Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

ΗΠΑ: η άλγεβρα της εξέγερσης, του αίματος και της καταστολής

Γράφει η Χριστίνα Μαυροπούλου //
«Μία εξέγερση είναι η γλώσσα όσων δεν μπορούν να ακουστούν» είχε πει ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζ. κατά τη διάρκεια συνέντευξης που είχε παραχωρήσει το 1966 στην εκπομπή 60 Minutes Interview. Μισό αιώνα μετά οι αμερικανικές πόλεις, η μία μετά την άλλη, δονούνται από τις βίαιες διαδηλώσεις και ταραχές. Ο δολοφονημένος από την εξουσία, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ πλανάται. Ενώ, η εγχώρια καθεστηκυία τάξη, πολιτική εξουσία και κυρίαρχα ΜΜΕ, κυνικά κραδαίνουν το φάντασμά του, μόνο και μόνο για να αλλοιώσουν το λόγο και κυρίως την ουσία του αγώνα του, ώστε να βρουν το πιο ύπουλο και άνανδρο επιχείρημα για να καταδικάσουν τη «βία» και τους «κακοποιούς» (σημ. thugs, η κυρίαρχη λέξη των ημερών, που ακούστηκε και από το στόμα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα).

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ;

Αφού το Υπουργείο Άμυνας ξέχασε να πληρώσει τους φαντάρους της ΕΛΔΥΚ και χρειάστηκε η παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  για να καταβληθούν σήμερα Πέμπτη 30/4/2015 όλα τα χρωστούμενα, ακολούθως λάβαμε την παρακάτω επιστολή που αποκαλύπτει ότι το ΓΕΣ έχει ένα πρόβλημα στην υλοποίηση των υποχρεώσεων του προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Εντός και εκτός συνόρων.
Όσο και αν διαφωνούμε με την εν λόγω αποστολή του ελληνικού στρατού, αυτό δε σημαίνει ότι το ΓΕΣ πρέπει να τους εμπαίζει.

ΟΙ ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: 11 ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ

1. Ποιοί είναι οι Ρομά;
Η λέξη “Ρομά” σημαίνει “άνθρωπος” και αναφέρεται σε πολλές διαφορετικές υπο-ομάδες, όπως στους Kalderash στην νότιο-ανατολική Ευρώπη, τους Romanichals στην Αγγλία, τους Sinti στη Γερμανία, στην Ιταλία και στη Γαλλία, τους Kalé στην Ουαλία, στη Φινλανδία, στην Ισπανία και στην Πορτογαλία και τους Gitano από την Ισπανία, όπως και πολλές άλλες. Οι Ρομά αυτοπροσδιορίζονται διαφορετικά ανάλογα με την ιστορία, τη γλώσσα και το επάγγελμα, παρ’ όλα αυτά υπάρχουν πολλά κοινά στοιχεία ανάμεσα στις διαφορετικές ομάδες. Οι Ρομά έχουν μια κοινή γλώσσα, τη Ρομανές, η οποία έχει διαφορετικές διαλέκτους.

Πρωτομαγιά - Η καθιέρωση και ο πρώτος εορτασμός


Παρίσι, 1890: Ο πρώτος εορτασμός Πρωτομαγιάς ως "ημέρας της εργατιάς"

Είναι γνωστό πως η Πρωτομαγιά καθιερώθηκε ως ημέρα τής εργατιάς προς τιμή των εργατών που δολοφονήθηκαν από αστυνομικές δυνάμεις κατά την μεγάλη διαδήλωση του Σικάγου το 1886(εκτενής ιστορική παρουσίαση στο κείμενο της 30/4/2013 με τίτλο "Σικάγο, 1886: εκεί που γεννήθηκε η Πρωτομαγιά"). Εκείνο που δεν είναι και τόσο γνωστό, είναι το πώς και το πότε έγινε αυτή η καθιέρωση. Πάνω σ' αυτό, ας πούμε δυο λόγια σήμερα, παραμονή Πρωτομαγιάς, μιας και αύριο το ιστολόγιο θα απεργεί (όπως πάντα).

