Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Η ΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ"....

KAI TA ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΤΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΝΤΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ!!! ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΒΑΖΕΙ ΠΛΑΤΗ...

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Την 15/3/2015 η ΛΕΦΕΔ Ν ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ πραγματοποίησε άσκηση ανταρτοπόλεμου – περιπόλων στην περιοχή ΒΑΒΔΟΣ και ειδικότερα στην περιοχή των παλαιών Μεταλλείων Λευκόλιθου Βαβδου.
Σενάριο της άσκησης. Η άσκηση περιλάμβανε αναγνώριση, βίαια κρούση και καταστροφή του ΑΝΣΚ που ήταν σταθμός διοίκησης με αποθήκες πυρομαχικών σε ορεινή περιοχή. 

Κάλεσμα κοινού αγώνα στα ΕΑΑΚ από το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ-Κινητοποίηση στο Υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη 29/4 στις 6.00 μ.μ.

Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ εξόρμησε στο διήμερο των ΕΑΑΚ την Παρασκευή 17/4 και το Σαββάτο 18/4. Όχι μόνο μοιράστηκαν εκατοντάδες ψηφίσματα-καλέσματα για την κινητοποίηση ενάντια στην προετοιμασία ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ».

Κατάταξη στο Στρατό Ξηράς με την 2015 Γ΄ ΕΣΣΟ

Image
1. Με εγκύκλιο διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καλούνται να καταταγούν στο Στρατό Ξηράς οι στρατεύσιμοι με την 2015 Γ΄ ΕΣΣΟ, από 11 έως και 13 Μαΐου 2015, (ενώ την 4 και 5 Μαΐου 2015 θα παρουσιασθούν όσοι κατά το παρελθόν έτυχαν αναβολής για λόγους υγείας), όπως παρακάτω:
α. Οι στρατεύσιμοι κλάσεως 2017 (έτος γέννησης 1996) που είναι γραμμένοι ή είναι αδήλωτοι στα μητρώα αρρένων των Νομών Αργολίδας, Αττικής (μόνο των περιφερειών της ΣΥ Πειραιά, της ΣΥ Αττικής, καθώς και της περιφερείας της ΣΥ Αθήνας με επώνυμο που αρχίζει από Α έως και Λ), Αχαΐας, Γρεβενών, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης (με επώνυμο που αρχίζει από Α έως και Λ), Κερκύρας, Κυκλάδων, Λάρισας, Λέσβου, Ξάνθης (μόνο του Δήμου Ξάνθης), Πέλλας, Πρέβεζας, Ρεθύμνης, Τρικάλων, Φθιώτιδας και Χαλκιδικής.

Στρατολογία: Κατάταξη στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού με την 2015 Γ ́/ΕΣΣΟ

Image
Εκδόθηκε η ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΝ Φ.421.1/31/310127/Σ.37/26 Μαρ 2015/ΓΕΝ/Β4/ΙΙ, που αφορά στην πρόσκληση στρατευσίμων για κατάταξη με την 2015 Γ΄ ΕΣΣΟ (Μάϊος 2015) στο Πολεμικό Ναυτικό.
ΚΑΛΟΥΜΕΝΟΙ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΟΙ

1. Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 1, 9 έως 12, 31 και 38 του (β) σχετικού και του άρθρου 17 του (δ) όμοιου,
Καλούμε για κατάταξη στις τάξεις του Πολεμικού Ναυτικού με την 2015 Γ ́/ΕΣΣΟ, τους στρατεύσιμους ή ανυποτάκτους που έχουν κατανεμηθεί ή μεταφερθεί στο Πολεμικό Ναυτικό , εφόσον έχουν κριθεί ή λογισθεί ικανοί οποιασδήποτε κατηγορίας , πλην ακαταλλήλων για στράτευση (Ι/5) και ανήκουν στις παρακάτω κλάσεις και κατηγορίες:

ΑΗΔΙΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΝ ΗΡΩΙΚΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ!

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη 29/4 στις 6.00 μ.μ.
Για να ρίξουν στάχτη στα μάτια του λαού μας, που πάντα τάσσονταν και θα τάσσεται στον πλευό του ηρωικού λαού της Παλαιστίνης, έγινε η συνάντηση αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό της Παλαιστινιακής κυβέρνησης για θέματα Παλαιστινίων πολιτικών κρατουμένων και τον Παλαιστίνιο πρεσβευτή. 

ΕΝΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΠΑΝΤΟΥ-Η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ στον Ειρηνικό - ΒΙΝΤΕΟ

Image
Μια ματιά στις καλύτερες και πολυ πιθανόν στις πιο δύσκολες στιγμές της μακροβιότερης αμερικανικής στρατιωτικής άσκησης στην περιοχή του Ειρηνικού. 

Η άσκηση Cobra Gold είναι η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και διεξάγεται στην Ταϊλάνδη κάθε χρόνο από το 1982, ως μια διμερής άσκηση μεταξύ των ΗΠΑ και της Ταϊλάνδης.
Συμμετέχουν επίσης οι Ινδονησία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Σιγκαπούρη και Νότια Κορέα.

