Σάββατο 11 Απριλίου 2015

ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ 22χρονος ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ ΣΤΗ ΡΟΔΟ-ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΣΤΟ 542 ΜΚ/ΤΕ

Συγκλονίζει τη Ρόδο η αυτοκτονία 22χρονουΠριν ακόμη συνέλθει η ροδιακή κοινωνία από τις αυτοκτονίες των προηγουμένων ημερών, αλλά και τις απόπειρες αυτοκτονίας που σημειώνονται το τελευταίο διάστημα, έρχεται στον θλιβερό κατάλογο να προστεθεί ακόμη ένας θάνατος νέου ανθρώπου.
Ένα 22χρονο παλικάρι, που σύμφωνα με τους φίλους του υπηρετούσε στο 542 ΜΚ/ΤΕ, φέρεται να έθεσε τέρμα στη ζωή του, σήμερα λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι.

Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΠΑΙΤΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΛΕΝΤΙ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΠΑΤΑΚΟ

Η ανάρτηση του onalert.gr "Περιμένουν Τσίπρα στο Γουδή για να σουβλίσει "χακί κατσίκια" με τον Καμμένο" http://www.onalert.gr/stories/perimenoun-tsipra-sto-goudi/41863
θεωρούμε ότι αποκαλύπτει τα αισθήματα του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου και ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος των ΑΝΕΛ.
Όχι μόνο οργάνωσε μια ακόμη μιλιταριστική παράσταση, με έντονο χρώμα εθνικοφροσύνης, τη μέρα του Πάσχα, με δωρεάν εργατικό δυναμικό τους φαντάρους και ντεκόρ του πατερναλισμού-ντεγκολισμού του τους πιο άγρια χτυπημένους συνανθρώπους μας από τα Μνημόνια και την άγρια ταξική πολιτική, που και ο ίδιος υπηρετεί.
Αλλά απαιτεί να δώσει σε όλα αυτά και άρωμα Αριστεράς, απαιτώντας την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. 

Πρώτη και τελευταία φορά... Πάσχα Εθνικοφροσύνης... Και μετά ήρθε ο Πάνος Καμμένος να στήσει Πασχαλινό Γλέντι αλά Πατακός....

γράφει ο Κώστας Καναβούρης
Πρώτη και τελευταία φορά

Είναι Πάσχα του 1983.
Ο αδελφός μου, στρατιώτης τότε, για λίγο διάστημα υπηρετεί στην Καβάλα και μάλιστα σε κοντινή απόσταση από το σπίτι μας. Για πρώτη και τελευταία φορά αποφασίζουμε, ο πατέρας, η μητέρα κι εγώ, να πάμε στο στρατόπεδο για να περάσουμε μαζί με το «παιδί» τη γιορτινή ημέρα.
Ελαφρώς αμήχανοι καταφθάνουμε στο Στρατόπεδο Διαβιβάσεων και προσπαθούμε να δούμε πώς γίνεται το πράγμα. Το «ελαφρώς αμήχανοι» δεν το λέω έτσι απλά, είχε βαθύτερο υπαρξιακό περιεχόμενο. 
Οικογένεια κομμουνιστών εμείς, με φυλακές, εξορίες, εγώ τότε οργανωμένος βαριά στην ΚΝΕ, πώς πάμε και τι κάνουμε μέσα σε μια γιορτή της εθνικοφροσύνης; Προσοχή: όχι της χαράς, όχι της ανάστασης∙ της εθνικοφροσύνης.

Ο δικός μου εσταυρωμένος είναι ο Σ Π Α Ρ Τ Α Κ Ο Σ


Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ


Ο δικός μου εσταυρωμένος γεννήθηκε προ Χριστού.

Του δικού μου εσταυρωμένου η μάνα δε μύρισε τον κρίνο,

μύρισε αυτό που μυρίζουν όλες οι μανάδες του κόσμου.

Ο δικός μου εσταυρωμένος γεννήθηκε μέσα στη βλένα, στο αίμα

και στο σκατό, όπως γεννιόντουσαν οι άνθρωποι μέχρι πρότινος.

Ο δικός μου εσταυρωμένος δεν υπήρξε θείο βρέφος.

Ο δικός μου εσταυρωμένος δεν είχε άν - αρχο πατέρα.

