Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Γερμανία - Ελλάδα, συντονισμένες συλλήψεις Τούρκων αγωνιστών. Κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε Ευρώπη, Τουρκία και Μεξικό

Η ΑΤΙΚ δεν είναι μόνη!
Στις 15 του Απρίλη, η ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας συνέλαβε 7μέλη της ΑΤΙΚ και των Νέων Δημοκρατικών Γυναικών, ενώ ταυτόχρονα έσπασε πόρτες και παράθυρα, αναστάτωσε τα σπίτια τους με έρευνες, παρενόχλησε και εκφόβισε τους συγγενείς των συλληφθέντων. Συντονισμένα την ίδια μέρα και ώρα συνέλαβε ένα ακόμη άτομο στη Βέρνη της Ελβετίας. Στις 18 Απρίλη επεκτάθηκε η επίθεση στο Παρίσι και συνέλαβαν ένα ακόμη άτομο στη Γαλλική πόλη Ρεμς. Στις 15 και 18 Απρίλη στην Αθήνα σε δυο διαφορετικές εφόδους συνέλαβαν τρεις τούρκους αγωνιστές.

Τρίκερι: Επιθέσεις Χρυσαυγιτών σε μετανάστες

FASISMOSΣτο νησί Τρίκερι του Δ. Ν. Πηλίου, Ν. Μαγνησίας, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, δρα φασιστική ομάδα, μέλη της Χ.Α., που πραγματοποιεί στοχευμένες επιθέσεις σε μετανάστες. Μάλιστα φαίνεται να έχουν ως ορμητήριο κάποιο bar ή ταβέρνα της περιοχής.
Πέρυσι το καλοκαίρι, 30χρονος μετανάστης που ζει και εργάζεται στην Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια με άδεια παραμονής, έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης από 3 κατοίκους του νησιού, οι οποίοι του επιτέθηκαν με μαχαίρια και καδρόνια σε αυτόν και σε ομοεθνή του. Ο 30χρονος κατήγγειλε το περιστατικό και κατέθεσε μήνυση εις βάρος των 3 δραστών, όμως η διαδικασία δεν προχώρησε όταν ο δικηγόρος τον προέτρεψε να αποσύρει την μύνησει για να μην ενταθεί το κλίμα σε μια τόσο μικρή κοινωνία, όπως είναι το νησί του Τρικερίου. Αξίζει να σημειωθεί πως ούτε και από το Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στο περιστατικό.

1922: Όταν οι ντόπιοι έβγαζαν την σκατοψυχιά τους σε φουκαράδες που έφταναν στα νησιά του Αιγαίου

Ό,τι και να πουν οι σημερινοιί ρατσιστές, οι παππούδες τους το είχαν πει καλύτερα (και εναντίον Ελλήνων)

ΤΟ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΗΝΙΟΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ TVXS.GR

Εκτός διαδρόμου βγήκε κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του ένα μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στην Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα, σύμφωνα με καταγγελία του Δίκτυου Σπάρτακος. 
Σύμφωνα με την οργάνωση πρόκειται για Mirage 2000 το οποίο συμμετείχε σε νυχτερινές πτήσεις στην μεγάλη άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ, στην οποία συμμετέχουν ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη αλλά και αμερικανικές μονάδες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι «δίπλωσε» ο τροχός του μαχητικού κι έτσι βρέθηκε εκτός διαδρόμου. 

Ενας αιώνας χημικών πολέμων!

Η χρήση φονικών αερίων συνεχίζεται 100 χρόνια μετά την πρώτη τοξική βόμβα στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο
Ενας αιώνας έκλεισε χθες από την παρθενική χρήση χημικών όπλων, στα χαρακώματα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά ο εφιάλτης για την ανθρωπότητα δεν έχει τελειώσει. Παρότι 190 κράτη έχουν υπογράψει τη Συνθήκη του 1997 του ΟΗΕ για την Απαγόρευση Κατασκευής, Παραγωγής, Αποθήκευσης, Χρήσης, Χημικών Οπλων και την υποχρέωση καταστροφής τους, τα αέρια του θανάτου εξακολουθούν να θερίζουν ζωές στη Μέση Ανατολή. 

