Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

ΗΠΑ-Γερμανία: Πως βλέπει η υπερδύναμη την ηγεμονική Γερμανία και το αντίστροφο! Έρευνα από ΗΠΑ

Image
Το τελευταίο διάστημα και με αφορμή πάντα την ελληνική κρίση έχει δοθεί η εντύπωση ότι ΗΠΑ και Γερμανία είναι σε αντίθετες πορείες. Κάποιοι ίσως να θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι σεπορεία μετωπικής σύγκρουσης. Μια έρευνα του Pew Research Center από τις ΗΠΑ , βάζει πολλά πράγματα στη θέση τους και μας δίνει μια “καθαρή εικόνα” για το πως βλέπει η αμερικανική υπερδύναμη την “ατμομηχανή” της Ευρώπης, την Γερμανία.
Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας “επτά δεκαετίες μετά το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και ένα τέταρτο του αιώνα μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, περίπου επτά στους δέκα Αμερικανοί βλέπουν τη Γερμανία ως ένα αξιόπιστο σύμμαχο, και περίπου έξι στους δέκα Γερμανούς εμπιστεύονται τις Ηνωμένες Πολιτείες…

Τώρα, οι Μισθοφόροι στρατιώτες κλέβουν ο ένας τον άλλον!

29χρονος Επαγγελματίας Οπλίτης κατηγορείται ότι έκλεψε κάρτα συναδέλφου του και έκανε αναλήψεις

ΣΤΟ 424 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Την τραπεζική κάρτα μίας νοσηλευόμενης συναδέλφου του κατάφερε να αρπάξει ένας 29χρονος Επαγγελματίας Οπλίτης (ΕΠΟΠ) στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, κάνοντας μάλιστα και αναλήψεις μετρητών.
Σύμφωνα με το ethnos.gr συνολικά κατηγορείται ότι «σήκωσε» 1030 ευρώ από λογαριασμό του θύματος.
Η κλοπή καταγγέλθηκε στα τέλη του περασμένου

Οι ναζί νόμιζαν ότι με λίγο φαΐ θα μάθουν τα μυστικά του ελληνικού στρατού

Φωτογραφία ντοκουμέντο μετά την κατάληψη των οχυρών της γραμμής Μεταξά από τους Ναζί. Η αγέρωχη στάση του ταγματάρχη
Μετά το τέλος της πολιορκίας των οχυρών της γραμμής Μεταξά τον Απρίλιο του΄41, οι Γερμανοί θέλησαν να μάθουν τα μυστικά της κατασκευής τους από τους ίδιους τους Έλληνες που απέκρουσαν με επιτυχία όλες τις επιθέσεις τους, όσο σφοδρές κι αν ήταν. Το ντοκουμέντο προέρχεται από το μουσείο φωτογραφίας Καλαμαριάς «Χρήστος Καλεμκερής».

ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΜΕ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ!

Η ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ!!!
ImageΠερίπου 30 μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων έχει ζητήσει η Προεδρία της Δημοκρατίας να αποσπαστούν στις υπηρεσίες της. Η πληροφορία μας ήρθε ως συνέχεια για τα κοινωνικά αιτήματα του Προεδρικού που γράψαμε χθες. Πηγή του ΓΕΕΘΑ μας πληροφόρησε ότι τα αιτήματα αφορούν μόνο σε δύο στρατεύσιμους αλλά και κοντά στα 30 μόνιμα στελέχη!

Ο αριθμός ακούγεται πολύ μεγάλος για τις ανάγκες του Προεδρικού Μεγάρου, στο οποίο δεν μπορούμε να φανταστούμε ότι χρειάζονται τόσοι στρατιωτικοί. 

Οι ΗΠΑ λένε όχι στα ελληνικά σχέδια για συμμετοχή στον ρωσικό αγωγό

Image
Την ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης για το ενδεχόμενο επέκτασης του τουρκικού αγωγού -Turkstream- στην Ελλάδα μετέφερε ο ειδικός απεσταλμένος και συντονιστής των διεθνών ενεργειακών υποθέσεων του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Άμος Χοκστάιν, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στις 7 και 8 Μαΐου στην Ελλάδα.

Οι ΗΠΑ, όπως αναφέρει ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, ανησυχούν για την εξέταση ενδεχόμενης επέκτασης του τουρκικού αγωγού στην Ελλάδα, πιστεύοντας ότι δεν θα αυξήσει την ενεργειακή διαφοροποίησή της, πιθανώς να δημιουργήσει ανησυχία στις ευρωπαϊκές αρχές ανταγωνισμού, ενώ δεν αποτελεί μακροπρόθεσμη λύση στις ενεργειακές ανάγκες της Ελλάδας.