Ο δικός μου εσταυρωμένος δεν περπάτησε πάνω στα κύματα,

γιατί βρισκόταν στον πάτο της κοινωνικής λίμνης.

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΛΑΓΟΥ

Χρυσή Αυγή: Αποφυλακίστηκαν Μιχαλολιάκος και ΛαγόςΗ ναζιστική συμμορία το τελευταίο διάστημα και καθώς πλησιάζει η δίκη των πρωτοκλασσάτων στελεχών για σωρεία εγκληματικών πράξεων στις 20 Απριλίου, αναπτύσσει έντονη δράση θέλοντας να κερδίσει και πάλι τη νομιμοποίηση των σιχαμερών λόγων και έργων της. 
Δυστυχώς σε αυτή της την προσπάθεια γνωρίζει την συμπαράσταση ιεραρχών, την ανοχή της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και του συνόλου του αστικού πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου.
Θυμίζουμε μερικά ανησυχητικά πολύ πρόσφατα γεγονότα:

Γνωρίστε τους διερμηνείς του Αφγανιστάν που έχουν εγκαταλειφθεί από το γαλλικό στρατό


By Matthieu Jublin
All images come from the personal archive of the Afghan interpreters we spoke to. They are reproduced here with their kind permission. For security reasons, all faces have been blurred and names have been changed.

ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΑΓΗΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΙΝΕ: ΑΓΡΙΟ ΧΩΣΙΜΟ ΣΕ ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Άλλη μια πτυχή του παραλόγου της θητεία έρχεται στο προσκήνιο από τις καταγγελίες του προσωπικού για τα όσα συμβαίνουν σε μονάδα της Λάρισας με τα στρατιωτικά αγήματα.
Πραγματικά η παράλογη κατάσταση με την παρουσία στρατιωτικών αγημάτων σε θρησκευτικές τελετές όχι μόνο καλλιεργεί κλίμα Ιράν, αλλά μεταφράζεται σε απίστευτη πίεση προς τους συναδέλφους φαντάρους και τους χαμηλόβαθμους στρατιωτικούς «που πληρώνουν τη νύφη».
Οι διοικητές «κάνουν τους καλούς» στις πλάτες μας, δεν χαλούν κανένα χατίρι και ικανοποιούν τα αιτήματα των δημάρχων και των παπάδων που λειτουργούν με όρους θεαθήναι και δημοσίων σχέσεων, η εκάστοτε πολιτική και στρατιωτική ηγεσία βρίσκει μια ακόμη ευκαιρία να φέρει τον Στρατό κοντά στο Λαό, συγκαλύπτοντας το ρόλο του ως φρουρού του αστικού καθεστώτος εξουσίας και συμμέτοχου στα ιμπεριαλιστικά εγκλήματα.

Ποιος θυμάται το εθνικιστικό πάρτυ του ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκου το Πάσχα του 2013;

Μ. Κωσταράκος: Συνεχάρη τους δόκιμους που έψαλαν τον Εθνικό Υμνο την Ανάσταση
Αναρωτιέστε ακόμη γιατί οι ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής δρουν ελεύθερα στον Στρατό;
Αναρωτιέστε ακόμη γιατί τα Επιτελεία έδωσαν Πορίσματα με λευκές σελίδες όσον αφορά τη ναζιστική διείσδυση στις Ένοπλες Δυνάμεις;
Αναρωτιέστε ακόμη γιατί οι ακροδεξιοί ΟΥΚάδες προκαλούν με εμετικά και παράνομα συνθήματα στις Στρατιωτικές Παρελάσεις;
Και είναι ο μακροβιότερος ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος που υπηρέτησε και υπων ηρετεί όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις, που επιβραβεύεται αναλαμβάνοντας Πρέοδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε.
Και τον οποίο θα πληρώσουμε 460000 ευρώ για τα επόμενα (3) χρόνια!
Ας θυμηθούμε λοιπόν τα ¨κατορθώματα" του.
 Η ανακοίνωση μας την Κυριακή 12 Μαΐου 2013 μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε ότι ο νέος ΥΕΘΑ Π.Καμμένος συνεχίζει το έργο των Σαμαρά-Βενιζέλου, δίνοντας έμφαση στην αναβάθμιση του εθνικισμού και του μιλιταρισμού.

