Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Το αίμα κυλά αλλά ο Λαφαζάνης θέλει "εθνική ενότητα" για τα ΕΛ.ΠΕ. το διαμάντι της οικονομίας και του Λάτση!

Παιδιά σηκωθείτε να βγούμε στους δρόμους...
και μετά το τραγικό ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ έρχονται και οι παραινέσεις από τον κ. Λαφαζάνη: ''Στη σύσκεψη ο Π. Λαφαζάνης επισήμανε ότι το συμβάν πρέπει να αντιμετωπιστεί επί της ουσίας, γιατί χωρίς ασφάλεια δεν μπορούν να υπάρξουν ΕΛΠΕ, "που αποτελούν στολίδι για την εθνική οικονομία και πρέπει να το διαφυλάξουμε". Κάλεσε εργαζόμενους και διοίκηση να συγκροτήσουν "σκληρό μέτωπο", που θα δράσει αστραπιαία και υπεύθυνα, δείχνοντας αποφασιστικότητα και θέληση, ώστε να διαπιστωθούν οι συνθήκες της τραγωδίας, να αποδοθούν ευθύνες και να υπάρξει ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και επανασχεδιασμός τους, εάν κριθεί αναγκαίο.'' 

"Μεμονωμένο φαινόμενο" οι συγκρούσεις με νεκρούς στη ΠΓΔΜ

`Μεμονωμένο φαινόμενο` οι συγκρούσεις με νεκρούς στα ΣκόπιαΗ ένοπλη ομάδα που εμφανίστηκε στην πόλη Κουμάνοβο και ενεπλάκη σε συγκρούσεις με δυνάμεις της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 14 μέλη της ομάδας αυτής και 8 αστυνομικοί, αποτελεί «μεμονωμένο φαινόμενο», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση της αντιπροσωπείας της ΕΕ, της πρεσβείας των ΗΠΑ, της αποστολής του ΟΑΣΕ και της αποστολής του ΝΑΤΟ στην ΠΓΔΜ, σχετικά με τα επεισόδια που διεξήχθησαν χθες και σήμερα στο Κουμάνοβο.

Η σκοτεινή ιστορία πίσω από την Ημέρα της Μητέρας


H ιστορία της γυναίκας που αρχικά πάλεψε για αυτή τη γιορτή, για να της εναντιωθεί αργότερα   

Με την Ημέρα της Μητέρας να κλείνει φέτος τα 101χρόνια από την πρώτη φορά του εορτασμού της, η γιορτή παραμένει κυρίως γνωστή ως μια αφορμή για δώρα, εκδηλώσεις αγάπης και συναισθηματικά ξεσπάσματα.   Η αλήθεια όμως είναι πως η γιορτή αυτή έχει πολύ πιο μελαγχολικές ρίζες.  

70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ Πόλεμοι μνήμης με μισές αλήθειες και στερεότυπα

Τσόρτσιλ, Ρούσβελτ, Στάλιν. Οι ηγέτες της αντιχιτλερικής συμμαχίας στη διάσκεψη της Γιάλτας το 1945.
Στην πιο πρόσφατη σφυγμομέτρηση το 60-70% των Ευρωπαίων εμφανίζεται να πιστεύει ότι τον βασικό ρόλο στη στρατιωτική ήττα του ναζισμού διαδραμάτισαν οι ΗΠΑ και η Βρετανία.
Τσόρτσιλ, Ρούσβελτ, Στάλιν. Οι ηγέτες της αντιχιτλερικής συμμαχίας στη διάσκεψη της Γιάλτας το 1945.
Στο ίδιο ερώτημα, πριν από δέκα χρόνια, τα ποσοστά ήταν ακριβώς αντίστροφα. Το 60% απαντούσε ότι αυτός ο ρόλος ανήκε στη Σοβιετική Ενωση. Μέσα σε δέκα χρόνια, από την εξηκοστή στην εβδομηκοστή επέτειο της αντιφασιστικής νίκης της 9ης Μαΐου 1945, η δημοσκοπική εικόνα άλλαξε ριζικά. Η εξήγηση δεν βρίσκεται, βεβαίως, στην πληρέστερη γνώση της ιστορίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου ή σε ιστορικές μελέτες οι οποίες στο μεταξύ φώτισαν καλύτερα τα γεγονότα της περιόδου.

