Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

O ΥΕΘΑ Π.Καμμένος «ξέχασε» να πληρώσει τους φαντάρους της ΕΛΔΥΚ!!

Εξοργισμένοι είναι οι φαντάροι που υπηρετούν στην Κύπρο, σε μονάδες της ΕΛΔΥΚ και τους καταδρομείς, γιατί ο Στρατός αρνείται να τους πληρώσει.
Όπως μας καταγγέλλουν αγανακτισμένοι γονείς, το Υπουργείο Άμυνας πλήρωσε τελευταία φορά τους φαντάρους στις 23 Μαρτίου.
Και οι φαντάροι τα βγάζουν πέρα με δανεικά…
Και βρίσκονται εκτός ελληνικών συνόρων..
Είναι κοινό μυστικό ότι την Κύπρο δεν την επιλέγουν τα βύσματα των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και οι γόνοι πλουσίων.
Τα 280 ευρώ που πληρώνει ο Στρατός όσους επιλέγουν την ΕΛΔΥΚ είναι το δέλεαρ, είναι το αντίτιμο της εξαγοράς των πιο φτωχών φαντάρων, που δυσκολεύονται αυτοί και οι οικογένειες τους να τα βγάλουν πέρα με το απαγορευτικό για αυτούς κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ: ΕΔΩ ΟΙ ΝΕΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!!!

Ενώ όλοι επιλέγουν τις Στρατιωτικές Σχολές όχι για τις υψηλές εθνικές τους αξίες, αλλά για να έχουν σίγουρη δουλειά και σταθερό μισθό... 

Ενώ όλοι διαφημίζουν τις Στρατιωτικές σχολές για την επαγγελματική αποκατάσταση που προσφέρουν... 

Για να καμουφλάρουν το γεγονός ότι η επιλογή ενός νέου να βρει δουλεία σε Στρατό και Αστυνομία είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ της Εργατικής Τάξης από το μελλοντικό Μισθοφόρο.. Θυμούνται ξαφνικά τα ψεύτικα και υποκριτικά, τα λόγια τα μεγάλα, τα εθνικιστικά... 

Εμείς καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από Στρατό και Αστυνομία. Κανείς να μην γίνει ένοπλος φρουρός των πλουσίων και Πραιτοριανός τους απέναντι στον κόσμο της εργασίας εντός και εκτός συνόρων.

Μπόκο Χαράμ: Πολύνεκρη μάχη σε στρατηγικής σημασίας περιοχή

ImageΠερίπου 230 άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τουλάχιστον 74 από τον Νίγηρα, το Σαββατοκύριακο στην πιο πολύνεκρη μάχη μέχρι σήμερα ανάμεσα σε δυνάμεις της χώρας και μέλη της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ της γειτονικής Νιγηρίας, ανακοίνωσε η κυβέρνηση χθες.

Οι στρατιώτες του Νίγηρα βρέθηκαν αντιμέτωποι με έναν αριθμητικά πολύ υπέρτερο εχθρό όταν οι ισλαμιστές επιτέθηκαν στο νησί Καράμγκα, στη λίμνη Τσαντ, όπου έφθασαν μαζικά χρησιμοποιώντας μηχανοκίνητα κανό.

ΝΑΤΟ: Φρούρηση της Βαλτικής με... αρπακτικά!

Image

Το ΝΑΤΟ εχει δημιουργήσει μια ασυνήθιστη συμμαχία. Αρπακτικά πουλιά θα πετάνε πάνω από τον επίμαχο εναέριο χώρο της Βαλτικής, για να εξασφαλίσουν ότι οι διάδρομοι είναι ασφαλές για τα πολεμικά αεροσκάφη. 
Η συγκεκριμένη κίνηση αναμένεται να βοηθήσει το ΝΑΤΟ να εξασφαλίσει την ασφάλεια των πιλότων και των αεροσκαφών του κατά τη διάρκεια της αεροπορικής αστυνόμευσης της Βαλτικής εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με τη Ρωσία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agence France-Presse (AFP).

"Έξυπνη" σφαίρα δοκιμάστηκε με επιτυχία από τον αμερικανικό στρατό - ΒΙΝΤΕΟ

Image
Μια πρωτοποριακή αυτοκαθοδηγούμενη σφαίρα, που βρίσκει μόνη της τον στόχο της, επιτρέπει και στον πιο άσχετο σκοπευτή να γίνει ήρωας. Η«έξυπνη» σφαίρα, που δοκιμάσθηκε με επιτυχία από τον αμερικανικό στρατό, συνυπολογίζει σε πραγματικό χρόνο διάφορους παράγοντες κάθε στιγμή, όπως τον άνεμο, τον καιρό ή την κίνηση του στόχου, και ανάλογα προσαρμόζει την πορεία της.
Η σχετική ανακοίνωση για την πειραματική σφαίρα έγινε από την Υπηρεσία Προωθημένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (DARPA) του αμερικανικού Πενταγώνου, αυτήν που έθεσε και τα θεμέλια του Ίντερνετ.

