Σάββατο 2 Μαΐου 2015

ΜΠΑΤΣΟΙ-ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ-ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ-ΕΥΠ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΥΣ: ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ..


ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑΞΗΣ;
Σύμφωνα με σειρά νέων αναφορών που αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής τουλάχιστον 4 αξιωματικοί συμμετέχουν στο κύκλωμα αυτό.

Μετά τα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη Κυριακή για σχέσεις διαπλοκής υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ με αρχηγούς της διακίνησης μεταναστών, διαπιστώνεται τώρα ότι ένα ίσως ακόμη μεγαλύτερο κύκλωμα κινείται στα υψηλά κλιμάκια του Λιμενικού.

Ο καπιταλισμός, η εργατική τάξη και ο αγώνας ενάντια στην αστυνομική βία

Capitalism, the working class and the fight against police violence - World Socialist Web Site
The events in Baltimore, Maryland following the police killing of 25-year-old Freddie Gray mark a political turning point in the United States. The enormous class divide in America, the bankruptcy of the entire political system and the collapse of democratic forms of rule—all have been laid bare by this latest act of state brutality and the military-police mobilization against the eruption of social anger.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΚΟΣΣΟΒΟ;

Αφού το Υπουργείο Άμυνας ξέχασε να πληρώσει τους φαντάρους της ΕΛΔΥΚ και χρειάστηκε η παρέμβαση του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  για να καταβληθούν σήμερα Πέμπτη 30/4/2015 όλα τα χρωστούμενα, ακολούθως λάβαμε την παρακάτω επιστολή που αποκαλύπτει ότι το ΓΕΣ έχει ένα πρόβλημα στην υλοποίηση των υποχρεώσεων του προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Εντός και εκτός συνόρων.

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ 
ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ-
ΔΕΝ ΚΑΤΑΔΙΩΚΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Δε θα γίνουμε κρέας στα κανόνια του Μεγαλοϊδεατισμού 
και των «εθνικών στόχων» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Προφορική δέσμευση του ΑΓΕΣ Τελλίδη ότι θα δέχεται και τους στρατιώτες

Μπαράζ επικοινωνιών είχε το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ με την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του Στρατού Ξηράς.
Επίδικο της προσπάθειας μας ήταν η σοβαρή μεν, άδικη για τους φαντάρους δε,   πρωτοβουλία που ανέλαβε πρόσφατα ο Αρχηγός  ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, όταν με σχετική διαταγή του, καθόρισε τους όρους προσωπικής επαφής του με τα στελέχη όλων των βαθμών.
Ως γνωστόν εδώ και λίγο καιρό έχει καθιερώσει και λειτουργεί στο ΓΕΣ πρόγραμμα τακτικών συναντήσεων μαζί τους κάθε Τετάρτη απόγευμα και Σάββατο πρωί. Μάλιστα η αρθρογραφία επισημαίνει ότι ο Α/ΓΕΣ «επιδιώκει να διατηρεί άμεση και διαρκή επαφή με τα στελέχη του στρατού και μάλιστα τα χαμηλόβαθμα, δίνοντας τους τη δυνατότητα να τον συναντήσουν και να καταθέσουν σχόλια, καινοτόμες ιδέες και προτάσεις αλλά και να του υποβάλλουν προσωπικά τους αιτήματα». 

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ Η ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ;

Λάβαμε και δημοσιοποιούμε την παρακάτω επιστολή φαντάρων από το ΚΕΤΘ
"Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε, αν ως φαντάροι έχουμε δικαίωμα να μετακινούμαστε με το υπηρεσιακό λεωφορείο που συνδέει την Αθήνα με το ΚΕΤΘ Αυλώνα;

Υπάρχουν στρατιώτες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώνουν 6€ κάθε φορά για τρένο.
Ενημερώστε μας άμεσα"!