Χρόνια πολλά μαμά… από Παλαιστίνη και Βραζιλία

CEqjvFFWMAAhUx_

Ξανά πόλεμος στα Βαλκάνια: Macedonia police killed in clashes with 'terrorists' bbc.com/news/world-europe

Police officers walk through a street near the scene of an altercation involving the police, in northern Macedonian town of Kumanovo, on Saturday, 9 May 2015
At least five police officers have been killed and dozens injured in clashes in Macedonia with unidentified gunmen in a town near the Serbian-Kosovan border.
The Interior Ministry said the armed group came from a neighbouring country, without elaborating.
The fighting broke out during an early morning raid on Saturday in an ethnic Albanian part of the town of Kumanovo.

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ Ο ΠΑΝΟΣ ΤΡΑΓΑΖΗΣ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΙΣΡΑΗΛ!

Image
Σε εξέλιξη η άσκηση «Noble Dina 15» η οποία διεξάγεται από την Κρήτη μέχρι την Χάιφα του Ισραήλ.
Η άσκηση Noble Dina θα διαρκέσει έως τις 14 Μαΐου 2015. 

Η πρώτη της φάση έγινε στη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους και της  Ανατολικής Μεσογείου και εν όρμω, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής του ΝΑΤΟ (ΚΕΝΑΠ)  στην Σούδα  Κρήτης.  
Η δεύτερη έγινε στη θαλάσσια περιοχή του Κρητικού Πελάγους και της  Ανατολικής Μεσογείου και εν όρμω, στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου στην Χάιφα Ισραήλ. 

Όταν ο Πάνος Τριγάζης-ΣΥΡΙΖΑ καταντούν απολογητές του Πολέμου και του κράτους δολοφόνου Ισραήλ

«Αντίπαλον δέον» στην Ευρώπη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΓράφει ο Πάνος Τριγάζης, συντονιστής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Θεμάτων Ειρήνης του τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι εκπρόσωπος του κόμματος στο ΕΣΕΠ, στο κείμενο του στην ΑΥΓΗ  «Νέα πνοή στην εξωτερική πολιτική»:
«Τη Δευτέρα, 4 Μαΐου 2015, πραγματοποιήθηκε η πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής υπό την προεδρία του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, ο οποίος και εισηγήθηκε το κύριο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που ήταν οι ελληνοτουρκικές σχέσεις».
Αλήθεια, μπορεί καταρχήν να μας πει ο Πάνος Τριγάζης γιατί δεν ζήτησε ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ να μην συμμετάσχει στην σύσκεψη ο κατηγορούμενος για βαρύτατα εγκλήματα ο εκπρόσωπος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής και ηγετικό στέλεχος της δολοφονικής συμμορίας, Παπάς;
Εντάσσεται και η Χρυσή Αυγή στην «εθνική ενότητα» που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;
Ποια ευθύνη αισθάνεται ο ίδιος ο Πάνος Τριγάζης για το πολιτικό ξέπλυμα των ΝΑΖΙ δολοφόνων;  

Οι δύο 9 Μαϊου, ο Μεταξάς και οι Μύθοι

του Διονύση Ελευθεράτου ΠΡΙΝ
Με αφορμή τη ματωμένη επέτειο της εργατικής κινητοποίησης του 1936
Η χθεσινή ημέρα, η 9η Μαΐου, δεν παρέπεμπε μόνο στο ορόσημο της Αντιφασιστικής Νίκης του 1945. Ειδικά ως προς την Ελ­λάδα, παρέπεμπε και στην αιμα­τηρή καταστολή της μεγάλης εργατικής κινη­τοποίησης του 1936. Τότε που η χωροφυλα­κή άνοιξε πυρ στη Θεσσαλονίκη, σκοτώνοντας 12 και τραυματίζοντας 280 ανθρώπους, για να καταπνίξει το κίνημα που είχε επεκταθεί έπειτα από την απεργία των καπνεργατών.