Βιετνάμ: Όταν οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν χημικά - Σοκαριστικές φωτογραφίες

Image
Με αφορμή τα 40 χρόνια απο την λήξη του πολέμου στο Βιετνάμ, αυριο,  φέρνουμε ξανα στο φως της δημοσιότητας μια σειρά φωτογραφιών που αποτυπώνει τον πόνο και την αγωνία των θυμάτων του Agent Orange και που εχει κάνει τον γύρο του διαδυκτίου. 
Μεταξύ του 1961 και του 1975, οι Ηνωμένες Πολιτείες κήρυξαν πόλεμο εναντίον των  Βιετκόνγκ (Viet Cong) και των συμμάχων του, και κατα την διάρκεια του πολέμου περιλουσαν στην γη και τα δάση του Βιετνάμ όπως και περοχές του Λάος και της Καμπότζης μ' ενα τοξικό χημικό κοκτέιλ γνωστό ως Agent Orange.  Περισσότερα από 50 χρόνια εχουν περάσει από τότε που οι ΗΠΑ για πρώτη φορά χρησιμοποίησαν το συγκεκριμένο χημικό πρόγραμμα πολέμου στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας, ωστόσο η τραγωδία αυτής της βάναυσης εκστρατείας συνεχίζεται.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. ''Ο Αριστοτέλης'' ενάντια στην άσκηση "ΗΝΙΟΧΟΣ"

Καμιά συμμετοχή στην άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ

Τις μέρες αυτές (20-30 Απριλίου) διεξάγεται στη χώρα μας μεγάλη διακλαδική, διακρατική, στρατιωτική άσκηση με την ονομασία ΗΝΙΟΧΟΣ 2015. Το σύνολο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας,  στρατός ξηράς, ειδικές δυνάμεις και ναυτικό επιχειρούν σε όλη σχεδόν την επικράτεια και τον εναέριο χώρο (Πελοπόννησος, Β. Ελλάδα, Αιγαίο, Ιόνιο). Ελλάδα-ΗΠΑ-Ισραήλ ετοιμάζουν επί της ουσίας έναν εικονικό πόλεμο.  Τα σενάρια της άσκησης δείχνουν και στον πιο ανίδεο ότι όλη αυτή η καλλιέργεια του αξιόμαχου βρίσκεται πολύ μακριά από τις παραδοσιακές σκέψεις περί προστασίας της άμυνας της χώρας. Είναι ξεκάθαρο ότι εκπαιδεύονται για τις επόμενες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπως αυτές που είδαμε τα τελευταία χρόνια. Επεμβάσεις που έφεραν θάνατο, καταστροφή πείνα, δυστυχία, δημιούργησαν εκατομμύρια πρόσφυγες, ενώ παράλληλα δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα από όσα επικαλούνταν.

Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ¨ΗΝΙΟΧΟΣ

Τα μέλη της Εργατικής Λέσχης Ν. Σμύρνης καταδικάζουμε και απαιτούμε απόσυρση των ελληνικών στρατευμάτων από την άσκηση Ηνίοχος, καταδικάζουμε την οποιαδήποτε συμμετοχή της χώρα σε νέους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Αυτά τα σχέδια και συμφέροντα δεν είναι δικά μας. Αυτοί που μας ετοιμάζουν ένα μέλλον εκμετάλλευσης και περιπλάνησης δε μπορούν να μας εμπνεύσουν με την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική τους, δε μπορούν να μας τσουβαλιάσουν σε κανένα νέο εθνικό όραμα. Η δικιά μας ταξική σκοπιμότητα επιβάλει να ακυρωθεί η άσκηση.

8 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΣΧΟΛΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ¨ΗΝΙΟΧΟΣ" ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ

ImageΣΕΜΦΕ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΕΜΠ
ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠ
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΕΜΠ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΝΟΜΙΚΗΣ
ΝΑΥΠΗΓΩΝ ΜΕΠ
ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ
ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ
Κινητοποίηση στο Υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη 29/4 στις 6.00 μ.μ.
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ 50 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «ΗΝΙΟΧΟΣ»

Tα μισόλογα του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου για το κόστος της εθνικιστικής και μιλιταριστικής φιέστας της 25ης Μαρτίου Απάντηση Καμμένου στο Λοβέρδο για το κόστος της παρέλασης της 25ης Μαρτίου