Εμείς καλούμε τη διοίκηση του ΚΕΤΘ Αυλώνα να πάρει τώρα θέση και να δώσει λύση καθώς οι συνάδελφοι φαντάροι και οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν δραματικά οικονομικά προβλήματα  
Θυμίζουμε μια από τις σχετικές ανακοινώσεις μας για το σοβαρό αυτό πρόβλημα που εύκολα μπορεί να αντιμετωπιστεί:

ΕΚΠΟΜΠΗ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5 ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 2/5 στις 7.00 Π.Μ

Φίλοι ακροατές καλημέρα.
Με πολεμικό τρόπο μας άφησε ο Απρίλιος καθώς η νέα αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκρινε σκόπιμο να κλιμακώσει τις πολεμικές προετοιμασίες.
Αναφερόμαστε στην τεράστια άσκηση ΗΝΙΟΧΟΣ, των στρατιωτικών δυνάμεων Ελλάδας, ΗΠΑ και του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ.
Άσκηση που κόστισε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και παρ’ ολίγο την ζωή ενός πιλότου MIRAZ. Από την κούραση ή εξαιτίας βλάβης του αεροσκάφους, οι τροχοί δεν κατέβηκαν στην προσγείωση του κατά τη διάρκεια νυχτερινή άσκησης.
Αποτέλεσμα, να μαζεύουν το ΜΙΡΑΖ από το χωράφια δίπλα στον διάδρομο του αεροδρομίου της Αδραβίδας.

ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΡΕΛΑ ΟΙ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ- Ο ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ

ΜΠΑΛΑΦΑΣ, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΠΛΑ, ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΗΠΑ-ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!

Τα χειρότερα κόλπα του ΠΑΣΟΚ, όταν το ίδιο έκανε αντιπολίτευση στον εαυτό του {πατριώτες κόντρα σε εκσυγχρονιστές, Λαλιώτης εναντίον της νατοϊκής επέμβασης Στη Γιουγκοσλαβία που συνέβαλε τα μάλα η κυβέρνηση Σημίτη-Παπανδρέου} επιστρατεύει ο ΣΥΡΙΖΑ για να παραπλανήσει τον κόσμο της εργασίας και να ελέγξει τις κοινωνικές αντιδράσεις.
Βγήκε μάλιστα ο πολύς Μπαλάφας, Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής, να μας πει μέσα από το TVXS.GR "Η πρωτομαγιά και τα αιτήματα το 2015"!
Θα μας κάνει λοιπόν μάθημα εργατικών διεκδικήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Μπαλάφας που δουλεύουν χοντρό γαζί τις καθαρίστριες και μαζί με αυτόν τον εμβληματικό αγώνα το σύνολο των εργαζομένων, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τις κρατά στην ανεργία και ην ίδια περίοδο εξαγγέλλουν με έναν εμετικά προκλητικό τρόπο την πρόσληψη 1000 ΟΒΑ, 1000 νέους Μισθοφόρους!!! Αυτές είναι οι νέες θέσεις εργασίας της αριστερής κυβέρνησης...

Ποιους αξιωματικούς "υποβαθμίζει" το ΓΕΕΘΑ

Image
Υποβαθμίζονται οι κτηνίατροι, οι οδοντίατροι και οι φαρμακοποιοί με απόφαση του ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα, τα καθήκοντα του διοικητή της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων μπορεί να ασκήσει αξιωματικός υγειονομικού όλων των ειδικοτήτων [Ιατρός (ΥΙ), Κτηνίατρος (ΥΚ), Οδοντίατρος (ΥΟ), Φαρμακοποιός (ΥΦ)], βαθμού Ταξιάρχου και αντιστοίχων, οιουδήποτε Κλάδου προελεύσεως ΣΣΑΣ, με εναλλαγή των Κλάδων ανά διετία και με σειρά ΣΞ – ΠΑ – ΠΝ.

ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΠΕΔΙΟ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ-ΑΣΚΗΣΗ ΗΝΙΟΧΟΣ 2015 ΕΛΛΑΔΑΣ, ΗΠΑ, ΙΣΡΑΗΛ

Από τη Δευτέρα 20 έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, διεξήχθη η Διακλαδική Άσκηση Μεσαίας Κλίμακας "Ηνίοχος 2015", σε συνδυασμό με την άσκηση "Αστραπή" του Πολεμικού Ναυτικού.

"Φουλάρει" με αμερικανικά uav το Ιντζιρλίκ στην Τουρκία

Image
Tρία ακόμα αμερικανικά Mη Επανδρωμένα Αεροσκάφη (UAV) τυπου predator έφθασαν στη αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ στην ΝΑ Τουρκία για να πραγματοποιούν αναγνωριστικές πτήσεις και πτήσεις παρακολούθησης στη Συρία και στο Ιράκ κατά της απειλής της ακραίας τζιχαντιστικής οργάνωσης ISID-ISIL. Σημειώνεται ότι με την άφιξη των εν λόγω UAV ο αριθμός των predator στην Τουρκία έφθασε τα πέντε. 

