Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Κόλπος των Χοίρων: το φιάσκο των ΗΠΑ

Ο Φιντέλ με πολιτοφύλακες, Playa Girón, 17/4/1961

Σήμερα γυρνάμε πίσω στον χρόνο, κάπου στα τέλη του 1960. Στις ΗΠΑ διεξάγονται προεδρικές εκλογές, στις οποίες ο δημοκρατικός Τζών Φιτζέραλντ Κέννεντυ κερδίζει τον ρεπουμπλικανό Ρίτσαρντ Νίξον. Τον Ιανουάριο του 1961, ο Κέννεντυ θα γίνει ο 35ος πρόεδρος της χώρας, διαδεχόμενος τον Ντουάιτ Αϊζενχάουερ.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που θα παρέδιδε στον διάδοχό του ο Αϊζενχάουερ λεγόταν "Κούβα". Οι ΗΠΑ ήταν αδύνατον να χωνέψουν ότι από την πρωτοχρονιά τού 1959 μια χούφτα "άπλυτοι" είχαν στήσει μια κομμουνιστική φωλιά στην γειτονιά τους. Επί δυο χρόνια, η CIA επεξεργάζεται σχέδια ανατροπής και εξόντωσης τού Φιντέλ Κάστρο, με την σιγουριά πως το κουβανικό πείραμα θα τελειώσει αν ο Κάστρο βγει από την μέση. 

1.000 ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ: ΠΩΣ O MOHAMMED AL-ROKEN ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Του Mansoureh Mills, Λονδίνο 9 Απριλίου 2015
Την Κυριακή 12 Απρίλη 2015 συμπληρώθηκαν 1000 ημέρες αφότου ο Δρ. Mohammed al-Roken φυλακίστηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), ύστερα από μια μαζική καταστολή των ακτιβιστών για τα πολιτικά και ανθρώπινα δικαιώματα. Σε όλο τον κόσμο, οι ακτιβιστές της Διεθνούς Αμνηστίας αγωνίζονται για την απελευθέρωση του.
«Μου δίδαξες τη σημασία της προσπάθειας να αλλάξουμε τα πράγματα που φαίνονται άδικα» Christian, Καναδάς.

Το ΣΤΕ δικαιώνει τους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών που έχουν δυσλεξία



Ερμηνεύοντας όσα προβλέπονται από τη νομοθεσία και το Σύνταγμα, το Συμβούλιο της Επικρατείας «παρέχει» τη δυνατότητα στους σπουδαστές των Αστυνομικών ή Στρατιωτικών Σχολών να δίνουν μόνο προφορικές και όχι γραπτές εξετάσεις εφόσον αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν πρόβλημα δυσλεξίας. Το Γ΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου... δικαίωσε σπουδαστή της Σχολής Αστυφυλάκων ο οποίος εκ γενετής ήταν δυσλεκτικός και είχε αποπεμφθεί από τη Σχολή Αστυφυλάκων επειδή κατά τις γραπτές πτυχιακές εξετάσεις δεν συγκέντρωσε τη βάση του 10 σε τρία μαθήματα.

Μετανάστες: Ένα δημιούργημα του καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού. (2 Βίντεο)

Συγκλονιστικό το ρεπορτάζ που μετέδωσε η τηλεόραση του Alpha για τους εκατοντάδες μετανάστες που βρέθηκαν τις τελευταίες μέρες στην Μυτιλήνη. Μιλάμε για ξεριζωμένους που δεν έφτασαν φυσικά για τουρισμό στο νησί του Αιγαίου αλλά για ανθρώπους που αναγκαστικά έφυγαν απ’ τις πατρίδες τους, αφού δεν έχουν άλλη επιλογή, όταν στις χώρες τους κάθε τρία δευτερόλεπτα (!), πεθαίνει κι ένα παιδί από την πείνα, όταν τα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ και της ΕΕ δημιουργούν κατακόμβες νεκρών, στους «ανθρωπιστικούς πολέμους», όταν η στυγνή εκμετάλλευση και οι δικτατορίες που βίωναν τους καθιστούσε μονόδρομο να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους.

