Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Σύνδεση Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και μιλιταριστικών εθνικιστικών δεξαμενών σκέψης

Δεν ξέρουμε πόσο λείπει η σκέψη στα Πανεπιστήμια.
Σίγουρα όμως αποδεικνύεται το πώς εννοούν τα αστικά κόμματα εξουσίας και οι κυβερνήσεις την ελεύθερη κίνηση ιδεών. Των αστικών ιδεών και μόνο…
Ενώ αρχικά λοιπόν τα ΜΑΤ του Υπουργού ΠΡΟΠΟ Πανούση, για πρώτη φορά επί αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εισβάλλουν στα Πανεπιστήμια –και μάλιστα στην Πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου για να καταδιώξουν και συλλάβουν τους καταληψίες που καταγγέλλουν τις ποιο άγριες μορφές κρατικής τρομοκρατίας-, ακολουθεί μια δεύτερη εισβολή.
Και αυτή τη φορά πρόκειται για την εισβολή μιλιταριστικών και εθνικιστικών δεξαμενών σκέψης, διαπλεκόμενων με πολεμικές βιομηχανίες και επαγγελματίες του εθνικισμού!

Κοίτα ρε μια δικαιοσύνη: ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ οι Δουλέμποροι με τα στριπτιζάδικα και τους φούρνους

http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=ZmlsZXMvMS8yMDEzLzEwLzE3L3hvcmlhdGlrb3Zhc2lsaWFzLmpwZw%3d%3d&t=635175676450000000&w=820&h=457&a=CenterΠολυετείς καθείρξεις, που ξεκινούν από 12 έτη, επέβαλε με απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας σε τέσσερις από τους συνολικά 23 κατηγορούμενους για τη μεγάλη υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης με «αντικείμενο» τη σωματεμπορία.
Κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση αυτή, που απασχόλησε τα ΜΜΕ, είναι πρώην ιδιοκτήτης γνωστής αλυσίδας φούρνων, ο οποίος, σύμφωνα με το κατηγορητήριο που είχε συνταχθεί σε βάρος του, ήλεγχε το κύκλωμα και γνώριζε για τις κινήσεις των μελών του.

Η αδυσώπητη πραγματικότητα
















Κάποτε οι εργαζόμενοι διαδήλωναν ζητώντας αυξήσεις των πενιχρών αποδοχών τους. Σήμερα ελπίζουν ότι οι μισθοί τους θα επιστρέψουν εκεί όπου βρίσκονταν πριν έξι χρόνια. 

ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ;

Ένας νεκρός κάθε 3,5 λεπτά στην Ευρώπη από εργατικό ατύχημα ή από προσχεδιασμένο έγκλημα;

http://www.alterthess.gr/sites/default/files/styles/article_image_full_node/public/field/image/ergatiko_2.jpg?itok=m3ngauwc Στην μνήμη των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε εργατικά ατυχήματα και λόγω επαγγελαματικών ασθένειών είναι αφιερωμένη η σημερινή Παγκόσμια Μέρα για την Υγεία και της Ασφάλεια στην Εργασία. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και συγκεκριμένα το Δίκτυο Εκπαιδευτών Γενικής Ασφάλειας Κλινικής Άσκησης στην πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και τη Γενική Ιατρική του Τμήματος Ιατρικής διοργάνωσαν σήμερα ημερίδα με θέμα “Υγεία και Ασφάλεια στο Χώρο Εργασίας της Πρωτοβάθμιας Υγείας”
Το πρόβλημα στην χώρα μας σχετικά με το ζήτημα αυτό είναι τα κρυμμένα εργατικά ατυχήματα αυτά δηλαδή που δεν δηλώνονται αλλά και η απουσία φορέα καταγραφής και άρα η απουσία τεκμηριωμένων στοιχείων σχετικά με τις επαγγελματικές νόσους. Μάλιστα, σύμφωνα με τον Αντώνη Τσαλγαρούδη, συντονιστή στο παράρτημα Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ινστιτούτο Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας (ΕΛΙΝΥΑΕ) τα στοιχεία του ΙΚΑ και της Επιθεώρησης Εργασίας σχετικά με τα ατυχήματα είναι μικρότερα από αυτά της Eurostar καθώς το ΙΚΑ και οι Επιθεωρήσεις Εργασίας αναλύουν στοιχεία μόνο των ασφαλισμένων εργαζομένων. 

