Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

8 από τις πιο ακραίες ομάδες Μισθοφόρων Δολοφόνων των Ειδικών Δυνάμεων του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού!


ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΥΜΝΟ ΣΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ...

Στον τοιχο με κιμωλια γραμμενο, θελουνε πολεμο...

Στον τοιχο με κιμωλια γραμμενο,
θελουνε πολεμο...
αυτος που το''χε γραψει,
επεσε κιολας......!!!!
Μπερλτον Μπρεχτ...

ΒΙΝΤΕΟ: Στα ερείπια της Γάζας έστρωσαν το κόκκινο χαλί για το φεστιβάλ κινηματογράφου ανθρωπίνων δικαιωμάτων!


Στα ερείπια της Γάζας έστρωσαν το κόκκινο χαλί για το φεστιβάλ κινηματογράφου ανθρωπίνων δικαιωμάτων!
Στα ερείπια της συνοικίας Σατζάγια, στην ανατολική Γάζα ξεκίνησε το φεστιβάλ κινηματογράφου Karama-Gaza Human Rights Film Festival (Red Carpet) με ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Παλαιστίνη αλλά και σε όλο τον κόσμο.
Οι προβολές (12 έως 14 Μαΐου) γίνονται ανάμεσα στα συντρίμμια των κατεστραμμένων κτιρίων της Σατζάγια, στη συνοικία όπου έγινε μια από τις πιο αιματηρές επιθέσεις του Ισραηλινού στρατού κατά τη διάρκεια της τελευταίες Ισραηλινής εισβολής το καλοκαίρι του 2014.

Επιχείρηση Gladio: Η ανείπωτη ιστορία για την ανίερη συμμαχία μεταξύ του Βατικανού, της CIA και Μαφίας

Operation-Gladioby Arif Jamal
After the Second World War ended, The Vatican, the CIA, the ex-Nazis, and the Sicilian/American Mafia forged an alliance to fight the Cold War against the former Soviet Union and the rising pro-Soviet governments in Europe and the rest of the world.
In a new book, Paul L. Williams offers new and disturbing evidence to expose what he calls the unholy alliance. Operation Gladio is likely to be a controversial book and may even be contested by several quarters. However, it would be difficult to reject the evidence author Paul L. Williams has provided.
The story started as early as 1942 with the formation of the Vatican Bank. The same year ONI (Office of Naval Intelligence) recruited Lucky Luciano, a pre-eminent drug lord. The Swiss director of the US Office of Strategic Services (OSS) Allen Dulles came to the conclusion, “We’re fighting the wrong enemy.” Schutzstaffel (SS) sent Dulles a message through the Vatican that the Nazi government wanted to establish a separate peace with the United States; they wanted to fight the Soviets. Dulles met Prince Max von Hohenlohe in Bern. 

Ευαγ. Βενιζέλος: Ποιο υποκριτής πεθαίνεις. (Βίντεο)

Του Γ. Γ.
ΠΗΓΗ ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Τα όσα παρακολουθήσαμε σήμερα στην δίκη για τα εξοπλιστικά ίσως απ’ τα πιο ενδιαφέροντα σημεία ήταν η κατάθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Ο τίτλος της ανάρτησής μας ανταποκρίνεται απολύτως στην πραγματικότητα και φυσικά κανένα τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων δεν στάθηκε στην ουσία της υπόθεσης. Φυσικά αυτό δεν οφείλεται στην ανεπάρκεια –που κι αυτή είναι δεδομένη- των δημοσιογράφων, αλλά στην προσπάθεια εξωραϊσμού του Ε. Βενιζέλου κάτι που έχουμε δει και στο παρελθόν με την εμπλοκή του στην λίστα Λαγκάρντ στα «υποβρύχια που έγερναν» κλπ.

