Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Σχετικά με την εισβολή στο σπίτι του ολικού αρνητή στράτευσης Θ. Νεδελκόπουλου – 29-04-15

images (9)
Την Τετάρτη 29/4 στις 9:00 το πρωί μπάτσοι εισβάλουν στο πατρικό σπίτι του συντρόφου και ολικού αρνητή στράτευσης Θάνου Νεδελκόπουλου, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας. Η αφορμή ήταν το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί για το αδίκημα της ανυποταξίας. Ο Θάνος Νεδελκόπουλος είναι ολικός αρνητής στράτευσης από τον Μάη του 2013, ενώ έχει γνωστοποιήσει τους λόγους της άρνησης του να καταταγεί στον ελληνικό στρατό με δημόσιο κείμενο, το οποίο μάλιστα έχει παραδώσει και στη στρατολογία Ιωαννίνων ήδη από τις 17 Φλεβάρη του 2014

Κοινή εκδήλωση E/Κυπρίων και Τ/Κυπρίων για την 1η Μαΐου (photos)

Φωτογραφίες από την κοινή εκδήλωση τιμής της Πρωτομαγιάς που συνδιοργανώνει η ΠΕΟ μαζί με τα τ/κ συνδικάτα στη νεκρή ζώνη στο γήπεδο της Τσεττιν Καγια.

Μεταναστευτική πολιτική συμφερόντων – Αποστόλης Φωτιάδης, δημοσιογράφος

Μεταναστευτική πολιτική συμφερόντων – Αποστόλης Φωτιάδης, δημοσιογράφος
Ο δημοσιογράφος Αποστόλης Φωτιάδης μιλάει στο Πριν με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου τουΈμποροι των Συνόρων – Η Νέα Ευρωπαϊκή Αρχιτεκτονική Επιτήρησης (εκδόσεις Ποταμός) και εξηγεί πώς η επίσημη μεταναστευτική πολιτική τής ΕΕ έχει μετατραπεί σε επένδυση μηδενικού ρίσκου. «Η λογική της ΕΕ οδηγεί στη διαχείριση της μετανάστευσης και του προσφυγικού φαινομένου έξω από τα εξωτερικά της όρια» τονίζει.
Συνέντευξη στον Κυριάκο Νασόπουλο

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

Ο χρήστης Αντινομία Εαακ πρόσθεσε 5 νέες φωτογραφίες.
- Υπάρχουνε ΜΑΤ σε πορεία εργατικής πρωτομαγιάς με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖ/Α/ΝΕΛ;
- Πετάνε οι πεταλούδες την Άνοιξη;

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Get the whole picture - and other photos from dromografos PIC.TWITTER.COM

Να Μην Ξεχνάμε το Κομπάνι.......

Να Μην Ξεχνάμε το Κομπάνι.......

η ουσία των πραγμάτων...

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!



TURNING DEAF EAR TO BALTIMORE PROTESTERS, CONGRESS MOVES INSTEAD TO HIKE DEFENSE SPENDING

(This post is from our new blog: Unofficial Sources.)
Demonstrators in the streets of Baltimore are calling for police reform andeconomic revitalization in their city, but Washington isn’t listening.
Lawmakers have had other things on their mind, namely rewarding their donors by increasing spending on defense. This week, Congress moved to increase spending on weapons programs by $3 billion beyond what the Pentagon requested.

Όργιο κρατικής καταστολής ενάντια στην Εργατική Πρωτομαγιά στην Πόλη


Επεισόδια την πρωτομαγιά στην Κων/πολη | AP Photo/Lefteris Pitarakis
Συντάκτης: efsyn.gr
Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν πάλι φέτος στην Κωνσταντινούπολη στη διάρκεια των εορτασμών της Πρωτομαγιάς, μετά την άρνηση της τουρκικής κυβέρνησης να επιτρέψει την είσοδο των εργαζομένων στην Πλατεία Ταξίμ, για να αποτίσουν φόρο τιμής στους 34 νεκρούς της Πρωτομαγιάς του 1977.
Διαδηλώσεις είχαν οργανωθεί σε πολλές πόλεις της Τουρκίας, αλλά οι αρχές είχαν λάβει ιδιαίτερη μέριμνα να θωρακίσουν το κέντρο της Κωνσταντινούπολης, αναπτύσσοντας χιλιάδες αστυνομικούς. 

