Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΔΙΑΠΡΑΤΤΟΥΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΥΕΜΕΝΗ – ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΔΡΑΣΗ

barakatTο άρθρο που ακολουθεί το αλιεύσαμε από την ιστοσελίδα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης [PFLP]. Εκφράζει τις απόψεις του Xάλεντ Μπαρακάτ στέλεχους της οργάνωσης σχετικά με τα γεγονότα στην Υεμένη. 
Το μεταφράσαμε και το δημοσιεύουμε θεωρώντας οτι συνεισφέρει στην καλύτερη κατανόηση των γεγονότων στην Υεμένη. Μετάφραση PanPap για το Avantgarde  «Αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Υεμένη είναι η πλήρης αποτυχία των σχεδίων της Σαουδικής Αραβίας και των ΗΠΑ να επαναφέρουν ένα καθεστώς-μαριονέτα που να εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. 

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΘΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΝΑΖΙ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

Ισραηλινοί μιλιταριστές δολοφόνοι αποβιβάστηκαν στην Ηλεία για την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» Οι φαντάροι λένε: Καμιά Συμμετοχή-Καμιά Συνενοχή στα εγκλήματα του Κράτους Τρομοκράτη

Αξιωματούχοι της IAF αρνήθηκαν να αποκαλύψουν ποιες συγκεκριμένες αναβαθμίσεις επέτρεψαν μια τέτοια ταχεία αύξηση της δύναμης πυρός, αλλά ορισμένες πηγές λένε ότι τα νέα συστήματα που έχουν προστεθεί στα μαχητικά πολλαπλού ρόλου F-15 και F-16 της IAF έχουν δημιουργήσει δυνατότητες που πριν από 15 χρόνια ήταν στον κόσμο της φαντασίας. (Getty Images)Το ελληνικό κράτος έχει συνέχεια. Και η νέα ελληνική κυβέρνηση, η «αριστερή», των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει ότι όχι απλώς θα συνεχίσει αλλά θα εντείνει την πολεμική συνεργασία με το Κράτος Τρομοκράτη Ισραήλ.  Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικού χαρακτήρα στρατιωτική συνεργασία ελληνικού και ισραηλινού κράτους πραγματοποιείται μεγάλη «απόβαση» Ισραηλινών στην Ηλεία από την Πέμπτη 16/4/2015. Πρόκειται για δεκάδες στρατιωτικούς, πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας και πεζοναύτες που θα συμμετάσχουν στη μεγάλη διακλαδική άσκηση «Ηνίοχος 2015».

ΜΑΧΗΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΗΝΙΟΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΕΙ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτογραφιες φανταρωνΚαθημερινά έρχονται στο προσκήνιο περισσότερες πληροφορίες για την γιγαντιαία διεθνή άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ». Μιλιταριστικά και εθνικιστικά μέσα παπαγαλίζουν τις διαρροές του Υπουργείου Άμυνας και αναφέρουν ότι «σε πυρετώδεις ρυθμούς θα βρίσκονται οι Ένοπλες Δυνάμεις από τη Δευτέρα 20 έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015 αφού πρόκειται να διεξαχθεί η Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας "Ηνίοχος 2015", σε συνδυασμό με την άσκηση "Αστραπή" του Πολεμικού Ναυτικού. Η άσκηση προβλέπει τη διεξαγωγή σύνθετων αεροπορικών αποστολών σε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού αεροπορικών - ναυτικών δυνάμεων, καθώς και μονάδων του Στρατού Ξηράς, ενώ για πρώτη φορά θα λάβουν μέρος δυνάμεις ξένων χωρών και συγκεκριμένα του Ισραήλ και των ΗΠΑ». 

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Άφιξη 300 Αμερικανών αλεξιπτωτιστών!

Και στο Βιετνάμ οι Αμερικανοί ως σύμβουλοι και εκπαιδευτές Δολοφονούσαν!
ImageΔύναμη 300 αμερικανών αλεξιπτωτιστών έφθασε στην Ουκρανία για να εκπαιδεύσει στρατιώτες της ουκρανικής εθνοφρουράς στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων στη δυτική χώρα, ανακοίνωσε σήμερα ο αμερικανικός στρατός.
"Η παρουσία και η συμμετοχή εκπαιδευτών και ειδικών από τρίτες χώρες στο ουκρανικό έδαφος, όπου η εγχώρια ουκρανική σύγκρουση παραμένει ανεπίλυτη, δεν διευκολύνει τη διευθέτηση της σύγκρουσης και τη δημιουργία καλού κλίματος, αντίθετα αποσταθεροποιεί σοβαρά την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία", επέκρινε σήμερα το Κρεμλίνο δια του εκπροσώπου του Ντμίτρι Πεσκόφ, τον οποίο επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.

O ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΡΗ ΔΕΝ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ- ΑΥΤΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΛΕΟΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ραχήλ Μακρή: Το νέο όπλο στον χώρο της άμυνας Ένα αστικό κόμμα εξουσίας που ασκεί μια τυχοδιωκτική εξωτερική πολιτική, καμουφλάροντας την άσκηση της ταξικής του πολιτικής στο εσωτερικό με τη μετονομασία των μηχανισμών που χρησιμοποίησε η προηγούμενη διακυβέρνηση για να επιβάλλει τις αντεργατικές  της επιλογές.
Όμως ολοένα περισσότερο οι δύο εκδοχές αστικής διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης και διακυβέρνησης συγκλίνουν όταν τα ΜΑΤ του Πανούση και του Βούτση εισβάλλουν στην Πρυτανεία καταπατώντας το Άσυλο, έχοντας επικεφαλής Πραιτοριανούς μέλη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Όταν ο ηγέτης των ΑΝΕΛ Π.Καμμένος σέρνει τον χορό του εθνικισμού και μιλιταρισμού, με την συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ, προχωρώντας σε νέους εξοπλισμούς made USA, αλλά και μοιράζοντας το Αιγαίο με τους Αμερικάνους.

ΤΙ ΒΛΑΚΕΙΕΣ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ Newsweek: Εκτεθειμένος ο Ελληνικός στρατός απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα λόγω.... έλλειψης καυσίμων!

Image

Η αστική προπαγάνδα δεν έχει όριο υποκρισίας. Ένας αστός διανοούμενος επιχειρεί να δημιουργήσει ψευδή εικόνα με μισές αλήθειες, που διαδίδονται με τη μεγαλύτερη ευχέρεια...
Μπορούμε λοιπόν να συγκρίνουμε τα παρακάτω δεδομένα με τα εξής:
1. Μια τεράστια άσκηση από άποψη συμμετοχής δυνάμεων και μέσων, προκλητικού οικονομικού κόστους για τα ανυπέρβλητα αδιέξοδα που βιώνει καθημερινά ο κόσμος της εργασίας που επιβαρύνεται ολοένα με νέους φόρους και περικοπές των κοινωνικών δαπανών, αλλά κυρίως επικίνδυνης πολεμικής εμπλοκής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, θα πραγματοποιηθεί από τις 20 έως τις 30 Απριλίου, με συμμετοχή στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ, Ισραήλ. Πρόκειται για τη Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας «Ηνίοχος 2015», σε συνδυασμό με την άσκηση «Αστραπή» του Πολεμικού ΝαυτικούΗ άσκηση θα διαρκέσει τέσσερις ημέρες σ΄ ότι έχει να κάνει με τις πτήσεις. 

"Το μυστικό της Ερεικούσας" - Μια αληθινή ιστορία από το Ολοκαύτωμα των Εβραίων (Μέρος Α')


ImageΔεκάδες ασπρόμαυρες φωτογραφίες είναι διάσπαρτες πάνω σε μια τραπεζαρία σε ένα μικρό σπίτι της πόλης Ρεχοβότ του Ισραήλ. Μερικοί από τους ανθρώπους κοιτούν το φακό χαμογελώντας, άλλοι πάλι έχουν μια μελαγχολική ματιά. Δεν χρειάζεται, ωστόσο, να γνωρίζετε περισσότερα στοιχεία, προκειμένου να καταλάβετε την τραγική ιστορία που βρίσκεται κρυμμένη πίσω από τα πρόσωπα τους.
Ο Avraham και ο Peretz Hassid είναι πλέον οι «ιδιοκτήτες» του φωτογραφικού άλμπουμ, δεδομένου ότι η μητέρα τους, Shoshana και η θεία τους Nina δεν βρίσκονται πια στη ζωή. Αλλά το μυστήριο για το ποιοι απεικονίζονται στις φωτογραφίες, παραμένει άλυτο. 
Ο Avraham έχει την πεποίθηση ότι το κοριτσάκι που βρίσκεται σε μία από αυτές τις φωτογραφίες μοιάζει στην μητέρα του. Πιθανότατα, τα παιδιά που βρίσκονται δίπλα της, να είναι τα αδέλφια της σε μια γιορτή του Πουρίμ (της εβραϊκής παράδοσης) στην Κέρκυρα. 