Όπως πάντα προφανώς, δεν είμαστε όλοι ίδιοι ...


Της Αντωνίας Λεγάκη 
Οι αντιδράσεις για την -μάλλον απίθανη - απελευθέρωση του Σάββα Ξηρού, κάνουν ακόμη πιο ηχηρή την απουσία αντιδράσεων για την απελευθέρωση των βασανιστών και δολοφόνων της χούντας, όχι μετά από 15 αλλά μετά από 5 χρόνια! Η περιώνυμη μοντέλα Ντέλα Ρούνικ Ρουφογάλη, σε συνέντευξή της επιμένει ότι ποτέ δεν θα μπορούσε να παρατήσει τον - γνωστό βασανιστή - Ρουφογάλη στη φυλακή και να φύγει για την Αμερική. Έτσι, περίμενε μέχρι το ...1980 (!), για να αποφυλακιστεί αυτός και να μπορέσει αυτή, με τη συνείδηση (λέμε τώρα) ήσυχη, να τον χωρίσει και να φύγει.

Baltimore Riots 2015 A Compilation All Angles Freddy Gray



Thomas Gata Αυτό που γίνεται στην Βαλτιμόρη (που έχει μακρά ιστορία ρατσισμού και ταξικού και φυλετικού διαχωρισμού ) είναι προάγγελος αυτού που θα έρθει σε όλον τον πλανήτη
Για όλους τους λόγους του κόσμου, το πολιτικοοικονομικό καθεστώς κάτω από το οποίο ζούμε δεν είναι απλώς άδικο, αυταρχικό και εκφασισμένο, είναι παντελώς σάπιο και χρεοκοπημένο.
- Η επένδυση στην κρατική καταστολή (με την οικοδόμηση ενός διαρκούς καθεστώτος έκτακτης ανάγκης, την ανάπτυξη αστυνομικού στρατού κατοχής ενόψει κινητοποιήσεων, το βίαιο χτύπημα διαδηλώσεων, απεργιών και αγώνων, τις ατιμώρητες και αναίτιες κρατικές δολοφονίες ,τον αποικιοκρατικό πόλεμο, οι τρομονόμοι, η άνοδος των ακροδεξιών φασιστικών κινημάτων που στηρίζουν τον καπιταλισμό..κτλ κτλ

Ferguson και Oakland σήμερα στους δρόμους σε αλληλεγγύη με Βαλτιμόρη

Ferguson και Oakland σήμερα στους δρόμους σε αλληλεγγύη με Βαλτιμόρη

2015 της Βαλτιμόρης, Βαλτιμόρη 1968: ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΧΘΕΣ...



2015 της Βαλτιμόρης, Βαλτιμόρη 1968

Η συμβολή του ισραηλινού κράτους στην δημιουργία της Χαμάς

The horrors of the sea-ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ...

In today's Magazine
Juan Medina has been following migrants trying to reach Europe for two decades - the Reuters photographer won a World Press award for this image taken in 2004. As the number of deaths at sea rises, he talks about his images.
Warning: Readers may find some of the images disturbing

BREAKING ALERT: #BALTIMORE 2:00AM EST IMPORTANT INFORMATION

Georgia National Guard Riot TrainingBaltimore, Maryland (TFC)– Source states that overwhelming force will be brought to bear in Baltimore at daybreak to clear the streets completely of all dissidents. Maryland National Guard troops are expected to rapidly deploy in Humvees and armored vehicles around daybreak and are expected to remain for days. This is the same source that correctly stated National Guard would not be on the streets in Ferguson when all indications pointed otherwise.The expectation for the morning should be heavy law enforcement and military presence. National Guard is expected to have chemical agents, less than lethal weapons, and live ammunition at their disposal. The Fifth Column has yet to obtain rules of engagement.

