Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Νεκροταφείο απελπισμένων: Η Μεσόγειος

Λαμπεντούζα, 3 Οκτωβρίου 2013

Ματέο Ρέντσι : "H Ευρώπη είναι μάρτυρας μιας συστηματικής σφαγής στη Μεσόγειο...Πώς μπορούμε να παραμείνουμε απαθείς, όταν βλέπουμε πληθυσμούς ολόκληρους να πεθαίνουν σε μια εποχή που τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε τα πάντα;»
Φόρεσαν τα ωραία τους κουστούμια, κάποιοι έβγαλαν τις γραβάτες, πήραν το λυπημένο και έκπληκτο ύφος τους και έκαναν δακρύβρεχτα σχόλια για τη νέα μεγάλη τραγωδία στη Μεσόγειο.

"Απίστευτο" είπαν! "Είναι αδιανόητο...", "είναι εξωφρενικό, μια μεγάλη καταστροφή..."
"Πρέπει να σταματήσει η ΕΕ να κλείνει τα μάτια..., να ληφθούν μέτρα άμεσα! Εδώ και τώρα!"

Η «Αγία τράπεζα» του Σάλα

22Χορτάσαμε αυτές τις μέρες από ρεπορτάζ για τη «φιλεύσπλαχνη τράπεζα Πειραιώς η οποία διαγράφει τόκους καταναλωτικών, στεγαστικών& πιστωτικών καρτών» με μια απλή προϋπόθεση: Να μένεις σε παγκάκι ή χαρτόκουτο. Να έχεις δηλαδή εισόδημα μέχρι 6 χιλιάρικα το χρόνο…
Κοιτώντας πιο προσεκτικά την αγαθοεργία του καλού (τραπεζικού) Σαμαρείτη θα διαπιστώσει κανείς ότι πρόκειται για μια απλή λογιστική κίνηση η οποία υπαγορεύεται από την κοινή (τραπεζική) λογική: ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος. Με πιο απλά λόγια, ο φιλεύσπλαχνος τραπεζίτης διέγραψε αυτά που με κανέναν τρόπο και με καμία δύναμη δεν θα μπορούσε να πάρει. 

TΕΤΑΡΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ERTOPEN.GR

Έκθεση φωτογραφίας για τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Δημαρχείο Παλλήνης - 10 έως 12 Απριλίου
Φίλοι ακροατές και αναγνώστες, ένα «αιφνίδιο πρόβλημα» δεν επέτρεψε την παρουσίαση της προγραμματισμένης εκπομπής μας.
Όμως  δε θα αφήσουμε να σκιάσει τους πολύτιμους δεσμούς με τους αγωνιστές απολυμένους της ΕΡΤ και τους αλληλέγγυους του εξαιρετικού αυτού αγώνα.
Σας παρουσιάζουμε επομένως τα κείμενα της εκπομπής, γιατί για εμάς είναι σαν να έγινε.   
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δίνει και απόψε βραδινή αναφορά στην ERTOPEN

Το έχετε παρατηρήσει;…

Η Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν υπάρχει πόλεμος στη γειτονιά μας που να μην έχει πρωταγωνιστήσει ή να μην έχει συμμετάσχει, που για να κάνει τις δουλειές της φτάνει να χρησιμοποιεί ως εργαλείο τους ναζί στην Ουκρανία, που στις τάξεις της συμμετέχουν χώρες όπου οι φασίστες φτιάχνουν μνημεία για να δοξολογούν τα «Βάφεν Ες – Ες», συνεδρίασε χτες για να λύσει το μεταναστευτικό…
Η κυρία Μέρκελ που επί των ημερών της και επί των ημερών των συγκυβερνητών της, των σοσιαλδημοκρατών, για πρώτη φορά μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο τα γερμανικά στρατεύματα βγήκαν εκτός των συνόρων της χώρας και συγκεκριμένα «στην αραβική χερσόνησο, στην Κεντρική Ασία, στη βορειοανατολική Αφρική και σε παρακείμενες θάλασσες» (όπως αναφέρεται επί λέξει στο επίσημο κείμενο της απόφασης της γερμανικής κυβέρνησης από το 2001), συμμετείχε χτες στη συνεδρίαση για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού...

Ο Λόρκα σκοτώθηκε μετά από εντολή του Φράνκο

Πρόσφατα κυκλοφόρησε σχετικό έγγραφο που αποδεικνύει ότι ο Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα δολοφονήθηκε με επίσημη εντολή από το καθεστώς της ισπανικής χούντας, έναν μόλις μήνα μετά το ξέσπασμα του ισπανικού εμφυλίου το καλοκαίρι του 1936.
Σύμφωνα με το έγγραφο, ο Λόρκα δολοφονήθηκε μαζί με ένα ακόμη άτομο μετά τη σύλληψή του σε φιλικό σπίτι όπου κρυβόταν και μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο στο Βιθνάρ, περιοχή βόρεια της Γρανάδας, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται η ακριβής τοποθεσία ταφής.

ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΟΛΕΜΟΣ-“Αερομαχίες” στον ουρανό της Καλαμάτας- ΒΙΝΤΕΟ- ΦΩΤΟ

οι πιλότοι του κράτους δολοφόνου Ισραήλ εκπαιδεύονται στην Ελλάδα για τα νέα εγκλήματα κατά των Παλαιστινίων και των λαών της περιοχής.
Με λευκούς κύκλους έχει γεμίσει ο ουρανός της Καλαμάτας, γεγονός που έχει τραβήξει τα βλέμματα αρκετών κατοίκων της πόλης αλλά και των γύρω περιοχών, προκαλώντας την απορία για το τι συμβαίνει.
Όλο αυτό το σκηνικό στον ουρανό της Καλαμάτας, ωστόσο, αποτελεί σενάριο εικονικών αερομαχιών μεταξύ ελληνικών και ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών, στα πλαίσια της άσκησης “Ηνίοχος”, τη μεγαλύτερη που πραγματοποιεί, κάθε χρόνο, η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.

Οι ακροδεξιοί μύθοι που "καταρρίφθηκαν" μέσα στην Σχολή Ευελπίδων

Image
Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ
Πολλαπλοί μύθοι που έχει καλλιεργήσει η ακροδεξιά προπαγάνδα σε μέρος της κοινωνίας - και σε σπουδαστές των  στρατιωτικών σχολών - κατέπεσαν στο κατάμεστο από σπουδαστές όλων των στρατιωτικών σχολών αμφιθέατρο της Ευελπίδων  όπου έγινε χθες  εκδήλωση με αφορμή την επέτειο από την επιβολή της δικτατορίας. 
Την πρωτοβουλία και την πολική εποπτεία της οργάνωσης είχε ο Υφυπουργός Άμυνας κ. Νίκος Τόσκας και το κεντρικό της  θέμα ήταν «Ποτέ πια χούντα! - Ποτέ πια φασισμός!» :Εξελίχτηκε δε σε ένα τρίωρο ιστορικό και πολιτικό σεμινάριο, με συντελεστές-ομιλητές που είχαν βιώσει άμεσα τις συνέπειες της αντιδικτατορικής δράσης των ίδιων ή μελών της οικογένειάς τους. 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΗΝΙΟΧΟΣ

ImageΤην Πέμπτη 23/4/2015 μέλη της ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ μοίρασαν εκατοντάδες καλέσματα στην συγκέντρωση του ΠΑΜΕ και των ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΑΑΚ-φοιτητικών συλλόγων ενάντια στα τρομερά εγκλήματα ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-εθνικών κρατών κατά των μεταναστών.
Κινητοποίηση στο Υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη 29/4 στις 6.00 μ.μ.
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ 50 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «ΗΝΙΟΧΟΣ»

Παρακράτος productions

Πηγή: Ματίνα Παπαχριστούδη - Hot Doc
Λίγο πριν τις εκλογές της 25ης Ιανουάριου, η Ένωση Φωτορεπόρτερ, της οποίας τα μέλη πληρώνουν ακριβά την ανυποχώρητη στάση έναντι της εξουσίας με το φακό τους, έκανε μια καταγγελία που πέρασε σχεδόν απαρατήρητη.
Η διαμαρτυρία τους απευθυνόταν στο αρμόδιο υπουργείο Προ-Πο κι αφορούσε στη ντιρεκτίβα εικονοληψιών σε γεγονότα όπου παρίσταται η αστυνομία. Σε γεγονότα προσαγωγής οιωνδήποτε, σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, σε κλήσεις σε απολογία κλπ., ανάμεσα στα όργανα της κρατικής τάξης υπήρχε ένας καμεραμάν που κατέγραφε διεξοδικά τα τεκταινόμενα.

Στρατό στην Κεντρική Ασία στέλνει η Ρωσία φοβούμενη Κίνα-Δύση

H Ρωσία εντείνει την στρατιωτική της παρουσία στην Κεντρική Ασία και όχι μόνο διότι φοβάται την πιθανότητα εξάπλωσης της ισλαμικής βίας, μέσω Αφγανιστάν, αλλά και για την αντιμετώπιση αυτού που βλέπει ως κινεζική και δυτική διείσδυση στις περιοχές που για καιρό κυριαρχούσε. 

