Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Χρυσαυγίτες ξυλοκόπησαν μετανάστη έξω από τα δικαστήρια

Screen Shot 2015-05-07 at 9.06.59 AM
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στην οδό Αμοργού, χρυσαυγίτες ξυλοκόπησαν μετανάστη έξω από τα δικαστήρια ο οποίος μεταφέρθηκε αιμόφυρτος σε νοσοκομείο: 

Στο ΚΕΤΘ Αυλώνα έδωσαν στο πρωινό των φαντάρων ληγμένα και αλλοιωμένα βούτυρα!

Μια μεγάλη έκπληξη ετοίμασε η διοίκηση του ΚΕΤΘ Αυλώνα, στους φαντάρους εξ αναβολών που παρουσιάστηκαν τη Δευτέρα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων.
Το πρωινό που δόθηκε στους νεοσύλλεκτους περιελάμβανε «υψηλής ποιότητας» ληγμένα (λήξη Φεβρουάριος 2015) και αλλοιωμένες μερίδες βούτυρο.
Όπως καταλαβαίνετε προκλήθηκε αναστάτωση και την επόμενη μέρα τα επικίνδυνα τρόφιμα αποσύρθηκαν από το πρωινό.

Η Επιτροπή Αλήθειας ξαναχτυπά με νέο σποτ

Αποτέλεσμα εικόνας για leopard 2a5
Στη διαπλοκή μεγάλων οικονομικών συμφερόντων με το μιντιακό κατεστημένο αλλά και τις ευθύνες της πολεμικής βιομηχανίας ξένων χωρών για τη γιγάντωση του ελληνικού χρέους αναφέρεται το νέο τηλεοπτικό σποτ που παρουσιάζει η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.http://info-war.gr/

5η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ERTOPEN.GR

Έκθεση φωτογραφίας για τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ. Δημαρχείο Παλλήνης - 10 έως 12 Απριλίου
Πέμπτη 7/5/2015, στις 19-20.00 μ.μ.
Φίλοι ακροατές και αναγνώστες, το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ δίνει και απόψε βραδινή αναφορά στην ERTOPEN
Στη νέα παρέμβαση μας στην ERTOPEN 
Θα αποκαλύψουμε άγνωστες και εξίσου καλά κρυμμένες πτυχές του Παραλόγου τη Θητεία.
Επίσης, θα σταθούμε στο εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα των στρατιωτικών ασκήσεων-πολεμικών προετοιμασιών μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων  Ελλάδας και των κρατών δολοφόνων των λαών ΗΠΑ-Ισραήλ, συμμάχων και της αριστερής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των Υπουργών Άμυνας Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα!  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ  

Diktiospartakos.blogspot.com  
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Κατασκηνώνουμε μαζί με τις καθαρίστριες


Οι αγωνιζόμενες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, που εδώ και οκτώ μήνες βρίσκονται στο δρόμο διεκδικώντας τις δουλειές τους, βρίσκονται στην τελική ευθεία, μια και στις 18 Μαίου ΑΠΟΛΥΟΝΤΑΙ.
Ξεκίνησαν από σήμερα ΤΕΤΑΡΤΗ 7-05-2014 
καθιστική διαμαρτυρία με καθημερινή 24άωρη παραμονή
 
έξω από το υπουργείο Οικονομικών
 (Καραγιώργη Σερβίας 10).

Πολεμικές προετοιμασίες από τους Κούρδους Αντάρτες- MİT: Το PKK μεταφέρει βαρύ οπλισμό στην Τουρκία


Τουρκική πηγή αναφέρει ότι υπάρχουν πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες (MİT) ότι μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK) μεταφέρουν βαρύ οπλισμό στην ενδοχώρα της Τουρκίας, από χώρες από τις οποίες φιλοξενούνται.
«Το PKK φέρεται να έχει αρχίσει να διακινεί όπλα στην Τουρκία, τώρα που οι συγκρούσεις στην περιοχή βρίσκονται σε στασιμότητα. Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, έχουν εντοπίσει ροή βαρέων όπλων που εισάγονται από τις γύρω χώρες, στις οποίες φιλοξενούνται τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης του PKK», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Κινεζικά πολεμικά πλοία στην Μαύρη Θάλασσα καθ' οδόν για την Κριμαία

Η είσοδο δύο κινεζικών φρεγατών στην Μαύρη θάλασσα, επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις για τεράστιο «παιχνίδι» που διαδραματίζεται στην περιοχή μας το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα vpk-news.ru. και τον τουρκικό τύπο.

