Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ... Οι καραγκιόζηδες δολοφόνοι του ΝΑΤΟ τραγουδούν για την ειρήνη...

Οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ προέβησαν σε μια ασυνήθιστη κίνηση το βράδυ της Πέμπτης στην Αττάλεια, κατά τη διάρκεια δείπνου εργασίας...
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, με τον Ν. Κοτζιά στο πλευρό του, επικεφαλής των "τροβαδούρων" του ΝΑΤΟ. 
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου μόλις το δείπνο έφτασε στο τέλος του, ευχαρίστησε από μικροφώνου την ορχήστρα της Enbe και στη συνέχεια προσφέρθηκε να τραγουδήσει ένα κομμάτι για την ειρήνη.

Η Ε.Ε. ντύθηκε στα χακί και πάει για πόλεμο στη Λιβύη καθώς πόλεμος κατά μεταναστών και ιμπεριαλιστική παρέμβαση εντείνονται με πρόσχημα την αντιμετώπιση δουλεμπόρων

ImageΣτην νέα Ιμπεριαλιστική επέμβαση της Ε.Ε. θα υπάρξουν «παράπλευρες απώλειες» μεταναστών και προσφύγων
H ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ΣΥNΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-CIA-E.E., ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΒΑΣΕΙΣ-ΣΤΡΑΤΟ!
Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι αναλύσεις της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ στις οποίες κάναμε λόγο ότι το μεταναστευτικό ζήτημα θα αποτελέσει την αναγκαία αφορμή για την εξαπόλυση των νέων ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων σε Μέση Ανατολή και Αφρική, με πρώτο στόχο την Λιβύη. Εκεί μαίνεται ένας σκληρός εμφύλιος πόλεμος στον οποίο βούλιαξε τον λαό όχι μόνο η επέμβαση της Συμμαχίας των πρόθυμων Ιμπεριαλιστών –με την συμμετοχή ΗΠΑ, χωρών Ε.Ε, αντιδραστικών αραβικών καθεστώτων και της Ελλάδας- αλλά και οι σύγχρονες αντιθέσεις.

Ο κινεζικός στρατός απαγόρευσε τα... smartwatches

Περιορισμοί στα gadgets λόγω ανησυχιών για την εθνική ασφάλεια
Την απαγόρευση συσκευών τεχνολογίας που μπορούν να φορεθούν στο σώμα, όπως τα smartwatches (ρολόγια με χαρακτηριστικά κινητού τηλεφώνου), επέβαλε ο στρατός της Κίνας, εξαιτίας ανησυχιών που αφορούν στη εθνική ασφάλεια. Σύμφωνα με άρθρο στην επίσημη εφημερίδα του κινεζικού στρατού People's Liberation Army Daily, οι ανησυχίες ξεκίνησαν όταν ένας νεοσύλλεκτος έλαβε ως δώρο γενεθλίων ένα smartwatch.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ; Συνέχιση της συνεργασίας με το Ισραήλ και την αιγυπτιακή χούντα

Η κυβέρνηση πιστή στα χνάρια του Σαμαρά και του Βενιζέλου;
Στις 9 Φε­βρουα­ρί­ου 2015 η BNC, δηλ. η Πα­λαι­στι­νια­κή Εθνι­κή Επι­τρο­πή του Κι­νή­μα­τος BDS, έστει­λε συγ­χα­ρη­τή­ρια επι­στο­λή στον ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ για τη νίκη του. Το πα­γκό­σμιο κί­νη­μα BDS (από τα αρ­χι­κά των λέ­ξε­ων Boycott-Divestment-Sanctions) καλεί την αν­θρω­πό­τη­τα να μποϊ­κο­τά­ρει, να απο­σύ­ρει τις τυχόν επεν­δύ­σεις, αλλά και να επι­βά­λει εμπο­ρι­κό εμπάρ­γκο ενά­ντια στο Ισ­ρα­ήλ, ως τον μόνο απο­τε­λε­σμα­τι­κό τρόπο αντι­με­τώ­πι­σης της αι­μο­στα­γούς βαρ­βα­ρό­τη­τας με την οποία το σιω­νι­στι­κό κρά­τος αντι­με­τω­πί­ζει τους Πα­λαι­στί­νιους. Στο κί­νη­μα συμ­με­τέ­χουν πο­λι­τι­κές ορ­γα­νώ­σεις της Αρι­στε­ράς, ΜΚΟ, συν­δι­κα­λι­στι­κές ομο­σπον­δί­ες, αλλά και προ­σω­πι­κό­τη­τες από όλο το κοι­νω­νι­κό φάσμα και από όλο τον πλα­νή­τη, και έχει ήδη κά­ποιες πρώ­τες επι­τυ­χί­ες ακόμη και στις ΗΠΑ. 