Ιούλιος 1889. Έχουν περάσει τρία χρόνια από τα αιματηρά γεγονότα του Σικάγου. Στο Παρίσι έχει μόλις ολοκληρωθεί μεγάλη διεθνής εμπορική έκθεση, η οποία έγινε πόλος έλξης για χιλιάδες εκπροσώπους τού εμπορικού αλλά και του πολιτικού κόσμου απ' όλα τα μέρη τού πλανήτη. Θέλοντας να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι η γαλλική πρωτεύουσα βρίσκεται στο κέντρο τού παγκόσμιου ενδιαφέροντος, καταφθάνουν στο Παρίσι εκπρόσωποι εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων και σοσιαλιστικών κομμάτων με σκοπό την οργάνωση του παγκόσμιου εργατικού κινήματος. Στην ουσία, όλοι αυτοί συγκεντρώθηκαν με έναν στόχο: την ίδρυση της Δευτέρας Διεθνούς Ένωσης Εργατών ή, απλούστερα, της Β' Διεθνούς.

Νέες διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις κατά της αστυνομικής βίας, στις ΗΠΑ

Η ανάπτυξη της εθνοφρουράς και οι κατά τόπους ενισχύσεις των αστυνομικών αρχών στους δρόμους πόλεων που θρηνούν αθώα θύματα της αστυνομικής, ταξικής, ρατσιστικής βίας στις ΗΠΑ, όπως η αφροαμερικανική κοινότητα της Βαλτιμόρης για το θανάσιμο τραυματισμό του 25χρονου Φρέντι Γκρέι πριν λίγες βδομάδες, δεν αποθάρρυνε χτες δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στο συνεχιζόμενο έγκλημα σε μεγάλα αστικά κέντρα των ΗΠΑ.

Ο Σημίτης έπαθε Αλτσχάιμερ

Συγκινητικές στιγμές στο εφετείο, όπου συναντήθηκαν μετά από χρόνια ο Ακης με Σημίτη, Βενιζέλο, Βάσω. Η είδηση που βγήκε είναι ότι ο Σημίτης έχει πάθει Αλτσχάιμερ.
♦ Ο κατηγορούμενος είπε δυνατά και χαρούμενος «καλημέρα σε όλους», στους συντρόφους με τους οποίους έζησε αξέχαστες στιγμές.
♦ Ετεινε ο Ακης το χέρι του στον Σημίτη λέγοντας: «Πρόεδρε». Ο πρώην πρωθυπουργός τού έτεινε το χέρι ανέκφραστος και φάνηκε καθαρά ότι δεν θυμόταν καθόλου ποιος είναι ο ασπρομάλλης κύριος που είχαν φάει ψωμί κι αλάτι μαζί.

ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ...Κύκλωμα "πουλούσε" ευνοϊκές μεταθέσεις σε στρατεύσιμους!

Image
Κύκλωμα που αποτελούνταν από άτομα που δήλωναν στρατιωτικοί αλλά δεν ήταν έχει εντοπιστεί από το ΓΕΣ . Τα μέλη του κυκλώματος προσέγγιζαν οπλίτες και ζητούσαν χρήματα για να τους…εξασφαλίσουν ευνοϊκές μεταθέσεις!
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΣ:
“Ανακοινώνεται ότι περιήλθε στη γνώση του ΓΕΣ το γεγονός ότι άτομα που οικειοποιούνται την ιδιότητα του στρατιωτικού, προσεγγίζουν οπλίτες και μέσω οικονομικού ανταλλάγματος τους υπόσχονται ευνοϊκές μεταθέσεις.
Το ΓΕΣ άμεσα ενημέρωσε τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και διέταξε τη διενέργεια ΕΔΕ για την πλήρη αποκάλυψη της αλήθειας”.

"Τσιράκι" των ΗΠΑ η Γερμανία κατασκόπευε τους Ευρωπαίους για λογαριασμό της NSA!

Image
Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν κατασκοπεύσει υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Γαλλίας όπως και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για λογαριασμό της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), σύμφωνα με το σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung.
"Η BND (γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών) βοήθησε την NSA να διενεργήσει πολιτική κατασκοπεία", επισημαίνει η μεγάλη εφημερίδα του Μονάχου, διευκρινίζοντας ότι υποκλοπές συνομιλιών "υψηλόβαθμων αξιωματούχων του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών, του προεδρικού μεγάρου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής" έγιναν από τον σταθμό υποκλοπών στο Μπαντ Άιμπλινγκ, στην Βαυαρία (νότια Γερμανία).

TΕΤΑΡΤΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ERTOPEN.GR

Έκθεση φωτογραφίας για τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Δημαρχείο Παλλήνης - 10 έως 12 Απριλίου
Το ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δίνει και απόψε βραδινή αναφορά στην ERTOPEN
Σήμερα Πέμπτη 30/4/2015 και ώρα   18:00-20:00  το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δίνει το λόγο στους φαντάρους και στους γονείς, αποκαλύπτοντας την πραγματική εικόνα του Ελληνικού Στρατού. 