"Πόλεμος" στη ΠΓΔΜ: 22 νεκροί, 8 νεκροί αστυνομικοί 30 τραυματίες

Image
Κανονικός πόλεμος έχει ξεσπάσει στη ΠΓΔΜ. Οκτώ αστυνομικοί έχουν πέσει νεκροί ακόμη 37 έχουν τραυματιστεί από τις πολύωρες μάχες με “ένοπλη ομάδα” σε αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο.
Εικοσι δύο νεκροί, 8 αστυνομικοί και 14 ένοπλοι Αλβανοί, είναι ο μέχρις στιγμής απολογισμών των μαχών που ξέσπασαν το Σάββατο στην πόλη Κουμάνοβο της ΠΓΔΜ. Ο αλβανόφωνος τηλεοπτικός σταθμός των Σκοπίων Alsat μεταδίδει ότι στις συγκρούσεις σκοτώθηκαν επίσης 14 μέλη της ένοπλης ομάδας. Σύμφωνα με την ΠΓΔΜ οι ένοπλοι φωτογραφίζονται ως Αλβανοί που εισήλθαν από το Κόσοβο με στόχο να πλήξουν κρατικούς θεσμούς.

Οι Εβραίοι που πολέμησαν για τον Χίτλερ: «Εμείς δεν βοηθήσαμε τους Γερμανούς. Είχαμε έναν κοινό εχθρό »


Leo Skurnik, a Jewish medical officer (second row, second from right), was awarded an Iron Cross 
By Paul Kendall      They fought alongside them, healed them, and often befriended them. But how do Finland's Jews feel today about their uneasy - and little mentioned - alliance with the Nazis?

Happy Mother's day at Palestine

Happy Mother's day at Palestine

Πόλεμος στη ΠΓΔΜ: για μια ακόμη φορά ο εθνικισμός συναντά τις ιμπεριαλιστικές αντιθέσεις με παρανομαστή το κοινωνικό ζήτημα

Image
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών Ίβο Κοτέβσκι της ΠΓΔΜ, γνωστοποιείται ότι «η αστυνομία στο Κουμάνοβο, αποκάλυψε ένα καλά οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης». Οι επίσημες πληροφορίες αναφέρουν «διείσδυση μια μεγάλης ομάδας που πιθανόν να ξεπερνά και τα 100 άτομα, τα οποία ήταν πλήρως εκπαιδευμένα να διασπείρουν το χάος. Το ένοπλο αυτό γκρουπ των Αλβανών του UCK βρήκε «τροφή και στέγη» στα σπίτια ομοεθνών του. Πρόκειται για άτομα που προέρχονται και από την Κοιλάδα του Πρέσεβο, αλλά και το Κόσσοβο. Στην συνέχεια οι Αλβανοί παραστρατιωτικοί θα αναμιγνύονταν με τους ντόπιους χωρίς να τους πάρει κανένας « χαμπάρι» και θα προέβαιναν στην δεύτερη φάση του σχεδίου, που ήταν η διασπορά χάους στην χώρα».

Επικές μάχες του Β΄Παγκοσμίου σε 3D! Δείτε το βίντεο

ImageΜε την βοήθεια της τεχνολογίας και με αφορμή τα 70 χρόνια από την νίκη κατά του ναζισμού το Russian Today παρουσιάζει με ένα εκπληκτικό τρόπο μερικές απο τις πιο σημαντικές μάχες του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου.
Στο βίντεο η μάχη του Ιουνίου του 1941 ,όταν οι ναζί περικύκλωσαν το φρούριο της πόλης Μπρεστ στη Λευκορωσία και άρχισαν να το βομβαρδίζουν.

