Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις διαδηλωτών κι αστυνομίας στο Μεξικό(video)

Εξαγριωμένοι διαδηλωτές προκάλεσαν μεγάλες ζημιές στο δημαρχείο του Τσιλπανσίγκο (πρωτεύουσα της πολιτείας Γκερέρο), απαιτώντας δικαιοσύνη για τους 43 φοιτητές και τους καθηγητές τους που δολοφονήθηκαν από βαρόνους ναρκωτικών, ύστερα από παρέμβαση διεφθαρμένων αστυνομικών και μελών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Business as usual: Στα 400 εκατ. ευρώ οι επενδύσεις ελληνικών επιχειρήσεων στην Πολωνία

greekΌσο στον «αντιμνημονιακό» δημόσιο διάλογο εντός Ελλάδας κυριαρχεί, σε διάφορες παραλλαγές, η φιλολογία περί «αποικίας χρέους», «ξένης κατοχής» και «ψωροκώσταινας», το ελληνικό κεφάλαιο συνεχίζει να κάνει χρυσές δουλειές όχι μόνο εντός αλλά και εκτός συνόρων.
Αν και χτυπήθηκε σκληρά από την κρίση κυρίως λόγω της αδυναμίας του να επιβάλει έγκαιρα εντός Ελλάδας τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να επιστρατεύσει την «Ιερή Συμμαχία» της ΕΕ και του ΔΝΤ, με το ανάλογο αντίτιμο βέβαια, συνεχίζει να δραστηριοποιείται στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και την Ανατολική Ευρώπη.

ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙ ΕΞΙΣΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΜΑΧΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ!

Image
Πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από την εκλογή του Μουσταφά Ακκιντζί στην ηγεσία του ψευδοκράτους , ο Ταγίπ Ερντογάν έδειξε την αντιπάθειά του. Κατηγόρησε τον Ακκιντζί για την δήλωσή του ότι “πλέον δεν υπάρχει μικρή πατρίδα, αλλά δύο αδελφές χώρες”.
Ο Ερντογάν πριν αναχωρήσει για το Κουβέϊτ δήλωσε:

“Ο κύριος Ακκιντζί είναι ένας πρόεδρος που έχει εκλεγεί από το ‘λαό της βορείου Κύπρου’. Αλλά όταν λέει ότι είμαστε δύο αδελφές χώρες  βγαίνουν άλλα πράγματα. Αυτά που βγαίνουν από το στόμα του κυρίου προέδρου πρέπει να τα ακούει με τα αυτιά του. Επομένως και ως αδελφοί υπάρχουν οι κανόνες εργασίας. Υπάρχει και το τίμημα ως μικρή πατρίδα και μητέρα πατρίδα.

Υψηλόβαθμοι μπάτσοι θησαύριζαν συνεργαζόμενοι με "δουλέμπορους" (Βίντεο)

Και στις καλύτερες συμμορίες τα αλληλοκαρφώματα δεν αποφεύγονται. Εκεί πιθανόν οφείλετε και η αποκάλυψη που κάνει σήμερα ο Βασίλης Λαμπρόπουλος μέσα από τις σελίδες του «Βήματος» κάτι που έδωσε το ερέθισμα για να προβληθεί το βίντεο που παραθέτουμε από την τηλεόραση του Mega.
Από κει λοιπόν μαθαίνουμε ότι «κάλυψη» από ανώτερα και ανώτατα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ φέρεται να έχουν δουλεμπορικά κυκλώματα που «πνίγουν» καθημερινά δεκάδες μετανάστες. Προκύπτουν δηλαδή στοιχεία φωτιά για υψηλόβαθμους μπάτσους που θησαύριζαν συνεργαζόμενοι αρμονικά με τους αρχηγούς των διακινητών ανθρώπινων ψυχών (αυτούς που το ρεπορτάζ αποκαλεί αδόκιμα «δουλεμπόρους».
Κι αυτή η « συνεταιριστική επιχείρηση» φαίνεται πως ξεκινάει από την άνοιξη του 2013 και πρέπει να έχει αποφέρει στους μπάτσους που συμμετείχαν στο κύκλωμα τεράστια χρηματικά ποσά αφού εκτός των άλλων, σύμφωνα με το δημοσίευμα, «Η κάλυψη στη φόρτωση ενός σκάφους με 50-60 άτομα στοιχίζει 10.000 – 15. 000 ευρώ».