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   Diktiospartakos.blogspot.com 

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2015: ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-Ελληνικής Ολιγαρχίας

ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ-ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Δε θα γίνουμε κρέας στα κανόνια του Μεγαλοϊδεατισμού και των «εθνικών στόχων» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εργάζεται σκληρά για την αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή. Έτσι μπορούμε να καταλάβουμε γιατί συνεχίζονται οι πολυδάπανες στρατιωτικές ασκήσεις, γιατί έχουμε παράλογες αγορές νέων όπλων, γιατί οι μόνες προσλήψεις που γίνονται είναι για νέους μισθοφόρους και οι μόνες αυξήσεις σε στρατιωτικούς και αστυνομία.

Απλήρωτοι οι στρατιώτες της ΕΛΔΥΚ καταγγέλλουν οι γονείς τους!

Image
Απλήρωτοι από τις 23 Μαρτίου είναι οι στρατιώτες που υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ. Σύμφωνα με καταγγελίες γονέων στο Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων από τότε έχουν να πάρουν τον μισθό των 280 ευρώ.
Το ποσό δεν είναι καθόλου μα καθόλου ασήμαντο. Ειδικά αυτή τη περίοδο. Και είναι γνωστό ότι πάρα πολλά παιδιά που δεν έχουν “βύσμα” αλλά αντιθέτως έχουν άνεργους γονείς επιλέγουν να πάνε στην Κύπρο για να παίρνουν κάθε μήνα αυτά τα 280 ευρώ. Όχι μόνο για να μην επιβαρύνουν την οικογένειά τους αλλά αν είναι δυνατόν -σπάνιο και δύσκολο- να την βοηθήσουν. Όσοι σπεύσουν να μιλήσουν για…λαϊκισμό προφανώς δεν έχουν ακόμη καταλάβει τι βιώνουν όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας.

και η αντικαπιταλιστική κίνηση πόλης ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ καταδικάζει τις πολεμικές προετοιμασίες της "ΑΣΚΗΣΗΣ ΗΝΙΟΧΟΣ" ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ

Για μία ακόμη φορά μαθαίνουμε ότι θα διεξαχθεί στη χώρα μεγάλη διακλαδική, διακρατική, στρατιωτική άσκηση με την ονομασία ΗΝΙΟΧΟΣ 2015. Ελλάδα-ΗΠΑ-Ισραήλ ετοιμάζουν επί της ουσίας έναν εικονικό πόλεμο διαθέτοντας πάνω από 150 πολεμικά αεροσκάφη. Το σύνολο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας θα βρεθεί στον αέρα. Από κοντά στρατός ξηράς, ειδικές δυνάμεις και ναυτικό θα επιχειρήσουν στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας και του εναέριου χώρου (Πελοπόννησος, Β. Ελλάδα, Αιγαίο, Ιόνιο). Το μέγεθος της άσκησης είναι τεράστιο, για δέκα μέρες (20-30 Απριλίου) το τρέξιμο και οι πολεμικές προετοιμασίες θα είναι στο κόκκινο. 

Καμιά Συμμετοχή-Καμιά Συνενοχή στην Άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ Ελλάδας-ΗΠΑ-Ισραήλ. Δεν πολεμάμε δεν καταστέλλουμε για τα συμφέροντά τους. ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Αποτέλεσμα εικόνας για φωτογραφιεσ φανταρων πολυτεχνειοΓια μία ακόμη φορά μαθαίνουμε ότι θα διεξαχθεί στη χώρα μεγάλη διακλαδική, διακρατική, στρατιωτική άσκηση με την ονομασία ΗΝΙΟΧΟΣ 2015. Ελλάδα-ΗΠΑ-Ισραήλ ετοιμάζουν επί της ουσίας έναν εικονικό πόλεμο διαθέτοντας πάνω από 150 πολεμικά αεροσκάφη. Το σύνολο της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας θα βρεθεί στον αέρα. Από κοντά στρατός ξηράς, ειδικές δυνάμεις και ναυτικό θα επιχειρήσουν στο σύνολο σχεδόν της επικράτειας και του εναέριου χώρου (Πελοπόννησος, Β. Ελλάδα, Αιγαίο, Ιόνιο). Το μέγεθος της άσκησης είναι τεράστιο, για δέκα μέρες (20-30 Απριλίου) το τρέξιμο και οι πολεμικές προετοιμασίες θα είναι στο κόκκινο. 

ΒΙΑΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΥ ΕΝΙΣΧΥΣΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Γάλλοι στρατιώτες βασάνιζαν και βίαζαν παιδιά στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 

Αλήθεια τι έχει να πει ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος που έβαλαν πλάτη σε μια ακόμη γαλλική ιμπεριαλιστική επέμβαση επέμβαση στην Αφρική;
Τι έχει να πει ο τότε ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος που τιμωρούσε τους φαντάρους που είχαν το θάρρος να βγουν στην Αναφορά και να αρνηθούν την συμμετοχή τους στην άθλια εκστρατεία;
Τι έχουν να πουν οι Έλληνες αξιωματικοί που συνέβαλαν σε ένα ακόμη ιμπεριαλιστικό έγκλημα, για να αρπάξουν οι Γάλλοι το ουράνιο και τα ενεργειακά κοιτάσματα μιας ακόμη χώρας;

Άμεση λειτουργία Γυναικολογικού Ιατρείου στο 404 ΓΣΝ Λάρισας με εντολή Α/ΓΕΣ

Εντολή για την άμεση λειτουργία Γυναικολογικού τμήματος στο 404 ΓΣΝ Λάρισας έδωσε ο Αρχηγός ΓΕΣ Βασίλειος Τελλίδης ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό το τρίτο μεγαλύτερο  Νοσοκομείο του Στρατού Ξηράς και καλύπτοντας ένα μεγάλο κενό που υπήρχε στην υγειονομική περίθαλψη του γυναικείου στρατιωτικού πληθυσμού της περιοχής ευθύνης του νοσοκομείου.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Image
Υλικοτεχνική στήριξη θα προσφέρουν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Βουλγαρίας στη συνοριακή αστυνομία για την προστασία των συνόρων με την Τουρκία, στην περιοχή του Έλχοβο, όπως ανακοίνωσε ο Βούλγαρος υφυπουργός Άμυνας Ντιμίτερ Κουγιουμτζίεφ.

Η υλικοτεχνική υποστήριξη θα παρέχεται από 83 άτομα με 34 οχήματα, μεταξύ των πέντε τομέων της συνοριακής αστυνομίας κατά μήκος των νότιων συνόρων της Βουλγαρίας.
Η υλικοτεχνική υποστήριξη θα αφορά τη μεταφορά κρατουμένων παράτυπων μεταναστών, αλλά και του προσωπικού του υπουργείου Εσωτερικών που είναι επιφορτισμένο με τον έλεγχο των συνόρων, καθώς και τη συντήρηση του εξοπλισμού που χρησιμοποιείται για τη λειτουργία και συντήρηση του φράκτη που έχει ήδη κατασκευαστεί κατά μήκος τμήματος των συνόρων.

30.4.1945: Η Κόκκινη Σημαία πάνω από το Ράιχσταγκ

Ηταν 30 Απριλίου του 1945 και ώρα 21.50 όταν ο επιλοχίας Μ. Α. Φ. Γιεγκόροφ και ο λοχίας Μ. Β. Καντάρια του σοβιετικού στρατού έστησαν την κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο, τη Σημαία της Νίκης, πάνω από τον κεντρικό Τρούλο του Ράιχσταγκ. Αμέσως μετά, ο διοικητής της 3ης στρατιάς κρούσης στρατηγός Β. Ι. Κουζνετσόφ, που παρακολουθούσε προσωπικά την ιστορική μάχη κατάληψης του Ράιχσταγκ, πήρε στο τηλέφωνο το κέντρο διοίκησης και ανακοίνωσε στο στρατάρχη Ζούκοφ: «Στο Ράιχσταγκ κυματίζει η κόκκινη σημαία! Ζήτω, σύντροφε στρατάρχη!»1.

30 Απριλίου 1975: Η Πτώση της Σαϊγκόν (Βίντεο)


Συμπληρώνονται 40 χρόνια από τη μέρα που “έπεσε” η Σαϊγκόν, πρωτεύουσα τότε του Νοτίου Βιετνάμ-σημερινή Χο-Τσι-Μινχ.
Οι αμερικάνοι φεύγοντας πήραν μαζί τους και κάποιους από τους συνεργάτες τους. Όμως καθώς δεν χωρούσαν όλοι, κρέμονταν σαν τσαμπιά και σπρωχνόντουσαν ποιος θα πρωτομπεί στα ελικόπτερα.
Επί δεκαετίες ολόκληρες ο λαός του Βιετνάμ πολέμησε με το όπλο στο χέρι ενάντια στο γαλλικό και στη συνέχεια τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.
Ο ηρωικός αγώνας του βιετναμέζικου λαού έχει γίνει πηγή έμπνευσης για πολλούς καλλιτέχνες σε όλο τον κόσμο σε μια εποχή μακρινή για αυτούς ίσως σήμερα, αλλά τόσο επίκαιρη…

Συγκλονιστικές μαυρόασπρες φωτογραφίες από την εξέγερση στη Βαλτιμόρη

Από τον , εναν «ερασιτέχνη» φωτογράφο που καταγράφει καθημερινά τα γεγονότα της εξέγερσης

Αθλιότητα της αστυνομίας στην Πάτρα. Έστησε επιχείρηση για απομάκρυνση αστέγου από το κέντρο της πόλης!