Καμπάνια ενημέρωσης των συναδέλφων νεοσύλλεκτων της Σειράς Μαίου 2015 από το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Το "Δεν πληρώνω" των φαντάρων στα ΚΕΝ
Ανοικτή επιστολή προς τους νεοσύλλεκτους φαντάρους της Σειράς Μαϊου 2015 στέλνει το Δίκτυο Φαντάρων Σπάρτακος και η Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων, καλώντας τους νέους συναδέλφους τους να μην πληρώσουν ούτε ένα ευρώ στο στρατό και να υιοθετήσουν τις αρχές του «Δεν Πληρώνω» στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ). 
Συνάδελφοι, στον Στρατό έχουμε δικαιώματα αρκεί να τα διεκδικήσουμε συλλογικά και αποφασιστικά. Αφήστε το βύσμα και το ατομικό βόλεμα στην άκρη και αγωνιστείτε μαζί με το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ. Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ είναι κάθε στιγμή στο πλευρό των φαντάρων. Η δημοσίευση των καταγγελιών είναι δύναμη των φαντάρων καθώς το ΓΕΣ σε ελάχιστο χρόνο ελέγχει την κατάσταση στις μονάδες! 

Η Αλβανία εγείρει θέμα υφαλοκρηπίδας

Σε νέα, ακόμη πιο δυσμενή φάση εισέρχονται οι σχέσεις Αθηνών - Τιράνων μετά τη ρηματική διακοίνωση που επέδωσε χθες το υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας στον Ελληνα πρέσβη Λεωνίδα Ροκανά, με την οποία απαιτεί την τροποποίηση του προγράμματος ερευνών της χώρας μας στο Ιόνιο για υδρογονάνθρακες, με το αιτιολογικό ότι παραβιάζεται η αλβανική υφαλοκρηπίδα.

Αυτός ο άντρας έσωσε 669 παιδιά από το ολοκαύτωμα. Δεν γνωρίζει όμως ότι κάθονται δίπλα του…

Screen Shot 2015-05-07 at 10.14.42 PM
Ο sir Nicholas Winton είναι ο άνθρωπος που οργάνωσε τη διάσωση και τη μετάβαση στην Αγγλίά 699 παιδιών, τα οποία προορίζονταν για τα ναζιστικά στρατόπεδα θανάτου. 

Όταν τελείωσε ο Β” Παγκόσμιος Πόλεμος δεν μίλησε σε κανέναν για τη δράση του κατά τη διάρκεια του πολέμου, ούτε καν στη γυναίκα του τη Grete. 
To 1988 η Grete ανακάλυψε στο πατάρι ένα σημειωματάριο του από το 1939, με όλες τις φωτογραφίες των παιδιών, τη λίστα των ονομάτων τους, μερικά γράμματα των γονιών τους προς τον Winton και άλλα έγγραφα. 
Τελικά έμαθε όλη την ιστορία. 

Αποκαλυπτικές ιστορίες "αντισταθμιστικής παράνοιας" στους εξοπλισμούς από τον Κώστα Φράγκο

Στον κήπο της Εδέμ
Image(Το όργιο λεηλασίας των Αντισταθμιστικών Ωφελών)

Άπληστον γαρ το διά παντός κέρδος
Περίανδρος
Του Κων. Φράγκου
Θ' ασχοληθώ σε άλλο σημείωμα μου με την κωμωδία που παίζει η Κυβέρνηση με το ν' αναζητά σήμερα τους υπεύθυνους της κρίσης και της καταλήστευσης του Ελληνικού Λαού από το 2009 και μετά, εξαιρώντας τις ολέθριες Κυβερνήσεις Σημίτη-Καραμανλή. Είμαι, όμως, υποχρεωμένος στο σημερινό κείμενο μου, για ν' αρχίσω από κάπου, ν' αναφερθώ στα θύματα, εμάς τους πολίτες, ομήρους φαυλεπιφαύλων, εξουσιολάγνων, πωρωμένων, κυπταυχένων, ακόρεστων και άπληστων πολιτικών που οδήγησαν την Πολιτεία στον εξωφρενικό δανεισμό για να συντηρήσουν το πελατειακό τους Κράτος και να βάλλουν, νοικοκυραίοι άνθρωποι, και λίγα χρήματα στην άκρη (σε ξένες Τράπεζες και OFF-SHORE Εταιρείες) "για τα παιδιά και τα γεράματα τους". Παράλληλα μας εξόντωναν δολοφονούντες το μέλλον μας και σκυλεύοντας τα όνειρα των νέων.