Κάτω τα χέρια από τους αρνητές στράτευσης


Στις 14 Μαρτίου 2014 ο ολικός αρνητής στράτευσης Μιχάλης Τόλης καταδικάζεται σε 8 μήνες φυλακή με ένα χρόνο αναστολή, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα και δικαστικά έξοδα 200 ευρώ. Τότε είχε και την στήριξη όχι μόνο της διεθνούς αμνηστίας, άλλων αριστερών και αντιμιλιταριστικών οργανώσεων, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ( https://left.gr/news/8-mines-fylakisi-me-anastoli-ston-oliko-arniti-strateysis-mih-toli/), ( http://argiros.net/?p=4904).
Αύριο Πέμπτη 14 Μάη ο Μιχάλης Τόλης δικάζεται για δεύτερη φορά στο στρατοδικείο των Ιωαννίνων, με το ΣΥΡΙΖΑ αυτή την φορά στην κυβέρνηση, μια κυβέρνηση με την θαυματουργή «Αγία Βάρβαρα» προστάτιδα του πυροβολικού, στο προσκεφάλι της. Φυσικά πολύ σωστά η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον αγώνα του αρνητή, μα για πόσο καιρό ακόμη η κυβερνώσα αριστερά μπορεί να το παίζει και με σαλόνια και με τα πεζοδρόμια, και εντός και εκτός; Όπως γράφει και η πρωτοβουλία για την ολική άρνηση στράτευσης: «Πρώτη φορά στα αριστερά εδώ και δεκαετίες, χαίρει ο στρατός τέτοιας πολιτικής πριμοδότησης…Το κράτος έχει συνέχεια.

Βαλτιμόρη: Χιλιάδες διαδηλώνουν και χαιρετίζουν τη δίωξη των αστυνομικών που δολοφόνησαν τον Φρεντι Γκρέι

Απαιτούν την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων

Πηγή: themilitant.com* , Της Μάγκι Τράου , 
Mετάφραση – ΕπιμέλειαΝατάσα Τερλεξή


Βαλτιμόρη - “Black lives matter!” [Οι ζωές των Μαύρων έχουν αξία]. Με αυτό το σύνθημα χιλιάδες άνθρωποι στις 2 Μάη  διαδήλωσαν και χαιρέτισαν την απόφαση της εισαγγελέως της πολιτείας της Μέριλαντ Μάριλιν Μόσμπι να παραπάμψει σε δίκη τους αστυνομικούς που ευθύνονται για το θάνατο του 25άχρονου Φρέντι Γκρέι.Το θάρρος και η αποφασιστικότητα του εργαζόμενου λαού της Μαύρης κοινότητας της Βαλτιμόρης ήταν τελικά αυτό που εμπόδισε της αρχές να κουκουλώσουν άλλον ένα φόνο. 

ΟΒΑ: Γιατί ο νέος θεσμός Μισθοφόρου Στρατιώτη Πρέπει να Αποτύχει

ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Ο ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ

Η ξεχασμένη κληρονομιά της «Τρίαινας»

Η ξεχασμένη κληρονομιά της «Τρίαινας», όταν συνεργάστηκαν το Ιράν, το Ισραήλ και η Τουρκία σε μια πρωτοφανή ανταλλαγή μυστικών πληροφοριών. 
Η συμμαχία «Τρίαινα», μέσω της οποίας, στο διάστημα μεταξύ 1956 και 1979, το Ισραήλ μοιράστηκε πληροφορίες των μυστικών του Υπηρεσιών με το Ιράν και την Τουρκία σε μια κλίμακα που δεν έχει ιδωθεί έκτοτε, αποτέλεσε ένα από τα πιο εκτεταμένα και ολοκληρωμένα επιτεύγματα της εξωτερικής πολιτικής του Ισραήλ. 

Η αισχρή εθνικιστική κυβέρνηση της ΠΓΔΜ διχάζει και στην καταστροφή!


 Ιδού το κερασάκι για αυτήν την ανθρωποθυσία που φτάνει στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης στο Κουμάνοβο: «Από € 70 χιλιάδες θα λάβουν οι οικογένειες των αστυνομικών που σκοτώθηκαν, από 13 έως 40 χιλιάδες οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν, από 5 έως 10 χιλιάδες ο κάθε αστυνομικός που έλαβε μέρος στη δράση και από € 1.600 θα λάβει κάθε οικογένεια της οποίας καταστράφηκε το σπίτι, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα της ΠΓΔΜ. 