ΗΠΑ: Δεν απαγγέλλονται κατηγορίες σε αστυνομικό για την εκτέλεση άοπλου μαύρου

Εισαγγελέας αποφάσισε να μην απαγγείλει κατηγορίες σε βάρος ενός λευκού αστυνομικού που σκότωσε έναν 19χρονο άοπλο μαύρο τον Μάρτιο στο Μάντισον
Ένας λευκός αστυνομικός που είχε σκοτώσει τον Μάρτιο έναν άοπλο 19χρονο μαύρο στο Μάντισον του Ουισκόνσιν (βόρειες ΗΠΑ) ενήργησε ευρισκόμενος σε νόμιμη άμυνα και δεν πρόκειται να διωχθεί, ανακοίνωσαν οι δικαστικές αρχές.
Μόλις έγινε γνωστή η απόφαση, πολλοί άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους σε μία αυθόρμητη διαδήλωση.

Απίστευτες ασκήσεις με πραγματικά πυρά, τεράστιου κινδύνου και κόστους ως κλιμάκωση μιας ακροδεξιάς πολιτικής!

Νυχτερινή Αντεπίθεση στον Έβρο…(Άσκηση Νυχτερινή Αστραπή)!

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ...
Αναβρασμός επικρατεί στα υπόγεια του Πενταγώνου τις τελευταίες μέρες και νύχτες ενόψει της διακλαδικής νυχτερινής σύνθετης άσκησης ,η οποία θα πραγματοποιηθεί την νύχτα της Πέμπτης 14 του Μηνός στην περιοχή του  Έβρου …Στέλνοντας πολλαπλά μηνύματα !

13 Μαΐου 1968: Η κοινή πορεία εργατών και φοιτητών στο Παρίσι

Για πρώτη φορά στις 13 Μαΐου του 1968 Γάλλοι εργάτες ενώθηκαν με τους φοιτητές, απεργώντας για μια μέρα και διοργανώνοντας από κοινού πορεία στο κέντρο του Παρισιού.
Περίπου 800.000 φοιτητές, καθηγητές, καθώς και εργάτες, διέσχισαν τη γαλλική πρωτεύουσα ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης υπό τον Charles de Gaulle και διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βιαιότητα κατά τις πορείες των προηγουμένων ημερών.Αυτή τη φορά, πάντως, η αστυνομία παρακολούθησε διακριτικά τις διαδηλώσεις για το μεγαλύτερο κομμάτι της ημέρας, αν και αργότερα μπλόκαρε τις γέφυρες που διασχίζουν το Σηκουάνα, περιορίζοντας τους διαδηλωτές στην αριστερή όχθη, όπου και τις προηγούμενες μέρες είχαν δημιουργηθεί τα επεισόδια με την αστυνομία.

Ο Μπλ Φίλος... ακούει....ακούει ο Μπλε φίλος;

Οι απίστευτες δικαιολογίες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης “άδειασε” τον Άκη Τσοχατζόπουλο καταθέτοντας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ως μάρτυρας στην υπόθεση των εξοπλιστικών με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Αμυνας Ακη Τσοχατζόπουλο. 
Ο κ.Σημίτης είπε ούτε λίγο ,ούτε πολύ ότι «το ΚΥΣΕΑ δεν έχει ελεγκτική εξουσία». Υποστήριξε ότι ο εκάστοτε ΥΕΘΑ αποφασίζει μετά από εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων , το ΚΥΣΕΑ εγκρίνει αλλά δεν αποφασίζει για τιμές και αντισταθμιστικά. 
Ο πρώην πρωθυπουργός υποστήριξε ότι ανάγκη να επενδύσει σε εξοπλισμούς η Ελλάδα προέκυψε μετά από τα Ιμια. Ωστόσο μετά την υπογραφή της Συμφωνίας του Ελσίνκι αποφασίστηκε η περικοπή των στρατιωτικών δαπανών. Και σε αυτό το θέμα ο τότε υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος ήταν αντίθετος. 
Αν τα όσα έχει καταθέσει ο κ.Σημίτης έχουν μεταφερθεί σωστά, τότε αυτό που περιέγραψε ως …ΚΥΣΕΑ θα πρέπει να μας πρβληματίσει όλους μας.

