Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Οι διαδρομές της εγκατάλειψης

Πηγή: Θόδωρος Μεγαλοοικονόμος, ψυχίατρος - "Εφημερίδα των Συντακτών"
Είναι δύσκολο και παρακινδυνευμένο να κάνει κάποιος διαγνώσεις εκ του μακρόθεν, χωρίς να γνωρίζει την ιστορία του ανθρώπου που αναλαμβάνει να κρίνει.
Και ούτε αρκεί μια «διάγνωση», όπως ούτε και η χρήση ουσιών και η τοξικοεξάρτηση από μόνες τους, για να εξηγήσουν το όποιο τραγικό συμβάν, όπως αυτό της δολοφονίας της 4χρονης από τον πατέρα της.
Τέτοιες άγριες δολοφονίες, που δεν είναι ούτως ή άλλως συχνές, έρχονται πάντα και παντού -όταν συμβαίνουν- στο επίκεντρο της δημοσιότητας μέσα από μια υπερπροβολή του θηριώδους χαρακτήρα τους, που συσκοτίζει τους παράγοντες, υποκειμενικούς και κοινωνικούς, οι οποίοι -στην αλληλοδιαπλοκή τους- μπορούν να δώσουν μια εξήγηση για το τι και πώς έγινε.

AΦΙΕΡΩΜΑ: Τι σημαίνει να είσαι Δαπίτης Η κλαρινοφιλελέ παράταξη που όλοι αγαπάμε να μισούμε.

Ακούω ότι έρχονται φοιτητικές εκλογές την άλλη βδομάδα. Αυτόματα, μου έρχονται στο μυαλό αυτοί:
maxresdefault
Τους είδαμε όλοι. Τους ζήσαμε όλοι. Τους θυμόμαστε όλοι έναν – έναν από τη σχολή, να περνάνε μαθήματα πίνοντας λάτε μακιάτο πάνω στο γαλάζιο τραπεζάκι τους:

Φρικτές αποκαλύψεις: Ισραηλινοί εκτελούσαν Παλαιστίνιους από πλήξη

article-1387605-0C16E32B00000578-507_634x421Διεθνή κατακραυγή προκαλούν οι αποκαλύψεις Ισραηλινών στρατιωτών ότι δολοφονούσαν Παλαιστίνιους για να αντιμετωπίσουν την πλήξη τους κατά τη διάρκεια στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Γάζα.
Όπως αναφέρει η Washington Post, Ισραηλινοί στρατιώτες “μετέτρεπαν ολόκληρες γειτονιές σε άμμο ενώ βομβάρδιζαν τυχαία σπίτια ως αντίποινα για κάθε απώλεια του ισραηλινού στρατού”.
Οι μαρτυρίες περιλαμβάνονται σε έκθεση με τίτλο “This is How We Fought in Gaza 2014” – Έτσι πολεμούσαμε στη Γάζα το 2014.

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΜΕ ΠΟΤΑΜΙ

ΓΙΑΤΙ Η ΠΡΩΤΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΩΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ;
Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕς  θεοδωρακη καμμενουΓΙΑΤΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΗΣΥΧΟΣ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΣΧΩΝ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ;
Από τις λίγες φορές που το Πανελλήνιο είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τον σκοτεινό κόσμο των "επαγγελματιών του εθνικισμού" που δρουν στη Θράκη με την πλήρη συνεργασία-συντονισμό του επίσημου κράτους είχαμε χθες κατά τη διάρκεια συνέντευξης του ηγέτη του ΠΟΤΑΜΙΟΥ Στ.Θεοδωράκη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάνου  «Στον Ενικό»!

Ιδιωτικοποιείται η κρατική βία;


Ένα από τα πιο πολυπιπιλισμένα τσιτάτα των εκπροσώπων τής αστικής τάξης είναι και το περίφημο"καταδικάζουμε την βία απ' όπου κι αν προέρχεται". Βέβαια, αυτό το "απ' όπου" δεν το εννοούν στην κυριολεξία, αφού θεωρούν δεδομένο ότι η κρατική βία είναι επιτρεπτή, άρα δεν καταδικάζεται. Πώς θα σας φαινόταν, όμως, αν, με την φόρα που έχει πάρει ο καπιταλισμός, το πράγμα εξελισσόταν έτσι ώστε η διαχείριση της κρατικής βίας μεταβιβαζόταν σε... ιδιώτες; Σας έκανα να γελάσετε, ε; Δυστυχώς, η υπόθεση δεν είναι καθόλου για γέλια.