(VIDEO) Τα θανατηφόρα Εργατικά Ατυχήματα σε Κοζάνη Πτολεμαίδα Φλώρινα 1971 2015

Παρέμβαση στο σούπερ μάρκετ Bazaar

.Παρέμβαση τώρα στο σούπερ μάρκετ Bazaar που απασχολέι παρανόμως εργαζομένους τα σαββατοκύριακα μέχρι τις 12 το βράδυ. Στο σημείο αυτή τη στιγμή έρχεται αστυνομία και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.

Για ορισμένες πτυχές του Β” Παγκοσμίου Πολέμου

Η ανάρτηση αποτελεί μέρος του αφιερώματός μας στην Αντιφασιστική Νίκη των Λαών
antifasistikh nikhΤο «Ατέχνως» παρουσιάζει σήμερα εκτεταμένα αποσπάσματα από δύο έργα του αείμνηστου Θανάση Παπαρήγα και του σοβιετικού διπλωμάτη-ιστορικού Ιβάν Μάισκι, που φωτίζουν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πτυχές του β’ παγκόσμιου πολέμου και του χαρακτήρα του.
Ξεκινάμε με τα αποσπάσματα από το τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου του Παπαρήγα «Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος. Σκέψεις για μερικές πλευρές του». Το εν λόγω κεφάλαιο μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο και στο ηλεκτρονικό αρχείο της ΚΟΜΕΠ που το είχε δημοσιεύσει στην επέτειο των 60χρονων της αντιφασιστικής νίκης, δέκα χρόνια πριν.

Τα δραματικά γεγονότα στην ΠΓΔΜ προκαλούν ανησυχία σε Ελλάδα-Σερβία και λήψη μέτρων

Image
Συναγερμός στο ΥΠΕΘΑ λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη ΠΓΔΜ. Η πολιτική ηγεσία αλλά και όλοι οι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων βρίσκονται στο ΥΠΕΘΑ από το βράδυ και γίνεται ευρεία σύσκεψη για την εκτίμηση της κατάστασης στο γειτονικό κράτος. Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος και ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας -ο ΑΝΥΕΘΑ βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη- και οι Αρχηγοί έχουν ανοιχτή γραμμή και με την ΕΥΠ, από την οποία υπάρχει πληροφόρηση για την κατάσταση που επικρατεί εκεί.

ΠΓΔΜ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΚΟΥΜΑΝΟΒΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΑΠΟ ΚΟΣΣΟΒΟ ΕΝΩ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ


Image
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι ένοπλες συρράξεις μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και ομάδας ενόπλων Αλβανών στην αλβανόφωνη συνοικία της πόλης Κουμάνοβο, οι οποίες ξεκίνησαν νωρίς το πρωϊ. Πυροβολισμοί και εκρήξεις ακούγονται συνεχώς, ενώ μερικά σπίτια έχουν τυλιχτεί στις φλόγες. 
Την ίδια στιγμή, μέρος των κατοίκων εγκαταλείπει τη συνοικία. Στο νοσοκομείο των Σκοπίων έχουν μεταφερθεί πάνω από 20 τραυματίες αστυνομικοί από τις συγκρούσεις στο Κουμάνοβο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν και νεκροί, μεταξύ των οποίων και τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι, όπως αναφέρουν μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, κατάγονται από το Τέτοβο.