Ισραήλ: Ο Ναφτάλι, η Άγιελετ και οι υπόλοιποι ρατσιστές και εγκληματίες της νέας κυβέρνησης


b2ap3_thumbnail_1893613546.jpgΟι ισραηλινές εκλογές που διεξήχθησαν στις 17 Μαρτίου ανέδειξαν πρώτο κόμμα το δεξιό Λικούντ του Μπενιαμίν  Νετανιάχου. Στις 6 Μαΐου σχηματίστηκε κυβέρνηση συνασπισμού με τον Νετανιάχου στην τέταρτη πρωθυπουργική του θητεία. Στην κυβέρνηση συμμετέχουν επίσης το κεντροδεξιό κόμμα Κουλάνου (που ιδρύθηκε το 2014 από τον Μοσέ Καχλόν, πρώην βουλευτή του Λικούντ) και τα ακροδεξιά, θρησκευτικά κόμματα Εβραϊκή Εστία, Ενωμένη Τορά-Ιουδαϊσμός και Σας. Τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού κατέχουν ισχνή πλειοψηφία στο ισραηλινό κοινοβούλιο (Κνεσέτ) με 61 από τις 120 έδρες.

Η στρατιωτικοποίηση των Σκανδιναβικών χωρών κοστίζει πολλά σε χρήμα και αίμα

Ραγδαία αύξηση πολεμικών δαπανών-Υποχρεωτική Στράτευση νεολαίας-Συγκρότηση Τοπικού ΝΑΤΟ

ImageΣε περιβάλλον βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης και ενώ εντείνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί, όπου ιδιαίτερα στην Αρκτική συγκρούονται γεωστρατηγικά συμφέροντα τόσο των γειτονικών χωρών όσο και των ΗΠΑ-Ρωσίας, η προβολή της ρωσικής απειλής αποτελεί το βασικό προπαγανδιστικό μέσο για να απαιτηθούν σοβαρότατες θυσίες από την νεολαία και τον κόσμο της εργασίας. 
1. ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ

Οργισμένη καταγγελία γονιού για την άδικη μετάθεση του στρατευμένου παιδιού του

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΒΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ‏
Κρίμα. Εγώ πίστεψα τον Υπουργό Άμυνας Π.Καμμένο που είπε «τέλος στα βύσματα».
Είναι πατέρας στρατευμένου που ήρθε μετάθεση στο Στρατόπεδο Κανάκη, στη Θεσσαλονίκη, αφού είχε υπηρετήσει σε μονάδα της παραμεθορίου στον Έβρο.
Με το που παρουσιάζεται του λένε ότι φεύγει κατ΄ ευθείαν με απόσπαση στην Καβάλα.

Να εδώ στο στρατόπεδο Ηλιοπούλου στην Κομοτηνή‏, οι φαντάροι σκουπίζουν το δρόμο!

Click for OptionsΝΕΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ:
Μετά από την επιθεώρηση που περάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα μας επισκέφτηκε και σήμερα ο διοικητής Ταξίαρχος Παπαδόπουλος  και μας έβαλε να καθαρίσουμε τον δρόμο...  
Δεν του άρεσε λέει η σκόνη που είχε..  
Έχουμε και πολλές άλλες φώτο και βίντεο που αποδεικνύουν ότι πραγματικά σκουπίζουμε το τσιμέντο από όπου περνάνε τα άρματα που βγαίνουν από τα χώματα!
Αλήθεια το ΓΕΣ τι θα κάνει; 
Πότε θα δράσει; 
Μήπως το ΓΕΣ περιμένει να δει τους φαντάρους να ξεσκονίζουν τα πεζοδρόμια;

ΠΓΔΜ: Παραιτήθηκαν υπουργοί μετά τα επεισόδια

Παραιτήθηκαν αργά το βράδυ της Τρίτης η υπουργός Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η αστυνομία της χώρας, ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μίλε Γιανακίεφσκι και ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της χώρας Σάσο Μιγιάλκοφ, πρώτος ξάδελφος του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι
Η παραίτηση της κ. Γιανκούλοφσκα συμβαίνει δύο ημέρες μετά τα αιματηρά επεισόδια στην πόλη Κουμάνοβο μεταξύ ισχυρών δυνάμεων της αστυνομίας και ένοπλης ομάδας Αλβανών, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν 14 «τρομοκράτες» και οχτώ αστυνομικοί.