Πρώτα-πρώτα, είναι γνωστό ότι στις ΗΠΑ υπάρχουν εδώ και χρόνια ιδιωτικές φυλακές. Πρόκειται για μια ιστορία που άρχισε το 1984 και έχει εξελιχθεί σε χρυσωρυχείο για τις επιχειρήσεις οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο. 

ΝΑΤΟ: Στη Ρουμανία η Διοίκηση των Συμμαχικών Διακλαδικών Δυνάμεων

ImageΤο ΝΑΤΟ, τον Ιούνιο, προσωρινά θα μεταφέρει τη Διοίκηση των Συμμαχικών Διακλαδικών Δυνάμεων από τη Νάπολη της Ιταλίας στην κωμόπολη Τσίνκου της κεντρικής Ρουμανίας, δήλωσε σήμερα ο ανώτατος διοικητής της Διακλαδικής Συμμαχικής Διοίκησης του ΝΑΤΟ (NATO Allied Joint Force Command), ναύαρχος Μάρκ Φέργκιουσον.
Η Διοίκηση θα μεταφερθεί στη Ρουμανία για 12 μέρες τον Ιούνιο, με στόχο να παράσχει βοήθεια στις συμμαχικές δυνάμεις που θα συμμετάσχουν στις στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Στις ασκήσεις, στο πεδίο βολής του Τσίνκου θα λάβουν μέρος 1.000 στρατιωτικοί από 21 χώρες - μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Αυτη ειναι η τελευταία φωτογραφία του Χίτλερ - ΦΩΤΟ


Λίγο πριν αυτοκτονήσει στο υπόγειο του, γνωστό και ως Führerbunker, ο Χίτλερ βγήκε έξω με έναν αξιωματικό των SS για να επιθεωρήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν απο τις βομβιστικές επιθέσεις των Συμμαχικών Δυνάμεων. 
Στις 30 Απριλίου 1945, ο Χίτλερ έμαθε οτι το Βερολίνο ειχε τεθεί υπο τον έλεγχο των Συμμαχικών Δυνάμεων και ότι το Τρίτο Ράιχ, μετά από 12 χρόνια, θα κατέρρεε.
Ο Χίτλερ τότε παντρεύτηκε την μακροπρόθεσμη ερωμένη του, Εύα Μπράουν, και γύρω στις γύρω στις 16:00 μ.μ προετοίμασε την διαθηκη του και την τελευταια του πολιτική δήλωση με τον γραμματέα του, Traudl Junge. 
Πηγή - Business Insider
Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert

Στενά Χορμούζ: Αμερικάνικα πολεμικά πλοια συνοδεύουν βρετανικά εμπορικά

Image
Αμερικανικά πλοία του πολεμικού ναυτικού ξεκίνησαν να συνοδεύουν εμπορικά πλοία με σημαία Μεγάλης Βρετανίας στα στενά του Χορμούζ, μετά τη σύλληψη την προηγούμενη εβδομάδα από το Ιράν του εμπορικού πλοίου Maersk Tigris υπό σημαία των Νήσων Μάρσαλ, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου συνταγματάρχης Στίβεν Γουόρεν δήλωσε πως το αμερικάνικο πολεμικό ναυτικό συνόδευσε ένα βρετανικό πλοίο κατά τον διάπλου από τα στενά του Χορμούζ, έπειτα από συνομιλίες μεταξύ της Ουάσιγκτον του Λονδίνου που θα συνεχιστούν.

Σε ένα βιντεάκι τριών λεπτών γίνεται ρόμπα ο Σταύρος Θεοδωράκης

Από το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Να βάλουμε ένα βιντεάκι το οποίο μέσα σε τρία λεπτά κάνει ρόμπα τον «Ποταμίσιο» Σταύρο Θεοδωράκη και τα όσα γελοία ισχυρίστηκε χτες στην παρουσία του στην τηλεοπτική εκπομπή του Χατζηνικολάου.
Συγκεκριμένα γυναίκα παριστάμενη στο πάνελ της εκπομπής με εμφανώς σκωπτικό τρόπο απευθυνόμενη στον Σ. Θεοδωράκη του θύμισε δηλώσεις του στελέχους (πρώην;) του κόμματος του Νίκου Δήμου ο οποίος σε εκπομπή του Σκάι και στον Νίκο Ευαγελάτο (εκ παραδρομής η παριστάμενη γυναίκα λέει ότι έγιναν σε εκπομπή του Τράγκα – πιθανόν να τις είχε αναμεταδώσει και ο Γ. Τράγκας) και με τις οποίες ανέφερε ότι υπάρχουν πρόθυμοι ξένοι επιχειρηματίες να χρηματοδοτήσουν το πολιτικό εγχείρημα του Σ. Θεοδωράκη. «Και θα σας πω και ένα μυστικό ότι έχουμε ήδη την στήριξη ξένων παραγόντων, οι οποίοι μας λένε προχωρήστε και εμείς θα χρηματοδοτήσουμε», είχε πει συγκεκριμένα ο Ν. Δήμου.