Μάχες τζιχαντιστών - ιρακινών για το μεγαλύτερο διυλιστήριο του Ιράκ


ImageΜέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με κυβερνητικές δυνάμεις στο μεγαλύτερο διυλιστήριο του Ιράκ χθες και διατήρησαν υπό τον έλεγχό τους εδάφη που κατέλαβαν πρόσφατα στο δυτικό τμήμα της χώρας, ενώ ο Ιρακινός πρωθυπουργός Χάιντερ αλ Αμπάντι τόνισε ότι η εξτρεμιστική αυτή οργάνωση συνεχίζει να είναι “πολύ επικίνδυνη”.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα οι τζιχαντιστές υπέστησαν μια σημαντική ήττα, όταν ιρακινά στρατεύματα και σιιτικές παραστρατιωτικές οργανώσεις τους εκδίωξαν από την πόλη Τικρίτ. Τώρα όμως αντεπιτίθενται, τόσο στο διυλιστήριο Μπάιτζι, όσο και στη δυτική επαρχία Άνμπαρ.

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΟΥΚ: να τραγουδούν το Barbie girl! [ΒΙΝΤΕΟ] ή το μιαου μια γατούλα.."..

Image
Να τι τραγουδούν οι Ρώσοι συνάδελφοι τους...
Δες παράστημα, δες βήμα, δες ρυθμό...

To ΠΟΤΑΜΙ των εργολάβων-καναλαρχών, η ΝΔ και ο αστικός Τύπος δημιουργούν υστερικό κλίμα Ξενοφοβίας και Μισαλλοδοξίας ενσωματώνοντας τις εμετικές αντιλήψεις της Χ.Α.!!!

Επιλέγουμε να παρουσιάσουμε το επικίνδυνο και ανθρωποφαγικό κλίμα που δημιουργούν όλες αυτές τις μέρες τα καθεστωτικά ΜΜΕ, επιχειρώντας ταυτόχρονα να δείξουμε το πώς αυτή η χυδαία προπαγάνδα ταυτίζεται με τις εμετικές θέσεις της ΝΔ των Σαμαρά-Γεωργιάδη-Βορίδη, που λειτουργεί ως συγκοινωνούν δοχείο με τις ναζιστικές αντιλήψεις  της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον δίαυλοι επικοινωνίας, στη βάση και της ρατσιστικής αντιμετώπισης του μεταναστευτικού ζητήματος, αποκαλύφθηκαν επίσης από το μήνυμα (10/1/2015) της Ντόρας Μπακογιάννη στους παραπλανημένους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής:  «Καλώ όσους έφυγαν να πάνε ΧΑ, να επιστρέψουν και να στηρίξουν υγιείς δυνάμεις για το θέμα του μεταναστευτικού»!

TΡΙΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ERTOPEN.GR [ΠΕΜΠΤΗ 16/4/2015]

Πάσχα στο… χακίΑγαπητοί ακροατές και συναγωνιστές, καλησπέρα σας
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δίνει και απόψε βραδινή αναφορά στην ERTOPEN
Τη νέα παρέμβαση μας στην ERTOPEN σκεφτήκαμε να την αφιερώσουμε "ΣΤΟ ΠΑΣΧΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ"  για το οποίο θα μιλήσει ο εκπρόσωπος του ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  και την  "ΑΣΚΗΣΗ ΗΝΙΟΧΟΣ" την οποία θα παρουσιάσει ο εκπρόσωπος της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ. 

Ουκρανία: Συνεχίζονται οι πολιτικές δολοφονίες - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Oles Buzina Λίγες ώρες μετά την δολοφονία του βουλευτή Ολεγκ Καλασνικοβ (βουλευτής του Κόμματος των Περιφερειών που προβάλλει σθεναρή αντίσταση στην φιλονατοική κυβέρνηση Ποροσένκο, παρα τις απειλές) ένας ακόμη Ουκρανός που ήταν αντίθετος στο νέο ουκρανικό σχήμα, δολοφονήθηκε έξω απ΄το σπίτι του στο Κίεβο.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΞΕΦΟΡΤΩΝΕΤΑΙ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΣΑΒΟΥΡΑ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΝ ΡΩΣΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ!