Police killing videos shock the world. So why do white Americans still trust cops? Videos taken by smartphones, dashboard cameras and CCTV are increasingly capturing incidents of police violence. But public trust has remained steady – and starkly divided along racial lines

Police officer Sean Williams enters an Ohio Walmart just before John Crawford III was fatally shot while holding an unloaded BB gun in August. Photograph: CCTV
Tom McCarthy in New York  @TeeMcSee
Thursday 9 April 2015 12.56 BSTLast modified on Thursday 9 April 201513.00 BST
A stark new video of a white police officer shooting an unarmed black man in the back in South Carolina has reignited a sense of public outrage over US police killings that has been smoldering since last summer – but there is little to suggest that this latest dispatch of the YouTube era will shake confidence in police, especially among affluent white Americans.

ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΑΒΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΗΝΙΟΧΟΣ Κινητοποίηση στο Υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη 29/4 στις 6.00 μ.μ

 Για μια ακόμη φορά η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων κόντεψε να βάψει τα χέρια της στο αίμα. Εμείς τους είχαμε προειδοποιήσει. Το σοβαρό ατύχημα με το αεροσκάφος της Π.Α. Mirage 2000 που βρέθηκε εκτός διαδρόμου σημειώθηκε στη ΠΜ Ανδραβίδας και αποτελεί την συνέχεια της δραματικής απώλειας δύο Ελλήνων πιλότων –μεταξύ των 19 συνολικά θυμάτων- του δυστυχήματος κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ στην Ισπανία με σενάριο επίθεσης κατά της Ρωσίας και του κομματιάσματος τριών Πεζοναυτών σε Πεδίο Βολής στο Βόλο, από έκρηξη όλμου.
Τι έγινε:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΠΑΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «ΗΝΙΟΧΟΣ»


 Κόντρα στις δύσκολες εποχές που διανύει η χώρας μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις καλούνται για μία ακόμα φορά να ανταποκριθούν στα σύνθετα σενάρια της άσκησης, κάνοντας πράξη το ρητό: Εκπαιδεύσου όπως θα πολεμήσεις!Τα αεροπλάνα που ακούμε συνέχεια πάνω από τα κεφάλια μας, δεν αποτελούν μια αναβάθμιση της αερομεταφορικής δραστηριότητας της Πελοποννήσου. Αλλά μια άσκηση θανάτου : Η άσκηση Ηνίοχος, κοινή άσκηση των Ελλάδα – Ισραήλ – ΗΠΑ, που επί της ουσίας παίζουν «πόλεμο». Το σύνολο της ελληνικής στρατιωτικής αεροπορίας, όσο του πεζικού και του ναυτικού είναι επί ποδός σε αυτή την άσκηση. Αποτελεί επί της ουσίας μια πρόβα για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, για νέα αφαίμαξη των λαών στο όνομα του νέου «αντιτρομοκρατικού» αγώνα που ξεκινάνε οι ΗΠΑ. Αγώνας ο οποίος θα μετρήσει πάλι χιλιάδες νεκρούς αμάχους και πρόσφυγες.

"Βόμβες" στα ΕΑΣ! Τι είπε ο απελθών πρόεδρος για την "τρόϊκα εσωτερικού" που ήθελε "λουκέτο"!