Τουρκικό κανάλι του μετέδωσε την είδηση και για να καθησυχάζει τους φιλο-τζιχαντιστές στην Τουρκιά υπερτόνισε ότι τα αεροπορικά αυτά μέσα δεν φέρουν όπλα και κανουν μόνο παρακολούθηση με αισθητήρες.

Στρατηγός Κάρτραϊτ: Ρωσία - ΗΠΑ "παίζουν" με πυρηνικό πόλεμο!

Image

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ρωσία θα έπρεπε να καταργήσουν τη δυνατότητα εκτόξευσης πυρηνικών πυραύλων μέσα σε μερικά λεπτά, λόγω των κινδύνων που εγείρουν οι εσφαλμένοι συναγερμοί, υπογράμμισε χθες Πέμπτη ένας απόστρατος στρατηγός, άλλοτε διοικητής των αμερικανικών πυρηνικών δυνάμεων.
“Υπάρχει μια σειρά τρωτών σημείων” στις διαδικασίες έγκαιρης προειδοποίησης, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί για να εκτοξεύονται πυρηνικοί πύραυλοι αμέσως μόλις εντοπιστεί μια πυρηνική επίθεση από τον εχθρό, εξήγησε ο στρατηγός ε.α. Τζέιμς Κάρτραϊτ.

Στρατηγός Μπάρτελς: Έτοιμο το ΝΑΤΟ να απαντήσει σε οποιαδήποτε απειλή - Διαβάστε τη συνέντευξη

Image
Της Ελένης Παναγιώτου
Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας και εν όψει της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία, το ευρωπαϊκό περιβάλλον Aσφαλείας έχει αλλάξει, και το ΝΑΤΟ προσπαθεί να προσαρμοστεί. Σε μια προσπάθεια να προστατεύσει τους Συμμάχους, το ΝΑΤΟ έχει ενισχύσει τη συνεργασία του με την Ουκρανία και έχει λάβει νέα στρατηγικά μέτρα. Σε αυτά τα μέτρα συμπεριλαμβάνεται μια ειδική Δύναμη Υψηλής Ετοιμότητας γνωστή και ως “Αιχμή του Δόρατος” (VJTF). Είναι όμως η VJTF πραγματικά κάτι το καινούργιο και μπορεί να δικαιολογηθεί το κόστος; Αλήθεια ποιος είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, αλλά και την ουκρανική κρίση, και μπορεί πραγματικά η νέα στάση του ΝΑΤΟ να αποτελέσει το αντίβαρο στη ρωσική επιθετικότητα;

«Έπεσε για την Κοτζιά, την Πρωτομαγιά…»: Σιδέρης Ισιδωρόπουλος, 30/4/1976 (Βίντεο)

sideris-isidoropoulos
Γράφει ο kokkiniotis, http://www.pandiera.gr/
Σαν σήμερα πριν από 39 χρόνια, στη διάρκεια της δεύτερης “καραμανλικής οκταετίας’, ένας μικρός αγωνιστής της επαναστατικής αριστεράς έπεφτε κοντά στην οδό Πειραιώς χτυπημένος από αυτοκίνητο.
Ο 16χρονος μαθητής Ισίδωρος (Σιδέρης) Ισιδωρόπουλος,μέλος της Κ.Ο. Μαχητής και της Μαθητικής Πρωτοπορίας, κολλούσε αφίσες για την –απαγορευμένη από την κυβέρνηση Καραμανλή- συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς του ’76 στην πλατεία Κοτζιά που οργάνωναν συνδικαλιστές και μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς της εποχής. Η επίσημη αριστερά συγκεντρώθηκε στο Πεδίο του Άρεως.

Μάχη του Βερολίνου: Τότε και τώρα - Φωτογραφίες

Image
70 χρόνια από την Μάχη του Βερολίνου, που έφερε το καθοριστικό τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ο φωτογράφος του Reuters Fabrizio Bensch φέρνει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες ενός άλλου φωτογράφου, του Κόκκινου Στρατού του Γκεόργκι Σαμσόνοβ. 

Η Μάχη του Βερολίνου ήταν η τελευταία μάχη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη. Διεξήχθη κατά το χρονικό διάστημα 16 Απριλίου έως 2 Μαΐου 1945, ανάμεσα στους Γερμανούς και τους Σοβιετικούς και είχε ως αποτέλεσμα την οριστική ήττα και παράδοση της Ναζιστικής Γερμανίας και το τέλος του πολέμου στην Ευρώπη.