ΝΑΤΟ: Μεγάλη άσκηση κυβερνοάμυνας δίπλα στην Ρωσία


Περίπου 400 ειδικοί υπολογιστών, θα συμμετάσχουν σε μια μεγάλη άσκηση στον τομέα της ασφάλειας του κυβερνοχώρου στην Εσθονία αυτή την εβδομάδα ως μέρος των προσπαθειών του ΝΑΤΟ για την αναβάθμιση ικανοτήτων να αντιμετωπίσουν τις εξουθενωτικές επιθέσεις από χάκερ. Οι ομάδες από 16 χώρες θα συμμετάσχουν στην άσκηση Locked Shield 2015 στο κέντρο της άμυνας για τον κυβερνοχώρο του ΝΑΤΟ στο Ταλίν. Η ετήσια άσκηση είναι μια απο τις μεγαλύτερες στον τομέα της. 

ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΝΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ –ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΑΠΟ 20 ΜΟΝΑΔΕΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει λάβει τις αποφάσεις της. Να εξυπηρετήσει με κάθε κόστος τις απαιτήσεις του ελληνικού αστικού κόσμου που σημαίνει ένταση της συμμετοχής σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, συμβολή στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στην εκμετάλλευση και την καταπίεση των λαών. Στη δημιουργία των ανθρωπίνων ποταμιών της δυστυχίας που θαλασσοπνίγονται σε Αιγαίο και Μεσόγειο προσκρούοντας στα τείχη του Αίσχους της Ευρώπης Φρούριο έχει συμβάλλει και η ελληνική κυβέρνηση, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ "ΗΝΙΟΧΟΣ"


Καθημερινά επεκτείνεται η καμπάνια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ενάντια στην τεράστια πολεμική άσκηση "ΗΝΙΟΧΟΣ" στην οποία λαμβάνουν μέρος στρατιωτικές δυνάμεις της Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ.
Την Τρίτη 21/4/2015, μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μοίρασαν εκατοντάδες ενημερωτικά φυλλάδια σε εκδήλωση παρουσίαση βιβλίου για τα σκάνδαλα της Χούντας.

ΚΛΕΒΕΙ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΟ DEFENCENET.GR; χέζουν οι αρκούδες στο δάσος;


ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ..

Άγριο κράξιμο του γνωστού φιλοχρυσαυγίτικου μιλιταριστικού σαιτ, που έχει πάρει αντιπαροχή την προβολή της δράσης του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου.
Στα κάγκελα το defencenews.gr, ενώ σε αντίστοιχες καταγγελίες λογοκλοπής έχουν προβεί onalert.gr και defence-point.
Όμορφος κόσμος, αγαθός, αυτός των μιλιταριστών...

Με στρατηγικά UAV επιτηρούν οι Αμερικανοί τον Εύξεινο Πόντο

Με στρατηγικά UAV επιτηρούν οι Αμερικανοί τον Εύξεινο ΠόντοΑμερικανικό μη επαδρωμένο αεροσκάφος (UAV) Global Hawk ξεκίνησε να πετά τακτικά πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε το Γενικό Επιτελείο της Ρωσίας.
 Το κατασκοπευτικό αεροσκάφος «για πρώτη φορά εμφανίστηκε το Μάρτιο του 2015. Πετώντας στην περιοχή προ τα ρωσικά σύνορα, μπορεί να διενεργήσει εναέρια αναγνώριση σε βάθος 250-300 χιλιομέτρων στο έδαφος της Ρωσίας», αναφέρεται στο ίδιο  ανακοινωθέν.

Το μέλλον του… από αέρος πολέμου!

Από μικρό παιδί ακόμη, βλέποντας τα πρωτόγονα τότε τηλεκατευθυνόμενα αεροπλανάκια πάντα απορούσα γιατί αυτά δεν χρησιμοποιούνται σε μεγαλύτερη κλίμακα, από τις πολεμικές αεροπορίες.
Σήμερα, πολλές δεκαετίες μετά, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη drones, είναι πλέον ο κανόνας, τουλάχιστον όσον αφορά στις πολεμικές αεροπορίες μεγάλων και πανίσχυρων χωρών…Όταν ο Abe Karem ξεκίνησε να εξελίσσει το Gnat, που στη συνέχεια μετεξελίχτηκε στο MQ-1 Predator, ούτε ο ίδιος δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι η ιδέα του θα άλλαζε τον τρόπο που διεξάγονται οι πόλεμοι για πάντα.