15 εκατομμύρια παιδιά στη Μέση Ανατολή δεν πηγαίνουν σχολείο Έρευνα της Unicef και της Unesco


Περισσότερα από 12 εκατομμύρια παιδιά στη Μέση Ανατολή δεν πηγαίνουν στο σχολείο προειδοποιεί η Unicef σημειώνοντας ότι στον αριθμό αυτόν δεν περιλαμβάνονται τα παιδιά που έχουν αναγκασθεί να εγκαταλείψουν το σχολείο εξαιτίας των συρράξεων στη Συρία και το Ιράκ.
Εάν συνυπολογισθούν τα παιδιά εμπόλεμων χωρών ή περιοχών ο αριθμός φθάνει στα 15 εκατομμύρια σύμφωνα με έκθεση που έγινε από κοινού από τη Unicef και την Unesco που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Βηρυτό.

Γυναίκα επιτίθεται στον Ντράγκι: «Τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ»!

Γυναίκα επιτίθεται στον Ντράγκι: «Τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ»!
Μια γυναίκα διέκοψε τις ανακοινώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, πετώντας κομφετί και φωνάζοντας «Τέλος στη δικτατορία της ΕΚΤ!». 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ!!!

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ «ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ» ΝΑ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ και ΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ ΤΟΥ ΟΛΕΘΡΟΥ!
Οι ειρηνικές απόψεις είναι παρελθόν. Το λόγο έχουν τα κανόνια, ή για να είμαστε ακριβέστεροι τα πολεμικά αεροσκάφη. Τα ανθυποβρυχιακά Ρ3 Οrion που θεωρούνται απαραίτητα στην κατοχύρωση για την ελληνική άρχουσα τάξη ευρύτερου ιμπεριαλιστικού ρόλου στην Ανατολική Μεσόγειο, αφού συμβάλλουν στον πόλεμο κατά των μεταναστών, στη διασφάλιση ασφαλούς περιβάλλοντος για την εκμετάλλευση ενεργειακών κοιτασμάτων και στον έλεγχο των εμπορικών δρόμων Ανατολής Δύσης.

Το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να σταθεί απέναντι στην Άσκηση «Ηνίοχος 2015» Τεράστια κοινή πολεμική προετοιμασία Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ

ImageΜια τεράστια άσκηση από άποψη συμμετοχής δυνάμεων και μέσων, προκλητικού οικονομικού κόστους για τα ανυπέρβλητα αδιέξοδα που βιώνει καθημερινά ο κόσμος της εργασίας που επιβαρύνεται ολοένα με νέους φόρους και περικοπές των κοινωνικών δαπανών, αλλά κυρίως επικίνδυνης πολεμικής εμπλοκής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 30 Απριλίου, με συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, Ισραήλ. Πρόκειται για τη Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2015», σε συνδυασμό με την άσκηση «Αστραπή» του Πολεμικού Ναυτικού. Η άσκηση θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες σ΄ ότι έχει να κάνει με τις πτήσεις. 

H Airbus μας έδινε καινούρια αεροπλάνα με 200 εκατ. λιγότερα από την Lockheed

H Airbus μας έδινε καινούρια αεροπλάνα με 200 εκατ. λιγότερα από την LockheedΝέα στοιχεία, για τη συμφωνία 500 εκατ. ευρώ προκειμένου να αναβαθμιστούν πέντε πολεμικά αεροσκάφη που προκάλεσε αντιδράσεις, φέρνει στο φως ισπανική εφημερίδα.Σύμφωνα με την El Confidencial, αν και υπήρχε προσφορά από την ισπανική Airbus, με την οποία η Ελλάδα θα γλίτωνε 200 εκατομμύρια ευρώ και θα έπαιρνε πιο σύγχρονα αεροσκάφη, τελικά οι Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος υπέγραψαν τη συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin.

O ΑΓΕΕΘΑ «ΑΝΗΣΥΧΕΙ» ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΡΑΒΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΣΤΟΛΕΣ!

Σε παράλληλο σύμπαν βρίσκεται δυστυχώς το Υπουργείο Άμυνας και ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος.
Συνάδελφοι φαντάροι που συμμετείχαν σε γκρουπ αδειών για το Πάσχα και επέστρεφαν στις μονάδες τους επικοινώνησαν με την ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ δηλώνοντας οικονομική αδυναμία να αντεπεξέλθουν στο αυτό σοβαρό κόστος. Σε μια μάλιστα περίπτωση, φαντάροι που υπηρετούν στις Φέρες Έβρου και έπρεπε να ταξιδεύσουν από την Αθήνα, επικοινώνησαν με το Φρουραρχείο και ο Λοχαγός αρνήθηκε να καλύψει το έξοδο δηλώνοντας αναρμόδιος.
Είναι οι ίδιοι φαντάροι που πεθαίνουν από πνευμονία εξαιτίας της εγκληματικής αδιαφορίας των στρατιωτικών και των ελλείψεων εξαιτίας της πολιτικής περικοπών του Υπουργείου Άμυνας, ενώ συχνότατες είναι πλέον οι καταγγελίες τους ότι στερούνται κατά τη διάρκεια της υποχρεωτικής στράτευσης ακόμη και τα πιο βασικά αγαθά: φαγητό-νερό-υγιεινή-φάρμακα!

"ΜΑΚΕΛΕΙΟ" ΧΡΥΣΑΥΓΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ-ΤΩΡΑ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΝΑΖΙ!


"Άμα πάρω φόρα, φόρα κατηφόρα, ο θεός ο ίδιος δεν με σταματά..."
Δεν υπάρχει καλύτερη επιβεβαίωση του παραπάνω στοίχου από την στάση του "ΜΑΚΕΛΕΙΟΥ" που επιβεβαιώνει την εκτίμηση περί συνειδητού προπαγανδιστή της δολοφονικής ναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή.
Τώρα δίνουν λόγο στον Φύρερ Μιχαλολιάκο για να προβάλλει τις αηδιαστικές αντιλήψεις του.
Η συγκεκριμένη συνέντευξη αποτελεί τμήμα της επικοινωνιακής εκστρατείας των ΝΑΖΙ, καθώς στις 20 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί η Δίκη της Χρυσής Αυγής και πιο συγκεκριμένα 70 σχεδόν πρωτοκλασσάτων στελεχών της.
Την προηγούμενη βδομάδα αηδία προκάλεσε η συνέντευξη επίσης στο "ΜΑΚΕΛΕΙΟ" του πρωτοπαλίκαρου Λαγού! Θυμίζουμε:

ΜΑΚΕΛΕΙΟ: ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥ ΛΑΓΟΥ

Την Παρασκευή 17 Απριλίου στις 19:30 θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα “Ιχνηλασία τον πόλεμο της Ουκρανίας”.

Basic RGB

Τα συνθήματα των βατραχανθρώπων και «το εθνικό συμφέρον μας» Μια αναγκαία απάντηση στο Γιώργο Χατζηθεοφάνους, Ταξίαρχο ε.α. και Οικονομολόγο-Project Manager

Ερώτηση: είναι εθνικό συμφέρον οι (6) άδειες έρευνας-εκμετάλλευσης ενεργειακών κοιτασμάτων του Λάτση;
Ανάμεσα στους πολλούς που τοποθετήθηκαν για τα παράνομα εθνικιστικά συνθήματα που ακούστηκαν από τους ΟΥΚάδες στην Στρατιωτική Παρέλαση της 25ης Μαρτίου, ήταν και ο Ταξίαρχος ε.α.  Γιώργος Χατζηθεοφάνους.
Επιλέγουμε να σταθούμε στη δημόσια τοποθέτηση του με τίτλο «Τα συνθήματα των βατραχανθρώπων και το εθνικό συμφέρον μας» καθώς αξιολογούμε τον τρόπο που επέλεξε να υπερασπίσει τα θέσφατα της αστικής πολιτικής, προβάλλοντας τα πιο επιθετικά επίδικα της ταξικής πάλης από την σκοπιά του αστικού κατεστημένου με πολύ ολοκληρωμένο και εξευγενισμένο τρόπο.

Αερομαχία βρετανικών μαχητικών με ρωσικά βομβαρδιστικά!

Τι ανακοίνωσε το βρετανικό υπουργείο Άμυνας
Τα ρωσικά αεροσκάφη έφτασαν στα όρια του εναέριου χώρου της Μ. Βρετανίας και αναχαιτίστηκαν από τη RAF
Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη που πετούσαν κοντά στα όρια του εναέριου βρετανικού χώρου αναχαιτίστηκαν από τη βασιλική πολεμική αεροπορία της Μεγάλης Βρετανίας.