Αυτή η φωτογραφία θα αγγίξει την ψυχή σου - ΦΩΤΟ

Το γύρο των social media κάνει μια φωτογραφία από τη Μυτιλήνη η οποία προκαλεί ρίγη συγκίνησης ακόμα και στον πιο αποστασιοποιημένο παρατηρητή. Μια εικόνα μπορεί να περιγράψει την αγωνία που ζουν οι εκατοντάδες χιλιάδες προσφύγων και μη που περνάνε τα σύνορα για ένα καλύτερο αύριο.Η φωτογραφία είναι από την Μυτιλήνη και απεικονίζει έναν πρόσφυγα ο οποίος νόμιζε πως το παιδί του, πνίγηκε στα νερά του Αιγαίου, είδε τους άντρες του Λιμενικού να το κρατούν στα χέρια και να του το παραδίδουν. 

Ουκρανία: Τα μαθήματα του ΝΑΤΟ και το κέρδος της Ρωσίας

ImageΠριν από ένα χρόνο η Ρωσία κατέκτησε την Κριμαία. Ρωσικά αεροπλάνα τώρα βουίζουν γύρω από τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ, αμερικανικα Strykes και Humvees μετακινούνται μέσα από την Κεντρική Ευρώπη και την Βαλτική. 
Το στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας βλέπει μεγάλες απειλές από το ΝΑΤΟ καθως ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει τη χώρα του. Οπότε, τι κέρδισε η Ρωσία στην Ουκρανία; Και τι έχει μάθει το ΝΑΤΟ ένα χρόνο μετά την προσάρτηση της Κριμαίας; Διαβάστε τη γνώμη των εμπειρογνωμόνων και το πλήρες άρθρο στο DefenceMatters.org

Κροατία: 1 δις για τον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων

Image

Η Κροατία σχεδιάζει την αγορά μαχητικών αεροσκαφών και σε αυτό το πλαίσιο το Ζάγκρεμπ θα εξετάσει τη δρικανικών αεροσκαφών F-16 ή F-50 Fighting Falcon ή των σουηδικών μαυνατότητα απόκτησης αμεχητικών Gripens, δήλωσε ο Κροάτης υπουργός Άμυνας, Άντε Κοτρομάνοβιτς.
“Συζήτησα με τον Σλοβάκο υπουργό Άμυνας, Μάρτιν Γκλβατς για την πιθανότητα οι δύο χώρες από κοινού να προσεγγίσουν πρόγραμμα προμήθειας μαχητικών αεροσκαφών” ανέφερε ο κ. Κοτρομάνοβιτς από την πόλη Σπλιτ, όπου εγκαινίασε την έκθεση στρατιωτικού εξοπλισμού ASDA, παρουσία του Σλοβάκου ομολόγου του.

H Ε.Ε. ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ: ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ, ΝΑΙ ΣΕ ΕΠΑΝΑΠΡΟΩΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΩΚΕΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ


ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ελληνικής Κυβέρνησης
Το Αντιπολεμικό Κίνημα πρέπει να σταθεί απέναντι στην Άσκηση «Ηνίοχος 2015»
Τεράστια κοινή πολεμική προετοιμασία Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ
Μαζική συμμετοχή στην Κινητοποίηση στο Υπουργείο Άμυνας, Τετάρτη 29/4 στις 18.00 μ.μ.
Η ολοκληρωτική αντίληψη των Βορίδη, Γεωργιάδη, Σαμαρά, Κασιδιάρη και Μιχαλολιάκου σφραγίζει πλέον τις πολιτικές αποφάσεις της Ευρώπης Φρούριο, υλοποιώντας έναν διπλό στόχο: η εφαρμογή των δογμάτων Άμυνας-Ασφάλειας για την αντιμετώπιση των «ασύμμετρων απειλών» –μετανάστευση, τρομοκρατία, πειρατεία κλπ- αποδεικνύουν την πραγματική στόχευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφενός επιχειρεί να αντιμετωπίσει με στρατιωτικούς όρους τα ρεύματα της ανθρώπινης δυστυχίας που προκάλεσε η καπιταλιστική κρίση, οι εμφύλιοι και η ιμπεριαλιστική πολιτική ΗΠΑ-Ε.Ε., αλλά και να επεκτείνει τον ρόλο του ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού σε Μέση Ανατολή και Αφρική.

ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ "ΗΝΙΟΧΟΣ" ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ

ImageΕκτός διαδρόμου βγήκε κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του ένα μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στην Πτέρυγα Μάχης στην Ανδραβίδα. Πρόκειται για Mirage 2000 το οποίο συμμετείχε σε νυχτερινές πτήσεις στην μεγάλη άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ. Άσκηση στην οποία συμμετέχουν και πολλά ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη αλλά και αμερικανικές μονάδες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι “δίπλωσε” ο τροχός του μαχητικού κι έτσι βρέθηκε εκτός διαδρόμου. Θυμίζουμε ότι στην συγκεκριμένη Πτέρυγα Μάχης έχουν εγκατασταθεί οι στρατιωτικές δυνάμεις του κράτους Δολοφόνου Ισραήλ, με τη ΜΟΣΑΝΤ να περιπολεί παντού στην γύρω περιοχή!

Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δίνει και απόψε βραδινή αναφορά στην ERTOPEN Πέμπτη 23 Απριλίου

ERT OPEN ΠΕΜΠΤΗ 23ΑΠΡΙΛΙΟΥ    ΣΤΙΣ 19.00 μ.μ                 4η ΕΚΠΟΜΠΗ ERTOPEN.GR
Συναγωνιστές, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δίνει και απόψε βραδινή αναφορά στην ERTOPEN
Τη νέα παρέμβαση μας στην ERTOPEN σκεφτήκαμε να την αφιερώσουμε σε μια πολύ σοβαρή αποκάλυψη, που πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της η Στρατιωτική Δικαιοσύνη και το Υπουργείο Άμυνας.
Στο πρώτο μέρος της παρέμβασης μας θα παρουσιάσουμε την άποψη «ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 22χρονο ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΣΤΟ ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗΣ».

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ 44 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «ΗΝΙΟΧΟΣ»

Κινητοποίηση στο Υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη 29/4 στις 6.00 μ.μ.
Για μία ακόμη φορά η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο πεδίο ασκήσεων με τη διεξαγωγή της τεράστιας διακλαδικής, διακρατικής, στρατιωτικής άσκησης με την ονομασία ΗΝΙΟΧΟΣ 2015 (20-30 Απριλίου). Ελλάδα-ΗΠΑ-Ισραήλ ετοιμάζουν επί της ουσίας έναν εικονικό πόλεμο διαθέτοντας πάνω από 150 πολεμικά αεροσκάφη. Το σύνολο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας βρίσκεται στον αέρα. Από κοντά στρατός ξηράς, ειδικές δυνάμεις και ναυτικό επιχειρούν στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας και του εναέριου χώρου (Πελοπόννησος, Β. Ελλάδα, Αιγαίο, Ιόνιο). Τα σενάρια της άσκησης αποκαλύπτουν ότι αυτή η επιδίωξη Αξιόμαχου βρίσκεται πολύ μακριά από τις παραδοσιακές σκέψεις περί προστασίας της άμυνας της χώρας. Είναι ξεκάθαρο ότι εκπαιδεύονται για τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις. Επεμβάσεις που έφεραν θάνατο, καταστροφή, πείνα, δυστυχία, δημιούργησαν εκατομμύρια πρόσφυγες, διέλυσαν κράτη, έσπειραν τον εμφύλιο και τη μισαλλοδοξία.

Στην Πολωνία μοιράζεται η εξοπλιστική πίτα όπως στην Ελλάδα μετά τη νύχτα των Ιμίων

Στην Πολωνία μοιράζεται η εξοπλιστική πίτα όπως στην Ελλάδα μετά τη νύχτα των ΙμίωνΤο Υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας έχει δημοσιεύσει πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων σε σχέση με δύο σημαντικές προσφορές για βασικά εξοπλιστικά  προγράμματα - η επιλογή του αντιαεροπορικού πυραυλικού συγκροτήματος μεσαίου βεληνεκούς (πρόγραμμα «Βίσλα») και για το νέο ελικόπτερο πολλαπλών χρήσεων. Στην πρώτη περίπτωση, επιλέχθηκε η αμερικανική Raytheon με το συγκρότημα Patriot διαμόρφωσης GEM-T και PAC-3 MSE (εκτιμώμενης αξίας από περίπου 5 δισεκατομμύρια ευρώ) και η δεύτερη - η ευρωπαϊκή (στην πραγματικότητα η γαλλική) Airbus Helicopters με το H225M Caracal (πρώην ES725), κατ' εκτίμηση αξίας περίπου 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ).

ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΣΚΑ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ; ΠΟΙΑ Η ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ!