ΚΨΜ: ΑΠΟΚΑΛYΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΤΗ ΘΗΤΕIΑ ΚΑΙ ΤIΣ ΠΡΟΣΛHΨΕΙΣ ΜΙΣΘΟΦΌΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΣΤΡΑΤΌ.

με τον Ν. Αργυρίου σε επιμέλεια 
του Δίκτυο Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος

http://www.plateiaradio.gr/

Ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα», σχετικά με τις δηλώσεις Γ. Δραγασάκη

 Για τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Γιάννη Δραγασάκη

Εγκατάλειψη και εν πολλοίς ανατροπή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδότησε ο χαιρετισμός του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Γιάννη Δραγασάκη, στον εορτασμό που οργάνωσε η Πρεσβεία του Ισραήλ στο Μέγαρο Μουσικής, τόσο για τα 25 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ, όσο και για την επέτειο της ανεξαρτησίας του κράτους του Ισραήλ.
Μια επέτειος που τιμάται στις 15 Μαΐου ως Νάκμπα, δηλαδή «Καταστροφή», αφού οδήγησε σε βίαιους εκτοπισμούς ολόκληρων παλαιστινιακών χωριών, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σήμερα πάνω από 5.000.000 Παλαιστίνιοι πρόσφυγες σε γειτονικές χώρες αλλά και στα παλαιστινιακά εδάφη.

ΤΟ βίντεο μΕ τΙς απειλές του Λαγού και η καταγγελία τΗς Κανέλλη

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής σωφρονιστικού συστήματος, όταν η Λιάνα Κανέλλη κατήγγειλε ότι δέχθηκε φραστική επίθεση από τον Γιάννη Λαγό.

Όλα ξεκίνησαν όταν μιλούσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζήτησε να παρέμβει για να περιγράψει τι του είχε πει προσωπικά ο εισαγγελέας. Η βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε λέγοντας ότι «δεν έχουν όλοι σε αυτή την επιτροπή την ιδιότητα του υπόδικου» και βγήκε έξω από την αίθουσα. Την ακολούθησε όμως ο Γιάννης Λαγός.

Αντιφασιστικές γελοιογραφίες σοβιετικών σκιτσογράφων (1941-1945)

ΑΠΟ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ ΣΚΙΤΣΟΓΡΑΦΟΙ

ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Προς τη Μόσχα: ΩΠ!

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

ΔΕ ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ! Όλοι/ες στις 8 Μάη, 18:00 στην Ομόνοια

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κάνουν πράξη απαιτήσεις του στρατιωτικού και αστικού κατεστημένου, που είχαν δρομολογηθεί αλλά δεν είχαν εφαρμοστεί από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ εξαιτίας του φόβου της αναμενόμενης λαϊκής καταδίκης. Ο Υπουργός Παιδείας απαντά στους φοιτητές ότι δεν υπάρχουν λεφτά αλλά η κυβέρνηση προχωρά στη  Πρόσληψη 1000 ΟΒΑ (Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης) στις Ένοπλες Δυνάμεις: 600 σε Σ.Ξ., 200 σε Π.Ν. και 200 Π.Α. Μισθοφόροι θα προσληφθούν για (2) χρόνια και πιθανή παράταση για ακόμη (1) έτος.  Δυνατότητα ανακατάταξης δίνεται μόνο σε οπλίτες που υπηρετούν και όχι σε εφέδρους, αμέσως μετά και σε συνέχεια της εκπλήρωσης της θητείας τους, οι οποίοι θα συνεχίζουν να υπηρετούν στις μονάδες από τις οποίες και θα απολύονται.
Πρόκειται για Ταξικά προκλητικές και επικίνδυνες φιλοπόλεμες επιλογές! Ο Στρατός, που και τα προηγούμενα χρόνια επιχείρησε να εισάγει το Θεσμό των φθηνότερων ΟΒΑ έναντι των πιο ακριβών μισθοφόρων ΕΠ.ΟΠ., υπό την ηγεσία των Καμμένου-Ήσυχου-Τόσκα βρίσκει την ευκαιρία να επιβάλλει τους νέους βάρβαρους εργασιακούς όρους στις Ένοπλες Δυνάμεις με πρόσχημα το Μνημόνιο και να επεκτείνει τα μισθοφορικά του χαρακτηριστικά. Αυτό δεν σημαίνει ότι αποσύρονται τα σχέδια Στράτευσης ανδρών-γυναικών στα 18. Δίπλα στην τεράστια μάζα των άμισθων δούλων εφέδρων παρατάσσονται οι ΟΒΑ-μισθοφόροι αλά καρτ! 