Εικόνες ντροπής για την Ελληνική αστυνομία εχθές στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου .
Μια ισχυρή αστυνομική ομάδα Δίας έσπευσε στο σημείο όπου είχε καταλύσει άστεγος τις τελευταίες δυο εβδομάδες με σκοπό να τον απομακρύνει επειδή πιθανότητα χαλούσε την αισθητική των καταστηματαρχών. 

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ-ΦΩΤΟ: Λύκειο από την Νάουσα εκδρομή στην ΒΙΟΜΕ, στο εργοστάσιο χωρίς αφεντικά!


ΦΩΤΟ: Λύκειο από την Νάουσα εκδρομή στην ΒΙΟΜΕ, στο εργοστάσιο χωρίς αφεντικά!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ το όπλο των μαθητών!

https://www.facebook.com/dimhtrhs.koym/posts/1598841233705546

Απο  Dimhtrhs Koym

Ανοιχτή διάθεση προϊόντων της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ και συμμετοχή στην πορεία της Πρωτομαγιάς

Ανοιχτή διάθεση προϊόντων της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ και συμμετοχή στην πορεία της Πρωτομαγιάς
Την Πέμπτη 30 Απριλίου, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα ανοιχτή διάθεση προϊόντων της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ και παρέμβαση ενημέρωσης, σταΠροπύλαια, 11:00 - 18:00. Η δράση οργανώνεται ενόψει της εργατικής Πρωτομαγιάς. 

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Αθήνας) στη ΒΙΟΜΕ θα συμμετέχει, την 1η Μάη, στην ανεξάρτητη εργατική συγκέντρωση στο Μουσείο (11:00, Πατησίων και Στουρνάρα) και την πορεία προς τη Βουλή.

Ο ΦΟΝΤΑΜΕΝΤΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ-Απίστευτο: Αντί για βοήθεια έστειλαν στο Νεπάλ αεροσκάφος με 100.000 Βίβλους

nepal_2
Κυριολεκτικά εξοργισμένος είναι ο πρωθυπουργός του Νεπάλ από μια κάπως περίεργη «βοήθεια» που έλαβε η χώρα του με αφορμή τα χιλιάδες θύματα από τον σεισμό της 25 Απριλίου, από την αμερικανική χριστιανική εκκλησία των Γεδεωνιτών Ευαγγελιστών.

Περιμένοντας εναγωνίως τόσο ο ίδιος όσο και οι κοινωνικές υπηρεσίες της κυβέρνησης το αεροσκάφος που τροχοδρομούσε στον διάδρομο του μισοκατεστραμμένου αερολιμένα του Κατμαντού, ελπίζοντας πως θα κρύβει στο κύτος του είδη πρώτης ανάγκης, υπέστησαν πραγματικό σοκ όταν διαπίστωσαν πως αυτό δεν ήταν παρά φορτωμένο με 100.000 αντίτυπα της Βίβλου !

Το Μητσοτακέικο

mitsotakeikoΤο Μητσοτακέικο
170 χρόνια παράγουμε πολιτικούς τους οποίους συντηρούν οι Έλληνες φορολογούμενοι
Αγαπητέ Jo Di, εγώ είμαι θαυμαστής του Μητσοτακέικου, και περιμένω να έρθει ένας Μητσοτάκης, για να μας σώσει. Τους πολιτικούς του Μητσοτακέικου τους συντηρούν τόσα χρόνια -και τους κάνουν πλούσιους- οι Έλληνες φορολογούμενοι, οι οποίοι τους ψηφίζουν κιόλας. Τέλειο;
(Αυτό το γραφικό του Jo Di φτιάχτηκε μετά από παραγγελία του @ZeroCoolGR στο Twitter. Μου ζήτησε να πω στον Jo Di να κάνει το γενεαλογικό δέντρο των Μητσοτάκηδων. Αφορμή για να μου το ζητήσει ήταν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε σήμερα την κυβέρνηση για οικογενειοκρατία. Πολύ έξυπνος.)