Κέρι και Λαβρόφ συνεχίζουν το αστειάκι τους και δωρίζουν πατάτες

keri-kai-labrof-sunexizoun-to-asteiaki-tous-kai-dwrizoun-patatesΜε… πατάτες και ντομάτες (από την περιοχή του Κρασνοντάρ), αλλά και ένα επετειακό μπλουζάκι για τα 70 χρόνια από την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας, υποδέχτηκε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι στο Σότσι της Μαύρης θάλασσας.
Ο Κέρι είχε επίσης προσφέρει πατάτες από το Άινταχο στον Λαβρόφ (είχε δηλώσει ότι τις λάτρευε όσο έμενε στις ΗΠΑ ως εκπρόσωπος της χώρας του στον ΟΗΕ), κατά την επίσκεψη του τελευταίου στις ΗΠΑ, το 2014.

Έτοιμη συνολικότερη συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας;

ΗΠΑ και Τουρκία είναι κοντά στην υπογραφή συμφωνίας, με την οποία σκοπεύουν να βελτιώσουν τη μεταξύ τους συνεργασία για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών ομάδων όπως το Ισλαμικό Κράτος.
Του Dorian JonesΠΗΓΗ: Voice of America

Αντιμετωπίζοντας σκληρή κριτική από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ, η Τουρκία, τις τελευταίες εβδομάδες, ενέτεινε τις προσπάθειές της να σταματήσει τη διέλευση υποψήφιων τζιχαντιστών από το έδαφός της προς την Συρία. Ωστόσο οι αμφιβολίες για τα σχέδια της Άγκυρας παραμένουν.

Tο γεωστρατηγικό παίγνιο στην Υεμένη και ο αποσταθεροποιητικός ρόλος της Σαουδικής Αραβίας

Στις 26 Μαρτίου 2015 υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας η συμμαχία των κρατών του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (Gulf Cooperation Council), μαζί με την Αίγυπτο, την Ιορδανία, το Σουδάν και το Μαρόκο ξεκίνησαν την επιχείρηση‘Αποφασιστική Καταιγίδα’ η οποία συνίστατο σε αεροπορικές επιδρομές κατά των Σιιτών ανταρτών Χούτι στην Υεμένη προκειμένου όπως διακήρυξαν να αποκαταστήσουν στην Προεδρία της Υεμένης τον εκδιωχθέντα Πρόεδρο Μανσούρ Χάντι, ο οποίος είχε ανατραπεί από τους αντάρτες Χούτι τον περασμένο Ιανουάριο.

Συντριβή MiG-25 των ισλαμιστών της «Αυγή της Λιβύης»

Συντριβή MiG-25  των ισλαμιστών της «Αυγή της Λιβύης»
Ο συνεχιζόμενος εμφύλιος πόλεμος στη Λιβύη είναι σήμερα μια από τις σχετικά σπάνιες περιπτώσεις όπου και οι δύο κύριες αντιμαχόμενες πλευρές έχουν στην διάθεσή τους μαχητικά αεροσκάφη, τόσο η φιλο-αιγυπτιακή κυβέρνηση στο Τομπρούκ, όσο και η ισλαμική κυβέρνηση «Αυγή της Λιβύης» στην Τρίπολη, η οποία υποστηρίζεται από την Τουρκία και το Κατάρ.