Οι πολεμικές πόζες του τουρκικού στρατεύματος μπορεί να πείθουν τον ελληνόφωνο μιντιακό χώρο με τις ασκήσεις διάβασης υδάτινων κωλυμάτων κατά μήκος του ποταμού Έβρου, αλλά στην Μέση Ανατολή οι παρελάσεις των τουρκικών τεθωρακισμένων που είδαμε τις προηγούμενες βδομάδες και μήνες στα σύνορα με την Συρία, εντυπωσίασαν μόνο για τον λαϊκισμό τους. «Στα χαρτιά, ο τουρκικός στρατός είναι μια εντυπωσιακή δύναμη. Ωστόσο, στην πραγματικότητα μπορεί να κρύβει πολλές εκπλήξεις,» το συμπέρασμα κορυφαίων αναλυτών του ΝΑΤΟ.

Ο Ερντογάν ζητά ευθέως χερσαία εμπλοκή στη Συρία!

Ρεντζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΗ εμπλοκή χερσαίων δυνάμεων στην Συρία, προς υποστήριξη των αεροπορικών επιχειρήσεων που διεξάγονται κατά του Ισλαμικού Κράτους, είναι αναγκαία προϋπόθεση για την επιτυχία, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν.
«Οι αεροπορικές επιδρομές δεν είναι αρκετές για να νικηθεί το ΙΚ στην Συρία και το Ιράκ. Μια χερσαία επίθεση είναι απαραίτητη, παράλληλα με τις αεροπορικές επιχειρήσεις», είπε ο Ερντογάν, αναζωπυρώνοντας τις φήμες ότι Τουρκία και Σαουδική Αραβία ετοιμάζουν, από κοινού, επιχειρήσεις στην Συρία, όπου με πρόσχημα τον αγώνα κατά του ΙΚ, θα πλήξουν και τις δυνάμεις του προέδρου Άσαντ.

ΥΠΕΡΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΣΑΟΥΔΙΚΗΣ ΑΡΑΒΙΑΣ ΜΕ ΕΧΘΡΟ ΙΡΑΝ-ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ...

Εκτοξευτής MilanΜε την επίσημη παράδοση στον Στρατό του Λιβάνου 48 εκτοξευτών κατευθυνόμενων αντιαρματικών βλημάτων MILAN, κατασκευής της MBDA, άρχισε η υλοποίηση του ύψους 2,8 δις ευρώ εξοπλιστικού προγράμματος των ενόπλων δυνάμεων του Λιβάνου που χρηματοδοτεί η Σαουδική Αραβία και αφορά την προμήθεια οπλικών συστημάτων και μέσων γαλλικής προέλευσης αλλά και την υποστήριξη τους για περίοδο 10 ετών.

Η ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ: ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΧΟΥΝΤΑ-ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ

«Ποτέ πια χούντα! - Ποτέ πια φασισμός!»: Η Αντιφασιστική εκδήλωση στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, υπό την πολιτική εποπτεία του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα

Στο κατάμεστο από σπουδαστές των Στρατιωτικών Σχολών μεγάλο αμφιθέατρο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), έλαβε χώρα χθες το βράδυ αντιφασιστική εκδήλωση με αφορμή την 48η επέτειο από την επιβολή της δικτατορίας της 21ης Απριλίου 1967. Την πρωτοβουλία και την πολική εποπτεία της οργάνωσης είχε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας.

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ...

Για χθες -Του Κώστα Κουφογιώργου

Διαδήλωση κατά της Χρυσής Αυγής και στο Λονδίνο

Λονδίνο
Στην Πλατεία Τραφάλγκαρ στο κεντρικό Λονδίνο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Απρίλη εκδήλωση συμπαράστασης με την κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από την Αντιφασιστική Δράση για την Ελλάδα που δραστηριοποιείται ενάντια στα φαινόμενα φασισμού και ρατσισμού, ενημερώνοντας το Αγγλικό κοινό για την κατάσταση στη χώρα μας και στην Ευρώπη. 