Ρότζερ Γουότερς προς Ρόμπι Γουίλιαμς: «Η απόφασή σου να παίξεις στο Τελ Αβίβ ενισχύει τον Νετανιάχου και το καθεστώς του και προσφέρει στήριξη στις δολοφονικές ρατσιστικές τακτικές του.»

Screen Shot 2015-05-01 at 7.12.38 AM
Ένα από τα πιο τρομακτικά περιστατικά κατά τη διάρκεια της μαζικής επίθεσης του Ισραήλ στη Γάζα το περασμένο καλοκαίρι ήταν η δολοφονία τεσσάρων Παλαιστινίων αγοριών που έπαιζαν ποδόσφαιρο σε μια παραλία. 
Αυτό το έγκλημα πολέμου τεκμηριώθηκε διεξοδικά από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από δημοσιογράφους που βρίσκονταν στο κοντινό ξενοδοχείο Al-Deira. 
Ο ανταποκριτής του NBC Αϊμάν Μοχελντίν έγραψε στο twitter ότι λίγα μόλις λεπτά πριν είχε παίξει ποδόσφαιρο μαζί με τα παιδιά.

Ο Ακιντζί δημοσιοποίησε τις προτάσεις των Τουρκοκυπρίων για την λύση του Κυπριακού: «Δίνουμε Αμμόχωστο, αλλά παίρνουμε λιμάνι-αεροδρόμιο!»

ΣΟΚΑΡΕΙ ο Ακιντζί: «Δίνουμε Αμμόχωστο, αλλά παίρνουμε λιμάνι-αεροδρόμιο!»
Τουρκία: Αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στο Κυπριακό 
Σε τελετή στη βουλή του παράνομου καθεστώτος, στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου, ο νέος Τουρκοκύπριος ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, ανέλαβε χθες το απόγευμα καθήκοντα. Στην τελετή ήταν παρών ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και αρμόδιος υπουργός για θέματα των Τουρκοκύπριων, Μπουλέντ Αρίντς, ο οποίος υποστήριξε τον κ. Ακιντζί στις επιθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν και μελών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης. Τον κ. Ακιντζί, συνεχάρη τηλεφωνικώς ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι. 

Όργια της αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη Η κυβέρνηση της Τουρκίας έδωσε και πάλι «ρεσιτάλ δημοκρατικής αντιμετώπισης», με αφορμή τις διαδηλώσεις για την Πρωτομαγιά


Όπως αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της hurriyet, οι αστυνομικές δυνάμεις της Κωνσταντινούπολης έχουν συλλάβει εκατοντάδες διαδηλωτές, ενώ για ακόμη μια φορά έκαναν το «κομμάτι» τους χρησιμοποιώντας αναίτια βία ενάντια στους πολίτες που διαδήλωναν. Από νωρίς το πρωί, η πλατεία Ταξίμ είχε μετατραπεί σε «φρούριο», καθώς περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί βρισκόντουσαν εκεί για να «επιτηρούν» την εξέλιξη των διαδηλώσεων. Κόμματα και συνδικάτα συγκεντρώθηκαν στους δρόμους γύρω από την πλατεία, παρά τις «προειδοποιήσεις» του Τούρκου πρωθυπουργού.

Morgan Freeman on Baltimore Coverage: “F*ck the (Mainstream) Media

THEANTIMEDIA.ORG
Anti-Media Staff April 30, 2015
(ANTIMEDIA) Morgan Freeman, the famed actor who most people would want to narrate their lives, had some surprising commentary regarding the cable news media’s coverage of the Baltimore uprising.
In an interview with The Daily Beast, Freeman said, “Look at MSNBC, Fox News, and CNN. Go between those three. There’s a take, there’s a take, and there’s a take. It’s just commentary. CNN wants to be pure news, but the others are just commentary. They’re just commenting on things.”

ΑΥΤΑ ΤΑ ΙΣΡΑΗΛΙΝΑ ΚΤΗΝΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ! ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΝΟΠΛΟΙ ΤΡΑΒΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΟΥΝ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!




ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ: ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ

Ανακούφιση και αίσθημα αισιοδοξίας διακατέχει από χθες τους φαντάρους που υπηρετούν εκτός Ελληνικής επικράτειας και πιο συγκεκριμένα στην ΕΛΔΥΚ.
Μετά τις καταγγελίες αγανακτισμένων στρατιωτών και γονιών την Τετάρτη 29/4/2015, που ανέφεραν ότι το Υπουργείο Άμυνας πλήρωσε τελευταία φορά τους φαντάρους στις 23 Μαρτίου, με αποτέλεσμα οι φαντάροι να τα βγάζουν πέρα με δανεικά και κανείς διοικητής ή αρμόδιος αξιωματικός να μην δίνει καμιά απάντηση για τη μη καταβολή των χρημάτων που δικαιούνταν.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δημοσίευσαν σχετική ανακοίνωση «O ΥΕΘΑ Π.Καμμένος «ξέχασε» να πληρώσει τους φαντάρους της ΕΛΔΥΚ!!!» http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/04/o_29.html και προχωρήσαμε σε υπεύθυνη ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Άμυνας.
Την επόμενη μέρα 30/4/2015, πρωί πρωί, μεταξύ άλλων, οι στρατιώτες που υπηρετούν στην 35η Μοίρα Καταδρομών στην Κύπρο, καλέστηκαν να εισπράξουν τα χρήματα που τους οφείλονταν.

Η ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΤΟΥ 1946

Σκίτσο από το «Ριζοσπάστη» 9/11/1945 Η πρωτομαγιά του 1946 έμελλε να είναι πολύ σκληρή για το Περιστέρι. Τα γεγονότα που συνέβησαν στην πόλη θύμισαν σκηνές του μπλόκου τον καιρό της Γερμανικής κατοχής. Τα επεισόδια ξεκίνησαν με μια ένοπλη σύγκρουση ανάμεσα σε εθνικόφρονες και αριστερούς και εξελίχθηκαν σε πογκρόμ. 

Πρωτομαγιά 1944: Η εκτέλεση των 200 της Καισαριανής

Η ημερομηνία αυτή συμβολίζει τους αγώνες εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη για μόνιμη, καθολική, δημιουργική και ικανοποιητικώς αμειβόμενη 8ωρη εργασία, για το δικαίωμα στον ελεύθερο χρόνο και στη νυχτερινή ξεκούραση.
Στο αίτημα για την τριμερή κατανομή του 24ωρου («Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο»ήταν το σύνθημα 80.000 ανθρώπων που δονούσε το Σικάγο εκείνη τη σαββατιάτικη Πρωτομαγιά του 1886) ήρθαν να προστεθούν και τα αιτήματα για συλλογικές συμβάσεις, ασφαλίσεις υγείας, άδειες και συνδικαλιστικές ελευθερίες στους χώρους εργασίας. 

ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποδεικνύει ότι αποτελεί συνέχεια στην εφαρμογή της αστικής πολιτικής, εμβαθύνοντας τον εθνικισμό και το μιλιταρισμό.
Το αστικό σύστημα εξουσίας στοχοποιεί τις πιο τρυφερές ηλικίες, τους μαθητές, στους οποίους θέλει ενσταλάξει τη μισαλλοδοξία και τα αντιδρατικά θέσφατα κάθε ολοκληρωτικού καθεστώτος "ΠΑΤΡΙΔΑ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ".
Αυτοί λοιπόν που βύθισαν και βυθίζουν τον κόσμο της εργασίας στη φτώχεια, την ανεργία, στις δουλικές εργασιακές σχέσεις και στην νέα μετανάστευση, έρχονται τώρα να αρπάξουν τα ίδια τα παιδιά του.

Roger Waters: Μποϊκοτάζ στο Ισραήλ, όχι άλλα τούβλα στον τοίχο του απαρτχάιντ

Φωτογραφία του χρήστη Institute for Middle East Understanding ( IMEU ).
Ο Roger Waters,ιδρυτής, στιχουργός και κύριος συνθέτης των εμβληματικών Pink Floyd είναι ο πιο διάσημος μουσικός που δημόσια στηρίζει την εκστρατεία για μποϋκοτάζ στο κράτος του Ισραήλ.
Ο βρετανός μουσικός ευαισθητοποιήθηκε για το Παλαιστινιακό ζήτημα και έγινε ενεργό μέλος του διεθνούς κινήματος αλληλεγγύης το 2006 μετά από επίσκεψη του στη Δυτική Όχθη. 
Σοκαρισμένος από την ισραηλινή κτηνωδία και την κατάσταση που αντίκρυσε στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη και τις συνθήκες μέσα στις οποίες ζούσαν οι Παλαιστίνιοι έγραψε «Δεν χρειαζόμαστε έλεγχο της σκέψης» “we don’t need no thought control” –στίχος από τη μεγάλη επιτυχία another brick on the wall- στον τοίχο του Ισραήλ.

ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1944-2000

ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 1944-2000

Φασίστες λέρωσαν το μνημείο του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ στα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας (ΦΩΤΟ)

Με τα ελεεινά τους σύμβολα βεβήλωσαν οι φασίστες το μνημείο του ΚΚΕ για το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και την ηρωική μάχη του λαού μας το Δεκέμβρη του '44, στα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας. Αυτή τους η πράξη έρχεται λίγες μέρες μετά τη βεβήλωση που έκαναν στο μνημείο του ήρωα κομμουνιστή Νίκου Μπελογιάννη, στο πάρκο Γουδή.

“Αδελφοί μου πάντες οι πάσχοντες”: Ο Κρητικός Σταύρος Καλλέργης που καθιέρωσε τους εορτασμούς στην Ελλάδα για την Εργατική Πρωτομαγιά – Το όραμά του για την Κρήτη | ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

«Εάν υπάρχωσι πτωχοί, τούτο συμβαίνει διότι υπάρχουσι πλούσιοι, υπάρχει το κεφάλαιον…»

Ο Αλέκος Παναγούλης σε μια συνέντευξη ντοκουμέντο - ΒΙΝΤΕΟ

ImageΕπέτειος του θανάτου του Αλέξανδρου Παναγούλη η 1η Μαίου.
Μια εξαιρετική εκπομπή αφιέρωμα η οποία περιλαμβάνει συνέντευξη που παραχώρησε, με κάθε μυστικότητα, στον Ιταλό δημοσιογράφο SILVANO AGOSTI λίγες μέρες μετά την αμνήστευση που απένειμε το καθεστώς των συνταγματαρχών στους πολιτικούς κρατουμένους στις 21/8/1973. To πολύτιμο αυτό ντοκουμέντο παραχωρήθηκε από τον S. AGOSTI στην ΕΡΤ. 

Όταν οι Ευρωπαίοι μαθαίνουν ιστορία από το Χόλιγουντ (Ανώμαλη Ιστορία: Οι ευρωπαίοι πιστεύουν ότι ο Αμερικανικός στρατός απελευθέρωσε την Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου)

Απριλίου 29, 2015 από poexania
Μετάφραση στα ελληνικά του άρθρου με τίτλο
Μόλις 13% των Ευρωπαίων πιστεύει ότι ο Σοβιετικός Στρατός έπαιξε τον πρωτεύοντα ρόλο στην απελευθέρωση της Ευρώπης από τον Ναζισμό κατά την διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου όπως αποκαλύπτει μια πρόσφατη δημοσκόπηση με δείγμα 3.000 ατόμων στην Γαλλία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Καλωσήρθατε στη Βαλτιμόρη – by To Skouliki Tom

Συνεχίζονται και σήμερα τα επεισόδια στη Βαλτιμόρη των Ηνωμένων Πολιτειών, τα οποία είναι τέτοιας έντασης που κάνουν τις ταραχές του περασμένου φθινοπώρου στο Φέργκιουσον να μοιάζουν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας των Ατενίστας.
Τα επεισόδια ξέσπασαν τη Δευτέρα μετά την κηδεία του Αφροαμερικανού Φρέντι Γκρέι, ο οποίος πέθανε μετά τον βαρύ τραυματισμό του στη σπονδυλική στήλη κατά τη σύλληψή του την περασμένη εβδομάδα.
Τα διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι το κλίμα στη Βαλτιμόρη είναι πολεμικό κι αυτό είναι πολύ σωστό, αφού ο θάνατος του Φρέντι Γκρέι εκτόξευσε τον αριθμό των νεκρών από αστυνομικούς στους 578 μέσα σε μόλις 9 μήνες, δηλαδή πολύ παραπάνω από τις απώλειες που είχε η Αμερική σε στρατιώτες κατά τον πρώτο χρόνο της εισβολής της στο Ιράκ το 2003.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΑΣ: Η «γενοκτονία» της εργατικής τάξης