Ρωσία: 1 δις δολάρια για την επέμβαση στην Ανατολική Ουκρανία

Image
Η Μόσχα δαπάνησε περισσότερα από 53 δισεκ. ρούβλια (1,04 δισεκ. δολάρια) για να στηρίξει με άνδρες και εφόδια την εξέγερση των αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, ενώ τουλάχιστον 220 ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί εκεί, αναφέρεται σε έκθεση ακτιβιστών της ρωσικής αντιπολίτευσης που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Η έκθεση ήταν το τελευταίο πρόγραμμα του δολοφονηθέντος επικριτή του Κρεμλίνου Μπόρις Νεμτσόφ, ο οποίος χρησιμοποίησε πηγές πληροφόρησης ανοικτής πρόσβασης και συνεντεύξεις με οικογένειες για να σκιαγραφήσει μια εικόνα που αντιφάσκει με το επιχείρημα της Μόσχας ότι κανένας εν ενεργεία ρώσος στρατιώτης δεν πολεμάει στην Ουκρανία.

Ο μετασχηματισμός μιας δύναμης σε μια υπερδύναμη μέσω της επικείμενης εισβολής στην Ουκρανία

Ο μετασχηματισμός μιας δύναμης σε μια υπεδύναμη μέσω της επικείμενης εισβολής στην ΟυκρανίαΑξιωματικοί του ΝΑΤΟ και στρατιωτικοί αναλυτές, σε σχέση με την κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία, αναμένουν ότι η Ρωσία θα συνεχίσει με την εισβολή στην περιοχή μέσα στους επόμενους δύο μήνες, επιβεβαιώνοντας τη συνεχιζόμενη θέση της Ρωσίας ως μια «μεγάλη δύναμη».
 Οι προβλέψεις αυτές συνέπεσαν με παρόμοιες δηλώσεις ανώτατων στρατιωτικών, όπως ο ανώτατος διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, στρατηγός Φίλιπ Μπρίντλοβ, ο οποίος εκτιμά μια ανανεωμένη ρωσική επίθεση μετά το τέλος της άνοιξης. Σύμφωνα με τον Αμερικανό στρατηγό, «πολλές από τις [ρωσικές] ενέργειες είναι σύμφωνες με τις προετοιμασίες για μια άλλη επίθεση».

Συγχαρητήρια στον Επιλοχία Δημητρόπουλο Παναγιώτη

Το ερχόμενο Σάββατο 16 Μαΐου 2015 και ώρα 19.30΄ ο συνάδελφός μας Επιλοχίας Δημητρόπουλος Παναγιώτης, συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας, θα παρουσιάσει το νέο του έργο, με τίτλο: "Η Μαγεμένη Ευχή", στη δημοτική βιβλιοθήκη Χανίων. Με απόφασή του τα έσοδα του βιβλίου του θα παραχωρηθούν στο ίδρυμα "Στέγη Κοριτσιών του Αγίου Νεκταρίου".
"Διότι ο κύκλος της προσφοράς δεν πρέπει να μείνει ημικύκλιος. Διότι όταν μιλούμε για παιδιά δεν πρέπει να μένουμε απλά στον καλό το λόγο. Κάνουμε την υπέρβαση ψυχής. Διότι μέσα από τα μάτια των παιδιών μπορείς και βλέπεις του παιδιού σου τα μάτια.
Και μέσα από του παιδιού σου, όλων των παιδιών. Την πρωτοβουλία μου αυτής της προσφοράς, πιστεύω να την ακολουθήσουν και άλλοι που σχετίζονται με την παιδική ψυχή και ο κύκλος αυτός να μεγαλώσει. Τους το χρωστάμε. Διότι αν θέλουμε και η δική μας ψυχή να θεραπευτεί μόνο μέσα από αυτά μπορεί να γίνει. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε", δήλωσε ο ίδιος ο συγγραφέας.

Κοινό μαύρο Ακροδεξιό Μέτωπο ΑΝΕΛ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ενάντια στην κατασκευή τεμένους στην Αθήνα!

Image
Οι ΑΝΕΛ του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου δεν ψήφισαν την τροπολογία για την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα.