Τελικά Απειλήθηκε φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού από πύραυλο;

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ελληνική φρεγάτα ουδέποτε διέτρεξε κίνδυνο από κατευθυνόμενο βλήμα. Ήταν ακριβώς πριν από έναν χρόνο, όταν στις 13 Απριλίου 2014 το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού διέψευσε κατηγορηματικά ότι μερικές μέρες νωρίτερα, στις 9 Απριλίου, τις βραδυνές ώρες ένα κατευθυνόμενο βλήμα παρολίγο να πλήξει τη φρεγάτα «Σαλαμίς», στην περιοχή ανοιχτά της Χάιφα, στο Ισραήλ.

Κούρδισσα μαχήτρια σκοτώθηκε από το ISIS


Έπεσε από τις σφαίρες των τρομοκρατών του ISIS
Σε ένα μεγάλο αφιέρωμα που είχε κάνει το δίκτυο του NBC NEWS για το Κομπάνι είχε αναφερθεί η Viyan Peyman, μία γενναία Κούρδισσα μαχήτρια η οποία πλέον δεν είναι στη ζωή.
Σκοτώθηκε από τις σφαίρες του ISIS. Πολεμούσε το ISIS αλλά και για τις γυναίκες, τα γυναικεία δικαιώματα. "Είμαστε εδώ και πολεμάμε, ιδιαίτερα στη Μέση Ανατολή όπου οι γυναίκες μεταχειρίζονται ως κατώτατα όντα. Βρισκόμαστε εδώ ως σύμβολα δύναμης για όλες τις γυναίκες του κόσμου" είχε πει τότε στους δημοσιογράφους.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ MUSTAFA LAFCI!

Ο «αόρατος» για τη δικαιοσύνη και την κοινωνία Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας Mustafa Lafçi (Μουσταφά Λαφτσί) παραμένει προφυλακισμένος  για 6 μήνες χωρίς να υπάρχει το παραμικρό στοιχείο εις βάρος του!

Μειώνεται ραγδαία η πελατεία του παπαδαριού


Όσο θετικό είναι το γεγονός –αν πιστέψουμε τα ευρήματα της δημοσκόπησης που δημοσιεύει η εφημερίδα «Βήμα της Κυριακής»- ότι πελατεία του παπαδαριού μειώνεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια, άλλο τόσο προβληματικό είναι ότι μεγάλο μέρος συμπολιτών μας πιστεύει στο μάτι/ξεμάτιασμα, και στα θαύματα
Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την  διαχρονική έρευνα της Κάπα Research το ποσοστό των Ελλήνων που δηλώνουν θρησκευόμενοι έχει μειωθεί κατά 34% από το 2006 μέχρι σήμερα, ενώ μείωση κατά 16% παρουσιάζει και το θρησκόληπτο ποίμνιο που συχνάζει σε τόπους «θρησκευτικής λατρείας». Επίσης αυξήθηκε κατά 13% το ποσοστό των ερωτώμενων οι οποίοι δηλώνουν ότι το Πάσχα δεν τους λέει τίποτα το ιδιαίτερο και το αντιμετωπίζουν σαν ευκαιρία για διακοπές, ξεκούραση και επιστροφή στην περιοχή που γεννήθηκαν.
Η έρευνα δείχνει ακόμη, ότι το 74,2% των Ελλήνων πιστεύουν στον Θεό, το 62,5% στο μάτι, το 41,4% στα θαύματα, το 37,8% στην ύπαρξη εξωγήινων και το 31,8% στη Δευτέρα Παρουσία. ΠΗΓΗ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Εκδήλωση από ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ-Ε.Α.Α.Κ. (τρομοκρατία, καταστολή, φυλακές τύπου γ'): ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΠΟΥΛΟΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Iσραηλινός στρατιώτης: Εξασκούμαστε πάνω σε παλαιστινιακούς ζωντανούς στόχους

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΞΕΠΛΕΝΕΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Τράπεζα, Εκκλησία, Ναζί και MEGA.
Οι τοκογλύφοι, οι αφορολόγητοι, οι δολοφόνοι και η αστική προπαγάνδα!
 Σαν σήμερα ο Φύσσας θα γινόταν 36 χρονών αν κάποιοι σαν αυτούς δεν του έκοβαν το νήμα της ζωής του! 
Ντροπή και Αηδία για την άθλια συμμορία και όσους τους καλύπτουν!!!!
ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Εκδήλωση από ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ-Ε.Α.Α.Κ. (τρομοκρατία, καταστολή, φυλακές τύπου γ') 3