Κάθε 15 λεπτά πεθαίνει ένας εργαζόμενος λόγω ατυχήματος στη δουλειά του ή αρρώστιας η οποία οφείλεται στις συνθήκες εργασίαςΣυντάκτης: Μπάμπης Μιχάλης
Κάθε χρόνο συμβαίνουν παγκοσμίως περί τα 270 εκατομμύρια εργατικά ατυχήματα, ενώ ακόμη 160 εκατομμύρια εργαζόμενοι πέφτουν θύματα ασθενειών οι οποίες οφείλονται στις συνθήκες εργασίας τους. Κάθε χρόνο περισσότεροι από δύο εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν σε όλο τον πλανήτη εξαιτίας των ατυχημάτων στους χώρους εργασίας ή ασθενειών οι οποίες σχετίζονται με την εργασία τους.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ, ΑΝΤΡΑΣ ΜΕ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ Η Πρωτομαγιά του Παναγούλη

«Μην περπατάς πίσω μου, δεν μπορώ να σε οδηγήσω, μην περπατάς μπροστά μου, δεν μπορώ να σε ακολουθήσω, περπάτα πλάι μου και γίνε φίλος μου», Αλέκος Παναγούλης, 2 Ιουλίου 1939-1 Μαΐου 1976. Ο χαμός του Παναγούλη πάγωσε την Πρωτομαγιά του 1976.
Το τρακαρισμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Αλέκος Παναγούλης στον τόπο όπου έγινε το δυστύχημαΤο τρακαρισμένο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Αλέκος Παναγούλης στον τόπο όπου έγινε το δυστύχημα

Πρωτομαγιά 1936 και η φωτογραφία που ενέπνευσε τον Ρίτσο

ImageΤο 1892 έγινε η πρώτη πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στην Ελλάδα, από τον Σοσιαλιστικό Σύλλογο του Καλλέργη. 
Το 1893, 2000 διαδήλωσαν ζητώντας οχτάωρο, Κυριακή αργία και κρατική ασφάλιση στα θύματα εργατικών ατυχημάτων. Το 1894, γίνεται μια μεγάλη συγκέντρωση με τα ίδια αιτήματα που λήγει με 10 συλλήψεις και τον Αύγουστο ακολουθεί σύλληψη του σοσιαλιστή Σταύρου Καλλέργη.
Το 1936 έχουμε τους καπνεργάτες της Θεσσαλονίκης. 


Η Εργατική Πρωτομαγιά σε Κούβα και Χιλή – Ιστορική αναδρομή (1929-1979)

Ο Πρόεδρος της Χιλής Σαλβαδόρ Αλιέντε κατά τη διάρκεια του γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς (1972)
Ο Πρόεδρος της Χιλής Σαλβαδόρ Αλιέντε κατά τη διάρκεια του γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς (1972)
Επιμέλεια: Οικοδόμος

1929, Κούβα. Είκοσι χιλιάδες κουβανοί εργάτες, με την καθοδήγηση του παράνομου Κομμουνιστικού Κόμματος, γέμισαν το στάδιο «Νουέβο Φρόντο» της Αβάνας, την Πρωτομαγιά του 1929. 8.000 άτομα ξεχύθηκαν από το στάδιο και βάδισαν στο λιμάνι, όπου επιβιβάστηκαν σε βάρκες για να πάνε στην απέναντι παραλία, στο προάστιο Ρέγκλα. Εκεί 3.000 εργάτες προσχώρησαν στη διαδήλωση και όλοι μαζί έκαναν πορεία προς το «Δέντρο του Λένιν». Το δέντρο είχε φυτευτεί αμέσως μετά τη νικηφόρα Μπολσεβίκικη Επανάσταση κι ήταν έθιμο να μαζεύονται κάθε χρόνο, την Πρωτομαγιά, οι εργάτες της Αβάνας κοντά στο δέντρο, για ν’ αποτίουν φόρο τιμής στον ηγέτη της Οχτωβριανής Επανάστασης.

Στην Υγεία σας κορόιδα της αριστεράς ...