H Γερμανία πωλεί στην Λιθουανία  αυτοκινούμενα οβιδοβόλα PZH 2000H Γερμανία πωλεί στην Λιθουανία αυτοκινούμενα οβιδοβόλα PZH 2000

Η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας Ούρσουλα φον ντερ Λάγιεν αναφέροντας στις 15 Απριλίου σε δημοσιογράφους στο Βίλνιους της Λιθουανίας ότι η Γερμανία «θα μπορούσε να» πουλήσει στη Λιθουανία 12 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα PZH 2000 155 χιλιοστών, επιβεβαιώνει σχετικά πρόσφατα δημοσιεύματα.

Ισραηλινός «δάκτυλος» πίσω από την αναβάθμιση των ελληνικών S-300;

ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ: ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΠΛΑ ΚΑΙ  ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ;
Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της Μόσχας ότι θα προμηθεύσει την Τεχεράνη με βελτιωμένα όπλα αεράμυνας, η Ελλάδα ανακοινώνει στην Μόσχα ότι διαπραγματεύεται την προμήθεια νέων ρωσικών πυραύλων για τα όπλα αεράμυνας των ΕΔ. Τυχαίο;

Η υπηρεσία Τύπου του γραφείου του πρωθυπουργού του Ισραήλ γνωστοποιεί ότι σε μια συνομιλία με το Ρώσο πρόεδρο, ο Νετανιάχου εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του Ισραήλ σε σχέση με την απόφαση για την προμήθεια των πυραυλικών συστημάτων S-300 στο Ιράν. Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου είπε στον πρόεδρο Πούτιν ότι «η κίνηση αυτή θα οδηγήσει μόνο σε αυξημένη ιρανική επιθετικότητα στην περιοχή και θα υπονομεύσει την ασφάλεια στη Μέση Ανατολή».

Μπάχαλο στη Σουηδία με το υποβρύχιο (;) άγνωστης προέλευσης

Πριν λίγες ημέρες ο Σουηδός υποναύαρχος Άντερς Γκρένσταντ επιβεβαίωσε το γεγονός πως το υποτιθέμενο ρωσικό υποβρύχιο που είχε θεαθεί στα σουηδικά χωρικά ύδατα δεν ήταν καν υποβρύχιο, πολλώ δε μάλλον ρωσικό. Ωστόσο, υποστήριξε πως ρωσικά υποβρύχια έχουν εισχωρήσει στα σουηδικά χωρικά ύδατα.
«Η ανακοίνωση περί παραβίασης των σουηδικών χωρικών υδάτων των Οκτώβριο του 2014 είναι απολύτως σωστή, στη ολότητά της», είπε. Απαντώντας το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, με μια ιδιαίτερα δηκτική ανακοίνωση, έκανε λόγο για αντιρωσική υστερία και προπαγάνδα στην Σουηδία. «Εξαρχής απορρίψαμε τις σουηδικές αναφορές περί ρωσικών υποβρυχίων. Στην πραγματικότητα επρόκειτο για κάποιο πλοίο.

Ραχήλ: Ο Καμμένος μας έλεγε τα P-3B Orion «σαβούρα»…

ImageΤην έντονη αντίδρασή της στην απόφαση της κυβέρνησης να δώσει 500 εκατ. ευρώ για πολεμικά αεροσκάφη διατύπωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραχήλ Μακρή. Όπως είπε η βουλευτής στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» η Βουλή θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί για την απόφαση αυτή:
«Να μας εξηγήσει την αναγκαιότητα αυτή την δεδομένη στιγμή που όταν ψάχνουμε να βρούμε 200 εκατομμύρια ευρώ για την ανθρωπιστική κρίση και για τους ανθρώπους που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας δεν είναι δυνατόν να περνούν με αυτό τον τρόπο 500 εκατομμύρια ευρώ». 