Από τα κάγκελα της Πέτρου Ράλλη στο όνειρο


Πηγή: Αλεξάνδρα Τζαβέλλα – «ΜΕΤΡΟ»
Πρώτη ευκαιρία, ζωντανοί έξω από τα σύνορα της χώρας τους. Δεύτερη, ελεύθεροι έξω από τα κέντρα κράτησης. Η τρίτη ευκαιρία δόθηκε στους ανήλικους μετανάστες από το Κονγκό, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, στη Μακρυνίτσα Μαγνησίας. Ο 18χρονος Ομάρι Εχόσα, την αποκαλεί «πεπόνι». Στα σουαχίλι, σημαίνει «παράδεισος». To GPS του παραδείσου πέφτει γι’ αυτόν κάπου κοντά στον Βόλο. Βρέθηκε εκεί, έχοντας βγει από μια κόλαση που εκτείνεται από την Αφρική μέχρι την Αθήνα.
Πατάω το REC στο μαγνητοφωνάκι και ακούω τρεις ιστορίες: «Σα να άρχισε να αχνοφαίνεται λιγάκι ο παράδεισος» λέει ο 21χρονος Αμίν Αχμαντί. Κάποτε έπαιζε κρυφτό στις νταλίκες των διακινητών. Σήμερα είναι διερμηνέας και κομμωτής.
Συμπατριώτης του, ο Α. (έτσι επιθυμεί να τον αναφέρω) διέσχισε τέσσερις χώρες, έχασε πάνω από 10.000 ευρώ και αντί να φτάσει στη Γαλλία, βρέθηκε στη Σπάρτη να καθαρίζει χόρτα. Σήμερα σπουδάζει μαγειρική σε ΙΕΚ.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ-ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΣ Ο "ΚΑΛΟΣ ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ¨-Ποιοι παραπέμπονται σε δίκη για τα υποβρύχια

Image
Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν έκανε δεκτό το αίτημα του εμπλεκόμενου και ενός εκ των 32 κατηγορουμένων στην υπόθεση διακίνησης μαύρου χρήματος κατά το διάστημα της προμήθειας των γερμανικών υποβρυχίων, Πάνου Γερμανού, της γνωστής εταιρείας «Γερμανός», που ζητούσε να αναιρεθεί το παραπεμπτικό βούλευμα.

Ειδικότερα, βούλευμα του Συμβούλιου Εφετών Αθηνών παραπέμπει να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για την υπόθεση της προμήθειας των υποβρυχίων, 32 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι ο εφοπλιστής Μιχαήλ Ματαντός, ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας Αντώνης Κάντας, τα τραπεζικά στελέχη Ζαν-Κλοντ Όσβαλντ και Φάνης Λυγινός, ο έμπορος όπλων Παναγιώτης Ευσταθίου, 

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΔΑΛΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ KAI TΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ...Χρήστος Καβράκος. Ο τιμώμενος προδότης που παρέδωσε την Αθήνα στους ναζί


Του Γιώργου Αλεξάτου

Ήταν 27 Απριλίου 1941 όταν οι ναζί κατακτητές εισήλθαν στην έρημη Αθήνα, οι κάτοικοί της οποίας κλείστηκαν στα σπίτια τους, αντιδρώντας έτσι στους εισβολείς. Ενώ ήδη είχε υπογραφεί η συνθηκολόγηση με όρους ατιμωτικούς για τον ελληνικό στρατό, από τους επικεφαλής του στρατηγούς (Τσολάκογλου, Μπάκο, Δεμέστιχα κ.ά.) που θα σχηματίσουν αμέσως μετά την πρώτη κατοχική κυβέρνηση, τους ναζί, υποδέχεται στην πρωτεύουσα, στη διασταύρωση Κηφισίας και Αλεξάνδρας, αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τους διορισμένους από τη δικτατορία της 4ης Αυγούστου δημάρχους Αθήνας και Πειραιά, και τον νομάρχη Αττικοβοιωτίας, επικεφαλής της οποίας βρίσκεται ο φρούραρχος της πόλης υποστράτηγος Χρήστος Καβράκος, ο οποίος την παρέδωσε και τυπικά στους κατακτητές.
Έχοντας συμμετάσχει στους πολέμους της περιόδου 1912-22, ο τρικαλινός Χρήστος Καβράκος ήταν διοικητής του 5ου Συντάγματος Πεζικού της γενέτειράς του, όταν στις 2 Φεβρουαρίου 1925 έγινε η μεγάλη κινητοποίηση των αγροτών της περιοχής με αίτημα τη διανομή χωραφιών, στην οποία συμμετείχαν και οι εργάτες και επαγγελματίες της πόλης των Τρικάλων. 

ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΗΣΥΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΓΕΕΘΑ ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ [φωτογραφιίες-βίντεο]

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ «ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ 2015» ΤΩΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΙΚΩΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΩΝ
IMG_1189Η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ με συνεχείς δημόσιες παρεμβάσεις μας όχι μόνο αποκαλύπτει την φιλοπόλεμη-τρομοκρατική δράση των φασιστικών Λεσχών Εφέδρων, αλλά επίσης κάλεσε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων να πάρουν θέση και να υλοποιήσουν το αίτημα της άμεσης διάλυσης τους.
Οι Λέσχες Εφέδρων αποτελούν μιλιταριστικές γιάφκες ακραίων ναζί και φασιστών που με πρόσχημα την «άμυνα της χώρας» εντάσσονται στους σχεδιασμούς υλοποίησης των δογμάτων άμυνας-ασφάλειας και στρέφονται κατά των εχθρών του αστικού κατεστημένου. Τα σενάρια των ασκήσεων αυτών των Εθνικιστικών Πολιτοφυλακών –αντιμετώπιση ανταρτοπόλεμου σε ύπαιθρο και ανταρτικό πόλης, δίωξη μεταναστών, «τρομοκρατίας», η συμμετοχής τους σε αντίστοιχες ευρωπαϊκές και νατοϊκές  ασκήσεις-αποκαλύπτουν το ποιοι θεωρούνται ως «ασύμμετρες απειλές».

Αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Τουρκία

Image
Tρία ακόμα αμερικανικά Mη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (UAV) τυπου predator έφθασαν στη αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ στην ΝΑ Τουρκία για να πραγματοποιούν αναγνωριστικές πτήσεις και πτήσεις παρακολούθησης στη Συρία και στο Ιράκ κατά της απειλής της ακραίας τζιχαντιστικής οργάνωσης ISID-ISIL. Σημειώνεται ότι με την άφιξη των εν λόγω UAV ο αριθμός των predator στην Τουρκία έφθασε τα πέντε. 
Τουρκικό κανάλι του μετέδωσε την είδηση και για να καθησυχάζει τους φιλο-τζιχαντιστές στην Τουρκιά υπερτόνισε ότι τα αεροπορικά αυτά μέσα δεν φέρουν όπλα και κανουν μόνο παρακολούθηση με αισθητήρες.

ΜΕΓΑΛΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ

Μεγάλης κλίμακας άσκηση πραγματοποίησαν οι ουκρανικές αεροκίνητες δυνάμεις, στην περιοχή του Νικολάγιεφ, στη Μαύρη θάλασσα, με την συμμετοχή περισσότερων των 3.000 ανδρών, με την συμμετοχή εκατοντάδων τεθωρακισμένων, πυροβόλων και αεροσκαφών. Η άσκηση είναι η μεγαλύτερη μέχρι στιγμής, που διεξήχθη στην Ουκρανία.
Την τελική φάση της άσκησης παρακολούθησε και ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο, ο οποίος, μετά το πέρας της, δήλωσε πως ελπίζει ότι οι υπό ξένη κατοχή περιοχές της χώρας σύντομα θα απελευθερωθούν. Υπογράμμισε πάντως πως οι ουκρανικές δυνάμεις δεν θα επιτεθούν πρώτες.

Τουρκία: ο εφιάλτης του "οικονομικού θαύματος" Ερντογάν

Image
Το οικονομικό θαύμα της Τουρκίας που διαρκώς επικαλείται ο Ερντογάν επιβάλλει όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία στο 32,4% των ανήλικων Τούρκων να ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Σύμφωνα με το Τουρκικό Ινστιτούτο Στατιστικής (TurkStat), ο αριθμός των ατόμων ηλικίας κάτω των 17 στην Τουρκία ήταν 22,8 εκατομμύρια στο τέλος του 2014, αντιπροσωπεύοντας το 29,4% του συνολικού πληθυσμού των 77,7 εκατομμυρίων.
Από τα 22,8 εκατομμύρια παιδιά, 7,4 εκατομμύρια ζουν σε συνθήκες φτώχειας.