Κουκούλωμα της παρανομίας των εθνικιστών ΟΥΚάδων από το Υπουργείο Άμυνας
Ο εθνικισμός και ο μιλιταρισμός πάνε χέρι χέρι με την ευθυνοφοβία.
Αυτή ήταν πάντα η στάση και η αντίληψη της ακροδεξιάς.
Σαφή απόδειξη των παραπάνω αποτελεί η άρνηση ανάληψης ευθύνης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο για το προκλητικό οικονομικό κόστος της εθνικιστικής και μιλιταριστικής φιέστας της 25ης Μαρτίου, αλλά και την πολιτική κάλυψη που προσφέρει το Υπουργείο Άμυνας στους εθνικιστές ΟΥΚάδες, που σε συνεργασία με την ναζιστική Χρυσή Αυγή φώναζαν παράνομα μισαλλόδοξα συνθήματα.

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ

ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης
«Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου»
Κινητοποίηση στο Υπουργείο Άμυνας την Τετάρτη 29/4 στις 6.00 μ.μ.
ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ 50  ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ «ΗΝΙΟΧΟΣ»
290 ΜΚ/ΤΟ Λιβαδοχώριο Λήμνου, 88 Α/Κ, 285 ΤΠ ΑΤΣΙΚΗΣ ΛΗΜΝΟΥ, 547 Aερομεταφερόμενο Τάγμα Ρεθύμνου, ΚΕΕΜ Σπάρτης,  3ος Λόχος Μηχανικού Βάλτος Έβρου,  616 Τάγμα Πεζικού, ΚΕΤΘ Αυλώνα, 535 ΜΚ/ΤΠ 31η Ταξιαρχία, ΚΕΤΧ Πάτρας, ΚΕΝ Μεσολογγίου 2/39 ΣΠ, 

Αυτά είναι τα όπλα του μέλλοντος: Πιστόλια και τυφέκια ηλεκτρονικού πολέμου!



Μοιάζουν βγαλμένα από ταινία επιστημονικής φαντασίας, ωστόσο υπάρχουν και σύντομα θα εξοπλίζονται με αυτά ειδικά εκπαιδευμένοι άνδρες.
Όπλα λέιζερ κατευθυνόμενης ενέργειας αρχίζουν να γίνονται πραγματικότητα, ωστόσο ως επί το πλείστον πρόκειται για ογκώδη σχετικά συστήματα, τα οποία προορίζονται για εγκατάσταση σε οχήματα εδάφους, αέρος ή θαλάσσης.

Νέα στοιχεία για τη δράση επίορκων αξιωματικών που δούλευαν με δουλεμπόρους «Εγώ είμαι το κράτος και κάνω ότι θέλω» φέρεται να έλεγε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΥΠ

Νέα στοιχεία για τη δράση επίορκων αξιωματικών που δούλευαν με δουλεμπόρους«Εγώ είμαι το κράτος, κάνω ό,τι θέλω, εγώ είμαι ο αρχηγός και θα σας συντρίψω αν με ενοχλείτε». Αυτό φέρεται να ανέφερε - σύμφωνα με σειρά εγγράφων - ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΥΠ που ήταν ένας από τους «άξονες» κάλυψης των δουλεμπορικών κυκλωμάτων από τις μυστικές υπηρεσίες και την ΕΛ.ΑΣ., υπόθεση την οποία αποκάλυψε «Το Βήμα της Κυριακής». 

ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ: ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ "ΗΝΙΟΧΟΣ" ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕ Η ΠΡΕΣΒΕΙΡΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

Παρουσία του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου στην άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ 2015»

Η ΣΙΩΠΗ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΑΔΡΑΒΙΔΑ, ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΣΕ ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΣΚΗΣΗ!!! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ... 
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκοκαι τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Χρήστο Βαΐτση, επισκέφθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης Αεροπορικής Τακτικής (ΚΕΑΤ) στην Ανδραβίδα όπου ενημερώθηκε για την διακλαδική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2015» η οποία διεξάγεται με τη συμμετοχή Αεροπορικών και Ναυτικών δυνάμεων και μονάδων Στρατού Ξηράς. Στην άσκηση συμμετέχουν για πρώτη φορά δυνάμεις από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

ΑΣΤΡΑΠΗ στο Αιγαίο με νέο Στόλαρχο - Φωτογραφίες

Image
Αστραπή το ΠΝ με νέο Στόλαρχο στο τιμόνι. Ο Αντιναύαρχος Γιώργος Γιακουμάκης, ο νέος Αρχηγός Στόλου βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Αιγαίο όπου στο πλαίσιο της ετήσιας προγραμματισμένης επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Στόλου, διεξάγεται στην περιοχή Μυρτώου η άσκηση ‘’ΑΣΤΡΑΠΗ 2/15’’ με συμμετοχή φρεγατών, πυραυλακάτων, υποβρυχίων, ελικοπτέρων και ομάδων της ΔΥΚ. Παράλληλα, μονάδες της ασκήσεως συμμετέχουν και στην άσκηση ‘’ΗΝΙΟΧΟΣ 15’’ της ΠΑ.