Η τροπολογία σχετικά με τις διαδικασίες ανέγερσης του μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό, βάσει της οποίας ρυθμίζονται πολεοδομικές εκκρεμότητες ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του ψηφίστηκε απ΄ όλα τα όλα τα υπόλοιπα κόμματα πλην της Χρυσής Αυγής. 
Η άρνηση των ΑΝΕΛ να ψηφίσουν προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή του ΚΚΕ Εμ. Συντυχάκη ο οποίος τους κατηγόρησε ότι «ταυτίζονται με τον σκοταδισμό».

Το υπερκράτος των υπηρεσιών σαρώνει την Ευρώπη (Πριν, 10 Μαΐου 2015)

sur
«Κι αν αυτά τα εργαλεία τα είχε ο Πετέν;» έγραφε ένα από τα πλακάτ που κρατούσαν οι διαδηλωτές στο Παρίσι την Δευτέρα 4 Μαΐου. Το ερώτημα των συγκεντρωμένων αφορούσε τις υπερεξουσίες που αποκτούν πλέον οι μυστικές υπηρεσίες της Γαλλίας, μετά το νόμο που πέρασε με τις ψήφους των Σοσιαλιστών και της Δεξιάς, βάσει του οποίου ανοίγει ο δρόμος για μαζική κατασκοπεία όχι μόνο όποιου θεωρείται ύποπτος αλλά κι όσων έρχονται σε επαφή μαζί του: από πολιτικούς και δημοσιογράφους, μέχρι δικαστές και συγγενείς. 

Είναι ολοφάνερο πως ήθελαν να με τιμωρήσουν παραδειγματικά

Ποια είναι τα όρια της σάτιρας; Ποιος ορίζει τι είναι βλάσφημο και τι όχι; Μπορεί η ελευθερία της έκφρασης να έχει περιορισμούς και πόσο μπορεί να ισχύει το «δεν φοβάμαι» σε μια χώρα που –σύμφωνα με τα προεκλογικά μηνύματα- θα χρειαστούν πολλές γενιές η κοσμική εξουσία να διαχωριστεί από την θρησκευτική;

Ο Φίλιππος Λοΐζος καταδικάστηκε σε δεκάμηνη φυλάκιση για την σατιρική σελίδα που είχε φτιάξει στο facebook ως Γέροντας Παστίτσιος. Και κανείς από τους Σαρλί αυτού του τόπου δεν βγήκε να διαδηλώσει

Die Zeit: Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες στέλνουν μηνιαίως 1,3 δισ. δεδομένα στην NSA

Η γερμανική υπηρεσία πληροφοριών BND στέλνει τεράστιο όγκο τηλεφωνικών και άλλου τύπου δεδομένων κάθε μήνα στην αμερικανική Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA), υποστηρίζει σε σημερινό άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Die Zeit. πρόκειται για ένα ακόμα δημοσίευμα που βυθίζει την κυβέρνηση Μέρκελ στη δίνη του σκανδάλου των υποκλοπών.Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται απόρρητα έγγραφα, από τα περίπου 220 εκατομμύρια μεταδεδομένα που συγκεντρώνει και αποθηκεύει καθημερινά η γερμανική BND, περ ίπου 1,3 δισεκατομμύρια στέλνονται σε μηνιαία βάση στην NSA. H εφημερίδα σημειώνει ότι κανείς δεν γνωρίζει τι κάνει η NSA με αυτά τα μεταδεδομένα.http://tvxs.gr/

TTIP ή όταν χάνεται η κυριαρχία ενός κράτους Tvxs

Νίκος Μίχος
Σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν την επιβίωσή τους στο οικονομικό παιχνίδι, ΗΠΑ και ΕΕ βρίσκονται σε κεκλεισμένων των θυρών συνομιλίες για την υπογραφή της Transatlantic Trade Investment Partnership – TTIP (Διατλαντική Συμφωνία Συνεργασίας Εμπορίου και Επενδύσεων). Σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν γνώση του Συμφώνου, αυτό έχει σκοπό να επιβάλει τους όρους του σε κάθε μέλος που το υπογράφει ενώ επιφυλάσσει κινδύνους για την κυριαρχία ενός κράτους περιλαμβάνοντας ρήτρες προστασίας του επενδυτή.