ΠΓΔΜ: από τη βαθειά πολιτική και «εθνοτική» κρίση, σε (νέα) αναζήτηση ρόλου της χρήσιμης αποικίας

Η βαθειά πολιτική κρίση που ενδημεί τους τελευταίους μήνες στην ΠΓΔΜ, κρίση η οποία έχει επικαιροποιήσει τις πιο διαχρονικές στοχεύσεις των εμπλεκομένων σ’ αυτήν, έχει βασικά δυο πτυχές που εκφράζονται και με τα τελευταία γεγονότα στο Κουμάνοβο.

Η μια πτυχή αφορά στη σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης Γκρουέφσκι και του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζάεφ η οποία ταυτίζεται με ένα σύνολο αποκαλύψεων για το μέγεθος διαφθοράς και αυταρχισμού, προσωπικά του Γκρουέφσκι και των αυλικών του. 

Ο βουλγαρικός στρατός είναι έτοιμος να επέμβει στη ΠΓΔΜ

ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ...
Ο βουλγαρικός στρατός και οι ειδικές δυνάμεις έχουν λάβει μια σειρά μέτρων σε σχέση με την κρίση στη ΠΓΔΜ, δήλωσε από το βήμα του κοινοβουλίου, ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.
«Ο στρατός διεξάγει ασκήσεις, με επιμέρους τμήματά του, ειδικότερα με την ομάδα του Υπουργείου, για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. 

Το μακρύ χέρι της εργοδοσίας στον συνδικαλισμό


Αντίθετα με τους εικονιζόμενους, δυστυχώς, δεν αντιστέκονται όλοι όσοι δηλώνουν συνδικαλιστές... |EUROKINISSI/ ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ
www.efsyn.gr
Κίτρινο σωματείο: Το σωματείο εργαζομένων που ιδρύει ή/ και ελέγχει ο εργοδότης, για να εμποδίσει την εγκαθίδρυση αυθεντικού σωματείου. Ο ορισμός στο γλωσσάρι της ITUC (Ιnternational Trade Union Confederation - Παγκόσμια Συνομοσπονδία Συνδικάτων), μέλος της οποίας είναι και η ΓΣΕΕ, είναι λακωνικός.

Nazism of Ukraine’s US-Backed Government Is Hidden by Western ‘News’ Media

nazi-azov-UkraineThe pro-Nazi core of the Ukrainian government that was installed by the U.S. in February 2014 is too well-documented to be denied, and so the West’s major propaganda media (self-styled as being ‘news’ media) instead simply hide it — most don’t report any of it, but a few report snippets along with excuses to make individual events seem like aberrations, not the core, which they actually are.

Ιός – Τα έντυπα της ακροδεξιάς και η σχέση τους με τον πρωθυπουργό (άρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών 2013-06-25) + Ποιος είναι ο δημοσιο»γράφος» Γιώργος Φράγκος της χρυσαβγίτικης εφημερίδας «Εμπρός»;;;

Εχουν αγοράσει τον εμπορικό τίτλο "Εμπρός" της εφηεμρίδας που κυκλοφορούσε ολόκληρο τον 20ο αιώνα μέχρι και το 1969, και την έκαναν ουσιαστικά όργανο του ναζιστικού μορφώματος.Αναδημοσιεύουμε το σημερινό (Τρίτη 25 Ιουνίου 2013) άρθρο του «Ιού» στην «Εφημερίδα των Συντακτών», με τίτλο «Τα κρυφά όπλα του Αντώνη Σαμαρά – Τα έντυπα της ακροδεξιάς και η σχέση τους με τον πρωθυπουργό«, και στο τέλος προσθέτουμε μερικές ακόμη πληροφορίες για το βασικό συντάκτη της νέας χρυσαβγίτικης εφημερίδας «Εμπρός» και θυμίζουμε κάποιες προηγούμενες εμπλοκές του με τη Δικαιοσύνη.

Η Ελεύθερη ΕΡΤ δακρύζει για την προδοσία

ΕΡΤ
Μετά την ανακοίνωση του νέου Δ.Σ. της ΕΡΤ και του διορισμού του Λάμπη Ταγματάρχη ως Διευθύνοντος Συμβούλου, η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3 ετοίμασε ειδική ενότητα στο Δελτίο Ειδήσεων. Μεταξύ άλλων αναδεικνύονται οι πρακτικές που χρησιμοποίησε η κυβέρνηση και η αναντιστοιχία της σημερινής πολιτικής σε σχέση με τις δηλώσεις Τσίπρα, πριν από τις εκλογές. Στο τέλος του βίντεο η παρουσιάστρια δεν μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της για την εξέλιξη που δρομολογήθηκε, ενάντια σε όλες τις αποφάσεις των εργαζομένων και χωρίς κανέναν διάλογο μαζί τους.