Γιατί ο Πανούσης πρέπει να παραιτηθεί σήμερα

πανούσηςΟ πολιτισμός μιας κοινωνίας δεν κρίνεται όταν όλα πηγαίνουν καλά. Κρίνεται όταν μας κατακλύζουν συναισθήματα που μας καλούν να επιστρέψουμε σε πρωτόγονες καταστάσεις. Είναι οι στιγμές που καλούμαστε να αποδείξουμε ότι δεν αποτελούμε πλέον ανθρωπόμορφα κτήνη αλλά έχουμε δημιουργήσει ανώτερες μορφές οργάνωσης της κοινής μας ζωής.
Η ελληνική κοινωνία διέρχεται μια τέτοια κατάσταση, από το μίσος και τη θλίψη που προκάλεσε η αποκάλυψη του ειδεχθούς εγκλήματος με τη μικρή Άννυ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙ "ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!





Η κυβέρνηση προσκάλεσε και τη Χρυσή Αυγή στο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής
Με τη συμμετοχή και εκπροσώπου της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής και συγκεκριμένα του υπόδικου Χρ. Παππά, συγκλήθηκε σήμερα το λεγόμενοΕθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ), στην πρώτη συνεδρίασή του επί συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Για την απόφασή του να καλέσει τη Χρυσή Αυγή, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς επικαλέστηκε το γεγονός ότι το Προεδρείο της Βουλής ομόφωνα καλεί σε κάθε συνεδρίαση της Βουλής τη Χρυσή Αυγή και «αντίστοιχα, ένας θεσμός που προβλέπεται από το Σύνταγμα, όπως το ΕΣΕΠ, οφείλει να καλεί αυτούς που καλούνται στη Βουλή».

ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: Ο ΙσραηλινόςΟ στρατός σκότωνε αδιακρίτως άμαχους στον «Πόλεμο της Γάζας», σύμφωνα με οργάνωση

Φωτό Αρχείου
Το Ισραήλ επέφερε «μαζικές και άνευ προηγουμένου ζημίες» στους αμάχους Παλαιστίνιους κατά τον Πόλεμο της Γάζας, το καλοκαίρι του 2014, καθώς ο στρατός του άνοιγε πυρ αδιακρίτως εναντίον πολιτών, υποστηρίζει μια μη κυβερνητική οργάνωση, επικαλούμενη μαρτυρίες ανώνυμων στρατιωτών.
Η έκθεση της οργάνωσης «Σπάστε τη σιωπή», έκτασης 237 σελίδων, περιγράφει πώς οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) έσπειραν την καταστροφή αφού εισέβαλαν στη Γάζα, τον περασμένο Ιούλη, έχοντας διακηρύξει ως στόχο να σταματήσουν τις εκτοξεύσεις ρουκετών από την παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς προς το ισραηλινό έδαφος.

Νewsweek: O νέος ρωσικός στρατός των ρομπότ

Στην επερχόμενη αμυντική έκθεση στρατιωτικής τεχνολογίας και εξοπλισμού, που θα πραγματοποιηθεί αυτό το καλοκαίρι στη Μόσχα, θα διατεθεί πολύ χώρος  για την επίδειξη των επιτευγμάτων της  ρομποτικής στρατιωτικής τεχνολογίας αναφέρει το περιοδικό Νewsweek .
Σύμφωνα με τη δημοσίευση, αυτήν την στιγμή η Ρωσία ευρίσκεται σε οργασμό όσον αφορά τον τομέα της ρομποτικής , ο οποίος  μάλιστα  αποτελεί μέρος ενός προγράμματος για τον νέο  ρωσικό  στρατό  του 2020, αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο Russian RT.

ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΗΣΥΧΟΣ, ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΚΙ ΟΠΛΑ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΟΧΙ

Το σκληρό ταξικό της πρόσωπο αποκαλύπτει η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας μάλιστα την πολιτική των Σαμαρά-Βενιζέλου, κάνοντας πράξη απαιτήσεις του στρατιωτικού και αστικού κατεστημένου, που είχαν δρομολογηθεί αλλά δεν είχαν εφαρμοστεί από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εξαιτίας του φόβου της αναμενόμενης λαϊκής καταδίκης. Ας δούμε όμως τι μας αποδεικνύουν οι δύο παρακάτω ειδήσεις:

ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙ ΣΤΟ ΦΥΛΑΚΙΟ ΠΥΘΙΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ-ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ;

Γεμάτη ανησυχία και οργή ήταν η καταγγελία γονιού για τα όσα συμβαίνουν στο Φυλάκιο Πυθίου, πάνω στη γέφυρα όπως μας λέει, που ανήκει στο 564 ΜΚ/ΤΠ.
Η μαρτυρία της κάνει λόγο για συγκεκριμένους φαντάρους –μεταξύ των οποίων και το στρατευμένο παλικάρι τους- που συστηματικά επανδρώνουν το συγκεκριμένο φυλάκιο.
Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής, 15 μέρες πριν το Πάσχα και 15 μέρες μετά, οι ίδιοι στρατευμένοι στέλνονται να επανδρώσουν το συγκεκριμένο απομακρυσμένο φυλάκιο, που θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνο, για λόγους που όλοι γνωρίζουν.

Συνεργασία στρατού και αστυνομίας στη Βρετανία εναντίον της τρομοκρατίας;


Συνεργασία στρατού και αστυνομίας στη Βρετανία εναντίον της τρομοκρατίας;
Οι αρχές της Βρετανίας προετοιμάζουν μονάδες ταχείας αντίδρασης, με τη συμμετοχή στελεχών των ειδικών δυνάμεων, για να βοηθούν την αστυνομία να αντιμετωπίζει ενδεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις, ιδίως σε τμήματα της χώρας όπου δεν υπάρχει ικανός αριθμός αστυνομικών που φέρουν όπλα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον Τύπο.
Το υπουργείο Άμυνας και το υπουργείο Εσωτερικών θα αποφασίσουν έπειτα από μια διαδικασία αξιολόγησης πού θα τοποθετηθούν αρκετές εκατοντάδες άνδρες των ενόπλων δυνάμεων για να συνδράμουν την αστυνομία σε περίπτωση εκδήλωσης κρίσης, ανέφεραν βρετανικά ΜΜΕ.

Ώρα πια η Ρωσία να συστήσει συμμαχία κατά του ΝΑΤΟ!

«Η παγκόσμια ηγεμονία της Αμερικής εξαρτάται άμεσα από το πόσο χρόνο και πόσο αποτελεσματικά θα διατηρήσει την κυριαρχία της στην Ευρασία», γράφει ο Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι. Η διατύπωση αυτή οδηγεί εύλογα στην άποψη ότι στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (8-10 Ιουλίου), στην πόλη Ούφα της Ρωσσίας, θα μπορούσε να συζητηθεί η δημιουργία μιας στρατιωτικο-στρατηγικής σύμπραξης με τη Κίνα και την Ινδία. Η απειλή άλλωστε είναι κοινή.

Το πετρέλαιο της Shell «πνίγει» τη Νιγηρία - «Αργός» θάνατος

Ο χριστιανός πάστορας Λεκόβα Κπαντέι φορά την κάμερα επάνω σαν να ήταν όπλο, πάνω από ένα κοντομάνικο μπλουζάκι που λέει στον πετρελαϊκό «κολοσσό» της Shell τρεις λέξεις: «Ομολόγησε. Πλήρωσε. Καθάρισε».

Χρειάστηκε μόλις ένας σκουριασμένος αγωγός πετρελαίου ηλικίας 55 ετών της εταιρείας Shell για να προκληθεί μέσα ένα χρόνο τεράστια οικολογική καταστροφή στο Δέλτα του ποταμού Νίγηρα: 100.000 βαρέλια μαζούτ έχουν ξεχυθεί κατά μήκος των παραποτάμιων πόλεων της περιοχής Ογκόνι.