Η Μέση Ανατολή: υποτροπή από τον πόλεμο του Ιράκ

Η αρχική έκδοση αυτής της ομιλίας πρωτοπαρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα της Workers Fight βρετανικού τμήματος της  Διεθνιστικής Κομμουνιστικής Ένωσης. Η ΔΚΕ είναι ένα μαρξιστικό ρεύμα του οποίου η πιο σημαντική οργάνωση είναι η γαλλική  Lutte Ouvrière.
Το κείμενο αυτό, γραμμένο πριν από μερικούς μήνες, αγνοεί βέβαια τα γεγονότα της Υεμένης και την επιτυχία των ιμπεριαλιστών να ευοδωθούν τελικά  «οι προσπάθειες τους να συστήσουν μια αραβική δύναμη επέμβασης» παρότι μέχρι το χρόνο που γραφόταν το κείμενο είχαν «οδηγηθεί σε πλήρη αποτυχία». Αν εδώ η ανάλυση προέβλεψε σωστά τουλάχιστον τις επιδιώξεις των ιμπεριαλιστών και οι εξελίξεις στην Υεμένη μοιάζουν σαν το δεύτερο μέρος της , η λογική της συνέχεια, τότε παραμένει για έναν παραπάνω λόγο έγκυρη όσον αφορά τα υπόλοιπα. Μετάφραση:  Παραναγνώστης

Την ερχόμενη Δευτέρα ξεκινά η δίκη της Χρυσής Αυγής – Ποιοι είναι οι 69 κατηγορούμενοι

image002Η δίκη της Χρυσής Αυγής, η οποία ξεκινά τη Δευτέρα το πρωί 20 Απριλίου, αποτελεί ιστορική διαδικασία που αντίστοιχή της δεν έχει υπάρξει στην Ελλάδα και σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς για πρώτη φορά μετά τον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο καλείται να λογοδοτήσει για δράση εγκληματικής οργάνωσης ένα κόμμα που εκπροσωπείται στη Βουλή. Η επιλογή του χώρου διεξαγωγής της δίκης στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, ήδη, έχει πυροδοτήσει αντιδράσεις, τόσο από τις τοπικές Αρχές, όσο και από δικηγόρους και δημοσιογράφους, καθώς η αίθουσα που επελέγη δεν μπορεί να καλύψει τις πρακτικές ανάγκες, σε χώρο και υποδομές, για την ομαλή και απρόσκοπτη άσκηση των καθηκόντων τους και την ανάγκη δημοσιότητας της διαδικασίας.

Καλά νέα: η Παλαιστινιακή Αντίσταση σημειώσει σημαντική πρόοδο στο στρατόπεδο Yarmouk

Οι Σύριοι πρόσφυγες στο Λίβανο ζουν σε απελπιστικές συνθήκες- YouTub


https://www.youtube.com/watch?v=SYp4kMxthLI

Western ISIS adventurism, Israel behind Hamas - new Assange revelations

WikiLeaks founder Julian Assange.(Reuters / John Stillwell)Julian Assange has given an interview to an Argentinian paper from his Ecuadorian embassy asylum where he spent more than 1,000 days. He spoke about why US meddling in Ukraine led to civil war, how the West helped ISIS and Israel supported Hamas.
US has long wanted to bring Ukraine to West
The United States has spent “a lot of time trying to bring Ukraine to the West," the WikiLeaks foundersaid in an interview to Pagina/12, Argentinian newspaper on Monday.

Πρόσκληση Κατάταξης Στρατευσίμων ΠA 2015 Γ' ΕΣΣΟ

Mε Εγκύκλιο Διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στην Πολεμική Αεροπορία με την 2015 Γ΄/ΕΣΣΟ, οι στρατεύσιμοι που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στην Πολεμική Αεροπορία και είναι σωματικής κατηγορίας πρώτης έως και τέταρτης (Ι/1 έως Ι/4) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:
  • Οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2017 (γεννημένοι το έτος 1996), που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των Νομών Αττικής (ΣΥ Ανατολικής Αττικής), Θεσσαλονίκης (ΣΥ Θεσσαλονίκης), Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Λευκάδας (ΣΥ Δυτικής Ελλάδας).
  • Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1992 έως και 2017 (γεννημένοι το 1971 έως και το 1996), από όλους τους Νομούς που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι πλήρους ή μειωμένης θητείας, ανεξάρτητα αν έχουν τελειώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση και οι λόγοι της υποχρέωσής τους για κατάταξη δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 2 Ιανουαρίου 2015 έως και 28 Φεβρουαρίου 2015.