Πριν τη λευκή σελίδα Πώς «γεννήθηκε» ο «Επιτάφιος» του Γιάννη Ρίτσου


http://www.toperiodiko.gr/
Γράφει: Αλέξανδρος Στεργιόπουλος
Τί υπάρχει στο «πριν» κάθε συγγραφέα, κάθε ποιητή; Σαν αναγνώστες βρισκόμαστε πάντα στο «μετά», στη στιγμή που «περπατάει» το έργο του κάθε λογοτέχνη. Τη στιγμή που κατεβάζουμε το βιβλίο από το ράφι και το ξεσκονίζουμε, ο δημιουργός «ξεσκονίζει» τις σκέψεις του, τις προσλαμβάνουσες και τα ερεθίσματα που θα οδηγήσουν το χέρι του στο χαρτί για να γράψει κάτι καινούριο. Η διαδικασία ίσως είναι επίπονη και κοπιαστική πνευματικά για τον ίδιο, όμως θέλουμε να συμμετάσχουμε. Το διάβασμα είναι απόλαυση, αλλά τι ήταν αυτό που άναψε τη σπίθα για να πάρει φωτιά η πένα και να «ζωντανέψει» η λευκή σελίδα; Ποια ήταν η αφορμή για να «γεννηθούν» τα μεγάλα έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας; Ψάχνουμε, βρίσκουμε και απαντάμε.

Σουκατζιδης.Αυτός κέρδισε την αθανασία του αρνούμενος να ζήσει μέσα απο θάνατο άλλου αγωνιστή

Ναπολέων Σουκατζίδης. Ο ορισμός της ανθρώπινης αξιοπρέπειας
Την Πρωτομαγιά του ’44, οι δυνάμεις κατοχής, σε αντίποινα για την εξόντωση ενός Γερμανού στρατηγού και του επιτελείου του, εκτέλεσαν στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής 200 κομμουνιστές, που τους πήραν από το στρατόπεδο του Χαϊδαρίου. Απ’ αυτούς, περίπου 170 ήταν πρώην κρατούμενοι στην Ακροναυπλία και οι υπόλοιποι πρώην εξόριστοι στην Ανάφη. Ο εχθρός είχε κάνει γνωστές τις προθέσεις του λίγες ημέρες πριν, όταν δημοσιοποίησε μέσω του κατοχικού Τύπου και ανάρτησε στους τοίχους των σπιτιών της πρωτεύουσας την εξής ανατριχιαστική ανακοίνωση:
«Την 27.4.1944 κομμουνιστικαί συμμορίαι, παρά τους Μολάους, κατόπιν μίας εξ ενέδρας επιθέσεως, εδολοφόνησαν ανάνδρως ένα Γερμανό στρατηγό και τρεις συνοδούς του αξιωματικούς και ετραυμάτισαν πολλούς Γερμανούς στρατιώτες. Εις αντίποινα θα εκτελεσθούν:
1. Ο τυφεκισμός 200 κομμουνιστών την 1η Μαΐου 1944.
2. Ο τυφεκισμός όλων των ανδρών, τους οποίους θα συναντήσουν τα γερμανικά στρατεύματα επί της οδού Μολάων προς Σπάρτην, έξωθι των χωρίων.

Δεν υπάρχει ! Ηρωικός εργατοπατέρας της ΓΣΕΕ μιλά μπροστά σε άδεια από κόσμο πλατεία ! (vid)

Όντως είναι ο ήρωας της ημέρας . Μπροστά στην άδεια πλατεία Κλαυθμώνος ...ξεπερνώντας και τους κατά καιρούς γραφικούς πολιτικούς που βγάζουν λόγο μόνοι στους δρόμους , παρά το γεγονός οτι δεν πήγαν ούτε οι άλλοι εργατοπατέρες στην συγκέντρωση πήρε πάνω του την υπόθεση και έβγαλε τον καθιερωμένο λόγο της ΓΣΕΕ !
Βέβαια κόσμος υπήρχε στις συγκεντρώσεις αλλά μπροστά στην εξέδρα της ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ δεν πάτησαν ούτε οι συνδικαλιστές που την στηρίζουν. Που να ήταν άραγε ο ηγέτης της Εργατικής Τάξης ! Οπως πλασάρεται σε ανακοινώσεις του ...

Στην πορεία το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ [ΒΙΝΤΕΟ]


Στην πορεία το Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