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΥΡΑ

Καστοριά: Βολές με πραγματικά πυρά

Από τη Στρατιωτική Αρχή ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 05 Μαΐου 2015 από ώρα 08:00 μέχρι ώρα 17:00, θα εκτελεστούν βολές με πραγματικά πυρά όπλων Πεζικού, στο Πεδίο Βολής «ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙΟΥ» Καστοριάς, με μέγιστο ύψος 7.500 πόδια.
Επικίνδυνη περιοχή, η περικλειόμενη μεταξύ των υψ. ΚΟΥΚΟΣ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΑΜΕΣΟ, υψ. ΑΝΑΡΑΧΗ, Χωριό ΔΕΝΔΡΟΧΩΡΙ, υψ ΠΛΑΤΥΔΡΟΜΟΣ, υψ ΚΑΣΤΡΑΚΙ (ΒΟΡΕΙΩΣ ΧΩΡΙΟΥ ΑΓ. ΚΥΡΙΑΚΗΣ), υψ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ και υψ. ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ!

Στα 3.300,00 ευρώ ο βασικός μισθός του Ανθυπολοχαγού

Αυτοί είναι οι μισθοί των στρατιωτικών στις Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ ... Δείτε τους μισθούς σε όλους τους βαθμούς
Αυτές τις αποδοχές ονειρεύονται οι Συνδικαλιστές Έλληνες Στρατιωτικοί για να κάνουν τα ίδια εγκλήματα;

Δημήτρης Κουσουρής: Βαθιά συστημικός ο χαρακτήρας του φασισμού

Συνέντευξη στον Γιάννη Ελαφρό ΠΡΙΝ
Η καταδίκη των στελεχών της Χρυσής Αυγής στη δίκη που συνεχίζεται στις 7 Μάη αποτελεί αναγκαίο, αλλά όχι επαρκή όρο για τη μάχη ενάντια στο φασισμό, λέει στο Πριν ο ιστορικός Δημήτρης Κουσουρής, ο οποίος είχε δεχθεί δολοφονική επίθεση από τάγμα εφόδου της ΧΑ το 1998. Θα αποτελεί σκάνδαλο πρώτου βαθμού εάν αθωωθούν ή πέσουν στα μαλακά, συμπληρώνει.
- Συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα η δίκη της Χρυσής Αυγής. Τι μπορεί να περιμένει και σε τι να στοχεύει το κίνημα και η μαχόμενη Αριστερά από τη συγκεκριμένη διαδικασία;

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΦΑΓΗΤΟΥ...


Φωτογραφία της Eleni Rantou.

The Meaning of the Paris Commune

What can the Paris Commune offer to present struggles for emancipation?
Communard at the barricades during the Paris Commune.
On March 18, 1871, artisans and communists, laborers and anarchists, took over the city of Paris and established the Commune. That radical experiment in socialist self-government lasted seventy-two days, before being crushed in a brutal massacre that established France’s Third Republic. But socialists, anarchists, and Marxists have been debating its meaning ever since.

ο Σοβιετικός Στρατός έφερε την Αντιφασιστική Νίκη και η πάλη των λαών. Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ

ImageΗ ναζιστικη Γερμανία του Χίτλερ είχε δημιουργήσει έναν στρατό που έμοιαζε ανίκητος. Όταν πέρασε τα σύνορα της Σοβιετικής Ένωσης συνάντησε ελάχιστη αντίσταση από ένα στρατό που έδειξε να μην είναι έτοιμος . Μόνο που αυτός ο Κόκκινος Στρατός σύντομα ανασυγκροτήθηκε και κυνήγησε με μανία τις ορδές των ναζί μέχρι το Βερολίνο. Κυριολεκτικά διέλυσε την γερμανική στρατιωτική υπερδύναμη.
Η αντίσταση και η νικηφόρα πορεία του Κόκκινου Στρατού, δικαιλογημένα εορτάζεται κάθε χρόνο με μεγάλες τιμές στη Μόσχα, στις 9 Μαίου. Κι εμείς οι Έλληνες που ξέρουμε καλά από πατριωτικό πόλεμο κατανοούμε την σημασία που δίνουν οι Ρώσοι στο ιστορικό τους κατόρθωμα.

Ισραηλινοί στρατιώτες θέτουν υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα της Γάζας ως στρατιωτική τακτική

Israeli soldiers cast doubt on legality of Gaza military tactics
Testimonies of Israeli combatants about last year’s war show apparent disregard for safety of civilians
Testimonies provided by more than 60 Israeli soldiers who fought in last summer’s war in Gaza have raised serious questions over whether Israel’s tactics breached its obligations under international law to distinguish and protect civilians.
The claims – collected by the human rights group Breaking the Silence – are contained in dozens of interviews with Israeli combatants, as well as with soldiers who served in command centres and attack rooms, a quarter of them officers up to the rank of major.