Ανακαινίζεται το Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας

Η ΠΤΕΡΥΓΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΤΟΥ
1ου ΟΡΟΦΟΥ ΜΕ 250.000 ΕΥΡΩ
Έργα ανακαίνισης ξεκινούν στο 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας. Τα έργα περιλαμβάνουν την ανακαίνιση της πτέρυγας νοσηλείας του 1ου ορόφου, με προϋπολογισμό 249.640,00 ευρώ (εκ των οποίων 2.503,55 ευρώ για αναθεώρηση και 46.680,65 ευρώ για Φ.Π.Α.).
Το έργο συντίθεται από δύο κατηγορίες εργασιών, τα οικοδομικά με προϋπολογισμό 112.544,02 ευρώ (Συνολική Δαπάνη Εργασιών-ΓΕ και ΟΕ 18 % - Απρόβλεπτα 15 %). και τα ηλεκτρομηχανολογικά, με προϋπολογισμό 87.911,78 ευρώ (συνολική Δαπάνη Εργασιών-ΓΕ και ΟΕ 18% - Απρόβλεπτα 15%). 

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΚΠAIΔΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΗΣΥΧΟΣ-ΤΟΣΚΑΣ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ!

ΠΕΝΕΦΥΟ: ΤΑΜΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ 1/15

Το Σάββατο 4.5.2015 και την Κυριακή 5.4.2015 διεξήχθη η ΤΑΜΣ  "ΑΧΙΛΛΕΑΣ 1/15", καθιερωμένη Άσκηση Επιχειρησιακής Αξιολόγησης της Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο,  βάσει του δόγματος εκπαιδεύσεως της Ενώσεως.
Στην άσκηση έλαβαν μέρος μέλη των:  Π.ΕΝ.ΕΦ.Υ.Ο  - Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Αττικής -  Λ.ΕΦ.Ε.Δ. Τριπόλεως
Στο πρώτο σκέλος της ασκήσεως (επιχειρησιακό) οι εκπαιδευόμενοι αξιολογήθηκαν σε αντικείμενα μικρών κλιμακίων με έμφαση την Περίπολο Αναγνωρίσεως. Σύμφωνα με το σενάριο της ασκήσεως, Εθελοντές Έφεδροι είχαν κληθεί να αναλάβουν αποστολή αναγνωρίσεως, ασφαλείας κι επιτηρήσεως, διάρκειας τουλάχιστον 48 ωρών σε ημιορεινή περιαστική περιοχή.

Το Eldorado ξανά και ξανά, οι εθνικοί ευεργέτες και ο θείος Paul

…με την ευκαιρία που το antigold μας θύμισε τα Λαυρεωτικά και πώς κάποιες ιστορίες επαναλαμβάνονται στο χρόνο ίδιες και απαράλλακτες.
Από τους αιμοσταγείς conquistadores ως τον «εθνικό ευεργέτη» Συγγρό μικρή η απόσταση. Σερπιέρηδες, Μποδοσάκηδες, ενδιάμεσοι πρόθυμοι πολιτικοί, απατεώνες των σαλονιών, στρατευμένοι δημοσιογράφοι, ίδια κοψιά όλοι. «Εκβολάδες», «σκωρίες», «χρυσοφόρα τέλματα Ολυμπιάδας», ο χρυσός-χαλκός των Σκουριών, το φάντασμα του flash smelting: βαριές μετοχές στο διαχρονικό παιχνίδι της ασύστολης κερδοφορίας. Και το ελληνικό κράτος το ίδιο λίγο, αμήχανο και τελικά, σχεδόν πάντα, μοιραίο.

Επέμβαση της ΕΛΑΣ στην Πρυτανεία του ΕΚΠΑ - ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΚΑΤΑΠΑΤΟΥΝ ΤΟ ΑΣΥΛΟ!

Χθες είδαμε κάμερες πάνω σε Δέλτα, ΜΑΤ να περικυκλώνουν τα Προπύλαια, το Δαρείο ξανά επικεφαλή διμοιρίας, το Μετρό κλειστό. Σήμερα (πριν από λίγο) έγινε και επέμβαση της αστυνομίας στο άσυλο της πρυτανείας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το κατειλημμένο κτίριο εκκενώθηκε και έγιναν προσαγωγές. Ντροπή για την κυβέρνηση και πολύ περισσότερο για τον αρμόδιο Υπουργό, ο οποίος πρέπει να διωχθεί το συντομότερο.

Ο ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗΣ ΔΑΡΕΙΟΣ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤ!