62 χρόνια από την ίδρυση της ΕΥΠ και των "εθνικών χαφιέδων"!

Στην σημερινή Γιορτή της Αεροπορίας Στρατού, τα σκουπίδια και τα ποντίκια ήταν καλά κρυμμένα! Το αεράκι κράτησε μακριά τη δυσοσμία....

Στρατόπεδο «Δελαπόρτα» Αεροπορίας Στρατού, Πάχη Μεγάρων: Φαντάροι και Ποντίκια!

Τα σκουπίδια και τα ποντίκια δεν απασχολούν τις Επιθεωρήσεις που σκίζουν τους φαντάρους!
http://diktiospartakos.blogspot.gr/2015/05/blog-post_926.html 

Γιατι η ιδέα του Ευρωπαϊκού Στρατού δεν θα καρποφορήσει

Image
Το όραμα του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για εναν ευρωπαϊκό στρατό που θα ειναι ο ενοποιητικός παράγοντας σε καταστάσεις κρίσης στην Ευρώπη προκάλεσε μεγάλη συζήτηση, αλλά σε τελική ανάλυση, δεν έχει καταφέρει να συγκεντρώσει καμία ευρεία υποστήριξη. 
Εν όψει της ρωσικής επιθετικότητας, οι Ευρωπαίοι προφανώς δεν θέλουν μια άλλη στρατιωτική οργάνωση που θα καλύπτει τις λειτουργίες του ΝΑΤΟ. 

Χιλή: Έξι απόστρατοι καταδικάστηκαν για υπεξαίρεση δημοσίων πόρων

Image

Έξι αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων της Χιλής εν αποστρατεία καταδικάστηκαν σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση ο καθένας για υπεξαίρεση δημοσίων πόρων, χρημάτων τα οποία διοχετεύονταν σε τραπεζικούς λογαριασμούς που τηρούσε στο εξωτερικό ο πρώην δικτάτορας της χώρας Αουγκούστο Πινοσέτ, ο οποίος απεβίωσε το 2006.
Ο δικαστής Μανουέλ Αντόνιο Βαλντεράμα ανακοίνωσε χθες την απόφασή του για την υπόθεση αυτή, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του λεγόμενου σκανδάλου Riggs—το οποίο χρονολογείται από το 2004, όταν είχε αποκαλυφθεί η ύπαρξη τουλάχιστον 100 μυστικών τραπεζικών λογαριασμών στην Riggs Bank των ΗΠΑ που ανήκαν στον άλλοτε δικτάτορα της Χιλής (1973-1990) και σε μέλη της οικογένειάς του, και τηρούνταν με διάφορα ψευδώνυμα.

ΟΟΣΑ: Πόσες ώρες πρέπει να δουλεύουν οι Ελληνες για να μην πέσουν κάτω από τα όρια της φτώχειας


Μέχρι και 70 ώρες την εβδομάδα κατά μέσο όρο θα πρέπει να εργάζονται οι Ελληνες προκειμένου να μην βρεθούν κάτω από το όριο της φτώχειας, λαμβάνοντας τον κατώτατο μισθό ο οποίος είναι σε πραγματικούς όρους από τους χαμηλότερους στις χώρες – μέλη του ΟΟΣΑ. Το στοιχείο αυτό περιλαμβάνεται σε έρευνα του Οργανισμού η οποία δείχνει την οικονομική κατάσταση των εργαζόμενων και των οικογενειών, ειδικά στα χρόνια της κρίσης.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗΣ

SAMSUNG CSCΠαρέμβαση στην είσοδο του Αμερικάνικου Προξενείου πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 19.30 από 15 συντρόφους της Συλλογικότητας «Μαύρο & Κόκκινο» υπέρ των Εξεγερμένων της Βαλτιμόρης των Η.Π.Α. που δέχτονται την κρατική βία και καταστολή, με τις σχεδόν καθημερινές δολοφονίες κυρίως αφροαμερικανών από μπάτσους.
Με το που φτάσαμε έξω από την εισοδο του εμπορικού κέντρου, οι ασφαλήτες που μας ακολούθησαν έδωσαν σήμα να κατέβουν τα ρολά στην Τσιμισκή, οπότε η κεντρική πύλη του εμπορικού κέντρου (στο κτήριο όπου στεγάζεται και το προξενείο) έμεινε κλειστή για μια ώρα που κράτησε η παρέμβαση. Μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο σε πολύ κόσμο που περνούσε από το σημείο ενώ πετάχτηκαν και τρικάκια.