Μπαράζ απολύσεων στην εφημερίδα «Δημοκρατία» - Καταγγελία του ΠΑΜΕ Τύπου

Πηγή: 902.gr
Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ καταγγέλλει την εργοδοσία της εφημερίδας «Δημοκρατία», η οποία -ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα- έχει επιδοθεί σε μπαράζ απολύσεων και αντεργατικών μέτρων για να ενισχύσει την κερδοφορία της.
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Τύπου ΜΜΕ σημειώνει:
«Παράλληλα με τις συνεχιζόμενες απολύσεις χαμηλόμισθων εργαζόμενων έχει επιβάλει περικοπές μέσω ατομικών συμβάσεων, καθυστερεί την καταβολή των δεδουλευμένων, επιβάλλει με το φόβο πλήρη εντατικοποίηση της εργασίας, εξαναγκάζει εργαζόμενους να δουλεύουν σε περισσότερα από ένα έντυπα του ομίλου με ένα μισθό.

H πολιτική οικονομία μιας συντριβής

αεροπορικά δυστυχήματα«Κυρίες και κύριοι σας μιλά ο κυβερνήτης. Πριν από λίγο χάσαμε και τους τέσσερις κινητήρες». Ήταν Σεπτέμβριος του 1982 όταν ένα Boeing 747 της British Airways με προορισμό την Ινδονησία έπεσε σε νέφος ηφαιστειακής έκρηξης. Αφού πλανάρισε σαν ανεμόπτερο για περίπου μισή ώρα προσγειώθηκε, λίγα μόλις δευτερόλεπτα πριν συντριβεί στο έδαφος.

Όταν ο τότε ΥΠΕΞ Σαμαράς και η ΕΥΠ έκαναν πόλεμο στα Βαλκάνια...

Ένα κείμενο υπενθύμιση από το 2011...
Ο Αντώνης Σαμαράς, σημερινός αρχηγός της ΝΔ και πρωθυπουργός της ακροδεξιάς κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μπορεί να διεκδικεί επάξια το προσωνύμιο κωλοτούμπας από τον ασυναγώνιστο στο είδος αρχηγό της Ακροδεξιάς, Γιώργο Καρατζαφέρη, αλλά έχει ένα πολύ ισχυρό πολιτικό παρελθόν, που παραλίγο να του κοστίσει συνολικά την πολιτική του καριέρα. Ως υπουργός εξωτερικών στην κυβέρνηση της ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη πρόλαβε να γίνει γνωστός για τον ακραίο εθνικισμό του, διανθισμένο με μυστικά κονδύλια και επικίνδυνα αποσταθεροποιητικές παρεμβάσεις στα εσωτερικά των γειτονικών κρατών, αλλά και για τη διαπλοκή του με «εθνικούς προμηθευτές». Ποιος ξεχνά άραγε τις καταγγελίες και το αιώνιο μίσος της οικογένειας Μητσοτάκη για την ανατροπή της κυβέρνησης τη δεκαετία του '90, με εξαγορά γαλάζιων βουλευτών και δημιουργία του κόμματος της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ!

Ο εισαγγελέας με το ρεκόρ υποθέσεων στο... αρχείο

Δημ . Παπαγγελόπουλος: Χειρίστηκε τις υποθέσεις των υποκλοπών, των Πακιστανών, της ΜΑΥΟ και όλες κατέληξαν στο αρχείοΗ πορεία του Δημ. Παπαγγελόπουλου από τα υπόγεια της Ευελπίδων, όπου υπηρέτησε επί χρόνια ως εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών, μέχρι τον 15ο όροφο της οδού Κατεχάκη, στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, πέρασε από πολλούς σταθμούς και από μεγάλα κύματα. 
Δημ . Παπαγγελόπουλος: Χειρίστηκε τις υποθέσεις των υποκλοπών, των Πακιστανών, της ΜΑΥΟ και όλες κατέληξαν στο αρχείο