Image“Το πρόβλημα για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα δεν ήταν η τρόϊκα. Ήταν κάποιοι στο εσωτερικό της χώρας που επεδίωκαν το κλείσιμό τους. Σας παραπέμπω σε όσα είπα στη συνέντευξή μου στο Onalert και στην Ελευθεροτυπία”. Ο ναύαρχος Γιάννης Δεμίρης , άφησε άφωνους όσους βρέθηκαν στην τελετή παράδοσης-παραλαβής στα ΕΑΣ . Ο μέχρι χθες πρόεδρος της επιχείρησης Γιάννης Δεμίρης είπε όσα είπε με ιδιαίτερη φόρτιση . Η καταγγελία του είναι σοβαρή , την έχει κάνει πράγματι και μέσω Onalert.gr όταν η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά ήταν ακόμη σταθερή και δυνατή. Δυστυχώς κανείς δεν ασχολήθηκε για να μάθουμε κι εμείς ποιοι Έλληνες πίεζαν για το κλείσιμο της αμυντικής μας βιομηχανίας. Το ίδιο προφανώς συμβαίνει και με την περίπτωση της ΕΑΒ , για την οποία από το εσωτερικό της χώρας ασκούνταιαφόρητες πιέσεις για να την οδηγήσουν στο λουκέτο.

Αναβαθμίζεται η ΣΤΥΑ - 3ετής η φοίτηση


Μήπως πουλάμε και νησιά που τα "βαφτίζουμε" ιδιωτικά;

Image
Από την αρχή της οικονομικής καταιγίδας που πλήττει τη χώρα το θέμα της πώλησης νησιών έχει πολλές φορές γραφτεί σε εφημερίδες του εξωτερικού αλλά και στον ελληνικό Τύπο. Φάνηκε απίστευτο στην αρχή ,αλλά γρήγορα καταλάβαμε ότι τα πράγματα είναι σοβαρά. Πωλήσεις νησιών έγιναν. Κι επειδή όλοι λογικά έχουμε στραμμένο το ενδιαφέρον μας στο Αιγαίο “ξεχνάμε” ότι νησιά έχουμε και στο Ιόνιο. Κι εκεί φαίνεται ότι έχουν γίνει πολλά .

Die Welt: Τα γερμανικά τανκς δεν έχουν καμία τύχη απέναντι στα ρωσικά

Ενώ ο Γερμανικός Στρατός διαθέτει με το Leopard 2 ένα από τα καλύτερα άρματα μάχης σε όλο τον κόσμο, λόγω έλλειψης αποτελεσματικών πυρομαχικών, αυτά δεν έχουν καμία ευκαιρία απέναντι στα ρωσικά τανκς, γράφει η γερμανική κυριακάτικη έκδοση  «Welt am Sonntag », αναφερόμενη στον Χάνς Ρούλε, πρώην επικεφαλής του Πολιτικού Σχεδιασμού του Προσωπικού στο Υπουργείο Άμυνας στο Βερολίνο.

Νέα εποχή ξεκινά για τις αμυντικές σχέσεις Ιαπωνίας και ΗΠΑ

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να χρησιμοποιήσουν και πυρηνικά ακόμα για να υπερασπιστούν την σύμμαχό τους Ιαπωνία. «Παραμένει σταθερή η απόφαση των ΗΠΑ να υπερασπιστούν την Ιαπωνία κάνοντας χρήση του συνόλου των διαθεσίμων μέσων, συμβατικών και πυρηνικών», αναφέρει δήλωση της Αμερικανοϊαπωνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής Ασφάλειας, μέλη της οποίας είναι οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας των δύο χωρών.

Η Εθνοφρουρά της Σαουδ. Αραβίας στο μέτωπο της Υεμένης

Η Σαουδαραβική Εθνοφρουρά διατάχθηκε να αναπτύξει δυνάμεις της στα σύνορα με την Υεμένη, στην περιοχή του Ναζράν, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.
Στην περιοχή θα αναπτυχθούν μια μηχανοκίνητη ταξιαρχία, υποστηριζόμενη από πυροβολικό, αντιαεροπορικά συστήματα, μηχανικό, αντιαρματικά συστήματα, μονάδες αναγνώρισης και τμήματα επιμελητείας. Η σαουδαραβική τηλεόραση έδειξε στιγμιότυπα από την κίνηση των δυνάμεων αυτών προς τα σύνορα.