Οργή και κράξιμο στον Σαμαρά για την καταστροφή που προκάλεσε στους αγρότες του Στρυμώνα

Την ώρα που φτάνει ο πρώην πρωθυπουργός στις πλημμυρισμένες περιοχές των Σερρών και αρχίσει να χαιρετά τους επισήμους που τον περίμεναν, εμφανίζεται μια γυναίκα και σε έντονο ύφος των ρωτάει: «ήρθατε να δείτε τα αντιπλημμυρικά που κάνατε στον Στρυμώνα; 
Ελάτε να δείτε τα χάλια σας! Που έχετε το θράσος να έρχεστε εδώ! Δεν ντρέπεστε λίγο». 
«Την έβαλε το κόμμα να δουλέψει» σχολιάζει ο Αντώνης Σαμαράς, εννοώντας ξεκάθαρα πως η γυναίκα που του φώναζε ανήκει, κομματικά, στον ΣΥΡΙΖΑ και η επίθεση ήταν στημένη!

ΕΚΠΟΜΠΗ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5 ΣΑΒΒΑΤΟ 9/5 ΣΤΙΣ 7.00 π.μ.

ΘΕΜΑ: "OI ΚΑΜΜΕΝΟΣ-ΗΣΥΧΟΣ 
MONO ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ, ΑΓΟΡΕΣ ΟΠΛΩΝ 
ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ!"

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 
Diktiospartakos.blogspot.com

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΟΣΟΒΟΥ-Τραβάνε τα ζόρια τους όσοι υπηρετούν εκτός συνόρων: γιατί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν επιστρέφει τον στρατό που βρίσκεται εκτός συνόρων;

ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΓ 1η:

Επιστολή κόλαφος από υπαξιωματικό που υπηρετεί στο Κόσοβο! Αγοράζουν μέχρι και τις στολές τους

Image
Καλοί οι ΠΥΡΠΟΛΗΤΕΣ και οι φωτογραφίες αλλά κάποιοι Έλληνες στρατιωτικοί υπηρετούν εκτός της χώρας σε συνθήκες άθλιες.
Επιστολή υπαξιωματικού από το Κόσοβο που θα πρέπει να προβληματίσει τις ηγεσίες τουΓΕΕΘΑ και του ΓΕΣ,έφθασε στο Onalert.gr. Τα όσα περιγράφει ο υπαξιωματικός είναι ντροπή . Δεν μπορεί να έχουμε στρατιωτικούς μας σε αποστολή του εξωτερικού με τέτοιες συνθήκες. Κι επειδή ο Α/ΓΕΣ έχει καθιερώσει να δέχεται πλέον παραπονούμενους στρατιωτικούς, ας φροντίσει να έρθει σε επαφή με κάποιους από τοην ΕΛΔΥΚΟ,για να διαπιστώσει τι συμβαίνει.

Έχει και το Προεδρικό Μέγαρο "κοινωνικά αιτήματα" για στρατεύσιμους;

Image
Οι πιέσεις για ικανοποίηση κάποιων “κοινωνικών αιτημάτων” προς το ΥΠΕΘΑ δεν έχουν ασφαλώς σταματήσει,παρά τις κάθετες τοποθετήσεις που έχουν γίνει και από τους τρεις υπουργούς. Δύσκολο να αλλάξουμε συνήθεια. Κι αυτό προκύπτει από το γεγονός ότι αιτήματα έχουν φθάσει σε Γενικά Επιτελεία ακόμη και από το Προεδρικό Μέγαρο!

Δεν πιστεύουμε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γνωρίζει τα αιτήματα τα οποία προφανώς έχουν τεθεί από υπηρεσίες της Προεδρίας . Αν πραγματικά χρειάζονται στρατεύσιμους στο Προεδρικό ή πέριξ αυτού μια καλή ιδέα θα ήταν να επιλέξουν στρατεύσιμους από τις λίστες των κοινωνικά ασθενέστερων νεαρών που υπηρετούν μακριά από τα σπίτια τους κι αντιμετωπίζουν πραγματικά αξεπέραστα οικονομικά προβλήματα. Θα ήταν ότι το καλύτερο.