Αριστοτέλης: Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι της γης οι κολασμένοι! Όχι στην Ευρώπη φρούριο! Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία σε βουλή-ΕΕ την Πέμπτη 23/4, στις 18.00

Αριστοτέλης: Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες είναι της γης οι κολασμένοι! Όχι στην Ευρώπη φρούριο! Συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία σε βουλή-ΕΕ την Πέμπτη 23/4, στις 18.00 Αθήνα, 21-4-2015 
…Πότε θα πάμε σπίτι;
Ανάμεσα σε Λαμπεντούζες και Φαρμακονήσια
145 ναυτικά μίλια μακρυά απ’ την ακτή το κρύο ως το μεδούλι
Να διψάς για νερό κι όλη η Μεσόγειος να μη σου φτάνει. 
Περάσαμε τόσα σύνορα κι είμαστε ακόμη εδώ
Εμείς οι λαθραίοι, οι απόβλητοι
Αυλάκια τα πρόσωπα
Μικρά κουμπιά για μάτια
Τα δάκρυα ανοίγουνε τρύπες σε άγονη γη
Και ξερονήσια…

ΠΑΜΕ και USB: Συλλαλητήρια σε Ελλάδα και Ιταλία για πρόσφυγες και μετανάστες την Πέμπτη 23 Απρίλη Σε Αθήνα και Ρώμη

Συλλαλητήρια την Πέμπτη 23 Απρίλη σε Ελλάδα και Ιταλία για τους πρόσφυγες και μετανάστες, εξαγγέλλουν με κοινή τους ανακοίνωση το ΠΑΜΕ και η USB Iταλίας. Στην Αθήνα η συγκέντρωση έχει οριστεί από το ΠΑΜΕ για τις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος και μετά θα γίνει πορεία στα Γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Στη Ρώμη το συλλαλητήριο θα γίνει στο Κοινοβούλιο.

"Τα κορίτσια της βροχής" - Οι γυναίκες που βασανίστηκαν από την χούντα μιλούν [ντοκιμαντέρ]


Το κύκνειο άσμα της Αλίντας Δημητρίου, που ολοκληρώνει την τριλογία για τις γυναίκες στους πολιτικούς αγώνες στο δεύτερο μισό του περασμένου αιώνα.

Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των γυναικών στην ταινία της Αλίντας Δημητρίου μιλούν στην ψυχή μας



Αφγανιστάν: Οι Ταλιμπάν αρχίζουν την "εαρινή επίθεση"!

Image
Η γενική επίθεση που κατά παράδοση πραγματοποιούν οι Ταλιμπάν κάθε άνοιξη θα αρχίσει την Παρασκευή με σκοπό να πλήξει κυρίως τους ξένους στρατιώτες και διπλωμάτες που υπηρετούν ακόμη στο Αφγανιστάν, ανακοίνωσαν σήμερα οι ισλαμιστές αντάρτες.
"Οι βασικοί στόχοι της επιχείρησης 'Azm' θα είναι να πληγούν οι ξένοι κατακτητές, κυρίως οι μόνιμες στρατιωτικές τους βάσεις, τα κέντρα διπλωματίας και πληροφοριών τους", υπογράμμισαν οι Ταλιμπάν σε ανακοίνωση.

Σιωπή Σημαίνει Συνενοχή

 Ο εικονιζόμενος από τον Καναδά που πολεμάει στο πλαί των Κουρδων του YPG (Μονάδες Λαϊκής Άμυνας).
Εδώ (http://www.telegraph.co.uk/…/Team-Freedom-The-league-of-int…) θα βρείτε κι άλλες φωτογραφίες ανθρώπων που παράτησαν τις όποιες ανέσεις τους για να υπερασπιστούν ελευθεριακές αξίες και ιδανικά, άνθρωποι με μεγάλο μαχητικό εκτόπισμα!

Πού είναι τα λεφτά μας; »Χιλιάδες Ουκρανοί ανθρακωρύχοι προχώρησαν σε αποκλεισμό της Βουλής"



Miners bang their helmets on a barrier during a rally to demand the payment of their salaries in front of the government headquarters in Kiev April 22, 2015. (Reuters / Valentyn Ogirenko)
Miners bang their helmets on a barrier during a rally to demand the payment of their salaries in front of the government headquarters in Kiev April 22, 2015. (Reuters / Valentyn Ogirenko)Thousands of coal miners from eastern Ukraine have taken to the streets in capital Kiev, protesting the closure of coal mines and demanding salary debts repaired. The protesters also wanted to talk to the PM, but Arseny Yatsenyuk ignored the call.
The rally began in front of the parliament building and the presidential administration Wednesday morning, with a group of miners managing to break inside the administration.Thousands of coal miners from eastern Ukraine have taken to the streets in capital Kiev, protesting the closure of coal mines and demanding salary debts repaired. The protesters also wanted to talk to the PM, but Arseny Yatsenyuk ignored the call.