Εκδήλωση από ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ-Ε.Α.Α.Κ. (τρομοκρατία, καταστολή, φυλακές τύπου γ') 1

Μία πολυ ενδιαφερουσα συζητηση για τις φυλακες,τη τρομοκρατια και τη καταστολη!
Μέσα σε συνθήκες κρίσης του ολοκληρωτικού καπιταλισμού, κράτος και κεφάλαιο οργανώνουν και ενισχύουν την βία τους: από τις φυλακές τύπου Γ..

Emiliano Zapata Salazar (8 Αυγούστου 1879 - 10 Απριλίου 1919) "Είναι καλύτερα να πεθάνεις όρθιος, παρά να ζεις γονατισμένος"

Ο Εμιλιάνο Ζαπάτα Σαλαζάρ (8 Αυγούστου 1879-10 Απριλίου 1919), αναδείχθηκε σε σπουδαία ηγετική προσωπικότητα των ανταρτών της αγροτικής Μεξικανικής Επανάστασης του 1910, η οποία κατευθυνόταν κατά του προέδρου της χώρας, Πορφίριο Ντίαζ και της συγκεχυμένης περιόδου που ακολούθησε (1911 – 1917).
Οργάνωσε και διοικούσε σημαντική επαναστατική δύναμη, ονομαζόμενη «Απελευθερωτικός Στρατός του Νότου». Ο ίδιος καταγόταν από οικογένεια της μεσαίας κοινωνικής τάξης. Γεννήθηκε μιγάς από καταγωγή (mestizo) και παιδί πολυτέκνων (το 9ο από τα 10 παιδιά των Gabriel Zapata και Cleofas Salazar) στο χωριό Σαν Μιγκέλ Ανενκουϊλκο (Anenecuilco) της μεξικανικής πολιτείας Μορέλος. Ήταν mediero (επίμορτος καλλιεργητής) και εκπαιδευτής αλόγων. Υπηρέτησε στο στρατό για επτά μήνες.

Πέθανε βρέφος από ασιτία στην Ξάνθη

Η ασιτία ήταν αίτια που οδήγησε στον θάνατο ένα βρέφος μερικών μόλις εβδομάδων από την Ξάνθη, σύμφωνα με τις Αρχές.  Το πτώμα εξετάστηκε από τον ιατροδικαστής κ. Νίκο Κιφνίδη ο οποίος έβγαλε το τραγικό πόρισμα.
Οι γονείς μετέφεραν αρχικά το βρέφος στο νοσοκομείο όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του ενώ στη συνέχεια παραγγέλθηκε νεκροψία- νεκροτομή από την οποία προέκυψαν τα αίτια. Το νεογέννητο βρέφος,  αποτελούσε το τελευταίο μέλος πολύτεκνης οικογένειας, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο το ίδιο να αντιμετώπιζε προβλήματα ανάπτυξης.

Χμμ, έχετε σκεφθεί που βρίσκει το ISIS όλα αυτά τα χιλιάδες κατακαίνουργια Toyota SUVs;



ISIS. Murky, masked, terrifying Bad Guys. Islamic hardliners, doing unspeakably ghastly things in faraway sandy places. A horde poised to be unleashed on the innocent everywhere. They merge in the Jungian western mind with race memories of the Saracen, that other convenient boogey man from a previous and ultimately ill-fated bid to make strategic conquest into a moral Crusade. Fear is the message. And it works.

John Pilger: Why the Rise of Fascism is again the Issue



Does ISIS really smuggle “$3M worth of oil” into Turkey EVERY DAY?

Last summer, quoting either David Cohen, the “US Treasury department’s undersecretary for terrorism and financial intelligence” or a statement from Iraq Energy, a “non-profit policy Institute”, ISIS was suddenly revealed by media storm to be bootlegging crude across the Turkish border, and to be getting shockingly rich as a result. The media reaction was intense and – as ever – unified. Claims were rarely examined, sources rarely verified, amounts were often vague, but by God the message was clear.