Unspoken Consequence “The Chief Of The Fukushima Nuclear Power Station Has Admitted That The Technology Needed To Decommission Three Melted-Down Reactors Does Not Exist, And He Has No Idea How It Will Be Developed”

radiation_fukushima_world_735_350We reported in 2012 that top nuclear experts say that the technology doesn’t yet even exist to clean up Fukushima.
Now, the head of the Fukushima nuclear plant and the head of decommissioning at Fukushima both say that the technology doesn’t exist to clean up Fukushima, and it may not exist for hundreds of years … if ever.