Οι φωτογραφίες είναι από την “συνύπαρξη” των δύο Αρχηγών ΓΕΝ και Στόλου στη φρεγάτα ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ. 

Νταχάου τελική λύση - Οι Γερμανοί γνώριζαν τα πάντα! ΦΩΤΟ

ImageΤέτοια μέρα το 1945 Αμερικανοί στρατιώτες έμπαιναν στο κολαστήριο του Νταχάου. Τα όσα αντίκρυζαν ήταν πέρα από κάθε ανθρώπινη λογική, ακόμη κι απ΄ αυτή τη λογική του παραλόγου που επιβάλλει ο πόλεμος, όσο σκληρός κι αν είναι πάντα.
Το έγκλημα της τελικής λύσης που είχε σχεδιάσει και εκτελέσει το ναζιστικό καθεστώς ,ήταν γνωστό στους πάντες σ΄ όλη τη Γερμανία. Και στους πολίτες της που είχαν φέρει στην εξουσία τον Χίτλερ. Ο Ιάκωβος Καμπανέλλης που έζησε ο ίδιος τη θηριωδία των ναζί και των στρατοπέδων εξόντωσης είχε απαντήσει στην ερώτηση αν οι Γερμανοί γνώριζαν:

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης μηνύει εργάτες της ΕΛΒΟ! (Βίντεο)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση που δεν έχει ξανασυμβεί στο συνδικαλιστικό χώρο στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν ο Π. Τσαραμπουλίδης, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και τέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργζομένων της ΕΛΒΟ.
Έκαναν μήνυση σε δύο εργάτες της ΕΛΒΟ στη Θεσσαλονίκη επειδή σε ανακοίνωση της παράταξης «Πρωτοβουλία για την Ενότητα εργαζομένων ΕΛΒΟ» που συμμετέχουν, ασκώντας κριτική στις συνδικαλιστικές ηγεσίες τους αποκάλεσαν "εργατοπατέρες"!

ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ-ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ, ΑΝΤΙΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΥΡΟ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ

«Η πόλη στο σταυροδρόμι της ιστορίας» (και της λογοκρισίας)

«Η πόλη στο σταυροδρόμι της ιστορίας» (και της λογοκρισίας)
Το λογοκριμένο έργο του Μάικ Έιλγουιτς αποτελείται από τέσσερα πάνελ που αφηγούνται τους αγώνες, τις θυσίες, τις ελπίδες και τις δυνατότητες της αμερικανικής εργατικής τάξης: το παρελθόν, το παρόν και το (μη καπιταλιστικό) μέλλον της.
της Μαριάννας Τζιαντζή
Η περίπτωση λογοκρισίας που παρουσιάζουμε έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πρώτον, γιατί αποσιωπήθηκε ακόμα και από προοδευτικά ΜΜΕ και, δεύτερον, γιατί ασκήθηκε σε βάρος του Μάικ Έιλγουιτς, ενός καταξιωμένου αμερικανού εικαστικού καλλιτέχνη κι ενός εμβληματικού έργου του που επρόκειτο να αναρτηθεί στο Μουσείο της Πόλης της Νέας Υόρκης. Ο Έιλγουιτς είναι γνωστός για τις μεγάλες τοιχογραφίες του που ακολουθούν την παράδοση των τριών μεγάλων Μεξικανών «μουραλίστας» (Ριβέρα, Σικουέιρος και Ορόσκο).

Γουατεμάλα: Χιλιάδες συμμετείχαν σε διαμαρτυρία εναντίον της κυβερνητικής διαφθοράς και ατιμωρησίας

Βαλτιμόρη: για μια χούφτα πατατάκια

Πλημμύρισε ο διεθνής Τύπος με φωτογραφίες και βίντεο από τις ταραχές στη Βαλτιμόρη που ξέσπασαν μετά την κηδεία του νεαρού Αφροαμερικανού Φρέντι Γκρέι που πέθανε μετά το βαρύ τραυματισμό που υπέστη στα χέρια των αστυνομικών.
Αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν, η Εθνοφρουρά βγήκε στους δρόμους και γενικά ο αέρας μυρίζει μπαρούτι.
Κάποια καταστήματα τροφίμων λεηλατήθηκαν, όμως το συγκλονιστικό δεν είναι το ίδιο το γεγονός της λεηλασίας, αλλά το τι «πήραν» οι διαδηλωτές.