ΗΠΑ Διαδηλώσεις στη Βαλτιμόρη για φόνο 25χρονου Αφροαμερικανού

Από τη διαμαρτυρία στη Βαλτιμόρη
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--
«Χωρίς Δικαιοσύνη δεν υπάρχει Ειρήνη», φώναζαν το βράδυ της Τετάρτης στο κέντρο της Βαλτιμόρης εκατοντάδες Αμερικανοί, υψώνοντας τη φωνή τους κατά της ταξικής ρατσιστικής αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ που εξολοθρεύει σχεδόν καθημερινά άοπλους, φτωχούς και ως επί το πλείστον Αφροαμερικανούς πολίτες.
Αφορμή για την προχτεσινή διαδήλωση στάθηκε ο προ 10ημέρου θάνατος του 25χρονου Αφροαμερικανού Φρέντι Γκρέι, που απεβίωσε εξαιτίας σοβαρού κατάγματος αυχενικού σπονδύλου που υπέστη στη διάρκεια αναίτιας σύλληψής του από αστυνομικούς. 

Η Γαλλία στέλνει 80 χρόνια αργότερα ενισχύσεις στην Πολωνία

Η Γαλλία στέλνει 80 χρόνια αργότερα ενισχύσεις στην Πολωνία«Δεν έχουμε αυταπάτες και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η συμμαχία μας μαζί σας είναι μονομερώς. Αν εσείς δεχτείτε επίθεση από τη Γερμανία, η Πολωνία θα σπεύσει να βοηθήσει, διότι αυτό θα ήταν προς το συμφέρον της. Ωστόσο, το αντίστροφο δεν είναι η περίπτωση». Τα λόγια του Γιόσεφ Μπεκ, του Πολωνού υπουργού Εξωτερικών προς τον Γάλλο πρέσβη στην Βαρσοβία.
Ακριβώς 80 χρόνια αργότερα, η Γαλλία αναπτύσσει από την 20η Απριλίου και μετά, βαρέα άρματα μάχης Leclerc στην Πολωνία, ως μέρος ενός χερσαίου αποσπάσματος που έχει αναπτυχθεί στην χώρα αυτή.

Χημικά όπλα! Τι προκαλούν στον άνθρωπο σ΄ ένα απίστευτο γραφικό

Image
Συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από μια φρικτή στιγμή της ιστορίας των πολεμικών αναμετρήσεων Οι Γερμανοί ήταν οι πρώτοι που στα πεδία των μαχών του Α΄ Παγκοσμίου πολέμου χρησιμοποίησαν χημικά όπλα! 

Στις 17.00 της 22ας Απριλίου 1915 οι γερμανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά 168 τόνους διοξειδίου του χλωρίου κατά γαλλικών δυνάμεων στο Gravenstafel. Στη συνέχεια ακολούθησαν αυτό τον απάνθρωπο πόλεμο και οι σύμμαχοι.

Τ-14: To νέo μυστικό όπλο του Πούτιν;

Επί του παρόντος, το T90 μπορεί να περιγραφεί ως το πιο σύγχρονο άρμα μάχης στο ρωσικό οπλοστάσιο. Αλλά αυτό θα μπορούσε σύντομα να ανήκει στο παρελθόν. Στο διαδίκτυο εμφανίστηκαν τώρα πολλές φωτογραφίες και βίντεο από ένα άρμα μάχης που προς το παρόν τελεί υπό το καθεστώς του απόρρητου. Κάτω από το κάλυμμα όλοι υποψιάζονται το νέο Τ-14.

Όταν το Πολεμικό Ναυτικό κάνει το συνήγορο του διαβόλου

Όταν το Πολεμικό Ναυτικό κάνει το συνήγορο του διαβόλου Είτε επρόκειτο για τον εκσυγχρονισμό του παλιού υποβρυχίου «Ωκεανός», ή την (μη) παραλαβή του νεόδμητου υποβρυχίου «Παπανικολής», το Πολεμικό Ναυτικό έχει αναγκαστεί να κάνει αρκετές φορές κατά το παρελθόν το συνήγορο του διαβόλου.
Η αιτία που το Πολεμικό Ναυτικό φέρεται να έχει λάβει τον δημόσιο λόγο είναι για τα παλιά και καταπονεμένα αεροσκάφη P-3 Orion, τα οποία μετά την άνω 20ετίας υπηρεσίας με τα χρώματα των Ηνωμένων Πολιτειών, κατέληξαν στο Πολεμικό Ναυτικό, όπου και παρέμειναν λειτουργικά για πάνω από μια 10ετία, έως ότου καθηλωθούν στο σύνολό τους το αργότερο από το 2009.