Νομικό πλαίσιο που ξεσκίζει τη Δημοκρατία υιοθετούν Ισπανία και Γαλλία

Ερρίκος Φινάλης
Ένα-ένα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ρίχνουν τις μάσκες και οχυρώνονται για να αντιμετωπίσουν τον «εσωτερικό εχθρό». Αν οι ευρωπαϊκές νομοθεσίες της προληπτικής αντεπανάστασης υιοθετούνταν από κάποιο «κράτος-παρία», ας πούμε την επάρατη Βενεζουέλα, θα είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν να τις καταγγείλει ως μια ακόμη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και απόδειξη του αντιδημοκρατικού χαρακτήρα του «καθεστώτος». Όταν όμως η ίδια η Ευρώπη ξεσκίζει ακόμη και το μεσαιωνικό Habeas Corpus, οι λαλίστατοι αμύντορες των «δυτικών αξιών» κοιτούν αλλού. Και μένουν μονάχα οι… ανατρεπτικοί να υπερασπίζονται τις βασικές αρχές της παλιάς καλής αστικής δημοκρατίας. 

Αυτές είναι οι διαδρομές των μεταναστών προς την Ευρώπη (Infographic)

Στην αντεπίθεση η κυβέρνηση για το μεταναστευτικό: Η πραγματικότητα διαψεύδει τη ΝΔ - MediaΈναν αναλυτικό χάρτη με τη διαδρομή που ακολουθούν τα καραβάνια των μεταναστών δημοσιεύει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Με σημείο εκκίνησης τις χώρες της Αφρικής και της Ασίας που μαστίζονται από φτώχεια, πολέμους ή δικτατορικά καθεστώτα, κοινός προορισμός των πάμφτωχων μεταναστών είναι η Ευρώπη.
Καθώς όμως δεν υπάρχουν νόμιμες οδοί για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, το φυσικό σύνορο της Ευρώπης, η Μεσόγειος Θάλασσα, έχει μετατραπεί σε έναν απέραντο υγρό τάφο.

Με… στρατιωτικές επιχειρήσεις θέλει να απαντήσει η ΕΕ στις ροές προσφύγων!

Μετά τις νέες εκατόμβες νεκρών στη Μεσόγειο, ευρωπαίοι αξιωματούχοι και εκπρόσωποι κυβερνήσεων δήλωσαν -για ακόμα μια φορά- «σοκαρισμένοι» και έτοιμοι «να κάνουν κάτι».

Ενό­ψει της Συ­νό­δου Κο­ρυ­φής την Πέμ­πτη, έγινε χθες έκτα­κτη σύ­σκε­ψη υπουρ­γών Εσω­τε­ρι­κών και Εξω­τε­ρι­κών στο Λου­ξεμ­βούρ­γο, η οποία γκρέ­μι­σε αμέ­σως όποιες αυ­τα­πά­τες για μια εν­δε­χό­με­νη πιο «φι­λο-με­τα­να­στευ­τι­κή» πο­λι­τι­κή της Ε.Ε.

Forty years on from the fall of Saigon: witnessing the end of the Vietnam war

T
Evacuees are helped aboard an Air America helicopter perched on top of a building in Saigon.When North Vietnamese troops marched into the capital on 30 April 1975, it marked the most crushing defeat in US military history. Four decades after he reported on these events for the Guardian, Martin Woollacott reflects upon what it meant for the future of both nations
he day after the North Vietnamese took Saigon, the city was woken by triumphal song. During the night the engineers of the victorious army had rigged up loudspeakers, and from about 5am the same tinny liberation melodies were incessantly played. It was 30 April 1975, and sharp early sunlight illuminated Saigon’s largely empty streets, at a time when the city’s frenetic traffic would normally have already begun to buzz. 

Ο λοχίας της Ρόδου που έσωσε είκοσι ναυαγούς Πηγή : Ο λοχίας της Ρόδου που έσωσε είκοσι ναυαγούς

Ο λοχίας της Ρόδου που έσωσε είκοσι ναυαγούς
Για εύφημη μνεία  από το Στράτευμα αναμένεται  να προταθεί ο Λοχίας ΕΠΟΠ Αντώνης Ντεληγιώργης, που σύμφωνα με αυτόπτες μαρτύρες βούτηξε στα νερά στο Ζέφυρο Ρόδου και βοήθησε να σωθούν περί τους 20 πρόσφυγες  όταν το ξύλινο δουλεμπορικό τσακίστηκε στα βράχια.

Ο Επαγγελματίας Οπλίτης που κατάγεται από την Λέρο και υπηρετεί στην Ρόδο, είναι ένας από τους ψύχραιμους και με αυταπάρνηση περαστικούς που αμέσως  έπεσαν στα κρύα νερά για να βοηθήσουν τους παράνομους μετανάστες που κινδύνευαν  μερικές δεκάδες μέτρα από την ακτή- ενώ τρεις από αϊτούς πνίγηκαν.

Οι... αντιφασίστες


http://johnantono.blogspot.gr

Blood on their Hands: Libya’s Boat Refugees and “Humanitarian” Imperialism

imperialism-refugee-boatThe horrific death toll of African and Middle Eastern refugees and migrants trying to cross the Mediterranean to Europe is a damning indictment of all the major imperialist powers, and most particularly the United States.
The American president, Barack Obama, and his former secretary of state, Hillary “We came, we saw, he died” Clinton, the presumptive Democratic presidential nominee, have blood up to their elbows. They set the present catastrophe in motion through brutal wars for regime change waged under the hypocritical and discredited banner of “human rights.”