The Wars Come Home: A Five-Step Guide to the Police Repression of Protest from Ferguson to Baltimore and Beyond byMichael Gould-Wartofsky

Maryland National Guardsmen patrol near downtown businesses in Baltimore, Tuesday, April 28, 2015, a day after looting and arson erupted following the funeral of Freddie Gray. Gray died from spinal injuries about a week after he was arrested and transported in a Baltimore Police Department van. (AP Photo/Patrick Semansky)
Last week, as Baltimore braced for renewed protests over the death of Freddie Gray, the Baltimore Police Department (BPD) prepared for battle. With state-of-the-art surveillance of local teenagers’ Twitter feeds, law enforcement had learned that a group of high school students was planning to march on the Mondawmin Mall. In response, the BPD did what any self-respecting police department in post-9/11 America would do: it declared war on the protesters.

Βρετανικές εκλογές: ντέρμπι μέχρις εσχάτων


111Ακρως αμφίρροπες φαίνεται πως είναι οι κοινοβουλευτικές εκλογές της Πέμπτης στην Γηραιά Αλβιώνα. Βρισκόμαστε στην τελευταία στροφή του «ράλι» με τα δυο επικρατέστερα κόμματα να είναι πολύ κοντά μεταξύ τους. Εργατικοί και Συντηρητικοί παλεύουν για την πρωτιά, σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις. Αυτό ήταν εμφανές από τις πρώτες έρευνες του Νοέμβρη, οπότε οι Εργατικοί συγκέντρωναν το 32% με τους Συντηρητικούς να βρίσκονται στο 31 %. Τα ποσοστά δεν άλλαξαν αισθητά για τα δυο πρώτα κόμματα, παρά μόνο στις 17 Απριλίου όταν είδαμε τους Συντηρητικούς να περνούν μπροστά με 35% έναντι των Εργατικών που συγκέντρωναν το 33%. Η πιο πρόσφατη δημοσκόπηση του BBC δίνει 34% στους Συντηρητικούς και 33% στους Εργατικούς ενώ χθεσινή αντίστοιχη της Sun έδινε και στα δυο κόμματα το ποσοστό του 33%. 

Κάλεσμα…πορεία για ανεργία Παρασκευή 8 Μαη


ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΟΠ, ΣΤΑΘΕΡΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Η ανεργία στην εποχή της κρίσης και των μνημονίων έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Οι άνεργοι είμαστε περίπου 1,5 εκατομμύριο, 1.220.000 καταγεγραμμένοι, δεν υπάρχει εργατική οικογένεια χωρίς άνεργο, στην νεολαία αγγίζουμε το 60%, η μακροχρόνια ανεργία ξεπερνάμε το 70%, τα επιδόματα ανεργίας πετσοκόπηκαν και δίνονται μόνο στο 10% από εμάς ενώ την ίδια ώρα πάνω από 1 εκατομμύριο συνάδελφοι μας δουλεύουν και παραμένουν απλήρωτοι.
Οι εργοδότες αξιοποιούν την ανεργία για να διαλύσουν τα εργατικά δικαιώματα , θέλουν να εδραιώσουν ένα καθεστώς ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ χωρίς ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ , ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ χωρίς ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Η κατάσταση αυτή φαίνεται ότι θα συνεχίζεται για χρόνια αφού η καπιταλιστική κρίση δεν ξεπερνιέται και η αντιδραστική πολιτική που τη συνοδεύει φορτώνει τα βάρη της στους εργαζόμενους.

Ο «τυποκτόνος νόμος», η Άννα Παναγιωταρέα και το «Πρώτο Θέμα»

ÁÍÁÃÏÑÅÕÓÇ ÔÇÓ ÅËÅÍÇÓ ÃËÕÊÁÔÆÇ-ÁÑÂÅËÅÑ ÓÅ ÅÐÉÔÉÌÏ ÄÉÄÁÊÔÏÑÁ ÔÏÕ ÔÌÇÌÁÔÏÓ ÄÇÌÏÓÉÏÃÑÁÖÉÁÓ ÔÏÕ ÁÐÈ ÖÙÔÏ ÁÍÍÁ ÐÁÍÁÃÉÙÔÁÑÅÁΠηγή: Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου – «Unfollow»
7 Μαίου εκδικάζεται στα δικαστήρια της Ευελπίδων η αγωγή της δημοσιογράφου, καθηγήτριας του ΑΠΘ και πρώην(;) εκπροσώπου τάφου (της Αμφίπολης) Άννας Παναγιωταρέα κατά της αρχαιολόγου, συνδικαλίστριας, περιφερειακής συμβούλου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και πρώην προέδρου του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Δέσποινας Κουτσούμπα. Ο λόγος για τον οποίο κατατέθηκε αυτή η αγωγή; 
Όπως τουλάχιστον ισχυρίζεται η κ. Παναγιωταρέα στο ίδιο το κείμενο της αγωγής αφορμή στάθηκε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα με τίτλο «οι Μαινάδες της Αμφίπολης: 