ΜΑ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ;

What's happening across this country and world, is bigger than Mike Brown ( RIP),Jordan Davis ( RIP), Trayvon Martin ( RIP), Rekia Boyd, Miriam Carey (RIP), Shereese Francis (RIP), Kathryn Johnston(RIP), Joseph Slater (RIP), Eric Garner ( RIP) ,Kendrick Johnson ( RIP) , Aiyana Jones ( RIP), Tamir Rice ( RIP), Walter Scott( RIP), Freddie Grey ( RIP), countless unarmed black men/women murdered by racist cowards within these policing agencies - Good shoots vs. Bad Shoots, why did he run, did he/she have a criminal past, or anything that we do to ourselves as a people 

Ακιντζί: Εμείς υποφέραμε το 63, αλλά οι Ε/κ υπέφεραν το 1974

Μοιράζοντας κλαδιά ελιάς ανέβηκε στο βήμα για τον επινίκιο λόγο του ο νέος ηγέτης των τ/κ Μουσταφά Ακιντζί.
"Είναι η αρχή μιας νέας εποχής σήμερα και θα την αρχίσουμε μαζί" είπε και πρόσθεσε με νόημα πως "όταν έρθει η ώρα της αλλαγής δεν μπορεί καμιά δύναμη να το εμποδίσει".
 Αυτή η νίκη είναι νίκη ολόκληρου του λαού της Κύπρου τόνισε με τον πιο εμφαντικό τρόπο, ξεσηκώνοντας το πλήθος που συγκεντρώθηκε για να πανηγυρίσει την εκλογή του.

ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ, ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ!

Ο Πάνος Καμμένος κατάκτησε την Αίγυπτο: «Είσαι ο μόνος που μας στάθηκε, θα πάμε μαζί μεχρι τέλους»!

Η μεγαλύτερη επιτυχία 
από υπουργική επίσκεψη 
στην μεταπολίτευση.
«Φρενίτιδα» στην Αίγυπτο 
για Ελλάδα και Πάνο Καμμένο.
Θρύψαλα το πρωτόκολλο 
από τις ενθουσιώδεις δηλωσεις 
του προέδρου Σίσι και του 
Υπουργού Άμυνας. Δεν έχουν 
προηγούμενο οι αντιδράσεις 
και τα αποτελέσματα.

Συνέντευξη D. Harvey: Πρέπει να υπερασπιστούμε τη Ροζάβα!



Σε παγκόσμια στήριξη του εγχειρήματος της Ροζάβα ως ένα διαφορετικό μοντέλο κοινωνικής συγκρότησης απέναντι στο αδιέξοδο του καπιταλισμού καλεί ο D.Harvey. Μεταφράσαμε και δημοσιεύουμε τη συνέντευξη του David Harvey για τη Ροζάβα, το Κομπάνι, το PKK και τον Οτσαλάν. Η συνέντευξη δόθηκε στον Ali Guler για το ANF News στις 14 Απριλίου 2015. 
Μετάφραση: Χρήστος Κοσινάς

Μεσογείου μετανάστες: Κανείς δεν κάνει αυτό το ταξίδι μόνο και μόνο για να πάρει τα οφέλη

220 migrants rescued by an Italian ship in the Mediterranean sea
While travelling up the US-Mexican border several years ago, I met an anti-immigration campaigner in Columbus, New Mexico who went by the name of Quasimodo and who had carried a .38 pistol around with him ever since he went into an abandoned house and found some Latinos there.
“I looked around and there were 12 guys just 10ft away looking at me,” he explained.
“Did they attack you?” I asked. “No,” he said.

France will pay €1.1 bn to Russia for cancelled Mistral ships - report

Reuters / Stephane Mahe
France plans to pay back costs for the Mistral helicopter carriers ordered by Russia if they are not delivered, returning €800 million and paying compensation for other expenses totaling €300 million, French media reports citing government sources.
Paris is expected to fund the compensation from €2 billion that Poland will pay to buy French helicopters, according to Le Journal du Dimanche.

Η Βαλτιμόρη καίγεται, οι ΗΠΑ ξανά σε αναταραχή: Black lives matter! 5 μέρες κινητοποιήσεων που δεν λένε να κοπάσουν για το νέο θάνατο αφροαμερικανού.


Γράφει: Κώστας Φουρίκος 
Στις 12 Απρίλη ο Freddie Gray οδηγήθηκε σε ένα βαν της αστυνομίας αφού προηγουμένως είχε κυνηγηθεί και συλληφθεί από τις αρχές. 30 λεπτά αργότερα διακομίστηκε στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα, τα οποία τον οδήγησαν στο να χάσει τη ζωή του, μια εβδομάδα αργότερα.

Στο ίδιο έργο θεατές
Έχουμε ξαναγράψει και παλιότερα για όσα γίνονται στις ΗΠΑ, με τις κινητοποιήσεις και την άνοδο του ριζοσπαστισμού (ειδικά τους τελευταίους μήνες), όπως και για τον ακατάπαυστο ρυθμό με τον οποίο η αστυνομία αφαιρεί ζωές (εδώ και χρόνια) , κυρίως αφροαμερικάνων και μεταναστών.