Ψυχρός Πόλεμος: NATO και χώρες της Βαλτικής και της Σκανδιναβίας κατά Ρωσίας

Image
Το κλίμα Ψυχρού Πολέμου γίνεται όλο και πιο αισθητό μεταξύ της Δύσης και της Ρωσίας. Δέκα χώρες του NATO και η Σουηδία ξεκίνησαν μεγάλα ναυτικά γυμνάσια στην Βόρεια Θάλασσα για να δοκιμάσουν και να βελτιώσουν τις ανθυποβρυχιακές τους δυνατότητες. Την ίδια στιγμή η Φινλανδία -που δεν είναι μέλος του NATO- έστειλε σε 900.000 εφέδρους ενημερωτικά έγγραφα για την άμεση παρουσίασή τους σε συγκεκριμένες θέσεις σε περίπτωση κρίσης. Το υπουργείο Εξωτερικών της Σουηδίας κατήγγειλε επίσημα τις ρωσικές αρχές ότι τα ρωσικά πολεμικά πλοία είχαν προκαλέσει ζημιές σε υποβρύχια καλώδια ηλεκτροδότησης στα ύδατα μεταξύ της Σουηδίας και της Λιθουανίας. Οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών συναντήθηκαν μάλιστα στην Μολδαβία.

ΚΑΛΕΣΜΑ της Attack: ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ! ολοι/ες στις 8 Μάη, 18:00 στην Ομόνοια

5 – μηνα, Ανεργία και πάλι από την αρχή? ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Οι ανάγκες μας δε μπαίνουν σε διαπραγμάτευση
Τα τελευταία χρόνια εργαζόμενοι και νεολαία βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ολομέτωπη επίθεση, που προωθήθηκε από κυβερνήσεις ΕΕ και κεφάλαιο. Η προώθηση της ευέλικτης και εκ περιτροπής δουλειάς (προγράμματα ΟΑΕΔ-ΕΣΠΑ, voucher, υπενοικίαση εργαζομένων κλπ), η μαύρη εργασία, οι μισθοί πείνας, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αποτελούν σήμερα τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένη η σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα. Η εργασία μοιάζει ολοένα και περισσότερο με μια σύγχρονη μορφή δουλείας.
Στα παραπάνω ειδική σημασία έχει το ιδιαίτερα οξυμένο πρόβλημα της ανεργίας. Η ανεργία έχει εκτοξευτεί ειδικά στη νέα γενιά σε ποσοστά της τάξης του 50%, θέτοντας χιλιάδες νέους καθημερινά αντιμέτωπους με το πρόβλημα της επιβίωσης, αλλά και της συνολικής ακύρωσης οποιασδήποτε αξιοβίωτης προοπτικής. Επιπλέον το κεφάλαιο αξιοποιεί την ανεργία, με την τρομοκρατία της απόλυσης προκειμένου να πνίξει οποιαδήποτε αγωνιστική στάση στους χώρους δουλειάς.

Στρατόπεδο «Δελαπόρτα» Αεροπορίας Στρατού, Πάχη Μεγάρων: Φαντάροι και Ποντίκια!

Τα σκουπίδια και τα ποντίκια δεν απασχολούν τις Επιθεωρήσεις που σκίζουν τους φαντάρους!
ImageΣτο στρατόπεδο ‘Δελαπόρτα’ της Αεροπορίας Στρατού στην Πάχη των Μεγάρων τους ενδιαφέρει περισσότερο η εικόνα παρά η ουσία και η σωστή διαβίωση των φαντάρων.
Μετά την αλλαγή της ηγεσίας του ΥΠ.ΕΘ.Α έχουν αυξηθεί οι επισκέψεις του ΥΕΘΑ Καμένου λόγω και των σχέσεων που έχει με το αεροδρόμιο της Πάχης και τον επιχειρηματία που ενοικιάζει τα αεροπλάνα. Σε κάθε επίσκεψη όμως, είτε για χρήση κάποιου αεροπλάνου είτε για επιθεώρηση, οι φαντάροι είναι αυτοί που την πληρώνουν, όταν καλούνται να κάνουν πράγματα πέρα από τις αρμοδιότητές τους αλλά και εργασίες μόνο και μόνο για να  κρύψει η διοίκηση τα πραγματικά προβλήματα του στρατοπέδου και που αφορούν την καθημερινή διαβίωση των φαντάρων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι για την επερχόμενη επιθεώρηση οι συνάδελφοι στρατιώτες έχουν λιώσει, δουλεύοντας ατελείωτες ώρες κάτω από τον ήλιο. Η εικόνα είναι αυτή που μετράει στον Ελληνικό στρατό, η ανάγκη να δείξει έργο η διοίκηση της μονάδας  και όχι η ουσία.