O Χρυσαυγίτης Δαρείος Λυκιαρδόπουλος επικεφαλής της διμοιρίας των ΜΑΤ που επιτέθηκε στους διαδηλωτές στα Προπύλαια. 
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ   ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ!

Η ΕΥΡΩΠΗ ΦΡΟΥΡΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ-900 νεκροί στη Μεσόγειο από την αρχή του χρόνου! Μόλις 17 πέρυσι

Image
Σε απέραντο υδάτινο νεκροταφείο έχει μετατραπεί η Μεσόγειος το πρώτο τετράμηνο του 2015. 900 ψυχές μεταναστών έχουν χαθεί όταν πέρυσι το ίδιο διάστημα είχαμε μόνο 17 νεκρούς και αγνοούμενους! Οι αριθμοί που δίνει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ είναι συγκλονιστικοί αλλά όπως εύκολα διαπιστώνουμε οι συνήθως “ευαίσθητοι” ευρωπαίοι έχουν πολύ σοβαρότερα θέματα να ασχοληθούν.

Κυρίως να ορθώνουν νέα Τείχη του Αίσχους και να παρατάσσουν τους στόλους τους.
Μόνο σ΄ ένα ναυάγιο σκάφους που ξεκίνησε από την Λιβύη πνίγηκαν 400 άνθρωποι. Το ναυάγιο έγινε την Δευτέρα, ελάχιστα και ελάχιστοι ασχολήθηκαν.

Τι κέρδισε η Ρωσία στην Ουκρανία και τί έμαθε το ΝΑΤΟ


Image
Πριν από ένα χρόνο η Ρωσία κατέκτησε την Κριμαία. Ρωσικά αεροπλάνα τώρα βουίζουν γύρω από τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ, αμερικανικα Strykes και Humvees μετακινούνται μέσα από την Κεντρική Ευρώπη και την Βαλτική. 
Το στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας βλέπει μεγάλες απειλές από το ΝΑΤΟ καθως ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα του. Οπότε, τι κέρδισε η Ρωσία στην Ουκρανία; Και τι έχει μάθει το ΝΑΤΟ ένα χρόνο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας; Διαβάστε τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων και το πλήρεςάρθρο στο DefenceMatters.org
http://www.onalert.gr/

Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΠΤΙΚΗ-Στρατηγός Χότζες: Που στοχεύει η Ρωσία με τον υβριδικό πόλεμο;

ImageΟ Στρατηγός Χότζες (Frederick “Ben” Hodges) μιλάει αποκλειστικά στον δημοσιογράφο του FP Romania και της ιστοσελιδας Defencematters.org, Octavian Manea, για την υβριδική πρόκληση που αντιμετωπίζει το ΝΑΤΟ, τη Ρωσία, αλλά και τη σημασία της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. 
Του Octavian Manea
  • Η άμυνα που διατηρούσαμε στο ανεκτικό περιβάλλον της δεκαετίας του '90 μας αρκεί στο σημερινό αμφισβητούμενο περιβάλλον, στο οποίο εχθρικά κράτη δημιουργούν δυνατότητες σχεδιασμένες "για την καταπολέμηση της προβολής ισχύος των ΗΠΑ και του περιορισμού στην ελευθερία δράσης των ΗΠΑ”; 

ΡΕ ΤΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΠΙΒΗΤΟΡΕΣ...Προσγείωση ελικοπτέρου πεζοναυτών σε... παραλία



ImageΤο  ελικόπτερο έπεσε στην άμμο λίγα μόλις μέτρα από τη θάλασσα, αλλά και τα αυτοκίνητα που ήταν σταθευμένα σε κοντινή απόσταση. 
Ευτυχώς, δεν θρηνήσαμε θύματα, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες βαίνουν καλά στην υγεία τους, ωστόσο, πρόκειται για μια εμπειρία που θα μείνει αξέχαστη στους λουόμενους. 
Το ελικόπτερο CH- 53E, γνωστό ως «σούπερ επιβήτορας» (Super Stallion) προσγειώθηκε στην ακτή της πόλης του Σαν Ντιέγκο λίγο μετά τις 11.30 το πρωί (τοπική ώρα), μετά από ένα πρόβλημα που προέκυψε στην ένδειξη του λαδιού στο πιλοτήριο, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Σώματος Πεζοναυτών.