Η ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ ΦΛΕΓΕΤΑΙ...

Ένα κτηνώδες “ευρωπαϊκό ιδεώδες”

του Διονύση Ελευθεράτου
Η φωτογραφία των πνιγμένων προσφυγόπουλων κι ένας λυγμός…
Δεν είναι συνηθισμένο να βλέπεις μια κοπέλα να ξεσπάει σε λυγ­μούς στο Μετρό επειδή το μά­τι της «έπιασε» μια φωτογραφία στο «τάμπλετ». Δεν ήταν όμως «κάποια», μια οποιαδήποτε φωτογραφία. Επρό­κειτο για εκείνη που απεικόνιζε μαζεμένα, άψυ­χα κορμιά των προσφυγόπαιδων, έπειτα από τον εμβολισμό και τη βύθιση του αλιευτικού σκάφους στα ανοιχτά της Λαμπεντούζα. Θαρ­ρείς πως κοιμούνταν ήρεμα, σαν σε ακατάστα­τη κατασκήνωση. Αλλά δεν κοιμούνταν.

Baltimore Cop Caught on Camera Throwing Rock Back at Protesters

Baltimore cop throwing rocks
Clashes between Baltimore police and protesters today reportedly left seven cops injured, including one that was left unconscious and others with broken bones, according to media reports.
But so far, the mainstream media has not made any mention of police throwing rocks at protesters, even though one of their overhead helicopters captured it on camera.

Israeli soldiers caught on camera pushing, throwing stone at photojournalists 'The behavior seen in the video is reprehensible,' an army spokesman said, 'The matter will be investigated.'

Israeli soldiers assaulted a pair of photojournalists near the West Bank town of Nabi Saleh on Friday, video footage of the incident shows.

Βόλος: Το ολοκληρωτικό πρόσωπο της Δημοτικής Αρχή

Την ανταπόκριση, από την πόλη του Βόλου, λάβαμε μέσω email από σύντροφο και κάτοικο Βόλου. ***
Βόλος: Η δημοτική αρχή δείχνει για ακόμη μια φορά το ολοκληρωτικό της πρόσωπο για συμφέροντα εταιρειών

Ενάντια και σε πείσμα του κλίματος της εθνικής και διαταξικής ενότητας, που έχει επικρατήσει από το 2012 και πλέον βρίσκεται σε ακόμη μεγαλύτερη έξαρση εξαιτίας της ανάληψης της κυβέρνησης από την καθεστωτική αριστερά, η ταξική πραγματικότητα καθιστά ξεκάθαρο ότι: «Σήμερα», όπως και «χθες», ο πόλεμος διεξάγεται στο κοινωνικό πεδίο και εχθρός μας είναι το Κεφάλαιο και το Κράτος.

ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ, "ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ", ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΕΙ!

Κόλαση στη Βαλτιμόρη – Επεισόδια για τη δολοφονία αφροαμερικανού – Φωτιές και τραυματίες αστυνομικοί
Αναπτύχθηκε η εθνοφρουρά, ωστόσο σε πολλές περιοχές της πόλης η κατάσταση εκτός ελέγχου. Τα επεισόδια ξέσπασαν στη Βαλτιμόρη μετά τη δολοφονία αφραμερικανού από λευκούς αστυνομικούς.

Η νέα υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς σε ανακοίνωσή της η οποία δημοσιοποιήθηκε πριν από λίγο καταδίκασε τις “παράλογες πράξεις βίας” οι οποίες σημειώθηκαν χθες μετά την κηδεία ενός νεαρού Αφροαμερικανού ο οποίος πέθανε ενώ κρατείτο μετά τη σύλληψή του από την αστυνομία. Η Λιντς πρόσθεσε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο να προσφέρει όποια βοήθεια του ζητηθεί.