Οι λαοί της Τουρκίας δεν ξεχνάνε τους τρεις πρωτοπόρους κομμουνιστές


Του Σεϊτ Αλντογκάν ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Προς το τέλος της δεκαετίας του ’60 μια ομάδα νεολαίων υψώνοντας την φωνή τους, ενάντια στο καταπιεστικό καθεστώς που βίωναν, προχώρησαν στην δημιουργία μιας επαναστατικής οργάνωσης ξεκινώντας παράλληλα ένοπλο αγώνα. Οι νέοι αυτοί υποστήριξαν ότι ο ρεφορμισμός σαν ιδεολογία υπηρετεί την αστική τάξη και ο μόνος δρόμος για την σωτηρία των λαών είναι η ένοπλη επανάσταση. Σ’ αυτή την ομάδα ξεχώρισαν τρεις νέοι. Οι Ντενιζ Γκεσμίς, Γιουσούφ Ασλάν και Χουσεϊν Ινάν ήταν πρωτοπόροι και τα πιο μαχητικά στοιχεία αυτών των ιδεών.

Ένας άλλος κόσμος είναι ορατός (και εφικτός) στη Θεσσαλονίκη: Τρία συνεργατικά εγχειρήματα μιλούν στο alterthess



Στα χρόνια της κρίσης ομάδες νέων ανθρώπων επέλεξαν –ίσως να ήταν και μονόδρομος- να ξεκινήσουν να δουλεύουν ισότιμα, συνεργατικά και χωρίς αφεντικά. Νέοι άνθρωποι που βασίζονται στις αξίες της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, και της μη εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Μια εικόνα που δείχνει ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός. Εμείς σήμερα – πρωτομαγιά- σας παρουσιάζουμε τρείς τέτοιες ομαδες από τη Θεσσαλονίκη.
Ακυβέρνητες Πολιτείες
Ο Χρήστος, ο Λευτέρης, η Λίνα, η Ματίνα και η Ελίζα από τον Οκτώβρη του 2013 έφτιαξαν ένα χώρο που η πόλη έχει αγαπήσει. Εφτιαξαν ένα ζεστό βιβλιοπωλείο και καφέ που μπορείς να βρεις τίτλους που σε άλλη περίπτωση δεν θα έβρισκες αλλά και πολύτιμες συμβουλές για τις νέες κυκλοφορίες. Οι Ακυβέρνητες Πολιτείες που βρίσκονται επί της Σβώλου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης ήταν ένας χώρος που μας έλειπε.

HRW: Η ΕΛ.ΑΣ στοχοποιεί άστεγους, τοξικομανείς εκδιδόμενες

img1Βαρύτατες καταγγελίες για τη στάση της ελληνική αστυνομίας απέναντι σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως οι άστεγοι, οι χρήστες ναρκωτικών και τα εκδιδόμενα άτομα στην Αθήνα, εξαπολύει η Human Rights Watch.
Ύστερα από πολύμηνη έρευνα η HRW κατέγραψε περιστατικά παρενόχλησης και κατάχρησης εξουσίας ενώ γίνεται λόγος ακόμη και για παρεμπόδιση των ατόμων αυτών σε υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης. 

Άσκηση "Ηνίοχος 2015" Το βίντεο της άσκησης


Κατά τη διάρκεια της άσκησης εκτελέσθηκαν σύνθετες αεροπορικές αποστολές. 
Η διακλαδική άσκηση αφορούσε ολόκληρο το εύρος του FIR Αθηνών, ημέρα και νύκτα. Στην άσκηση συμμετείχε μεγάλος αριθμός αεροπορικών - ναυτικών δυνάμεων, καθώς και Μονάδων του Στρατού Ξηράς, ενώ για πρώτη φορά έλαβαν μέρος δυνάμεις ξένων χωρών και συγκεκριμένα του Ισραήλ και των ΗΠΑ.

Παιδομάζωμα μαθητών σε μιλιταριστική επίδειξη: Ρίψη Αλεξιπτωτιστών στο Α/Δ Αλεξανδρούπολης

Την Τρίτη 05 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε στον κρατικό αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ», ρίψη αλεξιπτωτιστών με εκτέλεση αλμάτων στατικού ιμάντα και ελευθέρας πτώσεως. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές σχολείων της περιοχής του Έβρου.